Kiitos kaikille Tallinnan olutmestoista kirjoittaneille. Pari viikkoa sitten tein syyslomareissun sinne ja tutustuin tarjontaan. Jälkikasvua oli mukana, joten hirveästi en paikan päällä testannut liemiä, mutta muutamia paikkoja tuli tosiaan nähtyä.
Hopner oli ihan mukava kellaripubi hyvällä pullolistalla varustettuna. Siellä taisin nauttia Amagerin seitsemän kuolemansynnin sarjaan kuuluvan tupla-ipan. Seuraavana iltana kävin Koht-pullokaupan takana olevassa saman paikan baarissa ja rakastuin niin palavasti, että tuonne on päästävä uudestaan. Amageria taisin nauttia hanasta (olisikohan sekin ollut joku tupla-ipa) ja lisäksi lontoolaisen Beawertownin Gamma Ray-olutta tölkillinen. Mikäs siinä oleillessa, kun siirtyi nojatuolista takan ääreen istumaan, laittoi tupakin palamaan ja mietti sauhujen ajan maailman menoa.
Viimeisenä päivänä ennen kotimatkaa tyhjensin lompakon Uba ja Humal-liikkeeseen sataman lähettyvillä. Mitä siitä paikasta voisi sanoa sellaista, joka ei pienen nettisurffailun jälkeen ole asiasta kiinnostuneella selvillä? No, ei ehkä yhtä kattava valikoima kuin Kohtissa (jossa siis pitäisi olla se 601 erilaista olutta tarjolla), mutta rahaa paloi ja olutpullot vaihtoivat omistajaa. Oluista pitävien kavereiden kanssa on jo lyöty lukkoon, että alkuvuoden aikana tehdään parin päivän reissu Tallinnaan. Tiedä sitten mitä siitäkin sivistyneestä naukkailusta mahtaa tulla.
Vinkkinä myös sellaista, että poikkesin Viikin Prismassa Helsingissä lauantaina ja hyllyssä oli muun muassa Ruosniemen Diplomi-insinööri DIPA, Sierra Nevadan Hop Hunter IPA, Thornbridgen West Coast IPA ja saksalainen Camba Bavaria Imperial IPA. IPAt ja APAt ovat lähellä sydäntä, joten noihin tuli ensimmäisenä kiinnitettyä huomiota.
Kirjoitellessa lasiin sujahti vähän aiemmin tehdyltä länsinaapurin reissulta mukaan tarttunut Ballast Pointin Fathom India Pale Lager, joka on myös pirun hyvää tavaraa. Ei voi muuta sanoo ku hattuu nostaa.