Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Vellihousu kirjoitti Ässät-osioon turhan, provosoivan ja kanssakirjoittajia vähättelevän viestin. Pitkän rikehistorian vuoksi kyseinen nimimerkki huilaa seuraavat kaksi kuukautta.

Pelkkä "tämä" ei anna mitään uutta kiekkokeskustelulle. Annamme tästä nimimerkki lake79:n NHL-osioon kirjoitetusta turhasta viestistä viikon pelikiellon.

Nimimerkki abianos ei avaa enää uusia ketjuja.

Sulje ilmoitus

Osallistu Telian Liiga-tuotteen kehitykseen – sana on vapaa!

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Telia, 11.10.2017 klo 17.41.

 1. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Lainaus:
  Tämä!

  Smart tvn apseuhin en resursseja käyttäisi kun niitä pitäisi väsätä törkeä määrä erilaisia, mutta PS4 softan koodaaminen olisi suotavaa, siihen kun ei tarvitse kuin sen yhden sovelluksen
   
 2. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Ei luulisi olevan sinun ongelma montako softaa Telia alihankkijoineen koodaa. Jos minulta kysytään, niin ennemmin vaikka kaikki mahdolliset Smart TV -sovellukset ja PS4:lle ei sovellusta ollenkaan.

  Edit. Oikeasti en siis vastusta softaa PS4:lle. Kuten jo alempana kommentoin, niin kannatan sovellusta suosituimmille alustoille. Älytelevisioistakin siis vain suosituimmille, jos jostain pitää karsia.
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2017 klo 00.54
 3. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Lainaus:
  Ei se minun ongelma olekaan, mutta jos puhe on järkevästä resurssien käytöstä siihen ei kuulu vanhentuneen tekniikan käyttäminen ja abaut "30" erilaisen smart TV appsin luonti. Valitettavasti se homma kun ei jää tuohon luomiseen, vaan niitä pitää myös ylläpitää ja päivittää, olisi käsittämätöntä resurssien tuhlausta jos näin tehtäisiin. PS4 vaatii tosiaan vain sen yhden sovelluksen ja yhden ylläpidon.

  Toki olisi erittäin kuluttajalähtöistä jos Telia toisi smart TV appsit ja hoitaisi ne kunnialla, tuota olisi vain todella vaikea saada mitenkään kannattavaksi tai edes järkeväksi toiminnaksi.

  Tässä ei ole kysymys minun tai sinun halusta, vaan kyse on resursseista ja niiden järkevästä käyttämisestä.
   
 4. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Noh, aivan totta. Toivotaan että tekevät sovellukset yleisimmille alustoille (PS4, Android TV).
   
 5. KiekkoMes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuopion KeltaMustat, Punasiivet.
  Itsekki haluasin PS4 softan.
   
 6. RAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  kyllä todellakin android tv olisi tärkeä ja pikkaisen sellainen fiilis että täällä kommentoivat Telian edustajat sotkevat vielä android tv:n ja smart tv:n mikä ei siis välttämättä ole sama asia. Eli vaikka osassa uusista tv:stä onkin android käyttiksenä niin sen lisäksi on paljon android pohjaisia boxeja kuten loistava nvidia shield tv jossa esim kaikki Suomi appsit toimii hienosti. Myös DNA tv hubi on android tv boxi mihin pitäisi kyllä saada telia appsi jos vaan niin halutaan. "Perinteiset" smart tv appsit on sitten hankalampi juttu kun malleja tosiaan paljon ja päivitystahti ja tarve kova. Eli Android tv, Apple TV sekä Xbox ja PS4 niin kattavuus olisi hyvä ja suurin osa olisi tyytyväisiä ensi kaudella että myös sitä seuraavalla.
   
 7. Wrathchild Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara & Detroit Red Wings
  Eroaako android tv paljon tv boxista? Käytännössä jos puhelimella/tabletilla toimii, niin saa asennettua android tv boxiin.
  Ja tarkoitan näillä boxeilla suomesta, ja esim kiinasta löytyviä minix / amazon firestick / x96 / yms.

  Esimekiksi MTV Katsomo on tehty päin helv. sen silverlightin kanssa. Se on todella kranttu laitteesta, ja ei toimi todellakaan kaikilla.
  Semmosta mokaa TELIA ei saa tehdä!
   
 8. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Sen verran, että pelkkä Android-sovellus ei toimi ongelmitta, vaan pitää olla oma Android TV -sovellus. Sovellusten välillä tuskin kovin suurta eroa on, mutta jokin pieni ero kuitenkin. Ainakaan DNA hubilla ei pelkkä Telia TV:n Android-sovellus toimi. Tabletilla samainen sovellus kyllä toimii.
   
 9. Vasen pakki #4 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
  En tiedä (viitsi selata ketjua), onko nämä olleet esillä: 1) Erän jälkeiset pelaajien hikihaastattelut takaisin. Niiden pois jättäminen on lähinnä laiskuutta. Erätauolle jää riittävästi aikaa katsella vanhoja koosteita ja mainoksia - tai toivottavasti muuta uutta erätaukosisältöä - tämän jälkeenkin. 2) Ottelut loppuvat nykyisin kuin seinään loppusummeriin. Joukkueiden päävalmentajat ja ottelun parhaaksi valittu pelaaja heti ottelun päätyttyä kameran eteen joka hallissa olevalle valmiille haastattelupisteelle kommentoimaan ottelua ja vasta sen jälkeen koppiin ja muun median suljettuun pressiin.
   
 10. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Yhden viikonlopun käytin Android TV telkkaria, jossa myös sisäänrakennettu Chromecast. Eihän niitä Android TV -sovelluksia kauaa viitsinyt käyttää, kun chromecast on kuitenkin näppärämpi. Ehkä jos telkkarin ääniohjaus toimisi oikeasti fiksusti niin sitten, mutta muuten käyttökokemus on aika kamala (huono kaukosäädin toki vaikutti tähän).
  Muutenkin tuntuu vähän dorkalta koko Android TV, eli miksi se telkkari ei voi olla vaan normaali Android. Kun se kerran onnistuu näissä kiinabokseissakin, niin pitäisi onnistua telkkareissakin. Nyt tilanne taitaa olla se, että merkittävistä toimijoista esim Telia TV:tä ja HBO:ta ei saa Android TV:lle, vaan joutuu käyttämään chromecastia ja pian huomaa sitten käyttävänsä sitä muutoinkin.
  Ja pahoittelut vähän ohi aiheen meni taas, enkä siis ole Telialta kieltämässä Android TV -sovelluksen tekemistä, päinvastoin, kyllähän se varmaan suht jäädäkseen on telkkareihin tullut vaikken itse sitä oikein tajua.
   
 11. vallu12 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Passissa lukee Tampere, Blackhawks, Steelers
  -Jokaisen ottelun videotiedoston loppuun voisi lisätä vaikka 10-30min liigan logon pyörimistä riippuen kauanko peli kestää. Kumminkin niin että jokaisen pelin kesto (ainakin runkosarjassa) olisi vakio. Tällöin ei voisi spoilaantua se meneekö peli jatkoille tms.

  -Paketti joka sisältää liigan pelit eikä mitään muuta.
   
 12. Telia Jäsen

  Lainaus:
  Tästä on toki joitain kommentteja ketjussa ollutkin, mutta tuota voisi ideoida vielä tarkemminkin. Mikä olisi siis parasta erätaukoviihdettä? Onko vanhojen ottelujen koosteet mielenkiintoisia tai jotkin muut maalikoosteet? Millaisia täysin uusia ajatuksia erätauoille voisi kehitellä, jotta niistä saisi myös viihdyttävät?

  Erätauot on nykyisin monille varmasti tilaisuus käydä jääkaapilla ja vaikkapa katsella jotakin muuta käynnissäolevaa ottelua :)

  Niko / Telia
   
 13. sinnepäinsä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sun faijas hakkuu
  Lainaus:
  Ei ole koosteet yhtään mielenkiintoisia. Eikä juuri muutkaan uusinnat, kuten viikkomakasiinit jne.

  Itselle riittäisi niinkin yksinkertainen asia, kuin vilkaisu muille paikkakunnille. Katsottaisiin maalit ja puhuttavimmat tapahtumat.
   
 14. Olkku Jäsen

  Lainaus:
  ...ja lähetys olisi kuvanlaadulta hyvätasoinen ja tulisi yhtään pätkimättä.
   
 15. sinnepäinsä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sun faijas hakkuu
  Lainaus:
  Toki. Vastasin tuossa vain kysymykseen siitä, mitä haluaisin erätauolla nähdä.
   
 16. t.m.a.l Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SPORT
  Lainaus:
  Kokonaisuudessaan monimutkainen ratkaista, koska lehdistötilaisuuden antiin vaikuttaa niin paljon jäällä tapahtuvat asiat ja miten paljon esimerkiksi tuomarit ovat toiminnallaan onnistuneet tappamaan pelistä tunnetta. Tuomarit kun ottaa "homman hyppysiin" tulee usein muuten vauhdikkaasta, fyysisestä tunnerikkaasta pelistä varoivaista ja virkamiesmäistä. Eli Liigan puolelta (tuomarien) pitäisi ensinnäkin antaa poikain pelata jääkiekkoa. Ja Liigan kurinpidon ei saisi sakottaa valmentajia tunnepitoisista kommenteista, koska kaikki tietää että tunteella ollaan mukana ja jos joku 1% loukkaantuu, voidaanko kaikki kiva ja viihdearvo tappaa?

  Näihin asioihin Telia ei suoraan voine paljoa vaikuttaa, muutakuin vihjaamalla Liigan puolelle ideasta... Avainasemassa tietenkin lehdistötilaisuudessa olevat toimittajat joiden pitäisi uskaltaa prässätä ja heittää tiukkaakin kysymystä valmentajille. Näin ei kuitenkaan aina ole, joten tässä voisi kyllä tulla apuun juuri katsojien antamat kysymykset, joita toimittajat vain "välittävät" valmentajille, malliin : "Sitten katsojilta tulleita kysymyksiä" (kuten joku ehdotti toimittajien sensuurilla ja harkinnalla)

  Sellainenkin tuli mieleen, että jokaisessa pressitilaisuudessa voisi olla sellainen "osio" jossa valmentajat saavat kysyä toisiltaan yhden peliin liittyvän kysymyksen, johon toinen vastaa.

  Ehkä Telia voisi vaikuttaa esittämällä ennen kauden alkua seurojen valmentajille ja Liigalle toivomuksen/briffauksen, että lehdistötilaisuuksien sisältöä olisi hyvä parantaa, eli briiffata valmentajia antamaan kattavat lausunnot pelistä. Hyvä olisi jos saisi päätuomarin ja otteluvalvojan mukaan tilaisuuteen, jossa esim. valmentaja voisi kysyä joistain mieltä askarrutavasta tilanteesta.

  Ehkä voisi ottaa myös JYPin pressistä mallia ja ottaa vaikka valmentajien haastatteluiden jälkeen vaikka pari kotijoukkueen pelaajaa haastatteluun.

  Kokonaisuudessaan kattava, värikäs ja räiskyvä pressi antaa aika paljon lisäarvoa liigalähetyksille. Katselkaa Tamin pressejä ja viihtykää esim TuTon ajoilta. Tietenkään Telia ei voi kenenkään persoonallisuuteen vaikuttaa, mutta.....:)
   
 17. vallu12 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Passissa lukee Tampere, Blackhawks, Steelers
  Osallistuin keskusteluun aikaisemmin jo lyhyellä viestillä, mutta ajattelin kompensoida keskustelua vielä perusteellisimmalla viestillä. En ole lukenut ketjua läpi niin osa ehdotuksista on voinut olla jo esillä. Lisäksi en ole koskaan tilannut Ruutua, osa ominaisuuksista on voinut olla jo siinä mukana.

  • Videotietostojen pituus vakioksi
   • Videoiden pituutta ei tarvitsisi piilottaa. Helpottaa myöhemmin löytää oikea kohta kun aikamerkit näkyy. Kumminkin jokaiseen pelin loppuun pitäisi lisätä sen verran tyhjää tai pyörivää Liiga logoa että jokaisen pelin pituus on vakio. Tällöin ei spoilaannu se että meneekö peli jatkoille tms.
  • Yksittäisten pelien hinnoittelu
   • Mikäli tarjolle on tulossa yksittäisien pelien ostoja, hinnan pitää olla sellainen, ettei se vaikuta jäähallin yleisömäärään. Jenkkifutisliiga NFLssä on käytössä "blackout radius" eli kotijoukkueen pelejä ei näytetä 75 mailin sisällä stadionista. Liigassa tähän ei välttämättä tarvitse turvautua, mutta esimerkiksi 20-30€ pelistä mikäli asuu 50km sisällä kotijoukkueen hallista on kohtuullinen. Joukkuekohtaisen kausikortin hinta voisi myös riippua laskutusosoitteesta. Toki se syö teidän tuloja, mutta liian hyvät televisio- ja nettipalvelut ovat joukkueille ja lajille uhka. Toki on ihmisiä, jotka osaa tämän kiertää, mutta uskoisin että he ovat vähemmistössä asiakkaisuudessa. Lisäksi netflix osaa estää katsomisen F-Secure Freedomen avulla. Telia verkkoyhtiönä onnistuu tähän varmaa myös.
  • Pelien porrastus (erityisestä viikonloppuna)
   • Arkipäivisin porrastus voi olla hankalaa, mutta viikonloppuisin pitäisi olla lätkää koko päivä. Miksi ei voisi olla pelejä, jotka alkaa klo 13 ja klo 19? Myös Lauantaina parhaaseen aikaan voisi alkaa peli ilmaisella valtakunnallisella kanavalla vaikka klo 19 tai 20. NFLssä näytetään joka viikko "Sunday Night Football" -ottelu avoimella valtakunnallisella kanavalla. Tälläinen matsi viikottain tai joka toinen viikko (kumminkin säännöllisesti) hyödyttäisi Liigaa, joukkueita, teitä ja mahdollista kanavaa joka tätä näyttäisi. Aivan varmasti keräisi miljoonayleisön, jos hommaa alettaisiin brändätä huolella. Joukkueet tulisi myös miettiä peliin. Esimerkiksi jos lauantaiksi 14. päivä helmikuuta on aseteltu 5 matsia, niin kaksi viikkoa ennen päätettäisi mikä matsi olisi tämä valtakunnallinen peli. Sanomattakin on selvää että tämän pelin aikana ei muilla paikkakunnilla pelata. Lisäideana vielä että tehkää Lauantainpelien isäntäkaupunkien kanssa yhteistyötä. Mikäli pelataan esim. Kuopiossa nin tarjotkaa kaupungille mahdollisuutta esitellä kaupunkia. Esim. merkiksi studioisäntä kävisi kiertämässä kaupungin Kimmo Timosen kanssa. Höydytää kaupunkeja myös matkailun saralla.
  • Pelipituuksien vaihtoehdot
   • Pelejä olisi mukava olla tarjolla kolmella eri pituudella, kokonainen peli, peli ilman katkoja ja 30 minuutin parhaat hetket. Pelillä ilman katkoja tarkoitan että tiedostosta leikataan kaikki muu pois paitsi itse peli ja maalin tullessa yksi uusinta. Tämä siis kestäisi piirun verran yli 60min. Erittäin iso bonus olisi jos nämä olisi tehtynä ennen seuraavaa aamua.
  • Fantasypelin tuominen liigaan
   • Fantasypelissä ideana on perustaa liiga, yleensä n. 8-10 henkilön kanssa. Liigan aluksi jokainen draftaa itselleen joukkueen. Joukkue pelaa toista joukkuetta vastaan viikottain ja saa pisteitä sen joukkueen pelaajia oikean elämän pelillisistä saavutuksista. Hakusanoilla "Fantasy Football" ja "Fantasy Hockey". PITÄKÄÄ TÄMÄ MAHDOLLINEN ASIA ILMAISENA! Fantasypelien mainosmarkkinat ovat monen miljardin bisnes Amerikassa, ja mikäli saa Suomessa tuulta alleen niin hyvä bisneskeino tuotteen ympärille. Mikäli peli maksaisi, se syö suurimman osan pelureista.
  • Paketti, jossa maksat pelkästä Liigasta
   • Minua kiinnostaisi vaan liiga, ei elokuvat tai mikään muukaan soopa. Tälläinen paketti on tarjottava. Myös joukkuekohtainen paketti olisi kiva, mutta eron on huomattava hinnassa. Jos koko paketti olisi vaikka 220€, joukkuekohtainen paketti ei voi olla 200€.
  • Toimivuus playoffien ensimmäisenä päivänä
   • Kevään ensimmäisenä päivänä ei saa tulla yllätyksenä, että ihmisiä kiinnostaa pelit. Joka vuosi on saanut lukea Iltamedioista kuin ruutu on kaatunut kevään ensimmäisenä päivänä.
  • Oheissisältö
   • Suosittelen tutustumaan syvemmin NFL Gamepass palveluun. Vaikka laji on eri, palvelu on tehty lähes täydelliseksi ja varsinkin NHLn kuuluisi ottaa mallia siitä miten asiat hoidetaan, niin miksei myös Teliakin. Erilaisia teemohjelmia tulee palveluun jatkuvalla syötöllä ja palvelu alkaa muistutaa Netflixiä, hyvällä tavalla. Esimerkiksi "A Football Life" -sarja kertoo yhdessä jaksossa jostakin suuresta jenkkifutispersoonan elämästä ja "American's game" kertoo jokaisen vuoden mestaruusjoukkueen tarinan. Tuollaiset ohjelmat olisi Liigaan myös mukava lisä. Muutenkin voitaisiin tuoda pelaajat lähemmäksi yleisöä. Henkilökuvia, erätaukohaastattelut yms. Näin some aikakaudella olisi mukava kuulla myös pari kysymystä sosiaalisesta mediasta lehdistötilaisuudesta.
  • Videoiden laatu
   • 1080p + 60fps (tai 720p ja 60fps) näyttää niin pirun hyvältä että pelkästään tästä ominaisuudesta olisin valmis maksamaan lisään. 30fps ja 60fps ero on kuin yöllä ja päivällä.
  • Materiaalinen saaminen nettiin
   • Huippuhetket, lehdistötilaisuudet ja kokonaiset pelit on saatava erittäin lyhyessä ajassa nettiin. Lyhennetyt pelit ja yms. voi venyä aamuun, mutta nämäkin on tultava säännöllisessä aikaikkunassa. Niin että siitä tulee rutiini.
  • Mainokset
   • Mainokset olisi mukavempi sisällyttää lähetykseen, kuin erillisillä mainoskatkoilla. Esimerkiksi ylivoiman tarjoaa Keskisen kyläkauppa tai erillisillä ikkunoilla lähetyksessä vrt. Amerikan malliin.
  • Selostukset ja otteluisännät
   • Runkosarjassa olisi mukava kuunnella oman joukkueen puolella olevaa selostajaa, myös vieraspeleissä. Eli vieras- ja kotijoukkueiden selostusvaihtoehdot olisi mukava lisä tuotteeseen. Mahdolliseen valtakunnalliseen peliin pitää kumminkin saada puolueeton, valtakunnan huippuselostaja. Lisäksi tähän ehdottamaan lauantai-illan peliin pitää saada huippumiehitys. Kovan luokan studioisäntä, 2-3 jääkiekkoasiantuntijaa, valtakunnan huippuselosta, vaihtopenkkien väliin kaveri ja sääntöasiantuntijaksi joku tunnettu nykyinen tai entinen tuomari (vrt. Mike Pereira Foxin jenkkifutislähetyksissä. Mikäli tulee tulkinnanvarainen tilanne, hänet päästetään ääneen ja kertoo oman mielipiteensä asiaan ja miksi näin olisi). Näissä valtakunnallisissa peleissä pitää kumminkin tarpeeksi yksinkertaisesti selittää asiat että ns. tavikset ymmärtävät mistä puhutaan. Arki-iltojen "normaaleihin peleihin" riittää sitten selostaja ja kommentaattori. Molemmissa tapauksissa olisi mukavaa jos selostajiakin kuvattaisiin ja päästettäisiin ääneen pelin ulkopuolella. Saataisiin näillekkin tunnettavuutta. Esim. oheinen screenshot linkki gyazolla otettuna (Esimerkkinä myös mainoksien mieluinen toteutus) Gyazo - cc43c9eeff8a3ac3ee9011017fa3fa76.jpg
  • Kiekkokierros TVssä
   • Sen minkä Yle tekee radiossa, voisi Telia tehdä TVssä/netti-tvssä. Eli käydään lyhyen aikaa aina jokaisella paikkakunnalla.
  • 15-30 sekunnin kelausnapit molempiin suuntiin
   • Helpottaa jälkikäteen pelin katsomista.
  • TIlanteet muista peleistä
   • Bing äänen sijasta voisi alhaalla pyöriä koko ajan palkki mistä käy ilmi muiden pelien tulos, pelikello, mahd. yv jommalla kummalla yms.
  • Offseason
   • Kesäkaudellakin olisi kiva saada materiaalia katsottavaksi. Erilaisia teemaohjelmia, viime kauden parhaimpia pelejä yms.
  • Sosiaalinen media haltuun
   • Sosiaalisessa mediassa on nykyään lähes kaikki, erityisesti nuoret. Tehkää vaikka meemejä tai muuta kivaa sisältöä niille kanaville, sellaisesta nuoret nykyään tykkää. Kuvia jaetaan eteenpäin ja saatte ilmaista mainosta. Linkissä esimerkki Instagram
  • Grafiikka
   • Tehkää peleihin miellyttävät grafiikat. Lisäksi pelikatkoilla tai miksei myös pelin aikana tulee näyttää tilastoja ja faktoja. Mielummin liikaa kuin liian vähän. Myös sellaiset "nippelitietoja" olisi kiva lukea, mitä ei välttämättä joka päivä tule vastaan. Älykiekko käytöön.
  • Tuomareille mikrofonit
   • Tuomarit hoitaisivat jäähyjen kuulutukset ja mahdollisten haastojen tulosten ilmoittamisen.
  • Pelikonsolisovellukset
   • Mutulla heitän että suurinta osaa suomalaisolohuonetta koristaa PS4, PS3, Xbox 1 tai Xbox 360. Myös edellisen sukupolven härvelit ovat suosittuja edelleen. Ohjelma kannattaa näillekkin laitteille koodata.
  Tässä pitäisi ainakin olla suurin osa ideoiostani. Suosittelen yleisestitkkin tutustumaan NFLn televisiointi politiikkaan ja NFL gamepass palveluun. Sellaisen näköisen haluaisin Teliankin palvelun olevan. Mikäli moni minulle tärkeistä asioista onnistuu niin voitte olla varma että saatte minut asiakkaanneksenne. Odotan innolla tuloksia.
   
 18. Mediakuutio Jäsen

  Lainaus:
  Paljonkohan tuolloin pitäisi paketin kuukausihinnan olla? Riittäisikö vaikka 80e/kk? Ei Telialla ole mitään velvollisuutta hoitaa niitä ihmisiä sinne halliin, se tehtävä kuuluu Liigalle ja seuroille. Tämä on heille liiketoimintaa (ei hyväntekeväisyyttä), eivätkä he voi vain sen takia asettaa tolkuttomia hintoja, että seurat / Liiga saisi siitä jotain hyötyä.
   
 19. vallu12 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Passissa lukee Tampere, Blackhawks, Steelers
  Lainaus:
  Jos koko setin tilaa, niin siihen sen hinnan ei tarvitse heijastua. Mutta satunnaiskävijälle/-katsojalle ei saa tehdä houkuttelevammaksi jäädä kotiin katsomaan kuin mennä peliin. Toki Telia tähän oikeudet ostaneena tavoittelee, mutta pitkässä juoksussa alkaa tulla näitä uusia Blueseja jos ihmiset ei käy peleissä. Siitä ei edes Teliakaan hyödy. Sportin tilanne ei ainakaan mitenkään seksikäs ole ollut tällä kaudella Nelosen hintojen ansiosta. Jos asuu esim. tuon 50km sisällä hallista niin on ihan reilua laittaa yksittäisen pelin hinnaksi 20€ tai jopa estää yksittäisen ottelun myymisen hallin läheltä mikäli x määrä lipuista ei ole myyty. Jos tilaa vaikka pelkät oman joukkueen kotipelitkin tämän alueen sisältä niin 20% hinnan nousu on ihan aiheellinen. Itsekkin sen hyväksyisin ja maksaisin, jos palvelu olisi kunnossa ja asuisin lähellä oman joukkueeni kotiluolaa.

  Bisnes on kumminkin Bisnestä ja turhan useasti se pilaa homman, myös lopulta taloudelliselta kannalta. NFLssä on tietyt joukkueet jotka ei saa areenaa täyteen, mutta fanit ei myöskään sitä peliä telkkarista näe.
   
  Viimeksi muokattu: 23.11.2017 klo 13.14
 20. se7en Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Boston Bruins, Newcastle United
  Lainaus:
  Niin. Enpä tiedä sitten. Itse ehdin käymään muutamassa pelissä per kausi, vaikka asun suhteellisen lähellä hallia. Sitten jos TV:stä ei näe tai maksaa liikaa, niin varmaan jää paketit hommaamatta kokonaan. Sitten todennäköisesti etääntyy muutenkin koko touhusta sen verran, että mahtaako sitä enää venyä sitäkään vähää halliin.

  Tämä on nyt vähän ristiriitaista, kun toisaalta halutaan ilmaispeleillä lisää kiekosta kiinnostuvia ja kiinnostuneita, mutta toisaalta halutaan rajoittaa näkyvyyttä, että hallissakin kävisi porukkaa. Tämä TV-diili on kuitenkin seuroille niin iso tulonlähde, etten usko seurojen lähtevän rajoittamaan näkyvyyttä lisäkatsojien toivossa.
   
 21. Mediakuutio Jäsen

  Lainaus:
  Onkohan sen Sportin tilanteen (ja yleisesti laskeneiden yleisömäärien) syy nyt ihan varmasti vain Nelosessa? Edelleen se vastuu saada ne ihmiset sinne hallille on seuroilla ja Liigalla joten palautetta kannattaa laittaa siihen suuntaan. On typerää kuvitella, että syy yleisömäärien laskuun johtuu pelkästään halvasta tv-paketista.
  Sille satunnaiskatsojalle tulee silti melkeinpä saman hintaiseksi ottaa se kuukausihintainen paketti kuin käydä parissa ottelussa kuukauden aikana. Lisäksi miten tuo yksittäisen ottelun myymisen estäminen olisi reilua? Ei kaikilla ole edes mahdollista käydä hallilla joten olisi aivan idioottimaista olla myymättä heille mahdollisuutta katsoa Liigaa, siitä olisi ainoastaan haittaa sekä Liigalle, että Telialle.
  Tuohon korotukseen sen verran, että varmasti iso osa niistä jotka seuraavat jääkiekko paljon ovat valmiita tuollaisen hinnan korotuksen maksamaan mutta epäilen vahvasti sen olevan liikaa suurelle osalle sellaisista tilaajista jotka eivät niin rakastuneita jääkiekkoon ole.
   
 22. vallu12 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Passissa lukee Tampere, Blackhawks, Steelers
  Lainaus:
  Aamulehden jutussa on äänestys miksi ihmiset eivät käy hallilla. "Katson ottelut mielummin televisiosta" on sijalla 4, mutta ylivoimainen ykkönen on "Liput maksavat liikaa", joka ainakin monen kohdalla tarkoittaa sitä että kotoa näkee edullisesti. Sijat 2 ja 3 ovat sitten tuttuja vanhoja ongelmia mistä ollaan jatkiksessasin väännetty vuosi tolkulla. Kyllä sanoisin että ellei suurin niin yksi vakavimmista ongelmista tällä kaudella on ollut tuo superedullinen tapa katsoa pelejä kotona. Linkki alla:

  Jääkiekon SM-liigan yleisömäärät ovat laskussa - Aamulehti

  Lainaus:
  Jos elämä olisi kaikille reilua niin halleihin pääsisi ilmaiseksi ja pelit tulisivat Yleltä. Pitkässä juoksussa satunnaiskatsojalle tulee halvemmaksi kuukausipaketti kuin ostaa pelit yksittäin. Taitaa päteä jokaiseen kaupankäynnin muotoon, että enemmän saat halvemmalla.

  Lainaus:
  Joka tapauksessa hinnat tulevat kasvamaan seuraavalle kaudelle. Nelonen yrittää vain saada kaiken irti sopimuksen viimeisestä vuodesta ja tarjoaa tätä viimeistä vuotta erittäin edullisesti. Palvelun tulee olla erittäin hyvä että ruudun kaikki tämän kauden tilaajat tulisivat siirtymään Telian, joka tapauksessa kalliimpiin, hintoihin.
   
 23. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Eikös Telia ilmoittanut jo alkuvaiheessa, että georajoituksia (oletan että sisältää myös erilaisen hinnoittelun) ei ole tulossa.

  Lainaus:
   
 24. Mediakuutio Jäsen

  Lainaus:
  Niin, minusta tuo lipun hinta ja mielummin kotona katsominen tarkoittavat sitä, että ihmiset kokevat etteivät saa tarpeeksi lisäarvoa mennäkseen paikan päälle. Se on Liigan ja seurojen tehtävä ratkaista miten tuo saadaan muuttumaan.
  Ensi kaudelle hinnat toki tulevat todennäköisesti jonkun verran nousemaan mutta entistä suuremmalla syyllä jotkut ylimääräiset lisäkorotukset asuinpaikan sijainnin vuoksi olisivat haitallisia. Mitä muuten kuvittelet, että tuollainen geoblokkaus tekisi tuolle tv-sopimuksen arvolle? Jos Liiga tuollaisen haluaisi / kokisivat järkeväksi niin olisivat sellaisen varmasti neuvotelleet sopimukseen. Kuten jo aiemmin mainitsin, tuosta ei olisi hyötyä millekkään osapuolelle.
   
 25. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  On aivan absurdi ajatus, että olisi Telian vastuulla saada ihmisiä halliin. Jos tv-sopparissa haluttaisiin huomioida hallien yleisömääriä, niin se pitäisi nimenomaan huomioida sopimuksen tekovaiheessa. Nyt sopimus on valmis ja Telia luonnollisesti pyrkii vain hyötymään siitä niin paljon kuin mahdollista, joka tarkoittaa sitä, että Telia "haluaa" ihmisten jäävän kotiin katsomaan otteluita.

  On seurojen ja liigan vastuulla tehdä tuotteesta niin hyvä, että hallille lähdetään kotona istumisen sijaan.