On aika oluen

  • 686 593
  • 4 056
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
En ole juurikaan ennen vehnäoluita juonut, mutta nyt olen tykästynyt tähän Franziskaneriin. Terassilla on tullut sitä tilailtua.

Harmi vaan ettei edes tätä 5% olutta saa ostettua kotiin ruokakaupasta, vaan Alkosta pitää hakea. No, tossahan se Alko on vieressä, joten eiköhän tästä selvitä :)

Muutama vuosi sitten tutustuin Hoegaardeniin, joka on suosikkini näistä. Hassua siinä on se, ettei se kotona maistu niin hyvälle kuin baarissa hanasta. Jyväskylässä legendaarisesta Pommista saa (ainakin sai) edullista Hoegaardenia. Kotona tulee juotua harvemmin, mutta toisinaan ostan kylmenemään ja nautin sitten saunassa. Siellä se taas maistuu erinomaiselle.
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos raikas, mutta maukas "saunaolut" kiinnostaa, niin Alkon uutuus Haymaker on varsin pätevä tuote. Ei mitään tajuntaa räjäyttävää, mutta hyvä hintalaatusuhde ja maistuu uskoakseni myös peruslagereiden ystäville, vaikka pale ale siis onkin. Potentiaalinen porttiolut maukkaampaan suuntaan siis.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Torstainen päivä Suuret Oluet Pienet Panimot -tapahtumassa vietetty. Monia hyviä oluita tuli vastaan, mutta ei mitään tajunnan räjäytyksiä kuitenkaan Hiukan odotetustikin StaPa vastasi parhaista kokemuksista. Useimmat muut jätti parantamisen varaa. Saimaan Panimolla oli kanssa yritystä. Useimmat panimot tuntui olevan turhan varmoilla perusjutuilla liikenteessä ja siten ei kiinnostanut, eikä varmaankaan kiinnosta nyt perjantainakaan. Tämänkokoisissa ja kaltaisissa tapahtumissa luulisi kaikkien antavan parhaimpansa. Eritoten Beer Huntersille noottia. Todella laimea valikoima, joka ei juuri edes kiinnosta vierailemaan tiskille.

Useampi kiehtova artikkeli kuitenkin jäi vielä maistamatta, joten palataan astialle päivällä.

Noin muuten todella hyvä tapahtuma yleisen tunnelman ja logistiikan puolesta ja sää myös oli myönteinen. On tämä vaan hieno juttu kaiken kaikkiaan.
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Torstainen päivä Suuret Oluet Pienet Panimot -tapahtumassa vietetty. Monia hyviä oluita tuli vastaan, mutta ei mitään tajunnan räjäytyksiä kuitenkaan...

.... On tämä vaan hieno juttu kaiken kaikkiaan.


Katariina Imperial Stout oli suosikkini Pienet panimot suuret oluet tapahtumassa. Mielytti myös ekaa kertaa maistamani Plevnan sima. Voisi olla aika Vappuhitti...

Edit:....
 
Viimeksi muokattu:

Anselm Raato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ajetaan Valtralla, Seattle Kraken
Olutverkon sivuilta näkee listaa isommalla kädellä mitä on tarjolla...

Huomenna mestoille ja tavoitteena saada se yli 10 reittausta tehtyä. Beer Hunters tosiaan pettymys itselle tarjontansa puolesta (miksi en mennytkään HBF:lle!!!???) , mutta eiköhän noista muista panimosta saada revittyä makuja irti. :)
 

Gleb

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Miten toi SOPP käytännössä toimii anniskelun osalta? Ilmeisesti sisäänpääsy on maksuton klo 18 saakka ja lasipantti on 3

Hanaoluita myydään 2 ja 4 dl annoksina, hinnat 3-5€ pieni ja iso tuplat tai hieman vähemmän, pieni osa juomista on pulloissa jolloin pitää ostaa koko pullo. Lasin jos palauttaa pois lähtiessä ehjänä niin saa 2€ takaisin.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Katariina Imperial Stout oli suosikkini Pienet panimot suuret oluet tapahtumassa.
Piti tulla pätemään tällä jo toissapäivänä, vaan en tullut. En ole siis maistanut, mutta heti kun tuon näin, tuli fiilis että voisi kolahtaa. Näköjään pari muutakin on tuosta tykännyt. No, pitää odotella, että löytyy paikallisesta Alkosta joskus.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Tämänkokoisissa ja kaltaisissa tapahtumissa luulisi kaikkien antavan parhaimpansa. Eritoten Beer Huntersille noottia. Todella laimea valikoima, joka ei juuri edes kiinnosta vierailemaan tiskille.
On kyllä harvinaisen tylsän näköinen valikoima Beer Hunter'silta tarjolla. Yleensä Hunter'sin hanassakin on jokin kiinnostavampi oman panimon tuote tarjolla.

Mahtaisikohan parin viikon päästä "kotikentällä" olla Beer Hunter'siltakin vähän kiinnostavampaa valikoimaa. Porin Pub Winstonissa on nimittäin kahden viikon päästä oma pienpanimotapahtumansa, jonka Facebook-seinältä löytyy tällaista infoa:
Satakunnan Osuuskaupan Pub Winston on päässyt miehen ikään ja juhlistamme sitä Pienpanimo Olutjuhlalla 8. -10.8.2013
Tapahtuman tarkoituksena on levittää iloista olutkulttuuria Satakunnassa. Olemme varanneet tapahtumalle ravintola KulttuuriKulman sisätilat ja sisäpihalta teltalla katetun 300 hengen terassialueen. Kerralla tapahtumaan mahtuu 400 asiakasta ja kolmen päivän aikana odotetaan reilua tuhatta asiakasta. Ravintolan sisätiloihin saapuu kymmenen pienpanimoa esittelemään ja myymään tuotteitaan. Mm Panimoravintola Beer Hunter´s, Ruosniemen Panimo, Vakka-Suomen panimo, Finlandia Sahti, Rekolan panimo, Panimo Hiisi…

Panimot ovat esillä yhdellä tai useammalla erikoisoluella ja näitä pääsee maistelemaan normaalia pienemmässä annoskoossa. Oluet myydään kahden desilitran kokoisina kiinteällä hinnalla kolme euroa /annos.
Tapahtuma on avoinna seuraavasti:
Torstaina 8.8. klo 15 – 23
Perjantaina 9.8. klo 15 – 24
Lauantaina 10.8. klo 12 – 24
Tapahtuma on päiväsaikaan maksuton ja muuttuu pääsymaksulliseksi joka päivä kello 18.00. Liput tapahtumaan maksavat 5 euroa/ilta oli sitten paikalla yhden tai kolme iltaa.

No, tuskin Hunter's tuohonkaan kovin paljoa panostaa.

Toki Jazzitkin vie oman veronsa. Ainakin viime vuonna paikan valikoimaa muutettiin pykälän "tavallisemmaksi" jazzviikon ajaksi, jonka jälkeen valikoima taas monipuolistui. Sinällään ymmärrettävää kun väkeä tulee paikalle paljon, joista suuri osa ei mitään olutharrastajia ole. Se vaikuttaa varmasti myös panimopuolen tuotoksiin.
 

Anselm Raato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ajetaan Valtralla, Seattle Kraken
Ihan mainio SOPP oli tänäkin vuonna. Reittauksia kertyi tasan 20 ja suosikki näistä oli Stapan Sour Ale. Mukavan tasapainoinen ja hedelmäinen. Omenaa kivasti tasapainottamassa etikkaisuutta.

Miinusta ilmaisen veden puuttumisesta, pitäisi ehdottomasti olla kelillä ja muutenkin arvostelijat tykkäisivät ku voisi huuhtoa suutaan välillä... Tuopit loppuivat kesken ja siksi olikin kaikenmaailman härötuoppeja liikkeellä. Oli Käkituoppia, Syystobertuoppia ja jotain muitakin vielä SOPP-tuoppien lisäksi. Osista tuopeista uupui tuo .2L viiva ja olikin ärsyttävää kaikken mielestä kun tarkkaa ei tiedä paljonko tuoppiin pitäisi kaataa.

Yhtäkaikki...TYKKÄSIN!
 

J.Petke

Jäsen
Suuntaan viikon päästä Turkuun ja mielelläni ottaisin vinkkejä vastaa Turun olutravintoloista. Koulu ja Mallaskukko löytyy jo listalta..
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Muuten kyllä mutta tuo hanavalikoima on aika peruskauraa ja samat pullo-oluet voin ostaa Alkostakin.

Kiitos vinkistä mutta tällä kertaa jätän apteekin väliin.
No kai sitten jätät Sacrada Familiankin Barcelonassa väliin, kun kirkossa voit käydä Suomessakin? Se atmosfääri! Se historia!
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
SOPP:ssa tuli myös käytyä maistelemassa IPA:t ja APA:t. Saimaan panimolle oli sangen mielenkiintoisia tuotoksia, mutta kun niitä ei myydä missään niin suuhun jäi lähinnä karvas pettymys. Vanha suosikki piti kyllä edelleen pintansa. Stadin panimon American Douple IPA on edelleen Suomen paras olut.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No kyllä itsekin valitsisin kaupungin sen mestan, mistä todennäköisimmin löytyisi jotain ennestään tuntemattomia oluita enemmän. Ei vanhojen tuttujen ja hyväksihavaittujen juomien maistamisessakaan mitään vikaa ole, mutta itse ainakin olen sen verran tutkimusmatkaaja, että mielellään sitä testaa jotain ihan uutta aina jos on mahdollista.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Kuudennen kaljan jälkeen ette edes erota stoutia lagerista sokkotestissä. Se maistelusta.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Suuntaan viikon päästä Turkuun ja mielelläni ottaisin vinkkejä vastaa Turun olutravintoloista. Koulu ja Mallaskukko löytyy jo listalta..

Tuolla on tullut kertaalleen käytyä, ja ainakin pullotavarana lista oli ihan kohtuullinen. Hanavalikoimaa en muista. Yleensä tuo on melkoisen täynnä:

A L V A R

Myös Old Bank tarjoaa jonkinlaista olutvalikoimaa:

The Old Bank Oluet

Koulu on joka tapauksessa aivan loistava valinta. Erityisesti plussaa paikan "biergartenista". Mallaskukossa en ole käynyt, mutta sinne olisi tarkoitus suunnata hyvin pian, jahka Turkkuseen seuraavan kerran päädyn.

Ja kyllä minäkin Uutta Apteekkia suosittelen. Siellä oli kyllä pulloissa sellaisiakin tuotteita, joita en ole Alkosta löytänyt. Hanavalikoimakin oli ainakin omalla visiitilläni viime talvena varsin pätevä. Muutenkin paikka on varsin mukava.

edit: Katsoin Apteekin verkkosivujen listan. Mielestäni tuossa valikoima on paljon suppeampi kuin omalla visiitilläni. Silloin paikalta sai ainakin erilaisia jenkkioluita (pienpanimotuotteita siis, ei mitään vesimaissihiivalitkuja with sitruuna). Voi toki olla, että kyseessä oli joku teema.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Mallaskukossa en ole minäkään käynyt, mutta CCC (Cosmo's Comic Cafe) on kyllä loistava paikka. Valikoima toki on hieman painottunut tuonne humalapommipuolelle, mutta nepä ne eniten miellyttääkin. Tiskin takana oleva kaveri (aina on ollut sama kun olen käynyt) on lisäksi erittäinkin asiallista juttuseuraa, ja sieltä on paljon hyviä vinkkejä ja suosituksia löytynyt.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Kuudennen kaljan jälkeen ette edes erota stoutia lagerista sokkotestissä. Se maistelusta.

No ittekö muka erotat!?

Olen tuossa huomannut, että monenlaista "erikoisolutta" löytyy yhden jos toisenkin suomalaismerkin valikoimista. On Olvi Halkoa, Koff Rockia ja niin edelleen. Onko monikin huomannut noissa mitään eroa niihin tavallisiin?

Perjantaina Severiniä maistamaan.
 
Olen tuossa huomannut, että monenlaista "erikoisolutta" löytyy yhden jos toisenkin suomalaismerkin valikoimista. On Olvi Halkoa, Koff Rockia ja niin edelleen. Onko monikin huomannut noissa mitään eroa niihin tavallisiin?
Juomatta paskaa. Paitsi Karhu Ruis saattaa olla vähän vähemmän paskaa, niin kuin Karhu muutenkin muiden suomibulkkiruokakauppalagereiden joukossa. Nokian Panimoa ja Laitilaa ei nyt kai lasketa?
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
No ittekö muka erotat!?
En tietenkään, siksi uskallankin huudella täältä takavasemmalta. Joskus aikanaan tehtiin kämppiksen kanssa itse lageria. Lopputulos ei ollut häävi, mutta kyllä se aina neljännen pullon jälkeen putosi ihan samalla tavalla kuin kaupan litkut.

Hiukan toki perustelujakin voisin esittää. Mulla jostain syystä ennestään tuntemattomien merkkien maistelu tuppaa keskittymään 5% -> tavaraan. Mun viinapäällä se tarkoittaa sitä, että kolmannen tuopillisen jälkeen olen juonut suurimman osan planeetan naisista kauniiksi - ja samalla oluet hyviksi. Eli jos pitää joku maistelukiertue tehdä, sijoittaisin suurimmat odotukset kiertueen kärkeen ja loppuillasta onkin melkein sama, mitä lasissa on. Miksei sitä loppuiltaa voisi siis viettää lämminhenkisessä paikassa, jolla on täkäläisen mittapuun mukaan pitkät perinteet?

Olen tuossa huomannut, että monenlaista "erikoisolutta" löytyy yhden jos toisenkin suomalaismerkin valikoimista. On Olvi Halkoa, Koff Rockia ja niin edelleen. Onko monikin huomannut noissa mitään eroa niihin tavallisiin?
On niissä erilainen tölkki/etiketti siihen bulkkitavaraan verrattuna.

Perjantaina Severiniä maistamaan.
Hyvä valinta!
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kuudennen kaljan jälkeen ette edes erota stoutia lagerista sokkotestissä. Se maistelusta.
No itse yleensä kaikkein erikoisempien ja vahvempien jälkeen siirryn vähän "perinteisemmän" ja miedomman pariin - myös niiden tuttujen juomien. Totta kai makuaistin tarkkuus alkaa heikentyä kun hiukankin juopuu.

Paha sanoa sokkotesteistä, en ole niitä muistaakseni koskaan tehnyt. Luulisin silti, että lagerin ja stoutin erottaa. Kenties tumman lagerin kohdalla tilanne voisi vaikeutuakin.

Ihan maistelu-maistelu toiminee keskim. 3-6 oluen kohdalla, riippuen annoksista ja ihmisestäkin. Sitten alkaa helposti mennä jo ryypiskelyksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös