Ilmoitukset

Nimimerkki Vellihousu kirjoitti Ässät-osioon turhan, provosoivan ja kanssakirjoittajia vähättelevän viestin. Pitkän rikehistorian vuoksi kyseinen nimimerkki huilaa seuraavat kaksi kuukautta.

Pelkkä "tämä" ei anna mitään uutta kiekkokeskustelulle. Annamme tästä nimimerkki lake79:n NHL-osioon kirjoitetusta turhasta viestistä viikon pelikiellon.

Nimimerkki abianos ei avaa enää uusia ketjuja.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Outpost kuittasi itselleen viikon pelikiellon kirjoitettuaan turhia ja provosoivia viestejä Liigajoukkueiden voimasuhteet -ketjuun.

Nimimerkki Kirjoittelija oli saanut lukuisia varoituksia ja pelikieltoja viesteistään, jotka ovat sisältäneet provosointia ja pään aukomista toisille käyttäjille. Koska nämä toimenpiteet eivät ole auttaneet, olemme päättäneet poistaa kyseisen nimimerkin kirjoitusoikeudet.

Sulje ilmoitus

Pakolaispolitiikka ja turvapaikan hakijat (irrotettu monikulttuurisuus-ketjusta)

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana hammer lynx, 02.08.2015 klo 02.54.

 1. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Mä olen täysin eri mieltä. Karvaperseet pitää saada opiskelemaan ja sitä kautta töihin heti ja sen ohella sitten sitä kielitaitoa kehittävää toimintaa. Ainoa tapa kotouttaa ja integroida on saada ihmiset töihin ja osaksi yhteisöä, jossa on myös suomalaisia. Ei ole mitään järkeä opiskella pelkkää kieltä, eikä sitä ammattia. Ihan hyvin siinä voi olla kielten tunteja rinnalla. Kyllä se kielitaito siinä myös tulee, jos haluaa. Kansalaisuutta esim. ei saa, jos ei osaa kieltä. Se, että he nostavat vain sosiaalitukia ja hengailevat miesporukalla Steissillä, ei myöskään paranna kielitaitoa. Parempi, että tekevät vaikka rakennuksilla ahkerasti hommia. Jos joskus jälleenrakennushommat koittavat kotimaassa, voivat palata sinne hommiin tai vaihtoehtoisesti jatkaa täällä rakennuksilla. Markkinataloudessa ei pitäisi rahaa jakaa makoilusta.
   
 2. Klose16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Die Deutsche Nationalmannschaft
  Eikös kaikki valistuneemmat ole jo sitä mieltä, että pakolaisia tulee edesauttaa ja heidän tasa-arvoistumistaan jouduttaa. Nopeammin, sen parempi.

  Paras olisi jos tämä laiva rysähtäisi jo joulukuuhun mennessä. Mutta niitähän tulee aina lisää. Kannatan siihen asti kaikkea pakolaistumista.
  Sori helsinkiläiset, mutta ainahan voi striimata tubesta.
   
 3. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
  Fatipää Alex Stubb totesi pari vuotta sitten, sotaa ja vainoa pakenevien lompsiessa tänne pohjan perukoille, että " hei me tienataan tällä!. Hän ilmeisesti tarkoitti Suomea kansakuntana, suomalaisia, valtion kassan kertymistä tulevaisuudessa. Ei suinkaan muutamien nokkelien turvapaikkamagnaattien, SPRn ym. muiden yhdistysten valtion varojen kuppaamista. No, minä olin jo silloin hyvin epäileväinen näiden tänne asti vaivautuneiden tekoälynkehittäjien ja lääketieteen edistäjien määrästä, heidän innostaan ja kyvystään nostaa Suomi uudelle tasolle. No, nyt on professori Vesa Kanniainen kirjoittanut julki oman näkemyksensä Kanava-kanavassa, artikkelin on myös ketjun päämedia Suomen Kuvalehti nyt myös julkistanut:
  Professori Kanniainen: Hyvinvointi­yhteiskunta ja vapaa maahanmuutto ovat kestämätön yhdistelmä - Suomenkuvalehti.fi

  En poimi mitään täkyä artikkelista, vaivautukaa lukemaan koko juttu, tällä palstalla on ennenkin professoreita ja tutkimustuloksia arvostettu eli innolla linkattu.
  Toki tämä tietysti saattaa joidenkin unelmaan osua, mutta kyllähän nämä uskossaan vahvat kirkonnaiset- ja miehet, Veronika Honkasalot, Emma Karit, Maria Pettersonit jne, näiden hörhöjen nimilista on pitkä kuin nälkävuosi, elävät huomispäivän fantasiaansa entiseen malliin. Ja leimaavat emeritus-status proffan höppänäksi väärinajattelijaksi.
   
 4. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Taisi kyllä olla Vanhanen ja aiheena Kreikan lainat.
   
 5. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
  Lainaus:
  No voi samperi, se olikin Kataisen Jyrki. Kataisen väite saattaa taloushistoriassa jopa jotenkin osoittautua todeksi, ainakin mikäli Jutta Urpilainen historian kirjoittaa. Joka tapauksessa Stubb oli fatipää ja markkinoi mielikuvaa pakolaisvyöryn siunauksellisuudesta.
   
 6. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Vanhanen: Näin Suomi tekee rahaa | Uusi Suomi
   
 7. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
  Lainaus:
  Ääh, alan pikkuhiljaa nöyrtymään. Olen hartaasti jaksanut kuunnella YLEn Ykkösaamua ja Politiikkaradiota vuosikausia ja nyt kuitenkin astahdin tähän ns. Yleiseen Totuuteen, hiivasieneen, joka on sopivasti poliittisesti värittyneessä käymistankissaan muhinut vuosikausia. Hävettää jonninverran.
  Vanhasen pressavaalikampanja voisi tuota käyttää, sloganiksi vääntää. Ehkä pollit puoltaisivat, ainakaan ei korkealta tipahtaisi.
  Fatipää Stubb antoi kansalaistensa ymmärtää, että olisi syytä tajuta maahanpölähteneiden potentiaalinen tietotaito ja kulttuurielävöitys rikkautena, eli pitkän päälle kannattavana sijoituksena, tienaamisena. Siis oikeastaan se sama vaikutus, minkä hän koki tuoneensa mukanaan Etelä-Carolinaan.
  Taisi se sitten olla vain palanen silloista hätätila- tai kriisi-informaatiota, hätäisesti kyhättyä eli pieraistua bona fide-hymistelyä.
   
 8. scholl Jäsen

  jäikö muuten Stubbin ajalta muuta muistijälkeä kuin se, kun hän onnitteli Jani Toivolaa homoliiton läpimenosta? Mies juhli sitä suurena saavutuksena, vaikka itse ei saanut mitään aikaan. Se on kumma, kun varoitin jo ennen puoluekokousta, mitä tulee tapahtumaan, jos Vapaavuorta ei valita, koska Stubb ei ole ns. toimitusjohtajatyyppi, eikä omaa riittävää poliittista kokemusta puoluejohtajaksi. Minua ei uskottu ja kaikki meni päinhemmettiä. Stubb on asiantuntijatyyppinen henkilö.

  Minusta oikeutta turvapaikan hakuun ei pitäisi olla ylipäätänsä olemassa. On täysin kestämätön tilanne, että kuka hyvänsä voi rynniä rajan yli ja sanoa, että tarvitsee turvapaikan, sitten hänet pitää elättää vuosikausia ja palauttaminen voi olla vaikeaa, koska henkilö ei ole tuona aikana kiinniotettuna, vaan hän voi tehdä mitä tahansa ja sen jälkeen kun pitäisi lähteä pois, hän meneekin maan alle. Valtava määrä pohjois-afrikkalaisia kuten marokkolaisia on tätä epäkohtaa hyväksikäyttänyt. Ainoa tapa hoitaa asia on pakolaiskeskukset Afrikassa, josta haettaisiin turvapaikkaa ja he, jotka sen saavat, sijoitetaan tasaisesti jokaiseen EU-maahan. Ei mitään poikkeuksia, eikä mahdollisuutta rynniä Välimeren yli. Veneet pitää ottaa kiinni ja jokainen takaisin Afrikkaan.

  En myöskään ymmärrä, että jokainen asia on Suomessa aina perustuslain vastaista. En tajua, miksei sosiaaliturva voi olla uudella tulijalla heikompi kuin kantasuomalaisella. Sitähän pitää verrata siihen, mikä tilanne on ollut lähtömaassa. Täällä pitäisi kannustaa ahkeruuteen ja vaikka joutuisivat alussa tekemään hommia ilman palkkaa, niin he oppisivat sen protestanttisen työetiikan. Sama koskee rangaistuksia. Suomalaiset ovat oppineet olemaan pääasiassa kunnolla sen vuoksi, kun meillä on 500 vuoden harjoittelu takana. Sen sijaan ulkopuolelta tulee tänne, ei tiedä millaista se on 1500-luvulla ollut, kun rosmot ovat olleet Turun linnassa loppuikänsä, eivätkä ole sitä kautta oppineet tiettyjä moraalisia normeja kuten suomalaiset. Näin ollen minusta pitäisi olla mahdollista antaa huomattavasti kovempia tuomioita näille uusille tulijoille, koska he taas peilaavat sitä tilannetta lähtömaahan ja jos jossain Irakissa on kurjaa, niin lievät jutut eivät heille tunnu missään. Heidän pitäisi saada kovia rangaistuksia kuritushuoneessa, jotta ottavat sen takamatkan kiinni moraalissa, mikä heillä saattaa meidän kantaväestöön olla. Aina puhutaan tasa-arvosta, mutta joka tapauksessa se ei ole oikeudenmukaista kohdella kaikkia samalla tavalla. Osalla on enemmän oppimista, joten se pitää olla enemmän sovellettavissa lähtökohtien mukaan. Jos joku maahanmuuttaja raiskaa, niin se johtuu siitä, ettei hän ole saanut korville riittävästi lapsena, joten se asia pitää korjata ja saada heidät samalle tasolle paikallisten kanssa.
   
 9. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Alexander Stubb Twitterissä: "Monikulttuurisuus on rikkaus. Ei mulla muuta."
   
 10. scholl Jäsen

  Lainaus: Miten monikulttuurisuus määritellään tässä kontekstissa? Itse olen aina ahdistunut suomalaisuudesta, koska se on usein sellaista liian kapeakatseista. Sen sijaan olen viihtynyt kansainvälisessä meiningissä, jossa on eri kieliä ja vähän erilaisia ihmisiä, erilaisia ruokia ja juomia jne. Mutta se pohja tai perusta on kuitenkin aina sama eli se eurooppalaisuus, joka luo tietyt normit. Nyt kun tulee tällaisia tyyppejä paljon, jotka eivät jaa niitä normeja, niin tulee ongelmia. Ei se varsinainen ongelma ole se, että on erilaisia kulttuureja, vaan se, että osa erilaisten kulttuurien edustajista ei arvosta tai hyväksy paikallista kulttuuria ja sen normeja tai sääntöjä. Minusta vivahteita eri kulttuureista voi tuoda siihen suomalaiseen tai eurooppalaiseen kulttuuriin ja olla oma itsensä, mutta aivan samalla tavalla pitää ryhtyä suomalaiseksi, jos tänne tulee. Esim. Susijengin Jammu Wilson on suomalainen ja tykkää saunoa etc. Se, että hän tuo siihen joukkueeseen bronxista läpänheiton, vilkkauden ja katukoristaidot, on se rikkaus. Mutta se ei olisi rikkaus, jos hän ei tahtoisi integroitua ja ryhtyä suomalaiseksi. Kaikki tämmöiset asiat kuten naisten oikeudet ja tasa-arvo, täytyy hyväksyä heti, kun tänne tulee, on sitten muslimi tai ei. Ilman mitään selityksiä. Samoin kieli pitää oppia ja sillä sipuli.

  Suomi sai aikanaan kulttuuriinsa rikkautta siitä, että täällä oli sekä suomalaisia, ruotsalaisia, saksalaisia, venäläisiä ja puolalaisia. Siis joskus 1800-luvulla. Uskon, että Stubbkin tuota ajaa takaa. Hänen vaimonsakin on ulkkari, mutta se ei automaattisesti ole hyvä juttu, että joku on monikulttuurista, jos se ei ole sitä hyvällä tavalla.
   
 11. TheRimpula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Tämä on kyllä ihan totta, että kielen oppii parhaiten juuri niin kuin sen tuossa selitit. Silti sen kielitaitovaatimuksen pitäisi minusta tulla jossain vaiheessa vastaan, koska ihminen kyllä löytää sen aidan matalimman kohdan tässäkin asiassa, jos sellainen tehdään mahdolliseksi.
   
 12. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Helsingin Sanomien mukaan Suomessa oli tämän kuun alussa noin 15 000 ihmistä edelleen vokeissa. Heistä noin 12 000 on saanut jonkin päätöksen turvapaikkahakemukseensa. Asukkaista noin 11 200 on saanut kielteisen päätöksen, 870 myönteisen päätöksen. Ensimmäistä päätöstä odottaa yhä yli 3 000 turvapaikanhakijaa. Meillä menee älyttömästi liikaa resursseja siihen, että tuhannet haluavat maksimoida etunsa Suomesta.

  Luvuista selviää hyvin, miten Suomen myöntämiä etuja ja oikeutta turvaan käytetään väärin.

  Olen aiemmin kirjoittanut useamman kerran, että pakolaisten ottaminen rajalta yksinkertaisesti lopetetaan. He eivät tule mistään sodasta, vaan Ruotsista, Saksasta ja muista vastaavista maista. Sen sijaan valikoidusti pakolaisia otettaisiin edelleen, mutta jokaisen oppivelvollisen olisi sitouduttava kielen opiskeluun ja muuhun opiskeluun tai työhön. Poikkeuksena olisivat ainostaan kidutetut tai vastaavat, joille tulee antaa aikaa toipua. Oleskelulupa seuraisi edistystä ja olisi kaikilla aluksi väliaikainen.
   
 13. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Juuri näin. Samaa mieltä olen itsekin. En tajua, kuka on eri mieltä tai mistä tämä nykyinen linja on peräisin. En myöskään ymmärrä, miksei Dubaissa ole pakolaisia. Hehän ovat samaa uskontoakin siellä. Luulisi, että öljyvaltiohin voisi mennä muutama miljoona pakolaista. Mitä hittoa ne Eurooppaan tulevat, kun me emme ole edes muslimimaita tai mitenkään osapuolia noissa kahakoissa. Siinä mielessä olen alkanut jo miettiä sitä, että se on loppujen lopuksi itselleni sama, ovatko nuo maat sotaakäyviä vai eivät. Olihan täälläkin sotia ja harva lähti minnekään. Kannatan enemmänkin sitä, että etsitään älykkäimmät ja lahjakkaimmat ja annetaan heille mahdollisuus muuttaa tänne. Tuodaan vähän niinkuin ulkomaalaisvahvistuksia, eikä sellaisia, jotka eivät ole edes käyneet peruskoulua.
   
 14. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Eri syistä Suomessa halutaan elää käsityksessä, että kyse on pääasiassa pakolaiskriisistä, vaikka kyse on todellisuudessa siirtolaiskriisistä. Niinpä toimet ovat heikosti suunniteltu ennen kaikkea Suomessa, mutta myös muualla Euroopassa. Suomessa ei juuri puhuta siirtolaiskriisistä, vaan eletään unelmassa. Tästä johtuen toimenpiteet eivät ole riittäviä tai kohdistu pääasiassa apua tarvitseviin.

  Lainaus:
  Rikkaat arabimaat eivät vastaanota pakolaisia, koska pitävät heitä turvallisuusuhkana. Maat eivät myöskään ole allekirjoittaneet YK:n pakolaissopimusta. Saudeissa on maailmankuulu telttaleiri. Siellä on hienot, ilmastoidut teltat joihin voi mukavasti majoittua kolme miljoonaa ihmistä. Teltat ovat käytössä vain muutaman päivän vuodessa pyhiinvaelluksen aikana, muutoin ne ovat täysin tyhjillään. Asiasta tarkemmin alla linkeissä:

  Arabimaat eivät vastaanota pakolaisia | Alan Salehzadeh | Blogit | Iltalehti.fi
  Rikkaat arabimaat eivät halua pakolaisia – ”Turvallisuusuhka” - Suomenkuvalehti.fi
   
 15. xkouhiax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Artikkelista pieni täky:
  ”Viime aikoina on voimistunut käsitys, että pakolaisten auttamiseksi pitäisi perustaa heille vastaanottokeskuksia lähtöalueille yhdessä näiden alueiden valtioiden kanssa, ja samalla olisi lisättävä merkittävästi näille valtioille maksettavaa taloudellista tukea.”

  Muun muassa @kahden suunnan sentteri huuteli meille tyhmille jo yli vuosi sitten, miten ylläoleva ajatus on mahdoton ja ”älyvapaa”. Mites tässä nyt näin kävi?
   
 16. Undrafted Jäsen

  Aamutelkkarissa YLE:llä puhuttiin tuoreesta tutkinuksesta missä toimittajat tutkineet fiiliksiä Egyptissä, Tunisiassa ja Syyriassa arabikevään jälkeen. Kuulemma moni ei näe mahdollisuuksia paikallisesti ja aikoi laillisesti/laittomasti Eurooppaan. Edellisessä jutussa tosin juteltiin miten Suomessa 70000 syrjäytynyttä nuorta ja luvun odotetaan kasvavan. Millaisikohan tulevaisuuden mahdollisuuksia oikeasti on tarjolla ihmisille, kenellä ei paikallista kieltaitoa ja epäselvä koulutustausta?
   
 17. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Ei mitään. Sen takia olenkin "rusinoita pullasta" -politiikan kannalta. Pisteytetään maahanmuuttajaehdokkaat ja otetaan kyvykkäimmät. Martti Ahtisaarihan esitti jo varmaan kohta 10 vuotta sitten huolensa siitä, että Afrikassa on kohta miljardi toimetonta nuorta miestä, jotka pyrkivät sieltä muualle. Ainoa tapa kehittää asioita parempaan suuntaan, on parantaa niitä mahdollisuuksia siellä paikallisesti. Yksi tapa on se, että kouluttaisimme täällä kyvykkäitä ihmisiä, jotka palaisivat myöhemmin sinne kehittämään omaa maatansa. Toinen tapa on panostaa hengissäpysymisen sijaan kehitysyhteistyössä koulutukseen ja yrittäjyyteen. Kaikissa tilanteissa järkevintä olisi pitää huoli siitä, että meille tulevat maahanmuuttajat olisivat hyvin koulutettua, kielitaitoista porukkaa. Heillä on mahdollisuus integroitua täällä osaksi yhteiskuntaa ja päästä kiinni työelämään. Sen sijaan lähes varmasti syrjäytyviä, merkkilenkkareita pölliviä henkilöitä Tukholman tapaan, ei meille kannata tuoda. Jokaisen maahanmuuttajan ei tarvitse olla mikään ydinfyysikko, vaan sairaaloihin, kasvihuoneisiin ja tehtaisiin tarvitaan varmasti motivoitunutta työvoimaa, mutta se, että joku ei ole suorittanut edes peruskoulua, eikä osaa edes englantia, on erittäin huono juttu.
   
 18. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Turun hallinto-oikeus päätti, että Kelan on maksettava toimeentulotukea Suomessa laittomasti oleville. Oikeuden mukaan Kelan päätös evätä toimeentulotuki paperittomalta sillä perusteella, että hän oleskelee tilapäisesti Suomessa, oli toimeentulotukilain sekä perustuslain vastainen.

  Hallinto-oikeus linjasi: Kelan on maksettava paperittomalle tukea - Päivän lehti 27.10.2017 - Helsingin Sanomat

  Länsimaisen ja siten myös suomalaisen demokratian suurin uhka Suomessa tulee perustuslakia tulkitsevien oikeusoppineiden toimesta. Kun jatkossa toimeentulotuki on varma, miksi lähteä Suomesta, vaikka ei ole oikeutettu turvapaikkaan?

  Perustuslaki tulee kirjoittaa uusiksi ja samassa hankkeessa tulee päästä eroon umpivassareista -vihreistä perustuslakia tulkitsevista oikeusoppineista.
   
 19. HeGe41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Sabres, SaPKo, AM#34, JP#98
  Suomesta tuli nyt virallisesti koko maailman KELA? Tätäkö tämä nyt tarkoittaa?
   
 20. Undrafted Jäsen

  Lakimuutoksen paikka selvästi. Kelan sivujen mukaan yhteisasuvan aikuisen tuki on 414,71 €/kk. Kun miettii millaisia keskipalkkoja eri maissa maksetaan, niin täällä nuukasti elävä ihminen pääsee tuloille, mistä laitella sitten rahansiirtoa kotimaahansa. Eiköhän yhteiskunta auta asunnon, ruuan ja muiden tarvittavien kanssa lisääkin? Lisää rahaa kassaan rikoksilla, niin mikäs se on pyöriä täällä.
   
 21. Zodiac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Thunder Bay Bombers
  Helsinki tuki sadoilla tuhansilla maksuhäiriöihin päätyneitä maahanmuuttaja­järjestöjä – jopa parkkisakot menivät perintään - Kotimaa - Ilta-Sanomat

  Tuo uutinen myös pisti hiukan silmään ja varsinkin kommentti – Jos ne ovat toistuvia ja laajempimittaisia ja tilanne nähdään sellaisena, ettei toiminta ole osaavaa, totta kai sen pitää näkyä meidän kokonaisharkinnassa. Tältä osin täytyy katsoa, että meidän uudet ohjeet ja toiminta on sellaista, että se toteutuu, Haahtela sanoi.

  Nukkunu vissiin kaikki päätöksiä tehdessään? Ei ole kyllä mikään yllätys.
   
 22. Dee Snider Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jatkoaika Cancer Fighters
  Zodiacin linkkaamaan uutiseen on Göbbelsiini näköjään jättänyt "vahingossa" kommentoinnin päälle. Joka on vielä moderoitua, tai ainakin pitäisi olla. #suomisata #vihapuhe #eikeneltäkäänpois #iljasanomat
   
 23. ketjuruletti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Miten perustuslaki otetaan aina esille, kun pitäisi jakaa rahaa? Jos kyse on perustuslain vaatimasta tasapuolisesta kohtelusta, niin mikseivät maahanmuuttajat äänestä vaaleissa ja käy inttiä?
   
 24. Lainaus:
  Tätä se nyt ilmeisesti tarkoittaa. Voisin kuvitella, että EU:n sisäinen sosiaaliturvamatkailu lisääntyy myös, sillä eikö heillä nyt ole saman päätöksen mukaan oikeus toimeentulotukeen? Eihän tuo vain EU:n ulkopuolisia voi koskea?

  Aika hurjia tulkintoja tehdään. Joskus olen ymmärtänyt, että perustuslaki koskee lähinnä Suomen kansalaisia, heidän oikeuksia ja velvollisuuksia. Aika erikoista, että nyt lähdemme hoitamaan koko maailmaa parhaamme mukaan. Ylireagoinko?
   
 25. stunt cock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Sharks, HPK
  Lainaus:
  Onkohan näiltä kirjanoppineilta unohtunut täysin maalaisjärki ja päätöksien seuraukset?