Tämä Hesarin vertaus Trump - sika oli aikanaan minusta hauska, mutta kieltämättä Vallinilta oivaltava nosto Hesarin moraalin ja etiikan joustavuudesta
Tässä sitten tuo törkyviesti mistä Saska Saarikoski oli lähettänyt. Ei nyt mikään törkein ikinä missään, enkä oikein tiedä millä asialla tuossa tarkemmin ollaan.
Aioitko tehdä viranomaistaholle ilmoituksen siitä, että Jatkoajalla joku levittää väärää tietoa? Siitä vaan, siitä tulee hauskaa. Itse asiassa Kavenin toimenkuvalla ei omassa kommentissani ollut juurikaan merkitystä. Maalittamiseen voisi syyllistyä myös ex-toimittaja eikä maalittamisen kohteellakaan ole tarkkaa määritelmää. Ja niin, todellakin pyrin aivan tarkoituksellisesti hämärtämään käsitteitä ja osoittamaan niissä piileviä ongelmia.Se että jotkut ovat niin tyhmiä, että puhuvat ikärasismista ei tarkoita sitä, että pitäisi alkaa yleisemmin höpisemään poliittisesta rasismista. Kulttuurirasismin alle tuo ei oikein mene kirveelläkään, kun ymmärtääkseni perussuomalaislla ei ole omaa kulttuuria, kyseessä ei ole etninen ryhmä tai muukaan sellainen.
No tässä aletaan taas olla jotain lähellä, mutta en ole varma voidaanko tuota pitää sen kummemmin vihapuheena kuin tällä palstalla usein esitettyjä väitteitä ties mistä poliittisesta katsantokannasta. Vasemmistolaisia luokitellaan varkaiksi, mielenosoittajat ovat aina jotain loisivia työttömiä jne. eli vihapuheen laajentaminen noin laajaksi johtaisi mielettömiin tulkintoihin (puhumattakaan siitä millaisia näkemyksiä esimerkiksi venäläisistä on lähiaikoina kirjoitettu).
No tämä on taas silkkaa idiotismia. Eli maalittaminen on vain orwellilaisen totuuspoliisin keksimä juttu jota ei oikeasti tapahdu? Vai mitä meinaat tuolla? Jotenkin tuo puhe termien merkitysten hämärtämisestä kuulostaa taas siltä mitä harrastat oikeastaan koko viestisi läpi. Eli koitat vain selittää kuinka eläköitynyt toimittaja Kaven on syyllistynyt mahdollisesti rasismiin, vihapuheeseen tai maalittamiseen. Ja kyllä kyseessä on eläköitynyt toimittaja kuten tässä ketjussa käytiin jo aiemmin läpi. Sinä ilmeisesti haluat kuitenkin jatkaa valheellisen tiedon levittämistä siitä kuinka Kaven olisi edelleen toimittaja.
Tämä itseasiassa on jopa törkeämpi kuin mitä oletin. Tässähän Saarikoski lähes suoraan maalittaa Mattilaa rasistiksi - tai ainakin rasismin vastustamisen vastustajaksi. Näinhän asia ei missään nimessä ole, ja tällaisen väittäminen on todella epämielekästä. Todella alentavaa ja ala-arvoista käytöstä Hesarilta ja Saarikoskelta yhtä meidän arvostetuinta taiteilijaa kohtaan.
Tässä tuo Mattilan alkuperäinen twiitti. Saarikosken maalitusyritys repäisty jostain wokemaailmasta, jossa erimieltä oleva pyritään vaimentamaan rasismikortilla - kas kun ei sentään naisvihakortilla.
Aika pelkistetty näkemys journalismista. Niinkö ne toimittajat aamulla töihin mennessään ajattelevat, että kenenköhän päivän sitä tänään pääsisi pilaamaan?Eiköhän se yleinen agenda medialla ole muutenkin se pahan olon lisääminen. Mikään ei ole positiivista vaan kaikki on kauheaa, aina. Ja turha perustella myynnillä koska kukaan ei kokeile positiivisuutta.
Lähinnä ajattelen tämän maan yleistä mököttämistä ja alakuloa, jota mielestäni olisi turha lisätä millään "nyt maailma loppuu kun tulee sitä tai tätä" joka loppupeleissä ei sitten eronnutkaan normaalista sunnuntaista millään tavalla -uutisia.Kirjoitan tänne mediaketjuun tämän vastaukseni, kun aihe ei oikein ilmastonmuutosta enää käsittele.
Aika pelkistetty näkemys journalismista. Niinkö ne toimittajat aamulla töihin mennessään ajattelevat, että kenenköhän päivän sitä tänään pääsisi pilaamaan?
Tätä ilmiötä on muuten myös ihan tutkittu ja pohdittu tuolla yliopistomaailmassa, ja sille on ihan oma nimensä: negativity bias. Meinaa siis käytännössä sitä, että vaikka kaksi asiaa olisivat periaatteessa yksilön kannalta yhtä kiinnostavia, negatiivisesti esitetty juttu herättää suuremman tunnereaktion kuin myönteinen näkökulma. Tämän huomaa vaikkapa somesta aika helposti, ja tähän pohjaa myös se tosiasia, että kielteinen kulma myy uutisissa paremmin kuin myönteinen.
Negativity bias - Wikipedia
en.wikipedia.org
Ja siis, kyllähän niitä positiivisiakin uutisia tehdään. Suomessa tätä kai kutsutaan nykyään ratkaisukeskeiseksi journalismiksi, vaikka itse sellaisen tekijöitä täältä kai ei vielä hirveästi löydy. Työpajoja journalisteille aiheen ympäriltä olen kuitenkin ymmärtänyt järjestettävän. Angloamerikkalaisessa maailmassa ollaan perinteisesti vähän kaikessa edellä, sieltä löytyy ihan oma positiivisille uutisille omistettu verkkolehtensäkin ja ratkaisukeskeinen journalismikin taitaa olla laajempi juttu. Tämän kyllä soisi minustakin yleistyvän mediassa, mutta se on samalla ihan totta, että kielteinen myy paremmin kuin myönteinen. Noin niinkuin karrikoidusti (hyvin yksilöstä riippuvaa tämä myös on, mutta jos nyt suurella pensselillä maalataan), jos siis aihetta tutkineita on uskominen. Ja miksei olisi.
Positive News | Good journalism about good things
Positive News is the first media organisation in the world dedicated to quality, independent reporting about what’s going rightwww.positive.news
Jos nyt luit tuota Wikipedia-artikkelia, niin ei kyseessä ole mikään yksittäinen tukimus, vaan varsin laaja sosiaalipsykologinen konsensus ihmisen mielen toiminnasta, johon on päädytty lukuisien eri tutkimusten perusteella. Myös paljon paljon laajempi aihe kuin suhtautuminen pelkästään uutisiin - mutta pätee oikein hyvin niihinkin, tai selittää sitä, miksi se negatiivinen sisältö myy helpommin.Ja kukahan tämänkin tutkimuksen maksoi jolla päädyttiin päätelmään myymisestä? No se oli sarkastinen heitto aiheeseen, mutta edelleen olen sitä mieltä että on laiskaa ja helppoa kirjoittamista jos ei positiivisia juttuja osaa kirjoittaa myyviksi.
Tästä jossain määrin samaa mieltä. Tai ainakin siitä, että alalle hakeutuu jengiä näinä influensseriaikoina myös helpon (tai ainakin helpoksi luulemansa) julkisuuden perässä eikä niinkään kutsumuksesta. En nyt ihan kaikkia nykytoimittajia tällaisiksi kuitenkaan leimaisi, ja yleensä nuo tyypit päätyvät kai iltapäivälehtiin tai johonkin Seiskaan, tai ennemminkin lähtevät alalta, kun helppouden illuusio rikkoutuu. Tunnen jokusen toimittajan, ja ainakaan heidän työnsä ei ole palkkaan nähden missään määrin helppoa. Tai ainakaan siltä vaikuta näin ulkopuolisen korvin.Sen tiedän että "ne toimittajat" menevät aamulla töihin pyörimään sen saman suuntauksen ympärillä minkä omistava taho heidän haluaa tekevän. Näkyy hyvin pitkälle monissa paikallislehdissä ja vähän isommissakin, ettei toimittajilla ole enää halua tehdä töitä uutisten eteen vaan tehdään helpoista asioista juttuja. Journalismi on kuollut taiteenlaji, nykyään vain kopioidaan uutisia.
Maaseudun tulevaisuudessa tehdään muuten minustakin oikeasti varsin hyvää politiikan journalismia ja erityisesti EU-seuranta on siinä aviisissa (toki ymmärrettävistä syistä, vaikka saisi olla muissakin) ihan eri tolalla kuin missään muussa suomalaisessa sanomalehdessä.Jäin miettimään ratkaisukeskeistä mediaa ja totesin, että jossain huoltamokahviloissa olen silmäillyt läpi Maaseudun Tulevaisuutta ja tullut ainakin niinä kertoina paremmalle tuulelle uutisoinnin tasosta.
Jos nyt luit tuota Wikipedia-artikkelia, niin ei kyseessä ole mikään yksittäinen tukimus, vaan varsin laaja sosiaalipsykologinen konsensus ihmisen mielen toiminnasta, johon on päädytty lukuisien eri tutkimusten perusteella. Myös paljon paljon laajempi aihe kuin suhtautuminen pelkästään uutisiin - mutta pätee oikein hyvin niihinkin, tai selittää sitä, miksi se negatiivinen sisältö myy helpommin.
Tämä tavallinen kesäpaita voi olla silmänisku äärioikeistolle
Monimerkityksellisten symbolien käyttäminen on riski valtavirtapoliitikolle, arvioi kaksi Ylen haastattelemaa tutkijaa.yle.fi
Menee tämä maa kyllä aika sekavaksi. Jokainen toki saa vapaasti tulkintojaan sorvailla. Se vain on käsittämätöntä, että Yle antaa tälle näkyvyyttä. Eiköhän pari arvostettua vakiolausujaa ole kohta studiossa selventämässä meille merkityksiä.
Tämä tavallinen kesäpaita voi olla silmänisku äärioikeistolle
Monimerkityksellisten symbolien käyttäminen on riski valtavirtapoliitikolle, arvioi kaksi Ylen haastattelemaa tutkijaa.yle.fi
Menee tämä maa kyllä aika sekavaksi. Jokainen toki saa vapaasti tulkintojaan sorvailla. Se vain on käsittämätöntä, että Yle antaa tälle näkyvyyttä. Eiköhän pari arvostettua vakiolausujaa ole kohta studiossa selventämässä meille merkityksiä.
Boogaloo movement - Wikipedia
en.m.wikipedia.org
Examining Extremism: The Boogaloo Movement | Examining Extremism | CSIS
The Transnational Threats Project’s Examining Extremism series provides an overview and assessment of the Boogaloo movement—a network of individuals spanning the political spectrum and united by the belief in a coming second civil war in the United States.www.csis.org
Kyllä sillä oikeasti on merkitys ihan oikeassa maailmassa.
Sattumalta valikoitunut Ylelle Suomen kommunistisen puolueen pääsihteeri (ei mainita tätä yhteyttä jutussa) kommentoimaan kun riistokapitalismi nostanut korot ylös ja kustannukset nousee, mitkä tietenkin muiden pitäisi maksaa. Ihan hyvin voisi mainita tällaisissa asioissa taustaa kun poliittinen henkilö tai taho on äänessä, olkoonkin kuinka marginaalinen tahansa. Esim. Hesari aika usein lisää jutun loppuun "jääväyskommentin" tyyliin HS on osa Sanoma-konsernia jos vaikka uutisoivat negatiivista asiaa omistajastaan.
Kyllä sillä oikeasti on merkitys ihan oikeassa maailmassa.
"Munasillaan munasillaan, kohta kaikki on munasillaan..."Mulla oli tässä pari vuotta sitten kertynyt hieman enmmän tuota mahaa ja hommasin just tommosen hawaii-paidan kun sitä saa todella isossa koossa. Oon sitä senkin jälkeen käyttänyt näin kesäisin vaikka päälle mahtuisi pienempikin paita nykyisin.
No eilen sitten tossa kylätiellä tuli useampi poliisi (2 moottoripyörää ja paku) vastaan ja hiljensin siinä sitten melkein kävelyvauhtiin niitä ihmetellessä. Viimenen moottoripyöräpoliisi kääntyi perään ja vilkautti sinisiä valoja ja pysähdyttiin. Se sitten puhallutti ja luulin tähän asti että se epäili rattijuopumuksesta kun ajoin niin varovasti, mutta nyt koin valaistuksen ja käsitin että sehän luuli äärioikeistolaiseksi kun oli se hiivatin hawaii-paita päällä.
En tuota yhteyttä ennen tiennytkään ja nyt hieman harmittaa, kun paita on vielä ihan hyvä ja mukava pitää lämpimillä ilmoilla, jos joutuu sen pois heittämään.
Näitä yhteyksiä kun kokoajan tulee lisää niin pitäisi varmaan saada päätös puolueettomalta taholta minkälainen uniformu olisi mahdollisimman neutraali ettei joutuisi väärinymmärretyksi.
Palestiinalaishuivi taitaa olla vielä turvallinen asuste, ellei ole kulttuurista omimista.Menee tämä maa kyllä aika sekavaksi. Jokainen toki saa vapaasti tulkintojaan sorvailla. Se vain on käsittämätöntä, että Yle antaa tälle näkyvyyttä. Eiköhän pari arvostettua vakiolausujaa ole kohta studiossa selventämässä meille merkityksiä.