Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus
 1. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Niin Kanada on voittanut viidestä "parhaat pelaa" olympiakullasta kolme. Kaksi muuta kertaa ovat kultaa ovat vieneet "änärifoobikoiden" harmiksi NHL:n tähtipelaajia vilisseet Ruotsi ja Tsekki. Useamman kerran laulukuoroon lähetetty Kanada on hävinnyt siis kerran välierissä ja kerran puolivälierissä.

  Viimeisestä lauseesta olen täsmälleen samaa mieltä. Näissä yhdestä poikki peleissä on aina kaikki mahdollista.
   
 2. vanukas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
  Lainaus:
  Sen lisäksi, että Kanadalla on ylivertainen materiaali ovat he "viime vuosina" lähteneet jopa pelaamaan sovitun pelitavan mukaisesti. Enää ei pelkästään pelaa yksilöt vaan joukkue. Tämä tekee Kanadasta todella vaikean kaadettavan silloin kun panokset ovat kovat.
   
 3. Ilmestyskirjanpitaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, LA Kings, Raiders
  Lainaus:
  Sita vartenhan tuokin lausunto on annettu. Omistajat luvannevat olympialaiset jos pelaajat antavat jotain, esim. escrow-osuutensa pitamisen samana. Tai pahimpana pidempi RFA-aika. Poteroiden kaivamista
   
 4. DonTirri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, parisuhdepaineista johtuen HIFK
  Lainaus:
  Sinänsä jännää että omistajat edes pystyvät neuvottelemaan.
  Kun sitä oikeen ajattelee, ilman pelaajia ei NHL-joukkueet voi pelata. Mutta ilman NHL-joukkueita pelaajat vielä pelata.
  Kumpihan lockouteissa enemmän menettää rahaa?
   
 5. Ralph Jäsen

  Mietin, miltä Kanadan jengi voisi näyttää jos NHL:n lisäksi KHL puuttuu. Tein jonkunlaisen joukkueen pelkästään Euroopasta pelaavista, mutta tietenkin AHL:stä ja junnuista voi jotain kivaa löytyä päälle.

  Rene Bourque - Derek Roy - Andrew Gordon
  Dustin Jeffrey - Andrew Ebbett - Matt D'Agostini
  Mason Raymond - Eric Perrin - Kevin Clark
  Daniel Paille - Maxim Lapierre - Bud Holloway

  Kevin Klein - Maxin Noreau
  Brandon Gormley - Stefan Elliott
  Shaun Heshka - Craig Schira
  Carlo Colaicovo - Michael Kostka

  Kevin Poulin
  Chet Pickard
  Justin Peters

  Häviääkö tuo sitten kuinka paljon vaikkapa Tshekin tai Suomen joukkueelle?
   
 6. Ilmestyskirjanpitaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, LA Kings, Raiders
  Lainaus:
  Ja AHL:sta olisi turha odottaa merkittavia apuja kun vain ilman anarisopimusta olevat olisivat valittavissa
   
 7. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Ei mitään sateentekijöitä, mutta jotkut pari kolme voisi sieltäkin löytyä. Tuota minun rosteria kun kattoo, niin leftin pakki ei olisi pahitteeksi.
   
 8. Ränse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Ray Bourquen ajan Bruins, Luleå, SAIK
  Venäjällä mielenkiintoinen nippu jos KHL jää pois. :)
   
 9. Pipolätkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Dallas
  Lainaus:
  Sanoisin, että kaikille tulisi aika mielenkiintoinen nippu jos Khl tosiaan jää pois. Venäjälle tietysti kaikista suurimmat menetykset.
   
 10. Quagmire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HC TPS, SoJy
  Siis jos KHL on pois, niin Venäjä on suljettu kokonaan kisoista, eli ei ole minkäänlaista nippua sinne tulossa.
   
 11. Kahvitunti Jäsen

  Olympiakulta on aina olympiakulta. On niitä ennenkin boikotoitu mm. USA:n ja Venäjän(Neuvostoliiton) toimesta ja silti kultamitali on ollut arvostettu. Kyllä sinne silti riittävän tasokkaita joukkueita saadaan että oma mielenkiinto säilyy
   
 12. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Jahas, IIHF pitänyt tänään paniikkikokousta (jatkoaika.com) ja näinköhän siis tuolla sitten yhtenä sovinnon eleenä löytyi uusia todisteita Zaripovin casessa ja vapauttava päätös douppaus pannasta. Mitähän tosiaan ne uudet todisteet ovat olleet, mitä ei aikaisemmin ole ollut käytettävissä?
   
 13. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Aina sitä joku todiste venäläisurheilijoiden absoluuttisesta puhtaudesta, rehellisyydestä ja oikeamielisyydestä "löydetään" kun paniikki kasvaa ja Faselin pitää nuolla venäläisten perseitä entistä ruskeakielisemmin.

  Saisi olla IIHF:llä ja KOK:lla sen verran selkärankaa, että bannaisivat Venäjän koko talviolympiakisoista. Mokomia huijareita ei kaivata. On sitä ennenkin venäläisiä ollut poissa olympiakisoista ja taso on ollut mainio, Los Angelesin kesäkisat 1984 esimerkiksi.

  Ei se Suomeakaan lopulta haittaisi kauheasti jos KHL-pelaajat olisivat poissa käytöstä. Ruotsin, Sveitsin ja Suomen sarjoista saisi kyllä kisankestäviä miehiä, ja olisihan sitä menetyksiä muillakin mailla vastaavassa suhteessa.
   
 14. Olbertson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Leijonat
  Lainaus:
  Ei nyt kuitenkaan ihan samassa suhteessa. KHL:nkin mahdollisesti estettyä pelaajien olympiamatkan, näkisin että kärkimaista suurimpia hyötyjiä suhteellisesti olisivat (järjestyksessä)
  Sveitsi
  Ruotsi
  Tshekki
  Ehkä sitten vasta Suomi.

  Edit: kärkimaat lisätty tekstiin
   
 15. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Mitähän tapahtuisi jo ennestään idioottimaiselle pelisysteemille jos Venäjä pudotettaisiin pois? Oletettavasti Venäjän lohkon joukkueet pelaisivat sitten alkulohkossaan vain kaksi matsia ennen kuin kaikki jatkaisivat pudotuspeleihin.

  Koska "kaikki pelaa"-systeemissä jokainen maa saa vähintään yhden pudotuspelin niin oletettavasti sitten Venäjä sijoitettaisiin maiden viimeiseksi ja se joukkue, joka olisi pelannut sitä vastaan saisi vapaakierroksen seuraavalle pudotuspeliportaalle.

  Pahimmassa tapauksessa tämä maa voisi olla Venäjän alkulohkosta, esimerkiksi kaksi helppoa peliä saava USA, joka voisi pelata vain kaksi alkukierroksen peliä ja edetä suoraan puolivälieriin siinä missä muut pelaavat kolme alkulohkopeliä ja mahdollisen neljännesvälierän eli yhteensä neljä ottelua.
   
 16. Uuhis #97 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Molomoton TPS, LA Kings, Windsor Spitfires
  Lainaus:
  Huvittavaa kuinka nyt Kal€kin syttyi puhumaan "politiikkaa ja urheilua ei saisi sekoittaa". No, eiköhän Venäjä tuon aloittanut luomalla tuon valtiojohtoisen douppaussysteemin. Tietysti Kal€a ja Faselia alkaa pelottamaan että vuosiksi 2018-2022 ei olekaan niin paljon sadan euron seteleitä joilla sytyttää IIHF:n edustussauna, joten nyt lobataan Venäläisten puhtauden puolesta. Olisikohan kannattanut sittenkin olla hiukan myöntyväisempi NHL:n suuntaan niin ei oltaisi tässä kusessa?
   
 17. vanukas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
  Lainaus:
  Oliko IIHF jotenkin NHLää vastaan tässä olympiakeississä?
   
 18. Olbertson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Leijonat
  Lainaus:
  Taisi olla enempi kv. olympiakomitean (KOK) ja NHL:n välinen keisi. Ja veikkaan toki, että kysymyksesikin oli tarkoitettu retoriseksi
   
 19. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Minulla on vahva kutina, että Venäjän sulkeminen päätyy samaan kuin Riossa, että KOK pesee kätensä ja lajiliitot saa päättää saako venäläiset edustaa maataan omissa väreissä, kuten Riossa nähtiin. Sinänsä pitäisi aina miettiä länsimaista oikeuskäytäntöä, että urheilija on syytön kunnes toisin todistetaan, joten kollektiiviset rangaistukset eivät voisi olla ratkaisu. Tietenkin Venäjälle on jokin rangaistus langetettava, mutta sen pitää perustua dopingkäryihin. Niitä venäläisiä ei pidä rangaista, jotka eivät ole kärynneet.

  Itse en usko, että KHL jää pois olympialaisista, koska sopimus on IIHFn kanssa ja sen sopimuksen noudattamatta jättäminen vaikuttaisi niin paljon venäläiseen jääkiekkoon. Tässä nyt hieman harrastetaan pippelimiekkailua, joka päätynee jo aiemmin mainitsemaan KOKn käsienpesuun ja IIHF tekee kaikkensa, että Venäjä on Venäjänä mukana. @Musta Nuoli ottikin jo kantaa tuohon otteluohjelmaan, niin olisihan se olympiahengen vastaista, jos yksi joukkue jää pois, kun otteluohjelma on mikä on.
   
 20. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Mielenkiintoista on ollut tosiaan seurata tätäkin tapahtumaa kun NHL:n lopullinen poisjääminen näillä näkymin varmistui jonkin aikaa sitten kaikkiaankin. Puhun siis tästä KHL:stä ja lisäksi olen miettinyt myös sitä, että mikäli Venäjä todella jäisi pois Talviolympialaisista edes kaikkien näiden eri muidenkin ikävien selkkausten ja vaiheiden jälkeen niin aiotaanko Talviolympialaiset vetää 11 maan turnauksena vai pääseekö esimerkiksi paras karsiutunut maa eli Valko-Venäjä takaportin kautta Talviolympialaisiin jolloin joukkuemääräksi saataisiin 12 maan joukkueet?

  Varmaan ehkä pahin olympiakohu sitten Lake Placidin 1980 Talviolympialaisten jännityksen silloista Neuvostoliittoa kohtaan, että olisiko se tullut niihin vai ei. Toki myös Albertvillen 1992 aikaan oli Neuvostoliiton hajoamisesta johtunut IVY:n tulemisen jännitys ja mikäli ei olisi tullut niin tuolloin ainakin yksinkertaisempien sääntöjen mukaan Tanska olisi nähty Talviolympialaisissa 1992 silloisena Olympiakarsijana.
   
 21. Olbertson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Leijonat
  Lainaus:
  Niin, Venäjähän ilmoitti aiemmin että tämä asia on KOK:n käsissä. Ja eihän se ihme olisi, että paskovat housuunsa KOK:ssa ja tekevät juuri kuten sanoit, että antavat lajiliittojen päättää. IIHF:n kannanhan jo tiedämme. Eli jos KOK:lla ei ole munaa evätä Venäjän pääsyä kisoihin, eiköhän asia ole selvä silloin.

  Toki jos KOK osoittaa auktoriteettia ja sanoo njet, niin sitten homma on auki ja Venäjä toteuttanee uhkauksensa.
   
 22. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Hyvin todennäköistä, mutta kyllähän se paine myös KOK:n suuntaan kasvaa, jos jällein kerran osoittavat selkärangattomuutta.

  Lainaus:
  Onhan sitäkin väläytelty, että vielä kärähtämättömät venäläisurheilijat saisivat osallistua neutraalinlipun alla. Tällöinhän ei rankaista yksittäisiä urheilijoita vaan nimenomaan valtiota, joka ilmeisesti jäänyt housut nilkoissa kiinni. Jos jostain syystä KOK tällaiseen päätyisi, niin siinä vaiheessahan venäläiset ovat sanoneet itse vetäytyvänsä kisoista. Eli Venäjän valtio estäisi yksittäisiä urheilijoita osallistumasta, KOK:n sijaan.
   
 23. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
 24. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Näillä näkymin ymmärtääkseni Valko-Venäjä.
   
 25. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Menisiköhän V-Venäjä vain suoraan Venäjän tilalle alkulohkoon vai jaettaisiinko alkulohkojen joukkueet uudestaan? Joukkueethan on jaettu IIHF-rankingin mukaan lohkoihin ja Venäjän ranking on ihan eri kuin V-Venäjän. Jos V-Venäjä vain tulisi Venäjän tilalle, niin se tekisi kyseisestä alkulohkosta (jossa muina maina Slovenia, Slovakia ja USA) ihan eritasoisen kuin kahdesta muusta lohkosta.

  Paska lohkosysteemi ja pelisysteemihän tuolla on kaiken kaikkiaan. Siltikin olisi parempi nähdä V-Venäjä kisoissa kuin Venäjää ollenkaan. Ulos vain mokoma urheilun irvikuvamaa olympialaisista.