Mainos

Paras pizza?

  • 131 795
  • 597

Datsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Toronto, Saksa
Paras karvakäsipaikka on Luvialla.

Loading...

Nappaan aina matkaan sellaisen johon tilaan herkkusieni, Aurajuusto, persikka sekä herkkusieni-täytteet. Aika asiallinen setti.


Heh - tuo linkki siis vie pizzaonline-sivulle jossa osoitetiedot Luvian pitseriaan.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Vähän riippuu paikasta ja halusta paras, mutta eilen söin itselleni jotakuinkin normaalin. Siitä löytyi kebab x2, kananmuna x2, salami, pepperoni, kinkku, jauheliha, kana, ananas ja paprika.

Käyn vain karvakäsipaikoissa, joista saa kananmunaa. Yleensä syön baarin jälkeen ja silloin lätty täyttyy täytteistä, kun se jotenkin vaan kännissä maistuu paremmalle. Selvinpäin taas pizzaan lähtee noin viisi täytettä, joista jokainen vähintään kaksi kertaa.

Suosikkipaikkani ovat Jyväskylässä Opera ja Lahdessa se useammin käytössä oleva paikka vapaudenkadun alapäässä, jonka nimeä en ikinä muista.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Makuasioista ei näköjään kannata kiistellä. Tuo penkinlämmittäjän setti on sellainen, että jos sen söisin, se olisi luultavasti viimeinen pizzani ikinä.
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tällä hetkellä omasta suosikkipizzasta löytyy pepperonimakkara, sinihomejuusto, jalapeno + valkosipuli (jos saa tuoretta). Tämä siis jos tilaan pizzeriasta. Himassa tehden tulee kokeiltua aina kaikkea hyvinkin erilaista.
 

Paul Kemp

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Beatles 1965-1970
Täysin itse tehty pizza, johon tuli seuraavaa:

Omatekoinen taikina, yllättävän rapsakka leivinuunissa käynnin jälkeen.
Omatekoinen tomaattikastike, ei mitään valmismössöä.

Itse poimittuja luonnonherkkusieniä, hakkaa kaupan sampinjoonit 100-0.
Punasipulia
Valkosipulia
Tomaattia
Oliivia
Kaprista
Mozzarellaa tai fetaa

Pekonia
Lohta
Salamia

Juustoraastetta


Oli muuten parasta. Ikinä. Missään.
 
Taco-kastiketta, pepperonia ja jalapenoa on hyvä alku. Rapea pohja ehdottomasti. Ei ananasta, anjovista, sieniä eikä katkarapuja. Varsinkin karvakäsipaikoissa suosittelen välttämään mereneläviä.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Täällä niin hienoja settejä että maalaista huimaa ! Heitetään itse special opera ja kotipizza, rapulassa vielä valkosipulilla :)

Lisätään vielä että välttelen karvakäsiä

E.
Enemmän tulee itse tehtyä, Sara Lee valmis pizzakit prismasta jossa pohja ja tomaatti kastike, täytteeks yleensä kinkku, salamirouhe, pekoni. Helppo, hyvä, nopee. Silon tällön korvaan/lisään joukkoon santa maria tex mex hot kastiketta.
 
Viimeksi muokattu:

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Hyvään pizzaan kuuluu myös kapris.

Antaa hyvää pientä kirpeyttä ja suolaisuutta varsinkin jos täytteenä ei ole salamia jne.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Paljon on hyviä yhdistelmiä mutta nykyisin syön seuraavanlaisen lätyn.

Parmankinkku, vuohenjuusto, tomaatti ja herkkusienet.

Tämä on jo aika lähellä omaa suosikkia.

Päälle tuoretta rucolaa niin kylläpä maistuisi.
 

Paul Kemp

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Beatles 1965-1970
Hyvään pizzaan kuuluu myös kapris.

Antaa hyvää pientä kirpeyttä ja suolaisuutta varsinkin jos täytteenä ei ole salamia jne.

Hyvä huomio. Harmittavan monissa pizzerioissa kaprista ei kuitenkaan välttämättä lisukkeina löydy.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Kunnon kiviarinauunissa paistettu, ohutpohjainen pizza jonka täytteeksi riittää sopivan tulinen Esim Italialainen salami, mozzarellaa, tuoretta basilikaa, ehkä tomaatteja.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Pitäisi olla ainakin kaksi sarjaa. Normisarjassa ovat pizzat joita voi tilata käytännössä mistä tahansa karvakäsipaikasta. Toinen on gourmet-sarja, jossa saa käyttää kalliimpia tai harvinaisempia täytteitä, ja jossa raaka-aineiden tuoreusvaatimuksetkin ovat kovempia.

Suuntaa-antavasti heittäisin seuraavia, joita voisi sitten tuunata lisää:

Normisarja / carnivori: Kinkku, salami, herkkusieni, sipuli, suolakurkku, oliivi.

Normisarja / piscivori: 2xkatkarapu, 2xjuusto, simpukka, kapris

Gourmetsarja / carnivori: Tuoreet etanat, gorgonzolajuusto, valkosipuli, rucolasalaatti, tomaattikastike ja laadukas balsamicoetikka.

Gourmetsarja / piscivori: Jättiravunpyrstöjä, kampasimpukoita, tuoretta tonnikalaa, pienesti tuoretta punaista cliliä, merilevää ja sitruunaruohoa, tomaattikastiketta sekä juustoksi mietoa emmentalia tai goudaa.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Pitäisi olla ainakin kaksi sarjaa. Normisarjassa ovat pizzat joita voi tilata käytännössä mistä tahansa karvakäsipaikasta. Toinen on gourmet-sarja, jossa saa käyttää kalliimpia tai harvinaisempia täytteitä, ja jossa raaka-aineiden tuoreusvaatimuksetkin ovat kovempia.
Onko ihmisillä kokemuksia kauppakeskuksista löytyvistä Classic Pizza -ravintoloista? Kyseisestä mestasta löytyy tomaattikastike, mozzarella, kylmäsavustettu lohi, sipuli, caviart, ranskankerma rucola, -pizzaa. Meikäläisen herkkua.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Paras pizza á la lapsuus:

Paksu äiten tuurilla väsäämä taikina, jonka päällä on ihan itse raastamaa pallojuustoa, raasteen mukana kappaleita rystysten ihosta, verta ja ketsuppia. Ainoa varsinainen täyte: oma pilkkoma OK-lenkki tai lihatiskistä ostettu metrilenkki. Joskus myös vanha jauheliha.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Onko ihmisillä kokemuksia kauppakeskuksista löytyvistä Classic Pizza -ravintoloista? Kyseisestä mestasta löytyy tomaattikastike, mozzarella, kylmäsavustettu lohi, sipuli, caviart, ranskankerma rucola, -pizzaa. Meikäläisen herkkua.
On joo. Hangossa tuli vierailtua keväällä tuolla. Ja sen jälkeen loppukesästä Jumbon Classicissa. Hanko voitti tuon vertailun ja jäi mieleen yhtenä parhaista kotimaan pizzoista. Siinä oli kaikki kohdillaan, tomaattikasttikkeesta lähtien. Jumbon vastaava ei jäänyt samalla tavalla mieleen, mutta ihan jees sekin oli. Itiksessä en ole vielä testannut.
 

jäämies-70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Die Mannschaft
Oma suosikkini on tällähetkellä nimellä Romeo.
Täytteet: Kebab-liha, Pekoni, Pepperoni (pippuri), Salami.

Nam!
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Parhaan pizzan ikinä missään olen syönyt - Italiassa. Fornossa paistettu pizza oli hunnutettu todella hyvällä tomaattikastikkeella, bufala-mozzarellalla ja tuoreen tomaattin viipaleilla. Uunin jälkeen koko ihanuus oli kruunattu parmankinkun siivuilla ja rucolalla. Taisi olla kinkun päälle rouhaistu pikkuisen mustapippuria. Kyseisen trattorian oma punaviini oli oikein hyvää ja sitä tulikin nautittua pizzan kylkeen lasi jos toinenkin.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Paras pizza á la lapsuus:

Paksu äiten tuurilla väsäämä taikina, jonka päällä on ihan itse raastamaa pallojuustoa, raasteen mukana kappaleita rystysten ihosta, verta ja ketsuppia. Ainoa varsinainen täyte: oma pilkkoma OK-lenkki tai lihatiskistä ostettu metrilenkki. Joskus myös vanha jauheliha.

Tähän pitää tarttua. Pizzan ollessa vielä lapsenkengissä meillä 70-luvun alussa, äiti väsäsi uunipellille kerran kuussa kunnon syömiset. Pizzaan tuli pohjan päällee ketsuppi/mausteseos, sitten jauhelihakastiketta tai pilkottua palvikinkkua. Lopuksi tomaatinsiivuja, oreganoa ja juustoa.

Oli aivan sairaan hyvää...ja on sitä vieläkin. Muistaisin, että pohja ei ollut mikään paksu mössö vaan lapsellekin hyvin uppoava ja maukas setti.

Äiti on paras!
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
On joo. Hangossa tuli vierailtua keväällä tuolla. Ja sen jälkeen loppukesästä Jumbon Classicissa. Hanko voitti tuon vertailun ja jäi mieleen yhtenä parhaista kotimaan pizzoista. Siinä oli kaikki kohdillaan, tomaattikasttikkeesta lähtien. Jumbon vastaava ei jäänyt samalla tavalla mieleen, mutta ihan jees sekin oli. Itiksessä en ole vielä testannut.
Tuolla ynnä Sellossa olen käynyt. Ihan laadukasta tavaraa, ei parhautta eikä suoranaista luksusta, mutta selvästi normipizzerioiden antia maukkaampaa. Laadun noustessa hinta kohoaa ainakin tässä tapauksessa yhtä matkaa. Ei siis mikään great bargain, mutta jos haluaa sijoittaa muutaman roposen hieman parempaan pizzahetkeen, niin tuolla se onnistuu.

Classicin pizzat hakkaavat minusta esimerkiksi Dennisin läystäkkeet selvästi. Dennis on ainakin hintatason suhteen ihan sopiva verrokki.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Muistaisin, että pohja ei ollut mikään paksu mössö vaan lapsellekin hyvin uppoava ja maukas setti.

Meikäläisen äite on aina ollut ruoanlaitossaan perin suurpiirteinen, siksi mainitsin tuurin. Muistelen, että pizzapohjan paksuus varioi hyvinkin paljon. Mutta raakakin pohja menetteli oikein hyvin, olihan siinä päällä ketsuppia ja lenkkimakkaraa. Joskus oli sekavihanneksia. Silloin sain kuulla, että eläpä plokkaa. Sanoinkin, ettei lapsi-Uleåborgirin pizzaan kuulu vihannekset.

Äiti on paras!

On.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Paras pizza tuli syötyä Venetsian laitamilla mantereen puolella. Frutti de Mare -pizzassa oli kymmensenttisiä simpukoita simpukankuorissaan, erinomainen pohja ja kastike, kalaa ja kaiken kruununa nyrkkini kokoinen mustekala pizzan keskellä. Silloin tuli otettua lonkeroa, yksi kerrallaan. Mustekalan pää taisi jäädä lopulta syömättä, mutta aivan mahtava pizza tuo oli.

Kotimaassa eli Turussa suosikkipizzeriani ovat perinteinen Napoli (since 1976) ja sen lisäksi nykyisin Milan (jonka nimestään huolimatta omistavat ei-italialaiset eli kurdit tms.). Milanissa kebabit ovat oivallisia, ja yleensä aurajuusto-rullakebabin siellä otankin, mutta pizzatkin ovat ok. Napolin pizzat ovat joskus olleet vähän vetisiä, mutta sielläkin laatu vaihtelee ja välillä tavara on parempaa. Denniksen pizzoista en niin paljoa välitä.

