Ei tietenkään voi sanoa etteikö olisi lainkaan, mutta tuskin kai kukaan tosissaan voi uskoa, että jos 9% ilmoittaa käyttävänsä dopingia motivinaan kilpaileminen ja menestyminen, niin prosenttiosuus olisi sama joka lajissa. "Alasarjan punttiveijareilla" ja alasarjafutiksessa?
Unkarissa (M. Uvacsek) 2009 tutkittiin asenteita dopingiin. Kysely suoritettiin aktiivikilpaurheilijoille tehtynä kyselynä. Suoritusta parantavia aineita kertoi käyttävänsä 14,6% ja piristeitä 31,7%. Testi kiinnijäämisen ollessa vain 2%. Samoin Suoritusta parantavia käyttävät arvioivat, että niitä käyttäs lähes 40% (vaikka siis ”vain” 14,6) ja se synnyttää valheellisen ”konsensus” efektin, eli luullaan että ”kaikki” käyttää joten siitä ei paljon puhella.
Ranskassa vuonna 2000 julkaistussa tutkimuksessa havaittiin teinien dopinkäytton olevan aktiivisesti kilpaurheilua harrastavien pairssa 11%. Käyttö on aloitettu jo 8! -vuotiaana (steroideja!)
Aikuisten puolella käyttäjiä oli 5 – 15 % (iästä riippuen)
Lainataan tästä suora lainaus, jonka Conclusion on se, mistä täällä on väitelty.
main drugs used are stimulants, narcotics, corticosteroids and anabolic steroids. Combination of at least 2 drugs is frequent with an increase of mean daily dose over the last 15 years. According to users, the drugs are obtained with a medical prescription, on the underground market, or from other participants. Few data are available on doping outside sports activities. In the French department Meurthe-et-Moselle, 15% of the inhabitants use drugs to improve their occupational performance.
CONCLUSIONS: Doping is more widespread than would be expected from antidoping control data.
Uppsalassa Ruotissa lukiolaisten (2742 oppilasta) dopingin käyttöä. 2.7% pojista ja 0.4% kertoi käyttäneensä dopingia. Tieto siitä miten aineita saa olis sitten jo paljon laajemman joukon tiedossa
Kanadassa University of Waterloo jenkkifutaajat jäi kiinni testosteronin käytöstä viimevuonna.
The nine players implicated in the scandal didn't match the stereotypes of athletes who use steroids. They weren't all the biggest and strongest - some were fringe players.
Ja kuinka paljon testosteronitesteissä jää ylipäätän kiinni?
No Ruotsissa on tukittu 2008 (Jenny J. Schulze, Ph.D, Karolinska University Hospital Stockholm,) tätä antamalla testosteroni ruiskeita miehille ( + verokkiryhmä) ja havaittiin, että 40% ei jää kiinni Standardoidussa steroiditestissä, kun taas ainetta saamattomassa ryhmässä testissä kiinni jäi 14%. Siis vaikka eivät olleet käyttäneet. Tähän on geneettinen syy, joka tekee standarditestistä näin epäluotettavan. Väärä tulos tulisi väestötasolla tutkijoiden mukaan 9% väestöstä. Pitävät tätä isona asiana urheilijoiden oikeusturvan kannalta. Se että 40% ei jää kiinni johtui ilmeisesti genomityypistä (UGT2B17) joka on yleisempää aasialaisilla kuin eurooppalaisilla, mutta silti se löytyy väestötasolla kaikkialta.
JA... EU:ssa kuntosalikäyttäjistä 5% käyttää dopingia, ja EU:ssa on 16 miljoonaa kuntosaliasiakasta 23000 kuntosalissa… 800 000 käyttäjää… pelkästään kuntosalikäyttäjissä EU:ssa.
Onkohan toi dopingi hyvää bisnestä vai ei?