Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Olympialaiset 2018, Pyeongchang

Viestiketju osiossa 'Olympialaiset 2018, PyeongChang, jääkiekko' , aloittajana JJ#36, 18.02.2014 klo 14.13.

 1. sinnepäinsä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sun faijas hakkuu
  Itse haluaisin nähdä tapauksen, jossa Ovechkin "loukkaantuu" juuri viikko ennen kisoja. Sitten Venäjän joukkueeseen olisi kutsuttu Bulgarian 5. divarin korruptioliigan korruptioliigasta venäläinen veteraanipelaaja Alezkis Ovezkis. Siellä Ovechkin sitten tykittelisi tekoviikset ja tekokulmakarvat naamallansa. Semmoset oikein räikeät vielä.

  Saa käyttää.
   
 2. Pekkis Jäsen

  Lainaus:
  No toivottavasti. NHL on nolannut itsensä jo niin perusteellisesti, että eiköhän anneta niiden puuhastella siellä ylivertaisessa sarjassaan ihan mitä lystäävät.
   
 3. Draco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara ja Ilves
  Lainaus:
  Mitenhän tuo sopimus IIHF:ää hyödyttää? Vai onko se nyt niin, että kun IIHF:n piti alunperin maksaa NHL:lle, että NHL-pelaajat tulevat olympiakisoihin, niin nyt NHL maksaa IIHF:lle siitä, että NHL-pelaajat eivät tule olympiakisoihin?
   
 4. juhis82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS,Detroit Red Wings
  sen siitä saa kun IIHF on niin pihi... Ärsyttää kun ei viitti maksaa siitä että NHL pelaajat tulisi mukaan
   
 5. Draco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara ja Ilves
  Lainaus:
  Niinno ei siinä varmaankaan ihan pikkurahasta puhuta, mutta se, mitä en tajua, että mikä sopimus IIHF:llä nyt on NHL:n kanssa, että NHL-pelaajat eivät tule. Itse kun luulin, että on joko sopimus, että IIHF maksaa NHL:lle ja pelaajat tulevat, tai sitten tähän sopimukseen ei vain päästä...mutta, että ei se estä NHL:stä tulemasta omin päin jos on kanttia. Eli jos IIHF ei NHL:n kanssa pääse sopuun ehdoista, joilla NHL-pelaajat tulevat, niin mitä hyötyä heille on nyt sopia niin, että NHL-pelaajat eivät tule?
   
 6. HockeyIsLife Jäsen

  Lainaus:
  Mikäli nyt oikein muistan, niin NHL-pelaajien osallistuminen olympialaisiin ei ole kiinni IIHF:stä vaan KOK:sta. IIHF ilmoitti jo silloin aikaa sitten, että olisivat valmiita maksamaan änärimiesten vakuutusmaksut, mutta kiistahan on KOK:n ja NHL:n välillä. Käsittääkseni NHL ja KOK eivät päässeet yhteisymmärrykseen markkinointiin liittyvistä asioista kuten televisioinnista ja mainonnasta. Joten jos urheilijalla ei ole KOK:n hyväksyntää, niin ei olympialaisiin saa osallistua, vaikka se lajiliitolle kävisikin. Olympialaiset on kuitenkin KOK:n järjestämä tapahtuma, ei IIHF:n.

  Tämän hetkinen tilannehan on se, että vaikka seura päästäisi pelaajan olympialaisiin vastoin NHL:n tahtoa, niin heitä ei huolita turnaukseen, koska olisivat kuitenkin edelleen NHL-sopimuksen alaisia. Tapauksissa, joissa pelaaja purkaisi NHL-sopimuksen ja pelaisi jossain muualla ei pitäisi kyllä olla ongelmaa, sillä pelaajahan ei NHL-pelaaja tuolloin olisi. Paluu NHL:ään olisi kyseiselle pelaajalle kuitenkin mahdotonta, kunnes nuo waivers- ym. rajoitteet olisivat loppuneet tuon sopparin osalta. Joten jos Ovechkin irtisanoutuisi Capsistä ja lähtisi KHL:ään, niin saisi kyllä pelata olympialaisissa, mutta NHL-ura loppuisi siihen. Enkä usko, että kukaan pelaaja on valmis paketoimaan NHL-uraansa yksien olympialaisten takia.
   
 7. Mängimies Jäsen

 8. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Saas nähdä onko tuossa mitään lainopillisia esteitä toteutukselle. Jenkeissä jos jossain sopimuksista löytyy pieniä pränttejä.

  NBC ei hyödy siitä yhtään mitään, että jättää ottelut näyttämätttä. Päinvastoin, antaa korkeintaan amatöörimäisen kuvan, tunneperustein tehdyistä hätiköidyistä ratkaisuista.

  Mieluummin boikotoisivat Olympialaisia KOK:n ahneuden tähden.
   
 9. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Lainaus:
  Se on siinä mielessä kiinni IIHF:sta, että kattojärjestönä IIHF antaa edustusoikeuden, tai on antamatta. IIHF on tunnetusti kunnioittanut NHL:n päätöstä, ja niin se tekee myös tälläkin kertaa. Eli NHL:n ja KOK:n kiista aiheutti sen, että NHL ei päästä pelaajiaan Olympialaisiin, ja IIHF tästä johtuen ei anna NHL-pelaajille edustuslupaa. Tästä syystä esim. Ovechkinin puheet Olympialaisiin lähtemisestä joka tapauksessa, ovat olleet höpöhöpö-tason juttuja.
   
 10. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Itse näen homman ihan päinvastoin. Varsin linjakas ratkaisu ja kaikkea muuta kuin hätiköity. NBC on maksanut suolaisen hinnan Olympialaisten oikeuksista ja nuo ovat varmasti kanavan päätuote tuohon aikaan. Nyt tuotteen arvo kärsii valtavasti kun kohderyhmän isoin laji on kokenut NHL:n poisjättäytymisen myötä valtavan inflaation. Täytyypä vieläkin oikein erikseen kiitellä NBC:n päättäjiä näin nerokkaasta ratkaisusta olla näyttämättä NHL:ää Olympialaisten aikana.
   
 11. HockeyIsLife Jäsen

  Lainaus:
  Juup, kiista oli joka tapauksessa NHL:n ja KOK:n välillä, mutta tuo edustuslupa olisi siis kuitenkin tullut IIHF:ltä. Kiitos selvennyksestä. IIHF:ää kuitenkin turha syyttää siitä, ettei NHL-pelaajia nyt olympialaisissa nähdä, mikä lähinnä oli edellisen viestini pointti. IIHF:ää voidaan varmaan syyttää monesta muusta asiasta, mutta ei nyt tätä sälytetä heille.

  Mitä tuohon Ovien tapaukseen tulee, niin kyllähän hän saisi osallistua olympialaisiin, jos purkaisi NHL-sopimuksensa. Tällöin hän ei olisi NHL-pelaaja, ja olisi näin ollen käytettävissä turnauksessa samalla tavalla kuin kaikki muutkin NHL:n ulkopuoliset pelaajat. Tuo mitä Ovie alunperin puhui olympialaisiin osallistumisesta on kyllä tehty mahdottomaksi, joten siinä mielessä höpöhöpö-osastoa.
   
 12. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Ilta-Sanomissa spekuloidaan Venäjän sulkemisella talviolympialaisista. Mitenköhän todellinen uhka on? Vai täyttääkö toimittaja tässä vaan jotain juttu kiintiötään? Jutussakin kerrotaan, että erimielisyyttä on nimenomaan Wadassa, eikä siten itse KOK:ssa ja kait näistä kuitenkin jälkimmäinen on se taho, joka tuollaisen päätöksen voi tehdä? Tosin pisti kyllä tuossa pari viikkoa sitten silmiin, kun venäläisiä kiekkosivustoja koitin tavailla, että Fasel jossain jutussa ilmoitti tyyliin, etteivät ikinä hyväksyisi Venäjän sulkemista (tass.ru). Tuntui jotenkin kovin voimakkaalta ilmaisulta ja kun Venäjänkin urheiluhistoria tunnetaan, niin vähän ihmetytti, että miten uskaltaa noin tiukasti valita puolensa. Toisaalta juttu tuli tavailtua Google kääntäjän kanssa ja voihan se olla, ettei oikeasti juuri noin sanonut.
   
 13. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes, Uruguay
 14. Konnamuori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se mikä johtaa.
  Yhdysvaltojen jääkiekkoliitto julkaisi keskiviikkona listan 29 pelaajasta, jotka matkaavat 10.-12. marraskuuta Augsburgissa pelattavaan turnaukseen. Se on osa maajoukkueen valmistautumista ensi kevään olympialaisiin.
   
 15. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Tuon USA:n rosterin kun lukaisi läpi, niin korostui jälleen se asia, mikä aina joka kevät keskusteluun tietyiltä tahoilta esiin pulpahtaa, eli: "joo joo, höntsäkisat, skoodaskooda, eiooeesänäriäijjii messissä ja ketään ei moiset höntsät kiinnosta muualla kuin Suomessa eikäneeesoomitkäänmaailmanmestaruuskistakunonjokavuosijakaikkee, blaa blaa blaa".

  No, nyt kun ei änäriäijät ole käytettävissä niin pelaajalistat on sitten tuon näköisiä.

  Moniko noista USA:n pelaajista olisi ollut edes varasijalla "jokakeväisissä mömmömhöntsissä"?.

  Ja sitten voi selailla vaikkapa "skoodakuppien" pelaajalistoja vaikkapa ihan ensiksi Team USA:n ja Team Canadan kohdalta viimeisen viiden vuoden ajalta ja ihmetellä, että "oho, onhan siellä aikamoisia nimiä näköjään sittenkin ollut ja onhan sieltä änäristä tullut ihan ykköskorinkin äijiä vaikka millä mitalla mukaan".

  Että eiköhän ne skoodakisat ole sittenkin olleet aina aika arvostetut kisat (pelaajien ja valmennuksen taholta) ja vieläpä erittäin korkeatasoiset joka ikinen vuosi, vaikka ihan kaikkia niitä sen hetken kuumimpia pelaajia ei mukaan ole saatukaan.

  Mutta siihenkin on paljon muitakin syitä olemassa, kuin se, ettei mömmömmöt muka "ketään" kiinnostaisi esim. Pohjois-Amerikassa. Kyllä kiinnostaa.
   
 16. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  En ihan ymmärrä tuon ylläolevan viestin pointtia.

  Ei kai MM-kisojen arvo nouse sillä, että olympiakisojen arvo laskee. Samanlaillahan tuo vertailu toimii toisinkin päin - jos vertaa MM-kisojen listaa edellisvuosien olympialaisten listaan, niin on siellä aika monta pelaajaa, jotka eivät ole edes listalla kun lähdetään parhailla pelaamaan.

  Ja kyllä MM-kisoissa pelaa hyviä pelaajia ja nähdään tasokkaita otteluita. Mutta ei siellä silti pelaa maailman parhaiden pelaajien enemmistö. Olympialaisissa näin on ollut ja kyllä tästä tulevasta turnauksesta jää vähän sellainen mikrossa lämmitetyn kahvin maku.
   
 17. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Lainaus:
  Jouduin myös aika monta kertaa lukemaan tuon viestin, että sain selville mitä sillä on haettiin... Luullakseni pointti oli se, että on kyl ollu dorkaa porukkaa, jotka on väittänyt ettei mm kisat ois kiinnostanu pohjois-amerikkalaisia. Nythän sen vertaamalla selkeesti näkee, että joka mm-kisoissa niin Kanadan kuin USAnkin joukkueissa on ollut NHL miehiä. Siis kisat on kiinnostanut rapakon takana... Ni!
   
 18. PJPT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, Avs, SaPKo, Internazionale & Latvija
  Se että näitä kokeneita europelaajia ei nähdä USAn mm-miehistöissä, johtuu lähinnä maan politiikasta. MM-kisoilla ei ole niin suurta painoarvoa siellä, joten he panostavat nuoriin jopa joukkueen laadun kustannuksella. Todella kokemattomien NHL/AHL- ja yliopistopelaajien saama kokemus katsotaan edesauttavan mahdollisia onnistumisia tulevaisuudessa isoissa peleissä. Jos katsottaisiin puhtaasti jokaisen kevään menestysmahdollisuuksia, niin moni tämänkin joukkueen pelaaja omaisi mahdollisuudet kisoihin. Ja onhan siellä moni pelannutkin vielä silloin kun he olivat nuorempia ja oli mahdollisuudet kehittyä lähemmäksi Olympia- tai World Cuptasoa.

  Tätä USAn olympiaryhmää arvioitaessa on muistettava että muutkin maat tulevat pelaamaan euroryhmillä. Venäjä tulee täten olemaan suuri suosikki ja Kanadan pitäisi pystyä haastamaan jollain tasolla. Sen jälkeen tuleekin jo aika harmaita nippuja, joten en lähtisi naureskelemaan jenkkien ryhmälle. Hyvin vaikea nähdä, että tulevien olympialaisten USA heikkenisi yhtä paljon keskiverto MM-kisoihin verraten kuin Ruotsi, Tshekki ja Suomi tulevat tekemään.

  Tuo turnausryhmä näyttää minuun silmääni itse asiassa aika hyvältä. Sieltä löytyy paljon kokemusta tulevia Olympialaisia kovemmistakin peleistä. Tämän lisäksi on mukava sekoitus erityyppisiä pelaajia sopiviin rooleihin ja myös rightin pelaajia tarpeeksi ettei tarvitse laittaa miehiä oudolle puolelle.

  Siinä missä Kanadalaisia veskareita on Euroopassa lukematon määrä, niin jenkkejä on todella vähän. Zapolski ja Leggio taitavat olla melkeinpä ainoat mitat täyttävät kaverit. Mutta kun maalivahteja ei tarvita joukkueeseen tusinaa, niin heidän pitäisi riittää. Molemmilla on hyviä näyttöjä viime vuosilta.

  Puolustus näyttää joukkueen vahvuudelta jo nyt, puhumattakaan jos tulee vahvistuksia. On kiekollista taitoa Blumin ja Gilroyn muodossa, puolustava järkäle Stuart, hyvät yleispuolustajat Donovan & Gilbert, Jokerien Lundin ja konkari Noah Welch.

  Hyökkäys ei ole ihan niin hyvä, mutta silmään pistävät tietysti vanhat NHL-konkarit Brian Gionta ja Ryan Malone. Kärkiketjujen ukkoja tällä tasolla ovat ainakin Acrobello, Sexton, O’Neill ja Stoa. Shore, Kolarik ja Slater sopivat taas hyvin alaketjuihin. Suurin kysymysmerkki lienee pienet ja taitavat pelaajat Miele, Little ja Lasch, joilla on paljon potentiaalia, mutta pärjääminen KHL-tasolla (edes lyhyessä turnauksessa) ei ole itsestään selvää. He ovat kuitenkin niin taitavia pelaajia, että jokaisen epäonnistuminen olisi aika yllättävää.

  Eli jotain tällaista:

  Stoa-Acrobello-Sexton
  Miele/Little-O’Neill-Gionta
  Malone-Shore-Lasch
  Earl-Slater-Kolarik

  Stuart-Blum
  Donovan-Gilroy
  Lundin-Gilbert
  Welch-Sanguinetti

  Zapolski
  Leggio

  Eihän tuo nyt näytä mitenkään surkealta jos vertaa Ruotsin/Tshekin/Suomen/Slovakian/Sveitsin vastaaviin. Jos hyökkäykseen saadaan vielä 1-2 superjunnua, niin katselen tämän ryhmän matseja keväällä paljon suuremmalla mielenkiinnolla kuin monen muun turnaukseen osallistuvan yhdistelmän. Tuovat vähän uusia tuulia ainaisen EHT-höntsän sekaan!
   
 19. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Mikäli ymmärsin tämän lauseen nyt oikein, niin ihmettelen kovasti tätä näkemystä.

  Mielestäni Suomen tuleva olympiajoukkue ei ole käytännössä nimeksikään heikompi kuin keskivertotaso MM-kisoissa. Mehän emme ole saaneet noin yleisesti ottaen NHL-vahvistuksia MM-kisoihin mukaan paria hassua vuotta lukuunottamatta kuin sen 1-3 kpl.

  Esim. tämän vuoden MM-kisoissa meillä oli käytännössä tasan yhtä vahva joukkue kuin nyt tulee olympialaisissa olemaan. Jos nyt puhtaasti nimiä ja sarjaa, missä pelaa katsotaan.

  Ruotsin joukkueen selkeän heikkenemisen toki ymmärrän, vaikka Ruotsin MM-kokoonpanot ovatkin olleet erittäin vaihtelevia tasoltaan, kenties eniten vaihtelevia kuin millään muulla maalla.

  USA:lla on ollut viimevuosina hyvinkin paljon änäripelaajia mukana MM-kisoissa, eikä mitään kehäraakkeja. Tänäkin vuonna useampi ihan sieltä NHL:n terävimmästä kärjestä, jotka olisivat menneet heittämällä NHL-pelaajien olympiakokoonpanoon mukaan. Suomen MM-joukkueessa taisi olla vain yksi ns. varma tapaus (Aho).

  Nämä tulevat olympialaiset ovat siis puhtaasti laajennettu EHT-turnaus tasoltaan, sillä erolla että muutama maa (Suomi ja Venäjä lähinnä) tulevat saamaan turnaukseen kaikki ne parhaat pelaajat joita Euroopassa/KHL:ssä pelaa, toisin kuin EHT:lle.

  Loppuottelussa olympialaisissa siis mitä suurimmalla todennäköisyydellä tulee kohtaamaan Suomi ja Venäjä. Kaikki muut yhdistelmät takaisivat finaaliottelun tason luokattomuuden.

  Sörsselin analyysi edellisestä viestistäni osui aivan oikeaan. Kyllä, pidän sellaisia täysin dorkina, jotka eivät arvosta jokakeväisiä MM-kisoja todella korkealle, sillä taso niissä on vuodesta toiseen ollut huikea. Ja ensi vuonna todennäköisesti vielä poikkeuksellisen korkea, johtuen tästä olympialaissekoilusta.
   
 20. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Tämä oli hieman hauska viesti. Kanadan ja Jenkkien ryhmässä on paljon pelaajia jotka menisivät Suomen joukkueeseen ja ne loput ei aivan hirveästi häviä Suomen joukkueelle edes.

  USAn leiriryhmästä Suomen joukkueeseen menisi boldatut pelaajat:
  Stoa-Acrobello-Sexton
  Miele/Little-O’Neill-Gionta
  Malone-Shore-Lasch
  Earl-Slater-Kolarik

  Stuart-Blum
  Donovan-Gilroy
  Lundin-Gilbert

  Welch-Sanguinetti

  Zapolski

  Leggio
  Toki nämä on omia mielipiteitä, ja nuo loputkaan pelaajat ei mitään kovin huonoja ole. Esimerkiksi Tom Gilbert kenet boldasin, olisi Suomen pakistossa TOP-2 puolustaja. Matt Donovan on aika tasan monen puolustajan kanssa, mutta Suomalaisille etu tässä tapauksessa. Hyökkääjistö oli hieman hankala arvioida, mutta noin minä sen nään. Pitää ottaa huomioon se, että joka vuotisissa MM-kisoissa, jotka ovat kovempitasoiset, niin jokainen joka pelaa NHLssä on Suomelle vahvistus ja Suomen MM-Kisa rosteriin mahtuisi myös melkein nämä kaikki jotka boldasin, niin miksei ne mahtuisi myös olympiarosteriin?

  Kanadan rosterista Suomen joukkueseen menisi ainakin (@red.machine hahmottelusta)

  Gilbert Brule - Matt Ellison - Bud Holloway
  Jonathan Cheechoo - Justin Azevedo - Brandon Kozun
  Mason Raymond
  - Derek Roy - Wojtek Wolski
  Dwight King
  - Paul Szczechura - Rob Klinkhammer

  Cam Barke - Mat Robinson
  Marc-Andre Gragnani - Kevin Klein
  Shaone Morrisonn - Shaun Heshka
  Carlo Colaiacovo

  Ben Scrivens
  Justin Peters
  Barry Brust

  Suomen, USAn ja Kanadan rosteri olisi enemmän P-Amerikka painoitteinen kun Suomi painotteinen, joten en ymmärrä miksi näillä kahdella maalla ei olisi mahdollista olla finaalissa?

  Tolvanen - Matt Ellison - Sexton
  Cheechoo - Azevedo - Hartikainen
  Raymond - Kontiola - Wolski
  King - Shore
  - Osala
  Korpikoski,
  O'Neill

  Lepistö - Klein
  Stuart - Gilroy
  Jokipakka - Gilbert
  Hietanen - Sanguinetti

  Koskinen
  Zapolski
  Scrievens

  9 Suomalaista, 8 Kanukkia, 8 Yhdysvaltalaista. Ei olisi ollut mikään vääryys korvata esimerkiksi Osalaa Kozunilla tms. Mutta jos tälleen pariin minuuttiin pitäisi rosteri tehdä näistä kolmesta maasta, niin tältä se varmaan näyttäisi. Minä en edes ole varma kummalla tulee olemaan parempi joukkue kisoissa, Kanadalla vai Suomella.

  Mutta rostereiden paremmuus minun silmiini about: Venäjä, Kanada, Suomi, Ruotsi, Tshekki.. jne..
   
 21. iiron_troikka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stiiv Jatserman
  Hockey News listasi USA:n ja Kanadan olympiaehdokkaita joku aika sitten. Kanadalta pitivät nimiä Ley, Wolski ja Azevedo melko varmoina niminä ja Sportsnetin huhuissa kuulemma myös Jarome Iginla olisi ehdolla joukkueeseen. Elokuussa pelatun turnauksen näköinen joukkue varmaan olympialaisissakin nähdään, eli eurooppalaispelaajista koottu ja ehkä muutamalla vierailevalla tähdellä varustettu.

  THN - Olympic Watch: Who's on radar for Canada, USA?
  Elokuun Nikolai Puchkov- turnauksen Kanadan kokoonpano
   
 22. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes, Uruguay
  Lainaus:
  Pakkikalustoon voi lisätä Chris Leen, joka solmi juuri yksivuotisen sopparin Magnitkan kanssa. Jos vain on terveenä, niin on vuorenvarmasti kisoissa. Kanadan pakkikalusto alkaa näyttämään itse asiassa varsin hyvältä.

  Nigel Dawesia voi muuten pikkuisen harmittaa tällä hetkellä. Ja niin harmittaa varmasti myös Kanadan olympiajoukkueen johtoporrasta.
   
 23. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Niin Kanadalla kuin USA:llakin on viime vuosina ollut MM-kisoissa aina lähestulkoon puhtaasti änäriäijistä kootut joukkueet, kun taas Suomi on joutunut menemään enemmän tai vähemmän KHL- tai Liigaukoilla, eikä Suomi ainakaan alakynnessä ole ollut. Siellä on Leijonien Liiga- ja KHL-ukot antaneet kyytiä änäriäijille monet kerrat.

  Tästäpä on helppo vetää se johtopäätös, että KHL:n suomalaiset ovat järjestään kovempia pelaajia kuin saman liigan P-Ameriikan pelaajat. Muutenhan luulisi sekä Kanadan että USA:n rostereissa näkyneen viime vuosien MM-kisoissa muitakin KHL-pelaajia kuin Steve Moses. Jos siis lähdetään siitä, että NHL on tasoltaan kovempi liiga kuin KHL.

  Josta taas seuraa se, että kun olympialaisissa pelaa etupäässä KHL-pelaajat, niin Suomella on selkeästi kovempi joukkue, kuin Kanadalla tai USA:lla. Noin niinkuin puhtaasti paperilla.

  Lopputulos toki saattaa olla mitä tahansa, niinkuin monesti on nähty. Paperillahan Suomenkin olisi pitänyt hävitä kaikki MM-ottelunsa P-Amerikan joukkueille viimeisen viiden vuoden aikana, mutta toisin on käynyt.

  Vai ymmärränkö nyt jotain väärin?

  P.S. Ruotsilla tulee olemaan kyllä umpisurkea joukkue näissä olympialaisissa. Samoin (ja etenkin) USA:lla. Kanada saattaa nousta haastamaan jollain tasolla Suomea ja Venäjää, mikäli saavat hyvän joukkuehengen puhallettua ryhmään.
   
 24. Draco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara ja Ilves
  Lainaus:
  Kyllähän se aika harvoin on toteutunut, että kun Pohjois-Amerikkalaisilla joukkueilla ei ole NHL-miehiä, he olisivat silti menneet turnauksissa pitkälle. Nykypäivänä taitaa olla kuitenkin enemmän heilläkin laatupelaajia Euroopassa, kuin aikanaan kun tulivat ns. yliopistojoukkueilla välillä turnauksiin.

  Tuskin heitä kannattaa liian kevyesti nytkään ottaa, mutta kyllä näiltä pelaajilta puuttuu se tietynlainen tylyys, mikä änärimiehillä on. Ja toisaalta en tiedä meneekö sekin jotenkin alitajuntaan, kun tietää, että kotimaassa suunnilleen nakataan paskat koko turnauksesta.

  Mutta Ruotisa en nyt ehkä silti laskisi umpisurkeaksi noihin karkeloihin, siellä on nyt tavallaan mahdollisuus omassa maassa pelaavan parhaimmiston näyttää ja onhan heillä nyt kumminkin vähintään samantasoinen sarja meidän kanssa. Ehkei KHL:ssä samaa määrää hyviä, se on totta, mutten usko ihan senkään ratkaisevan, kenellä on eniten KHL-pelaajia.
   
 25. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Aika kummallinen näkemys- Paremman rosterin Ruotsi minun silmissäni saa kuin Suomi. KHL:stä tulee mm. Omarkin, Hersleyn ja Kronwallin muodossa huikeat kärkipelaajat ja Ruotsin pääsarja on siinä määrin parempi kuin Suomen vastaava, että laadukasta peruspelaajaa kyllä riittää.

  Oikeastaan isoin kysymysmerkki suhteessa Suomeen on siinä, löytyykö sveduille Koskisen kaltaista kassaria.