Mainos

OY Suomi AB closed for business perjantaina 18.9.2015

  • 63 913
  • 530

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
"Aluetoimiston tiedotteen mukaan mielenilmaukseen osallistuvia on uhkailtu esimerkiksi varoituksilla, joulubonusten menettämisellä, tupakointikiellon toteuttamisella, siirtämisellä huonompiin töihin, jopa lopputilillä."

Ihanko oikeasti jossain liukuhihnatyössä maksetaan joulubonuksia? Epäilen vahvasti että noita on mihinkään TES:iin kirjattu joten eiköhän ne ole kohta menneen talven lumia tuollakin. Samoin tupakointikiellon työpaikoillaan voi käsittääkseni asettaa kuka vaan. Toivottavasti toteuttavat nuo uhkauksena.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Loistava kirjoitus, iso peukku! Tuota kohtaa kuitenkin kommentoin sen verran, että kyllä näiden lakkojen takia nähdään myös yritysten ulosliputuksia, esim. joku Kaukaan paperitehdas on ihan muutenkin jo liipaisimella tälläkn hetkellä ja tälläiset lakot ovat se viimeinen pisara. Ei nyt tämä perjantai vielä sitä kamelinselkää lopullisesti todennäköisesti katkaise, mutta jos näitä tulee enemmänkin, niin siinä ei paljon paperimiesten isot lakkokassat auta kun työpaikka lähtee alta. Sitten saavat liitot taas nurista ahneista yrityksistä ja työttömiksi jääneet ovat varmasti tyytyväisiä muuttuneeseen tilanteeseen.

Niin no itse kyllä toivon, ettei tämän kummempia järistyksiä tämän takia enää tehtäisi. Olisi saanut jäädä tuohon kahteen tuntiin ja siihen malliin, että siihen oltaisiin sitten läpi kentän osallistuttu. Tuo AKT:n päätös pistää koko päiväksi on typerä siitä ei pääse mihinkään. Voisiko sanoa, että toivoisin että herättelyt olisi tehty puolin ja toisin. Nyt voitaisiin keskittyä itse asiaan, eli tekemään yhteistyössä ne ikävät päätökset. En minä leikkauksia itsessään vastusta, vaan sitä miten ne tehdään ja kyseenalaistan sen onko näistä oikeasti sitä kaivattua hyötyä.

Itse näen, että näiden vaikutus tuottavuuteen on marginaalinen, toki yritykset saavat säästöä lyhyiden sairauslomien vähentyessä, mutta toisaalta ihmiset tekevät paljon enemmän työtä puolella teholla, koska tulevat töihin sairaana ja se voi johtaa myös pidentyneisiin sairaslomiin + siihen että flunssat saadaan varmemmin kiertämään. Omassa toimistossa on syysflunssa kiertänyt suurimman osan henkilöstöstä läpi. Avokonttori oikein ruokkii tuota. Toisaalta ne säästetyt palkat lähtee pääosin pienituloisilta ja ne menetetyt rahat olisivat todennäköisesti menneet kiertoon kotimaassa. Ne jotka voivat sopia palkalliset sairaslomat ovat todennäköisesti iso palkkaisempia. Valtion lomista tulee jonkin verran säästöä, mutta toki se kohdistuu mm. sellaisiin aloihin joiden houkuttelevuus tuon takia kärsii esim. hoitoala ja poliisi. Helatorstai ja loppiainen ovat sellainen uudistus, että sillä saadaan miljoonia työpäiviä. Ylityö- ja sunnuntaikorvaukset lähtevät myös pois siltä alalta, joka todennäköisemmin kuluttaa rahansa kotimaassa. Toki valtio säästää, mutta miten esim. Poliiseja ja hoitohenkilökuntaa saadaan jatkossa ylitöihin ja pyhätöihin.

Lomarahojen puolittaminen kohdentuisi tasaisemmin palkansaajiin, vaikka toki vaikuttaisi ihan varmasti kotimaan matkailuun, mutta olisi paljon helpommin nieltävissä oleva leikkaus. Olisiko jotain keinoja, jotka suoraan helpottaisivat vientialoja? Byrokratiaa pitäisi purkaa yrittämisen helpottamiseksi, lisäksi yritystukia pitäisi miettiä kriittisesti. Paljonko niistä menee suuryrityksille ja sellaiseen toimintaa, joka ei lisää millään tavalla tuottavuutta. Lisäksi tuo julkishallinnon digitalisaatio pitäisi saada kuntoon, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty. Kunnista pitäisi karsia toimistohenkilökuntaa päällekkäisistä tehtävistä pois. Terveydenhoidosta on mahdoton säästää, pitäisi pyrkiä siis ottamaan sitä tehokkuutta sieltä mistä se olisi helpoimmin otettavissa.
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tiedätkö miksi Tuomala antaa kovaa kritiikkiä hallitukselle? Hän edustaa Suomen taloustieteilijöiden vasenta laitaa eli hänellä on runsaasti ideologialisää antamassaan kritiikissä. Tuomalalla on varmasti pointteja kommenteissaan, mutta punainen tausta vie uskottavuutta.

No jaa, esimerkiksi Tuomalan poliittista kantaa voi toki vapaasti arvuutella, sanoisin vain, että yliopistossa toimivat tutkijat ovat kaikella tavoin objektiivisempia arvioijia kuin esim. pankin palkkalistoilla olevat. Muuten mitä mieltä olet esimerkiksi Martin Sandbun (tunnetusti vasemmistolaiseen vai miten se meni?) Financial Timesiin kirjoittamasta pakinasta, jossa suorastaan naureskellaan Suomen hallituksen käsitykselle siitä, että ongelma olisi työvoimakustannuksissa? http://www.ft.com/intl/cms/s/0/64eb75a6-57cd-11e5-9846-de406ccb37f2.html#axzz3lVJIlk7j Anteeksi, jos on jo linkitetty tänne...
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eihän suurimmalla osalla asiantuntija- tai johtotason työntekijöistä edes ole mitään työaikoja. Töitä tehdään pääsääntöisesti työtunteja laskematta ja siitä he toki saavat myös rahallisen korvauksen. Suurituloisiksikin heidät jotkut mieltää, mutta siitäkin on vielä pitkä matka miljonääriksi ja sikarikkaaksi. Kateutta se kyllä aiheuttaa monissa, kun katsovat esim. bruttopalkkoja iltapulujen vertailuista. Harvemmin kuitenkaan näitä kateellisia naapureita kiinnostaa, paljonko veroja on maksettu tai mitä muita paineita työhön kuuluu. Varsin moni hyvätuloinen on myös siinä asemassa, että jos töissä tapahtuu jotain, mikä vaatii toimenpiteitä, töitä tehdään myös lomalla, jolloin kysymys ei tietenkään enää ole mistään lomasta. Joskus riittää, että asioita hoitaa päivän pari laiturinnokasta, joskus ei ja lomat siirtyy, monien tapauksessa lopulta peruuntuu. Em. asioissa ei ole mitäön normaalista poikkeavaa tietyissä ammattiryhmissä. Useimmiten itse työ on kuitenkin muuten niin mielenkiintoista ja palkitsevaa, että tähän ollaan valmiita. Mutta on myös muistettava, että tämä kaikki on "vain" työhön liittyvää ja ihmisillä on myös siviiliminänsä. He ovat joidenkin puolisoja, vanhempia, lapsia ja ystäviä. Ja näiden läheisten ihmisten toiveet ja odotukset he joutuvat myös toisinaan laiminlyömään, koska työt on hoidettava. Ei ihan helppo rasti sekään ja moni perhe maksaakin tästä kovaa hintaa. Toisaalta, monissa perheissä on esim. taloudelliset edellytykset antaa lasten harrastaa, mitä haluavat tai asunto voi olla sellaisella alueella, joka on aina ollut haaveissa.

Itse olen kiitollinen niille ihmisille, jotka ovat halukkaita olemaan esimiehiä, johtajia, edelläkävijöitä ja muiden innoittajia enkä ole pätkääkään kateellinen heidän ansioistaan tai tuloistaan. Minusta ei luultavasti sellaiseen olisi ja siksi en kai ole sellaiseen asemaan pyrkinytkään. Mikäänhän ei minua estäisi sellaista tavoittelemasta, mutta taidan lopulta olla liian kunnianhimoton ja mukavuudenhaluinen ja siksi pysyn, ainakin nyt toistaiseksi, sellaisissa töissä, joissa (ainakin periaatteessa) työt jäävät työpaikalle, työaika on ennaltasovittu ja jokaisesta ylityötunnista saan tunnin tunnista. Ja kuten monilla työpaikoilla, joissa ei ole varsinaisia työvuorolistoja, työpäivät venyvät toisinaan pitkiksikin, mutta toisinaan taas on rauhallisempaa ja silloin voi tehdä lyhyempää päivää ja lopulta aloittaa koko rumba alusta.

Talkoissa olen mukana enkä missään nimessä aio pitää mitään työnseisauksia. Olen kiitollinen siitä, että mulla on duunia, se kun ei tänä päivänä ole mikään itsestäänselvyys.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Toki valtio säästää, mutta miten esim. Poliiseja ja hoitohenkilökuntaa saadaan jatkossa ylitöihin ja pyhätöihin.

Mun henkilökohtainen mielipiteeni on, että poliisit, ensihoitajat, lähihoitajat, lastentarhanopettajat ym. pitäisi jättää tämän uudistuksen ulkopuolelle. Lukuunottamatta lomien leikkausta, sillä osalla hekin voivat osallistua ja samoin niiden kahden pyhäpäivän muuttamista palkattomiksi vapaiksi kannatan myös kaikille.
 

Centre Bell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Entisaikojen TPS.
Jos joskus pystyisit ajattelemaan asioita sen oman kuplasi ulkopuolelta, niin tajuaisit välittömästi että nuo mainitsemasi suomalaiset ovat menossa tekemään töitä, niillä on jo työpaikkakin valmiina. Tajuaisit myös, että nuo tänne tulevat humamut eivät sitten valtaosaltaan ole tulossa töitä tekemään. Ja tämän jälkeen tajuaisit varmasti, mikä ero noilla on.

Älä välitä tuo nimimerkki suoltaa sellaista tubaa että minä en ainakaan jaksa enää kiistellä hänen kanssaan. Asiallista keskustelua ei saa aikaiseksi kun aina on vain ja ainoastaan hänen yksipuolinen näkemyksensä noihin maahanmuuttaja asioihin. Paremman mielen rauhan saat kun ei kauheasti noteraa.
 
Ei tämä silti mikään sellainen paratiisi ole kyllä joka maassa on omat ongelmansa mutta nyt kun kerran puhutaan työelämästä niin tehokkudessa ja ihmisten ahkeruudessa USA voittaa Suomen 6-0.

On siinä suomalaisten kannalta se hyvä puoli, että suomalaisilla on enemmän aikaa käydä lenkillä. Ilmeisesti siksi, että eivät tee niin paljon töitä. Se näkyy sitten ylipainotilastoissa.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
No jaa, esimerkiksi Tuomalan poliittista kantaa voi toki vapaasti arvuutella, sanoisin vain, että yliopistossa toimivat tutkijat ovat kaikella tavoin objektiivisempia arvioijia kuin esim. pankin palkkalistoilla olevat. Muuten mitä mieltä olet esimerkiksi Martin Sandbun (tunnetusti vasemmistolaiseen vai miten se meni?) Financial Timesiin kirjoittamasta pakinasta, jossa suorastaan naureskellaan Suomen hallituksen käsitykselle siitä, että ongelma olisi työvoimakustannuksissa? http://www.ft.com/intl/cms/s/0/64eb75a6-57cd-11e5-9846-de406ccb37f2.html#axzz3lVJIlk7j Anteeksi, jos on jo linkitetty tänne...
FT onkin jo ihan eri sfääreissä objektitivisuudesta puhuttaessa, heillä on oikeasti mainetta taloudesta puhuttaessa, ja heidän kirjoituksessaan on ihan faktaa takana.(Myös Tuomalallakin oli faktoja, mutta objektiivisuudessa valtava ero) Tuosta tutkijoista objektiivisempana lähteenä kuin mitä pankkien työntekijät ovat voidaan olla hyvin montaa mieltä.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Varsin moni hyvätuloinen on myös siinä asemassa, että jos töissä tapahtuu jotain, mikä vaatii toimenpiteitä, töitä tehdään myös lomalla, jolloin kysymys ei tietenkään enää ole mistään lomasta. Joskus riittää, että asioita hoitaa päivän pari laiturinnokasta, joskus ei ja lomat siirtyy, monien tapauksessa lopulta peruuntuu. Em. asioissa ei ole mitäön normaalista poikkeavaa tietyissä ammattiryhmissä. Useimmiten itse työ on kuitenkin muuten niin mielenkiintoista ja palkitsevaa, että tähän ollaan valmiita. Mutta on myös muistettava, että tämä kaikki on "vain" työhön liittyvää ja ihmisillä on myös siviiliminänsä. He ovat joidenkin puolisoja, vanhempia, lapsia ja ystäviä. Ja näiden läheisten ihmisten toiveet ja odotukset he joutuvat myös toisinaan laiminlyömään, koska työt on hoidettava. Ei ihan helppo rasti sekään ja moni perhe maksaakin tästä kovaa hintaa. Toisaalta, monissa perheissä on esim. taloudelliset edellytykset antaa lasten harrastaa, mitä haluavat tai asunto voi olla sellaisella alueella, joka on aina ollut haaveissa.
Tällä palstalla on yleensä tapana käskeä tällaisissa tilanteissa vaihtamaan työpaikkaa tai alaa, mutta ei tehdä sitä idioottimaista vetoa nyt. Palkka pitää ansaita myös korkeissa asemissa, eikä se aina ole kovin ruusuista. Tätä sitten kompensoivat raha, asema ja taloudellinen turvallisuus. Kukaan 5000+ euroa tienaava tuskin vaihtaisi paikkaansa kenenkään 2500 euroa tienaavan kanssa, vaikka saisi kaupanpäällisiksi tuplapitkät lomat ja kiinteät 8-16 -työajat.

Vähän asiaa sivuten, itselle on tullut pienenä yllätyksenä että Jatkoajassa esiintyy varsin vähän yleiskiukkuista herravihaa. Kyseinen aate tuntuu olevan hyvin tapetilla monilla muilla valtakunnallisilla keskustelukanavilla, usein myös vailla järkevää pohjaa. Kulkee säännöllisesti käsi kädessä "valtamedia valehtelee ja vääristelee totuuksia"-syytösten kanssa.

Talkoissa olen mukana enkä missään nimessä aio pitää mitään työnseisauksia. Olen kiitollinen siitä, että mulla on duunia, se kun ei tänä päivänä ole mikään itsestäänselvyys.
Kiitollinen pitääkin olla, mutta kaikkeen ei tarvitse sen nimissä alistua. Ihminen tekee työtä elääkseen, ei päin vastoin.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Kukas oli tämä iltapulun haastattelema ay-aktiivi (luin jutun eilen illalla, nyt en sitä löydä), joka totesi, ettei aio osallistua lainkaan mielenilmaukseen. Totesi mielestäni ihan hyvin, että nythän kyse on asian politisoinnista, mielenilmauksella pyritään ensisijaisesti horjuttamaan ay-liikkeelle "vääristä" puolueista koostuvaa hallitusta.

Mä en oikein ymmärrä, mikä on tämä totuus siinä, että ay-liikkeen (ja eilen aamulla mm. Erkki Tuomiojan) suulla ollaan sanottu, että kaikki ovat vihaisia ja "paine kentältä on kova". Kuitenkin julkisuudessa on ollut jos jonkin sortin palkansaajia ja jopa entisiä ay-aktiiveja, jotka ovat todenneet, että mielenilmaus on otettu vastaan erittäin ristiriitaisin tuntein.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Mä en oikein ymmärrä, mikä on tämä totuus siinä, että ay-liikkeen (ja eilen aamulla mm. Erkki Tuomiojan) suulla ollaan sanottu, että kaikki ovat vihaisia ja "paine kentältä on kova". Kuitenkin julkisuudessa on ollut jos jonkin sortin palkansaajia ja jopa entisiä ay-aktiiveja, jotka ovat todenneet, että mielenilmaus on otettu vastaan erittäin ristiriitaisin tuntein.
Itse näkisin että suurin vaikutus on AKT:n kohtuuttomalla koko päivän kattavalla liikenneseisauksella. Kahden tunnin mielenilmaus on selkeämmin perusteltavissa ja myös keinona "miedompi". Nyt koko tapahtuma saa varsin ikävän leiman "yleisenä kiusantekona".
Omalla kohdalla itkettää myös joka tuutista tulevat "ei Suomi lakkoilemalla nouse"-toteamukset. Näyttäkää nyt ensiksi edes joku, joka on näin väittänyt.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Itse näkisin että suurin vaikutus on AKT:n kohtuuttomalla koko päivän kattavalla liikenneseisauksella. Kahden tunnin mielenilmaus on selkeämmin perusteltavissa ja myös keinona "miedompi". Nyt koko tapahtuma saa varsin ikävän leiman "yleisenä kiusantekona".
Omalla kohdalla itkettää myös joka tuutista tulevat "ei Suomi lakkoilemalla nouse"-toteamukset. Näyttäkää nyt ensiksi edes joku, joka on näin väittänyt.

Okei, saatat olla oikeilla jäljillä.

AKT:lla ei mun käsityksen mukaan ole mitään kovin loistavaa mainetta edes ay-liikkeen omassa keskuudessa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tulin linja-autolla tänään maalta kaupunkiin ja kysyin kuskilta perjantaista. "Joo, silloin ollaan kotona", oli vastaus. Kaveri meni vähän hämilleen, kun muistutin, että kyse ei ole lakosta vaan mielenilmaisusta. Piti selittää hänelle, että hänellä on velvollisuus osallistua mielenilmaisuun, jos ei mene töihin.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Tulin linja-autolla tänään maalta kaupunkiin ja kysyin kuskilta perjantaista. "Joo, silloin ollaan kotona", oli vastaus. Kaveri meni vähän hämilleen, kun muistutin, että kyse ei ole lakosta vaan mielenilmaisusta. Piti selittää hänelle, että hänellä on velvollisuus osallistua mielenilmaisuun, jos ei mene töihin.

Ei aivan näinkään, sillä mielenilmauksen muotoa ei ole tarkasti määritetty. Ainahan voi ilmaista mieltään vaikkapa parvekkeelta.
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
Ihminen tekee työtä elääkseen, ei päin vastoin.

Täysin samaa mieltä, vaikka jotkut yrittävät yhdeksi motiiviksi ina joskus jotain absurdia kutsumustakin lykätä. Onko kukaan muuten koskaan tavannut henkilöä, joka tekee työtä kutsumuksesta?

Ja edit sen verran, että greenpeacen rahankerääjien ja nunnien lisäksi. Tarkoitan siis työtä, jonka tarkoitus olisi elättää itsensä ja mahdollisesti perheensä.
 

Sekera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, prosessit ja yrittäminen
Radiosta kuulin, että STTK valmistelee vaihtoehtopakettia hallituksen linjauksille. Tässä vaiheessa kuitenkin pääpaino on perjantain järjestelyissä, vaihtoehtopakettiin keskitytään sen jälkeen. Perjantaina tulee trooppisen myrskyn jäänteet sateineen Suomen päälle.

Että mikä tässä on agendana? Työntekijäjärjestöjen mielipiteet tiedetään saatana ilmankin, että jupisevat kaatosateessa torilla ja pistävät Suomen samalla stoppiin. Toisaalta jotenkin niin, niiiin stereotyyppistä edunvalvontaa harjoittaville tahoille. Priorisoidaan mielenilmaus rakentavuuden edelle. Eli perjantaina annetaan työpanos sille, että keskitytään olemaan mahdollisimman tehottomia.

IS:n sivuillakin on aiheesta:
Voivatko hallituksen kiristykset vielä peruuntua? – STTK alkaa valmistella vaihtoehtoista esitystä josta lainaus "STTK:n puheenjohtajan Antti Palolan mukaan tällä hetkellä huomio on perjantain mielenilmauksessa. Vaihtoehtoisiin keinoihin työn hinnan alentamiseksi palataan sen jälkeen."
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Miksi työn hintaa tulisi ylipäänsä alentaa, jos se nyt jo on kilpailukykyinen. No meillä on hallitus, jolle nauretaan jopa kansainvälisesti, koska sen analyysi Suomen taloudesta on täydellisen hölmö. Viittaan nyt FT:hen, mutta tuossa yhden brittiprofessorinkin arvion eilen luin.En ehdi nyt linkittää.Tai miksei uskota oman maan akateemista taloustiedettäkään?
 
Miksi työn hintaa tulisi ylipäänsä alentaa, jos se nyt jo on kilpailukykyinen. No meillä on hallitus, jolle nauretaan jopa kansainvälisesti, koska sen analyysi Suomen taloudesta on täydellisen hölmö. Viittaan nyt FT:hen, mutta tuossa yhden brittiprofessorinkin arvion eilen luin.En ehdi nyt linkittää.Tai miksei uskota oman maan akateemista taloustiedettäkään?
Jos työn hinta on riittävän alhainen jo nyt, mutta vienti ei silti vedä, lienee ihan pätevä ratkaisu laskea sitä hintaa edelleen, jotta niitä kauppoja alkaisi syntymään. Ja edelleen tässä on mukana myös se julkisen sektorin kulujen vähennys, sekä työllistämisen tukeminen. Tämä kiukuttelijoiden ymmärrys on kyllä varsin vajaavainen, kun yleensä sinne perille menee vain 1-2 asiaa. Esimerkiksi ne miljardin veronkevennykset ovat menneet täysin ohi koko lakkoväeltä.
 
Suosikkijoukkue
Paikalliset
Miksi työn hintaa tulisi ylipäänsä alentaa, jos se nyt jo on kilpailukykyinen.

No sittenhän meillä ei ole mitään ongelmaa kun työn hinta on niin kilpailukykyinen että jokaisen työpanokselle on kysyntää. Lopetetaan puhuminen lamasta ja työttömyydestä.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Suomalaisen työn hinta on kilpailukykyinen verrattuna naapurivaltioihin, mutta suomalaiset ovat paskempia (onneton tuotekehitys, markkinointi jne.), joten hinnankin pitää olla matalampi.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Suomalaisen työn hinta on kilpailukykyinen verrattuna naapurivaltioihin, mutta suomalaiset ovat paskempia (onneton tuotekehitys, markkinointi jne.), joten hinnankin pitää olla matalampi.
En nyt ihan noinkaan sanoisi. Keskimäärin kun yritys onnistuu tuotekehityksessä ja tuotteistamisessa, se ostetaan helposti pois. Pikavoitto on liian houkutteleva, verrattuna siihen että jatkaa Suomessa yrittämistä. Eikös Suomi kuulu EU:n top-5 innotiivisimpiin maihin? Ainakin jonkun tutkimuksen mukaan, en muista kyllä miltä vuodelta tuo oli. Logististen syiden takia Suomen pitää olla hieman halvempi kuin vaikkapa Saksan. Jotain tehtaita on ilmeisesti jätetty perustamatta Suomeen, ei työn hinnan takia vaan lakko-uhan takia. Ihan varmasti kilpailukykyisempi hinta auttaa vientiä, oli markkinointi sitten kuinka paskaa tahansa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Näköjään TEK:n jäsenistöstä vain kolmasosa ei hyväksy hallituksen toimia. Tästä huolimatta TEK:n johto on äänestänyt mielenosoitukseen osallistumisen puolesta. Saas nähdä alkaako liitoissakin johto vaihtumaan vai eroaako vain jäseniä sitten liitoista. Joka tapauksessa jo nyt nähdään, että liittojen johto on ainakin joissain liitoissa varsin kaukana edustamistaan jäsenistä. Ekonomiliitto hoiti tämän homman fiksusti ja kysyi ensin jäsenistöltään ja teki päätöksen vasta sitten. Ekonomiliiton jäsenistä vain 14% kannatti mielenosoitukseen osallistumista. Agronomiliitolta tuli vastaava "ei" mielenosoitukselle.
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jos työn hinta on riittävän alhainen jo nyt, mutta vienti ei silti vedä, lienee ihan pätevä ratkaisu laskea sitä hintaa edelleen, jotta niitä kauppoja alkaisi syntymään. ....Esimerkiksi ne miljardin veronkevennykset ovat menneet täysin ohi koko lakkoväeltä.

Palkkakustannusten alentamisella ei ole merkitystä, jos kysyntää ja kaupaksi meneviä tuotteita ei ole. Suomen palkkakustannukset ovat siis se facto kilpailukykyiset esim.Saksan kanssa jo nyt. Veronkevennykset olisivat ok tässä suhdennetilanteessa, jos ei samaan aikaan vähennettäisi kysyntää toisaalta...

No sittenhän meillä ei ole mitään ongelmaa kun työn hinta on niin kilpailukykyinen että jokaisen työpanokselle on kysyntää. Lopetetaan puhuminen lamasta ja työttömyydestä.

Älä viitsi tekeytyä aivan tyhmäksi. Työn hinta ei ole yhtä kuin talouskasvu - talouskasvu saadaan länsimaissa nimenomaan tuottavuuden kautta. Jos hinta olisi ykköstekijä, Kiinalle ja muille kehittyville talouksille ei mahdettaisi yhtään mitään. Edelleen Suomen yksikkötyökustannukset suhteessa Saksaan ovat pienentyneet parin viime vuoden aikana. Missä tämä on näkynyt?
 
Suosikkijoukkue
Paikalliset
Jos työvoimakustannuksilla ei ole merkitystä työn kysyntään niin sittenhän palkat voinee huoletta vaikka tuplata?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös