Nuori Suomi ry

  • 998 651
  • 5 368

PJx

Jäsen
Ps. Ei tunnu etukäteen ajateltuna kivalta jos kulmaan menee yhtä aikaa kaverit joilla on painoeroa 51 kiloa.
Turhaa kitinää. Pienen kaverin on vaan oltava jalalla parempi, niin että isompi ei ehdi iholle. Melkoisia kokoeroja on liigassa ja NHL:ssäkin. Pienempi koko täytyy paikata muilla avuilla.

Mitä 15v poikiin tulee, niin isot kaverit ovat pääsääntöisesti vielä kankeita, jolloin eivät ehdi hyvien taitavien pikkumiesten matkaan. Etu on pääsääntöisesti pienemmän puolella.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
J. Jalonen revisited

"Kaikki jääkiekon tehostamistoimet, jotka ihan oikeasti palvelevat yksilön kehittämistä ja kilpailullisuuden arvostamista, täyttävät viimeisen päälle Nuori Suomi -ohjelman kriteerit. Unohdetaan Nuori Suomen syyttäminen ja laitetaan trikoot päälle ja aloitetaan hommat." - Jukka Jalonen, AL 6.10.2008

Tätä voi miettiä odotellessaan siffalta listaa niistä konkreettisista asioista, joista Nuori Suomi on vastuussa juniorijääkiekkoilun ongelmien suhteen. Veikkaan kuitenkin, ettei häneltä tule a) kommenttia Jukka Jalonen -sitaattiin eikä b) konkreettista listaa.

"Juniorivalmennusta on radikaalisti parannettava sekä yksilö- että joukkuetasolla. Nuori Suomi ei ole ikinä estänyt tasoryhmiä, useampia harjoituksia, kilpailua tai pienempiä joukkueita. Kiekkoväki on tehnyt vääriä tulkintoja ihan itse."
Jukka Jalonen, Apu 30.10.08
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Jääkiekkoliitolla oli Nuori Suomi-päällikkö, joka teki ohjeistukset mm. seuraavista asioista: 4 ensimmäistä vuotta pelataan kaukalossa poikittain (missään muualla maailmassa ei pelata poikittain), 6 ensimmäistä vuotta harjoutetaan ja peluutetaan junioreita tasapuolisesti saman ajan (missään muualla maailmassa ei jaeta peliaikaa tasan kuutta ensimmäistä vuotta), 6 ensimmäistä vuotta on voimassa taklauskielto, 6 ensimmäistä vuotta on voimassa lämärikiekko. Tällä hetkellä Nuori Suomen sinettiseurat toimivat vielä näiden ohjeistusten mukaisesti.
Mielenkiintoista on jatkossa nähdä, mitkä ovat Jukkien Jalonen ja Rautakorpi linjaamat uudet ohjeet käytännössä, jotta huippujuniorituotannon alennustila saadaan pysäytettyä ja nousemaan entiselle laadukkaalle tasolle. Se on uudistuksia helpottava seikka, että Nuori Suomi ideologia ei Jalosen mukaan estä välttämättömien uudistusten tekoa.
 
Viimeksi muokattu:

Glove

Jäsen
"Juniorivalmennusta on radikaalisti parannettava sekä yksilö- että joukkuetasolla. Nuori Suomi ei ole ikinä estänyt tasoryhmiä, useampia harjoituksia, kilpailua tai pienempiä joukkueita. Kiekkoväki on tehnyt vääriä tulkintoja ihan itse."
Jukka Jalonen, Apu 30.10.08

No miten tuon nyt ottaa, eihän jääkiekkoliitto ole tehnyt kuin suosituksia. Ehkä luetun ymmärtämisessä on ollut puutteita ja nämä suositukset on tulkittu määräyksiksi. Esimerkiksi harjoitusmäärien osalta SJL suosittaa seuraavaa: E-juniorit 1-3 kertaa viikossa 45-60 minuuttia, D-juniorit 2-4 kertaa viikossa 45-90 minuuttia kerrallaan. Nämä lukemat löytyvät jääkiekkoliiton "Pelin henki" opuksesta sivulta 32. Samalla sivulla todetaan suoraan lainattuna seuraavaa:"SJL suosittaa tasoryhmiin jakamista vasta C2-juniori-iässä." Jos siis luetun ymmärtäminen on hukassa, niin hyvin helposti tuosta saa aikaan tulkinnan, että E-junnut ei saa harjoitella kuin kolme kertaa viikossa eikä tasojoukkueita saa tehdä kuin vasta C-junnuissa.

Mainitsemani opus muuten löytyy myös netistä, http://www.finhockey.fi/mp/db/file_library/x/IMG/268399/file/PelinHenkiopas05.pdf
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
"Juniorivalmennusta on radikaalisti parannettava sekä yksilö- että joukkuetasolla. Nuori Suomi ei ole ikinä estänyt tasoryhmiä, useampia harjoituksia, kilpailua tai pienempiä joukkueita. Kiekkoväki on tehnyt vääriä tulkintoja ihan itse."
Jukka Jalonen, Apu 30.10.08

Jukka Jalonen kertoo jutun tehneelle Susanna Luikulle, että "Kiekkoväki on tehnyt vääriä tulkintoja ihan itse. Nyt ollaan menossa oikeaan suuntaan, mutta MUUTOKSET NÄKYVÄT VASTA 5-10 VUODEN KULUTTUA."

Huomioita Jalosen väittämiin, että Nuori Suomi ei ole ikinä estänyt

- tasoryhmiä: käytännössä tasoryhmien perustaminen aiemmin olisi ollut vastoin Nuori Suomi henkeä
- useampia harjoituksia: Eero Lehti ilmoitti aina kauden alussa kullekin ikäryhmälle suositeltavan maks. harjoitusmäärän
- kilpailua: urheilun vastaista kilpailun estämistä on, kun pelaajien taitotasosta huolimatta peliaika on jaettu tasan
- pienempiä joukkueita: käytännössä joukkueiden jakaminen kahdeksi on jo nyt tarkoittanut käytössä olevan jääajan puolittumista, vähintäinkin se on tarkoittanut sitä, että kaukalo on jaettu osiin ja pelattu poikittain (missään muualla maailmassa ei pelata junioreissa poikittain)

Mikäli yllä oleva Apu-lehden 4:n kohdan lista olisi tehty aiemmin toisin, olisi ollut pakko irtisanoutua Nuori Suomesta, sillä 4:n kohdan perusta on siinä, että "Kaikki pelaa".

Joka tapauksessa pieleen on menty ja pahasti Jääkiekkoliiton Nuori Suomen tulkinnassa, koska korvaavien muutosten vaikutukset tulevat näkymään vasta 5-10 vuoden kuluttua.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
SJL käynnisti Nuori Suomi -ohjelmansa marraskuussa 1987. Näin ollen siis v.1977 syntyneet ja 1995 varatut pelaajat ovat 9-10-vuotiaasta pikkupojasta lähtien olleet Nuoren Suomen pihdeissä. Edelleen tästä johdatellen, kaikki v. 1995 jälkeen draftatut pelaajat ovat siis enemmän tai vähemmän Nuoren Suomen tuotteita. Onkin varsin yllättävää, että vuosina 1995-2007 on NHL:ään varattu ensimmäisellä kierroksella ainoastaan 17 suomalaista ja kokonaista 19 ruotsalaista. Ero ei todellisuudessa olekaan järisyttävän suuri, vai kuinka te asian näkisitte?

Tätä yllättävää tulostaa korostaa edelleen se seikka, että ennen Nuoren Suomen tuhoavaa vaikutusta v. 1979-1994 Entry drafteissa suomalaisista varattiin 1. kierroksella vain KAKSI pelaajaa (Teemu ja Saku), kun taas ruotsalaisia varattiin samalla ajanjaksolla 14. Eli pelkästään näitä lukuja tuijottamalla joku kiihkomielinen Kaikki Pelaa -idealisti voisi puolestaan väittää, että kiitos Nuoren Suomen me itse asiassa olemme ajaneet Ruotsin lähes kiinni huippujunioreiden tuotannossa.

Mikäli täällä haluaa antaa ajateltavaa muille kirjoittajille, olisi asian oltava edes välttävästi oikein. Käytän seuraavassa tietolähteenä Jarmo Kekäläisen kirjoitusta IS-NHL-liitettä.

Nuori Suomen vaikutus ei näkynyt onneksi vielä vuoden 2002 varaustilaisuudessa, jolloin Suomesta varattiin viisi pelaajaa ensimmäisellä kierroksella NHL:ään ja Valtteri Filppula myöhemmillä kierroksilla. Edellisenä vuotena 2001 oli 10:n ensimmäisen joukossa valittu Tuomo Ruutu ja Mikko Koivu. Suomi kuului tuolloin vielä maailman kärkimaihin huippupelaajien kasvattajana.

Viimeiset vuodet ovat olleet Suomessa hiljaisia emnsimmäisen kierrosten varausten suhteen. Kesällä 2004 Lauri Tukonen ja Petteri Nokelainen olivat viimeiset kenttäpelaajat ja 2005 maalivahti Tuukka Rask, jotka arvioitiin ikäluokkiensa 30:n parhaan pelaajan joukkoon maailmassa. Sitten ovat olleet suomalaisten suhteen kuivat vuosikerrat 2006, 2007 ja 2008.

Samalla, kun Suomi on Nuori Suomineen pudonnut kehityksen kelkasta, on Ruotsi tuottanut huippulupauksia liukuhihnalta. Kanada, USA ja Venäjä tuottavat valtaisen määrän huippupelaajia samaan aikaan, kun Suomen tuotantolinja on pysähtynyt.
 

Haukka68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Nuori Suomi ja muut ohjelmat ovat ok, kunhan niitä ei tulkita pilkuntarkasti, kuten Suomi tulkitsee EU-lakeja ja määräyksiä.
Nuoren Suomen pääperiaate oli ja on että kaikki tasosta ja taidoista riippumatta saavat pelata yhtä paljon, ja juniorit eivät tavoittelisi vain voittoa. No tässä kohtaa pomppaa jo yli. Hyvää on se että kaikki pelaa, mutta voittoa pitää aina tavoitella.
Tasoryhmät pitää saada luoda harjoituksiin ja peleihin pienestä pitäen. Pelit pitää pelata saman tasoisten kanssa, pienestä pitäen, muuten ei kehity. Valmentaja ei tänä päivänä saa Nuori Suomi seurassa sanoa pelaajalle "sun pitää käydä harjoituksissa, jotta voit pelata", jos kiellät "Masia" pelaamasta kun hän ei ole käynyt kolmeen viikkoon harjoituksissa, saat haukut ja kenkää. "Masin" pitää saada pelata kun Nuori Suomi näin lupaa.
Peleissä pitäisi valmentajien saada peluuttaa ketä huvittaa, eli parhaita, silloin kun siihen on tarve, ei minuutin vaihtoja ja nauhasääntöjä tai muita järjestyksessä peluuttamista. Taklaukset pitää sallia viimeistään E-junioireissa kuten myös lämärit, näin on ruotsissa ja muissa "sivistyneissä" jääkiekkomaissa.
Tästä hyvän esimerkin voi käydä katsomassa Jokereiden 98 joukkueen vierailusta Floridassa Panthersin vieraana oheisen linkin takaa http://jokerit98.abakus.fi/, valitse oikealta Panthers-Jokerit 12.10.98. Katso peli ja mieti miksi yksi suomen parhaista ikäluokkansa joukkueista häviää "aurinkorannikon" pojille aivan pystyyn?
Meillä ei taklata, meillä ei lämätä. Jokerit hävisi myös Panthersin vuotta nuoremmille........

ps. sorry kaikki kirjoitusvirheet taas ollaan kalsarikänni vaiheessa.....
 

Creative

Jäsen
Nuoren Suomen pääperiaate oli ja on että kaikki tasosta ja taidoista riippumatta saavat pelata yhtä paljon, ja juniorit eivät tavoittelisi vain voittoa.

Minusta junnuilla saa olla muitakin tavoitteita elämässä kun jonkun yksittäisen harkka- tai sarjapelin voittaminen. Eikä mikään ideologia sinällänsä estä voiton tavoittelua millään muotoa.


Mistäs lähtien muuten Jokereista on tullut sinettiseura?
 

Haukka68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Minusta junnuilla saa olla muitakin tavoitteita elämässä kun jonkun yksittäisen harkka- tai sarjapelin voittaminen. Eikä mikään ideologia sinällänsä estä voiton tavoittelua millään muotoa.


Mistäs lähtien muuten Jokereista on tullut sinettiseura?

Korjataan hiukan sanamuotoja, ei voiton tavoittelua ole kielletty, mutta nuorimmissa ikäluokissa ei tehdä sarjataulukoita, eikä pelata tasaisesti kaikkia vastaan, jotta valmentajat, vanhemmat tai pelaajat eivät tekisi edes itse sarjataulukoita. Eikä otteluiden tuloksia ilmoiteta kuin vasta kauden päätteeksi, juuri edellisen takia. Jos pelattaisiin sijoituksista opittaisiin jo nuorena voittamaan ja tappiollakin olisi väliä, nyt muksut kohauttelevat olkiaan kun hävitään, kun ei sillä ole mitään väliä. Tässä kohtaa suomalaiset junnut niin kiekossa kuin jalkapallossa ovat heti muutaman vuoden perässä voittamisen kulttuurin opiskelussa verrattuna maihin joissa pelataan voitosta pienestä pitäen.

Missäs olen väittänyt Jokereita Nuori-Suomi seruraksi?

Mutta Jokeritkin joutuu pelaamaan sarjapelit kuten liitto määrää, tasaisella peluutuksella (nauhasääntö), minuutin vaihto, ei taklauksia eikä lämäreitä.
 

Svitek

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK juniorijääkiekko
Mitenköhän moni tänne kirjoittava on oikeasti perillä siitä miten Nuori Suomi seurat toimivat? Alla muutamia faktoja Nuori Suomesta ja sinettiseuroista:

Hämeen alueella (käsittääkseni muillakin) jo E-juniori-ikäiset pelaavat pelinsä tasosarjoina. Ns. hyvät pelaajat pelaavat keskenään AAA-sarjaa ja kehityksessään vähän jäljempänä olevat omia AA- ja A-sarjojaan. Pääosa joukkueista pelaa kahdella kentällisellä. Pelejä on esim 97-syntyneiden AAA-sarjassa ennen joulutaukoa 16 kpl/joukkue. Tähän tulee tietenkin päälle joukkueiden keskenään sopimat harjoituspelit, turnaukset ym. Ihan varmasti pääsee pelaamaan!

E-junnujen sarjoista ylläpidetään sarjataulukkoa. Pelien tulokset ovat nähtävissä yleensä n. 10 min pelin päätyttyä liiton sivuilta. Joulutauolla tehdään jopa tasomittausta! Heikommin pelanneet joukkueet pelaavat kevätpuolella alemmassa sarjassa.

HPK:ssa nämä 97-syntyneet (10-11v) harjoittelevat kolmesti viikossa jäällä -oman tasonsa mukaisissa ryhmissä. Lisäksi järjestetään erikseen pakki- ja maalivahtijäitä. Seura tarjoaa lisäksi mahdollisuuden omaehtoiseen harjoitteluun 2 kertaa viikossa tunnin ajan.

95-syntyneillä on Kerhossa enimmillään 6 jääharjoitusta viikossa. Siihen pelit päälle.

Kaikki tämä siis Nuori Suomen sinettiseurojen mallioppilaassa - HPK:ssa. On siis ihan varmaa, että Nuori Suomi ei estä kilpailua, harjoittelemista, pelaamista eikä tasoryhmiä.

E-junioreissa pelaaja useimmiten päästetään pelaamaan, vaikka pelaaja olisi ollut poissa harjoituksista. Minä en oikeasti näe tätä minkäänlaisena ongelmana. AAA-sarjan vauhdissa ei varmasti pysy vauhdissa, jollet ole luonnonlahjakkuus tai harjoittele niin paljon kuin pystyt. Ne pelaajat, joilta jää paljon harjoituksia väliin muun syyn kuin sairauden vuoksi, ovat pääosin niitä, jotka pelaavat A-tasoisissa joukkueissa. Millä lailla se on keneltäkään pois, jos joku niissä peleissä pelaa, vaikka harjoittelu ei maistukaan? Saattahan se kipinä syttyä vähän vanhempana.

D-junnuista alkaen harjoituksiin osallistuminen on edellytys peliajan saamiselle.


Sitten vielä kommentti tuohon pikkupoikien poikkikentällä pelaamiseen. Poikkikentällä siis pelaavat F- ja G-juniorit. Vanhimmat F-juniori-ikäiset ovat tänä vuonna 9-vuotiaita. Jos esim 7-vuotiaat pojat laitetaan pelaamaan täysimittaiselle kentälle, niin peliä ei juurikaan synny. Suurin osa peliajasta menee siihen, kun joku taitava luistelija hakee kiekon oman maalin takaa ja kuljettaa sen läpi kentän ja yrittää tehdä maalin. Poikkikentän pelaamisessa kaikki pääsevät osallistumaan peliin ja maalitilanteita syntyy myös vähän hitaammille luistelijoille. Tässä kannattaakin verrata 7-vuotiaan ja aikuisen fyysistä kokoa. Jos ajatellaan täysmittaista jääkiekkokaukaloa 7-vuotiaan näkökulmasta, vertailukohdaksi voi hyvin ottaa, että aikuiset pelaisivat kiekkoa jalkapallokentällä. Ehkä poikkikentällä pelaamisen voisi lopettaa vuotta aiemmin (esim vanhempi F), mutta muilta osin en näe mitenkään järkevänä tapaa, jossa pikkupojat pelaavat isossa kaukalossa.

Taklaus- ja lämärikieltojen osalta olen samaa mieltä useimpien tänne kirjoittaneiden kanssa. Ne pitäisi poistaa välittömästi. Askel tätä kohden on kuitenkin jo otettu - tällä kaudella taklaukset on sallittu vuotta nuoremmilla (vanhempi D) kuin aiemmin.
 

oka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen kiekko
Mitenköhän moni tänne kirjoittava on oikeasti perillä siitä miten Nuori Suomi seurat toimivat? Alla muutamia faktoja Nuori Suomesta ja sinettiseuroista:
On kokemusta hyvinkin ja nuo esittämäsi faktat pätevät Hämeen alueella. Jokaisella alueella näyttää olevan oma tapansa toimia mm joukkueiden suuren lkm-määrä erojen vuoksi.
Hämeen alueella (käsittääkseni muillakin) jo E-juniori-ikäiset pelaavat pelinsä tasosarjoina.
Näyttää olevan Hämeessä tasosarjat vain vanhemmassa E:ssä. Etelän alueella tasosarjat ovat jo nuoremmasta E:stä alkaen.
Pelejä on esim 97-syntyneiden AAA-sarjassa ennen joulutaukoa 16 kpl/joukkue. Tähän tulee tietenkin päälle joukkueiden keskenään sopimat harjoituspelit, turnaukset ym. Ihan varmasti pääsee pelaamaan!
Etelän alueella on pelejä 16 kpl/joukkue kaudessa, mutta Hämeessä pelataankin 2 peliä samana päivänä.
Eikös muuten turnaukset ole kiellettyjä sarjakauden aikana ? (idiootti sääntö..mihinköhän tämäkin perustuu?)
Kaikki tämä siis Nuori Suomen sinettiseurojen mallioppilaassa - HPK:ssa. On siis ihan varmaa, että Nuori Suomi ei estä kilpailua, harjoittelemista, pelaamista eikä tasoryhmiä.
Ei estä ei, mutta säännöille ei NS voi mitään. Missään muussa maassa E-junnut eivät pelaa 1 min vaihdoilla ja lämärikiellolla jne jne. Onko kenties NS näiden typerien sääntörajoitteiden takana ?
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Nuori Suomen synnyttämää ideologiaa ei saa häivytettyä pois siitä vastuusta, että suomalainen jääkiekon huippujuniorituotanto on alennustilassa.

Koskapa olet täällä elämöinyt Nuoren Suomen syyllisyydestä muun muassa Jukka Jalosen harteille kavuten (ja sieltä pudoten), siteerataan tähän vielä lisää Jukka Jalosen mielipiteitä Nuoresta Suomesta. Seuraava sitaatti on tänään ilmestyneestä IS-Veikkaajasta:

"Nuorta Suomea on parjattu liikaakin. Ohjelma sinänsä ei estä kilpailua eikä mitään, mikä voisi kehittää yksilöä. Ongelma on se, että me olemme tulkinneet sen jääkiekossa ihan päin persettä ja olemme tehneet omia sisäisiä sääntöjä olettaen, että ne ovat hyviä yksilön kannalta."

Aiemmin Nuorta Suomea aiheetta syyllistäneissä kirjoituksissasi olet vedonnut muun muassa Jukka Jalosen näkemyksiin (tai pikemminkin sellaiseksi kuvittelemiisi, esimerkkinä kirjoituksesi Jalosen haastattelusta Urheiluruudussa, jossa hän ei todellisuudessa sanonut NS:sta sanaakaan). Mitä mieltä olet Jalosen ylläolevasta lausunnosta, ja miten saat siitä taivutettua näkemyksen, jonka mukaan Nuori Suomi on vastuussa juniorijääkiekkoilun ongelmista?

Ja, edelleen: jos Nuori Suomi on mielestäsi vastuussa lajiliittojen itsenäisistä tulkinnoista ja säännöistä, merkitsee tämä logiikka esimerkiksi sitä, että sinun on pian jossain vapaan keskustelun ketjussa vaadittava Jeesus tilille inkvisition hirmutöistä.

(Ja — koska epäilen että ymmärrät ylläolevan vertauksen kuitenkin väärin ja kirjoitat jälleen sen innoittamana minun sanomakseni jotain, mitä en ole sanonut — en rinnasta Nuorta Suomea ja kristinuskoa, vaan hahmotan syyllistämisketjusi logiikkaa. Valtaosalle Jatkoajan lukijoista tämä asia todennäköisesti avautuu ilman tätä alleviivaamistakin.)
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Sitten vielä kommentti tuohon pikkupoikien poikkikentällä pelaamiseen. Poikkikentällä siis pelaavat F- ja G-juniorit. Vanhimmat F-juniori-ikäiset ovat tänä vuonna 9-vuotiaita. Jos esim 7-vuotiaat pojat laitetaan pelaamaan täysimittaiselle kentälle, niin peliä ei juurikaan synny. Suurin osa peliajasta menee siihen, kun joku taitava luistelija hakee kiekon oman maalin takaa ja kuljettaa sen läpi kentän ja yrittää tehdä maalin. Poikkikentän pelaamisessa kaikki pääsevät osallistumaan peliin ja maalitilanteita syntyy myös vähän hitaammille luistelijoille. Tässä kannattaakin verrata 7-vuotiaan ja aikuisen fyysistä kokoa. Jos ajatellaan täysmittaista jääkiekkokaukaloa 7-vuotiaan näkökulmasta, vertailukohdaksi voi hyvin ottaa, että aikuiset pelaisivat kiekkoa jalkapallokentällä. Ehkä poikkikentällä pelaamisen voisi lopettaa vuotta aiemmin (esim vanhempi F), mutta muilta osin en näe mitenkään järkevänä tapaa, jossa pikkupojat pelaavat isossa kaukalossa.

Taklaus- ja lämärikieltojen osalta olen samaa mieltä useimpien tänne kirjoittaneiden kanssa. Ne pitäisi poistaa välittömästi. Askel tätä kohden on kuitenkin jo otettu - tällä kaudella taklaukset on sallittu vuotta nuoremmilla (vanhempi D) kuin aiemmin.
Oma poika pelaa F99:ssä eli pelaavat viimeistä vuotta poikkikentällä ja onhan se kyllä jo liian pieni. Ainoa positiivinen asia poikkikentällä pelaamiseen on se että kaksi peliä voi olla käynnissä samaan aikaan ja Porin jäätilannetta ajatellen se on hyvä. Pakko pelata 4 vs 4 että pelistä edes tulee jotain kun isot pojat painaa pikkukentällä.

Ja mitä taklauksiin ja lämäreihin tulee niin mielestäni taklaukset pitäisi sallia jo vanhemmassa E:ssä eli kunhan vuosi on opetettu isommalla kentällä ja että lämärit pitäisi sallia aina ja poikkeuksetta.
 

oka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen kiekko
Tuli mieleen että kun on nyt jauhettu näitä Suomen junnukiekon sääntörajoituksia, jotka on vain Suomessa käytössä, niin miksi ei hyvä juniorijoukkue saa halutessaan pelata oman sarjan lisäksi myös vuotta vanhempien sarjassa ?
Näin pelien ja nimeomaan kovien pelien määrä lisääntyisi.

Tämä on sallittua Ruotsin junnukiekossa ja Suomessakin salibandyssä ja fudiksessa.

Osaako kukaan sanoa miksi näitä rajoituksia on Suomi-kiekossa näin paljon ?
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Tuli mieleen että kun on nyt jauhettu näitä Suomen junnukiekon sääntörajoituksia, jotka on vain Suomessa käytössä, niin miksi ei hyvä juniorijoukkue saa halutessaan pelata oman sarjan lisäksi myös vuotta vanhempien sarjassa ?

...

Tämä on sallittua Suomessa muissakin lajeissa mm sälibandy ja fudis.
Mahtaisiko tuoda liikaa pelejä halleihin. Ainakin Etelässä voisi olettaa lähes kaikkien AAA-joukkueiden tekevän näin, jos olisi mahdollisuus.
Mielestäni on kyllä kehittävämpää, että parhaat pelaajat pelaavat kahta sarjaa ja saavat vanhemmassa ikäluokassa kokemusta muista ketjukavereista sekä eri valmentajista.
 

Glove

Jäsen
Ainakin pohjoisen alueella Kärppien, Laserin ja Haukiputaan Ahmojen joukkueita on pelannut vuotta vanhempien sarjassa. Eivät kuitenkaan käsittääkseni kahta sarjaa yhtä aikaa, vaan ainoastaan vanhemmissa.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Juuri äsken päättyneessä Urheilukanavan ohjelmassa "Sihvonen-kaksi sormea pelikirjalla" vieraana oli Jokeri-valmentaja Ismo "Ika" Lehkonen. Lehkonen on tunnetusti päätoimensa ohella käyttänyt lopun liikenevän aikansa jo vuosia jääkiekon juniorivalmentamiseen. Ohjelma uusitaan huomenna torstaina 20.11.2008 klo 13.45.
Juniorikiekkoiluun ohjelmassa oli aikaa paneutua vain kolme minuuttia. Siinäkin ajassa Lehkonen ehti kertoa nykyjuniorituotannon ongelmia, jotka ovat seurausta käyttöön otetusta juniorijärjestelmästä noin 10 viimeisen vuoden ajalta. Lehkosen mielestä on palattava kilpailuun jo heti 7-vuotiaista lähtien. Poikittaisen kentän pelaaminen ei ole jääkiekkoa. Jääkiekkoa on opeteltava pelaamaan alusta lähtien pitkällä kentällä. Toistomäärät ja pelimäärät on nostettava korkeammiksi.
Täytyy huomenna varata kynä ja paperia ja kirjattava ylös Ikan sanomiset tarkemmin.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Taas mennään

Lehkonen ehti kertoa nykyjuniorituotannon ongelmia, jotka ovat seurausta käyttöön otetusta juniorijärjestelmästä noin 10 viimeisen vuoden ajalta. Lehkosen mielestä on palattava kilpailuun jo heti 7-vuotiaista lähtien. Poikittaisen kentän pelaaminen ei ole jääkiekkoa. Jääkiekkoa on opeteltava pelaamaan alusta lähtien pitkällä kentällä. Toistomäärät ja pelimäärät on nostettava korkeammiksi.
Täytyy huomenna varata kynä ja paperia ja kirjattava ylös Ikan sanomiset tarkemmin.

Se, että viikkojen hiljaisuuden sijaan olisit ihan itse perustellut ympäripyöreät NS-vastaiset hokemasi, kumonnut niillä lukuisten juniorikiekossa konkreettisesti vaikuttavien ketjun kirjoittajien faktat ja mm. Jukka Jalosen näkemykset aiheesta sekä vastannut esimerkiksi Maple Leafin sinulle toistuvasti esittämiin suoriin kysymyksiin, on tietenkin huomattavasti vaikeampi rasti kuin papukaijamainen "referoiminen". Mutta mitäs, kukin argumentoi tavallaan.
 
Viimeksi muokattu:

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Mutta mitäs, kukin argumentoi tavallaan.

Näin nimenomaan on asian laita. Olen kirjoittanut tähänkin viestiketjuun aikaisemmin hyvin paljon. Nyt on yhteenvetojen aika ja olen referoinut Erkka Westerlundin, Raimo Summasen, Jukka Jalosen, Jarmo Kekäläisen ja nyt tänään viimeksi Ismo Lehkosen huolestuneet julkitulot Suomen jääkiekon juniorituotannon alennustilasta.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Huolestunutta yhteenvetoa odotellessa

Olen referoinut Erkka Westerlundin, Raimo Summasen, Jukka Jalosen, Jarmo Kekäläisen ja nyt tänään viimeksi Ismo Lehkosen huolestuneet julkitulot Suomen jääkiekon juniorituotannon alennustilasta.

Joista Lehkonen on ainoana syyttänyt tästä "alennustilasta" Nuorta Suomea. Ja hänenkin tapauksessaan syyttäminen on liioiteltu ilmaus, koska Lehkonen on lukuisissa aiheesta käyttämissään puheenvuoroissa käsitellyt muitakin junnukiekkoon vaikuttavia tekijöitä ja ilmiöitä. Hän myös perustelee kantansa konkreettisesti, tarjoaa toteutettavissa olevia ratkaisuja, on koko ajan toiminut kentän tasolla ja omaa kanttia seistä ilman selkänojia mielipiteensä takana.
Sama pätee Jukka Jaloseen, joka ei pelkästään ole jättänyt kaatamatta populistisen simppeliä paskasaavia NS-järjestelmän niskaan vaan on useita kertoja julkisesti ilmoittanut, että vika on aivan muualla. Esimerkkejä löytyy tästäkin ketjusta puolisen tusinaa.
 
Viimeksi muokattu:

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Olen kirjoittanut tähänkin viestiketjuun aikaisemmin hyvin paljon.

Niin olet, ja siksipä ei varmaan olisi ylivoimainen ponnistus kirjoittaa vielä kerran, ihan vaikkapa vaan lyhyesti vastaten yksinkertaiseen kysymykseen: mitä tuumaat Jukka Jalosen mielipiteistä Nuoreen Suomeen liittyen?
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Katsoin tuon Lehkosen kolmen minuutin juniorikiekkoa käsittelevän puristuksen Urheilukanavalta uudestaan. Lehkonen mainitsi, että hän tarvitsisi kaksi tuntia aikaa puhua jääkiekon juniorituotannosta. Lehkonen toi keskustelussa esille otsikoita, joista on jatkossa keskusteltava vakavasti kaikilla tasoilla.

Jokereiden valmentaja Glenn Hanlon oli todennut syksyllä Lehkoselle, että jotain on tapahtunut 10 vuoden aikana suomalaiselle juniorituotannolle. Hanlon oli kysynyt, että missä ovat teidän taitavat pelaajanne.

Lehkosen otsikointia seuraavassa: Juniorikiekkoilun tilanteen parantamiseksi on harjoitus- ja pelimäärät saatava ylöspäin. Toistokertoja on saatava junioreille lisää. Johtavat pelaajat on saatava esiin jo pennuista lähtien. Kilpailu on palautettava takaisin heti 7-vuotiaista lähtien. Paijaaminen on lopetettava. Jääkiekko on pitkän kentän 3x20 min kestävä peli, jossa luistelu, syöttely, syötön vastaanotto ja viisikkopelaaminen on opeteltava. Poikittain pelaaminen on naurettavaa härdelliä: ei opita luistelemaan, syöttämään eikä ottamaan syöttöjä vastaan.

Lehkosen mukaan Suomessa jääkiekko voi valita poikkeuksellisesti parhaan juniorimateriaalin. Ruotsissa muutettiin jääkiekon juniorijärjestelmä kerralla radikaalisesti 8 vuotta sitten ja tulokset ovat nähtävissä.
Lehkonen oli viime keväänä ottamassa 50 000 euron lainan ja aikoi panostaa sen juniorijääkiekon tilan parantamiseksi. Jokerit-pesti muutti sitten Lehkosen aikomukset. Unelmana Lehkosella pysyy nostaa Suomen jääkiekkojunnut nykytilasta ylös.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Katsoin tuon Lehkosen kolmen minuutin juniorikiekkoa käsittelevän puristuksen Urheilukanavalta uudestaan.

Hienoa, että sinulla riittää puhtia taistella suomalaisen jääkiekkoilun pelastamiseksi. Kertoisitko tämän puurtamisen ohella myös sen, mitä mieltä olet Jukka Jalosen mielipiteistä Nuoresta Suomesta?
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Hienoa, että sinulla riittää puhtia taistella suomalaisen jääkiekkoilun pelastamiseksi.

Kyllähän ne pelastajat ovat nämä, jotka ovat tuoneet ongelmat esille. Siihen kuuluu osa jääkiekkomediasta sekä ennen kaikkea ne jääkiekon vaikuttajat, joiden sanomisia olen täällä matkan varrella referoinut. Varsinaiset pelastajat ovat sitten ne henkilöt, jotka suunnittelevat ja toimeenpanevat tarvittavat muutokset. Minulta ei puhtia tarvita ollenkaan missään vaiheessa. Riittää, kunhan seuraan innolla, mitä jatkossa tapahtuu ja otan sitten taas asioita esille täällä keskustelun pohjaksi.

Saa nähdä, otetaanko juniorijärjestelmän remontoimisessa meillä radikaalit otteet käyttöön niinkuin tehtiin 8 vuotta sitten Ruotsissa. Ruotsissa homma onnistui, miksei näin kävisi myös Suomessa.
 

Fordél

Jäsen
Jep siffa hyvä, pystyisitkö nyt vastaamaan tuohon Maple Leafin esittämään kysymykseen Jalosesta ja Nuoresta Suomesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös