On aika oluen

  • 673 828
  • 3 967

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos hedelmäiset apa-tyyppiset oluet maistuvat, niin tässäpä suositus. Alkosta saa tätä herkkua alle 4 euroa pikkupullolta eli pohjoismaalaiseksi laatuolueksi ihan kohtuulliseen hintaan. Rate Beerissäkin pärjää tämä lageriksi luokiteltu

To Øl Raid Beer Hoppy Lager


Rate Beer Olutopas

 

lunar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Real Madrid
Kotioven takana oli alkuviikosta Belgiasta tullut pahvilaatikko täynnä herkkua. Tällä hetkellä on lasissa Rochefort 10, joka on itselleni se maailman paras olut mitä olen saanut kunnian maistaa. Kysessä siis trappist-panimon quadrupel-genren olut. Suosittelen kaikille jos vain mahdollisuus tulee nenän eteen, ja miksi ei tulisi? Netistä vaan shoppailemaan!
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Netistä vaan shoppailemaan!
Mistäs shopista tilasit?

Belgien saatavuus esim. Alkosta on aika onnetonta tätä nykyä, että melkein niitä pitäisi tilata. Toinen vaihtoehto sitten tietysti etelänaapuri, mutta ei sinnekään ihan tuon tuosta pääse ja ei sekään ihan ilmaista ole, varsinkaan viikonloppuisin ja arkena nyt ei työn takia ehdi paljoa lähteä risteilemään.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Belgian Beer Factory oli kauppa mistä tilasin. Pari viikkoa sitten oli tarjouksena postituskulut 10 euroa / lähetys ja muutenkin homma toimi asiallisesti.
Ah. Sieltä ollaankin kerran tilattu. Enpä huomannutkaan, että olisi ollut noin edukkaat postikulut.

Edit. Saveur-Bieré on harkinnassa jos joskus kokeilisi tilata. Sieltä ainakin monet on ja valikoima oli varsin laaja ja monipuolinen.
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Alkaa itsellänikin edellinen belgisetti vedellä viimeisiään, vaikka toki varastosta vielä muutama "arkistoitu" helmi Chimay Bluen, Orvalin, Westvleteren 12 ja 8:n, Rochefort 10:n yms. muodossa löytyykin. Nyt en tosin meinannut ihan heti tilausta laittaakaan vetämään, sillä Alko tarjoaa nyt yllättävän hyvää settiä oluita varsinkin tilausvalikoiman kautta. Toki hintaakin on, mutta jos nyt välillä jättäisi rahat Suomeenkin.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Mieli tekisi kokeilla tilata oluita netistä. Olen vain aivan uuvatti tämän asian suhteen, koska aina olen oluen Alkosta hakenut. Pidän kovasti belgeistä, mutta myös muut, erityisesti tummemmat oluet maistuvat. Osaisiko joku siis suositella hyvää ja mahdollisimman edullista nettikauppaa, josta saisi tilattua erityyppisiä oluita?

Haluatko tilata pelkästään belgejä vai vähän muunmaalaisiakin?
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sierra Nevadan porteri oli lievä pettymys(loistavan torpedon jälkeen). Paahteisuutta olisi saanut olla enemmän ja mm. Fullersin vastaava vie helposti voiton, samoin X-Porter kotimaisista.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Edit. Saveur-Bieré on harkinnassa jos joskus kokeilisi tilata. Sieltä ainakin monet on ja valikoima oli varsin laaja ja monipuolinen.

Saveurilla on vaan suhteellisen korkeat kulut (taino, miten sitten kukin määrittelee korkeat). Kasvavat pullo pullolta ja minimi taisi olla 14-15 euroa.

Edellisellä sivulla mainittuun Alkon jouluolut-listaan kolme lisäystä (kaikki toki vanhoja tuttuja):

Mönschof Weihnachtsbier, Brewdog Hoppy Christmas ja Ridgewayn Insanely Bad Elf. Jenkkien puuttuminen listasta isohko pettymys, mutta se johtunee siitä että ilmeisesti jenkkien jouluoluet valmistuvat suhteelliseen myöhään.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Alkon sivuilla on nyt jouluoluet näkyvissä: Tuotehaku - Alko

Kyseessä siis nuo tuotteet jotka ovat tekstillä uutuus 2.11. Vähän epäselvää on mulle ainakin vielä, että tarkoittaako tuo sitä päivää kun myymälät saavat ruveta tilaamaan niitä vai ovatko ne jo hyllyissä sillo.

Oma veikkaus on ensimmäinen vaihtoehto.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers
Mitäs nettikauppaa suosittelette jos lähinnä saksalaisia vehnäoluita haluaisi testailla (edulliset ostohinnat ja edullinen toimitus)?
Tämä kiinnostais itseänikin kovasti.
Olen kolmesta eri saksalaisliikkeestä tilannut oluita montakin kertaa. Kaikki niistä ei enää toimita Suomeen. Laitoin juuri ensimmäistä kertaa tilauksen menemään tuolta: bier-kaufen.de - Biere online kaufen En ole tuolta ennen tilannut, mutta pienellä googlettelulla vaikutti ihan luotettavalta paikalta. Vehnäoluet olivat hyvin edustettuna ja hintakin oikein passeli. Tilasin itse korillisen (Hacker Pschorr 20 kpl 0,5 l plo) postikuluineen hintaan n. 43 €. Ei ole vielä tullut perille asti, koska juuri laitoin menemään.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Lohjan ABC:lla oleva Deli Baker's on kyllä mainio paikka tsekkailla pienpanimotuotteita. Löytyy kymmenkunta pikkupanimoa, mukana mm. kaksi paikallista ja yksi naapurikunnan panimo, ulkomaan eläviä, paikallista tilaviiniä ja siidereitä sekä joitain ulkomaalaisia siidereitä. Toki alle viisipinnaisia, mutta kuitenkin.

Tällä kertaa maistiaisiksi tarttui Maltaan haukka — Olutpaja ja ylin tästä: Tuotteet - Mustion Panimo
 

VTVH

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Lohjan ABC:lla oleva Deli Baker's on kyllä mainio paikka tsekkailla pienpanimotuotteita.

Tuon paikan olutvalikoima on kyllä laajentunut aika hyvin siitä mitä se oli vielä pari vuotta sitten. Hinnat olivat tosin ainakin viimeksi käydessä sitä luokkaa että ei sieltä montaa olutta kehdannut ottaa mukaan vaikka kovin olisi tehnyt mieli. Sieltä saa myös erinomaista leipää.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Jep, hinnat eivät ole erityisen huokeat, tosin missä olisi Suomessa. Olikohan Maltaan Haukka muistaakseni 4,40€ ja Mustion panimon Pale Ale 5,40€. Molemmat puolilitraisia.

Maltaan Haukan tumman pintahiivaoluen join. Aika pliisu, vaikken ihmeitä odottanutkaan tuon tyyliseltä.
 

Ihmiskuula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Heitin naamariin Ale Smithin Speedway Stoutin, jota ei saanut tuoda Suomeen koska etiketissä ruutulippu mikä tietysti tarkoittaa että nautittuasi kyseisen tuotteen niin pitää lähteä ajaan. Ok, en muista ihan tarkkaan miten meni mut jotain tuollaista muistan kuulleeni.

Taitaa hypätä suoraan #1 listalla, 12% kahvilla maustettu imperial stout on uskomattoman pehmeä. Verrokkina samana päivänä nautittu Hiisi Iku-Turso josta myös pidin mutta tämä oli jotain ihan muuta.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Taitaa hypätä suoraan #1 listalla, 12% kahvilla maustettu imperial stout on uskomattoman pehmeä. Verrokkina samana päivänä nautittu Hiisi Iku-Turso josta myös pidin mutta tämä oli jotain ihan muuta.

Tätä olen kyllä himoinnut jo pitkään, mutta eipä ole vielä valikoitunut ostoskoriin. Kalliista AleSmitheistä kaapista löytyy tällä hetkellä vain Old Numbskull, myöhemmin bulkimpaa kamaa - kuten panimon perus-IPA - on onneksi tulossa. Ehkä parhaan vaikutelman antanut jenkkipanimo tähän asti. Hallitsevat tyylilajin kuin tyylilajin.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hi XXXX,
at the moment we can't deliver to Finland, because there' some trouble with the custom. May be at the beginning of the next year we can do it.
Greetings
Rainer Rudat
 

Anselm Raato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ajetaan Valtralla, Seattle Kraken
OlutExpo takana. Eilen käytiin ja muutamassa tunnissa joku 15 reittausta tuli tehtyä. Vallan mainota meininkiä panimoilla! Hiiden Iku-Turso tynnyrikypsytetty versio erosi järkyttävästi siitä "normaalista" versiosta. Paljon pyöreämpi maku.... Iku-Tursoa on muuten panimon pojilla ideana tehdä lisää tässä joskus.


Erityisen hyvä "ei-suomalainen-olut" oli Diamondin tiskillä ollut (vai olikohan se Diamond sittenkään?) Cuvée des Jacobins. Erittäin mainio souri.
 

jkm

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata ja Pool
Kiitos kaikille Tallinnan olutmestoista kirjoittaneille. Pari viikkoa sitten tein syyslomareissun sinne ja tutustuin tarjontaan. Jälkikasvua oli mukana, joten hirveästi en paikan päällä testannut liemiä, mutta muutamia paikkoja tuli tosiaan nähtyä.

Hopner oli ihan mukava kellaripubi hyvällä pullolistalla varustettuna. Siellä taisin nauttia Amagerin seitsemän kuolemansynnin sarjaan kuuluvan tupla-ipan. Seuraavana iltana kävin Koht-pullokaupan takana olevassa saman paikan baarissa ja rakastuin niin palavasti, että tuonne on päästävä uudestaan. Amageria taisin nauttia hanasta (olisikohan sekin ollut joku tupla-ipa) ja lisäksi lontoolaisen Beawertownin Gamma Ray-olutta tölkillinen. Mikäs siinä oleillessa, kun siirtyi nojatuolista takan ääreen istumaan, laittoi tupakin palamaan ja mietti sauhujen ajan maailman menoa.

Viimeisenä päivänä ennen kotimatkaa tyhjensin lompakon Uba ja Humal-liikkeeseen sataman lähettyvillä. Mitä siitä paikasta voisi sanoa sellaista, joka ei pienen nettisurffailun jälkeen ole asiasta kiinnostuneella selvillä? No, ei ehkä yhtä kattava valikoima kuin Kohtissa (jossa siis pitäisi olla se 601 erilaista olutta tarjolla), mutta rahaa paloi ja olutpullot vaihtoivat omistajaa. Oluista pitävien kavereiden kanssa on jo lyöty lukkoon, että alkuvuoden aikana tehdään parin päivän reissu Tallinnaan. Tiedä sitten mitä siitäkin sivistyneestä naukkailusta mahtaa tulla.

Vinkkinä myös sellaista, että poikkesin Viikin Prismassa Helsingissä lauantaina ja hyllyssä oli muun muassa Ruosniemen Diplomi-insinööri DIPA, Sierra Nevadan Hop Hunter IPA, Thornbridgen West Coast IPA ja saksalainen Camba Bavaria Imperial IPA. IPAt ja APAt ovat lähellä sydäntä, joten noihin tuli ensimmäisenä kiinnitettyä huomiota.

Kirjoitellessa lasiin sujahti vähän aiemmin tehdyltä länsinaapurin reissulta mukaan tarttunut Ballast Pointin Fathom India Pale Lager, joka on myös pirun hyvää tavaraa. Ei voi muuta sanoo ku hattuu nostaa.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Amageria taisin nauttia hanasta (olisikohan sekin ollut joku tupla-ipa) ja lisäksi lontoolaisen Beawertownin Gamma Ray-olutta tölkillinen. Mikäs siinä oleillessa, kun siirtyi nojatuolista takan ääreen istumaan, laittoi tupakin palamaan ja mietti sauhujen ajan maailman menoa.

Meinasin jo laittaa Tallinnan "must visit"-listalle, mutta ei... Oluen nauttiminen ja tupakointi pitää minusta ehdottomasti suorittaa eri tiloissa. Oluessa tuoksu on niin iso osa kokemusta, että skippaan suosiolla savuiset paikat. Toki perinteinen raikas pils tai joku muu "seuraolut" menee, mutta esim. uuteen tuttavuuteen en kyllä perehtyisi tupakansavussa.

Muuten peukkua Tallinnalle, josta on kehittynyt hyvä olutkaupunki!
 

jkm

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata ja Pool
Ehdotan silti, että käy ihmeessä tsekkaamassa paikka, sillä pöytien tai tiskin ääressä ei polttanut kukaan vaan tosiaan kävimme siinä takan äärellä. Itsekään en edes ajatellut sytyttäväni tupakkaa sisällä ennen kuin huomasin jonkun natiivin käyvän istuskelemaan siihen eikä savua ja/tai tuoksua mielestäni levinnyt siitä paljon mihinkään.
 

Captain K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Itse olen tykästynyt nyt Alkossa tuohon Weihenstephanerin Vitus Weizenbockiin. Vähän vahvempaa vehnää (7,7%) mutta ei todellakaan maussa huomaa. Vähän samaa kastia kuin nämä Franziskanerit yms maultaan, mutta mielestäni vielä parempaa ehkä jopa tuon vahvuutensa ansiosta.
 

VTVH

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Itse olen tykästynyt nyt Alkossa tuohon Weihenstephanerin Vitus Weizenbockiin. Vähän vahvempaa vehnää (7,7%) mutta ei todellakaan maussa huomaa. Vähän samaa kastia kuin nämä Franziskanerit yms maultaan, mutta mielestäni vielä parempaa ehkä jopa tuon vahvuutensa ansiosta.

Vitus on yksi omia suosikkejani noissa vahvemmissa ja maukkaammissa vehniksissä. Parhaat saksavehnikset tekee mielestäni kuitenkin G. Schneider & Sohn. Schneider Weisse TAP5 on omalla listallani kärkipaikalla eikä nuo muutkaan tuon panimon tuotokset yhtään hullumpia ole. TAP 2, 4 ja 6 näyttää tällä hetkellä löytyvän Alkon valikoimista eli tuota parasta laatua joutuu etsimään muualta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös