Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Osallistu Telian Liiga-tuotteen kehitykseen – sana on vapaa!

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Telia, 11.10.2017 klo 17.41.

 1. Tai siellä antenni jakelussa (Digita ym.)?
   
 2. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Ensimmäinen ajatus olisi se, että ei tule helvetti sakkoja jokaisesta asiasta. Mestiksessä on lehdistötilaisuudet heti ottelun jälkeen samassa lähetyksessä, ja ne on ihan mukavia katsoa siihen ottelun jälkeen kevennykseksi, vaikkakin olisi kiva nähdä kuinka noissa lehdistötilaisuuksissa tulisi pientä kränää ja vastaansanomista. Nykyään ne on sellaisia että toinen valmentajista puree hammasta sen viisi minuuttia, kun ei voi lynkata tuomarikaksikkoa ilman sakkoja.

  Ensiksi valmentajille voisi sanoa että käsitelkää aivan vapaasti ottelu ilman sakkopelkoja, mutta henkilökohtaisuuksista nyt voisi varoitella jo etukäteen. Eli mitä voitaisiin käsitellä: Peli yleisesti (tuomarilinja ja peliin vaikuttaneet tekijät), käännekohta, valmentajien nostot sen illan pelistä (ehkä joku TOP-3 tai sitten vaan suurin onnistuja), ja sitten valmentajat voisi heittää vielä perään odotuksia seuraavasta pelistä. Liigassa nämä ilmeisesti on jotain ravintolatilaisuuksia, joten kestänee kauemmin? Mutta Mestiksessä olisi tuollaiseen kattaukseen hyvin tyytyväinen.
   
 3. Telia Jäsen

  Vahvistuksena vielä tähän kaapeli- ja antennitalous keskusteluun. Ensi kaudella Liiga on yksinoikeudella Telian tarjoama palvelu. Antennin tai muiden operaattoreiden kaapeliverkossa Liigan pelejä ei siis näy perinteisellä kanavapaketilla. Kuten aiemminkin todettu, niin kaikilla on kuitenkin mahdollisuus katsella laadukkaalla kuvanlaadulla Liigan pelejä myös jatkossa.

  Valittavissa on ainakin seuraavat tekniikat:
  Telian kaapeli-TV
  Telian mediaboksi (jatkossa kytkettävissä kaikkiin nettiyhteyksiin, myös muiden operaattorien yhteyksiin)
  Chromecast tai Apple TV
  Tietokone (useimmista koneista kuva jaettavissa piuhalla tv ruudulle)
  Tabletti
  Älypuhelin

  Niko / Telia

  Lainaus:
  Lainaus:
   
 4. Tinke-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Haukat
  Mielenkiintoinen valinta tarjota Liigaa yksinoikeudella vain Telian palveluista. Saa nähdä kuinka isosti paska osuu tuulettimeen kun osa faneista ei pysty tilaamaan palvelua normaaliin tapaan omalta kaapelintarjoajalta vaan pitäisi alkaa opetella jotain chromecastin tai appleTV:n käyttöä. Itseeni tuo ei vaikuta sillä suurin osa television katselusta tulee Netflix/Ruutu/YLE Areena + chromecastin kombolla katsottua.
   
 5. nataS Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Itse en ainakaan mitään netin kautta toimivia virityksiä rupea ostamaan. Edellytyksenä minulle on, että Liiga saadaan näkyviin DNA:n kaapeli-tv-verkon kautta. Semmoiseen verkkoon kun meillä telkku on kytkettynä. Jollei tuo onnistu, niin unohdetaan sitten Telian paketit kokonaan. Käydään sitten katsomassa entistä enemmän pelejä paikan päällä ja kuunnellaan loput radiosta. Ei sekään huono vaihtoehto olisi.
   
 6. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Lainaus:
  Aika muutosvastarintaista ajattelua, meinaan että ei mene kauan kuin kaikki tv-lähetykset muuttuu kaapelista/antennista netin välityksellä tuleviksi. Ilmeisesti loppuu sitten teikäläisen taloudessa kokonaan "tvn" katselu.

  Tämä siis ihan vain tälläinen huomio, olen periaatteessa samaa mieltä, että vielä saisi kaapelissa näkyä vaikka ei olisi Telian asiakas.
   
 7. Rommeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Pale Knuckles - EASHL
  Eipä noin speksien perusteella ole siis lähestystekniikkaan ainakaan parannuksia luvassa.

  Jos edes sen verran pystyisitte venymään, että toisitte markkinoille ihan oikeasti hyvän ja toimivan mediaboksin. Tämä siis luonnollisesti edellyttää ainakin sitä, ettei heti kärkeen valita halvinta ja heppoisinta laitetta, jota ei ole testattu käytännössä ollenkaan ennen markkinoille saattamista. Suosittelen ottamaan mallia ainakin toimivista ja käyttäjän muokattavissa olevista digibokseista, jottei vaan käy niin, että paljon ominaisuuksia sisältävä laite onkin loppupeleissä buginen, tehon puutteesta johtuen liian hidas ja käyttöliittymältään surkea.

  Ainakin minua on alkanut pikkuhiljaa syömään se, että televisiota katsoakseen täytyy käyttää vähintään kahta kankeaa ja bugista taika(lue romu)laatikkoa.
   
 8. FeedTheMule Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Detroit Red Wings
  Ihan tälläisenä sivuhuomiona heittäisin ilmoille sellaisen teknisen seikan, että mikäli katsojakokemusta ja uusia toiminnallisuuksia halutaan lähetyksiin tuotavan, niin teknisesti olettaisin, että nämä toiminnallisuudet saadaan juuri näillä IPTV-ratkaisuilla aikaiseksi. Kaapeli ja antenni toki ovat ns. perus varmoja vetoja, mutta tekniikan kehittyessä ja kuluttajien vaatiessa enemmän on lähetystekniikoissakin mentävä Jutin tapaan eteenpäin. Esimerkkinä nyt vaikka Sosiaalinen TV, kaukosäätimen napin takaa tilastodatan tuominen ruutuun, selostusäänien pois kytkeminen, lähetyksen aloittaminen pelin alusta uudelleen sen ollessa jo käynnissä yms. kun ei välttämättä sillä perinteisellä antenni + Salora putkitv -combolla luonnistu. Näin itse olettaisin ainekin.
   
  Viimeksi muokattu: 14.11.2017 klo 18.08
 9. nataS Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  En minä nettilähetyksiä minkään muutosvastarinnan takia jätä hankkimatta, vaan siksi, että kaikki meidän kotiin tarjolla olevat nettivaihtoehdot tuntuvat toimivan aika huonosti. Huonolla netillä rupeaa tökkivän lähetyksen katsominen lähinnä vituttamaan. Ei sellaisesta ainakaan viitsi mitään maksaa.
   
 10. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Mitenkäs satelliitti?
   
 11. chrisu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Lainaus:
  Muutama on jo kysynyt, mutta en muista nähneeni vielä vastausta. Mikä on tilanne Android TVn kanssa?
   
 12. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:
  Lehdistötilaisuuksien formaatit olisi yhtenäistettävä...

  Esim Tampereella ei suostuta ravintolatiloihin menemään, vaan ollaan pukukoppikäytävällä. Ja tätä tiukasti puolustavat niin joukkueet kuin toimittajat.. "näin on aina tehty". Jostain mahtikäsky (Liiga), että pöydän taakse pönöttään.

  JA koska kysymyksiä tekevät leipääntyneet toimittajat, jotka haluavat pysyä hyvissä väleissä valmentajien ja tuomareiden kanssa ammatillisista syistä, niin eikö kysymyksiä tekemään voisi arpoa pani faniyhdistyksen jäsentä /peli? Tulisi oleellisia kysymyksiä kuohuttaneista tilanteista, eikä hymistelyä. Toki vastaaminen voi olla niin tai näin, mutta ainakin dumarien suuntaan vois tulla vaikeitakin kysymyksiä (ja tätähän toki ei tuomarit ja liiga halua... mutta tää on viihdebisnestä, joten viihdettä kehiin hei)
   
 13. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Lisätään nyt tähän kun en tiedä tarkoitatko pelkästään Android-televisioita vai myös -bokseja, että toimiihan siis myös muilla älydigibokseilla kuin Telian omalla? Eli DNA TV-hubi, Topfield TF-6200HD, Canal Digitalin julkistusta odottava älyboksi jne.

  Jos siis uudet kanavanne eivät tule syystä tai toisesta satelliittijakeluun, niin tuolla Canal Digitalin uudella boksillahan niiden katselu onnistuisi kuitenkin netin kautta.

  Luotan, parahin @Telia, että teette järkevän päätöksen muiden boksien käytön suhteen. Kehitittehän te jo vuonna 2010 UrhoTV:lle toimivan striimauspalvelun, joten uskon että järkeä Telian organisaatiosta löytyy myös yhden Android TV -sovelluksen tekemiseen.
   
  Viimeksi muokattu: 20.03.2018 klo 22.31
 14. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Sitten kun niitä ottelukoosteita tehdään Liigan yms. sivuille, niin pitäkää se grafiikka näkyvissä, että näkyy pelikello, tilanne jne. Pieni juttu, mutta on häirinnyt näissä nykyisissä koosteissa ainakin itseäni.
   
 15. Zorba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lehdistötilaisuuden osalta pari toivetta:
  - formaatti sama kaikkialla
  - poikkeukselliset tilanteen otetaan aina esiin: ulosajot, isot loukkaantumiset. Näihin tilanteisiin myös otteluvalvojan kommentti.
  - katsojilla mahdollisuus lähettää ottelun aikana kysymyksiä, juontaja voi poimia sieltä kiinnostavimmat esiin
  - tuokaa lehdistötilaisuus helposti hallilla olleiden katsottavaksi: vaikka lähetys noin muutoin tulisi samaan pötköön itse pelin kanssa, niin mobiiliapplikaatiosta ilmoitus halukkaille, että KalPa-Kärpät ottelun lehdistötilaisuus alkaa 5min kuluttua ja alkamishetkellä toinen notifikaatio, josta pääsee suoraan livestriimiin. Näin pystyisitte tuottamaan lisäarvoa myös hallissa olleille. Pelkän lehdistötilaisuusstriimin kuvanlaatu voisi olla hieman heikompikin, jotta äänenlaatu pidettäisiin hyvänä ja toisaalta striimi pyörisi huoletta jossain "pelistä paluu"-ruuhkabussissa tai jälkipelikuppilassa. Tuohon lehdistötilaisuusstriimiin voisi yhdistää myös koosteen ko. pelistä. Monesti kuitenkin tulee tilanteita jälkikäteen tarkistettua kun on mennyt jotain hallilla ohi, niin tuo olisi tavallaan proaktiivisuutta Telian suunnalta: olit tänään pelissä, arvelisimme että sinua kiinnostaa nähdä lehdistötilaisuus ja ottelun kohokohdat, vain yksi klikkaus ja näet ne"

  Ottelun aikana kiva lisä olisi reaaliaikaiset tilastot sekä etenkin Playoffeissa mahdollisuus katsella esim. pienessä ruudussa toista peliä samaan aikaan (kun oma joukkue ei pelaa poffeissa niin usein on vaikea valita mitä peliä katsoisi kun kaikki on jänniä).
   
 16. chrisu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Lainaus:
  Tarkoitin kaikkia missä on Android TV käyttöjärjestelmänä.

  Täällä on käytössä Nexus Player jossa pyörii Android TV versio 8.0. Toimii kuin junan vessa enkä ajatellut muita hankkia kun siinä on jo kaikki tarvittavat kuten Youtube, Yle areena, Ruutu, Katsomo ym. Onhan siinä sisäänrakennettu Chromecast, mutta oma sovellus ei pitäisi olla vaikea tehdä kun jo perus Androidille löytyy.
   
 17. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Itse latasin juuri ilmaisen Telia TV -sovelluksen tabletille ja peilasin DNA hubin sisäänrakennettuun Chromecastiin. Telian logo tuli kyllä tv:n ruudulle, mutta liikkuva kuva ei toiminut. Sama ongelma on tosin ollut mm. Katsomon kanssa. Eli mieluummin siis se oma sovellus kuin nämä castaukset.

  Pitää vielä testata sovelluksen asentamista suoraan hubiin, kunhan jaksan etsiä ohjeet netin syövereistä.

  Edit. Nojoo, tuossahan tuo tiedosto olisi nyt asennusvalmiina. Vaan tiedä sitten kannattaako sitä mennä asentamaan, kun se on vain Android apk, ei Android TV apk. Kaipa se virallinen tuki tulee ensi syksyyn mennessä.

  Edit2. Asensin ja testasin hubilla. Sovellus kyllä aukesi sisältöineen päivineen, mutta muuten ei toiminut. Jään odottamaan oikeanlaista versiota.
   
  Viimeksi muokattu: 15.11.2017 klo 21.15
 18. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:
  Mikäs tämän estää nykyäänkään? Eri matseja vaan eri selainikkunoihin auki, tiputtaa reson pikkuikkunaan, niin ei edes kapeampi kaista haittaa.

  Jos taas puhut töllöstä (kaapelikanavat), niin silloin töllössä ois oltava PiP tekniikka, siihen ei lähetyspään eväs auta...
   
 19. Zorba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Selainikkunoiden kanssa pelailu on toki mahdollista, mutta saattanee tuottaa ongelmia pyörittää kahta striimiä yhtä aikaa jos nettiyhteys on hieman heikompi. Ajatus oli, että ominaisuus olisi Telian nettiTV-sovelluksessa mutta erityisesti Telian viihdeTV-boxissa.
   
 20. Vpiiroi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs
  Olisi kiva jos voisi ostaa vain oman joukkueen pelit+ pleijarit.
   
 21. se7en Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Boston Bruins, Newcastle United
  Itse olen opetellut (siis henkisesti) tänä syksynä käyttämään viaplaytä chronecastin kanssa. En varmaankaan enää haluaisi luopua sen joustavuudesta, mutta kyllähän kuvanlaadullinen takapakki vrt. kaapelitv harmittaa. Bitrate ei vaan tahdo riittää täydelliseen katselukokemukseen.

  Liiga on muuten tuotteena nyt aika heikossa hapessa. Tuntuu ettei sitä oikein seurata enää yleisellä tasolla. Siinä onkin liigan ja telian markkinointikoneistolle miettimistä, että miten liiga saadaan suuren yleisön huulille.
   
 22. Jari66 Jäsen

  Itselläni oli tämän kauden alussa hetken Ruudun -nettipalvelu tilattuna. Kun ensimmäinen peli alkoi ennen peliä valmentajien haastattalut näkyi moitteetta, mutta kun kiekko tipahti jäähän pelkkää harmaata ruutua oli tarjolla. Tämä palvelu lähti välittömästi irtisanontaan ja DNA:n kaapeli tilalle. Toisesta erästä lähtien peli sitten näkyikin eikä myöhemminkään mitään ongelmia

  Tulen olemaan asiakkaanne jos kykenette tarjoamaan tuotteen, josta pelit kykenee ensinnäkin näkemään kuvan nykimättä tai jumittamatta kohtuullisella kuvanlaadulla. Mitään blingblingejä minä en tarvitse. Kipuraja minulle tästä palvelusta on 20 e/kk. Maalitolppien kilahteluista, kypäräkameroista jne maksakoot ekstraa ne jotka niitä kaipaavat.

  Minun komboni tulee olemaan läppäri telkkarin kyljessä.
   
 23. Telia Jäsen

  @Pardus ja @chrisu
  Kyselitte näistä teknisistä alustoista, satelliiteista, Smart TV sovelluksista yms. Liiga näkyy syksystä lähtien yksinoikeudella Telian tv-palveluiden kautta. Meillä ei ole käytössä satelliitti- / antenniverkon kanavajakelua, mutta näihinkin talouksiin saadaan Liigan pelit näkymään meidän tekniikoilla. Smart TV / PS4 sovelluksista en uskalla tehdä mitään lupauksia, kun ensi kaudelle kehitettäviä asioita on varsin paljon. Nämä kaikki tässäkin ketjussa esiin nostetut toiveet ja ideat on kuitenkin kerätty talteen. Tulevien kausien pelit voi varmistaa itselleen allaolevan listauksen tekniikoilla.

  Valittavissa tekniikat:
  Telian kaapeli-TV
  Telian mediaboksi (jatkossa kytkettävissä kaikkiin nettiyhteyksiin, myös muiden operaattorien yhteyksiin)
  Chromecast tai Apple TV
  Tietokone (useimmista koneista kuva jaettavissa piuhalla tv ruudulle)
  Tabletti
  Älypuhelin

  Niko / Telia
   
 24. Telia Jäsen

  Lainaus:
  Puhut @FeedTheMule aivan asiaa! IPTV eli netin kautta tulevat tv-palvelut on tämän päivän ja tulevaisuuden ratkaisu. Se mahdollistaa katsojille monipuolisemmat palvelut, kuten tässä hienosti esimerkkien avulla avasitkin. Suomessa on myös erittäin hyvät ja nopeat verkot, joten laadukkaan videokuvan katsominen netin yli on mahdollista.

  Lainataanpa tähän pätkä Etelä-Saimaan artikkelista
  "Viestintäviraston kuluttajatutkimuksen perusteella jo 56 prosenttia alle 35-vuotiaista suomalaisista ostaa netti-tv-palveluja, kuten vaikka Netflixiä."
  [​IMG]

  Telia osti jääkiekkoliigan televisiointioikeudet ja auttaa Suomen jääkiekkoa kasvamaan entisestään - Etelä-Saimaa

  Niko / Telia
   

  Liitetyt tiedostot:

 25. Artyukhin Jäsen

  Lainaus:
  Jos sais ps4 vielä tohon niin olis viimesen päälle, välillä Chromecastin kautta Ruutu sekä Netflix tökkineet.