On aika oluen

  • 605 995
  • 3 731

Oiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Terassit...tai siis krhhm...patiot (menikö oikein Oulu?) ovat jälleen auki. Helatorstain aatto auringonpaisteineen houkuttelee myös suuren osan meistä nauttimaan näitä jumalaisia viljatuotteita anniskelupalveluyrityksiin. Ja nauttiminen eikun kiihtyy, kun ilmat lämpenevät.

On siis aika perustaa ketju kesäisten oluttuokioiden osalta. Haluaisin tässä yhteydessä saada aikaan syvällistä keskustelua oluista. Kotimaisten lager-tyyppiset oluet haluan sulkea tämän keskustelun ulkopuolelle - vaikka niilläkin oma selvä paikkansa olutkartalla on.

Toisaalta en myöskään välitä kommenteista, joissa joku lonkeronlipittäjä käy toteamassa: "Guinnes on perseestä!"

Omalta kohdaltani voin todeta tämän hetken suosikin olevan Caffreys Stout. Tuota kermamaisen pehmeällä vaahdolla siunattua, maukasta ja syvää, pitkää makua on tarjolla useimmissa kelvollisesti varustelluissa olutravintoloissa. Hintatasoltaan juoma on keskitasoa ja se sopii lähes tilanteeseen kuin tilanteeseen. Eirityisen hienona kokemuksena pidän sitä hetkeä, jolloin saan katkaista kaiken kiireen noin puolen tunnin ajaksi ja nauttia sen viilenevässä ilta-auringossa taustalla soivan irlantilaismusiikin saattelemana.

Aikaisempaan hetkeen, jolloin aurinko vielä lämmittää kunnolla, suosittelisin itse Tsekkiläistä Pils-tyyppistä Ürguelia. Sen jokin tietty vivahde mielyttää minua kovasti. En tunne oluen valmistustapaa lainkaan, mutta siihen on onnistuttu vangitsemaan jokin inkiväärinen tai muu hivenen karvas sävy, joka sopii täyteläiseen, mutta raikkaaseen kokonaisuuteen loistavasti. Tämän oluen kanssa ei tarvitse mitään naposteltavaa - hyvä savuke kruunaa kaiken.

Grillatun lihan, tai hyvän lihaisan makkaran seuraksi valitsen hieman rahvaanomaisen Tsekkiläisen Staropramenin. Se ei ole kokonaisuutena mikään järisyttävä kokemus ja seurustelujuomanakin vain "paremman puutteessa"- tavaraa, mutta sen selkeän yksinkertainen, konstailematon - sanoisinko jopa "raakalaismainen" maku, on mielestäni mainio kumppani grillatessa, jolloin ruoalle on kuitenkin suotava se päähuomio.

Näin.
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Oiva, Oiva! Miten sinä pelimies voit sanoa, että kesä on oluen aikaa?! Oluen aika on AINA! :)

Sitä paitsi me kunnon ÄTPPOMK-kerholaiset emme juo mitään muuta kuin Koffia...no okei ...ei ainakaan itse osteta...tai juodaan vaivautuneen näköisenä jos joku valistumaton tarjoaa. Ei Koffia voi sulkea minkään keskustelun ulkopuolelle, vaikka olisi luennoimassa raittius-seurassa absolutismin vaaroista!

Ja sitten kannanotto syvälliseen keskusteluun; olut on aina hintansa väärtti.
 

Oiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oluen aika

Kyllä. Oluen aika on aina - siis myös kesäisin. Kas, kun saapuu syksy, voimme avata ketjun: "On syksy, on aika oluen" ja talvella taas: "On talvi, on aika oluen" ja keväällä...tai no olkoon...ymmärsit jo ehkä...

Mutta EI. Pelkkään Koffin juontiin en suostu, koska sitä ei minulta velvoitettu kerhoon liityttäessä. Kannatuksen vuoksi olen kuitenkin ostanut sixbaxterin päivässä myös Koffia, vaikka en olekaan niitä juonut. Jos jollakin on iso pakettiauto, niin vois muuten hakea ne tuolta kellarista poijes. Siellä on jo aika täyttä.
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Kaksi tapaa nauttia ohraisesta

Niin, itse ole määritellyt omat juomatapani kahteen luokkaan, jotka ovat: Pussikaljoittelu ja muu kaljoittelu.

