Onko täällä lääkäriä?

  • 781 847
  • 2 660

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Useinhan flunssapöpöt ovat siinäkin mielessä v-mäisiä, että ne tarttuvat helpoiten juuri silloin kun yhden pöpön on selättänyt. Vastustuskyky ei ole tehokkaimmillaan ja toinen pöpö on niin erilainen ettei edeltävä tuonut immuniteettia. Siksi nuo pirulaiset tuppaavat ketjuuntumaan. Sen tiedän, että tällä hetkellä pöpöjä on ollut paljon liikkeellä. Pari tuttua sairasti kolmekin rajua flunssaa putkeen. Itselläni oli kuumeeton, mutta kelju flunssa kuukausi sitten. Ensimmäinen yli vuoteen, mikä on ennätykseni. Vielä muutama vuosi sitten sairastin usein neljäkin flunssaa talvessa. D-vitamiinin ja sinkin syöminen, sekä terveellisemmät elämäntavat lienevät auttaneet asiaa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Ei varsinaisesti poistosta mutta minulle on niiden takia asetettu silikoni stentti munuaisen ja virtsarakon väliin tähystämällä (nukutuksessa) ja otettu pois puudutuksessa tähystämällä (yhtä helvettiä). Olin osastolla 2 päivää ja kotiin. Myös tuo murskaus on tehty ja se oli ehkä se miellyttävin - ei juuri mitään kipuja ja murskatut palaset tulivat suht kivuttomasti ulos. Uskoisin että tuo operaatio nukutusessa on hyvin rutiinia ja melko helppo potilaallekin. Vehje kyllä oli sitten viikon tähystyksen jälkeen vähän turvoksissa... mutta pari päivää saikkua ja homma selvä. Minulla on 2 kertaa tullut kivien kanssa ongelmaa noin 5 vuoden välein ja kun se iso kivi lähtee liikeelle on kipu jotain sanoin kuvaamatonta, joten hienoa että pääset operaatioon ennen kuin alkaa tosissaan.

Niinhän siinä sitten kävi, että stentit minullekin asennettiin - kummallekin puolelle eli oikeasta ja vasemmasta munuaisesta virtsarakkoon. Tähystysoperaatio oli muutenkin odotettua monimutkaisempi ja pitkäkestoisempi, sillä minullahan piti olla vain vasemmalla puolella munuaiskiviä, näin ainakin ultraäänen mukaan. Nukutuksesta herättyäni minulle kerrottiin, että oikeassa munuaisessakin oli kivi havaittu, ja se oli ollut syystä tai toisesta niin kova, ettei sitä oltu saatu samalla tähystysreissulla paloiteltua ja poistettua.

Löivät sitten stentit kummallekin puolelle ja kertoivat, että palaavat tammikuussa asiaan, ensin uuden tomografian merkeissä ja sitten lääkärin konsultaation jälkeen joko ultraäänimurskausta tai (kenties todennäköisemmin) uusi vastaava tähystysoperaatio. Toivottavasti ei sentään kylkeä tarvitsisi puhkoa.

Tyksin urologinen osasto meni leikkauspäivää seuraavana päivänä säästösyistä kiinni ja parin viikon joulutauolle, heillä on toisessa sairaalan osastossa vain rajoitettua päivystystoimintaa, eli minutkin passitettiin sitten leikkauspäivän jälkeen kotiin. Olin kyllä sen verran heikossa hapessa, että olisin toisenkin sairaalayön voinut vielä olla, mutta toisaalta tuskissaan kärvistely ja veren ynnä kivenpalasten kuseminen sujui kuitenkin kotioloissakin, eikä kotona ole kuitenkaan karmaisevasti kuorsaavaa vanhaa ukkoa huonetoverina.

Odotettua isompi ronkkiminen ja operointi aiheutti alkuun melko massiiviset kivut, samoin kuin kustessa kumpaakin kylkeä vihloi niin maan perusteellisesti. Vihloo kyllä edelleen, mutta onneksi selvästi vähemmän. Virtsa oli useamman päivän hyvin veristä, ja sitä tuli myös itsestään. Aivan kuin olisi ollut pidätyskyvytön, mutta virtsan sijasta housuihin purskahteli verta. WC-käyntien tiheys ensimmäisinä öinä oli noin 90 minuutin välein, ja edelleen on pakko mennä noin kolmen tunnin välein vessaan myös öisin, joten yöunet ovat olleet todella katkonaisia ja sen seurauksena on tullut väsymystila. Onneksi virtsa näyttää sentään taas virtsalta eikä siltä, että vuodattaisin vereni alttarille satunnaisten sorakivien survoessa tietään virtsaputken läpi.

Lääkärisetä kertoi, etten saa aluksi rehkiä, en nostella painavia tavaroita enkä mennä edes saunaan, stenttikipuihin käskettiin ottamaan Buranaa ja Panadolia. Samalla minulle lätkäistiin loppuvuoden kestävä sairausloma, joka on kyllä tullut tarpeeseen. Eipä tässä ole muuta tullut tehtyä kuin möllötettyä kotona, välillä raahustettua naapuritalon kortteliin ja takaisin naisystäväni luo ja varsinkin aluksi napsittua Buranaa ja Panadolia reippaaseen tahtiin. Nyt olen sitä yrittänyt vähentää, alussa napsin neljän tunnin välein eri pillereitä, nyt enää pari päivässä. Bonuksena tuli vielä toissapäivänä karmaiseva migreenikohtaus jonkinlaisena jälkireaktiona.

Yksilöllisiä nämä varmasti ovat, ja jotkut operaatiot sujuvat paremmin kuin toisilla, mutta on tämä odottamattoman rankka keikka ollut. Ei olisi tullut kuuloonkaan, että olisin ollut pari päivää saikulla ja sitten töihin, parin päivän jälkeen kun vain valuin sisäisesti verta ja makasin sohvalla. Tiedä sitten, mitä on luvassa alkuvuodesta. Jos tulee toinen samanlainen tähystysoperaatio, niin nyt ainakin tiedän mitä odottaa, mutta toisaalta tiedän myös hieman kammoksua sitä siitä huolimatta, että sen jälkeen pitäisi (toivottavasti) munuaiskivien olla tiessään.

Ja sitten on aikanaan myös se legendaarinen stenttien poisto, jonka aiheuttama kipu ja epämukavuus on varmasti mielessä jo etukäteen unettomina öinä. Pelkästään jo katetrin poisto sairaalassa kirpaisi vallan helvetisti, koska topakan tyly hoitsu ei paljoa säälinyt verille ruhjottua kaluani sitä poistaessaan. Katetri tuskin on mitään herkkua ehjän virtsaputkenkaan kanssa, mutta tähystetyn ja verille raastetun virtsaputken kanssa moinen laite teki eetvarttia.

No, yritän ajatella tätä kuitenkin pitkällä tähtäimellä, eli jos/kun toinenkin munuainen saadaan putsattua, kivet ulos elimistöstä ja aikanaan stentit poistettua, niin sitten tilanne on taas normaali ja olen entistä ehompi ainakin tältä osin.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Paljon lääkkeitä syövän elämä on jännää arvontaa.

Odotan tuomiota, onko minulla kilpirauhasen vajaatoiminta. Vai selittyykö kaikki vaivani sittenkin vuosia syömilläni lääkkeillä. Sama pätee hieman, kun arpoo olisiko masennusta. Vuosi sitten psykiatri ei tuota tuominnut.
 

von Vitalis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikä kulloinkin
Minulla on aina ollut "löysät nilkat", siis helposti vääntyvät. Erinäisiä muljahduksia on sattunut useita, mutta ne ovat parantuneet ongelmitta. Syyskuussa sählyä pelatessani jalkateräni jäi kahden muun jalan väliin ja vääntyi ilkeästi.

Kipu oli niin kova, että päätin ensimmäistä kertaa lähteä lääkäriin jalkani kanssa. Paikallisessa arvauskeskuksessa palvelu tuntui tavallistakin hitaammalta, joten tuttu lääkäri hoiti minut vähän niinkuin siinä sivussa. Röntgenissä ei mitään löytynyt, joten hän totesi ulkosyrjän puoleisen alimman nivelsiteen revenneen, löi jalkaan lastan ja thats it.

Nilkka ei kuitenkaan lähtenyt parantumaan kuin ennen, ja sählyäkin pystyin ensimmäistä kertaa pelamaan vasta puolentoista kuukauden jälkeen tuen kanssa, kun ennen en ole tukia tarvinnut ja huili on ollut sen viikon kaksi. Nilkka on edelleen turvoksissa ja ajoittain todella kipeä, varsinkin tietyissä asennoissa. Levossa ja normaalikävelyssä ei tunnu mitään. Kipu on myös siirtynyt ulkosyrjältä sisäsyrjän puolelle. Jalkani ovat myös luonnostaan ulospäin kääntyneet (alipronatoivat?) mutta vaikuttaa, kuin tuo kyseessä oleva jalka olisi nykyisin enemmän kallellaan.

Pitkä teksti suhteellisen pienestä vaivasta, mutta onko normaalia, että parantumisessa kestää näin kauan? Odotanko vain vai lähdenkö pyhien jälkeen uudestaan lääkäriin?
 

MadMike

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HML Huskies, Fremantle Dockers, Western Force
No jos se lääkäri ei ole osannut sinua ohjata asiansa osaavan fysioterapeutin pakeille vielä tässä vaiheessa, niin suosittelisin kysymään asiasta. Ei se lääkäri sun nilkkoja "paranna", ihan ite joudut treenaamaan ja on normaalia, että paranemisessa kestää. Varsinkin jos ei ole ollut minkäälaista kuntoutusta.

Itellä on vähän liikaakin kokemusta revenneistä nivelsiteistä reilun 25 vuoden ajalta. Ymmärrän ettei silloin kuntoutettu pienen pojan nilkkaa mutta tänä päivänä pitäis lääkärien tietää jo paremmin.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Onko täällä kokemuksia ns. juoksijan polvesta? Minulla tuli n. kuukausi sitten polvi salibandy-pelissä niin kipeäksi, että piti taluttaa pois kentältä. Muutamaa päivää aikaisemmin oli pelissä kipeytynyt lievemmin, mutta "parantui". Tuosta tapauksesta on nyt n. kuukausi aikaa (ei ole tapaturma, niin yksityisen kautta en ole päässyt polvea kuvauttamaan tms.) ja polvi ei vieläkään kestä pelaamista, vaikka jo muutaman päivän kuluttua tuntui ihan hyvältä. Normaaliarjessa ei tunnu mitään, eikä tänään tuntunut ensimmäisessä pelissä loukkaantumisen jälkeen myöskään mitenkään ensimmäisen 40 minuutin aikana. Sitten iski taas se pirullinen kipu tuohon polven ulkosyrjälle.

Kipu on siis pahimmillaan todella kova ja estää normaalin kävelemisen. Portaita tuolla ei voi miettiäkään ylös ponnistavansa. Kuitenkin parissa päivässä palautuu normaalin oloiseksi. Voiko juoksijan polvi aiheuttaa näin kovia kipuja ja jos voi, niin mitä ihmettä tuolle voi tehdä? Olen ollut täysilevossa jo kuukauden, venytellyt pakaroita ja takareisiä, yms., eikä tilanne ole helpottanut.

Sen verran taustaa, että olen aktiivinen kuntoilija ja pelannut salibandya 2-6 peliä viikossa kohta parin vuoden ajan ilman penikkakipua kummempia rasitusvammoja. Ikää on 26, ei ylipainoa ja fyysinen kunto erinomainen. Pitkää lenkkiä en tee, vaan harjoittelen jonkin verran pikajuoksua salibandyn ohessa ja teen jaloille voimaharjoitteita. Voiko tuo edes olla juoksijan polvi näillä spekseillä?
 
Viimeksi muokattu:

zet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anssi Ritari
Itsellä murtui viikko sitten salibandyottelussa sääriluu ja polvinivel tippui muutaman sentin alaspäin. Nyt edessä on muutama viikko keppien kanssa ja varata ei saa ollenkaan. Onko muilla kokemuksia vastaavasta vammasta ja sen kuntoutuksesta?

Toinen asia liittyy vakuutukseen, omaa hölmöyttä ei ole ollut mitään tapaturmavakuutusta ja nyt napsahti vähän pahemmin. Onko tietoa siitä korvaako esim. Kela jotain vai meneekö kaikki omasta pussista?
 

Stouts77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
...Toinen asia liittyy vakuutukseen, omaa hölmöyttä ei ole ollut mitään tapaturmavakuutusta ja nyt napsahti vähän pahemmin. Onko tietoa siitä korvaako esim. Kela jotain vai meneekö kaikki omasta pussista?

Tuota, et joudu maksamaan operaation/hoitokulujen/vrk-maksujen koko hintaa, vaan Kela maksaa suurimman osan kuluista. Esimerkkiä kokonaiskuluista ja mitä asiakkaalle jää maksettavaksi. Ja linkkihän vie Taloussanomien sivuille.
 

hanu

Jäsen
Suosikkijoukkue
raitapaita
Onko täällä kokemuksia ns. juoksijan polvesta? Minulla tuli n. kuukausi sitten polvi salibandy-pelissä niin kipeäksi, että piti taluttaa pois kentältä. Muutamaa päivää aikaisemmin oli pelissä kipeytynyt lievemmin, mutta "parantui". Tuosta tapauksesta on nyt n. kuukausi aikaa (ei ole tapaturma, niin yksityisen kautta en ole päässyt polvea kuvauttamaan tms.) ja polvi ei vieläkään kestä pelaamista, vaikka jo muutaman päivän kuluttua tuntui ihan hyvältä. Normaaliarjessa ei tunnu mitään, eikä tänään tuntunut ensimmäisessä pelissä loukkaantumisen jälkeen myöskään mitenkään ensimmäisen 40 minuutin aikana. Sitten iski taas se pirullinen kipu tuohon polven ulkosyrjälle.

Kipu on siis pahimmillaan todella kova ja estää normaalin kävelemisen. Portaita tuolla ei voi miettiäkään ylös ponnistavansa. Kuitenkin parissa päivässä palautuu normaalin oloiseksi. Voiko juoksijan polvi aiheuttaa näin kovia kipuja ja jos voi, niin mitä ihmettä tuolle voi tehdä? Olen ollut täysilevossa jo kuukauden, venytellyt pakaroita ja takareisiä, yms., eikä tilanne ole helpottanut.

Sen verran taustaa, että olen aktiivinen kuntoilija ja pelannut salibandya 2-6 peliä viikossa kohta parin vuoden ajan ilman penikkakipua kummempia rasitusvammoja. Ikää on 26, ei ylipainoa ja fyysinen kunto erinomainen. Pitkää lenkkiä en tee, vaan harjoittelen jonkin verran pikajuoksua salibandyn ohessa ja teen jaloille voimaharjoitteita. Voiko tuo edes olla juoksijan polvi näillä spekseillä?

Jos tarkoitat tällä ns. hyppääjän polvea, eli siis poven kalkkeutumaa, joka haittaa jänteen liikkuvuutta ja polvi tulehtuu, niin ei sille oikein voi mitään tehdä. Kalkin kaavinta voi auttaa muutamaksi vuodeksi, vaan kun se ei ole riskitön operaatio eikä pysyvä korjaus, niin ei sitä ainakaan julkisella puolella tehdä.

Mulla loppui jalkapallo- ja jääkiekkotuomarin ura juurikin tuohon vammaan, ylipaino oli toki isona syynä paikkojen hajoamiseen. Portaita ylöspäin silloin kun polvet antavat myöten, alaspäin ei mielellään. Juoksuaskeleet on varmaan otettu. Toi sun ikä on kyllä sellainen, että selvitä kaikki vaihtoehdot, mulle yli viiskymppiselle ei mitään enää edes haluttu tehdä.

t. hanu
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Jos tarkoitat tällä ns. hyppääjän polvea, eli siis poven kalkkeutumaa, joka haittaa jänteen liikkuvuutta ja polvi tulehtuu, niin ei sille oikein voi mitään tehdä. Kalkin kaavinta voi auttaa muutamaksi vuodeksi, vaan kun se ei ole riskitön operaatio eikä pysyvä korjaus, niin ei sitä ainakaan julkisella puolella tehdä.

Juoksijan polvi on eri asia kuin hyppääjän polvi ja ortopedin pikadiagnoosi ei antanut aihetta epäillä tuon tyyppistä vammaa. Juoksijan polvessa kyse on kai ennen kaikkea jännen kiristymisestä, jossain tapauksessa tulehduksesta. Olen pyrkinyt tuota venyttelemään ja olenkin tällä viikolla pystynyt puolitehoisesti pelaamaan pari höntsäpeliä ilman pelin aikaista kipeytymistä. Jonkin verran lepokipua tuosta tuli, eli en nyt tiedä onko tuo vielä parantunut tai ei, tai edes että mikä vamma tässä varsinaisesti on kyseessä.

Lauantaina "tosipeli", siinä selviää kestääkö polvi. Jos ei kestä, niin menen sitten julkisen puolen jonohelvettiin ottamaan diagnoosin...
 

Kalmari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, LäKi, KK-V, PaRa, Suomalaiset NHL:ssä
Tiedustellaanpa asiaa täältäkin.

On tuossa jo pidemmän aikaa esiintynyt puutumista ja lievää kipua vasemman lonkan kohdilla. Varmaan tästä syystä puutuminen heijastuu vasempaan reiteen, oikeastaan vähän joka puolelle reittä. Varsinaisesti elämistä tuo ei ole haitannut, mitä nyt joskus istumisen jälkeen tuo reisi tuntuu puutuneelta ja kävelemään lähtiessä hetken aikaa jalka tuntuu "puutumisen" takia oudolta.

Pelaan kiekkoa maalivahtina, pelatessa tuosta ei ole ollut ongelmaa, eikä sitä edes pelatessa huomaa. Paitsi, joskus saatta nopea kivulias vihlaisu tuntua vasemmassa lonkassa. Viimeisen 10 jäävuoron aikana on tainnut ainoastaan kerran tuntua vihlaisu.

Työpaikan fysioterapeutti antoi pari viikkoa sitten venyttelyohjeita, mutta mitään ihmeellisempää ihmeparantumista en ole vielä kokenut. Ehkäpä nuo pelin aikana tulevat kivuliaat vihlaisut on voinut vähentyä, mutta reiden puutumiset ei ole kadonneet.

Jos/kun työfysioterapeutin venyttelyohjeet ei tuota tulosta, niin millaiselle asiantuntijalle tästä kannattaisi suunnata? Naprapaatille? Mitä tässä on tullut nähtyä (työ)kavereiden ongelmia ja käyntejä yksityisillä lääkäräeillä, niin yllättävän herkästi ovat päätyneet leikkauspöydälle. Ja sitä nyt itse haluaisin välttää mahdollisimman pitkään, kun tämäkin vaiva luultavasti saataisiin kuntoon helpommalla/järkevämmällä tavalla.

Otan tämän taas esille. Työfysioterapeutin venyttelyohjeet on lieventänyt kipuja, esimerkiksi pelaamisen aikana tulevia nopeita vihlaisuja ei ole tullut enää lainkaan. Sen sijaan tuota puutumista on joskus satunnaisesti tullut, sekin huomattavasti lievempänä kuin se pahimmillaan oli. Toki edelleen joskus tulee, yleensä kovalla alustalla (puupenkki) istumisen jälkeen.

Maanantaina tosin sitten oli helvetti irti. Työpäivän loppupuolella lonkan seutu tuli tavattoman kipeäksi, kotona sitten kupu yltyi ja jouduin mm. lätkätreenit peruuttamaan siltä päivältä. Kuusi-seitsemän tuntia tuota kesti, tiistaina kävin työterkkaria jututtamassa ja epäili siellä nivelpussi (tjsp) tulehtuneen. Sitä ei tosin osannut sanoa, miksi ja miten tämmöinen tulehtuu. Ohjeeksi sain jääpussin pitämistä sillä seudulla tulehduksen välttämiseksi ja kylmägeelin käyttöä.

Onko palstalaisilla tietoa, mistä tuollainen tulehtuminen voisi tulla? Jotenkin on itselle tullut sellainen olo, että olisiko nuo satunnaiset kivut enää vain jonkinasteisia tulehduksia? Kun tuossa taas pohdiskelin tuota kipeää seutua, niin välillä on saattanut tuntua jonkinlaista hankausta, aivan kuin luut hankaisi toisiaan vasten.
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Onkos täällä kenelläkään kokemusta ruusufinnistä? Kävin tossa varmaan noin 8kk sitten ihotautilääkärillä kun poskipäät oli jokseenkin punaset ja otsakin alkoi uhkaavasti punottaa. Tohtori totesi että näyttää ruusufinniltä. Noh, sain siihen jotain voidetta joka kyllä auttaa, mutta sieltä se punoitus jostain aina palaa. Tämän lisäksi tuo voide on aika tujua ja kuivattaa ihoa mikä näin talvella on aika vittumaista kun rasvaa kuluu muutenkin. Jotenkin alkaa tuntua siltä ettei tämä nyt ole mulle se oikea ratkaisu. Osaisiko joku antaa vinkkiä?

EDIT: Ja tuo ruusufinni siis esiintyy punoituksena ja pieninä punaisina näppyinä. Mitään Tiilikaisen nenää tässä nyt ei kuitenkaan ole.
 

Stouts77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Otan tämän taas esille. Työfysioterapeutin venyttelyohjeet on lieventänyt kipuja, esimerkiksi pelaamisen aikana tulevia nopeita vihlaisuja ei ole tullut enää lainkaan. Sen sijaan tuota puutumista on joskus satunnaisesti tullut, sekin huomattavasti lievempänä kuin se pahimmillaan oli. Toki edelleen joskus tulee, yleensä kovalla alustalla (puupenkki) istumisen jälkeen.

Maanantaina tosin sitten oli helvetti irti. Työpäivän loppupuolella lonkan seutu tuli tavattoman kipeäksi, kotona sitten kupu yltyi ja jouduin mm. lätkätreenit peruuttamaan siltä päivältä. Kuusi-seitsemän tuntia tuota kesti, tiistaina kävin työterkkaria jututtamassa ja epäili siellä nivelpussi (tjsp) tulehtuneen. Sitä ei tosin osannut sanoa, miksi ja miten tämmöinen tulehtuu. Ohjeeksi sain jääpussin pitämistä sillä seudulla tulehduksen välttämiseksi ja kylmägeelin käyttöä.

Onko palstalaisilla tietoa, mistä tuollainen tulehtuminen voisi tulla? Jotenkin on itselle tullut sellainen olo, että olisiko nuo satunnaiset kivut enää vain jonkinasteisia tulehduksia? Kun tuossa taas pohdiskelin tuota kipeää seutua, niin välillä on saattanut tuntua jonkinlaista hankausta, aivan kuin luut hankaisi toisiaan vasten.
Juu, haiskahtaa oireiltaan tyypilliseltä nivel(lima-)pussin tulehdukselta, joka on siis yksi yleisimpiä urheilvammoja. Linkissä tietoa tulehduksesta ja oireista/hoidosta. Linkki vie Terveyskirjaston sivuille.

EDITTIÄ PUKKAA: Tässä olisi vielä tutkimustietoa maalivahtien vammoista ja syntymekanismeista. LInkki vie Oulun ammattikorkeakoulun fysioterapian tutkimustyöhön.
 
Viimeksi muokattu:

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
Onkos täällä kenelläkään kokemusta ruusufinnistä? Kävin tossa varmaan noin 8kk sitten ihotautilääkärillä kun poskipäät oli jokseenkin punaset ja otsakin alkoi uhkaavasti punottaa. Tohtori totesi että näyttää ruusufinniltä. Noh, sain siihen jotain voidetta joka kyllä auttaa, mutta sieltä se punoitus jostain aina palaa. Tämän lisäksi tuo voide on aika tujua ja kuivattaa ihoa mikä näin talvella on aika vittumaista kun rasvaa kuluu muutenkin. Jotenkin alkaa tuntua siltä ettei tämä nyt ole mulle se oikea ratkaisu. Osaisiko joku antaa vinkkiä?

EDIT: Ja tuo ruusufinni siis esiintyy punoituksena ja pieninä punaisina näppyinä. Mitään Tiilikaisen nenää tässä nyt ei kuitenkaan ole.
Itse kärsin kyseisen taudin jokunen vuosi sitten ja sain antibioottejakin siihen, ja käytin myös Basironia ja jotain toistakin voidetta minkä nimeä en nyt enää muista.
 
Onko muut jatkoaikalaiset joutuneet flunssa-aallon kouriin? EIlen aamulla oli vähän tukkoinen olo ja jäin kotiin etätöihin, olo on mennyt vähän huonompaan suuntaan kun korvat, nenä ja koko pää on ihan tukossa. Kuumetta ei ole mutta muuten voimaton olo. Kauanko tauti on kestänyt jo poteneilla?

Eilen meni vettä ja vichyä varmaan kymmenen tuopillista mutta nestehukka vaivaa silti, ruokavalio on koostunut pääsääntöiseti marjoista ja hedelmistä ja sinkkiä ja magnesiumia on tullut lätkittyä tasaisesti naamariin teen ohella. Toivottavasti menisi viikonlopun aikana ohi, tai ainakin ennen kuin nenän kaikki iho on kuoriutunut pois.
 

Hakki#20

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bayern München
Minulla on olkapäästä n. 5cm kyynärpäähän päin pistävä kipukohta. Se tuntuu yhdessä tietyssä kohtaa kuin puukolla pistäisi jos nostaa kättä yli olkapään, paitaa päälle laittaessa saa olla aika varovainen. Missään en ole sitä loukannut vaan se alkoi oireilemaan marraskuussa. Olen käynyt 3 kertaa työpaikkalääkärillä sitä näyttämässä. Kaksi Voltaren-kuuria ja tällä viikolla saatu kortisonipiikki ei ole auttaneet.
Lääkäri ei ole osannut sanoa muuta kuin epäilee rasitusvammaa. Voisiko kyseessä olla kiertäjäkalvon tulehdus?
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onko muut jatkoaikalaiset joutuneet flunssa-aallon kouriin? EIlen aamulla oli vähän tukkoinen olo ja jäin kotiin etätöihin, olo on mennyt vähän huonompaan suuntaan kun korvat, nenä ja koko pää on ihan tukossa. Kuumetta ei ole mutta muuten voimaton olo. Kauanko tauti on kestänyt jo poteneilla?

Eilen meni vettä ja vichyä varmaan kymmenen tuopillista mutta nestehukka vaivaa silti, ruokavalio on koostunut pääsääntöiseti marjoista ja hedelmistä ja sinkkiä ja magnesiumia on tullut lätkittyä tasaisesti naamariin teen ohella. Toivottavasti menisi viikonlopun aikana ohi, tai ainakin ennen kuin nenän kaikki iho on kuoriutunut pois.
Pari viikkoa kesti mulla ns. perusflunssa. Aluksi vähän kuumetta, ja sen jälkeen juuri nuo kuvaamasi oireet.
 

Obloquy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bluesit, ManUtd, Jets
Onkos täällä kenelläkään kokemusta ruusufinnistä? Kävin tossa varmaan noin 8kk sitten ihotautilääkärillä kun poskipäät oli jokseenkin punaset ja otsakin alkoi uhkaavasti punottaa. Tohtori totesi että näyttää ruusufinniltä. Noh, sain siihen jotain voidetta joka kyllä auttaa, mutta sieltä se punoitus jostain aina palaa. Tämän lisäksi tuo voide on aika tujua ja kuivattaa ihoa mikä näin talvella on aika vittumaista kun rasvaa kuluu muutenkin. Jotenkin alkaa tuntua siltä ettei tämä nyt ole mulle se oikea ratkaisu. Osaisiko joku antaa vinkkiä?

EDIT: Ja tuo ruusufinni siis esiintyy punoituksena ja pieninä punaisina näppyinä. Mitään Tiilikaisen nenää tässä nyt ei kuitenkaan ole.
Minulla on ollut sama vaiva jo parin vuoden ajan. Kaksi kertaa olen yhdistetyn rasva- + pilleriantibioottikuurin käynyt läpi. Kuurien aikana oireet hävisivät, mutta pari viikkoa kuurin lopettamisesta punoitus palasi molemmilla kerroilla. Tämän jälkeen olen keskittynyt ensisijaisesti muutamaan seikkaan, joiden huomasin aiheuttavan punoituksen voimistumista. Seuraavilla konsteilla olen onnistunut viimeisen vuoden pitämään naaman käytännössä normaalina:

1. Ainakin kaksi kertaa päivässä naaman pesu Lactacyd -nimisellä pesunesteellä. Noita vastaavia ihoa hoitavia ja suojaavia voiteita löytynee runsaasti muitakin.
2. Pitkien saunasessioiden välttäminen etenkin talvisin. Tämä oli minun kohdallani se ylivoimaisesti voimakkain oireiden pahentaja. Lyhyet löylyt yhdistettynä kasvojen pesuun ja rasvaukseen ovat olleet OK.
3. Kaksi kertaa päivässä perusvoidetta naamaan vuoden ympäri. Käytän kolmea eri Aqualan -tuoteperheen voidetta, joissa on eri rasvapitoisuus riippuen fiiliksestä ja vuodenajasta.
4. Kasvojen pesu aina välittömästi urheilun tai hikoiluttavan duunin jälkeen.
5. Parranajon yhteydessä suoritettavat toimenpiteet. Niin sanotusti kuivana raakkaaminen tai koneella ajo ilman hoitotoimenpiteitä tekee pahaa jälkeä.

Huomautan vielä että minulla oireet olivat/ovat melko pahat. Suurimassa osassa tapauksista tuo yhdistetty antibioottikuuri kuulemma hoitaa homman lopullisesti. Nämä minun käyttämäni konstit eivät tietenkään ole mitään universaaleja totuuksia, mutta ainakin minun kohdallani ne auttoivat merkittävästi. Lisäksi tulinen ruoka on yksi yleinen oireiden pahentaja, joten ruokailutottumusten muuttamista kannattaa kokeilla, jos syö mausteista safkaa usein. Jos tulee mitään lisäkysymyksiä, niin voin yrittää vastata niihin parhaani mukaan.
 
Minulla on olkapäästä n. 5cm kyynärpäähän päin pistävä kipukohta. Se tuntuu yhdessä tietyssä kohtaa kuin puukolla pistäisi jos nostaa kättä yli olkapään, paitaa päälle laittaessa saa olla aika varovainen. Missään en ole sitä loukannut vaan se alkoi oireilemaan marraskuussa. Olen käynyt 3 kertaa työpaikkalääkärillä sitä näyttämässä. Kaksi Voltaren-kuuria ja tällä viikolla saatu kortisonipiikki ei ole auttaneet.
Lääkäri ei ole osannut sanoa muuta kuin epäilee rasitusvammaa. Voisiko kyseessä olla kiertäjäkalvon tulehdus?
Minulla ollut myös samanlaista vaivaa useamman vuoden, useampi lekuri on tuota tutkinut ja ortopedi todennut ettei mitään rakenteellista vikaa ole. Magneettia ei ole otettu. Menneiden vuosien aikana on ollut saikkuja varmaan 12 viikkoa yhteensä, lukemattomia tulehduskipulääkekuureja (Arcoxia 90mg auttaa hyvin) ja jokunen kortisonipiikki. Ensimmäinen oikea apu löytyi kun hakeuduin Maitland conceptin hallitsevalle fyssarille joka teki mulle lajinomaiset kuntoutusliikkeet. Nyt vaiva alkaa olla selätetty mutta viikko sitten ärtyi taas hieman normaalia enemmän, nyt olen tehnyt keppijumppaa kotona ja koittanut "pumppailla" ja käyttää kättä hiljaa niissä kohdissa missä tuntuu eniten viiltävää kipua. Se auttaa ja avaa tiettyä lihassäiettä (lieneekö oikea termi?) joka on ollut muutaman vuoden jumissa ja jonka työn ympäröivät lihakset ovat tehneet ja pitäneet kipeän kohdan "levossa". On ollut hieman nihkeää kun pari vuotta on tullut treenattua "väärin" mutta nyt tosiaan siis parempaan päin menossa.

Omien kokemusten mukaan tällaisissa vammoissa ja rasitusvammoissa lääkärit hoitavat oireita ja passittavat herkästi erilaisiin operaatioihin kun taas fyssarit löytävät helpommin esimerkiksi ruumiinrakenteesta johtuvat virheet ja korjaa ne. Se on sitten potilaasta kiinni kumman pakeille haluaa mennä, lääkäriin pääsen duunin kautta ilmaiseksi mutta fyssarit joudun itse maksamaan. Fyssarit ovat saaneet mut takaisin liikkumaan paljon nopeammin kuin Mehiläisen resepti- ja saikkuautomaatit.
 
Pari viikkoa kesti mulla ns. perusflunssa. Aluksi vähän kuumetta, ja sen jälkeen juuri nuo kuvaamasi oireet.
Toivottavasti ei mene ihan noin pitkään. Kuumetta ei ole ollut yhtään mutta nenä vuotaa enemmän kuin hana, nenäliinoja mennyt tänään varmaan kuusi pakettia. Nyt on kaikki mahdolliset ja mahdottomat poppakonstit käytössä, eiköhän tämä ala pikkuhiljaa tästä talttumaan.
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toivottavasti ei mene ihan noin pitkään. Kuumetta ei ole ollut yhtään mutta nenä vuotaa enemmän kuin hana, nenäliinoja mennyt tänään varmaan kuusi pakettia. Nyt on kaikki mahdolliset ja mahdottomat poppakonstit käytössä, eiköhän tämä ala pikkuhiljaa tästä talttumaan.
Toinen viikko oli vaan nenä tukossa, pientä yskää ja sellainen kuumeinen olo, vaikka kuumetta ei ollutkaan. Kyllä se siitä helpottaa, koskaan ei tiedä kauan se kestää. Itselläni on kunnon flunssa ehkä parin vuoden välein ja se kestää aina sen 1-2 vkoa.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Olen reilun vuoden verran käyttänyt mielialalääkettä Escitalopram Actavis, dosena 10 mg/päivä. Oikeastaan koko ajan oireena on ollut kova käsien ja jalkojen hikoilu, mutta olen antanut asian olla kun lääke muuten on toiminut hyvin. Mutta nyt on alkanut jotenkin vituttaa tämä homma. Varsinkin iltaisin sitä hikeä vaan pukkaa kuin olisi maratonia juoksemassa.

Seuraavan kerran menen lääkäriin kuukauden päästä, mutta onko sitä ennen jatkislaisilla jotain vinkkiä? Periaatteessa olen valmis myös ajamaan tämän lääkityksen alas, mutta myös se kiinnostaa, voiko tätä hikoilua hoitaa erikseen.

Ja mitään vastaavaa ei siis ilmennyt ennen lääkkeen käytön aloittamista.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Pelasin sählyä ja tein useita nopeita käännöksiä, ja nyt jalkaterän sisäsyrjässä oleva lihas on kipeä ja punainen, ehkä myös aavistuksen turvonnut. Kipeältä se tuntui toki myös pelatessa. Googletuksella selvitin että lihaksen nimi on abductor hallucis. Onko jollain kokemusta moisen lihaksen vammoista ja mikähän olisi toimiva parannuskeino, auttaneeko kylmä, kuuma, puristus, hieronta? Varmaan pitäisi ostaa hyvät sisäpelikengät. Ei olisi varaa ruveta nyt kärsimään mistään jalkavammoista, tai elämänlaatuni urheilun suhteen kokee vakavaa vauriota. Kaikenlaisia kissanristiäisiä koko ajan sillä saralla.
 

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
Olen reilun vuoden verran käyttänyt mielialalääkettä Escitalopram Actavis, dosena 10 mg/päivä. Oikeastaan koko ajan oireena on ollut kova käsien ja jalkojen hikoilu, mutta olen antanut asian olla kun lääke muuten on toiminut hyvin. Mutta nyt on alkanut jotenkin vituttaa tämä homma. Varsinkin iltaisin sitä hikeä vaan pukkaa kuin olisi maratonia juoksemassa.

Seuraavan kerran menen lääkäriin kuukauden päästä, mutta onko sitä ennen jatkislaisilla jotain vinkkiä? Periaatteessa olen valmis myös ajamaan tämän lääkityksen alas, mutta myös se kiinnostaa, voiko tätä hikoilua hoitaa erikseen.

Ja mitään vastaavaa ei siis ilmennyt ennen lääkkeen käytön aloittamista.

Hyvin todennäköisesti käyttöohjeissa lukee tämä sivuvaikutus, ja siihen on vain totuttauduttava, mikäli tilanne ei mitenkään muutu. Vaihtoehtona on vaihtaa lääkettä. Se miten jokin mielialalääke vaikuttaa käyttäjän aivoihin, on aina vähän hakuammuntaa sivuoireiden suhteen, vaikka tuokin oire on käsittääkseni hyvin tyypillinen.

Kylmät suihkut?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös