Nuori Suomi ry

  • 988 366
  • 5 368

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Edelleen tuo ehdotus merkittäviempien kiekkoihmisten palaverista tai seminaarista pitäisi mielestäni toteuttaa. Valitaan sitten Summanen valmennuspäälliköksi tai kuka tahansa, niin tämän paneelin tuotos olisi tässä se pohja, jota sitten lähdettäisiin toteuttamaan ja tässä valmennuspäällikkö olisi sitten se koko homman johtaja.

Jukka Jalonen sanoi, että tämä kausi mennään vielä nykyisellä systeemillä. Uusi juniorijärjestelmä otettaisiin käyttöön ensi kauden alusta alkaen. Kiirehän tulee järjestää nämä asiantuntijoiden palaverit ja seminaarit. Kevät on tiukkaa aikaa niillä, joilla on todellista annettavaa tarpeellisten muutosten teolle. Näitä asiantuntijoita, joita olisi saatava suunnittelutyöhön mukaan olisivat esim. Jukka Rautakorpi, Ismo Lehkonen, Juhani Tamminen ja Hannu Kapanen.

Tulisiko uusi valmennuspäällikkö valita jo ennen kevään seminaareja vai seminaarien jälkeen, on tarkoin mietittävä, jotta tulos olisi paras mahdollinen.

Tuolta heitän yhden lainauksen, joka liittyy myös tuohon edelliseen kirjoittamaani. Urheilulehden tietojen mukaan Summasella on esittää Jääkiekkoliitolle selkeä sapluuna, jolla muutos tehdään. Summasen mallissa on tiettävästi voimakas paino sillä, että valmennuspäällikkö ja hänen kokoamansa porukka jalkautuisivat haalarihommiin kaukaloihin ympäri Suomea.


Haalarihommissa kentällä asiaansa intohimoisesti paneutuva Summanen on parhaimmillaan. Tulee valitsemansa avustajajoukon kanssa hyvin toimeen kentän kanssa. Summanen osaa asiansa ja pystyy jään tasolla näyttämään kaiken tarvittavan, olipa kyse ikäluokista 4-6, 7-11, 12-16 ja 16-20.

En tarkkaan tiedä, että millainen johtaja se Summanen lopulta on, mutta tämä valmennuspäällikön homma on kuitenkin erilainen kuin mj:n päävalmentajan homma. Sinällään en vetäisi suoria päätelmiä niistä ajoista, kun mies oli valmentajana, koska työnkuva on nyt erilainen. Se kuitenkin tiedetään, että eihän ihminen nyt vallan kauheasti muutu, mutta josko toi tehtävänkuva sekä ikä ja kokemus vähän hioisi niitä Summasen terävimpiä särmiä, mitä näihin liiga- ja mj-valmentajan aikoihin tulee.

Summasen jämäkkyyttä tarvitaan suurten muutosten tekemiseen juniorijärjestelmään. Muutosvastarinta tulee olemaan kovaa lähinnä Jääkiekkoliitossa ja Nuori Suomi-rakenteissa. Kun uusi järjestelmä on käytössä, niin Summanen pystyy hoitamaan myös valmennuspäällikön työn kentän kanssa yhteistyössä.
 

PJx

Jäsen
Vähän (aika paljon) vaikuttaa, ettei siffa ole kovin kiinteästi nykyisen junnujärjestelmän kanssa tekemisissä. Siihen on syynsä miksi se on kehittynyt nykyiseksi. Suurin syy on raha.
Ihan ensimmäiseksi kannattaa muistaa, että ratkaiseva osa työstä tehdään seuroissa. Seurat eivät ole liiton kritiikittömän kontrollin alla, vaan niissä tehdään niin kuin parhaaksi nähdään. Edelleen joukkueet toimivat aika itsenäisesti suhteessa seuroihin. Tätä ei voi sen enempää Kummola, Summanen tai NS muuttaa. Ratkaisevasti muuttunut junnujärjestelmä ensi kaudeksi on utopiaa. Sarjajärjestelmään ja joukkueiden kokoon voidaan vaikuttaa säännöillä.
Toiseksi, jos halutaan saada aitoja ja pysyviä muutoksia aikaan, niin se on enemmän organisaatio- kuin henkilökysymys. Kun organisaatiota aletaan muuttamaan, niin "pelikentän" tuntemus on ensiarvoisen tärkeää. Pelkällä urheilullisella osaamisella ei hirveän pitkälle mennä.
Mahdollinen muutosvastarinta lähtenee seuroista ja sen taustalla on raha. Vaikka toisin väitetään, niin pienemmät junnut rahoittavat isojen junnujen toimintaa (vähintäänkin toimiston väen ja julkisen tuen perusta). Ilman tätä tulonsiirtoa B/C junnujen toiminta tulisi vanhemmille todella kalliiksi, tosin se maksaa nytkin tuhansia/poika/kausi. Seurat eivät voi kevein perustein luopua suurista massoista: toiminta kaipaa maksajia.
Järjestelmää uudistettaessa täytyy nämä resurssikysymykset ratkaista samassa paketissa. Tiedä sitten kuinka paljon annettavaa kyseisillä herroilla (Tammista lukuun ottamatta) tähän asiaan on.
Siitä ei ole kahta sanaa, etteikö nyt olisi ison remontin paikka. Epäilen vaan, että yhtälö ei ole lyhyellä tähtäimellä ihan helppo ratkaista. Muutos pitää myydä seuroille ja joukkueille. Yksi mies voi kentällä "korjata" muutaman joukkueen toiminnan, mutta joukkueita on satoja.
 

Fordél

Jäsen
Näen asiat samalla tavalla kuin PJx. Ratkaisun avaimet on seuratasolla, jossa se käytännön työ tehdään. Siellä on keskeisintä se, että millä resursseilla ja osaamisella nämä seurat joutuvat toimintaansa pyörittämään. Liitto voi vain tukea tätä toimintaa omalla koulutuksellaan ja sääntöjä muokkaamaalla sekä nostamalla asioita yleiseen keskusteluun. Liiton pitää tosiaan myydä uudet ajatukset seuroille ja lähteä sitä kautta hakemaan muutosta nykytilaan. Ja tämä prosessi vie aikaa, sillä vielä ei ole edes aloitettu tuota myyntityötä seuroihin päin vaan vielä mietitään, että mitä niille seuroille oikein myydään.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Näen asiat samalla tavalla kuin PJx. Ratkaisun avaimet on seuratasolla, jossa se käytännön työ tehdään.

Mikäli Kummola nyt vihdoin ja viimein on kypsynyt päättämään tarvittavista todellisista muutoksista, niin hän käynnistää muutospalaverit. Niissä on totta kai mukana seurojan edustajia. Ihan esimerkkinä laittaisin KooKoosta noihin palavereihin kaksikon Reijo Mansikka/Lasse Tasala. Molemmilla on vankka kokemus pelaajina ja valmentajina niin aikuisissa kuin junioreissakin. Poklin organisaation henkilöitä tai juniorijoukkueiden johtovanhempia en laittaisi jääkiekon asiantuntijapalavereihin.

PJx:n kentän asiantuntija kirjoitus kertoo niistä ongelmista, mitä syntyy, kun muutosta lähdetään juniorijärjestelmään tekemään. Sen takia Kummolan ei pidä enää valita näitä jarikurrejaan tai timojutiloitaan tekemään työtä, jonka läpivieminen ei ole mikään palkintohomma. Mitä enemmän asiaa miettii, sitä parempi, että Summanen on UL:n mukaan jo ilmoittautunut valmennuspäällikön hommaan.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Vähän (aika paljon) vaikuttaa, ettei siffa ole kovin kiinteästi nykyisen junnujärjestelmän kanssa tekemisissä. Siihen on syynsä miksi se on kehittynyt nykyiseksi.

No mut hei, älä nyt pilaa asiantuntemuksella, realiteeteilla ja käytännön kenttätason faktoilla hyvää fantasiadraftia.

Yksi mies voi kentällä "korjata" muutaman joukkueen toiminnan, mutta joukkueita on satoja.

Sama kuin edellä.
Mitä Raimo Summaseen tulee, oikeita ja luotettavia uutisia hänen mahdollisesta halustaan valmennuspäälliköksi (elävässä elämässä pestiin, kuten työpaikkoihin yleensä, ei "ilmoittauduta" vaan kutsutaan ja/tai valitaan) ei tähän mennessä ole kuulunut vielä mistään. Kuten muinaiset roomalaiset sanoivat: orjan antama alibi ei ole alibi.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Muutosvastarinta tulee olemaan kovaa lähinnä Jääkiekkoliitossa ja Nuori Suomi-rakenteissa.

Mikä muutosvastarinta? Kuka vastustaisi (valmennus)resurssien lisäämistä juniorikiekossa?
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Muutos pitää myydä seuroille ja joukkueille.

Tässä se kynnyskysymys, mikä mielestäni on mennyt jo pitkään Suomessa. Eli Jääkiekkoliitossa tehdään päätöksiä, niin ne vain annetaan ylhäältä ja sanotaan että "näin mennään". Päätöksiä ei myydä seuroille ja joukkueille. Ei ymmärretä perustella asioita, jne. Sama päti Suomessa myös SM-liigan toimintaan, kun tuotiin Suomeen nollatoleranssia. Sanottiin vaan seuroille että "nyt tulee nollatoleranssi". Muissa maissa missä näin on tehty on useimmissa seurat tuotu yhteen ja sen jälkeen perusteltu minkä takia muutos kannattaa.

Ei asiat toimi, jos vain määrätään, eikä perustella kunnolla asioita niille tahoille joiden pitäisi sitten näitä sääntöjä noudattaa tai toteuttaa.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Siitä ei ole kahta sanaa, etteikö nyt olisi ison remontin paikka. Epäilen vaan, että yhtälö ei ole lyhyellä tähtäimellä ihan helppo ratkaista. Muutos pitää myydä seuroille ja joukkueille. Yksi mies voi kentällä "korjata" muutaman joukkueen toiminnan, mutta joukkueita on satoja.

Tästä aletaan olla jo laajan asiantuntijarintaman voimin samaa mieltä. Niinkuin Jukka Jalonen sanoi viime lauantain tv:n Peliuutisissa:"Muutos juniorijärjestelmään on vain nyt tehtävä". Olen ymmärtänyt Jääkiekkoliiton leivissä olevien Jukka Jalosen ja Jukka Rautakorven viimeaikaisista lausunnoista, että myös Kalervo Kummolan tuki on tullut tarvittavien muutosten taakse. Jalonen sanoi Peliuutisissa, että Jääkiekkoliitossa on istuttu asian tiimoilta usein alas.
Muutos ei lähde seuroista vaan muutos pitää myydä seuroille ja joukkueille, niinkuin kirjoitat.
Mitä tulee aikatauluun, niin hyvin pian pitäisi alkaa jotain tapahtua, mikäli uusi juniorijärjestelmä aiotaan ottaa käyttöön ensi kauden alusta. Summasen valinta Jääkiekkoliiton valmennuspäälliköksi antaisi positiivisen viestin siitä, että huippujuniorituotannon jo vuosia jatkuneeseen alennustilaan halutaan todellinen muutos. Muutoksen läpivieminen vie sitten sen oman aikansa, mutta Summasen ja hänen valitsemansa ryhmän voimin se minun mielestäni tapahtuisi optimaalisessa ajassa.
 

Vilbert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivitaskut
Hyvää keskustelua

Juu, hyvää keskustelua ilmeisesti ihan asiantuntijoiden toimesta.
Jonkun verran olen kaukalonlaidalta seurannut junnujen treenejä, ja on herännyt kysymys. Onko valmentaja joukkuetta varten, vai joukkue valmentajaa varten? Pyritään jo pikkuskidien valmentajana olemaan ns. "voittava valmentaja". Ei sallita minkäänlaista "sooloilua", roiskitaan kiekkoa omista pois ym. ym. Onko tarpeellista opettaa penskoja samaan muottiin? Nää pyrkyrivalmentajat pitäis saada ruotuun.
 

Fordél

Jäsen
Jonkun verran olen kaukalonlaidalta seurannut junnujen treenejä, ja on herännyt kysymys. Onko valmentaja joukkuetta varten, vai joukkue valmentajaa varten? Pyritään jo pikkuskidien valmentajana olemaan ns. "voittava valmentaja". Ei sallita minkäänlaista "sooloilua", roiskitaan kiekkoa omista pois ym. ym. Onko tarpeellista opettaa penskoja samaan muottiin? Nää pyrkyrivalmentajat pitäis saada ruotuun.

Erittäin hyvä kysymys. Mielestäni valmentaja on joukkuetta varten. Valmentajan hommana on tarjota jokaiselle junnulle mahdollisuus kehittyä niin hyväksi pelaajaksi kuin se on hänen ominaisuuksillaan ja motivaatiollaan mahdollista.

Nuorten kanssa valmentavien pitäisi unohtaa kokonaan pelien lopputulokset ja keskittyä lähinnä yksilöihin. Ja pääpaino pitää olla koko ajan treeneissä ja niiden laadussa. Sitten kun pelataan, pitää peliä katsoa siltä kantilta miten yksilöt menevät siinä eteenpäin ja miten he pystyvät pelaamaan joukkueena. Se miten sitten koko joukkue pärjää, on toissijaista. Pitää siis sallia virheitä ja kannustaa pelirohkeuteen lopputuloksenkin kustannuksella. Vain sitä kautta yksilöt kehittyvät ja samalla myös koko joukkue menee lopulta eteenpäin.
 

Creative

Jäsen
Onko valmentaja joukkuetta varten, vai joukkue valmentajaa varten? Pyritään jo pikkuskidien valmentajana olemaan ns. "voittava valmentaja". Ei sallita minkäänlaista "sooloilua", roiskitaan kiekkoa omista pois ym. ym.

Just näin.

------

Vahva näyttää olevan joidenkin usko järjestelmän ja tässä tapauksessa sen muuttamisen voimaan samoin kuin uusien liiton johtoon nimettävien henkilöiden merkitykseen. Muistuttaa venäläisten uskoa hyvään tsaariin.

Mutta kuten Pavel Bure sanoi aikanaan 'järjestelmä tappaa luovuuden'. Ei siis ole mikään ihme, että lähes kaikki venäläiset lätkätähdet ovat olleet tavalla tai toisella kapinoimassa järjestelmäänsä vastaan.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Vahva näyttää olevan joidenkin usko järjestelmän ja tässä tapauksessa sen muuttamisen voimaan samoin kuin uusien liiton johtoon nimettävien henkilöiden merkitykseen. Muistuttaa venäläisten uskoa hyvään tsaariin.

Mutta kuten Pavel Bure sanoi aikanaan 'järjestelmä tappaa luovuuden'. Ei siis ole mikään ihme, että lähes kaikki venäläiset lätkätähdet ovat olleet tavalla tai toisella kapinoimassa järjestelmäänsä vastaan.

Niiiiiin no.

Onkohan se valmentaja jo syntynyt, joka tappaa tästä nykyisestä systeemistä tuon siitä selkeästi esille nousevan luovuuden?! Ainakin yksi ero tässä tulee olemaan tuohon venäläiseen malliin, sillä suomalaisethan ei nouse koskaan missään asiassa kapinaan, vaan tyytyvät vain toteamaan asian ja lähtevät ryyppäämään.

Ihmisten palvonta on taas nykypäivää, kuten ympäri maailmaa saa huomata. Meillä tämä onkin ollut vähän piilossa hetken aikaa, mutta nythän on jo hyvä aika ottaa tämäkin keino käyttöön. Nykyäänhän on oma ajattelu kielletty ja siksi pitää uskoa sokeasti suureen auktoriteettiin, joka kertoo totuuden. Itsehän sitä saattaisi tehdä asioita toisin, jos hommat ei toimi ja jotain tarttis tehdä. Järjestelmä ei kuitenkaan tätä hyväksy.

Yksi vaihtoehto on tietenkin sekin, että ei tehdä millekään mitään. Vaikka sitten ihan vaan kostoksi.

Onko valmentaja joukkuetta varten, vai joukkue valmentajaa varten? Pyritään jo pikkuskidien valmentajana olemaan ns. "voittava valmentaja". Ei sallita minkäänlaista "sooloilua", roiskitaan kiekkoa omista pois ym. ym.

Jos et ole voittava valmentaja, et välttämättä toimi enää samassa hommassa seuraavalla kaudella. Valmentajahan kuitenkin tietää kaikesta kaiken, joten junnut totelkoon. Tätä on se oikea luovuus. Tämä pitäisi ottaa myös valmentajakoulutuksissa huomioon, jos siellä siis joku käy.

Jääkiekossa tämä kuluttajan rooli on aivan paras rooli. Itse ainakin pystyn hoitamaan oman ruutuni aina moitteetta.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Miksi muutos?

Viimeinen todistus nykyisen jääkiekon juniorijärjestelmän kyvyttömyydestä tuottaa Suomessa huippujunioreita saatiin U17-vuotiaiden Kanadan World Hockey Challenge-turnauksessa vuoden vaihteessa. Turnaukseen osallistui 10 joukkuetta: Suomi, USA, Venäjä, Slovakia, Saksa sekä viisi Kanadan aluejoukkuetta Quebec, West, Ontario, Atlantic ja Pacific.

Suomi hävisi avausottelunsa USA:lle 1-12. Lopuksi Suomi hävisi ottelunsa sijoista 9-10 Atlanticille 6-9. Suomi hävisi turnauksen kaikki viisi otteluaan. Vaikka kuinka olisi ennen vannonut suomalaisen Nuori Suomi-ideologiaan perustuvan juniorijärjestelmän tehokkuuteen, niin viimeistään nyt, kun myös Suomen U20 joutui karsintasarjaan omissa kisoissaan, totuus on ollut pakko myöntää myös Jääkiekkoliiton johdossa. Sieltä on tullut viesti päävalmentaja Jukka Jalosen suulla:"Muutos on vain nyt tehtävä". Raimo Summanen on ilmoittautunut vetämään valitsemansa ydinporukan kanssa muutosprosessin ja jalkautumaan kenttätasolle samalla asiantuntijaryhmällään. Kummola tekee päätökset, mutta nyt ei hänellä ole enää varaa tehdä virhettä, koska muuten hän jää jääkiekkohistoriaan puheenjohtajana, joka tuhosi huippujuniorituotannon Suomessa.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
...totuus on ollut pakko myöntää myös Jääkiekkoliiton johdossa. Sieltä on tullut viesti päävalmentaja Jukka Jalosen suulla:"Muutos on vain nyt tehtävä". Raimo Summanen on ilmoittautunut vetämään valitsemansa ydinporukan kanssa muutosprosessin ja jalkautumaan kenttätasolle samalla asiantuntijaryhmällään. Kummola tekee päätökset, mutta nyt ei hänellä ole enää varaa tehdä virhettä, koska muuten hän jää jääkiekkohistoriaan puheenjohtajana, joka tuhosi huippujuniorituotannon Suomessa.

Eiköhän sen huomaa ja tajua jo vähän tyhmenpikin heeba, että jotain on tehtävä, kun tulokset ovat aivan hanurista. Ja luulisin, että kaikki asiasta vähänkin kiinnostuneet tai muuten yleistä uutisointia seuraavat ovat jo nämä Summasen ja Jalosen ja muiden kommentit huomanneet. Toisaalta onhan se aina silloin tällöin kiva kerrata asioita, mutta ei se keskusteluun tuo mitään uutta sisältöä.

Ramin ilmoitukset ja visiot eivät sinällään muuta tilannetta vielä mihinkään. Yksi mies ja hänen ryhmänsä ei edelleenkään pysty tekemään nykyisistä junnuista tähtiä. Sinällään on hyvä, että tällainen asia on tullut kuitenkin esille ja valitaan tohon tehtävään sitten kuka tahansa, niin hän voisi asian hoitaa myös tällä tavalla.

Kuulostaa ihan vitun helpolta, kun todetaan, että Summanen tulee ja hoitaa setit kuntoon. Onko se joku Jumala vai?

Ei pysty käsittämään.

Itse pidän kyllä Summasta hyvänä henkilönä tuohon tehtävään, mutta eihän se sitä tarkoita, että samalla ruvetaan tuijottamaan pelkästään hänen suuntaansa ja ajatellaan, että kyllä se Sumo hoitaa. Seuraavaksi voisi sitten miettiä, että miksi se Sumon valmennuspäällikkyys olisi hyvä asia suomalaiselle kiekkoilulle. Näillä voi lähteä liikkeellä eli "Nuori Suomi on perseestä, uusia tähtiä ei ole pystytty kehittämään, Summanen ilmoitti pistävänsä setit kohdilleen ja Jalonen ilmoitti muutoksen olevan edessä"..........

Ja Kale on paha ihminen.

Nyt menee kone kiinni ja tää lähtee jäähylle.
 
Viimeksi muokattu:

oka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen kiekko
Viimeinen todistus nykyisen jääkiekon juniorijärjestelmän kyvyttömyydestä tuottaa Suomessa huippujunioreita saatiin U17-vuotiaiden Kanadan World Hockey Challenge-turnauksessa vuoden vaihteessa. ...
Suomella ei ollut paras rosteri käytössä mutta eipä silti noilla tuloksilla voi ylpeillä.
Näissä U16 ja U17 turnauksissa annetaan tasoitusta jo pelkästään suomalaisten hitaammassa fyysisessä kehityksessä verrattuna esim Pohj-Amerikkalaisiin.

ps. Olisit vaan referoinut finhockeyn sivulla olevaan juttuun.

Raimo Summanen on ilmoittautunut vetämään valitsemansa ydinporukan kanssa muutosprosessin ja jalkautumaan kenttätasolle samalla asiantuntijaryhmällään.
Pidät asiaa faktana, onko muuta lähdettä kuin UL ?
 

Creative

Jäsen
Kun lukee järjestelmän roolia korostavien ja sen muutosta ajavien kannanaottoja 'a la P. Sihvonen' niin heidän ihannejärjsetelmänsä esikuvahan löytyy idästä.

"Lahjakkaat" erotetaan massasta 7-vuotiaana, kova pudotuskilpailu päälle, parhaat pelaa ja - mikä tärkeintä - "huonot" istuu tai mieluummin poistetaan kokonaan lajin parista. Tällaisessa järjestelmässä voittaminen menee aina kehittämistavoitteen edelle. Siinä ei fyysisen kehityksen erilaisuutta ja yksilöllisyyttä oteta millään tavalla huomioon.

Venäläiset juniorivalmantajat, joiden kanssa olen aiheesta keskustellut, pitävät sikäläistä järjestelmää erittäin huonona nimenomaan sen vuoksi, että se pudottaa lajin parista valtavan määrän lahjakkuuspotentiaalia.

Noh, isolla maalla on ehkä varaakin hukata lahjakkuuksia. Mutta onko pienellä?
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Näissä U16 ja U17 turnauksissa annetaan tasoitusta jo pelkästään suomalaisten hitaammassa fyysisessä kehityksessä verrattuna esim Pohj-Amerikkalaisiin.

Näinhän täällä on väitetty. Löytyykö väitteelle suomalaisten hitaammasta fyysistä kehityksestä mitään tieteellistä pohjaa? Mites ne venäläiset ja ruotsalaiset pärjäävät pohjois-amerikkalaisten kanssa? Ruotsissa tehtiin järjestelmämuutos, josta on täälläkin kirjoitettu, ja tuloksia alkoi syntyä.

Raimo Summasesta vielä sen verran, että eihän hän ole ainoa varteenotettava valmennuspäällikkö ehdokas. Summanen on avannut pelin ja osoittanut, että todella kova nimi on kiinnostunut tehtävästä. Jääkiekkoliitossa näitä nimiä varmaankin kuumeisesti kartoitetaan, koska muutos on vain nyt tehtävä mahdollisimman nopeasti.
 

oka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen kiekko
Näinhän täällä on väitetty. Löytyykö väitteelle suomalaisten hitaammasta fyysistä kehityksestä mitään tieteellistä pohjaa? Mites ne venäläiset ja ruotsalaiset pärjäävät pohjois-amerikkalaisten kanssa? Ruotsissa tehtiin järjestelmämuutos, josta on täälläkin kirjoitettu, ja tuloksia alkoi syntyä.
Esim Tässä artikkelissa ja jos kiinnostaa vielä enemmän niin tässä gradussa käsitellään myös asiaa.
Ne jotka ovat olleet mukana kans.välisessä junnu-urheilussa niin asia on päivänselvä. Menee tyyliin niin että kun suomalaisella alkaa kasvaa munakarvat niin ulkomaisilla kilpakumppaneilla partakarvat.

siffa kirjoitti:
Raimo Summasesta vielä sen verran, että eihän hän ole ainoa varteenotettava valmennuspäällikkö ehdokas. Summanen on avannut pelin ja osoittanut, että todella kova nimi on kiinnostunut tehtävästä.
Missä Summanen on kertonut kiinnostuksestaan tähän toimeen ? lähde ?


Ei niinkään NS:een liittyen mutta lahjakkaiden pelaajien hukkaamisen syistä (esim biologinen ikä) mielestäni hyvä artikkeli joka kannattaa lukea. Missä syyt ?
Toisinsanoen, liian aikainen karsinta karsii myös monia potenttiaalisia huippuja pois ja syynä voi olla pelkästään se että senhetkinen biologinen ikä on jäljessä muista.
 
Viimeksi muokattu:

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Jääkiekkoliitossa näitä nimiä varmaankin kuumeisesti kartoitetaan, koska muutos on vain nyt tehtävä mahdollisimman nopeasti.

Eli Jääkiekkoliitossa ei siis olekaan muutosvastarintaa?
 
Tämä Summanen ei ole minun mielestä vielä kypsynyt ihmisenä SJL:n valmennuspäällikön tehtävien tasalle. Oma ego esteenä vielä.

Ehkäpä kannattaisi Hannu Aravirtaa kysyä tähän tehtävään.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Näissä U16 ja U17 turnauksissa annetaan tasoitusta jo pelkästään suomalaisten hitaammassa fyysisessä kehityksessä verrattuna esim Pohj-Amerikkalaisiin.

Tästä väitteestäsi oli, oka, kyse. Viitteissäsi ei todistettu sitä, että suomalaiset kehittyvät fyysisesti hitaammin kuin pohjois-amerikkalaiset. Esimerkkejä on takavuosilta vaikka kuinka paljon, että suomalaiset eivät häviä fyysisessä kehityksessä juniori-iässä pohjois-amerikkalaisille. Päinvastoin Jari Kurri, Esa Tikkanen, Reijo Ruotsalainen, Teppo Numminen, Teemu Selänne, Saku Koivu jne. pärjäsivät erittäin hyvin jo juniori-ikäisinä kaikkien maiden jääkiekkojunioreille.

Suomen ja Kanadan jääkiekkoilun etu verrattuna kovimpiin kilpailijamaihin on se, että ne saavat maidensa parhaan ja lahjakkaimman junioriaineksen lajin pariin. Jääkiekko on ykköslaji Kanadassa ja Suomessa. Sen sijaan USA:ssa, Venäjällä, Ruotsissa, Tsekeissä ja Saksassa jääkiekko ei ole ykkös-urheilulaji.
 

oka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen kiekko
Tästä väitteestäsi oli, oka, kyse. Viitteissäsi ei todistettu sitä, että suomalaiset kehittyvät fyysisesti hitaammin kuin pohjois-amerikkalaiset. Esimerkkejä on takavuosilta vaikka kuinka paljon, että suomalaiset eivät häviä fyysisessä kehityksessä juniori-iässä pohjois-amerikkalaisille. Päinvastoin Jari Kurri, Esa Tikkanen, Reijo Ruotsalainen, Teppo Numminen, Teemu Selänne, Saku Koivu jne. pärjäsivät erittäin hyvin jo juniori-ikäisinä kaikkien maiden jääkiekkojunioreille.
Lainaus lähteestä: "Suomalaisten pituus- ja voimakasvukehitys on Meron (2004a) mukaan jonkin verran hitaampaa kuin monien ulkomaalaisten."

Ymmärrän tämän niin että tuossa tarkoitetaan keskimääräistä kehitystä, aina on ollut poikkeuksia. Ja eikös se Rautakorpikin todennut taannoin samaa.
En ole tutkinut lähdettä (Meron) johon tämä perustuu.


Vastaatko muuten kysymyksiin mitä Maple Leaf ja minä esitin ?
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Eiköhän sen huomaa ja tajua jo vähän tyhmempikin heeba, että jotain on tehtävä, kun tulokset ovat aivan hanurista. Ja luulisin, että kaikki asiasta vähänkin kiinnostuneet tai muuten yleistä uutisointia seuraavat ovat jo nämä Summasen ja Jalosen ja muiden kommentit huomanneet. Toisaalta onhan se aina silloin tällöin kiva kerrata asioita, mutta ei se keskusteluun tuo mitään uutta sisältöä.

No mut hei taas. Oman näkemyksen esittäminen on aivan liian vaikea rasti, varsinkin jos sen tueksi pitäisi esittää käytännön tason faktoja, tietoja ja kokemuksia junnutyöstä muutaman populistisen latteuden papukaijamaisen toistelun sijaan.

Ramin ilmoitukset ja visiot eivät sinällään muuta tilannetta vielä mihinkään. Kuulostaa ihan vitun helpolta, kun todetaan, että Summanen tulee ja hoitaa setit kuntoon. Onko se joku Jumala vai?
Ei pysty käsittämään.

Etenkin kun ko. jumalolennon tekemisistä ei edelleenkään ole yhtä ainutta päivänvalon ja normaalin tarkastelun kestävää uutista. Puhumattakaan, että oli kiinnostunut tai ei, siitä on helvetin pitkä matka siihen että hänet toimeen valittaisiin.
Ja valittiin kuka tahansa, se ei yksin ratkaise mitään. JOS Suomen lätkässä kerrankin kyettäisiin rakentavaan, realistiseen, yhteistyössä ja keskustellen toteutettuun moniarvoiseen prosessiin (vrt. Ruotsi), jota ei saneltaisi sokeasti ylhäältäpäin, silloinkin kentän tasolla oikeasti näkyviin juttuihin menee vuosia. Mutta tämänkin ymmärtäminen vaatisi niitä alkeistason tietoja juniorikiekon arjesta.
 

Creative

Jäsen
Jääkiekko on ykköslaji Kanadassa ja Suomessa. Sen sijaan USA:ssa, Venäjällä, Ruotsissa, Tsekeissä ja Saksassa jääkiekko ei ole ykkös-urheilulaji.

Harrastajamääriltään jääkiekko ei ole Suomessa ykköslaji. Kaukana siitä.

Jos ajattelit statusta, rahaa ja mediakiinnostavuutta niin sitten jääkiekko on ehdottomasti ykköslaji myös esimerkiksi Venäjällä.
 

PJx

Jäsen
Ei niinkään NS:een liittyen mutta lahjakkaiden pelaajien hukkaamisen syistä (esim biologinen ikä) mielestäni hyvä artikkeli joka kannattaa lukea. Missä syyt ?
Toisinsanoen, liian aikainen karsinta karsii myös monia potenttiaalisia huippuja pois ja syynä voi olla pelkästään se että senhetkinen biologinen ikä on jäljessä muista.
Aika populistinen näkemys tämäkin.

Populistinen vastaväite: Kyllä nytkin valintoja prioriteettilistan ehdottomassa kärjessä on kiekollinen taito ja liike. Jostain (juuri tästä) syystä nykyinen linja on johtanut pienikokoisten kavereiden suosimiseen.

Yksi totuus on se, että kookkaiden kavereiden on vaikea selvitä junnu-putkessa tarpeeksi pitkälle. Jonkun pisteen jälkeen koosta alkaa olla etua, mutta tämä hetki jää turhan myöhäiseksi, vielä B-junnuihin täytyisi päästä, sen jälkeen helpottaa kun supistaminen vähenee ja aikuistuminen lähestyy.

Liikkeen korostaminen sai alkunsa silloin kun huomattiin, ettei suomalaiset pärjää jalalla. Hyvä niin. Tasapuolisuuden nimissä myös fyysistä pelaamista täytyisi suosia (siinä U17 oli pelaaja-näkemysten eniten amerikkalaisia jäljessä). Se antaisi myös toisenlaisille pelaajatyypeille tilaa (pitkät raajat tekevät liikkumisesta flegmaattisen näköistä).

Kaikenkaikkiaan jääkiekko on todella monipuolinen laji, jossa yhdellä ominaisuudella ei saavuta kuin varhaista junnumenestystä. Vähän epäilen, että nytkin halutaan löytää helppo ratkaisu (niin kuin artikkelissa). Junnujen kaikkia ominaisuuksia tulisi kehittää, vahvuuksien kautta pelaamisen aika on myöhemmin.

Yksi mittari onnistuneelle työlle voisi olla, että junnuputkessa menestyisi monenlaisia pelaajia.

Pikkuasioista voisi sanoa sen verran, että lämärikielto on kaikissa junnuikäluokissa älytön ja pitäisi harkita tarkkaan missä määrin taklauskielto on "ehdottoman" tarpeellinen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös