Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus
 1. Ciry Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  le Club de hockey Canadien
  Lainaus:
  Kyllä eli liiketaloudellinen peruste.

  Tuli viestissäsi myös uutta informaatiota, koska en ollut tiennyt että NHL olisi vaatinut TV oikeuksien uudelleen neuvottelua, koska ymmärrykseni oli että kumppanuussopimus olisi koskenut lähinnä highlightseja, oheistuotteiden myyntiä sekä näkyvyyttä tv lähetyksissä logojen muodossa. Jos tuollainen vaade NHL:n puolelta on kokoajan ollut pöydällä niin neuvottelut on ollut turhia koska TV oikeuksien kilpailutus on tapahtunut jo ajat sitten sekä sen kaltainen urakka uudelleen suoritettavaksi pelkästään yhden lajin takia ei kuulosta realistiselta. Muuten tuosta kiristyksestä sen verran, että meillä taitaa olla hienoinen näkemys ero sen käsitteen ymmärtämisessä.
   
 2. Gubar Jäsen

  Lainaus:
  Aaaivan. En tullutkaan ajatelleeksi tuota. En ole kovinkaan kartalla näistä pelin ulkopuolisista asioista. Hyvä, että vielä jokunen vuosi sitten tiesin kuka Bettman edes on.

  Mitä tähän päätökseen vielä tulee, toivon hartaasti että päätöksessä pysytään. Eikä niin, että Korean jälkeen seuraavissa Olympialaisissa NHL -pelaajat ovat taas mukana. Se tuntuisi todella epäreilulta, koska tässä olisi sitten ollut hyvä sauma eläkevöityviltä pelaajilta tavoitella Olympiamitalia ja nyt se viedään niiltä turhaan jos tässä on jokin "välivuosi". Mulla on kyllä aika "Sihvoslainen" ajatusmaailma että ei minua kiinnosta maat ja fanittaminen vaan se peli. Mä olen ihan tyytyväinen pelkän NHL:n seuraamiseen. En mä jaksa pahoittaa mieltäni jos NHL -pelaajia ei nähdä Olympialaisissa, kunhan päätös pitää.
   
 3. Orava Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Highlightsien oikeudet on luonnollisesti neuvoteltu samaan tapaan, kuin muutkin kiekon näyttöoikeudet. Ei KOK:n koko TV ja nettioikeuksia olisi tarvinnut uusia, mutta näiltä osin kyllä. Siinä mielessä kirjoitin huonosti.

  Kyllä mä ymmärrän NHL:n päätöksen perusteet, mutta aika turha tässä on yrittää esimerkiksi pelaajia syyllistää. KOK teki tyhmästi kun ei maksa NHL-pelaajien vakuutuksia ja matkoja, mutta siellä kiekko on kuitenkin vaan yksi laji muiden joukossa, eikä niiden organisaatiossa varmasti olla tyytyväisiä jos yksi laji saa liikaa valtaa tai erioikeuksia.
   
 4. Mediakuutio Jäsen

  Lainaus:
  Taitaa vaan tuo jääkiekko olla koko talviolympialaisten seuratuimpia ellei seuratuin laji ja sen mielenkiinto hiipuu kyllä aika paljon jos NHL pelaajat eivät osallistu.
   
 5. Ciry Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  le Club de hockey Canadien
  Lainaus:
  Sinänsä itse kirjoitin myös huonosti, koska tarkotukseni ei ollut syyllistää ketään(tai no syyllistän oman periaatteeni vuoksi KOK, koska sen säännöissä on urheilun edun ajaminen, mutta säännöthän on vain sääntöjä), vaan tuoda se oma näkemykseni esiin, joka on puhtaan liiketaloudellinennäkökulma. Kyllä minäkin haluaisin NHL pelaajat olympialaisiin, mutta ymmärrän täysin omistajien ratkaisun. Samoin ymmärrän pelaajien näkökulman, mutta kollektiivisesti katsottuna he eivät voi väittää etteivät ole voineet vaikuttaa asiaan, koska se on nykyisesti trendikäs vaihtoehtoinen totuus. Yksilötasolla tämä voi ja pitääkin paikkansa, muttei kollektiivisesti katsottuna.

  Itse olen ymmärtänyt, että nuo TV oikeudet on KOK kanssa neuvoteltu puhtaasti aluekohtaisesti ei lajikohtaisesti? Voin olla väärässä tämän suhteen, mutta tämä kuva on jäänyt jostain syystä päähäni. Tämän vuoksi neuvottelut olisi tehtävä kokonaan uudestaan, jollei kaksin keskiset neuvottelut alueellisten oikeuden omistajien kanssa tuota tulosta. Koska oikeudethan on jo nyt siirtyneet niiden omistajille KOK:lta, jollei sopimuksissa muita ehtoja asiasta ole.
   
 6. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Ville Niemiseltä hyvä huomio koskien sitä, mitä pelaajat kisoihin osallistumisesta ajattelevat. Ovechkin, Erik Karlsson ja kumppanit ilmaisivat pettymyksensä NHL:n päätökseen mutta NHLPA:ssa on kuitenkin 750 aktiivijäsentä, joista (vain) noin 150 lähtisi/pääsisi olympialaisiin. Mitä mieltä ne muut 600 pelaajaa ovat? Nieminen oli sitä mieltä että NHLPA tulee vielä äänestämään tästä asiasta, vaikka NHL on jo kertonut että asia on loppuun käsitelty. Kiinnostaako jotain Andrew Goglianoa tai Jake Gardineria pitää kahden viikon huili- / treenitauko kesken kauden. Tiedän ja tiedostan, että moni kisoista ulos jäävä pelaaja pakkaa kamansa tuon ajaksi ja lentää lomalle Hawaiille ja tai Karibialle lepuuttamaan, mutta samalla yhtä moni varsinkin nuori pelaaja jää vetämään tiukan treenijakson ennen kevään ratkaisupelejä. En muista että miltä pelit näyttivät Sochin kisojen jälkeen, mutta antaisihan kisatauko valtavan edun niille joukkueille, joilta kisoissa on vaan peri pelaajaa vs. esim. Pittsburgh tai Washington joiden rosterista helposti 1/3 mahtuisi olympialaisiin.

  Mä olen edelleen sitä mieltä että NHL on oman osuutensa tehnyt jääkiekon tunnetuksi tekemisestä viisien viime olympialaisten aikana ja jos tähdet kisoihin halutaan, niin joku muu saa maksaa lystin.
   
 7. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Ja näistä esimerkiksi Sidney Crosby, Patrice Bergeron, Ryan Getzlaf ja Duncan Keith, kahden olympiakullan miehet. Alexander Ovechkinin motiivi on selvä, tahtoo voittaa olympiakultaa ja joskus päästä kolmen kullan kerhoon (tai Pallokerhoon), mutta nämä parin kullan miehet voivat hyvinkin edustaa NHL:ää ja ilmoittaa, ettei olympiakisat kiinnosta.
   
 8. SouthernSun76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
 9. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Tämä on tosi hyvä juttu. Saattaa kohta alkaa seurojen mielipiteet muuttumaan osallistumisesta, kun ei saa näitä tähtipelaajia sen takia. Ajatellaan et Hawks saisi kummatkin ensi kaudeksi jos NHL päästäisi pelaajat olympialaisiin, no ei päästä ja nää äijät tekee vaikka Wildin kanssa sopimukset olympiavuoden jälkeen. Kummastakin kasvaa supertähtiä, ja Hawks saa nenilleen vain siksi että ajattelivat vain rahaa.

  Hawks oli vain joukkue jota käytin esimerkkinä, koska sinne noi äijät oli menossa. Älkää Hawks fanit tulko repimään multa päätä irti, se oli vain esimerkki.
   
 10. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Siirsin toisesta ketjusta:

  Venäjä 2018

  Ovetshkin - Datsjuk - Nitsushkin
  Kovaltshuk - Kuznetsov - Kaprizov
  Gusev - Shipatshjov - Dadonov
  Shirokov - Svetlakov - Telegin
  Mozjakin

  Voinov - Antipin
  Belov - Orlov
  Ozhiganov - Kiselevits
  Bereglazov - Jakovlev

  Sorokin
  Shestjorkin

  Kisojen ykkössuosikki by far.

  Toki kuten huomaatte tuossa on oletuksena, että Ovechkin toteuttaa uhkauksensa ja osallistuu kisoihin ottaen venäläiset joukkuekaverinsa mukaan.
   
 11. Rocco Jäsen

  Onhan se aika kornia voittaa Olympiakultaa jääkiekossa, jos vastassa on EHT-joukkueet, ja Kanadallakin joku yliopistopoika Andrew McKim ykköstykkinä. Tietysti Olympilaiset kokemuksena, kaikkien muiden urheilijoiden seassa isossa tapahtumassa, on iso kokemus, mutta kisojen arvo on kyllä paljon alempana kuin Skoda Cupin.
   
 12. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  No ainakin saa piparia enemmän kuin tarpeeksi. Eikös niille urheilijoille jaeta jotain 10 kortsua per naama tms. kun menevät olympiakylään asumaan.
   
 13. Kahvitunti Jäsen

  Lainaus:
  olympiakulta on kuitenkin aina olympiakulta, osallistui sinne kaikki tai ei.
   
 14. Rocco Jäsen

  Lainaus:
  Kysy mitä mieltä Juha Tiainen oli Olympiavoitosta, kun koko itäblokki boikotoi kisoja.
   
 15. Lauriman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalpa, Leijonat
  Toivon mukaan suomalaispelaajat lähtee sillä asenteella että se olympiakulta otetaan nyt viimeinkin. Olympiakulta on helvetin kova juttu, oli siellä kisoissa ne parhaat tai ei. Suomelta se puuttuu vielä ja nyt se olisi mahdollista saavuttaa. Enpä ole kuullut Peter Forsberginkaan luovuttaneen Lillehammerin kultamitaliaan pois vaikka turnauksessa ei änäripelaajia esiintynytkään.
   
 16. vallu12 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Passissa lukee Tampere, Blackhawks, Steelers
  Olympilaisten pääsihteeri tms iso kiho sanoi että kisoihin valmistaudutaan edelleen sillä olettamuksella että NHL pelaajat olisivat mukana.

  Josko sittenkin....
   
 17. Isaa Jäsen

  Lainaus:
  Joo, eihän se mitalin tai tittelin nimi mihinkään muutu. Arvo sen sijaan muuttuu. Jos NHL-pelaajat eivät osallistu, niin jääkiekon olympiakulta vuodelta 2018 on jopa vähäpätöisempi suoritus kuin jokavuotisten Skoda-höntsien voittaminen.
   
 18. Jonisti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  St. Louis blues
  Lainaus:
  Voisitko perustella tarkemmin, miksi se on vähemmän arvokkaampi? Tarkoitatko, että NHL:n ulkopuolella pelaavat eriarvoista jääkiekkoa? Sain pointin mitä ajat takaa, mutta kaipaisin tarkempaa selitystä.

  Tarkoitat viestissäsi, että joka neljäs vuosi pelattavat kisat ovat vähemmän arvokkaat, kuin joka vuosi pelattavat? Olympiamitali on olympiamitali ja uskoisin että näin on myös jokaisen huippu-urheilijan mielestä. Kyseinen mitali on mahdollista voittaa vain kerran neljään vuoteen, mm-kisamitali sentään joka kevät.
   
 19. Isaa Jäsen

  Lainaus:
  Voihan se joidenkin pelaajien mielestä tuntuakin mukavammalta. Itse puhuin kuitenkin objektiiviselta kannalta.

  Kisojen tiheydellä ei ole merkitystä, jos osallistujien laadussa on eroja. Otetaan perustelun esimerkiksi sitten vaikka 100 metrin juoksu. Kuvitellaan, että olympialaisista jää pois 40 tilastojen mukaan nopeinta juoksijaa. Sen sijaan olympialaisia ennen Kuortaneen Eliittikisoihin osallistuukin yllättäen neljä maailman parasta pinkojaa. Tällaisessa tilanteessa yhden Eliittikisa-osakilpailun voittaminen olisi kovempi juttu kuin olympiakulta, vaikka niitä osakilpailuja järjestetään useampia vuodessa.

  Riippuu ihan MM-kisajoukkueiden laadusta olympiavuonna, kumpi turnaustitteleistä on kovempi. Näillä näkymin kumpikaan ei tule järin merkityksellinen olemaan.
   
 20. Petri1981 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers, ManU, Vaasan Sport, TPS
  Lainaus:
  Kyllä se nyt luulisi olevan ilman selitystäkin selvää, että olympiamitali on arvokkaampi, jos siellä pelaa kaikki parhaat pelaajat. Eihän jalkapallon olympiakultaakaan arvosta kukaan, koska siellä pelaa B-luokan junnupelaajat.
   
 21. Van Cleef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
 22. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. Crucible. KaMa.
  Tosiaan, Juusela lätkästä formuloihin ja Saari formuloista lätkään. Juuselan trendi oli jokseenkin laskeva, mutta eipä olis Saari tullut ensimmäisenä mieleen.

  Hirveästi ei odotuksia, kai se jotain osaa.
   
 23. IcyPredator Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Oskari Saari vaikuttaa high risk high reward tyyppiseltä valinnalta. Kai se riittää, että on Haajasen saunakaveri (eiköhän Spordellekin joku rooli löydy). JP Jaloa pidän yhtenä parhaista kiekkoselostajista, joten olisi ollut turvallinen valinta Suomen pelien selostajaksi. Toisaalta ihan sama kun turnaus on näillä näkymin EHT-läpsyttelyä.
   
 24. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Saaren valinta kiekkoselostajaksi kuulostaa mielenkiintoiselta. Joskus kivi ja kirves selosti Hockey Night -pelejä, mutta noin muuten ei profiloidu lätkään millään tavalla.

  Jalo oli sitä vastoin erittäin odotettu selostaja, koska hän on ainoa Eurosportin selostajista, joka omaa kiekkotaustaa. Varma vaihtoehto.

  Olisin kuitenkin odottanut, että Mertaranta ottaa Eurosportin haltuunsa. Ilmeisesti miehelle on räätälöity isompikin rooli MTV:n kisaurakassa. Kai heillä jotain studiokeskusteluja on?
   
 25. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa & LA Kings, Manchester United
  Eli meneekö nyt kaikki paitsi Suomen pelit jonkun maksukortin taakse kuten MM-kisoissa?