Pussikaljoitteluhan on aikaan ja paikkaan sitomaton tilaisuus, joka edellyttää harrastajaltaan ainakin yleensä sekä muovikassia että olutta.
Toisaalta pussikaljoitteluksi lasketaan myös se jos kaljat juodaan suoraan korista, repusta, taskusta tahi muuten vain jossain muualla kuin ravitsemusliikkeen tiskillä.

Tästä pääsemmekin termiin "muu kaljoittelu". Heti alkuun sanottakoon että tähän ei liity nautaeläimiä vaikka ompa joku kuulemma joskus olutkanuunassa herännytkin lähinnä naudaksi luokiteltavan röhnöttävän hirvenraadon vierestä.

Termi "muu kaljoittelu" suoritetaan siis lähinnä ravitsemusliikkeissä, voitaneen puhua myös ns. "kovan rahan" kaljoittelusta.

"Muun kaljoittelun" ja "pussikaljoittelun" voi erottaa tiukkaa tulkintaa vaativissa tapauksissa myös siitä että ostohetkellä pussikalja on yleensä suljetussa pullossa, kun taas "muu kaljoittelu"-tapauksessa olut on ostohetkellä lähes aina avatussa astiassa.

Molempien kaljoittelujen pääraaka-aine on siis tavallinen vaalea "rahvaankalja", tummemmat sekä muut spesiaalit ovat lähinnä pätemisen tarvetta omaavien hiippareiden suosiossa, toisaalta avarakatseisuus tässäkin asiassa ei liene pahaksi, joten suosittelenkin kaikille tätä ns. rahvaankaljaa.

Merkeistä sen verran että itse pyrin molemmissa edellämainituissa suorituksissa VÄLTTÄMÄÄN hartwallin keittoja viimeiseen asti. "Muun kaljoittelun" ollessa kyseessä joudun tosin joskus juomaan näitä edellämainittuja keittoja, mutta pussikaljoittelussa käytän 99% varmuudella muita kuin hartwallin esityksiä.

Kaikesta huolimatta kuitenkin toivotan kaikille antoisaa kaljoittelukesää.

Täältä tähän
 
Viimeksi muokattu:

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Irlantilainen Smithwick's mikä on siellä aivan arkipäiväistä rivijuotavaa on minusta loistavimpia tummia oluita mitä löytyy. Sitä voi juoda koko illan toisin kuin esim. Guinnessiä mitä pystyy ottamaan korkeintaan kaksi tuoppia kerrallaan. (Tietysti laatu vaihtelee paljon pubista toiseen, mikä on enemmänkin hyvä kuin huono asia.) O'Hara's Celtic Stout on täällä kaupasta saatavista parhaimpia (vaikka onkin ulkonäöltään turistimainen), hieno vahva maku yleensä mutta vaihtelee sekin yllättävän paljon.
 

tt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hyvä ketju.

Tällaiseen vastaa mielellään.

Itselläni oleuen juominen on hieman kaksijakoista. Jos haluan ainoastaan juoda itseni humalaan, niin siihen kelpaa kyllä tavallinen kotimainen lagerkin, mutta silloin kun haluan juoda olutta nautiskellen, kallistan hieman eri aineita. Itse olen taipuvainen pitämään pääasiassa englantilaisista Ale- ja Bitter-tyyppisistä oluista (Ylipäänsäkin pintahiivaoluet maistuvat pohjahiivaoluita paremmin).

Todetaakoon myös, että nykypäivänä isompien markettien olutvalikoima alkaa olla melko hyvä. Tähän tietenkin tulee loppu, jos keskiolutta päätetään laimentaa.

Suosikkioluitani (ei missään erityisessä järjestyksessä):

Fuller's London Pride ja erityisesti Fuller's ESB

Newcastle Brown Ale

Spitfire ja Bishop's Finger

Kilkenny Cream Ale

Näitähän saa nykyään ESB:tä lukuunottamatta lähes kaupasta kuin kaupasta, onneksi.

