Ei takerruta siihen keskimittaan (suomalaiset käsittääkseni yksi maailman kookkaimmista kansakunnista). Joku viiden sentin koko/(vastaava voima/painoero) ei ratkaise 1vs1 tilanteen lopputulosta. Siksi joku tuuman keskimittaero ei kuvaa mitään (lisäksi ”iso” pelaaja voi olla pienessä pakkauksessa). Oleellista on, kuuluuko joukkueeseen pelaajia, jotka pystyvät käyttämään kokoetuaan hyväkseen.Creative kirjoitti:En tarkoittanut, että keskikoko kuvaa jotain ihannepelaajaa mutta jotain sekin kertoo. Lahjakas pelaaja voi olla yhtä hyvin 170- tai 190+ kokoinen. USA:n U20-maajoukkueessa pelasi 166 cm -pituinen hyökkääjä.
Kanadan väestö on 6-kertainen Suomeen verrattuna. Jääkiekkoa siellä harrastaa myös prosentuaalisesti suurempi osa väestöstä. Näppituntumalla arvioisin pelaajamäärän olevan Kanadassa n. 30000 /ikäluokka. Maajoukkueeseen valikoituu parhaita pelaajia koko tuosta valtavasta pelaajamassasta.
Jos suuri koko olisi merkittävä lahjakkuutta määräävä tekijä, olisi Kanadan maajoukkueen keskipituus huomattavasti suurempi kuin muun väestön keskipituus. Näin ei kuitenkaan ole.
Pieni koko on yleensä selkeä haitta. Jollain 166cm pitkällä pelaajalla täytyy olla muita vahvuuksia menestyäkseen. Lähes jokaisella pelaajalla (pois lukien jerelehtiset) täytyy olla selkeä(t) vahvuus(det), jonka kautta pelata. Tällaiset vahvuudet erottavat kyseisen pelaajan massasta. Koko on yksi sellainen.
Jos joukkueessa on hyökkäyskalustoa, jonka pysäyttämiseen tarvitaan raamikaita puolustajia, tekee se samalla tilaa nopealiikkeisille hyökkääjille. Ottaen huomioon nykyisen pelaajan keskimitan (sanotaan reilut 180cm), niin oleellisempaa olisi laske esimerkiksi yli 190cm pitkät, voimakkaat ja kohtuullisen taitavat pelaajat kuin jotain keskimittaa.