Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Pakolaispolitiikka ja turvapaikan hakijat (irrotettu monikulttuurisuus-ketjusta)

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana hammer lynx, 02.08.2015 klo 02.54.

 1. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Hyvä, jos sai, ja oikeaan osoitteeseen meni olettaen, että esitetty tausta on totta.
   
 2. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Nyt on sen verran faktaa päätöksen taustoista, että kommentoin.

  1. Sosiaali- ja terveysministeriö antoi elokuussa kunnille ohjeet laittomasti maassa olevien hoidosta.
  2. Ilman kotikuntaa maassa oleskelevilla on oikeus terveydenhuoltolain 50 §:n mukaiseen kiireelliseen hoitoon.
  3. Edellä oleva tarkoittaa mm. äkillisen sairastumisen, vamman, pitkäaikaissairauden vaikeutumisen tai toimintakyvyn alenemisen edellyttämää välitöntä arviota ja hoitoa.
  4. Ministeriön ohjeen kunnat voivat omalla päätöksellään laajentaa palvelujen tarjontaa laittomasti maassa oleville.
  5. Helsinki on laajentamassa palveluita, jos kaupunginhallituksen esitys voittaa valtuustossa.

  Laajennus meni kaupunginhallituksessa läpi äänin 8-7. Vastaan äänestivät Terhi Koulumies (kok), Pia Pakarinen (kok), Jaana Pelkonen (kok), Mika Raatikainen (ps), Wille Rydman (kok), Tomi Sevander (sdp) ja Jan Vapaavuori (kok).

  Puolesta äänestivät Suomen Uutisten Paavo Arhinmäki (vas), Veronika Honkasalo (vas), Maria Ohisalo (vihr), Marcus Rantala (rkp), Nasima Razmyar (sd), Anni Sinnemäki (vihr), Reetta Vanhanen (vihr) ja Sanna Vesikansa (vihr).

  Vihervassarit (+rkp) noudattavat edelleen tinkimätöntä linjaansa, jonka mukaan kaikille Suomessa oleville turvapaikkaa hakeville tulee myöntää tilapäinen oleskelulupa. Kun tähän päättömyyteen eivät järkevästi ajattelevat ole suostuneet, nyt tavoitetta toteutetaan asteittain laajentamalla luvattomasti Helsingissä olevien oikeuksia ministeriön minimin päälle. Menettely takaa sen, että Helsinkiin on tulijoita niin muualta Suomesta kuin ulkomailta.

  Jos kyse olisi työperäisestä maahanmuutosta, se olisi erinomaista. Mutta juuri siitä ei ole kyse. Koska esityksen mukaan Helsingin kaupunki julkaisee laittomasti maassa oleville kutsun saapua nauttimaan paremmista palveluista myös arabiaksi, somaliksi, bulgariaksi ja romaniaksi, kutsu kuullaan ja siitä puhutaan sukulaisille ja tuttaville ympäri maailman.

  Kaupunkimaantieteen professori Mari Vaattovaara on ollut eri yhteyksissä huolissaan maahanmuuttajien suuresta määrästä asuinalueella tai lähikoulussa, koska se on ollut jo vuosia aito kantaväestön poismuuttosyy Helsingin seudun joissain lähiöissä. Kaupunginhallituksen esitys tarkoittaa sitä, että toteutuessaan päätös on kutsu Helsingin parempien etujen ääreen laittomasti maassa oleville. Se on myös viesti ulkomaille, että Helsingissä on mahdollisuus elää monia muita kaupunkeja paremmin senkin jälkeen, kun pitkä, täysillä eduilla lastattu turvapaikkaprosessi on käyty ja kielteinen päätös tehty. Tämä hyvin todennäköisesti lisää omatoimista ilmoittautumista turvapaikanhakijaksi Suomeen.

  On oletettavaa, että Vaattovaaran ja työryhmän tutkimuksessa esille tullut kantaväestön poismuuttosyy Helsingin lähiöissä voimistuu ja suuntauu esimerkiksi Espooseen. Helsingin kannalta tämä on todella kallista: työssä olevia veronmaksajia lähtee perheineen alueille, joissa lasten koulunkäymiseen on paremmat mahdollisuudet ja kaupunkiin tulee enemmän väestöä, jotka ainoastaan nostavat erilaisia tukia.

  Jo nyt Suomeen tulevat pakolaiset pyrkivät Helsinkiin, ja ovat merkittävä osa kaupungin saamaa muuttovoittoa. Osa saapuvista pakolaisista (kuten irakilaiset, somalit ja afgaanit) työllistyy erittäin heikosti, vaikka periodina olisi 10 vuotta Suomessa.

  e: laitan @Kirjoittelija kun tiedän, että osaat lähestyä yllä olevaa myös fiksusti, jos haluat.
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2017 klo 15.04
 3. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Millä tavalla mahdollisuudet koulunkäyntiin ovat paremmat esim. Espoossa? Vanhempia pitäisi valistaa siitä, että oppilasaineksen etninen moninaisuus on nimenomaan myönteinen asia. Monikulttuurisessa kouluympäristössä lapset ja nuoret oppivat kommunikoimaan sosiaalisten, kulttuuristen ja uskonnollisten rajojen yli. Tulevaisuuden työmarkkinat ovat kansainväliset. Pitää olla globaali kyky toimia kaikenlaisten ihmisten kanssa.
   
 4. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Lainaus:
  Tätähän on jo paljon tehtykin, tyhmät vanhemmat eivät vain ymmärrä jälkikasvunsa parasta. Oppiminen monikulttuurisessa koulussa on kaikilla mittareilla selkeästi parempaa ja antoisampaa, eikä koulukiusaamista esiinny ensinkään. Näiden koulujen opettajat ovat työtyytyväisyysmittauksissa ihan omilla lukemillaan ja luokkakokoja on voitu kasvattaa kaksinkertaisiksi oppimistulosten siitä kärsimättä. Oppilaiden hyvinvointi ja koulumenestys on poikinut vanhemmille ja muulle perheelle muutakin hyvää, koska ongelmat lasten koulunkäynnissä ovat loppuneet. Tästä suorana seurauksena mm. vihreän liiton nuorisojärjestön tekemä tutkimus kertoo perheväkivallan loppuneen näiden koulujen oppilaiden kotona kokonaan.
  Kirkkojärven koulun rehtori odottaa, että heidän peruskoulun oppilaistaan (yli 30% maahanmuuttaja taustaisia) 98% läpäisee lukion ja saa kirjoituksista vähintään 6 laudaturia.
  Eli vanhemmat, kaikki joukolla vaatimaan omaa lasta luokalle, jossa monikulttuurisuus kukoistaa ja oppiminen sekä vaatimustaso ovat huipussaan.
   
 5. Boulerice Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boogaard(R.I.P) ja Twist
  Lainaus:
  Toivottavasti stadiin keräntyy kaikki paperittomat muualta maasta niin saavat nauttia kulttuurin värinästä.
  Näille lisää ääniä!
  Ilmaispalveluiden puolesta äänestivät Paavo Arhinmäki (vas.), Veronika Honkasalo (vas.), Maria Ohisalo (vihr.), Marcus Rantala (rkp.), Nasima Razmyar (sdp.), Anni Sinnemäki (vihr.), Reetta Vanhanen (vihr.) ja Sanna Vesikansa (vihr.).
   
 6. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Se on meidän maaseudulla asuvien tappio.

  Lainaus:
  Eivätköhän Ohisalo ja Honkasalo ole kahden vuoden päästä kansanedustajia. Helsinki monikulttuuristuu ja suvaitsevaisten poliitikkojen on helpompi menestyä vaaleissa, kun ihmiset näkevät omassa arjessaan, että puheilla maahanmuuttajien aiheuttamista ongelmista on kovin niukasti totuuspohjaa.
   
 7. Boulerice Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boogaard(R.I.P) ja Twist
  Lainaus:
  Paitsi rikostilastoissa mutta sen voi sivuuttaa mutkuttelemalla.
   
 8. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Aluksi tämä: yllä on hieno vastaus, jollaisia tyyliltään tarjottiin ja tarjoillaan vieläkin rasmuslaisten ja hengenheimolaistensa toimesta ihan tosissaan. Eihän tästä olen edes kauan, toista vuotta, kun kaikki turvapaikanhakijat olivat tervetulleita Suomeen. Sen jälkeen jos joku ei turvapaikkaa saisikaan, niin varmasti poistuu iloisena Suomesta. Eihän työkykyiset nuoret irakilaismiehet Suomeen jäisi, se on selvä! Kirjoittelija matkii tyypillista rasmuslaista tapaa, mutta tekee sen niin, että jokainen (toivoisin ainakin) huomaa hänen ivansa. Iva tietysti vituttaa sen kohteeksi joutuneita, koska Kirjoittelija pilkkaa hieman tökerösti ja karrikoiden sitä, mitä he itse ajattelevat.

  Mitä varsinaiseen kommenttiin tulee, se on - kuten Kirjoittelija taatusti tietää - ns. kieli keskellä suuta taiten kirjoitettu. Kirjoittelija varoo visusti ottamasta kantaa opintosuorituksiin monikulttuurisessa luokassa. Hän nostaa sinänsä positiiviset asiat esille, mutta ei ota kantaa ongelmiin. YLE ja OAJ tekivät opettajille kyselyn ja julkaisivat sen tuloksia viime vuonna. Tässä yksi keskeinen opettajien näkemys:

  Lainaus:
  Opettajat: Maahanmuuttajien kasautuminen samoihin lähiöihin tuo ongelmia | Yle Uutiset | yle.fi

  Opetuksen helpottaminen saattaa maksaa paljon, kun kantasuomalainen pyrkii esimerkiksi yliopistoon tai ylipäätään opintotiellä eteenpäin. Se voi olla myös pieneltä osaltaan yksi syy tyttöjen ja poikien erilaisiin Pisa-oppimistuloksiin. Ero sukupuolten välillä oli Suomessa ongelmanratkaisutilanteissa maailman suurin. Tyttöjen ja poikien suoritusero oli koko vertailussa keskimäärin 29 pistettä, mutta Suomessa se oli huimat 48 pistettä.
   
 9. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  North Atlantic Hawks, EU
  Lainaan pätkän tuosta @Cobol in linkkaamasta Opettajat artikkelista:

  "Jos vieraskielisiä lapsia kerääntyy paljon yhteen kouluun, suomenkieliset vanhemmat saattavat laittaa lapsensa johonkin toiseen kouluun. Tutkijat ovat myöntäneet ilmiön olemassaolon. Samoin opettajat:
  "Kantasuomalaiset vanhemmat alkavat vältellä koulua, vaikka se olisi heidän lapsensa lähikoulu. Siihen ei oikeasti ole mitään syytä." "

  Tästä muotoilusta saa vaikutelman, että VANHEMMAT OTTAVAT lapsensa pois ns.mamu-koulusta. No, näin täytyy toki ollakin, mutta minä uskon tällaiseen ratkaisuun päädyttävän vanhempien huolellisen asiakkaan eli koululaisen omien kokemusten ja tuntemusten kuulemisen jälkeen. Nyky-Suomen hektisessä elämässä vanhemmat luultavasti kokisivat lähikoulun olevan kaikille kätevin ja paras ratkaisu, mutta jos asiakas ei pidä tuotteesta, ei tunne oloaan kotoisaksi tai siis paremminkin turvallisen koulumaiseksi, niin sitten päädytään hankalampaan vaihtoehtoon. Kyllä siihen todennäköisesti ON JOKIN HELVETIN MERKITTÄVÄ SYY. Ja se syy ei ole vanhempien rasistinen tulokulma.
   
 10. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Tämä on hyvin tyypillinen suomalainen tapa ilmaista PISA testien tuloksia, joissa Suomi oli käytännössä kolmas koko maailmassa ja kahden joukossa Euroopassa. Ja muistetaan, että kaksi kärkimaata maailmassa, Korea ja Japani ovat koulunkäynti kulttuuriltaan täysin erilaisia maita Suomeen verrattuna. Kuten tutkimuskoordinaattori Mari-Pauliina Vainikainen radiohaastattelussa sanoi, tulokset olivat loistavat, myös poikien osalta. Tyttöjen ja poikien eroa pitää kuitenkin selvittää.
   
 11. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  No näin on, ja media varsinkin toi asian kirjoittamallani tavalla esille. Mutta jos palataan substanssiin, yhä enemmän kuuluu puheita, että YLE:n ja OAJ:n selvityksessäkin esille tullut kouluissa tapahtuva opetuksen helpottaminen heikomman aineksen mukana pitämiseksi, on osassa kouluja arkipäivää. Miten näet tämän ja kun ainakaan minä en osaa sanoa ratkaisukeinoja, onko sellaisia olemassa? Jatkossahan meillä on entistä enemmän maahanmuuttajia tai maahanmuuttajien lapsia kouluissa. Näkisin ja toivoisin, että jonkinlainen hyvä ratkaisu tulisi löytää, mutta onko se mahdollista?
   
 12. haunted shores Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Varjotuuli
  Lainaus:
  Kaikki on mahdollista jos oikein kovasti haluaa. Ensinnäkin, kaikki sen varmasti nyt jo tietävät, mutta kyllä opetusta on laajalti tapana helpottaa heikomman aineksen mukana pitämiseksi. No, tästä seuraa luonnollisesti se, että meille muodostuu (on jo muodostumassa) erikseen kantasuomalaisten kouluja ja mamujen kouluja.

  Tästä päästään siihen, että meillä tulee kahdesta eri koulusta yhdeksännen luokan jälkeen samoilla arvosanoilla ulos oppilaita, joista toisten osaaminen on yhdeksäsluokkalaisen tasolla ja toisten viidesluokkalaisten tasolla. Tästä tulee seuraamaan seuraava ongelma, joka on tosin helppo ratkaista, kun luodaan lukioiden ja ammattikoulujen rinnalle maahanmuuttajille omia vastaavia. Ja opetetaan sen verran kuin aines pystyy ottamaan vastaan.

  No seuraava ongelma onkin sitten se, että kun yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin mennään pääsykokeilla, niin noiden mamukoulujen oppilaiden sisäänpääsyn mahdollisuus on nolla. En keksi mitään muuta ratkaisua tähän kuin sen, että ryhdytään hyvissä ajoin puhtaasti maahanmuuttopoliittista syistä ajamaan pääsykoe-käytäntöä alas, jotta päästään siihen ideaalitilanteeseen, ettei opiskelijoita valita kykyjen, motivaation tai osaamisen perusteella, vaan "kaikki pelaa" - metodilla. No tuskin sentään...
   
 13. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Nämä mielipiteet selittävät sen, miksi Noin viikon uutisissa oli mielestäsi paikoin hieman häiritsevä suvakkikulma. Et ole vielä valaistunut kuten Iikka Kivi ja Jukka Lindström. Ei ole olemassa mitään hallitsematonta maahanmuuttoa. Sen sijaan että kerrot "millaista sakkia" ei Suomeen haluta eikä tarvita, sinun tulisi opetella unelmoimaan kaikille avoimesta Suomesta, joka ei sulje ketään pois.
   
 14. Dynastia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Huomenna muuten selviää alkaako Helsinki tarjoamaan laittomasti maassa oleville mm. ilmaista terveys ja hammashuoltoa. Ilmeiseti tämän esityksen läpimenemiseen on aika korkeatkin todennäköisyydet. Sen verran korkea punavihreä edustus Helsingissä on kun tästä hankkeesta aletaan huomenna äänestämään. Onnea vaan Helsinki ja Helsinkiläiset jos tämä hanke toteutuu. Toivottavasti muualla maassa ei oteta tällaisesta järjettömmysestä mallia.
   
 15. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  North Atlantic Hawks, EU
  Lainaus:
  Juurikin näin, tässä lymyää se perustava syy, miksi mamujen, siis muiden kuin työlupansa eteen helvetisti ponnistelleiden, vialliseen yhteiskuntaamme sopeutuminen ja siten työllistyminen näyttää tilastollisesti huonommalta kuin poikiemme Pisa-menestys. Saatanallis-fasistinen piilorasismi jyllää vieläkin valtavirtana. Meillä kaikilla, paitsi tietenkin mamuilla, on perkeleellinen haaste edessämme eurooppalaisiksi ihmisiksi kypsyäksemme. Opetellaanpa ensiksi edes kunnolla häpeämään, kyllä se siitä sitten askel kerrallaan etenee Suomikin sivistysvaltioksi.
   
 16. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Helsingin valtuusto päätti juuri päättyneessä kokouksessaan laajentaa paperittomien rikollisten terveys- ja sosiaalipalveluita. Bonuksena vielä järjestetään tiedotus kaikilla niillä kielillä, joilla vain on mahdollista saada lisää onnenonkijoita, kulkumiehiä ja tyhjäntoimittajia, eli mm. romaniaksi, arabiaksi ja somaliksi. Tämä on suora kutsu, jolla Helsingistä tehdään koko maailman sosiaalitoimisto, terveyspalveluiden takaaja ja hammashoitaja.

  Ei koske onneksi koko Suomea, mutta vaikuttaa toki koko maahan sikäli, että paperittomat rikolliset ja perusteettomin syin tänne tulleet turvapaikanhakijat saapuvat Suomeen, eivät vain Helsinkiin.

  Vastuuton ja kaikin puolin moraaliton päätös, jolla päätöksen tehneet valtuutetut kusevat kuntalaistensa kasvoille ja vaikeuttavat myös täällä olevien laillisten maahanmuuttajien, oikeasti hädänalaisten turvapaikanhakijoiden ja ulkomaiden kansalaisten asemaa. Puhumattakaan tietysti niistä rahasummista joita tähän hyysäämiseen menee ja jotka ovat viime kädessä pois koko terveyspalveluista joita oman maan kansalaiset ja laillisesti täällä olevat ulkomaalaistaustaiset tarvitsisivat ensisijaisesti.

  Nythän voi myös samalla pyyhkiä persettä koko turvapaikanhakuprosessilla, koska tuloksesta riippumatta voi jäädä Suomeen hengailemaan ja on Helsingissä jatkossa oikeutettu kaikkiin sosiaali- ja terveyspalveluihin. Samalla voi soitella sukulaiset, ystävät ja varkaiden killan kollegat paikalle.

  Iltalehdestä lisää.
   
 17. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  "Rikollisista" puhuminen on minusta hieman yliampuvaa. Yleltä löysin tiedot puolueiden kannoista:
  Helsingin valtuutetut väittelivät paperittomien terveydenhuollosta – Yle seurasi hetki hetkeltä | Yle Uutiset | yle.fi

  Asian palauttamista kannattivat kokoomuksen, kristillisdemokraattien, perussuomalaisten ja sinisten valtuutetut sekä kuusi sosialidemokraattien valtuutettua.

  SDP:stä aikalisää kannattivat Eveliina Heinäluoman lisäksi Maija Anttila, Eero Heinäluoma, Pentti Arajärvi, Ville Jalovaara ja Jukka Järvinen.

  Toista mieltä olivat Pilvi Torsti, Thomans Wallgren, Nasima Razmyar, Sinikka Vepsä, Abdirahim Mohamed ja Johanna Laisaari.


  Tässä vähän uutisia samasta aihepiiristä neljäntoista kuukauden takaa:
  Rasismin vastaiseen mielenosoitukseen osallistumassa kärkirivin poliitikkoja – myös Sipilä mukana Kuopion tapahtumassa | Yle Uutiset | yle.fi

  Liuta nimekkäitä poliitikkoja on ilmoittanut osallistuvansa huomenna lauantaina järjestettävään rasismin vastaiseen Peli Poikki -mielenosoitukseen. Perussuomalaisten kärkipoliitikkoja kuitenkaan tuskin nähdään paikalla.

  Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo ilmoitti Twitterissä jo eilen torstaina, että kokoomuksen puoluejohto on mukana Helsingin mielenosoituksessa. Myös esimerkiksi sisäministeri Paula Risikko (kok.) on ilmoittanut aikovansa osallistua tapahtumaan.  Erittäin komeasti ajelee kokoomus kaksilla rattailla. Mieltä kyllä osoitetaan innokkaasti rasismia vastaan mutta sitten kun pitäisi oikeasti osoittaa solidaarisuutta hädänalaisille ihmisille, tarjolla ei ole edes lämmintä kättä. Eivätkä demaritkaan tästä äänestyksestä selvinneet läheskään puhtain paperein. Emma Karin kommentti tuossa iltapulun uutisessa on erittäin osuva: "On vaikea uskoa, että halla-aholaiset ja demarit olisivat rinta rinnan kampittamassa niitä kaikkein heikompia." Emma muistutti myös, että Helsingissä tehdään inhimillistä politiikkaa vain ja ainoastaan siitä syystä, että kokoomuksella ja perussuomalaisilla ei ole valtuustossa enemmistöä. Toivottavasti äänestäjät muistavat tämän tulevissa vaaleissa. Nyt saatiin erittäin konkreettinen esimerkki siitä, että rasismin vastaisessa taistelussa kokoomukselta sopii odottaa lähinnä kauniita korulauseita.
   
  Viimeksi muokattu: 30.11.2017 klo 04.18
 18. Bob Rambo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, AC Oulu
  Vihervasemmiston agenda on ilmeisesti Helsingin ja sitä kautta koko Suomen hyvinvoinnin alasajo. Ei näistä ehdotuksista ja äänestyksistä oikein mitään muutakaan johtopäätöstä voi tehdä.

  Aloitteen puolustajienkin mukaan kustannusten arviointi on vaikeaa, mutta silti esiin nostettiin esimerkkinä 26 paperittoman äidin neuvolapalveluiden kulut. Kuvitteleeko joku, että näiden äitien tarvitsemat neuvolapalvelut ovat jotenkin vertailukelpoisia siihen, mihin tämä päätös johtaa?

  Tässähän oli ilmeisesti jokin työryhmä tekemässä tarkempaa arviota vaikutuksista, mutta sen valmistumista ei vihervasemmisto jaksanut odotella. Ideologisista syistä kiireellä päätökset, joiden seurauksia on mahdoton hallita.
   
 19. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Leo Stranius vihreistä avasi asiaa näin: "Pitäisi olla itsestään selvää, että oikeus terveyteen on kaikilla. Talvi on tulossa ja ulkona on kylmä. En kannata asian viivyttämistä. Meillä on kyllä varaa auttaa."
   
 20. Bob Rambo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, AC Oulu
  Lainaus:
  Tässähän se oikein korostuu vihreä maailmankatsomus. Meillä nimenomaan ei ole varaa auttaa jokaista maailman ihmistä. Luulisi pahimmankin vasentuneen tämän jo sisäistäneen.
   
 21. haunted shores Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Varjotuuli
  Lainaus:
  Paavo Arhinmäellä oli tarjota Twitterissä ihan summa. 700 000e / vuosi.

  Tosin tuo kun lyödään suomalaisen "piti maksaa, mutta maksoikin..." -suodattimen läpi, niin tarkennetuksi luvuksi saadaan noin 2,5 miljoonaa.

  Ja lisäksi tuohon päälle sitten tietysti se, että jos ja kun päästään tämän avulla hoitamaan ulkomailta ilmaisen hoidon perässä saapuvia tuberkuloosipotilaita, niin sittenhän kustannukset lasketaan MDR:n kohdalla noin 120 000e / henkilö ja XDR:n kohdalla tuo 700 000e / henkilö.
   
 22. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Lainaus:
  Annapas kun arvaan, keskustelet Kirjoittelijan kanssa, joka on sinuakin pahempi öyhö mutta larppaa Veronika Honkasaloa näissä keskusteluissa? Itsehän olen sitä mieltä, että halvimmalla päästäisiin, jos armomurha olisi käytössä näiden syöpäläislasten ja vanhempiensa kohdalla.
   
  Viimeksi muokattu: 30.11.2017 klo 10.51
 23. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  En tietenkään kannata Helsingin tekemää päätöstä, vaan pidän sitä edelleen virheenä. Mutta nyt kun se on tehty, on myös mahdollisuus seurata päätöksen vaikutuksia. Onko niitä todellisuudessa kuinka paljon, ja miten esimerkiksi kustannukset ja laittomat olemiset kehittyvät verrattuna siihen, että olisi menty ministeriön llistan mukaan.

  Eräällä tavalla ymmärrän myös päätöksen puolesta äänestäneitä. Sipilän lupaus asuntonsa antamisesta turvapaikanhakijoiden käyttöön levisi tehokkaasti ja tietyissä kulttuureissa asia ymmärretään paljon laajemmin, kuin mitä Sipilä tarkoitti. Muistaakseni tästä on tulos väitöskirja, ja tekijä kertoi jo ennakkoon havainneensa kenttätyössään Sipilän puheiden suuren vaikutuksen.

  Monet siis tulivat, koska olettivat olevansa jopa kutsuttuja. YLE seurasi pari vuotta pohjoisen (muistaakseni Kemijärvi) pakolaiskeskuksen elämää, ja katsoin dokumentin. Myös tässä nousi Sipilän puheet esille, koska tulijat olivat ne ymmärtäneet kutsuksi.

  Sipilä ja varsinkin Siniset on kuitenkin luikerrellut hallituksessa vastuustaan ns. avoimen rajan ajalta. Kun laittomasti maassa olevia ei ole onnistuttu poistamaan - koska he eivät halua lähteä - keinot on vähissä. Rahaa on käytetty kannustimena, vaan ei sekään riitä.

  Ilman turvapaikanhakijoita Suomessa on ollut arviolta muutama tuhat laittomasti maassa olevaa. Kuinka suuri lisä tulee nyt, ja vaikuttaako Helsingin (ja parin muun kaupungin) päätös määrään, sitä voidaan muutaman vuoden päästä arvioida.
   
 24. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Lainaus:
  Esim. rokotusten salliminen on minusta hyvin järkevää enkä tiedä hyötyisimmekö siitä, että kaduilla on hoitamattomia kroonisista sairauksista kärsiviä ihmisiä. Jos maassa asuvat, kriittisiä sairauksia on hoidettava, enkä etenkään rankaisisi lapsia vanhemmistaan. Ongelma on muiden viranomaisten, jotka sallivat tämän tilanteen syntyä - etenkin hallituksen, joka ei millään suostunut reagoimaan rajojen täydelliseen hallitsemattomuuteen. Omien rajojen kontrolli on yksi tärkeimpiä suvereenin valtion tunnusmerkkejä.
   
 25. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Tästä ollaan samaa mieltä. Oleellista nyt on Suomen toimet jatkossa ja toivottavasti EU saa vihdoin yhtenäisen linjan aikaiseksi. Mitä tosin suuresti epäilen.