Noin 45986:n kerran: NS-suositukset ovat koko ajan olleet tarkoitettu alle 11/13-vuotiaille, eivätkä taatusti olisi vanhempiin ikäluokkiin kuuluneetkaan. Mutta koska Jääkiekkoliitto taannoin ajoi entiset huippupelaajat ja muut ikävästi omilla aivoilla ajattelevat pois toiminnasta ja tarjosi (suoja)työpaikkoja omaan ajatteluun kykenemättömille wannabevalmentajille, heikoimmat näistä luulivat, että lajin ikiaikaiset periaatteet - mitä, kenen ehdoilla ja milloin junnuille opetetaan - kannattaa heittää menemään sokean perseennuol... eh, uskomusten (ja tietenkin myös oman ns. urakehityksen) tieltä. Lopputuloksena oli sitten näitä potkulaudat ja rännikiekot hallitsevia kolmos-neloskentän polkukoneita, jotka eivät missään vaiheessa saaneet opetella pelaamaan
Noin 10. kerran korjaan väärät väitteesi. Jääkiekkoliiton sisäisissä pelisäännöissä kohdassa Urheilutoiminta on kirjoitettu mm. näin:
F-D -juniorijoukkueet:
D-junioreissa (12-13 vuotiaat) kaikki muodostettavat joukkueet ovat tasavahvoja. Eri joukkueisiin sijoittamisiin liittyvät asiat ratkaisevat yhteistyössä lasten vanhemmat ja joukkueiden ohjaajat. Seuran puolelta kysymyksiin ottaa tarvittaessa kantaa valmennuspäällikkö.
D-junioreilla voi toimintavuoden aikana olla viikossa ENINTÄÄN neljä yhteistä tapahtumaa. Tapahtumiksi katsotaan palaverit, kuiva- ja jääharjoitukset sekä koti- ja vieraspelit. D-juniorijoukkueiden neljästä viikottaisesta yhteisestä tapahtumasta jääharjoituksia saa olla enintään kolme.
Seura sitoutuu siihen, että D-junioreita peluutetaan sekä yhden ottelun sisällä, että koko pelikaudenkin puitteissa tasapuolisesti. Tasapuolisuus koskee sekä sarja-, että harjoitusotteluita.
Erimielisyydet ja epäselvyydet ratkaisevat viime kädessä seuran juniorijohtoryhmä, johon kuuluvat juniorijaoston puheenjohtaja, valmennus- ja junioripäälliköt sekä valmentajien, joukkueenjohtajien ja vamhempien edustaja, yksi kustakin ryhmästä. Juniorijohtoryhmän päätöksistä voi valittaa seuran johtokunnalle.
C-B juniorijoukkueet:
Joukkueiden muodostamisesta päättävät seuran juniorijaoston puheenjohtaja sekä valmennus- ja junioripäälliköt. Eri joukkueisiin sijoittamisen suorittavat joukkueiden nimetyt vastuuvalmentajat yhteistyössä valmennuspäällikön kanssa. Valmennuspäällikön näkemys on viime kädessä ratkaiseva.
Tämän ikäryhmän joukkueet saavat joukkueena pelata kauden mittaan sellaisen määrän otteluita, että jokaista pelaajaa kohden tulee ENINTÄÄN 45 peliä. Joukkueen johtaja tai hänen nimeämänsä henkilö on velvollinen pitämään kirjaa pelaajien pelaamista otteluista. Valmennuspäälliköllä on oikeus milloin tahansa kauden aikana tarkistaa kenen tahansa pelaajan osalta ko. määrä.
Tänne linkitetty tutkimus todistaa siitä, mihin yo. Jääkiekkoliiton laatuprojekti Nuori Suomen toiminta johti E-B junioreiden harrastekertamäärissä jääkiekkoseuroissa vuosien 1996-2006 aikana. Ei ihme, kun Kalervo Kummola myönsi vihdoin virheensä tämän vuoden tammikuulla Sport.com jutussa otsikolla: "Huonoa juniorityötä tuli tehtyä".