Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus
 1. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Lainaus:
  Joo, näen pointin, mutta mielestäni tuo on todella, todella pieni pisara meressä suhteessa siihen mihin pystyttäisiin sekä Olympialaisissa näkymällä että NHL-lätkää myymällä Olympialaisten avulla.

  En nyt valitettavasti ehdi enkä tähän hätään kykene ihan hirveästi perustelemaan, mutta esimerkiksi tämän linkin takaa selviää kuinka jumalattomasti jengiä seurasi Sochin kisoja NBC:n alustoilta (linkki vie tvbythenumbers-sivulle, jossa käsitellään tv:n katsojalukuja). NBC on tietääkseni myös NHL:n yksi tärkeimmistä yhteistyökumppaneista, joten uskoisin että tuota kautta NHL-staroja saataisiin paukutettua jokaiseen kotiin ämeriicassa ihan eri tavalla, kuin normi NHL-matsin kohdalla. Kannattaa muistaa että varsinkin jenkit ovat erittäin nurkkakuntaista sakkia aina laajenevassa mittakaavassa, eli siinä missä Nashvillen pelaaminen kiinnostaa nippa nappa Nashvillessa, Team USA kiinnostaa ihan joka paikassa. Eli sen sijaan että satunnainen fani sattuu nyt huvikseen menemään sinne lätkämatsiin, sille syötetäänkin sitä lätkää (NHL-pelaajilla, kenties jopa ihan kotikaupungin joukkueesta!) tuutin täydeltä tv:stä ja muista medioista a la NBC. Uskon vahvasti että tämän esiintymisen plussat kumoaa selkeästi kahden viikon paussin tuomat miinukset. Mutta kuten sanottu, ei mun oletuksilla ole sen kummempaa merkitystä, kun omistajat eivät asiaa samoin näe.

  Lainaus:
  Tästä olen kyllä itsekin samaa mieltä, mutta en pysty millään ymmärtämään etteikö noista asioista päästäisi sopuun aiheuttamatta taas helvetillistä "me vastaan te"-sotaa. Vihaan KOK:ta kuin ruttoa, joten mitään sympatiaa ei siihen suuntaan heru, mutta silti tämä keissi on mielestäni väärin pelattu myös NHL:n taholta.

  edit. lisään vielä nopeasti sen oman ydinpointtini, että en ymmärrä jos NHL näkee Olympialaisiin osallistumisessa pelkkiä uhkia, eikä lainkaan mahdollisuuksia. Mun päässä toi yhtälö ei vaan täsmää, mutta kaippa nuo tietää paremmin.
   
  Viimeksi muokattu: 04.04.2017 klo 17.10
 2. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Hahmottelin tässä Kanadan tulevaa rosteria Olympialaisiin:

  Ben Scrivens
  Drew MacIntyre

  Chris Lee - Cam Barker
  Chay Genoway - Mat Robinson
  Geoff Kinrade - MA Gragnani
  Jonathan Sigalet

  Dustin Jeffrey - Derek Roy - Brandon Kozun
  Matt Ellison - Gilbert Brule - Bud Holloway
  Rob Klinkhammer - Justin Azevedo - Kevin Clark
  Dan Paille - Max Talbot - Greg Scott
  Nick Spaling

  Ei herätä ihan samanlaista pelkoa vastustajissa kuin kaksien edellisten Olympialaisten vaahteralehdet.
   
 3. wloff Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Siis tässä koko hommassahan kaksi ihan yhtä ahnetta ja/tai korruptoitunutta miljardööriporukkaa mittailee penistä sen suhteen, että kumpi onnistuu olemaan vielä ahneempi vittupääorganisaatio. Todellakaan toinen organisaatio ei ole yhtään toista parempi, eikä tässä ole "hyvisten" puolta ollenkaan.

  Kärsijöinä ovat pelaajat ja katsojat, sehän tässä harmittaa.
   
 4. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Lainaus:
  Ihan tasan tarkkaan näin. Ja juuri hävyttömintä on se, että oikeastaan kumpaakaan noista tappelevista tahoistakaan ei voida julistaa voittajaksi, vaikka toisella menettelyllä voittaisivat molemmat. Perkele, kun kaikki pitäis tehä ite.
   
 5. olkikuukkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
  Lainaus:
  Aika lailla täsmälleen samaa mieltä. Urheilu ei ainakaan ole tässä etusijalla, se on varmaa... Menipä vuosien odottelusta täysin maku tämän päätöksen myötä, mutta ei voi mitään.
   
 6. Kalzu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Edmonton Oilers
  Lainaus:
  NHL:hän halusi KOK:lta sponsorin/toimittajan (supplier) statusta, että voisi aktiivisesti markkinoida itseään Olympia-brändillä ja julkaista highlight-videoita Olympialaisista, jne. Tähän KOK ei suostunut.
   
 7. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa & LA Kings, Manchester United
  Eniten tässä harmittaa nimenomaan pelaajien puolesta. Otetaan esimerkiksi vaikka leijonasydän Mikko Koivu. Voin vain kuvitella mitä hän miettii tästä paskasta. Halu pelata Olympialaisissa olisi valtava, mutta joudutkin läpsyttelemään runkosarjan ottelua jotain (kaikella kunnioituksella) Arizona Coyotesia vastaan, kun samaan aikaan eurojyrät ovat pelaamassa suurimmasta palkinnosta eli olympiakullasta.

  Tämä päätös aiheuttaa pelkkää vihaa ja raivoa meikäläisessä. Niin käsittämätön päätös, jota ei pysty eikä pidäkään ymmärtää.
   
 8. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Lainaus:
  Ok, hyvinkin selventävä asianhaara! Tästä mulla ei ole ollut tarkempaa tietoa, kun ei millään ole vielä ehtinyt tunkea nokkaansa tarpeeksi syvälle tähän soppaan. Ymmärrän siis paremmin NHL-puolta, jos tosiaan KOK:lla on taas hiekkaa vaginassa noiden oikeuksiensa kanssa.

  Hiukan erikoistahan tuo kyllä on, koska (käsittääkseni) edelleen NBC:llä on ainakin O-kisojen mediaoikeudet jenkeissä ja myös NHL kansallisessa tarjonnassa. Mutta ehkäpä tuo three-way ei sitten skulaa tyydyttävällä tavalla ja taas kaikki häviää.
   
 9. Vinyl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aravirran kovuus
  Lainaus:
  Eihän pelaajia ole kielletty menemästä, joten jos joku kellä loppuu sopimus Pohj.-Amerikassa tähän kauteen haluaa kisoissa pelata niin sopimuksen varmasti saa Eurooppaan. Siinä sitten nähdään kuinka paljon joku oikeasti haluaa tuolla Etelä-Koreassa pelata.
   
 10. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Jos en väärin muista, niin tämä oli vain yksi useammasta vaatimuksesta. Ei suinkaan ainoa kiistakapula.
   
 11. Klassinen sentteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Minä uskon Lauri Marjamäkeen!
  Lainaus:
  Vaihtoehtona mennä pelaan ryssien paskaliigaa tai miljoonien dollarien taloudelliset tappiot, kun menee johonkin toiseen Euroopan sarjaan pelaileen. Joo varmasti moni lähtee Eurooppaan läpsytteleen..
   
 12. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Koivu itse on pelaamassa suurimmasta palkinnosta eli Stanley Cupista.
   
 13. chauron Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Barkov, Donskoi, Aho, Laine, Puljujärvi
  Lainaus:
  Osaatko sinä tai joku muu heittää mahdollisesti u20 tai juniorisarjassa pelaavia tuohon joukkoon? Siellähän pelaa yleensä ainakin muutama joilla voisi olla saumaa, esim. tulevia ykkösvarauksia.
   
 14. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Lainaus:
  Todella surullisiahan olivat katsojamäärät viime vuoden turnajaisissakin vaikka kuitenkin pelattiin p-amerikkalaisten home turfilla. Ei tolla turnausmuodolla tulla kovin pitkälle pötkimään, mikä ihan oikein tietysti onkin.
   
 15. Vinyl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aravirran kovuus
  Lainaus:
  Jos näin on niin voitaneen siis ihan rehdisti todeta, että ei niitä pelaajiakaan ihan oikeasti olympialaiset niin paljon kiinosta, kun aletaan rahasta puhua.
   
 16. Pekkis Jäsen

  Lainaus:
  Ja Salt Lake Cityssä 2002 unohdettiin dopinglaboratorioon tuotujen pissanäytteiden mukaan laittaa dokumentti, joka olisi kertonut, että kenen näytteitä on kyseessä. Roskiinhan ne piti sitten laittaa.

  Lainaus:
  Täysin eri mieltä. Iso sulka KOK:an hattuun, siihen hattuun niitä sulkia totisesti vielä mahtuu...
   
 17. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Hyvä pointti muuten. Enkä olisi yllättänyt jos joukkueet päästäisivät jotain pelaajia mukaan kisoihin. Lähinnä rajatapauksia ehkä, mutta eikös silloin ennen vuotta 1998 jotain NHL-pelaajia päässyt mukaan? Ja toki varmaan jotkut sopimuksettomat voivat hakea paikkaa ennemmin Euroopasta kuin NHL/AHL akselilta.

  Henk. koht. syytän KOK:ta tästä kun eivät suostu enää maksamaan vakuutuksia tai matkoja. Nythän NHL totesi etteivät ala itse maksamaan niitä vakuutuksia.
   
 18. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Melkeinpä ne parhaat alle 20-vuotiaat pelaa jo NHL:ssä viimeistään ensi kaudella. Ja ne "vähemmän lupaavat" eivät sitten kuitenkaan ole niin hyviä, että jyräisivät valinnoissa nuo kanukkien eurojyrät.
   
 19. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Onhan tätäkin asiaa tullut seurattua.

  Äänenpainot ovat koventuneet, mutta yhtä onneksi on vielä aikaakin jäljellä minkä takia en itse vielä vähään aikaan pidä tätä paniikkina enkä näe oikein kyllä melkein syytä itsekään alkaa hätäilemään turhia. Ainakaan liikaa vielä tässä vaiheessa.

  NHL-pelaajiahan ja muitakin ammattilaisia on periaatteessa ollut vuodesta 1976 lähtien mukana tai ainakin niitä on ollut sallittua käyttää. MM-kisojen osalta näin ja vahvistetusti nämä lait tulivat voimaan vuonna 1977 eli 40 vuotta sitten. Talviolympialaisten osalta NHL-pelaajien käyttö niissä oli äärimmäisen ankarasti rajoitettua parin ensimmäisen sääntökauden Talviolympialaisten ajan. Toisin sanoen siis vuosien 1976 ja 1980 Talviolympialaisissa.

  Vuosina 1984-1994 oli NHL-pelaajien käyttö jonkin verran sallitumpaa kuin ennen ja koko ajan vapautuvaan suuntaan se oli, mutta erinäisten syiden vuoksi montaa kertaa NHL-pelaajia ei hirvittävämmin nähty jäällä eikä laajamittaisesti kertaakaan vaikkakin vuosina 1992 ja 1994 Talviolympialaisissa oli jo se, että ilman niiden niin nopeaa peräkkäin olemista ja hieman erilaista muutakin pieleen mennyttä neuvottelua olisi jo noissakin Talviolympialaisissa nähty melko laajamittaisesti NHL-pelaajia.

  Sitten oli tietenkin vielä koko ajan pelot NHL:n menemisestä lakkoon joka tapahtui kaksikin kertaa joista ensin vuonna 1992 ja toisen kerran vuonna 1994 kuitenkin jo Lillehammerin Talviolympialaisten jälkeen myöhemmin samana vuonna.

  Jo Lillehammerin Talviolympialaisten lopulla kulissien takana NHL-pelaajien tie laajamittaisesti Talviolympialaisiin oli lopullisen lopullisesti auki kun kaikki aiemmat neuvotteluajat NHL-pelaajien rajoitetun käytön siirtoajoista päätyivät. Ne päättyivät vuosien 1996 ja 1997 aikana ja siten tie Naganon Talviolympialaisiin olikin auki NHL-pelaajille vielä kun NHL päätti tosiaan pitää vihdoin ja viimein pitää aiemminkin monta kertaa harkitun sarjatauon pelaajien osallistumista varten.

  Varsinaisia NHL-pelaajia ei paljoa ollut vuosina 1976-1994 käytettävissä yleensä ja nimenomaan siis aktiivisia NHL-pelaajia. Sarajevon Talviolympialaisissa 1984 näin esimerkiksi taisi olla vain kolme NHL-pelaajaa eri mailla yhteensäkin. Kuitenkin aina Innsbruckista 1976 Lillehammeriin 1994 asti oli Talviolympialaisissa kuitenkin aika paljon jo NHL-varauspelaajia ja entisiä NHL-pelaajia ja sitten tietenkin vielä niitä pelaajia jotka aktiivisesti jo olivat varaamansa seuran kirjoilla jo harjoittelemassa tulevaa pelikautta varten eli jo seurassa tulevalla kaudella pelaavia pelaajia.

  Olihan vielä tietenkin sellaisiakin sääntöjä rajoitusten tiukempina vuosina, että vain hyvin yksittäisiä NHL-otteluja pelanneita pelaajia sai olla Talviolympialaisissa ja ei sitten kuitenkaan sen enempiä ottelumääriä sallittu mahdollisesti kisoihin laskettaville pelaajille niin Talviolympialaisiin kuin MM-kisoihinkaan. Kanada Cup/World Cup ja muut erittäin arvokkaat turnaukset/vähemmän arvokkaat turnaukset olivat sitten tietenkin asia erikseen.

  Sitten tietysti MM-kisoissa vuosina 1976-1997 NHL-pelaajia olikin jo melko paljon mitä pidemmälle NHL-pelaajien rajoituksia koskevat säännöt höltyivät ja sitten oli tietenkin vielä niitäkin syitä, että vaikka NHL-seurat olisivat päästäneetkin pelaajiaan niin ainahan esimerkiksi MM-kisoihin tai Talviolympialaisiin treenanneet maat ja niiden päävalmentajat eivät aina edes jostakin ihmeen syystä aina halunneet ottaa NHL-pelaajia mukaan kisoihin vaikka ne olisivat voineet tuoda vaikka mitä kykyjä mukanaan.

  Tämä vaivasi varsinkin jääkiekon huippumaita vaikka välillä sitten keskikastin maillakin oli samanlaisia ongelmia.

  Itse nimittäisin noita vuosien 1984-1994 aikakauden Talviolympialaisia kylläkin jo rajoitetusti NHL-ammattilaisten kisoiksi vaikka kieltämättä juuri jatkuvat NHL-pelaajien puutteet isommin kisoista söivätkin hieman sitä pelillistä tasoa ja loivat sitten puheita olemattomista NHL-pelaajien kisoista vaikka ne olivat avoimet vapaasti varsinkin oikeastaan jo Albertvillen 1992 ja Lillehammerin 1994 aikaan.

  Kuitenkaan ei se maailmanloppu ole NHL-pelaajien pelaamattomuuskaan, mutta typerää se olisi ja lajin kehitykselle olla sallimatta NHL-pelaajia ja heidän tuloaan Talviolympialaisiin vaikka uskoisin kyllä vaikka vuosien 1984-1994 Talviolympialaisten NHL-pelaajien rajoitussääntöihin tietyn pelaajakiintiön kautta tässä tapauksessa huonoimmillaankin enemmän kuin täydelliseen NHL-pelaajien pelaamattomuuteen.
   
 20. Captain K Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  Lainaus:
  Jos VilleLeinolta kysyt niin biittaisi silti mennen tullen Suomen parhaan rosterin mikä änäristä saatais.
   
 21. 99-v Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Minnesota Wild
  Riippumatta siitä, nähdäänkö NHL-pelaajat loppujen lopuksi Pyeonchangissa 2018 vai ei, niin viimeöinen ilmoitus oli pelkkää NHL:n neuvottelutaktiikkaa...
   
 22. Kalzu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Edmonton Oilers
  Se, mitä en toivo tässä nyt tapahtuvan, on että NHL alkaa valikoimaan kisat kerrallaan Olympialaisia, joihin osallistuu ja ei osallistu.

  Ihanteellista olisi, että tavalla tai toisella NHL sitoutuisi Olympialaisiin pitkällä tähtäimellä. Joko KOK tulisi vastaan, että olympiakiekko on vast'edeskin parasta maajoukkuelätkää. Tai sitten NHLPA antaa tiettyjä myönnytyksiä vaihdossa olympiatauosta.

  Mutta jos NHL:n olympiaosallistuminen vaihtelee kisoista toiseen, niin silloin toivoisin, että World Cupista lähdettäisiin tosissaan tekemään säännöllisesti pelattavaa maajoukkuepuolen ykköskisaa ja NHL:n ei tarvitsisi enää miettiä Olympialaisia.
   
 23. Trimmer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Oma näkemys on että nahila bluffaa, Washingtonin #8 on ilmoittanut kylmästi että I dont care, menen joka tapauksessa ja taisi myös Kuznetsov sanoa samaa. Siellä kun yhdestä joukkueesta pajatso tyhjenee ja siihen päälle muut rybyt muista joukkueista niin NHL:n on pakko nostaa joko kädet pystyyn tai sitten jakaa kovia kakkuja tähtipelaajille ja tätä en usko.
   
 24. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Paljonko muuten NHL on hyötynyt Naganosta tai Torinosta? Onko niiden jäljiltä nähty merkittävää kiinnostuksen nousua NHL-kiekkoa tai jääkiekkoa ylipäätään kohtaan? Vähän tuntuu siltä että ei ole mitään kummoista tapahtunut.
   
 25. Vinyl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aravirran kovuus
  Lainaus:
  Ovechkin on Ovechkin ja Malkin on Malkin, mutta ei siellä sen absoluuttisen kärjen takana ihan hirveän montaa venäläistä ole joka haluaa riskeerata uran NHL:ssä olympialaisten takia. Suomalaisia, ruotsalaisia, tsekkejä, jne taas tuskin huvittaa alkaa änkyröimään maajoukkueen takia palkanmaksajaa vastaan. En niin tarkkaan tunne palkkakattokiemuroita, mutta parhaimmillaanhan jonkun pelaajan lähtö voi jopa olla seuralle hyväksi, kun huonolla sopimuksella operoiva kaveri voidaan viltittää kurinpidollisista syistä.