Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Pakolaispolitiikka ja turvapaikan hakijat (irrotettu monikulttuurisuus-ketjusta)

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana hammer lynx, 02.08.2015 klo 02.54.

 1. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Lainaus:
  Edelleenkin kai seilataan Turkin varassa - kovasti lempeästi ollaan suhtauduttu Erdoganiin viime aikoina. Jos yksikään Suomen hallitus enää sallii vastaavan kaaoksen niin ei ole mikään ihme, jos ihmisten luottamus järjestelmään horjuu. Kriisitilanteissa on ajateltava maan omaa etua ja tarvittaessa toimittava itsenäisesti, Paasikiven Staatsräson, toki hirmuinen käsite mutta kun maailma ei ole raastuvanoikeus...
   
 2. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Turkki on @mjr oleellinen osa EU:n turvapaikkapolitikkaa jatkossakin. Se on sinänsä karmea tilanne, koska Turkin kehitys tiedetään. EU pyrkii uudistuksiin, joista viimeisimmät löytyvät tästä englanniksi ja tästä suomeksi. Perusajatus on, että turvapaikkahakemusten käsittelyä koskeviin Dublin-sääntöihin tehtävillä uudistuksilla pyritään korjaamaan tämänhetkisen järjestelmän heikkoudet ja takaamaan oikeudenmukainen vastuunjako EU-maiden kesken. Niiden EU-maiden, jotka eivät ota vastaan oikeudenmukaista osuuttaan turvapaikanhakijoista, mahdollisuutta saada EU-rahoitusta saatetaan rajoittaa.

  Olen ollut aiemminkin sitä mieltä, että rajoilta ei oteta enää jatkossa, mutta Suomen pakolaiskiintiö nostetaan resurssiemme mukaiseksi. Tällöin pakolaisia ei oteta koskaan vastaanottokeskuksiin, vaan suoraan kuntien valmistelemiin kuntapaikkoihin, joissa on asunnot, koulu- ja tarhapaikat sekä muut asiat valmiina. Apu suunnataan pääosin perheille, ja kotoutuminen tuo pysyän oleskeluluvan. Tämä järjestelmä takaisi osaltaan myös sen, että laittomasti maassa oleskelevien suhteellinen määrä ei ainakaan kasvaisi.
   
 3. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Lainaus:
  Jep, järkevä vaihtoehtohan tuo olisi, mutta jotenkin olisi mahdollistettava yksittäiset poikkeukset tuohon rajoilta ottamiseen eli jonkinlainen jouston vara.
   
 4. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Kysymys on valtion ja sen kansalaisten turvallisuudesta, joten poikkeuksia mahdollisimman vähän. Esimerkiksi vaimo/mies/lapsi tulisi perheen luo normaalisti konsulaatin kautta, ei rajalla anoen. Miten Suomi pystyisi seulomaan rajalla sen, että ilman papereita tai väärillä papereilla tuleva ei ole poliisin etsimä Saksassa tai Ranskassa tai muualla? Vastaus ei ole sormenjäljet rekisterissä, koska rajalla ei ole oikeutta päästä riittäviin tietokantoihin EU-tasolla.

  Jos henkilö on jo rekisteröity turvapaikanhakijaksi esimerkiksi Ruotsiin, ja on saanut sieltä kielteisen päätöksen, miksi Suomen tulisi antaa turvapaikka? Jos henkilö kertoo tulleensa Saksan, Tanskan ja Ruotsin läpi ilman, että on hakenut turvapaikkaa tai ylipäätään rekisteröitynyt, miksi hän Suomeen tulee ja millainen hätätilanne hänellä on, kun on monta maata jo vaellettu läpi? Toki jos jokin hyvä syy löytyy, yksittäisesti rajalta pääsisi sisään.

  Tässä mallissa Suomi antaisi riittävän infon tilanteestaan ja muuttuneista käytännöistä kaikkialle kohdemaihin korostaen sitä, että Suomeen pääsee, mutta emme halua enää edistää ihmissalakuljetusta, ojatyövoimaa, kiskurihintoja jokaiselle välikädelle matkan etappi kerrallaan ja raiskauksia, vaan keskitymme auttamaan.
   
 5. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Ei uskoisi, että Leo Straniuksen näkemykset saavat suvaitsevaisena itseään pitävän ihmisen hermostumaan niin pahasti, että alkaa puhe armomurhista. Tällaisten aggressiivisten purkausten sijasta olisi kiva edes joskus saada lukea, mikä Straniuksen ja muiden humaanien arvojen puolustajien näkemyksissä on pielessä. Mutta se on täysin turha toivo, kuten niin monesti on jo nähty.
   
 6. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Ruotsin antama kielteinen päätös ei ole aukoton todiste siitä, että henkilö ei tarvitse turvapaikkaa. Voi hyvin olla, että Ruotsi on tehnyt päätöksensä puutteellisin tiedoin. Meillä on kyllä varaa auttaa, kunhan poliittista tahtoa löytyy. Sitä tahtoa inhimilliseen ja humaaniin politiikkaan löytyy sitä todennäköisemmin, mitä enemmän ihmiset muistavat olla äänestämättä persuja ja kokkareita.
   
 7. Anssi #5 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tosta jutusta voit katsoa lähtötason. Kesä-syyskyyssa Helsingissä noin 50 paperitonta käytti terveyspalveluja. Suurin osa näistä neuvolakäyntejä. Siis 50 kpl neljässä kuukaudessa. Viime vuonna paperittomat tekivät Helsingissä 90 neuvolakäyntiä, Yhteensä neuvolakäyntejä Helsingissä oli 330 000. Maailma ei ihan välttämättä kaadu tähänkään katastrofiin.

  Osalle öyhöttäjistä muistutukseksi vielä, että paperiton on eri asia kuin turvapaikanhakija. Paperiton voi olla maassa myös laillisesti, kuten esim Itä-Euroopan romanit. Nämä voivat siis käyttää noita palveluja ihan vapaasti ilman pelkoa maahanmuuttoviranomaisista tai poliisista.

  Ja mitään avointa terveydenhuoltokelagoldia ei siis avattu vieläkään. Paperittomien saamaa hoitoa vähän laajennettiin. Nyt voidaan siis esim rokottaa tai hoitaa tuberkuloosit. Tiedä sitten onko jonkun mielestä parempi, että noita ei hoideta joiltain ihmisiltä.

  Edit: Linkki alussa mainittuun ylen juttun unohtui: Analyysi: Paperittomat käyttävät Suomessa harvoin julkisia terveyspalveluja – kielteisten turvapaikkapäätösten kasvu ei tuonut piikkiä tilastoihin | Yle Uutiset | yle.fi
   
 8. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Nyt ei ollut niin hyvä, että vaatisi todellisuudessa vastaamista, mutta kun kerran puolustin tyyliäsi, niin olisin sinuna nostanut vauvat, vainotut pyäräilijäjoukkueet sekä epäinhimilliset, öisin tapahtuvat, poliisien väkivaltaa pursuavat lasten ja perheiden massapakkokarkoitukset Suomesta mukaan. Lisäksi loppuun sopiva lainaus tietystä blogista.

  Lainaus:
  Kiitokset tuosta. Perehdyn myös siihen.
   
 9. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Luvut olivat oikein ja vastasivat @Anssi #5 tekstiä. Kyse on kuitenkin hyvin pienestä osasta laittomasti Helsingissä olevien hoitomääristä. Esimerkiksi Helsingin Global Clinic hoiti jo vuonna 2015 viikossa 4-25 henkilöä. Se ei toki ole ainoa hoitopalvelu, joita laittomasti Helsingissä olevat saavat. Muita on ainakin Diakonissalaitos. HGC:n asiasta lisää alla:

  Paperittomien klinikka ajaa salaista agendaa – Näin hoitaminen tulee halvemmaksi | Tamperelainen

  Riippumatta siitä, onko todellinen hoitotarve Helsingissä satoja vai tuhansia asiakkaita vuoden aikana, päätös on tehty, ja sen mukaan demokratiassa mennään. Nyt erilaiset yksityiset (yhteiskunnan tuella) palvelut ovat kenties jatkossa pienemmässä roolissa, ja luvut kunnallisessa terveydenhoidossa kasvavat.

  Totesin jo aiemmin, että nyt kannattaa keskittyä siihen, miten jatkossa toimitaan - ei valittaa menneestä.
   
 10. Red Machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Muuten vähän se ja sama- osastoa mutta tuo mielenterveydenpalvelun avaaminen voi olla mahdollinen Pandoran lipas. Sitä puolta käyttää ihan kotimaisetkin hyväkseen pahimmassa tapauksessa, toisaalta sitä tarvitsevat kiireelliset tapauksetkin vetävät usein vesiperää koska resurssit.

  Tuskin rahallisesti Helsinkin lompakossa suurinta menoa. Kokonaisuutena hölmö päätös kuitenkin. Paras lopputulos olisi jos äänestäjät heräisivät lopullisesti vihervassareiden painajaisesta.
   
 11. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  North Atlantic Hawks, EU
  Oletuksemme lienee, ettei tämä Helsingin kaupungin myöntämä terveyshuolto sen kummemmin Romanian, Bulgarian kuin Unkarinkaan romaneja kiinnosta. Ainakaan kuormittavassa määrin. Ja mikäli kuormittaisikin, niin tuntuuhan se hyvältä, kun voi ihmisten terveydentilaa kohentaa.
   
 12. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Lainaus:
  Joku voisi peräti nähdä hyötyä kantaväestöllekin rokotuksista tai tuberkuloosin hoidosta, mutta mene ja tiedä. Vauvoja toki tulee rangaista vanhempiensa teoista eli neuvolakäynnit tietysti tulisi kieltää.
   
 13. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Lainaus:
  Joo, onhan se vaikea ymmärtää, ettei Suomen kuulu olla kaikille avoin sossu. Valtiolta vaan sakko Helsingin kaupungille jokaista laitonta maassaolijaa kohti, jota julkisella puolella hoidetaan. 50000 euroa per lärvi kuulostaa hyvältä summalta.

  Ota sinä ne maailman somali- yms. vauvat kotiin, kun niin tuntuu mieltä painavan heidän "rankaisunsa". Hiuksista vittuun tästä maasta kaikki, joilta oikeus oleskella puuttuu. Vauvasta vaariin.
   
 14. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Lainaus:
  Jaahans, taas tuli niin kiire öyhöttää ettei jaksanut yhtään ajatella. Länsimaana olemme taipuvaisia ajattelemaan ja toimimaan eri tavoin kuin esim. jossain Somaliassa tai Afganistanissa. Lähde itse sinne jos nämä läntiset arvot eivät miellytä.
   
 15. Prof. Puck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ***HIFK*** & Norristolainen
  Lainaus:
  Vaikka olenkin asemoinut itseni vankkaan välimaastoon tässä suvakki-rajakki debaatissa ja edelleen ymmärrän että @mjr postaus oli sarkastisesti kirjoitettu, niin eihän tässä valtio/kunnat vauvoja/lapsia rankaise vaikkeivat palveluja tarjoakaan. Kyllä ne edelleen ovat ne vanhemmat, jotka niitä vauvojaan rankaisevat täällä laittomasti oleskelemalla? Pitääkö laittomasti maahan jääneillä olla oikeus muihin sosiaalitukiin, lapsille kouluun jne?

  Johonkin ne rajat on vaan joka tapauksessa vedettävä. Ymmärrän kyllä, että paperittomia on kirjava joukko, mutta jos joku on maahan laittomasti jäänyt kielteisen päätöksen saatuaan, niin ei mahdu minun oikeustajuuni, että heille vielä terveys- tai muita palveluja alettaisiin tarjoamaan. Tai toki voidaan tarjota ja samalla varmistaa, että poistuvat maasta. Kysymys ei niinkään ole kustannuksista, vaan periaatteesta. Toki ne summatkin voivat kasvaa huomattaviksi, mutta tämä jää nähtäväksi!
   
 16. paki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Nythän on oiva tilaisuus ottaa laittomasti maassa olevat kiinni siihen asti kun seuraava lento lähtee. Fiksu liike siis Helsingin kaupungilta, poliisit vain passiin vastaanoton nurkille. Sehän tässä on oltava takana, onhan? Ei kai muuten vaan aleta laittomasti maassa olijoita paasaamaan??
   
 17. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Lainaus:
  Toki, mutta se että vanhemmat esim. syyllistyvät vaikka suoraan lapsen pahoinpitelyyn ei merkitse sitä, etteikö sitä pitäisi ulkopuolisten pysäyttää. Syntymättömän lapsen tapauksessa inhimillinen velvollisuutemme on turvata hänen elämänsä. Toki paperittomat tulee ottaa kiinni ja palauttaa, eikä heitä saisi edes olla, mutta heitä ei voi kohdella kuin eläimiä koska olemme sivistysvaltio. Onko tämä todellakin vaikea asia sisäistää tolkun ihmisten?
   
 18. Prof. Puck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ***HIFK*** & Norristolainen
  Lainaus:
  Ei toki ole, jos tolkun ihmisellä minuun viittasit.. Tämän kirjoittamasi perusteella näyttäisimme olevan täsmälleen samoilla linjoilla.
   
 19. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Lainaus:
  Länsimaisina voimme noudattaa lakeja. Siinä on turhaa jeesustella pikkulapsilla ja yrittää kerätä säälipisteitä.
   
 20. pakki3000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  Olisi mukava tietää mikä on tulevaisuus esim. päivähoidon ja koulun suhteen. Itse en kyllä toivo turvapaikahakijoiden pääsevän näihin, koska aiheuttaa nykyisiin resursseihin nähden mahdottoman yhtälön.

  Nykyäänhän ei lapsia edes enää rokoteta tuberkuloosia vastaan, joten sekin tulee varmasti yleistymään, jos ne vähätkin turvapaikanhakijoiden lapset ja kantasuomalaiset yhdistetään.
   
 21. Punainen Vaara Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tässähän tämä ongelma tuli hyvin esiin, jos emme vaadi mitään niin emme saa mitään, koska vastaanottavan yksilön oma kulttuuri on niin erilainen. Somessa suositellaan tänne tulemista, koska täällä on tyhjästä maksava kansa. Ei ihme, että työttömyys tietyistä maista tulevilla on järjettömän suuri, koska rahaa tulee taikaseinästä ilman vaatimuksia.
   
 22. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Huomasin, että jihadismille ei ole omaa ketjuaan. Jostain syystä. Alla oleva uutinen ei mielestäni istu sellaisenaan sen paremmin turvapaikka ja pakolaisketjuun kuin monikulttuurisuusketjuun. En kuitenkaan avaa jihadismista omaa ketjua, koska se johtaisi ketjun torpedointiin tietyiltä tahoilta: Suomessa ei ole tapahtunut mitään, miksi tällainen ketju? Turhaa pelottelua Coboliltaa jälleen kerran. Jne. Keskustelu vietäisiin - tarkoituksella - hetkessä ohi aiheen, ja sen palauttaminen aiheeseen, voisi olla haastavaa. Joten näillä mennään:

  Media antoi aiemmin ymmärtää, että Ranska pyrkii surmaamaan Ranskasta Isisin riveihin lähteneet, vielä hengissä olevan jihadistit. Linkki löytyy tästäkin ketjusta. Ranska maksaa joko tapporahaa tai listii jihadisteja itse.

  Myöskään Iso-Britannian puolustusministeri Gavin Williamson ei halua terroristijärjestö Isisin riveissä taistelleita brittejä elävänä takaisin kotiin:

  Lainaus:
  ”Kuolleesta terroristista ei ole harmia” – ministeri haluaa eliminoida islamistit – verkkouutiset.fi

  Ranskan ja Iso-Britannian suhtautuminen terroristien paluuseen on täysin erilainen kuin Suomen. Joidenkin mediakirjoitusten mukaan Suomesta on lähtenyt sotimaan suhteessa enemmän terroristeja kuin mistään toisesta EU-maasta. Riippumatta siitä, ovatko luvut juuri noin, Suomesta on joka tapauksessa lähtenyt viranomaisarvioiden mukaan sotimaan mm. Isisin riveihissä vähintään 80 henkilöä, joista osa on palannut takaisin Suomeen.

  Kun Ranska ja Saksa pyrkivät ratkaisemaan ongelma tappamalla lähtijät, Suomessa on valittu toinen tie. Voidaan jopa puhua terroristien palkitsemisesta sen sijaan, että siitä rangaistaisiin. Suomella ei ole minkäänlaista kokemusta vieroittaa taistelijoita siitä henkisestä huumesta, joita taisteleminen ja tappaminen tuovat. Heidän ottaminen sisään Suomeen lisää turvallisuusriskejä. On myös mahdollista, että kun Suomen kanta tiedetään, kolmansien maiden jihadistit pyrkivät Suomeen. Täällähän ei pyritä tappamaan tai tuomitsemaan (kunhan itse kieltää osallisuutensa), joten vaihtoehto on varsin kiinnostava.

  Itse en kannata terroristijärjestöjen kaksoiskansalaisten tappamista Suomen toimesta suoraan tai tapporahalla. Mutta en näe viranomaisten toiminnassa järkeä. Riskit kasvavat. Ainoa oikea tapa olisi ottaa kansalaisuus ja oleskelulupa välittämästi pois, eikä päästää heitä edes palaamaan Suomeen.

  Integroitumiseen Suomessa en usko, pikemminkin iskuihin. Valitettavasti.
   
 23. Swearengen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Fortress Europe, kännipostaukset
  Lainaus:
  On tosiaan erilainen asenne, eikä pelkästään noissa maissa. Eurooppalaisen sivistyksen ja kaupunkivaltion kehdossa, Venetsiassa, paikallinen pormestari julisti, että ”Allahu akbarin” huutajat ammutaan kadulle neljän askeleen jälkeen. Olkoonkin, että sanoma oli symbolinen, niin se asenne kuvastaa sitä todellista munakasta eurooppalaista sivistyksen puolustamista konkreettisesti.

  Täällä Suomen perämetsissä 60-luvun marxismin ja hippiliikkeen kasvattamat oikeusviranomaiset sen sijaan oikein odottavat ,että pääsevät hyysäämään ISIS- terroristeja ja muita Irakin vankiloista tänne hölmölään tyhjennettyjä ”turvapaikanhakijoita”.
   
 24. Red Machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tässä kohtaa eri mieltä. Ei se ongelman sysääminen muille ole mikään ratkaisu. Yhtälailla ne voi 'toteuttaa' itseään toisessa maassa ja sitten siellä vuotaa viattomien veri. Itse en tästä ajatuksesta pahemmin välitä.

  Parempi ratkaista ongelmat kunnolla& lopullisesti. Tapporaha jos ei omista resursseista löydy tekijöitä. Kyllä täysi-ikäisen terroriin 'lähtevän' pitää ymmärtää että paluuta ei ole jos kiinni jää.

  Ranska& GB on snaijannut tämän mutta on siellä ollutkin opettavia hetkiä. Meillä ei, onneksi. Voi silti ottaa opiksi toisten kokemuksista.
   
 25. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Kyllä ainakin Turun kauppatorin terrori-isku oli ihan riittävän opettava hetki. Ei tarvitse ottaa oppia toistenkaan kokemuksista, terroristit ja terroristijärjestöihin kallellaan olevat "hädänalaiset nuorukaiset" voisi ns. salakotouttaa johonkin nimettömään suohautaan ennen kuin mokomat ehtivät tehdä Suomessa lisää veritöitä.