Tässä taidetaan enemmänkin etsiä parasta ravintolapitsaa, mutta jaettakoon eniten oman suun mukainen resepti tähän:
-hae lähikaupasta pussi durum-vehnäjauhoja, jos(kun) koriin osui Myllyn Paras, on säkin kyljessä oleva ohje ihan pätevä
-eli siis 1,5 desiä vettä, 1/3 pakettia hiivaa(tai 2 tkl kuivahiivaa), loraus öljyä, suolaa->sekaisin ja nousemaan.
-tee soosi pestosta(jos ei jaksa itse tehdä niin ainakin jossain vaiheessa Lidlissä myytiin ihan pätevää kamaa sellaisessa reilun ruokalusikan kokoisessa pakkauksessa), tomaatista(kaltattu) ja valkosipulista. Ripaus hyvää chiliä ei ole koskaan ollut väärin.
-täytteeksi metsäsieniä(korvasienistä tulee paras, myös tatit, leppärouskut, suppilot ja kanttarellit kelpaavat, tässä järjestyksessä), sipulia ja pekonia. Paista kyseisiä aineksia pannulla kunnes pekonin rasva sulaa, sekaan mustaa pippuria myllystä sekä suolaa.
-kauli pohja, nosta hetki. Levitä soosi päälle, revi pallo mozarellaa päälle ja levitä sieni, sipuli, pekoni-setti päälle
-paista sellaiseksi kuin haluat, joko kivellä tai sitten ainakin AEG:n uuneissa on se pitsatoiminto, joka on ainakin omasta mielestä hyvä ihan oikeastikkin
-syö lempijuomasi kanssa
Ravintoloissa en ole vielä saanut Suomessa loistavaa pitsaa, ehkä näissä Helsingin uusissa päästään siihen mitä pitäisikin. Toisaalta, se vanha sanonta pitsasta ja seksistä on ihan validi vielä tänäänkin