Nyt just vituttaa!

  • 2 575 951
  • 12 174

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
@BOL nyt täytyy kyllä kummeksun vastaustasi, tai ainakin sen alkua. Ei minulla ole syytä tuntea mitään sinua kohtaan, kaikkein vähiten minkäänlaista inhoa tai sietämättömyyttä. Pyrin esittämään sinulle kysymyksen argumenttiasi koskien, koska koin ja koen yhä näkemyksesi olevan kovin kapeakatseinen ja jättävän merkittäviä seikkoja huomioimatta. Ilmeisin on IFK:n menestys kotijoukkueena viimeisten kausien aikana.

Tältä osin ihmettelen, miten voit vain sivuuttaa mielestäni täysin perustellun kysymyksen vain viittaamalla aikaan. Autovertauskin ontuu, koska 5 vuodessa autoa ei rakenneta kertaakaan uudelleen, jää sen sijaan jäädytetään vähintään sen viisi kertaa uusiksi. Toki jäähdytyslaitteistolle on tullut ikää lisää, mutta koska kyse on jo lähtökohtaisesti vanhasta koneistosta ei viimeinen viisi vuotta juurikaan ole muuttanut tilannetta. On itseasiassa vaikea kuvitella jäähdytyskoneistolle sellaista ikää, missä tuo 5 vuoden ikä olisi joltain osin vertailukelvottomaksi tekevä seikka.

Siitä olemme samaa mieltä, että Nordiksen jää on huono ja vaikuttaa selvästi pelin tasoon, erityisesti ottelun loppua kohden tämä seikka tuntuu korostuvan. Sama ongelma on kuitenkin ollut jo useamman vuoden, joten emme voi hylätä menneitä kausia tästä syystä vain koska aika. Koska muut ovat onnistuneet taikomaan IFK:sta pirun kovan kotijoukkueen ja Pikukin on sen tehnyt 18-19 kauden lopussa, on katseet tältä osin pakko kääntää penkin taakse. Muutos on tapahtunut siellä ja pelaajistossa, ei IFK-fanien tuottamissa paineissa tai jään kunnossa.

Toisaalta huono jää Nordikselle on klassinen esimerkki asiasta, jolla on kaksi puolta. On totta, että IFK kärsii Nordiksen jäästä eniten, koska pelaa puolet runkosarjasta kyseisellä alustalla. Toisaalta IFK:lla on mahdollisuus oppia hyödyntämään kyseistä seikkaa parhaiten kaikista liigaseuroista. Onko huono jää tältä osin siis uhka vai mahdollisuus? Henkilökohtaisesti uskon huonossa jäässä piilevän IFK:lle vähintään yhtä ison mahdollisuuden kuin uhan, ainakin osaavissa käsissä. Tältäkin osin katseet on syytä kääntää penkin taakse.

On toki totta, että huono jää osalta kasvattaa loukkaantumisriskiä ja tätä kautta asettaa IFK:n haavoittuvampaan asemaan kuin muut seurat. Loukkaantumisia ei pidä väheksyä, mutta IFK:n resursseilla ja pelaaja materiaalilla niidenkään avulla ei voida selittää viime kauden kaltaista suorittamista runkosarjassa ja erityisesti kotikaukalossa.

Kun vielä huomioimme sen, että Pikkaraisen IFK ei ole ollut kovinkaan hyvä kotona otteluiden alussa, milloin jää siis vielä on kunnossa, emme voi pistää huonoa suorittamista kotiotteluissa huonon jään piikkiin. Kyllä ne syyt löytyvät jostain muualta. Toki toivoa sopii, että mainitut syyt on jo löydetty ja IFK on tällä kaudella taas hyvä kotijoukkue.
Pitkälti tästä olen samaa mieltä. Ja varsinkin siitä, ettei minulla ole mitään negatiivista @BOL sinua kohtaan.
Meillä vain on eriävät mielipiteet.
Pahoittelen, jos olen pahoittanut mieltäsi.
Enkä suinkaan ole pelkästään kritisoinut valmentajiamme. Kyllä pelaajat ja myös UTJ on saanut oman lusikkansa.
Enkä kehu tuota jäätä, mutta jää ei voi olla syynä vain toisen joukkueen heikkoon esitykseen.
Pääasia on kuitenkin, että saatiin 3 pistettä. Montakohan tulee viikonlopun peleistä?
Itse veikkasin ennen kauden alkua 15 pistettä 10stä ekasta pelistä. Se oli ennen kaikkia saikkuja, Bemströmin ja Luodon tuloa. Nyt uskon vähän enempään, sanotaanko 19 pisteeseen.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@Provider , en viitannut mitenkään erityisesti sinuun, kun mainitsin, että tietyt nimimerkit karsastavat aivan kaikkea, mitä kirjoitan. Se on toki heidän oikeutensa ja kyllä eri mieltäkin saa ihan oikeasti olla. Itse ajattelen niin, että omaa mielipidettä on mahdollista myös muuttaa, jos jollekin asialle esitetään hyvät perusteet ja niiden perustelujen pohjalta väite X voisi pitää paikkansakin. Ja on paljon asioita, mitä ei ole välttämättä itse edes tullut ajatelleeksi. Ja esim. tässä jään kunto-asiassa sillä voisi saada moneen kysymykseen, mitä täälläkin on pyöritelty. Ei se yksinomaan mikään autuaaksi tekevä selitys tietenkään ole, mutta yksi mahdollinen tekijä. Pahoitteluni, jos tulkitsit kirjoitukseni kohdistuvan sinuun, se ei ollut tarkoitukseni.

En varsinaisesti ole edes eri mieltä kanssasi, enkä ole laittamassa ihan kaikkea huonoa pelkän jään piikkiin. Kuten kirjoitin pariinkin kertaan, joukkueen menestys tai menestymättömyys on aina osiensa summa. Ja tietenkin myös valmennus kuuluu siihen kokonaisuuteen. Intouduin erityisesti eilen kirjoittamaan huonon jään isosta merkityksestä, sillä asia oli hyvin tuoreessa muistissa heti eilisen pelin jälkeen. Eilen jää oli ihan oikeasti todella huono ja kyllä se vaikutti peliin.

Itse en tiedä, treenaako edustusjoukkue miten paljon Ellulla ja miten paljon areenan puolella. Näkisin kuitenkin, että huonon jään merkitys harjoituksissa ei ole niin suuri kuin pelissä. Mitään tilastoa mulla ei ole esittää todistusaineistoksi Pikkaraisen ajan pelin aluista, mutta en kyllä muista, ettei kovaa olisi aloitettu hänenkin aikanaan. Viime kaudella oli montakin peliä, missä HIFK hallitsi pelejä aivan suvereenisti ja vastustajan eka veto tuli useiden minuuttien pelin jälkeen ja jopa usein meni sisäänkin. Ja tietenkin se sitten vaikuttaa myös pelin jatkoon. En osaa pitää tällaista pelinkuvaa ”ei tultu kovaa pelin alussa”-tilanteeksi. Toki myös edellisen pelin ajankohdalla on merkitystä. Jos on pelattu edellisenä päivänä, energiat on usein alussa tapissa ja laskee usein loppua kohti. Jos taas edellisestä pelistä on pidempi aika, kuten HIFK:lla viime kaudella todella usein oli, alku on usein tunnistelevampi ja tämä on mielestäni ihan luonnollista ja ymmärrettävääkin, kun pelituntuma on vähän hakusessa. Mutulla heitän, että HIFK pelasi viime kaudella useammin kotona joukkuetta vastaan, jonka edellisestä pelistä oli vähemmän aikaa kuin HIFK:lla, mutta HIFK matkusti seuraavana päivänä vieraspeliin ja vastustaja lepäsi tai pelasi kotona. Tämän voinee joku innokas tarkastaa tilastoista.

Yleisesti väitän myös, että huono jää vaikuttaa myös pelaajien peliasentoon, vauhtiin, syöttöihin, jne. niitä heikentäen. Olisi tietysti ihanteellista, jos jokaisella pelaajalla olisi kyky muuttaa 100% omaa suoritustaan jään kunto huomioiden, mutta en pidä sitä kovin todennäköisenä, kun kaikilla on uraa takana kuitenkin keskimäärin kymmeniä vuosia ja kentällä kuitenkin pelataan hyvin pitkälle vaistoilla ja motoriset asiat hioutuvat vuosien aikana. Moni pelaaja toki tekee hienosäätöjä uransa aikana ja palkkaa jopa henkilökohtaisen valmentajan tekemään muutoksia luisteluun, peliasentoon, jne., mutta näidenkin tulokset vievät usein aikaa. Jos valmennus alkaisi näitä korjaamaan kaikkien osalta, muuhun ei jäisi aikaa.

Itse olen aistinut pelaajissa myös turhautumista. Osa menee varmasti ihan normaaliin epäonnistumisista seuraavan vitutuksen piikkiin, mutta jos olette huomanneet, pelaajia esim. kaatuilee täysin yhtäkkiä, ilman mitään syytä. Katsojat tietysti ajattelevat, että pelaaja on niin paska, ettei muuta osaa, mutta usein siinä on muutakin. Ja kun nämä tilanteet toistuvat, ne vaikuttavat vähintään alitajuntaisesti pelaamiseen, lisäävät loukkaantumisriskiä ja vaikeuttavat aisteilla pelaamista. Koko pelaaminen siis kärsii.

HIFK:ssa pitää pelata kotona tietyllä tavalla ja siihen vaatimukseen Pikkarainen on mielestäni pyrkinyt vastaamaan ja joukkue on sitä ihan hyvin toteuttanutkin. Toki vastustajallakin on aina vaikutusta. Ne jengit, jotka tulevat vain Nordikselle puolustamaan, tappamaan liikkeen ja iskemään vastaiskuista, ovat usein olleet vahvoilla. Ja tässä pelityylissä jään kunnolla ei ole niin suurta merkitystä. HIFK on pelannut kovia jengejä vastaan (Kärpät, Tappara) yleensä hyvin ja varmasti myös vastustajan mielenkiinnolla on merkitystä myös pelaajille. Nämä jengit ovat kuitenkin myös tulleet ihan oikeasti pelaamaan lätkää, eikä vain tappamaan peliä ja näitä jengejä vastaan HIFK:lla saattaa huonosta jäästä ollakin etua. Jos joukkueen kotipelitapaan tehdään muutoksia passiivisempaan suuntaan, siitä seuraa armoton valittaminen välittömästi. Joten tavallaan sellaista vaihtoehtoa ei ehkä sitten kuitenkaan ole valmennukselle olemassa? Ja toisaalta, jokaisella valmentajalla on yleensä oma ja tietynlainen tyyli, miten haluaa joukkueen pelaavan. Jos sitä hirveästi muutetaan, valmentaja ei ole vahvimmillaan eikä siitä välttämättä seuraa toivottuja tuloksia. Pikkarainen on palkattu peluuttamaan aktiivista lätkää ja siinä hänen osaamisensa tulee parhaiten esiin. Jollain Dufvalla sitten toisenlaista kiekkoa, mutta se taas ei oikein istu siihen, mitä täällä halutaan.

Perjantaina nähdään, miten jää vaikuttaa joukkueiden pelaamiseen, vai vaikuttaako mitenkään. Toivon itse, että jää olisi mitä parhaimmassa kunnossa eikä se vaikuttaisi mitenkään yhtään mihinkään.
 
Suosikkijoukkue
IFK ilman möyrimistä, NYR, Inkvisitio 1480-
En haluis valittaa, mutta.. olishan tota voinut jonkun Heiskasen vaikka ottaa lainalle, kun alkaa noista hyökkääjistä olla jo melkein ylitarjontaa (ennen mahdollisia tulevia loukkaantumisia). Toisaalta, hyökkäys on paras puolustus, so they say.
 
Suosikkijoukkue
IFK
@Provider , en viitannut mitenkään erityisesti sinuun, kun mainitsin, että tietyt nimimerkit karsastavat aivan kaikkea, mitä kirjoitan. Se on toki heidän oikeutensa ja kyllä eri mieltäkin saa ihan oikeasti olla. Itse ajattelen niin, että omaa mielipidettä on mahdollista myös muuttaa, jos jollekin asialle esitetään hyvät perusteet ja niiden perustelujen pohjalta väite X voisi pitää paikkansakin. Ja on paljon asioita, mitä ei ole välttämättä itse edes tullut ajatelleeksi. Ja esim. tässä jään kunto-asiassa sillä voisi saada moneen kysymykseen, mitä täälläkin on pyöritelty. Ei se yksinomaan mikään autuaaksi tekevä selitys tietenkään ole, mutta yksi mahdollinen tekijä. Pahoitteluni, jos tulkitsit kirjoitukseni kohdistuvan sinuun, se ei ollut tarkoitukseni.

En varsinaisesti ole edes eri mieltä kanssasi, enkä ole laittamassa ihan kaikkea huonoa pelkän jään piikkiin. Kuten kirjoitin pariinkin kertaan, joukkueen menestys tai menestymättömyys on aina osiensa summa. Ja tietenkin myös valmennus kuuluu siihen kokonaisuuteen. Intouduin erityisesti eilen kirjoittamaan huonon jään isosta merkityksestä, sillä asia oli hyvin tuoreessa muistissa heti eilisen pelin jälkeen. Eilen jää oli ihan oikeasti todella huono ja kyllä se vaikutti peliin.

Itse en tiedä, treenaako edustusjoukkue miten paljon Ellulla ja miten paljon areenan puolella. Näkisin kuitenkin, että huonon jään merkitys harjoituksissa ei ole niin suuri kuin pelissä. Mitään tilastoa mulla ei ole esittää todistusaineistoksi Pikkaraisen ajan pelin aluista, mutta en kyllä muista, ettei kovaa olisi aloitettu hänenkin aikanaan. Viime kaudella oli montakin peliä, missä HIFK hallitsi pelejä aivan suvereenisti ja vastustajan eka veto tuli useiden minuuttien pelin jälkeen ja jopa usein meni sisäänkin. Ja tietenkin se sitten vaikuttaa myös pelin jatkoon. En osaa pitää tällaista pelinkuvaa ”ei tultu kovaa pelin alussa”-tilanteeksi. Toki myös edellisen pelin ajankohdalla on merkitystä. Jos on pelattu edellisenä päivänä, energiat on usein alussa tapissa ja laskee usein loppua kohti. Jos taas edellisestä pelistä on pidempi aika, kuten HIFK:lla viime kaudella todella usein oli, alku on usein tunnistelevampi ja tämä on mielestäni ihan luonnollista ja ymmärrettävääkin, kun pelituntuma on vähän hakusessa. Mutulla heitän, että HIFK pelasi viime kaudella useammin kotona joukkuetta vastaan, jonka edellisestä pelistä oli vähemmän aikaa kuin HIFK:lla, mutta HIFK matkusti seuraavana päivänä vieraspeliin ja vastustaja lepäsi tai pelasi kotona. Tämän voinee joku innokas tarkastaa tilastoista.

Yleisesti väitän myös, että huono jää vaikuttaa myös pelaajien peliasentoon, vauhtiin, syöttöihin, jne. niitä heikentäen. Olisi tietysti ihanteellista, jos jokaisella pelaajalla olisi kyky muuttaa 100% omaa suoritustaan jään kunto huomioiden, mutta en pidä sitä kovin todennäköisenä, kun kaikilla on uraa takana kuitenkin keskimäärin kymmeniä vuosia ja kentällä kuitenkin pelataan hyvin pitkälle vaistoilla ja motoriset asiat hioutuvat vuosien aikana. Moni pelaaja toki tekee hienosäätöjä uransa aikana ja palkkaa jopa henkilökohtaisen valmentajan tekemään muutoksia luisteluun, peliasentoon, jne., mutta näidenkin tulokset vievät usein aikaa. Jos valmennus alkaisi näitä korjaamaan kaikkien osalta, muuhun ei jäisi aikaa.

Itse olen aistinut pelaajissa myös turhautumista. Osa menee varmasti ihan normaaliin epäonnistumisista seuraavan vitutuksen piikkiin, mutta jos olette huomanneet, pelaajia esim. kaatuilee täysin yhtäkkiä, ilman mitään syytä. Katsojat tietysti ajattelevat, että pelaaja on niin paska, ettei muuta osaa, mutta usein siinä on muutakin. Ja kun nämä tilanteet toistuvat, ne vaikuttavat vähintään alitajuntaisesti pelaamiseen, lisäävät loukkaantumisriskiä ja vaikeuttavat aisteilla pelaamista. Koko pelaaminen siis kärsii.

HIFK:ssa pitää pelata kotona tietyllä tavalla ja siihen vaatimukseen Pikkarainen on mielestäni pyrkinyt vastaamaan ja joukkue on sitä ihan hyvin toteuttanutkin. Toki vastustajallakin on aina vaikutusta. Ne jengit, jotka tulevat vain Nordikselle puolustamaan, tappamaan liikkeen ja iskemään vastaiskuista, ovat usein olleet vahvoilla. Ja tässä pelityylissä jään kunnolla ei ole niin suurta merkitystä. HIFK on pelannut kovia jengejä vastaan (Kärpät, Tappara) yleensä hyvin ja varmasti myös vastustajan mielenkiinnolla on merkitystä myös pelaajille. Nämä jengit ovat kuitenkin myös tulleet ihan oikeasti pelaamaan lätkää, eikä vain tappamaan peliä ja näitä jengejä vastaan HIFK:lla saattaa huonosta jäästä ollakin etua. Jos joukkueen kotipelitapaan tehdään muutoksia passiivisempaan suuntaan, siitä seuraa armoton valittaminen välittömästi. Joten tavallaan sellaista vaihtoehtoa ei ehkä sitten kuitenkaan ole valmennukselle olemassa? Ja toisaalta, jokaisella valmentajalla on yleensä oma ja tietynlainen tyyli, miten haluaa joukkueen pelaavan. Jos sitä hirveästi muutetaan, valmentaja ei ole vahvimmillaan eikä siitä välttämättä seuraa toivottuja tuloksia. Pikkarainen on palkattu peluuttamaan aktiivista lätkää ja siinä hänen osaamisensa tulee parhaiten esiin. Jollain Dufvalla sitten toisenlaista kiekkoa, mutta se taas ei oikein istu siihen, mitä täällä halutaan.

Perjantaina nähdään, miten jää vaikuttaa joukkueiden pelaamiseen, vai vaikuttaako mitenkään. Toivon itse, että jää olisi mitä parhaimmassa kunnossa eikä se vaikuttaisi mitenkään yhtään mihinkään.


Tuosta jäästä on nyt puhuttu paljon, mutta puhutaan lisää. Ensiksi mielestäni on erotettava tekijöitä, jotka vaikuttaa jäähän.
Täällä on kritisoitu Nordiksen jäähdytyslaitteiston tekniikkaa. 3vs3 turnauksen yhteydessä porattiin betonin sisällä olevaan jäähdytysputkistoon reikä, jolloin putkistossa oleva suolavesi pääsi jäälle. Episodin venyessä jää meni aivan sohjoksi maalin ympäriltä, mutta myös isolta alalta maalin edestä lähes siniviivaan saakka. Kun putki saatiin tukkoon ja alettiin jäähdytys, niin puolessa tunnissa jää oli moitteeton tuolta keskempää kenttää. Ongelmaksi jäi maalin ympäristö, josta suolaa ei tietenkään saatu pois, ja jää jäi pehmeäksi, mikäesti pelaamisen. Jokainen voi kotipakastimessaan kokeilla suolaveden jäädyttämistä. Mutta episodi ainakin minulle todisti sen, että jäähdytyslaitteiston teho riittää taatusti hyvän jään tekemiseen. Erätauko riittää jään jäätymiseen, eikä pelaajien tarvitse tulla märälle jäälle, kuten parissa muussa hallissa.

Pohjalaatta on isossa osassa jään tekoa. Mitä tasaisempi, sen parempi. Tuotakin asiaa on tutkittu, ja Nordis saanut erinomaiset pisteet:

Jäätä käyttää edareiden lisäksi monet muut ryhmät, joista huipputasolla olevat taitoluitelijat saa varmaan omaan lajiinsa parhaiten soveltuvaa jäätä sen lämpötilan huomioiden. Tähän kenttämestarit vastaa parhaansa mukaan:

Jäätä tehdään samoilla Zamboneilla kuin muuallakin, enkä usko Nordikselle pesiytyneen muita huonompia jään tekijöitä.
Ilmankosteus ja hallin sisälämpö on isossa osassa prosessia, mutta samat ilmankosteusongelmat on kaikilla rannikolla olevilla halleilla, ei ole yksin Nordiksen päänsärky. Täällä on väitetty jään olevan lunta täynnä jo ottelun alusta. En osta.
Kaikilla liigapaikkakunnilla osana ottelutapahtumaa on maalivahdin alueen ja vaihtoaitioiden edustan puhdistaminen. Jos Nordiksella lumen muodostuminen olisi erityisen runsasta, niin tytöillä olisi isommat lapiot. Nyt noissa jäältä tuoduissa lumimäärissä ei ole mitään silmämääräisiä eroja hallien kesken.

Jää kuluu ottelun myötä, ja jos pelataan ns. yhtä maalia, niin tietysti hyvin epätasaisesti. Jos joudutaan rankkareille, niin silloin asialla on jo todellista merkitystä.

Oma näkemykseni on, että muista käyttäjistä juuri taitoluistelijat on se ryhmä, joka kuluttaa jäätä edarien jälkeen eniten.
Piruetit ja hyppyharjoitukset tehdään aina ohjelman määräämällä samalla jääalalla, jolloin jää urautuu väkisin tietystä kohtaa.
Jäädytys koitetaan tehdä minimaalisella vesimäärällä, joka ei taatusti kertavetona riitä urien tasaamiseen, vaikka Zamboni höylääkin jäästä pintaa pois. Viime kaudella Liiga-pelejä edelsi firmojen tai puulaakien höntsävuorot, mutta nyt näyttäisi olevan toisin:

Nyt Liiga-matseja edeltää HTK:n vuorot ainakin pelsu, Kärpät, Ässät ja Lukko pelejä ennen.
En tiedä, monestiko jää ajetaan ennen Liiga-peliä, mutta hieman haastetta tuossa asetelmassa kyllä on.
Haittavaikutus on molemmille joukkueille sama, joten en usko IFK:n siitä erityisesti kärsivän.
Treenitkin edarit vetää kirkkaissa valoissa, mutta heitä aiemmin jäällä pyörii harrasteporukoita, jotka ei jäätä rasita.
Mutta tuo taitoluistelijoiden jäävuoro ennen peliä on minun nähdäkseni ainoa asia, minkä voisin kuvitella vaikuttavan Nordiksen jään pelattavuuteen.
 
Viimeksi muokattu:

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Tuosta jäästä on nyt puhuttu paljon, mutta puhutaan lisää. Ensiksi mielestäni on erotettava tekijöitä, jotka vaikuttaa jäähän.
Täällä on kritisoitu Nordiksen jäähdytyslaitteiston tekniikkaa. 3vs3 turnauksen yhteydessä porattiin betonin sisällä olevaan jäähdytysputkistoon reikä, jolloin putkistossa oleva suolavesi pääsi jäälle. Episodin venyessä jää meni aivan sohjoksi maalin ympäriltä, mutta myös isolta alalta maalin edestä lähes siniviivaan saakka. Kun putki saatiin tukkoon ja alettiin jäähdytys, niin puolessa tunnissa jää oli moitteeton tuolta keskempää kenttää. Ongelmaksi jäi maalin ympäristö, josta suolaa ei tietenkään saatu pois, ja jää jäi pehmeäksi, mikäesti pelaamisen. Jokainen voi kotipakastimessaan kokeilla suolaveden jäädyttämistä. Mutta episodi ainakin minulle todisti sen, että jäähdytyslaitteiston teho riittää taatusti hyvän jään tekemiseen. Erätauko riittää jään jäätymiseen, eikä pelaajien tarvitse tulla märälle jäälle, kuten parissa muussa hallissa.

Pohjalaatta on isossa osassa jään tekoa. Mitä tasaisempi, sen parempi. Tuotakin asiaa on tutkittu, ja Nordis saanut erinomaiset pisteet:

Jäätä käyttää edareiden lisäksi monet muut ryhmät, joista huipputasolla olevat taitoluitelijat saa varmaan omaan lajiinsa parhaiten soveltuvaa jäätä sen lämpötilan huomioiden. Tähän kenttämestarit vastaa parhaansa mukaan:

Jäätä tehdään samoilla Zamboneilla kuin muuallakin, enkä usko Nordikselle pesiytyneen muita huonompia jään tekijöitä.
Ilmankosteus ja hallin sisälämpö on isossa osassa prosessia, mutta samat ilmankosteusongelmat on kaikilla rannikolla olevilla halleilla, ei ole yksin Nordiksen päänsärky. Täällä on väitetty jään olevan lunta täynnä jo ottelun alusta. En osta.
Kaikilla liigapaikkakunnilla osana ottelutapahtumaa on maalivahdin alueen ja vaihtoaitioiden edustan puhdistaminen. Jos Nordiksella lumen muodostuminen olisi erityisen runsasta, niin tytöillä olisi isommat lapiot. Nyt noissa jäältä tuoduissa lumimäärissä ei ole mitään silmämääräisiä eroja hallien kesken.

Jää kuluu ottelun myötä, ja jos pelataan ns. yhtä maalia, niin tietysti hyvin epätasaisesti. Jos joudutaan rankkareille, niin silloin asialla on jo todellista merkitystä.

Oma näkemykseni on, että muista käyttäjistä juuri taitoluistelijat on se ryhmä, joka kuluttaa jäätä edarien jälkeen eniten.
Piruetit ja hyppyharjoitukset tehdään aina ohjelman määräämällä samalla jääalalla, jolloin jää urautuu väkisin tietystä kohtaa.
Jäädytys koitetaan tehdä minimaalisella vesimäärällä, joka ei taatusti kertavetona riitä urien tasaamiseen, vaikka Zamboni höylääkin jäästä pintaa pois. Viime kaudella Liiga-pelejä edelsi firmojen tai puulaakien höntsävuorot, mutta nyt näyttäisi olevan toisin:

Nyt Liiga-matseja edeltää HTK:n vuorot ainakin pelsu, Kärpät, Ässät ja Lukko pelejä ennen.
En tiedä, monestiko jää ajetaan ennen Liiga-peliä, mutta hieman haastetta tuossa asetelmassa kyllä on.
Haittavaikutus on molemmille joukkueille sama, joten en usko IFK:n siitä erityisesti kärsivän.
Treenitkin edarit vetää kirkkaissa valoissa, mutta heitä aiemmin jäällä pyörii harrasteporukoita, jotka ei jäätä rasita.
Mutta tuo taitoluistelijoiden jäävuoro ennen peliä on minun nähdäkseni ainoa asia, minkä voisin kuvitella vaikuttavan Nordiksen jään pelattavuuteen.
Tämä oli aivan loistava selvitys, kiitos!
 

F#21

Jäsen
@Lätty-ylämummo Hieno viesti ja mahtavasti perehdytty asiaan.

HTK:n ja pelin väliin jää näköjään jäävuorolistan mukaan n. 90 minuuttia ja olisiko noin 30 minuuttia ennen kuin alkulämmöt hoidetaan. En tiedä ajavatko kerran vai useammin tuossa välissä jään ja sitten odottavat jäätymistä, kuvittelisin niin.
Aikaa tuossa siis olisi laittaa jää myös taitoluistelijoiden jälkeen kuntoon. Paljon myös riippuu käyttääkö jäätä taito- vai muodostelmaluistelijat.
 

Pepper Jack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Haittavaikutus on molemmille joukkueille sama, joten en usko IFK:n siitä erityisesti kärsivän.
Hieno viesti! Tähän vain sen verran, että jos jäällä on HIFK:n pelaamiseen vierasjoukkueita suurempi negatiivinen vaikutus, uskon sen olevan henkinen. Neljä ottelua Nordiksella per kausi pelaava joukkue ei ajattele millainen jää Helsingissä on, mutta jos täytyy pelata puolet kauden otteluista keskivertoa huonommalla jäällä, se voi ruveta rassaamaan. Tylsällä sahalla ei ole kiva sahata, huonolla veitsellä ei ole kiva leikata jne.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Vituttaa, että Nordiksen maskipakko vaikuttaa edelleen suositukselta.

Ovilla jaettu maski roikkuu muutamalla korvasta tai pyörii käsissä, kun katsomoon on päästy. Metrin päässä olevaa järkkäriä ei hirveästi kiinnosta.
 

Mad E

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vituttaa, että Nordiksen maskipakko vaikuttaa edelleen suositukselta.

Ovilla jaettu maski roikkuu muutamalla korvasta tai pyörii käsissä, kun katsomoon on päästy. Metrin päässä olevaa järkkäriä ei hirveästi kiinnosta.

Itse ostin popcornia ja maski roikkuu toisesta korvasta kunnes on syöty. Oliko täällä joku ruokailukielto myöskin josta en ole tietoinen?
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei vituta, kun ei ole mitään positiivisia odotuksia niin kauan kuin tuo Pikue seisoo penkin takana. Lähinnä huvittaa ja säälittää tämä touhu.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Eniten vituttaa nyt kaikki. Ihan kaikki
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
No kyllä ihan ansaitusti mollataan nyt. Niin surkeaa tekemistä ollut ettei tuosta mitään positiivistakaan saa tekemälläkään.

Ei Suomessa montaa seuraa ole jotka suorittaa resursseihin nähden huonommin. Jokerit ja Lukko sekä TPS? Ihan ansaittua onkin vähän kurmottaa seuraa studiossa ja vertailla Kärppiin tai Tapparaan.

E: Ja todetaan nyt, että just tällä hetkellä Raumalla on hyvä pöhinä Sahlstedtin johdolla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös