Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Vellihousu kirjoitti Ässät-osioon turhan, provosoivan ja kanssakirjoittajia vähättelevän viestin. Pitkän rikehistorian vuoksi kyseinen nimimerkki huilaa seuraavat kaksi kuukautta.

Pelkkä "tämä" ei anna mitään uutta kiekkokeskustelulle. Annamme tästä nimimerkki lake79:n NHL-osioon kirjoitetusta turhasta viestistä viikon pelikiellon.

Nimimerkki abianos ei avaa enää uusia ketjuja.

Sulje ilmoitus

Osallistu Telian Liiga-tuotteen kehitykseen – sana on vapaa!

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Telia, 11.10.2017 klo 17.41.

 1. Telia Jäsen

  Lue lisää Jatkoajan jutusta täältä -> Telia rakentaa uudenlaista kiekkotuotetta - ”Haluamme mullistaa katselukokemuksen” - LIIGA - 11.10.2017 - Artikkelit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

  Rakennamme suomalaisille jääkiekon ystäville – eli teille – aivan uudenlaista palvelua. Jotta voisimme tehdä siitä parhaan mahdollisen, haluaisimme kuulla teidän asiantuntevaa palautettanne. Tulemalla mukaan Liiga-tuotteemme kehitykseen autatte meitä luomaan aiempaa upeamman lätkäkokemuksen.

  Kerro meille, miten sinun mielestäsi Liigan katselukokemusta tulisi kehittää. Miten Liigan seuraaminen olisi jatkossa entistä viihdyttävämpää?

  Telian Liigatuotteet ja lisätiedot: www.telia.fi/liiga

  KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

  Liigapassit

  Voinko vaihtaa Joukkuepassin kesken kauden Liigapassiin tai toisen joukkueen Joukkuepassiin?
  - Onnistuu kyllä eli paketit eivät ole sitovia. Mieli voi muuttua kauden aikana ja siksi haluamme olla joustavia eri pakettivaihtoehtojen kanssa.

  Pitääkö Liiga- tai Joukkuepassista tehdä määräaikainen sopimus vai voinko irtisanoa paketin milloin haluan?
  - Passit eivät ole määräaikaisia eli voit halutessasi lopettaa tai vaihtaa passin toiseen milloin vain

  Paketin voi tilata siis jo vaikka ensi viikolla ja maksu lähtee pyörimään vasta kun kausi alkaa. Preseason-pelit näkyy siis tänä vuonna maksutta. Varmistuksena kysynkin, että lähteekö maksut pyörimään varmasti ja absoluuttisesti vasta sinä päivänä kun kausi alkaa, ettei siihen tule päivääkään ilmaa?
  - Meillä on kuukausikohtainen laskutus. Eli syyskuu laskutetaan kokonaisuudessaan. Samoin siellä toisessa päässä koko kuukausi. Mikäli tilaat paketin vasta syyskuun puolivälissä, niin silloin veloitetaan vain puolet syyskuulta, mutta siinä tapauksessa et pääse näkemään harkkapelejä ennen kauden alkua.

  Miten laskutus toimii kausien välissä ja vaatiiko tämä minulta jotain toimenpiteitä?
  - Ei vaadi. Passeista veloitetaan vain silloin, kun kausi on käynnissä eli laskutus päättyy siinä vaiheessa kun kausikin päättyy. Voit siis jättää passin huoletta kesäksi päälle ja kanavat käynnistyvät taas syksyllä automaattisesti.

  Minulla on luottotiedoissa merkintä ja järjestelmänne ei anna minun tilata tv-palveluita verkkokaupastanne. Miten saan Liigan näkyviin?
  - Haluamme mahdollistaa Liigan katsomisen kaikille, joten pyrimme löytämään tähänkin tilanteeseen ratkaisun. Tiedotamme tarkemmin, kun saamme tähän vaihtoehdot selväksi.

  Näytetäänkö Telia TV:ssä pelejä myös ilmaiseksi?
  - Suunnitelmissa on näyttää joitain yksittäisiä otteluita Telia TV:ssä myös maksutta jollain vapaalla kanavalla. Tästäkin tulee lisäinfoa varmasti lähempänä kauden alkua.

  Telia TV -palvelu

  Voinko tilata Liigan toisen operaattorin kaapeli-TV:seen tai viihdepakettiin (Elisa Viihde / DNA hubi yms)?
  - Liigan saa ainoastaan Telialta yksinoikeudella seuraavan kuuden vuoden ajan. Myös muiden operaattoreiden asiakkailla on kuitenkin mahdollisuus saada pelit näkyviin. Voit hankkia esimerkiksi Telia TV -digiboksin (toimii kaikkien operaattorien nettiliittymillä) tai Telia TV -sovelluksen, jonka kuvan voit siirtää isolle ruudulle esimerkiksi Chromecastin tai Apple TV:n avulla.

  Näkyykö Liiga antenni- tai satelliittiverkon kautta?
  - Meillä ei ole antenni- tai satelliittiverkon kanavapaketteja. Saat pelit kuitenkin näkyviin netin kautta hankkimalla Telia TV -digiboksin tai Telia TV -sovelluksen. Sillä ei ole merkitystä mikä tai minkä operaattorin nettiyhteys sinulla on käytössä.

  Minulla on jo Telialta netti ja digiboksi. Joudunko hommaamaan uusia laitteita vai saanko kanavat tähän?
  - Kyllä saat eli mitään uusia laitehankintoja ei tarvitse tehdä.

  Voinko katsella pelejä tietokoneella, kuten ennenkin?
  - Kyllä onnistuu. Mikäli sinulla on käytössä Windows 10 versio, voit ladata Windowsin sovelluskaupasta Telia TV -sovelluksen, jolla saat pelit näkyviin. Toinen vaihtoehto on käyttää Chrome tai Safari -selainta ja katsella matseja osoitteessa tv.telia.fi. Ei tuettuja laitteita ovat Chromebook ja Linux käyttöjärjestelmä.

  Tuleeko Telialta Smart TV, Android TV tai PS4 sovelluksia?
  - Tutkimme eri vaihtoehtoja, mutta tässä vaiheessa emme pysty lupaamaan mitään. TV-sovelluksissa haasteena on yhteensopivuusongelmat ja eri TV-mallien ja järjestelmäversioiden määrä, joka kasvaa vuosi vuodelta.

  Suosittelemme Telia TV -sovellusta, jonka kuvan voi siirtää television ruudulle Chromecastin tai Apple TV:n avulla.

  Jos otan Liigapassin Telia TV:n kaapelikortille tai digiboksille, niin saanko kanavat lisäksi Telia TV -sovellukseen?
  - Saat saman kanavapaketin maksutta myös Telia TV -sovellukseen. Käytännössä maksat normaalihinnan kaapelikortin tai digiboksin paketista, jolloin saat sen maksutta myös sovellukseen yhdelle käyttäjätunnukselle. Näin voit katsella samoja kanavia esimerkiksi matkoilla.

  Voinko aloittaa katsomisen alusta, vaikka ottelu olisi jo käynnissä?
  - Tämä onnistuu, jos sinulla on Telia TV -digiboksi tai sovellus. Voit valita toistetaanko ottelu suoraan livetilassa vai aloitetaanko alusta.

  Voinko kelata ottelua, jos aloitin katsomisen alusta tai katselen sitä ohjelmakirjastosta jälkikäteen?
  - Kyllä onnistuu. Telia TV -digiboksissa on perinteinen kelaustoiminto kaukosäätimellä. Telia TV -sovelluksessa on puolestaan 10 sekunnin kelausnapit eteen ja taakse. Mikäli painat kelausnappia useamman kerran, niin kelauksen pituus kertautuu painallusten määrän mukaan.

  Voinko katsoa ottelut myös jälkikäteen?
  - Kaikki matsit lisätään Telia TV:n ohjelmakirjastoon katsottavaksi myös jälkikäteen. Se kuinka kauan ne siellä säilyvät on vielä avoimena.

  Mikä on nettilähetysten viive?
  Tämä on herättänyt toisinaan kommentointia tässä pitkässä keskusteluketjussa ja sain tähän nyt tekniikan puolelta tarkennuksia. Liigan otteluiden osalta hyväksyttävä viive nettilähetyksissä on määritelty 20 sekuntiin. Tämä taso on vastaavaa luokkaa kuin antenni-TV tekniikassa. Tilanne lienee myös livebetsaajien osalta ihan kohtuullinen.

  Lähetysten kuvataajuus ja laatu?

  Liigalähetysten laatu tulee olemaan laitteista riippuen 1080i tai 720p ja kuvataajuutena käytetään 50fps.

  Sisällöt ja lähetykset

  Ketkä selostavat jatkossa Liiga-pelejä ja milloin näistä tiedotetaan?
  - Tiedostamme, että selostajat ja studiokommentaattorit jakavat mielipiteitä. Valintoja tehdään pikkuhiljaa ja nimet on julkistettu viimeistään elokuun aikana.

  Olette kertoneet, että haluatte tehdä entistä viihteellisempää sisältöä. Tuleeko tästä jokin sketsiohjelma jatkossa?
  - Mitään kummelia emme missään nimessä ole tekemässä. Haemme urheilullisesti uskottavaa kokonaisuutta aiempaa rohkeammalla ja raikkaammalla otteella. Tuotamme jatkossa paljon extramateriaalia eli erilaisia videoita, tilastoja ja tarinoita. Liiga on siis paljon muutakin kuin vain itse pelitapahtuma, vaikkakin peli on luonnollisesti kaiken keskiössä.

  Kerroitte, että Liigan tekniikka viedään uudelle tasolle. Mitä se konkreettisesti tarkoittaa äänien tai kuvanlaadun suhteen?
  - Hallit mikitetään aivan uudella tavalla ja jatkossa käytössämme on 12 kertaa enemmän ääniraitoja kuin aiemmin. Tämä takaa sen, että äänet ja tunnelma välittyvät kotikatsomoihinkin huomattavasti entistä paremmin. Myös kamerakalusto uusitaan kokonaisuudessaan ja ensi kaudella päästäänkin jo pleijareiden aikaan testaamaan 4K-kuvanlaadun lähetyksiä.
   
  Viimeksi muokattu: 15.06.2018 klo 10.19
 2. Olkku Jäsen

  Jos ostan tuotteen, haluan että se toimii. Ei saa olla selittämättömiä lähetysvaikeuksia, eikä jatkuvaa puskurointia. Myös kuvan tulee olla selkeä ja pätkimätön. Siitä on hyvä lähteä rakentamaa ympärille.
   
 3. Bacon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Eisbären Berlin
  Mahdollisuus ottaa selostus pois päältä. Halli- ja kaukaloäänet kovemmalle.
   
 4. Tj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Melchester Rovers
  Räätälöityjä paketteja järkevään hintaan. Esim. pelkästään tietyn joukkueen vieraspelit, ja jos ei jotain matsia pysty katsomaan, sen voi tiputtaa pois ja säästää rahaa. Yksittäisen ottelun näkeminen tarjolle myöskin kilpailukykyisellä hinnalla, vrt. yhden päivän tilaus Ruudulta jotain 15 euron luokkaa...
   
 5. Tim Callahan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Kun varsinaisesta pelilähetyksestä puhutaan, niin todellakin hallien mikitys pitäisi olla siten vakio, että pelin ja hallin äänet saadaan kotikatsojienkin tv:stä välittymään. Nykyään on tyydytty lähinnä niihin pariin mikkiin, jossa dominoivampana on selostus ja hallin ääniä ei juuri kuulu.
   
 6. haepis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Tässä pari hyvää. Katsokaa muutama NHL-peli ja ottakaa selvää, miten saatte äänimaailman samanlaiseksi. Johonkin jenkkien tv-firmaan yhteys?
  Lainaus:
  Ruudun Liiga-pakettihan on nykyään 15e/kk...
   
 7. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Tämä olisi hyvä saada kuntoon, kun kiekko käy raudoissa niin kyllä sen kuuluu kuulua, aivan kuten NHL-lähetyksissä. Muutenkin se on hieno katsoa NHL-lähetyksiä kun ne kaukalon äänet kuuluvat hienosti kotisohvalle.
   
 8. karotenoidi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Canucks, PYRY
  Ykköstoive verraten Ruudun toteutukseen on maalin edustojen huolellinen kuvaaminen. Ruudulla on sitä varten kamera kulmauksessa, mutta se kuvaa laukojaa ja yrittää salamannopeasti liikkua kiekon mukana ja epäonnistuu joka kerta. Joko myöhästyy tai vähintäänkin kameran liikkeen vuoksi kuva on liian suttuinen. Minua ei kiinnosta laukaustekniikka, joka näkyy pääkameran kuvastakin. Haluan nähdä maalivahdin häirinnät, korkeat mailat ja ihan vaan senkin, mistä kiekko tarkalleen ottaen pomppaa maaliin. Laittakaa kiinteitä kameroita maalin ympärille useampi niin todennäköisyys tilanteen tallentumiselle kasvaa.

  Lisäksi katossa olevat maalikamerat on saatava mukaan lähetykseen. Se on arkea jääkiekkolähetyksissä monissa maailman kolkissa, mutta Liigassa ei ole ollut Ruudun aikana. Onnistui kuitenkin ysärillä ja onnistui UrhoTV:n aikaan.
   
 9. Niemi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  Itse pidän laadukkaasta selostuksesta, joka sisältää sopivan määrän hehkutusta ja asiantuntemusta. Kun selostaja elää tunteella mukana, niin syttyy itsekin enemmän pelin kulkuun. Jani Alkio on mainio esimerkki hyvästä selostajasta.
  Pidän myös studioista paljon. Jokaisella on näkemyksensä Nyholm & Rantanen duosta, mutta omasta mielestäni he suoriutuivat tehtävästä Nelosen alaisuudessa mainiosti.
   
 10. Booyah Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HC TPS
  Luotettava tuote myös meille, jotka kuuluvat dna:n kaapeliverkkoon. Ruutu on pätkinyt ja kuvanlaatu paikoin kuraa, vaikka 100 megan yhteys käytössä.

  Mahdollisuus ostaa tietyn joukkueen vieraspelit halvemmalla kuin kaikki liigan pelit.

  Tässä nyt ainakin alkuun.
   
 11. Niemi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  Lainaus:
  Tälle iso peukku. Änärityyliin kaukaloon mikrofoonit ja tuomareiden tuomiot olis mukava kuulla hallikajareiden kautta.
   
 12. doppelgänger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Itsellenikin olisi mieluinen uudistus tuo räätälöidyt paketit hieman alempaan hintaan. Voisi valita itselleen vain oman suosikkijoukkueen pelit. Myös tuon katselualustan uudistaminen vrt. Ruutu, koska tuo nykyinen on aika surkea varsinkin jos haluaa kelata edestakaisin. Tietysti osa katselumukavuutta on myös laadukkaasti toteutetut studioanalyysiosiot. Näistä voi suosiolla jättää pois kaikenmaailman Tikkaset ja Vallinit. Pelien ulkopuoliset klipit ja esim. top-listaukset olisivat paikallaan.
   
 13. -mesag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Minnesota Wild
  MTV:llä oli joskus MM-kisoissa streamissa täpät, joita klikkamalla pääsi katsomaan maalin oikeasta kohdasta. Tuon kun saisi vapaavalintaiseksi (eli voisit laittaa sen päälle, mutta jos ei haluaisi spoilautua maalien määristä, voisi pitää pois päältä), olisi älyttömästi helpompi käydä kesken kierroksen tsekkaamassa toisten pelien maalit. Nyt kelaus on hieman vaivalloista, etenkin yhtään hitaamalla internet-yhteydellä.

  Toinen mikä olisi hienoa, niin KHL:ssä ja NHL:ssä jokaisesta maalista ja jäähystä tulee erillinen video otteluseurantaan. Jos jokainen maali olisi yksittäin nähtävillä (jos ei kierroksen aikana, niin sen jälkeen), olisi jokin tietty maali helppo ja nopea katsoa. Nyt maalit näkee jälkikäteen muutama tunti pelin jälkeen maalikoosteesta, josta ei voi helposti katsoa yksittäisiä maaleja.
   
 14. Vuokralainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho!
  Ihan ykköstoive on, että kuva ottelusta tulee pätkimättä. Nykyisellä tuottajalla se ei aina tule. Toiseksi erätauko-ohjelma voisi olla jotain sellaista, mitä viitsii katsella eikä vain uusintojen uusintoja.
   
 15. Coutinho Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ei pysty.
  Lainaus:
  Tähän täysin sama! Kyllä kiitos. En vaan kestä joitakin selostajia ketään nimeltä mainitsematta (Heikkilä) joten silloin haluan kuunnella ilman.
   
 16. Hereworth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho, Joni Puurula, Philadelphia Flyers
  Audiovisuaaliset seikat:
  - Korkearesoluutioinen ja sujuva kuvanlaatu
  - Katon maalikameran kuva mukaan lähetykseen. Lisäpisteitä maalin sisällä olevasta kamerasta.
  - Mahdollisuus ottaa selostus halutessaan pois päältä
  - Hallien ja kaukaloiden äänet kovemmalle eli parempi mikitys halleihin

  Tuotteen sisältö
  - Räätälöidyt paketit, esim. suosikkijoukkeen pelit, pelkät kotipelit tai vieraspelit. Myös yhteistyötä seurojen kanssa, edullisia paketteja kausikortti halliin + vieraspelit ja tästä vaihtoehdosta voisi tehdä houkuttelevimman
  - Hyvät studio-osuudet
  - Hockey Night -tyylinen pari kertaa viikossa tuleva makasiiniohjelma, edellisten kierrosten tapahtumat yms.
  - Ilmaispelejä hieman enemmän tuomaan uusia katsojia tuotteelle? Kerran kuussa ainakin tai useammin
   
 17. Ränse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Ray Bourquen ajan Bruins, Luleå, SAIK
  Älkää ainakaan myykö pakettia niin halvalla kuin Ruutu tällä kaudella. Teette muuten hallaa seuroille. Räätälöidyt paketit tarjolle.
   
 18. Numero13 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Räätälöidyt kanavapaketit tosiaan olisi mahtava saada, jossa voisi vaikka vain ne oman suosikkijoukkueen vieraspelit ostaa katsottavaksi.
  Myös moneen kertaan mainitut kaukaloäänet NHL-tyyliin, tuo kyllä ihan uuden vivahteen pelien katsomiseen töllöstä.
   
 19. ilman sukkia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Pelin katsominen alusta alkaen "kesken pelin"ja jatkaminen siitä kohdasta mihin jäi. Nämä vielä siten ettei ottelun livetulos näy heti jos joutuu livepuolen kautta menemään jälkilähetykseen.
  Mahdollisimman vähän asiantuntijoita runkosarjan osalta, kausi on pitkä ja hokijargonit ehtii kuulla liian monta kertaa. Mielummin parhaita paloja ilman ylianalysointeja.
   
 20. Isokissa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  kiekkokierroskanava eli käynti aina siellä missä tapahtuu
   
 21. Kansankynttilä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Paljon on toivottu yhden joukkueen vieraspelipakettia, mutta etäkannattajana kelpaisi myös sellainen paketti jossa olisi yhden joukkueen sekä koti- että vieraspelit. Kaukalon äänet olisi kiva saada mukaan ja varsinkin se jo yllä mainittu tolppakilahdus toisi jännitystä kotikatsomoon. Studiot olisi kiva saada jokaiselle pelipäivälle ja tasapuolisesti joukkueiden kesken, nykyään tuntuu samat kärkijengit olevan studion puheenaiheena.
   
 22. Rommeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Pale Knuckles - EASHL
  Ei operaattorikytköksiä, kuten Soneralla aikoinaan. Kanavat on saatava näkyviin ilman ylimääräisiä laitteita.
   
 23. Coopperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Samaa mieltä tälläinen ehdottomasti, kun suosikkijoukkueen hallille n. 300km matkaa.
   
 24. Drewiske Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans & Kekäläisen CBJ
  Ainakin näin opiskelijan näkökulmasta olisi mukava, jos edelleen säilyisi se opiskelijahintainen katselupaketti. Muutoin opiskelijakatselijat jäävät kyllä vähiin (hinta on kynnyskysymys monelle tässä elämäntilanteessa).

  Lähetysten kannalta toivoisi vielä terävämpää kuvalaatua (jos se on mahdollista?) sekä useampia kameroita kuvaamaan eri näkökulmista. Nykyisin monessa hallissa kuvataan 90% sillä yhdellä pääkameralla hallin keskikohdilta, mikä tuntuu vähän halvalta ratkaisulta.
   
 25. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  Kyllä minä olen ainakin saanut toimivan kuvan DNA:n kaapeliverkossa, tosin siinä ei ole ollut netin nopeudella mitään tekemistä. Pelit kun tulee ihan normaalisti televisiosta kaapelikortin kautta, ilman nettiyhteyttä.

  Tässäpä se oma toive jatkoakin ajatellen, eli operaattorista riippumatta voin käyttää edelleen sitä TV-korttia enkä ole pakotettu pelkkään netti-tv:n tuomaan palveluun.