Ennen vanhaan Turun keskustan Hansa-kauppakeskuksessa oli hyvä paikka, josta sai slice-pizzoja edullisesti, mutta sekin on aikoja sitten loppunut. Muualta Suomesta ei ole mikään paikka jäänyt erityisesti mieleen, vaikka pizzoja on syöty ihan pizzerioissa eikä vain missään Raxeissa ja Kotipizzoissa. Tunnustan kyllä avoimesti, että jollain festarireissulla tms. on kätevämpi käydä jossain Raxissa vetämässä slaissia naamaan tankkausmeiningillä tai ostaa jopa hotellihuoneeseen mikrolämsä eli roiskeläppä.

Kohtalaiseen perjantaiyön mättötunnelmaan pääsee myös Grandiosan Big One -pakastepizzalla (kinkku) tai Dr. Oetkerin salamipizzalla, jota sitten tuunaa itse sillä tavaralla, mitä kaapistä löytyy.
Yksinäisenä sinkkumiehenä en niin hirveän usein jaksa alusta loppuun asti tehdä pizzataikinaa vaan turvaudun häpeällisesti valmispakastepohjiin, mutta niihinkin saa laitettua kelpo kastikkeen ja täytteeksi mustekalaa, tonnikalaa, puna/valkohomejuustoa ja simpukoita tai katkarapuja. Jos on pari eri pohjaa, niin toiseen salami-jalapeno-oliivi-valkohomejuustoa.

Tähän pitää tarttua. Pizzan ollessa vielä lapsenkengissä meillä 70-luvun alussa, äiti väsäsi uunipellille kerran kuussa kunnon syömiset. Pizzaan tuli pohjan päällee ketsuppi/mausteseos, sitten jauhelihakastiketta tai pilkottua palvikinkkua. Lopuksi tomaatinsiivuja, oreganoa ja juustoa.

Oli aivan sairaan hyvää...ja on sitä vieläkin. Muistaisin, että pohja ei ollut mikään paksu mössö vaan lapsellekin hyvin uppoava ja maukas setti.

Äiti on paras!

Meilläkin kotona äiti teki aikoinaan vastaavanlaisia ja ikimuistoisia pizzoja silloin kun maailma oli nuori ja Keski-Maan Kolmas Aika oli juuri päättynyt Kekkosen kuolemaan. Kyllä oli hyvää!
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Meilläkin kotona äiti teki aikoinaan vastaavanlaisia ja ikimuistoisia pizzoja silloin kun maailma oli nuori ja Keski-Maan Kolmas Aika oli juuri päättynyt Kekkosen kuolemaan. Kyllä oli hyvää!

Silloin kun jotain pizzoista ymmärsit, Saarioinen takoi teidänkin mikroon jo roiskeläppiä.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Tähän pitää tarttua. Pizzan ollessa vielä lapsenkengissä meillä 70-luvun alussa, äiti väsäsi uunipellille kerran kuussa kunnon syömiset. Pizzaan tuli pohjan päällee ketsuppi/mausteseos, sitten jauhelihakastiketta tai pilkottua palvikinkkua. Lopuksi tomaatinsiivuja, oreganoa ja juustoa.
Meilläkin äidin bravuuri oli uuninpellin kokoinen pizza ehtaan kotityyliin. Täytteissä ei ollut juuri variaatiota, sillä käytännössä vain yksi resepti hyväksyttiin. Hiivaleipätaikinasta pohja, päälle erittäin niukasti tomaattipyrettä, täytteeksi ruskistettua jauhelihaa jota vahvistettiin runsaalla hienonnetulla sipulilla. Päälle tomaattirenkaita ja käsin raastettua edamia - ei paksulti vaan siten että juusto palaa rapeaksi kuoreksi.

Oli tuokin aika hyvää, varsinkin kun ei muuta tunnettu. Hakkasi toki Saarioisten frisbeet 6-0.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös