Opeth

  • 42 520
  • 253

Datsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Toronto, Saksa
Ton enempää en voi olla samaa mieltä. Sirkus-kohta tuo niin pirusti piristystä, huikee biisi huikeelta bändiltä.
Sehän on poijjaat jatsia!

Kolmas kuuntelukierros menossa ja paranee koko ajan. 2., 3., ja 5. biisi ovat tällä erää korkeimmilla sijaluvuilla. Etenkin kakkosbiisi on mahtava, melkoista tylytystä sen kauniin intron päälle.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Menen toivon mukaan analyysissani vielä syvemmälle, mutta näin viikon kuuntelun jälkeen - hyviä ja huonoja puolia levyssä.

Huonoa ovat slovarit. Nämä eivät ole kyllä ole lähelläkään esim. Damnationin tunnelmaa, tunnelmaa joka kulkee läpi levyn. Tai muita kevyempiä Opethin biisejä.Avausbiisi Coil on ok, muttei oikein esitä mitään erikoista. Nelosbiisi Burden. Periaatteessa kaunis biisi, siis periaatteessa. En silti pysty väistämään sitä ajatusta että miten tämä eroaa jostain Europen slovareista? Caaaaarrie... Lisäksi biisin loppu on kuraa, tiluttelua joka päättyy kuin demon pilalle mennyt otos.

Hyvää, erikoisen hyvää, ovat tiukat ja rymisevät biisit. Todellista vanhan liiton teurastusta ja upeita kitarasoolojakin. Etenkin Lotus Eaterin n. ajassa 3:40 tuleva soolo on ehkä parhaita Opeth-sooloja koskaan. Porcelain Heart on erikoisuudessaan loistavan tarttuva. Hessian Peel ei ole Face Of Melinda, mutta erittäin kova biisi. Hex Omega, Heir Apparent, huippubiisejä.

Punainen lanka kokonaisuutena on ehkä hieman hukassa noiden täytteiltä tuntuvien slovarien takia. Ehkä se on minulla kuuntelijana? Minä silti kuuntelen levyä koko ajan, eli aika hyvä levy se silloin on.

Suosittelen.
 

Lsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Huonoa ovat slovarit. Nämä eivät ole kyllä ole lähelläkään esim. Damnationin tunnelmaa, tunnelmaa joka kulkee läpi levyn.

Erilaista matskua. Damnationin biiseissä on järjetön rakenteellinen sustenanssi, kun taas nämä uudet lainailevat enemmän iskelmäkaavaa. Loistavia teoksia kaikki tyynni.

Tai muita kevyempiä Opethin biisejä.Avausbiisi Coil on ok, muttei oikein esitä mitään erikoista. Nelosbiisi Burden. Periaatteessa kaunis biisi, siis periaatteessa. En silti pysty väistämään sitä ajatusta että miten tämä eroaa jostain Europen slovareista? Caaaaarrie... Lisäksi biisin loppu on kuraa, tiluttelua joka päättyy kuin demon pilalle mennyt otos.

Ei tuosta sointuväristä ja instrumentaatiosta ainakaan mulle tule Europe mieleen. Ja se Burdenin lopun akustinen riffittely samalla kun toinen jamppa vääntelee viritystapeista kielet spagetille on hyvä - ja Opethmainen - idea. Vänkä fiilis.

Lsh
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
En tiedä mikä on susnetanssi mutta en ole tuntenut Opethia ensimmäiseksi sellaiseksi bändiksi jonka keikoilla sytytetään sytkäreitä. Iskelmäkaava on hyvä nimitys. En tietenkään odota aina samanlaisia levyjä, mutta mieluummin teemoja jotka kulkevat läpi levyn kuin "And now for something completely different", eri ideoita lyödään vain samaan biisin isommin ajattelematta. Burdenin loppua onneksi tuskin kuulee livenä...

Se siitä horinasta nyt, tästähän saa kuvan kuin en luottaisi Peteriin!
 

M10

Jäsen
Se siitä horinasta nyt, tästähän saa kuvan kuin en luottaisi Peteriin!

Kehen Peteriin?

**

Timanttinen levy tämä on, mutta sen jälkeen kun näin Porcelain Heartin videon (videot ei sovi Opethille!) en ole niin älyttömästi tuosta biisistä diggaillut. Ihan ok, mutta ei lähellekään levyn parhaimmistoa (samaa mieltä olisin vaikka en olisi pönötysvideota nähnytkään).

Siinä olen AWen kanssa samaa mieltä, että nämä slovarit eivät toimit yksittäisinä vetoina niin hyvin, kuin Damnationilla koko satsina. Eikä ne niin hyviä biisejä olekaan mitä Damnationilla.

Mulle parasta Opethia on se raskaampi kama jossa sitten progeillaan. Juuri kuten Lotus Eater tai Heir Apparent. Ja voi veljet mitä biisejä Mike on aiemmillakin levyillään tehnyt! Alkaa olemaan sellainen sarja laatua tällä miehellä/bändillä, että oksat pois.

Morningrisea olen tässä viime aikoina aika paljon kuunnellut, ja ei kyllä häviä tuo levy näille uusille lainkaan. Oikeastaan päin vastoin! Pikkasen liian kliiniseksi on Opethin meno mennyt, vaikka luksusta edelleen levystä toiseen tarjoavatkin.

Toista Blackwater Parkia ei tule koskaan.
 

Cube

Jäsen
Pikkasen liian kliiniseksi on Opethin meno mennyt, vaikka luksusta edelleen levystä toiseen tarjoavatkin.
Juuri näin. Oikeasti on tosi ärsyttävää olla "se jätkä", joka tulee paikalle mankumaan siitä, miten bändin uudet levyt ovat paskoja, mutta pakko tällainen rooli on ottaa (taas kerran?). No, en nyt paskoiksi tietenkään ala sanomaan, koska ne eivät sitä ole, edes omien vähäisten kuuntelukertojen perusteella. Kyllä levyissä kuitenkin jotain vikaa meikäläisen näkökulmasta on, kun yrityksestä huolimatta ei vaan jaksa niihin perehtyä. Hyvää ja kuunneltavaa musiikkia on niin paljon, että tuollainen pienikin tasonpudotus bändiltä näkyy kuuntelukertojen laskuna aika nopeasti, kun en sinällään mitään fanitukseen perustuvaa lojaalisuutta eri yhtyeitä kohtaan koe tuntevani.

Opethin ongelmaksi nostaisin ehkä juuri tuon kliinisyyden ja tietynlaisen yliyrittämisen.. Tai en osaa sanoa onko todellisuudessa kyse yliyrittämisestä vai mistä, mutta vähän tönköiltä tietyt ratkaisut ovat parilla edellisellä levyllä tuntuneet ja hommaa venytellään vain venyttelyn vuoksi. Ainakin minusta aiemmilla levyillä homma tuntuu rullaavan paljon paremmin - tosin sekin on vähän naurettavaa, että yksi omista Opeth-suosikeistani (eli Black Rose Immortal) on ilmeisesti luotu liimailemalla yhteen eri ideoita mitä bändi siihen asti oli kehitellyt. Mistä tuokin sitten kertoo, mene ja tiedä.

Yhtä kaikki, on todella harvinaista, että sama bändi tekisi urallaan (minun mielestä) edes kolmea huippulevyä. Opeth on niitä tehnyt ainakin neljä, joten onhan aika temppu.

Hmm, ehkä tuon Ghost Reveriesinkin voisi joskus vielä ottaa oikein asiakseen kuunnella.. Nyt kun muistelen, niin onhan silläkin useampi enemmän kuin kelpo biisi, vaikka kokonaisuutena vähän ehkä puuduttaakin.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Ajelin tänään autolla ja Erno Kulmala soitteli piisejä YleX:llä. Siinä sitten tulin kuulleeksi mielestäni Poets of the Fallin uutta materiaalia. Vaan sitten Erno kertoi, että Opethia, Opethia.

Homer Simpsonia lainatakseni: Now I don't know what to think.
 

Miguel

Jäsen
Opeth Kaapelitehtaalle joulukuussa

http://meteli.net/uutiset/3447

Perkeleen upeeta. Onhan mulla määrä nähdä herrat jo Ruisrockissa, mutta a) festarioloissa Opeth ei ole huippu, ja b) Åkerfeldtin sairastelun vuoksi tänäkin viikonloppuna on peruttu pari keikkaa, joten vaikka hän tervehtyisi, bändi tuskin on missään nimessä parhaassa vedossaan Ruissalossa.

Alkaa olla mulle jo aikakin nähdä tämä bändi sisätiloissa.
 

M10

Jäsen
Mahtava juttu! Toki huhuja oli jo pidempään ollut, mutta nyt sitten varmistui. Kuten Miguel sanoi, Opeth toimii sisätiloissa paljon paremmin kuin ulkona.

Keskiviikkona sitten lippuja varaamaan!

Toivottavasti soittavat Wreathin.
 

Slite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Minkäslainen paikka tuo Kaapelitehdas on, paljonko sinne mahtuu immeisiä sisään? Lippujen hinnat kuulemma 39 e, joka on aika suolainen klubikeikaksi. Onko jotain spessua tiedossa, joka selittäisi kovahkon lippuhinnan?
 

mazapp

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Minkäslainen paikka tuo Kaapelitehdas on, paljonko sinne mahtuu immeisiä sisään? Lippujen hinnat kuulemma 39 e, joka on aika suolainen klubikeikaksi. Onko jotain spessua tiedossa, joka selittäisi kovahkon lippuhinnan?

Itse en ainakaan keikkapaikkana erityisemmin tykännyt Killswitch Engagen aikaan. Se tyhjä välikkö siinä sisääntulon ja varsinaisen yleisötilan välissä on jotenkin erikoinen, siinä kun ei muistaakseni paljoa porukkaa silloin itse keikan aikaan viihdy. En kyllä hirveän nirso ole näistä keikkapaikoista, mutta kyllä Helsingistä parempiakin löytyisi, vaikka nytten Tavastia tai jopa Nosturikin. Kaapelitehdas nyt on molempia noita isompi ja saadaan enemmän porukkaa jne, joten miksipäs ei. Itse kyllä näkisin Opethin mieluummin noissa kahdessa muussa paikassa mutta en valita. Sen verran pitkään jo toivonut jotain sisätiloissa olevaa keikkaa että kyllähän tämä kelpaa. Porukkaa luulisin Kaapelitehtaalle mahtuvan n. 1500 henkeä, paha sanoa.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kaapelitehdas. Eipä sitten yhtään surkeampaa esiintymispaikkaa keksitty bändille? Jollekin minimalistiselle teknolle se ankea halli sopii ehkä, mutta ei kyllä millekään tekniselle musiikille, missä hienovaraiset nyanssit on ehdottomia. Hyh ja vielä mikä hinta?

Melkeinpä halvemmaksi tulisi lähteä Tukholmaan katsomaan joulukuussa. Laivamatkat ei viikolla tuo pahemmin kustannuksia ja lipun hinta pienempi. Lisäksi siinähän voi sitten viettää mukavan laivareissun ja sompailla vähän Stokiksessa.
 

er_bai_wu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, LOFC, JJK, NYR, S.S. Lazio, v. Sacher-Masoch
Opethiin liittyvä juttu tämäkin, mutta eilen tuli FBI: Criminal Minds (vai mikä se nyt oli) sarjan lopussa "Death Whispered a Lullaby", kun paha sarjamurhaaja yllätti nätin agentin nukkumispuuhista. Pistooli kohosi, katseet kohtasivat, yössä kaikui "no...." ja sitten toisessa osassa jännitämme miten agentin kävi.
 

M10

Jäsen
Legendaarinen Cynic ja The Ocean ovat varmistuneet Opethin lämppäreiksi. Tuo ensinmainittu bändi tuo varmaan aika paljon yleisöä lisää - niitäkin, joita ei Opeth varsinaisesti kiinnosta.

Se muuten tulee Åkerfeldt ja kumppanit Lammille 9.pvä.
 

Aln

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Se muuten tulee Åkerfeldt ja kumppanit Lammille 9.pvä.

Niinhän se tuli ja meni, onhan tästä jo hitusen aikaa. Bloodbathin muodossahan tuo oli, ihan kiva oli. Tosin diggasin enemmän afterpartyjen Diablosta, aivan huikee meno, vaikka jengiä oli vaan muutama. 26.11 Thaimaasta Suomeen ja heti 15.12 kattelemaan sitä keikkaa sinne kaapelitehtaalle. Ja aika isolla jengillä ollaankin tulossa. 12-15 henkilöö. :)

PS. Nyt on olkapäässä "O"-logo. En tiedä saako tänne laittaa kuvia (siinä myös oma pärstä yms.), mutta jos jotain kiinnostaa nähä niin lykkään kyllä YV:llä linkin.
 

M10

Jäsen
Tänään huomasin Anttilan kuvastosta, että Roundhouse Tapesin DVD on myynnissä.

Pitänee käydä poistamassa se kaupan hyllyltä jossain vaiheessa.
 

Kyynhakkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Seinäjokelaaset "palloolu" joukkueet ;o)
Jaahas,
Näyttää Ruattin pojjaat tulevan keikalle Seinäjoen kirkonkylälle 14.02.2009
Paikkana Rytmikorjaamo --> http://www.rytmikorjaamo.fi/

Täytynee mennä katsastamaan kun melkein takapihalla mellastavat....
 

M10

Jäsen
PMMP, Rehupiikles, Hanoi Rocks, Kristiina Wheeler, Volbeat ja OPETH

Heh, hieman naurahdin kyllä. Alkaa näitä Opethin keikkoja olemaan Suomessa aika runsaasti. Kohta kymmenen kertaa ovat soittaneet täällä 3-4 vuoden sisällä.

Maanantaina sitten Kaapelitehtaalle. Seuraavassa viimeisten keikkojen samana pysynyt settilista. Ei se tuosta tule heittämään paljoa kaapelillakaan.

Heir Apparent
The Grand Conjuration
Godhead's Lament
The Lotus Eater
Hope Leaves
Deliverance
Demon Of The Fall

Encore: The Drapery Falls
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Hyvältähän tuo settilista näyttää... Odotus on kyllä kova täällä päässä keikasta. En vielä Opethia ole muulla kuin festarikeikalla käynyt katsomassakaan. Onko muuten aikatauluista tietoa missään? Perskeles kun itse vasta Helsingissä kahdeksan aikaan...

Ja jos joku haluaa ostaa kaksi lippua niin meikäläiseen vaan yhteyttä! Lähtee perushinnalla.
 
Viimeksi muokattu:

M10

Jäsen
Opeth tekee helmikuussa neljän keikan minikiertueen Suomessa

Pe 13.2.2009 Oulu, Teatria
- Tiketti: toimituskuluineen alk. 32,50e
- Lippupalvelu: toimituskuluineen alk. 33,50e
- Ovelta: 35e

La 14.2.2009 Seinäjoki, Rytmikorjaamo

- Anttila Seinäjoki, Amarillo Seinäjoki, Selmu Ry: toimituskuluineen alk. 28e
- Lippupalvelu: toimituskuluineen alk. 29,50e
- Ovelta: 30e

Su 15.2.2009 Helsinki, Kaapelitehdas,
- Tiketti: toimituskuluineen alk. 35,50e
- Lippupalvelu: toimituskuluineen alk. 36,50e
- Ovelta: 38e

Ma 16.2.2009 Tampere, Pakkahuone

- Tiketti: toimituskuluineen alk. 30,50e
- Lippupalvelu: toimituskuluineen alk. 31,50e
- Ovelta: 30e


Kiva tapa kiittää suomalaisia levyn ostaneita, fanikunta Suomessa on meinaan suuri.
 

pelikielto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Taitaa jäädä tuo huominen keikka näkemättä, joten nuo uudet keikat piristävät hieman. On kyllä maailman ankein meininki, olen fiilistellyt nyt viikon putkeen Opethin ja The Oceanin levyjen parissa ja nyt iski karmea kuume huusholliin. Toivottavasti ei jää liput käyttämättä, Åkerfeldtin livemurinat olisi viimeinkin mukava kuulla.
 

M10

Jäsen
Cynic aloittaa lippupalvelun sivujen mukaan seitsemältä. Viimeistään tuolloin pitää eksyä mestoille. Ovet aukeavat kuudelta, ja ilmeisesti The Ocean soittaa Cynicin jälkeen. Opeth aloittanee ehkä sitten yhdeksän ja kymmenen välillä? Ainakin viime keikat bändillä on kuulemma alkaneet järjestäen ajallaan, ja jopa etuajassa.

Helsingin Albertinkadun hevi-henkisessä myymälässä jaetaan kuuleman mukaan ilmaiseksi lippuja (rajoitettu määrä, 1/asiakas) tuonne tämän illan keikalle. Imperiumin messulaudalta luin tämän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös