Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Osallistu Telian Liiga-tuotteen kehitykseen – sana on vapaa!

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Telia, 11.10.2017 klo 17.41.

 1. A Siente Jäsen

  Aikalisän aikana olisi hyvä olla mikit päällä vaihtoaitiossa. Muuten ei mun mielestä ole tarvetta. Noin muuten toivoisin että yleisöäänet kuuluisivat paremmin. Ei otteluiden tunnelma nykyisin oikein välity sohvalle asti.
   
 2. mailanmittaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Puhun vain omasta puolestani, mutta itse kaipaan vain sitä, että ne yleisön kannustuslaulut ja -huudot (fanikatsomot siis pääasiassa) kuuluisivat riittävällä volyymillä lähetyksessä, selostuksen taustalla.

  Nuo tuomarien, valmentajien tai vaikka pelaajien mikitykset kuulostais mun mielestä semmosilta hyviltä teemajutuilta, joita olis vaan joskus jossain peleissä.

  Interaktiivinen katsoja tietysti arvostaisi sellaista, että saisi halutessaan laitettua äänet päälle vaihtoaitioista tai tuomarin mikistä.
   
 3. Eetu Jäsen

  Halliäänet ylipäänsä hyvin kuuluville ja selostajan ääni pois. Mahdollisimman hyvin saataville sama fiilis kuin jos olisi hallissa.

  Joku bing ääni 2 min ennen erätauon päättymistä. Erätauko-ohjelmisto ihan yks hailee, kotitöissä ne kuitenkin sujuu.
   
 4. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Samaa kuin edelle, eli kannatusporukoiden laulut yms olisi kiva kun tunnelma välittyisi myös kotisohvalle mikitys... Vaihtoaitioiden mikitys olisi kanssa komeaa CHL:n tyyliin, mutta ei noita tarvitsi kuulla kuin aikalisillä tms.

  Tuomareiden mikitys olisi komeaa NHL-tyyliin, eli maalien tarkastuksissa epäselvissä jäähyissä tms kuuluisi sitten tuomarin lausunnot selvästi yleisölle sekä tv:n äärelle
   
 5. Kake74 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Laitteistoa koskien olis kysymys.
  Näkyykö ne Liigan pelit teille siirtyessään tolla DNA TV:n "kotimokkulalla" eli mobiili-reitittimellä, jonka ne pakotti ostamaan, kun antennista matsit lakkas näkymästä?
  Vai joutuuko taas hankkimaan uuden laitteiston? Ihan sillä kyselen, kun aika lailla kyykytetään kuluttajaa näiden laitteistojen kanssa. Osta uutta, jos haluut nähä matsit. Ei tunnu oikein kivalta.
  Olis jees, jos vastaisitte.
  Kunnioittaen, Puolikalju
   
 6. CaliforniaNuts Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Avs
  Minä rauhoittaisin hieman tuota mikitysbuumia. Jukurit antoi jo esimerkin siitä mitä sen kanssa voi käydä. Itselle riittäisi mikit tuomareille, mitä käytettäisiin kun tulee jäähyjä tai hylätään/hyväksytään maaleja videotarkistuksen jälkeen sekä mahdollinen aikalisän kuuleminen.

  Joukkueiden pitäisi antaa olla rauhassa ilman, että jokaista sanomista pitäisi varoa kun nykyään mielensäpahoittajia on jokapuolella.
   
 7. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Samaa mieltä, että harkitsisin tarkkaan mitä mikitetään. Toki jos halutaan kohu-uutisia harva se viikko, niin sitten voi mikittää kaikki 24/7.
   
 8. expertti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Martin Brodeur
  Pääasia kun mikitätte:
  -Maaliraudat
  -Laidat
  -Tuomarin
  -Fanikatsomon (koti/vieras)

  Ei 24/7 mikitystä vaihtopenkille. Voihan joskus olla joku yksittäinen teemapeli, että tänään mikitämme monsterimonnin tms...
   
 9. Lht03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahen Pelicans
  Lainaus:
  Jossain kohtaa siitä on täällä jo puhuttukin että tulee toimimaan ainakin TeliaTV -sovelluksen kautta riippumatta operaattorista, itse Liiga myydään yksinoikeudella vain Telialta.
   
 10. Telia Jäsen

  Lainaus:
  Hyvin @Lht03 tuossa jo vastasikin tähän kysymykseen, mutta täydennetään hieman. Se on tietysti selvää, että Telian kaapelissa pelit tulevat näkymään. Sen lisäksi on jo nyt käytössä monia tekniikoita, millä voi katsella meidän sisältöjä, eli Telian mediaboksi, Apple TV, Chromecast sekä Telia TV sovellus tietokoneella, älypuhelimella tai tabletilla.

  Sillä ei siis ole merkitystä, että minkä operaattorin nettiyhteys on käytössä. Pelit saadaan toimimaan myös mobiilinetin välityksellä.

  Niko / Telia
   
 11. Kake74 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Näppärästi väistetty toi mun kysymys. Eli siis tolla DNA TV:n "kotimokkulalla", jonka jatkeena on HUB-boksi, ei tämä Telian tarjoama Liiga näy.
  Vaan joudun hankkimaan lisää noita kivoja "bokseja".
  Kysymyksestä olisi voinut päätellä, etten ole kaapelissa, eli sen näkyvyys ei itseäni juuri lohduta.
   
 12. Skeletor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, urheilullisesti avoin sarja
  Kun teette studiota, niin ei sitä ole pakko viedä pelipaikkakunnan halliin. Varmasti tuotannollisestikin tulee halvemmaksi, kun studio on fyysisesti jossain samassa paikassa ja hallissa on vain selostaja. Varsinkin, jos pelin äänet saadaan hyvin mukaan lähetykseen. Kun studioita on vain riittävästi ja niissä olisi jotain särmää. Lisäksi turhanpäiväiset pelaajien hikihaastattelut joutavat romukoppaan. Samat kommentit sieltä aina tulee kuitenkin tyyliin "pelataan omaa peliä". Ennen peliä ja pelin jälkeen riittää haastattelut. NHL-apinointi, jossa vaihtoaitioiden välissä päivystää joku "mukahauska dontami" ei Suomessa tule ikinä toimimaan. Vaikka siellä päivystäisi joku oikeasti asioista tietävä, ei se tuo mitään lisäarvoa lähetykseen. Kun keskittyy tekemään sen studion kunnolla, niin se riittää jo hyvään alkuun.
   
 13. Lht03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahen Pelicans
  Lainaus:
  Oikeassa olet, ei näy. Boksit on kivoja mutta suosittelen hankkimaan sen Telialta niin pärjää yhdellä, kokemukseni perusteella ylivoimaisesti paras tuote noista kolmesta vaihtoehdosta mitä operaattorit myy.

  Edit. typo
   
 14. Telia Jäsen

  Lainaus:
  Ei ollut tarkoitus väistellä mitään, mutta en hoksannut että kyseessä on tämä DNA:n Hubi. Tuo kyseinen boksihan on heidän sisältöjen jakeluun tarkoitettu, joten Liiga ei siis jatkossa sen kautta näy. Liigan oikeudet on kuitenkin yksinoikeudella Telialla. Aiemmassa viestissä jo listasinkin vaihtoehdot, millä homma toimisi sinullakin ensi kaudella :)

  Niko / Telia
   
 15. McBean Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
  Lainaus:
  Tähän liittyen, onko Telia TV:lle / tulevalle Liiga-tuotteelle odotettavissa omaa sovellusta Android TV:lle? Toki Chromecast ajaa pitkälle saman asian, mutta pidän nykyistä Ruudun sovellusta näppärämpänä vaihtoehtona pelien katsomiselle netitse tv:stä.
   
 16. butler Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Hirveästi kaikenmaailman ideoita jne, mutta minulle riittäisi kun olisi kerrankin toimiva. Tarkoitan tällä, että se streami toimii kunnolla 100 % ajasta riippumatta katsotaanko sitä puhelimella/tabletilla/aateekoolla/saappaalla/virsikirjalla.
  Ja kunnolla toimiminen tarkoittaa suurin piirtein:
  -Samaa kohtaa ei pätkitä 30 s välein uudestaan a'la SaiPa-Kärpät tällä kaudella
  -Striimi ei bufferoi vaikka kaistaa olisi käyttäjällä Osuuspankin kaatamiseen.
  -Skippaa freimejä, joita nykyinen livestreami tekee aivan liikaa ja joka saa liikkeen näyttämään katkonaiselta (kts. ne streamin diagnostiikat Ruudun palvelusta)
  -Tule minuuttitolkulla oikeaa peliä jäljessä
  -Pätki muuten vaan tai lakkaa toimimasta, kun ei vaan huvita.

  Eli perustuote ensiksi kuntoon ja sitten sinne voi laittaa vaikka Juhani Tammisen strippaamaan erätauoille. Nuo extrat ei hirveästi tuo lisäarvoa, jos 30-senttinen jortikka on ehtinyt erän aikana kasvaa jo otsaan onnetonta lähetystä katsoessa.
   
 17. Jerkkola Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kaikki Porilaiset, etenkin Ässät.
  Lainaus:
  Toivottavasti ensi kauden alkuun mennessä mukaan saadaan myös ps4-softa meille joilla ei ole hedelmää telkkarina tai androidin äly-tv:tä (olettaen että sille softa tulee). Se olis itelleni kaikkein helpoin tapa.
   
 18. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Lainaus:
  Näin opsikelijataloudessa tuo PS4 sovellus olisi ehdoton ja hyvä lisäboosti miksi voisin hankkisia Telialta liigan. Uskoisin että myös muita samanmielisiä on ja PS4 softa kannattaisi. Sitä kun ei tarvitsisi koodata kuin ns "kerran" jokaisen PS4 on samanlainen eikä tarvitse erikseen koodata montaa softaa kuten noissa älytv spftissa.
   
 19. Baloun Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
  Lainaus:
  Näkyypä. Telia TV mobiilisovelluksen kautta(olettaen että voi peilata) peilaa kuvan hubille. Hubissa on sisäinen "Chromecast". Tiedoksi @Kake74 , erillisiä bokseja ei tarvitse lähteä ostelemaan.
   
 20. petete Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalpa
  Lainaus:
  Ei nyt ihan noinkaan DNA:n Hubin osalta :) Kyseinen boksihan on periaatteessa "operaattorivapaa", koska kyseessä Android-värkki, eli boksin kautta voi käyttää Android TV-yhteensopivia sovelluksia (esim. NetFlix tai YouTube). DNA:n sisältöä tuossa ei ole kuin viritin-puoli. Jos Telia TV on Android TV-yhteensopiva (tai tarkoitus tehdä), niin otteluita luulisi pystyvän käyttämään myös DNA:n Hubin kautta natiivisoftalla. Peilaamalla sen luulisi onnistuvan ainakin, kuten @Baloun ylempänä kertoi.
   
 21. Telia Jäsen

  Lainaus:
  Tämä oli hyvä lisätieto itsellekin, kun en tosiaan ollut tietoinen boksilla olevasta chromecast ominaisuudesta. Perinteisenä kanavapakettina ei ole mahdollista saada tuohon laitteeseen, mutta kuten aiemmin todettua, niin Telia TV:n voi peilata kännykästä/tabletista Chromecastin/Apple TV:n avulla isolle ruudulle.

  Niko / Telia
   
 22. Telia Jäsen

  PS4 ja Smart TV sovelluksia oli toivottu ketjussa aiemminkin ja ne on lisätty myös tuonne idealistalle. Näiden osalta en uskalla tehdä mitään lupauksia, kun tulevaa kautta varten kehitettäviä asioita on varsin paljon. Tämän hetkinen varma tieto on, että Liigan pelit saa näkyville Telian kaapeli tv:ssä, Telian mediaboksilla, tietokoneella, tabletilla, älypuhelimella ja Chromecast/Apple TV.

  Niko / Telia

  Lainaus:
  Lainaus:
   
 23. Telia Jäsen

  Lainaus:
  Mitäs ajatuksia porukalta löytyisi lehdistötilaisuuksiin? Tämä kuulosti heti hauskalta ajatukselta, että olisi lupa vähän läikyttää, eikä menisi pönöttämiseksi. Mitä hyvä lehdistötilaisuus pitäisi sisällään ja miten siitä voisi saada mahdollisimman mielenkiintoisen katsojan vinkkelistä?

  Niko / Telia
   
 24. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Lainaus:
  Nykytekniikalla olisi mahdollista tuoda katsojat myös kysyjän roolissa mukaan lehdistötilaisuuteen. Lehdistötilaisuuden juontaja/vetäjä voisi valita vaikka tabletilta muutamia kysymyksiä valmentajille tms mitä katsojat on realiaikaisesti laittaneet tulemaan. Kyseinen juontaja/vetäjä toteuttaisi itse tietenkin kysymys sensuuria.

  Nykyäänhän tuolla on äänessä vain toimittajat + valmentajat ja mahdollisesti pelajaat. Katsojien tuonti mukaan muutenkin kuin kuuntelijoina olisi mielestäni loistava ja uudenlainen idea
   
 25. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Pystytkö yhtään raottamaan verhoa sen suhteen, että tullaanko neuvotteluja edes käymään muiden yhtiöiden kaapelinäkyvyydestä? Onko siis olemassa edes teoreettista mahdollisuutta katsella Liigaa ensi vuonna DNA:n kaapelissa?