Jos Real Alea pubista saa, merkillä ei ole niin väliä.

Myös baijerilainen WeissBier(mit hefe) maistuu usein, mutta parhaita merkkejä ei valitettavasti Suomesta saa.

--
tt
 

FourForty

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ideologisista syistä tällä hetkellä paras tietämäni olut on Monty Python's Holy Ail. Löytyy hyvinvarustetuista irkkupubeista, ainakin Hämeenlinnan O'Maggie'sissa sattui silmään Graalin maljalla koristeltu pullo. Eikä se pahaakaan ollut.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Re: Hyvä ketju.

Viestin lähetti tt
Newcastle Brown Ale

Te olette mies minun (olut)makuuni. Kyseinen tavara on siitä erinomainen juoma, että se sopii ns. nauttimiseen sekä kunnon tinttaamiseen. Ainakaan itselleni ei tullut rajaa vastaan, kuten on käynyt hieman paksumpien vellien kanssa. Hajoituksen puutetta? Nyt-liite(kai?) taisi meitä jokin aika sitten opastaa, jotta olut menee pilalle auringonpaisteessa tuopissa n. 15 minutissa, joten Oivalle vinkkinä, että siihen puoleen tuntiin mahtuu kaksi mukia. Suomalaisista lagereista vielä sen verran, että johtuneeko epäeurooppalainen juomatapamme osaltaan oluemme laadusta? Suomalainen lager hakee humalahakuisessa(is there another kind?) juomisessa vertaistaan.
 

Keynet

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kerrassaan herkullinen aihe.
Ale on sanani. Yllä jo mainittukin Newcastle Brown Ale on loistava valinta. Tätä tilatessa on aina hauska testata henkilökunnan tietämystä ja pyytää tuoppi "koiraa".
Useimmissa tapauksissa vastauksena on epäilevä katse "mitätoisönköttääonkosekännissävaivittuileekose".
Aina olen toki oikeaa merkkiä lopulta saanut. Ja mokoman lempinimen tietämiseen ei tarvitsisi kuin kerran lukaista pullon etiketti, se takapuolella oleva.

Toinen suosikkini on Bassin Pale Ale. Jos joku tietää kauniimman värisen oluen, niin kertokoon. Siitä kiitoksena lupaan tarjota kertojalle tuopillisen kyseistä juomaa. Päätöksen värien paremmuudesta teen tietenkin minä. Ja maku on todella miellyttävä, jopa parempi kuin "Koirassa".

Kilkenny oli pitkän aikaa suosiossani, mutta nyt se on alkanut tuntua jotenkin ... mielikuvituksettomalta? ääh, en tiedä, mutta vähiin sen nautiskelu on kuitenkin viime aikoina jäänyt.

Oivan mainitsema Urguell on oivallinen janon taittaja, tuo tsekkiläisiin oluisiin niin kovin tyypillinen karvas juonihan tulee runsaasta humalasta (Humulus lupulus), siis humala kasvista.
Urguellia vielä huomattavasti katkerampi (humalaisempi) on Gambrinus, tätä en ole löytänyt mistään enää aikoihin, liekö maahantuonti lopetettu. Erinomaista sekin.

Tummemmista Guinnes on klassikko, eihän siitä mihinkään pääse. Minä en sitä pysty juomaan kuin yhden tuopillisen kerrallaan, niinkuin kaikkia muitakin oluita. Mitähän pubin pirtsakka tarjoilijaneito mahtaisi tuumata, jos yrittäisi kiskoa kahta tuopillista kerralla. Eiei, ensin yksi tuoppi ja sitten perään vasta toinen, ja kolmas ja...no, sitten tullaankin jo humalaan, joka ei ole kasvi. Tai onhan sitä joskus oltu niinkin humalassa, että joku voi luulla kasviksikin.

Tummaa Velkoa tulee myös joskus kylminä talvi-iltoina imeskeltyä, ei pöllömpää.

Merkkejä on niin pirusti nykyään tarjolla, että ei niistä kaikista millään saa otetta.
Harmittavaa on, että suomalaisten pikkupanimoiden tuotokset ovat, ainakin minun mielestäni, kohtuuttoman heikkotasoisia.
Monet ovat toki niin paikallisia, että harvoin tulee tilaisuus tutustua. Aina kuitenkin rohkeasti kokeilen, kun kohdalle osuu.

Sivutaan nyt kotimaista tarjontaa sen verran, että tuoppi on aina tuoppi. Kunhan se on Koffia tahikka Karhua. Siihen pohjoiseen tunturiporojen ruikkaukseen en koske.
Ja onhan siellä monia mielenkiintoisia, vaihtoehtoisia uutuuksiakin tarjolla.

Ja todetaan vielä lopuksi senkin uhalla, että puritaanisimmat oluen ystävät tulevat silmille. Kyllä kylmä, kuiva omenasiideri kuumana kesäpäivänä on autuaallinen nautinto sekin.

Cheers!
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Mikä noissa ulkomaalaisissa oluissa niin kiehtoo?

Etteikö vaan se, että ne ovat ulkomaalaisia ja on kuulia tietää eri merkkejä?

Suomessa lager hallitsee ja siksi on erikoista tykätä ulkomaalaisista eri laaduista, vaikka kotimaisillakin valmistajilla on valikoimaa.

"Oiva" aloitti ketjun ja sanoi haluavansa keskustella ainoastaan ulkomaisista oluista. Olisi kiva tietää mistä moinen vaatimus?

Viime vuosina minulla ei ole ollut mitään toivoa saada suomalaista olutta, mutta jokaista tähän ketjuun tulevaa olutta saan kyllä hanasta. Mitä sitten? Mikä tekee ulkomaisista oluista parempaa?

Tänä kesänä tulee se mahdollisuus ja odotankin innolla Suomen kesää ja suomalaista olutta. Miten se sanonta meneekään siitä ruohosta ja aidasta.
 
F

Flonaldo

Viestin lähetti pernaveikko
Mikä noissa ulkomaalaisissa oluissa niin kiehtoo?

Etteikö vaan se, että ne ovat ulkomaalaisia ja on kuulia tietää eri merkkejä?

Suomessa lager hallitsee ja siksi on erikoista tykätä ulkomaalaisista eri laaduista, vaikka kotimaisillakin valmistajilla on valikoimaa.

"Oiva" aloitti ketjun ja sanoi haluavansa keskustella ainoastaan ulkomaisista oluista. Olisi kiva tietää mistä moinen vaatimus?

Viime vuosina minulla ei ole ollut mitään toivoa saada suomalaista olutta, mutta jokaista tähän ketjuun tulevaa olutta saan kyllä hanasta. Mitä sitten? Mikä tekee ulkomaisista oluista parempaa?

Tänä kesänä tulee se mahdollisuus ja odotankin innolla Suomen kesää ja suomalaista olutta. Miten se sanonta meneekään siitä ruohosta ja aidasta.

Miksi juoda kuravettä, jos ei siitä tykkää? Ettei erottuisi massasta, ei olisi "snobi"? Tyypillistä suomalaista ajattelumallia, jossa kaikki yritetään ajaa samaan muottiin - oikein "peruskoulua".

Eiköhän se ole järkevintä, että jokainen nautiskelee sitä olutta, josta pitää. Jollekin kelpaa sangen hyvin suomalaiset oluet, saattavat pitää niitä jopa parempina. Jotkut taasen ovat empiiriset testien jälkeen tulleet siihen tulokseen, että ulkomaiset vaihtoehdot ovat parempia. Parempi vaan, että nykyään ihmisillä on valinnanvaraakin laajemmin.

Oma näkemykseni: suomalaiset kaljat on tarkoitettu ryyppäämiseen, muut vaihtoehdot oluesta nauttimiseen.

Newcastlea on kehuttu jo ihan tarpeeksi, siitä ei enempää. Omalla listalla kakkossijalla. Selkeän ykköspaikan vie Staropramen. Muutenkin tummat tsekkiläiset ovat vieneet kielen pahemman kerran.

Hämeenlinna on kyllä tämänkokoiseksi kyläksi aika edistyksellinen, keskustasta löytyy oikein mukavia oluttupia, jotka on huomattu näköjään jopa Keski-Suomen vierailijoiden toimesta :)
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti pernaveikko
Mikä noissa ulkomaalaisissa oluissa niin kiehtoo?

Etteikö vaan se, että ne ovat ulkomaalaisia ja on kuulia tietää eri merkkejä?

Suomessa lager hallitsee ja siksi on erikoista tykätä ulkomaalaisista eri laaduista, vaikka kotimaisillakin valmistajilla on valikoimaa.

"Oiva" aloitti ketjun ja sanoi haluavansa keskustella ainoastaan ulkomaisista oluista. Olisi kiva tietää mistä moinen vaatimus?

Viime vuosina minulla ei ole ollut mitään toivoa saada suomalaista olutta, mutta jokaista tähän ketjuun tulevaa olutta saan kyllä hanasta. Mitä sitten? Mikä tekee ulkomaisista oluista parempaa?

Tänä kesänä tulee se mahdollisuus ja odotankin innolla Suomen kesää ja suomalaista olutta. Miten se sanonta meneekään siitä ruohosta ja aidasta.

Toinen tykkää äidistä ja toinen tyttärestä. Kotimaisista minä juon vapaaehtoisesti ainoastaan Keravalla pantua. Koska kuitenkin vaihtelu virkistää, haluan joskus maistaa myös mm. tshekkipanimoiden herkkuja.

Omenoita ja appelsiineja ei kannata verrata keskenään. Siispä en voi sanoa, kumpi on maun puolesta parempaa, Koffi vai Velko. Mutta sen voin sanoa, että kaikki asianhaarat huomioon ottaen KOFF on parempaa.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Viestin lähetti Flonaldo
Oma näkemykseni: suomalaiset kaljat on tarkoitettu ryyppäämiseen, muut vaihtoehdot oluesta nauttimiseen.


Tätä juuri tarkoitin... Ulkomaisia pidetään parempina, koska niitä nautitaan harvemmin. Siinä korostuu se näennäinen eksoottisuus.

Suomalainen olut tuntuu huonommalta, koska sitä ostetaan R-kioskilta.

Sanokaa joku oikea syy miksi kotimainen olut on huonompaa?
 
F

Flonaldo

Viestin lähetti pernaveikko
Tätä juuri tarkoitin... Ulkomaisia pidetään parempina, koska niitä nautitaan harvemmin. Siinä korostuu se näennäinen eksoottisuus.

Suomalainen olut tuntuu huonommalta, koska sitä ostetaan R-kioskilta.

Sanokaa joku oikea syy miksi kotimainen olut on huonompaa?

Miksi jonkun mielestä sisäfilepihvi on parempaa kuin perunamuusi ja lihapullat? Koska se maistuu paremmalta. Ei se siitä muuttuisi mihinkään, vaikka sitä pihviä söisi paikallisella grillillä ja perunamuusia viiden tähden ravintolassa.

Suomalainen kalja tuntuu huonommalta, koska se maistuu huonolta. Staro ja Newcastle ovat parempi sen vuoksi, että ne maistuvat taivaalliselta. Ja jos ei nyt ihan ärrältä, niin ko. merkkejä saa nykyään mistä tahansa pikkaisenkin isommasta ruokakaupasta. Eli ei siinä ainakaan mitään ihmeellistä eksotismia ole.

Miksi sinun mielestäsi emme voi pitää ulkomaisista oluista pelkästään siitä yksinkertaisesta syystä, että ne maistuvat paremmalta? Miksi ihmeessä mielestäsi ainoa syy voi olla, että olemme snobeja ja eksoottisuuden tavoittelijoita?
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Flonaldo


Miksi jonkun mielestä sisäfilepihvi on parempaa kuin perunamuusi ja lihapullat? Koska se maistuu paremmalta. Ei se siitä muuttuisi mihinkään, vaikka sitä pihviä söisi paikallisella grillillä ja perunamuusia viiden tähden ravintolassa.

Suomalainen kalja tuntuu huonommalta, koska se maistuu huonolta. Staro ja Newcastle ovat parempi sen vuoksi, että ne maistuvat taivaalliselta. Ja jos ei nyt ihan ärrältä, niin ko. merkkejä saa nykyään mistä tahansa pikkaisenkin isommasta ruokakaupasta. Eli ei siinä ainakaan mitään ihmeellistä eksotismia ole.

Miksi sinun mielestäsi emme voi pitää ulkomaisista oluista pelkästään siitä yksinkertaisesta syystä, että ne maistuvat paremmalta? Miksi ihmeessä mielestäsi ainoa syy voi olla, että olemme snobeja ja eksoottisuuden tavoittelijoita?

Staro (ja Velko) maistuu taivaalliselta, mutta niin maistuu keravalainenkin. Minä en edelleenkään lähtisi väittämään, että omenat maistuvat paremmilta kuin appelsiinit (or vice versa).

Periaatteessa olen kuitenkin kanssasi samaa mieltä ulkomaisista oluista, ja erimieltä pernaveikon kanssa - niitä juodaan siksi, koska ne sillä hetkellä sopivat paremmin sen hetkiseen makuun.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Viestin lähetti Flonaldo
Miksi sinun mielestäsi emme voi pitää ulkomaisista oluista pelkästään siitä yksinkertaisesta syystä, että ne maistuvat paremmalta? Miksi ihmeessä mielestäsi ainoa syy voi olla, että olemme snobeja ja eksoottisuuden tavoittelijoita?

Heh, saa toki. Kunhan vain koitin kysellä taustoja mistä moinen mieltymys voisi johtua.

Itsekin tykkään Starosta. 2004 MM-kisojen jälkeen en ehkä enää muita ulkomaisia juokaan:cool:
 

pelimanne

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Meikalaiselle se olut maistuu ihan kesat talvet, mutta kylla se kesa kuitenkin on otollisempaa aikaa oluen naukkailuun johtuen lampoerosta. Yleensa olut juodaan kylmana, ja kylma maistuu paremmin lampimassa. No niin, itse asiaan sitten, eli suomalainen olut on mielestani huomattavasti parempaa kuin esim. amerikkalainen. Kylla ne eurooppalaiset oluet luultavasti voiton vie, en kylla ole paassy maistamaan mitaan edellamainituista.
 

werther

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Newcastle Brown Ale on ikuinen kestosuosikkini.
Rauchbier elikkä savuolut on mainiota, mutta sitä ei valitettavasti löydä juuri mistään.
Koffin Amber oli myös hyvää, mutta lieneekö valmistus lopetettu, kun ei mistään löydä.
Koffin Weize oli sekin OK kunnes katosi pois.
Ilves on kadonneita(TAAS!) suosikkejani .
Suomalaiset lager-tyyppiset oluet ovat parhaimmillaan kesällä, saunan jälkeen ja ruokajuomana. Periaatteen miehenä juon tietenkin Koffia, joskus Nikolaita, mutta on pakko tunnustaa, että Sandelsiakin tulee toisinaan ostettua.
 
Taitaa olla melkein kaikki oleelliset merkit käyty läpi, vaan yksi on joukosta poissa.

Paras olut, jota on koskaan Isänmaan povessa valmistettu:

Musta Hevonen.

Varmasti maininnan arvoinen, vaikka ulkomaisista haluttiinkin puhua.

Valitettavasti sen niinkuin monen muunkin merkin (Aura, Lahtelainen) tuotanto on lopetettu.

Kerran vielä koittaa päivä, jolloin nämä jalot juomat virtaavat raviten janoista sielua.

Niin muuten, joku ihmetteli miksi Koffin Amberia ja Weissea ei enää saa mistään, miksiköhän:p
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
suomalainen olut

Käsittääkseni homma menee näin. Suomalainen ohra on ns. pitkän päivän viljaa, koska täällähän se aurinko paistelee yöt ja päivät kesäaikaan. Tällaisesta viljasta, jos haluaa hyvää olutta tehdä, ei kannata tehdä kuin lageria. Suomalaiset oluet(mm. koff) ovat tietääkseni pärjänneet hyvin kansainvälisissä olutkilpailuissa. Kaikki kunnia suomalaiselle oluelle, joka ei häpeä ulkomaisten veljiensä rinnalla!
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Normaalista ruokakaupasta käteen tarttuu KOFF (yllätys?). Jos pääsen(!) sellaiseen kapakkaan, mistä saa Kilkennya hanasta, niin otan välittömästi sitä. Voi hyvällä omatunnolla juoda pintin, vaikka olisi autolla liikkeellä, kun on noita voltteja vähemmän kuin keppanassa...
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Caffreys on ihanata, kuten Oivakin jo hehkutti.

Suurimmat nautinnon väristykset saa kylläkin aikaiseksi jollain hyvällä hanabitterillä. Tölkistäkin on bitteriä lupa nauttia. Tölkkibittereistä Bombardier on vallan mainio juttu. Hanasta sitä en ole löytänyt ainakaan täältä Lahdesta.

Nyt kun kotikaupunkiin päästiin, pitää mainita ravintolapanimo Teerenpeli, jonka Savuolut on ihan huikean hieno esitys.

Peruslagereista Urquell maistuu niin paljon paremmalta kuin kotimaiset lirut.

Eli

- Teerenpelin Savuolut
- London Pride
- Caffreys
- Spitfire
- Bombardier
- Bishop's Finger
- Urquell


Ike

PS. Tiesittekö, että Lapin Kulta on ainoa suomalainen lager, jota värjätään keinotekoisesti. Sittenkin se on ihan lirunväristä.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Viestin lähetti Eisenhower
PS. Tiesittekö, että Lapin Kulta on ainoa suomalainen lager, jota värjätään keinotekoisesti. Sittenkin se on ihan lirunväristä.

Tiesittekö muuten, että Lapin Kulta on Euroopan ainoa panimo, joka ei ota vettään kaivosta. Siinä on sitä tunturipurojen raikkautta. Itse en tosin pidä siitä.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Viestin lähetti pernaveikko
Mikä noissa ulkomaalaisissa oluissa niin kiehtoo?

Etteikö vaan se, että ne ovat ulkomaalaisia ja on kuulia tietää eri merkkejä?

Suomessa lager hallitsee ja siksi on erikoista tykätä ulkomaalaisista eri laaduista, vaikka kotimaisillakin valmistajilla on valikoimaa.

"Oiva" aloitti ketjun ja sanoi haluavansa keskustella ainoastaan ulkomaisista oluista. Olisi kiva tietää mistä moinen vaatimus?

Viime vuosina minulla ei ole ollut mitään toivoa saada suomalaista olutta, mutta jokaista tähän ketjuun tulevaa olutta saan kyllä hanasta. Mitä sitten? Mikä tekee ulkomaisista oluista parempaa?

Tänä kesänä tulee se mahdollisuus ja odotankin innolla Suomen kesää ja suomalaista olutta. Miten se sanonta meneekään siitä ruohosta ja aidasta.

Ainakaan itselläni ei ole mitään kotimaisia oluita vastaan, mutta jos mausta puhutaan niin lager on yleensä järjestään sielutonta tiskivettä. Janoon toki hyvää ja humalaan tai ruoan kanssa, mutta mikä erottaa esim. kansainväliset Heinekenin ja Carlsbergin Koffista ja Lapin Kullasta? En sokkotestissä erottaisi varmaan yhtään suomalaista lageria toisistaan. En oo tummien oluitten asiantuntija, jotkut niistä maistuvat vaan, joo, taivaallisilta. Irlannissa jonkin aikaa asuessani viehätti myös se miten tuopit vaihtelevat pubista toiseen vaikka merkki on sama. Lager on tietysti aina tasalaatuista, teollista ja yllätyksetöntä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös