Uskon sen, että pystyt kirjan kirjoittamaan. Siitä olen täysin varma, että sinun valmennuskirjasi julkaisutilaisuudessa eivät ole kirjan tekijöiden kanssa samassa kirjaa markkinoivassa kuvassa Saku ja Mikko Koivu. Jukka Koivu on ollut äärimmäisen tarkka siitä, ketkä pääsevät hänen lisäkseen hänen poikiaan ohjaamaan/valmentamaan. Kaksi tiedän ja he ovat Vladimir Jursinov ja Kyösti Lampinen. Jouni Palander uskoi myös poikansa Kyösti Lampisen valmennettavaksi silloin, kun Lampinen toimi Hiihtoliitossa alppihiihdon lajijohtajana. Kun Lampinen oli Squashliiton valmennuksen ja koulutuksen johtajana, niin suomen mies- ja naisjoukkueet sekä yksilöt saavuttivat niin Euroopan kuin maailman huipun. Nykyisin Lampinen toimii Suomen Urheiluopiston apulaisrehtorina, valmennuskeskuksen johtajana.
Kiitos tarkennuksesta.
Älä huoli, en aio kirjoittaa kirjaa. Kirjassa olisi pelkkiä mielipiteitä, ehkä muutama tilasto ja riittämätön tieteellinen materiaali, koska en ole osallistunut juniorivalmennukseen riittävän pitkällä ajalla. Ei se täyttäisi edes omia kriteereitäni.
Mielenkiinnolla lukisin kyllä sellaisen kirjan, jonka kirjoittaisi sellainen, jolla on kokemusta juniorivalmennuksesta useammalta vuosikymmeneltä. Siihen saattaisi mahtua näkemys siitä, missä mentiin ennen, nyt ja mitä kannattaisi tehdä tulevaisuudessa.
Palaten Kyösti Lampiseen, niin jos tämä pitää paikkansa, että miehellä on jotain tekemistä Saku ja Mikko Koivun huipulle viemisessä, niin siinä on sitä pyytämääni näyttöä.
Sen verran tiesin, että on ollut mukana TPS:n kesäharjoittelussa, mutta ne ovat aikuisten juttuja ne touhut. Onko Kyösti valmentanut myös joukkueellista junioreita? Alle 10-vuotiaita? Perustuvatko hänen mielipiteensä yksilölajien edustajien tekemisten tarkkailuun?
"Pohjat menestyksekkäälle urheilu-uralle tehdään lapsena ja nuorena. Jokaisen valmentajan, urheilijan ja vanhemman tulisi tiedostaa tavoitteellisen urheilun vaatimukset eri ikäluokissa".
"Suomalaisten vaisu urheilumenestys joissakin lajeissa ei johdu lahjakkaiden lasten tai nuorten puutteesta. Lapset ja nuoret ovat edelleen lahjakkaita, mutta osaavatko valmentajat ja vanhemmat ohjata ja tukea lasten ja nuorten kehittymistä oikein?"
"Kukaan urheilija ei ole niin lahjakas, että menestyisi puolta vähemmällä harjoittelumäärällä kuin esimerkiksi vierasmaalainen kilpakumppani. Suomalaisten urheilijoiden on harjoiteltava yhtä paljon tai enemmän ja yhtä laadukkaasti tai laadukkaammin kuin muiden maiden urheilijat, mikäli haluavat menestyä omassa lajissaan kansainvälisesti. Oikotietä onneen ei ole."
Eipä tässäkään kyllä puhuta muusta kuin yksilöiden harjoittelun lisäämistä oikeanlaisessa valmennuksessa. Sanoja "kilpailun puute on syy vaisuun urheilijoiden tuotantoon" en kyllä näe. Enkä sitä että, kuinka tavoittellista harjoittelun pitää olla jo 7-10 vuotiaana, mutta ehkä se on sitten kirjassa muualla? Varsin diplomaattisia sanamuotoiluja, joista voi kaikkien ääripäiden edustajat pisteet kotiin väittelemällä siitä, mitä tässä pätkässä sanottiin ja mitä tarkoitettiin.
Edelleen kukaan ei ole tuonut esiin tutkittua tietoa siitä, miten nuorten pääkoppa kestäisi aikuismaisen menon. En ole missään vaiheessa (ainakaan tietoisesti) väittänyt, etteikö nuoren kuuluisi liikkua ja tehdä hommia. Pitää ja paljon! Se, miten se tehdään, on minun huoleni.
Seurojen 50 minuutin spurteista 2-3 viikossa selviää normaalikuntoinen lapsi kevyesti. Mutta kuinka paljon tähän päälle voi liikkua? Toiset sietävät enemmän, toiset vähemmän. Tavoitteellisuuden ja kilpailullisuuden nimiin vannoessa tarkoitukset yleensä pyhittävät keinot. Kuka vahtii, että lapsi oikeasti jaksaa, eikä teeskentele? Kun harjoituskertoja lisätään, joutuvat seurat väkisinkin osaksi lasten kasvattamista.
Siksi tämä touhu pitäisi kytkeä koululiikuntaan, koska siellä on kasvatustieteen ammattilaiset asialla. Heiltä, jos keiltä luulisi löytyvän kokemusta erilaisista lapsista.