Mainos

Nuori Suomi ry

  • 999 535
  • 5 368

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Paraikaa Yle Suomella menossa, mutta kuunneltavissa Areenan kautta.

Suosittelen, sillä tämä on mielenkiintoinen aihe ja keskustelu on hyvää.

Ovatko joukkuelajit sittenkin pohjimmiltaan yksilölajeja? Miten joukkuepeleissä - erityisesti jalkapallossa - syntyy ja kehittyy pelikäsitys? Urheilun taustapeilissä vieraana on liikuntatieteiden tohtori Pekka Luhtanen. Toimittajana Jouko Vuolle. yle.fi/taustapeili

Urheilun taustapeili: Onko jalkapallo joukkue- vai yksilölaji? | Radio | Areena | yle.fi
 
Viimeksi muokattu:

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Noin 45986:n kerran: NS-suositukset ovat koko ajan olleet tarkoitettu alle 11/13-vuotiaille, eivätkä taatusti olisi vanhempiin ikäluokkiin kuuluneetkaan. Mutta koska Jääkiekkoliitto taannoin ajoi entiset huippupelaajat ja muut ikävästi omilla aivoilla ajattelevat pois toiminnasta ja tarjosi (suoja)työpaikkoja omaan ajatteluun kykenemättömille wannabevalmentajille, heikoimmat näistä luulivat, että lajin ikiaikaiset periaatteet - mitä, kenen ehdoilla ja milloin junnuille opetetaan - kannattaa heittää menemään sokean perseennuol... eh, uskomusten (ja tietenkin myös oman ns. urakehityksen) tieltä. Lopputuloksena oli sitten näitä potkulaudat ja rännikiekot hallitsevia kolmos-neloskentän polkukoneita, jotka eivät missään vaiheessa saaneet opetella pelaamaan

Noin 10. kerran korjaan väärät väitteesi. Jääkiekkoliiton sisäisissä pelisäännöissä kohdassa Urheilutoiminta on kirjoitettu mm. näin:

F-D -juniorijoukkueet:

D-junioreissa (12-13 vuotiaat) kaikki muodostettavat joukkueet ovat tasavahvoja. Eri joukkueisiin sijoittamisiin liittyvät asiat ratkaisevat yhteistyössä lasten vanhemmat ja joukkueiden ohjaajat. Seuran puolelta kysymyksiin ottaa tarvittaessa kantaa valmennuspäällikkö.

D-junioreilla voi toimintavuoden aikana olla viikossa ENINTÄÄN neljä yhteistä tapahtumaa. Tapahtumiksi katsotaan palaverit, kuiva- ja jääharjoitukset sekä koti- ja vieraspelit. D-juniorijoukkueiden neljästä viikottaisesta yhteisestä tapahtumasta jääharjoituksia saa olla enintään kolme.

Seura sitoutuu siihen, että D-junioreita peluutetaan sekä yhden ottelun sisällä, että koko pelikaudenkin puitteissa tasapuolisesti. Tasapuolisuus koskee sekä sarja-, että harjoitusotteluita.

Erimielisyydet ja epäselvyydet ratkaisevat viime kädessä seuran juniorijohtoryhmä, johon kuuluvat juniorijaoston puheenjohtaja, valmennus- ja junioripäälliköt sekä valmentajien, joukkueenjohtajien ja vamhempien edustaja, yksi kustakin ryhmästä. Juniorijohtoryhmän päätöksistä voi valittaa seuran johtokunnalle.


C-B juniorijoukkueet:

Joukkueiden muodostamisesta päättävät seuran juniorijaoston puheenjohtaja sekä valmennus- ja junioripäälliköt. Eri joukkueisiin sijoittamisen suorittavat joukkueiden nimetyt vastuuvalmentajat yhteistyössä valmennuspäällikön kanssa. Valmennuspäällikön näkemys on viime kädessä ratkaiseva.

Tämän ikäryhmän joukkueet saavat joukkueena pelata kauden mittaan sellaisen määrän otteluita, että jokaista pelaajaa kohden tulee ENINTÄÄN 45 peliä. Joukkueen johtaja tai hänen nimeämänsä henkilö on velvollinen pitämään kirjaa pelaajien pelaamista otteluista. Valmennuspäälliköllä on oikeus milloin tahansa kauden aikana tarkistaa kenen tahansa pelaajan osalta ko. määrä.


Tänne linkitetty tutkimus todistaa siitä, mihin yo. Jääkiekkoliiton laatuprojekti Nuori Suomen toiminta johti E-B junioreiden harrastekertamäärissä jääkiekkoseuroissa vuosien 1996-2006 aikana. Ei ihme, kun Kalervo Kummola myönsi vihdoin virheensä tämän vuoden tammikuulla Sport.com jutussa otsikolla: "Huonoa juniorityötä tuli tehtyä".
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Noin 10. kerran korjaan väärät väitteesi. Jääkiekkoliiton sisäisissä pelisäännöissä kohdassa Urheilutoiminta on kirjoitettu mm. näin:...

...Tänne linkitetty tutkimus todistaa siitä, mihin yo. Jääkiekkoliiton laatuprojekti Nuori Suomen toiminta johti E-B junioreiden harrastekertamäärissä jääkiekkoseuroissa vuosien 1996-2006 aikana. Ei ihme, kun Kalervo Kummola myönsi vihdoin virheensä tämän vuoden tammikuulla Sport.com jutussa otsikolla: "Huonoa juniorityötä tuli tehtyä".

Onneksi sinäkin olet huomannut mikä on oikea syyllinen, Jääkiekkoliiton sisäiset säännöt. Muistutetaan nyt sen 10. kerran, Jääkiekkoliitto on itse tehnyt nämä pelisäännöt, Nuori Suomi ei ole vaatinut rajoituksia kilpailutoimintaan. Meillä Heppaliitossa nuoret saivat kisata niin paljon kuin halusivat, siitä huolimatta olen jakanut sinettejä ympäri Suomen.
 
Onneksi sinäkin olet huomannut mikä on oikea syyllinen, Jääkiekkoliiton sisäiset säännöt. Muistutetaan nyt sen 10. kerran, Jääkiekkoliitto on itse tehnyt nämä pelisäännöt, Nuori Suomi ei ole vaatinut rajoituksia kilpailutoimintaan.

Jep. Kiekkopiireissä ja varsinkin niiden isukkiosastolla ym. liepeillä nyt vaan pyörii keskimäärin vähän... sanotaan kauniisti, että rajoittunutta porukkaa:) Jolla on jo lähtökohtaisesti vaikeuksia oman järjen käyttämisen, itsenäisen ajattelun, kokonaisuuksien ymmärtämisen ja asioiden soveltamisen, saati "ylhäältä" tarjottujen älyttömyyksien ja olemattomienkin auktoriteettien kyseenalaistamisen kanssa. (Eikä esimerkkejä tarvitse hakea kaukaa.)

Eli sikäli ei yllätä, että nimenomaan Jääkiekkoliitto alkoi ihan itse spedeillä koko NS-periaatteen kanssa vääriin suuntiin. Mutta osaltaan sekin johtui useaan kertaan mainitusta vääristymästä, jossa näitä wannabe-valmentajia ja muita "liiton miehiä" - tai muotisuuntausten hännystelijöitä ym. perskärpäsiä - otettiin pesteihin, joiden hoidosta ei ollut pienintäkään käytännön käsitystä. Ja/tai omat motiivit kestivät huonosti päivänvaloa, kun tärkeintä olisi koko ajan pitänyt olla se junnujen yksilöllinen kehittäminen oman kasvukaaren tahdissa (ja sivussa ohjaaminen jotenkin tolkun ihmisiksi, etenkin jos kotoa on siihen vähän heikommat eväät).
 
Viimeksi muokattu:

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Noin 45986:n kerran: NS-suositukset ovat koko ajan olleet tarkoitettu alle 11/13-vuotiaille, eivätkä taatusti olisi vanhempiin ikäluokkiin kuuluneetkaan.

Tämän toistuvasti tältä nimimerkiltä ja ennen häntä nimimerkiltä choose-life esitetyn väärän informaation jouduin täällä jälleen kerran korjaamaan. Ei näyttänyt menevän vieläkään perille. Jääkiekkoliiton laatuprojekti Nuori Suomen Urheilutoiminnan ohjeet ja määräykset oli tehty F-B -junioreille ja olivat sanasta sanaan niin kuin ne kirjoitin. Siis ne kuuluivat myös vanhemmille ikäluokille.

Siinä olen kanssasi samaa mieltä, että niiden ei olisi pitänyt kuulua C-B -junioreille. Olen myös sitä mieltä, että Jääkiekkoliiton laatuprojekti Nuori Suomen Urheilutoiminnan määräyksiä ei olisi pitänyt tehdä koskemaan myöskään F-D junioreita. Niiden johdosta seuroissa tapahtuneet harrastekertamäärät oli pidettävä erittäin alhaisella tasolla. Onneksi nykyään parhaille junioreille valmennuspäälliköt ja junioripäälliköt etsivät keinoja saada laadukasta lisäjääharjoittelua. Vuosien 1996-2006 aikana he joutuivat vahtimaan, että parhaatkaan juniorit eivät saaneet ylittää enimmäismääriä, jotka tämän päivän näkökulmasta katsoen olivat huippujunioreille järkyttävän alhaisia.
 
Ei näyttänyt menevän vieläkään perille. Jääkiekkoliiton laatuprojekti Nuori Suomen Urheilutoiminnan ohjeet ja määräykset oli tehty F-B -junioreille ja olivat sanasta sanaan niin kuin ne kirjoitin. Siis ne kuuluivat myös vanhemmille ikäluokille.

Siinä olen kanssasi samaa mieltä, että niiden ei olisi pitänyt kuulua C-B -junioreille. Olen myös sitä mieltä, että Jääkiekkoliiton laatuprojekti Nuori Suomen Urheilutoiminnan määräyksiä ei olisi pitänyt tehdä koskemaan myöskään F-D junioreita.

Onneksi nykyään parhaille junioreille valmennuspäälliköt ja junioripäälliköt etsivät keinoja saada laadukasta lisäjääharjoittelua.

Boldattu kohta. Ei lisättävää.
Mitä "laadukkaan lisäharjoitteluun etsimiseen" tulee, se on edelleen osattu ihan ilman minkään suunnan mahtikäskyjä useammassa kaupungissa ja seurassa viiimeistään 80-luvulta lähtien. Siis jos siellä junnuvalmennuksessa ja muussa toiminnassa ovat olleet tekijät eivätkä aina kaikkia muita tahoja, sääntöjä, olosuhteita jne. jne. syyttelevät wannabet ja kitisijät asialla.
 
Viimeksi muokattu:

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Boldattu kohta. Ei lisättävää.
Mitä "laadukkaan lisäharjoitteluun etsimiseen" tulee, se on edelleen osattu ihan ilman minkään suunnan mahtikäskyjä useammassa kaupungissa ja seurassa viiimeistään 80-luvulta lähtien. Siis jos siellä junnuvalmennuksessa ja muussa toiminnassa ovat olleet tekijät eivätkä aina kaikkia muita tahoja, sääntöjä, olosuhteita jne. jne. syyttelevät wannabet ja kitisijät asialla.

Opetus- ja kulttuuriministeriön tilaaman tutkimuksen mukaan liikuntaseuroissa tapahtuvan harrastusintensiteetin nousu on ollut voimakkainta jääkiekon kilpaurheilijoiden ikäluokissa 11-14. Vuonna 2001, jolloin Jääkiekkoliiton laatuprojekti Nuori Suomen vaikutus oli voimakkaimmillaan, oli 11-14 vuotiaiden jääkiekon kilpaurheilijoiden harrastuskertamäärät seuroissa keskim. 137 krt/vuosi. Vuonna 2013 vastaava keskim. harrastekertamäärä oli noussut 257:ään krt/vuosi.

Tällä kaudella jääkiekon huippuseurojen 12-vuotiaiden parhaiden kilpajunioreiden harrastuskertamäärät tulevat olemaan 330-390 krt/vuosi. Lisäksi tulevat omalla ajalla tehdyt harrastuskertamäärät, mutta ne eivät kuuluneet tutkimuksen alueeseen, koska tutkimuksessa selvitettiin eri lajien liikuntaseuroissa tapahtunutta kustannusten nousua.

Ero tulee siitä, että vuosien 1996-2006 aikana jääkiekkoseuroille oli määrätty tarkat enimmäismäärät harrastuskerroille. Tänä päivänä mitään ylärajoja ei ole määrätty ja seurat ovat pystyneet nostamaan 11-14 vuotiaiden harrastuskertamääriä 88%:lla. Kun Kummola uskoi, että huonoa junnutyötä tuli tehtyä, hän käynnisti junioritoiminnan pelastustalkoot. Pelastustalkoiden vetäjinä toimivat mm. Erkka Westerlund ja Jukka Rautakorpi. Nyt voidaan todeta, että pelastustalkoot ovat tuottaneet hyvää tulosta.

Uskotko vieläkään, että Jääkiekkoliiton laatuprojekti Nuori Suomen Urheilutoiminnan määräykset vuosien 1996-2001 aikana koskivat myös C-B junioreita?
 
... levy pyörii...
Uskotko vieläkään, että Jääkiekkoliiton laatuprojekti Nuori Suomen Urheilutoiminnan määräykset vuosien 1996-2001 aikana koskivat myös C-B junioreita?

Ei edelleenkään lisättävää. Se, että enimmäkseen palopostin kokoisia lapsia koskevat suositukset vietiin missään tuonne asti, oli (kuten on koko ajan sanottu) uskomattoman typerää - mutta sitä(kään) on turha laittaa NS-systeemin syyksi. Ihan SJL:n/kiekkoväen oma moka, minkä jopa Kummola tosiaan on myöntänyt (vaikka moinen ei varsinaisesti ole Jabballe luontaista käytöstä:)

Noin yleisesti syitä siihen, miksi nimenomaan jääkiekkopiireissä omilla aivoilla ajattelu on joskus hyvin vaikeaa ja kaikenlaiset älyttömyydetkin otetaan ainakin heikoimmissa porukoissa annettuina, ei edelleenkään tarvitse hakea kaukaa.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Ei edelleenkään lisättävää. Se, että enimmäkseen palopostin kokoisia lapsia koskevat suositukset vietiin missään tuonne asti, oli (kuten on koko ajan sanottu) uskomattoman typerää - mutta sitä(kään) on turha laittaa NS-systeemin syyksi. Ihan SJL:n/kiekkoväen oma moka, minkä jopa Kummola tosiaan on myöntänyt (vaikka moinen ei varsinaisesti ole Jabballe luontaista käytöstä:)

Tämän tulkitsen, että myönnät silloisten määräysten, ei siis suositusten, koskeneen myös C-B junioreita. Aiemminhan olet väittänyt niiden koskeneen vain alle 13-vuotiaita.

Jääkiekkoliiton Kalervo Kummola ja Eero Lehti palkittiin vuonna 2006 Pro Nuori Suomi-tunnustuksella. Nuoren Suomen silloinen pääsihteeri Teemu Japisson totesi palkinnonjäkotilaisuudessa:"Jääkiekkoliiton luottamushenkilöt puheenjohtaja Kalervo Kummolan johdolla ovat antaneet sinettiseuratyöhön resursseja ja uskoneet toiminnan vaikuttavuuteen. Käytännön työtä on kaikki nämä vuodet 1990-luvun alusta lähtien edistänyt Nuori Suomi-päällikkö Eero Lehti. Jääkiekon sinettiseuratoiminta on ollut koko ajan esimerkkinä myös muiden lajien sinettitoiminnalle".

Kummola painotti vastauspuheessaan mm., että näin toimimalla jääkiekossa kansainvälisen menestyksen pohjana olevat pelaajamäärät pysyvät jatkossakin riittävän laajoina ja toiminnan laatu sekä huipulle pyrkivien pelaajien osaamisen taso korkeana.

Tuosta palkintojenjakotilaisuudesta ei mennyt pitkä aika, kun Kummolan oli todettava, että huonoa juniorityötä tuli tehtyä. Siitä alkoi Pelastustalkoot ja tulos on ollut erittäin hyvä tutkimustulostenkin valossa.
 
Luetun(kin) ymmärtämisestä ja selkärangasta, part x

Tämän tulkitsen, että myönnät silloisten määräysten, ei siis suositusten, koskeneen myös C-B junioreita. Aiemminhan olet väittänyt niiden koskeneen vain alle 13-vuotiaita.

Jääkiekkoliiton Kalervo Kummola ja Eero Lehti palkittiin vuonna 2006 Pro Nuori Suomi-tunnustuksella. Nuoren Suomen silloinen pääsihteeri Teemu Japisson totesi palkinnonjäkotilaisuudessa:"Jääkiekkoliiton luottamushenkilöt puheenjohtaja Kalervo Kummolan johdolla ovat antaneet sinettiseuratyöhön resursseja ja uskoneet toiminnan vaikuttavuuteen. Käytännön työtä on kaikki nämä vuodet 1990-luvun alusta lähtien edistänyt Nuori Suomi-päällikkö Eero Lehti. Jääkiekon sinettiseuratoiminta on ollut koko ajan esimerkkinä myös muiden lajien sinettitoiminnalle".

Kun ei ole yleensäkään ongelmia seistä sanojensa takana, ei ole missään vaiheessa liioin ollut ongelmaa saati tarvetta väittää, ettei Jääkiekkoliitto ihan itse olisi kootusti perseillyt NS-suositusten kanssa - muun muassa nyt tässä ikäluokka-asiassa. (Muistaakseni kiroilin sitä tällä palstalla ensimmäinen kerran jo joskus vuonna 2010 tjsp, mutta koska elämä, en ole varma oliko se vai seuraava vuosi.:)
Se, miksi perseilylle, sokealle auktoriteettiuskolle, roskan lailla joka muodin perässä lentelylle, älyttömyyksien terveelle kyseenalaistamiselle jne. oli/on juuri jäähalleilla turhan otollinen ilmapiiri (jossain, ei toki kaikkialla), ei varmaan ole jäänyt kellekään esim. tätä "keskustelua" seuranneelle enää epäselväksi.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Se, miksi perseilylle, sokealle auktoriteettiuskolle, roskan lailla joka muodin perässä lentelylle, älyttömyyksien terveelle kyseenalaistamiselle jne. oli/on juuri jäähalleilla turhan otollinen ilmapiiri (jossain, ei toki kaikkialla), ei varmaan ole jäänyt kellekään esim. tätä "keskustelua" seuranneelle enää epäselväksi.

Tarkentaisitko vielä, mitä tällä haluat sanoa. Kuka perseili, kenellä/keillä oli auktoriteettiusko, ketkä lentelivät muodin perässä, ketkä eivät kyseenalaistaneet älyttömyyksiä? Miksi jäähalleilla oli noille kaikille ilmiöille otollinen ilmapiiri? Tarkoittanet siis vuosia 1996-2006. Sen jälkeenhän, tosin varsin hitaasti, kaikki alkoi muuttua parempaan suuntaan.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tarkentaisitko vielä, mitä tällä haluat sanoa. Kuka perseili, kenellä/keillä oli auktoriteettiusko, ketkä lentelivät muodin perässä, ketkä eivät kyseenalaistaneet älyttömyyksiä? Miksi jäähalleilla oli noille kaikille ilmiöille otollinen ilmapiiri? Tarkoittanet siis vuosia 1996-2006. Sen jälkeenhän, tosin varsin hitaasti, kaikki alkoi muuttua parempaan suuntaan.

Jääkiekkoliitto perseili, kun se ei osannut muokata Nuori Suomi ohjelmaansa lajilleen optimaaliseksi.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Jääkiekkoliitto perseili, kun se ei osannut muokata Nuori Suomi ohjelmaansa lajilleen optimaaliseksi.

Eikö Nuori Suomi -järjestöllä ole mitään vastuuta siitä, että Jääkiekkoliitto tulkitsi täysin vihkoon järjestön periaatteita Nuori Suomi -laatuprojektin tiimoilta yli kymmenen vuoden ajan? Etenkin kun Nuori Suomi pääsihteerinsä suulla ehti kehumaan Jääkiekkoliittoa esimerkillisestä toiminnasta Nuori Suomi -asioissa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eikö Nuori Suomi -järjestöllä ole mitään vastuuta siitä, että Jääkiekkoliitto tulkitsi täysin vihkoon järjestön periaatteita Nuori Suomi -laatuprojektin tiimoilta yli kymmenen vuoden ajan? Etenkin kun Nuori Suomi pääsihteerinsä suulla ehti kehumaan Jääkiekkoliittoa esimerkillisestä toiminnasta Nuori Suomi -asioissa.

Yksinkertainen vastaus, ei.

Nuori Suomi ry pyrkii edistämään nuorten liikkumista ja Jääkiekkoliiton toiminta varmasti lisäsi harrastajamääriä, joten Nuori Suomi oli varmasti tyytyväinen. Jääkiekkoliitto itse organisoi oman toimintansa omien tavoitteidensa mukaisesti. Jos tavoitteena on kehittää huippupelaajia, toiminta pitää järjestää sen mukaisesti. Nuori Suomi ry ei ole missään kohtaa määritellyt, että lajin kilpailullisuutta pitäisi vähentää, Jääkiekkoliitto teki sen itse.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Yksinkertainen vastaus, ei.

Nuori Suomi ry pyrkii edistämään nuorten liikkumista ja Jääkiekkoliiton toiminta varmasti lisäsi harrastajamääriä, joten Nuori Suomi oli varmasti tyytyväinen.

Harrastajamäärät lisääntyivät, mutta harrastavien lasten harjoitusmäärät olivat niin alhaisia, että harjoitustuntien määrä jo ihan riittävään terveysliikunnan kannalta oli kovin vähäinen. Kumpi nyt sitten kokonaisliikuntamäärien kannalta on parempi tilanne: Se että joku laji harjoittaa 20 000 lasta kymmenen tuntia viikossa vai se että laji harjoittaa 40 000 lasta viisi tuntia viikossa?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Harrastajamäärät lisääntyivät, mutta harrastavien lasten harjoitusmäärät olivat niin alhaisia, että harjoitustuntien määrä jo ihan riittävään terveysliikunnan kannalta oli kovin vähäinen. Kumpi nyt sitten kokonaisliikuntamäärien kannalta on parempi tilanne: Se että joku laji harjoittaa 20 000 lasta kymmenen tuntia viikossa vai se että laji harjoittaa 40 000 lasta viisi tuntia viikossa?

Terveysliikunnan kannalta jälkimmäinen on parempi, näin jääkiekkoseurat aktivoivat enemmän harrastajia liikunnan pariin.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Eikö Nuori Suomi -järjestöllä ole mitään vastuuta siitä, että Jääkiekkoliitto tulkitsi täysin vihkoon järjestön periaatteita Nuori Suomi -laatuprojektin tiimoilta yli kymmenen vuoden ajan? Etenkin kun Nuori Suomi pääsihteerinsä suulla ehti kehumaan Jääkiekkoliittoa esimerkillisestä toiminnasta Nuori Suomi -asioissa.

Tottakai sillä on vastuunsa. Mutta tuntui olevan Jääkiekkoliitto oikein mallioppilas Nuori Suomi-sääntöjen kanssa.

TosiFanin logiikalla voisi sanoa, että kommunismi on parasta mitä ihmisille on tapahtunut mutta johtuen ihmisten perusluonteesta (mm. ahneus) se ei toimi ihmisten keskuudessa (käyttävä sitä "väärin"). Tässä vain jätetään aina huomiotta se, että samasta syystä on yhtä validi peruste sanoa ettei kommunismi alunperinkään voinut toimia, siitä syystä, että se kehitettiin ihmisten käyttöön.

Jos jonkun järjestelmän sääntöjä noudatetaan niin eihän se nyt herranjumala silloin syytön ole ongelmiin joita siitä seuraa :D

Siksi täälläkin on paukutettu jo sivukaupalla sitä, että urheilu ja Nuori Suomi eivät vain sovi toisilleen. Urheilun perusluonne on niin erilainen.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tottakai sillä on vastuunsa. Mutta tuntui olevan Jääkiekkoliitto oikein mallioppilas Nuori Suomi-sääntöjen kanssa...

...Siksi täälläkin on paukutettu jo sivukaupalla sitä, että urheilu ja Nuori Suomi eivät vain sovi toisilleen. Urheilun perusluonne on niin erilainen.

Erikoista, että joku ulkopuolinen järjestö on vastuussa Jääkiekkoliiton toiminnan organisoinnista. Käsittääkseni elämme vapaassa yhteiskunnassa, jossa Nuori Suomi ry ei pysty määrämään yhdenkään lajiliiton toimintaa.

Tässä keskustelussa sekotetaan jatkuvasti muutamien keskustelijoiden toimesta jatkuvasti liikunnan harrastaminen ja kilpailu. Nuori Suomen tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten liikkumista, ei huippujääkiekkoilijat. Lajiliitot voivat käsittääkseni tavoitella sekä lisää harrastajia, että huippu-urheilijoita, kunhan suunnittelevat toimintansa kunnolla.

Urheiluun sopivat kaikki Nuori Suomi ry:n periaatteet.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Erikoista, että joku ulkopuolinen järjestö on vastuussa Jääkiekkoliiton toiminnan organisoinnista. Käsittääkseni elämme vapaassa yhteiskunnassa, jossa Nuori Suomi ry ei pysty määrämään yhdenkään lajiliiton toimintaa.

Lajiliitto organisoi toimintansa mutta tässä tapauksessa se on tehty Nuori Suomi-sääntöjen mukaan. Joten jos tuloksena on kasa paskaa, niin syyllisiä ovat molemmat, ei vain toinen. Sihvosten yksi pointtihan on ollut juuri se, että Jääkiekkoliitto oli ihan mallioppilas koko hommassa.

Koska nuo säännöt määrittelevät viime kädessä sen miten toiminnan voi järjestää SEN PUITTEISSA. Ja ei, ei tarkoita, että kaikkien liittojen pitää toimia samoin, mutta ei myöskään poista järjestelmän vikoja. Jos esimerkiksi teillä hevosurheilun puolella mentiin vähän vähemmällä innolla hommaan mukaan niin sehän jo osoittaa sen, että sellaisenaan niitä sääntöjä ei haluttu ottaa.

Nuori Suomi sopii nimenomaan terveysliikuntaan ja siksi se oli huono partneri urheiluseuroille, eikä tuntunut olevan kenelläkään selvää käsitystä siitä miten sitä vehjettä ajetaan oikein. Yksi halusi lisää harrastajia ja Kaikki Pelaa-meininkiä, toinen kilpailua jne.

On helppo nähdä, että raha tässä on taustalla. Lisää harrastaja -> lisää rahaa jne. Harmi vain, että laatu kärsi.

Minusta Nuori Suomi pitäisi olla vain koululiikunnan parissa toimiva, silloin se saavuttaisi tavoitteensa parhaiten. Ja toki on mainiota, että on seuroja jotka ovat ottaneet päätehtäväkseen lasten liikuttamisen ilman kilpailullisia tavoitteita.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Lajiliitto organisoi toimintansa mutta tässä tapauksessa se on tehty Nuori Suomi-sääntöjen mukaan. Joten jos tuloksena on kasa paskaa, niin syyllisiä ovat molemmat, ei vain toinen. Sihvosten yksi pointtihan on ollut juuri se, että Jääkiekkoliitto oli ihan mallioppilas koko hommassa.

Koska nuo säännöt määrittelevät viime kädessä sen miten toiminnan voi järjestää SEN PUITTEISSA. Ja ei, ei tarkoita, että kaikkien liittojen pitää toimia samoin, mutta ei myöskään poista järjestelmän vikoja. Jos esimerkiksi teillä hevosurheilun puolella mentiin vähän vähemmällä innolla hommaan mukaan niin sehän jo osoittaa sen, että sellaisenaan niitä sääntöjä ei haluttu ottaa.

Nuori Suomi sopii nimenomaan terveysliikuntaan ja siksi se oli huono partneri urheiluseuroille, eikä tuntunut olevan kenelläkään selvää käsitystä siitä miten sitä vehjettä ajetaan oikein. Yksi halusi lisää harrastajia ja Kaikki Pelaa-meininkiä, toinen kilpailua jne...

Ensinnäkin, ei ole olemassa mitään sitovia Nuori Suomi sääntöjä, lajiliitot saivat luoda ne itsenäisesti. Ja lajiliitot tekivät itsenäisesti päätöksen ottaa Nuori Suomi toiminnan ohjelmaansa, kukaan ei pakottanut siihen.

Tuntuu siltä, että Sihvosilla ja muilla samanmielisillä ei ole minkään näköistä käsitystä Nuori Suomi ry:n toiminnan ideasta. Kyse ei ole mistään ylhäältä päin sanelusta vaan lajiliiton oman toiminnan kehittämisestä. Ratsastajainliitossa tehtiin heti selkeä päätös pitää kilpatoiminta tämän ulkopuolella ja lähdimme kehittämään nuorisotoimintaa. Ihan vastaavasti Jääkiekkoliitto olisi voinuit suunnata energiansa harrastetoiminnan kehittämiseen ja jättää kilpatoiminnan rauhaan.

edit: Urheiluseuraan mahtuu hyvin sekä tavoitteellinen harjoittelu että harrastaminen. Ne mahtuvat vaikka samaan joukkueeseen, jos valmentajalla on vaan halua.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Ensinnäkin, ei ole olemassa mitään sitovia Nuori Suomi sääntöjä, lajiliitot saivat luoda ne itsenäisesti. Ja lajiliitot tekivät itsenäisesti päätöksen ottaa Nuori Suomi toiminnan ohjelmaansa, kukaan ei pakottanut siihen.

Suositukset oli, kuten on todettu jo varmaan satoja kertoja.

edit: Urheiluseuraan mahtuu hyvin sekä tavoitteellinen harjoittelu ja harrastaminen. Ne mahtuvat vaikka samaan joukkueeseen, jos valmentajalla on vaan halua.

Kuulemma. Ei vain tunnu käytännössä kovinkaan hyvin toimivan.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Suositukset oli, kuten on todettu jo varmaan satoja kertoja.



Kuulemma. Ei vain tunnu käytännössä kovinkaan hyvin toimivan.

Kyllä, väljät suositukset olivat, mutta edelleenkin lajiliitot organisoivat oman toimintansa. Nuori Suomi ry ei puuttunut peli- tai harjoittelumääriin, sen teki Jääkiekkoliitto itse.

En oikein ymmärrä miten parin erilaisilla tavoitteilla toimivan joukkueen perustaminen joka ikäluokaan voi olla ongelma.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
On helppo nähdä, että raha tässä on taustalla. Lisää harrastaja -> lisää rahaa jne. Harmi vain, että laatu kärsi.

Helppo nähdä että raha on taustalla, mutta ei ole helppoa löytää ratkaisua tähän. Näin yleisesti niin suomalaiset urheilufasiliteetit on rakennettu niin huippu-urheilun, harrasteurheilun ja terveysliikunnan käyttöön. Jos penttiperussuomalinen ja Yritys Oy Ab käyttäisi enemmän rahaa huippu-urheilun tukemaan, niin ei tarvitsi tehdä kompromisseja - mitä joudutaan tekemään yhä edelleen. Kyllä Karjala-pahvit laitetaan päähän, kun MM-kisat voitetaan mutta siinä kaikki.

Jääkiekko on Suomessa maamme ykköslaji, mutta tästä huolimatta se ei ole monellekaan seuralle hyvää bisnestä.

Pitäisi saada enemmän satunnaiskatsojia katsomaan pelejä, enemmän yrityksiä tukemaan jääkiekkoilua, paremmin fanituotteita myytyä jne, niin tämä auttaisi junioripuolta myös.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Suomen Jääkiekkoliton Artikkeliarkistosta löysin vuodelta 2006 määritelmiä jääkiekon Nuori Suomi-ohjelmasta:

Mitä ovat Nuori Suomi-ohjelma ja Sinettiseuraprojekti?

Jääkiekon Nuori-Suomi -ohjelma käynnistettiin nostamaan lajin nuorisotoiminnan laatua ja kehittämään seurojen elinvoimaisuutta. Nuori-Suomi -ohjelman ideana on, että kiekkoilijoista kasvatetaan fiksuja kansalaisia ja monipuolisia liikkujia normaalin lajiharjoittelun ja pelaamisen ohessa.

Sinettiseura-projekti kehitettiin 90-luvun alussa vauhdittamaan Nuori-Suomi -ohjelmaa ja nostaman seurojen toiminnan laatua entisestään. Sinettiseurat lupautuivat ottamaan huomioon jokaisen seurassa pelaavan lapsen ja nuoren ja tukemaan heidän kasvuaan kansalaisina ja urheilijoina Nuori-Suomi-ideologian mukaisesti.

Sinettiseura-projektin kautta Jääkiekkoliitolla on paremmat yhteydet hyvää juniorityötä tekeviin seuroihin, jolloin liiton resurssit tulevat kohdennetuiksi oikeille seuroille


Jääkiekkolitto ja seurat organisoituivat Nuori-Suomi ohjelman mukaisesti. Jääkiekkoliiton Nuori Suomi-päällikkö Eero Lehden johdolla tehtiin 1996 käyttöön otetut Nuori Suomi säännökset käsittäen mm. Urheilutoiminnan säännöt: Joukkueen pelisäännöt, Joukkueiden muodostaminen, Ohjaustoiminta, Pelaajan siirtyminen seuran joukkueesta toiseen, Jääharjoittelu, Pelaaminen, Peluuttaminen, Poissaolosta ilmoittaminen, Pelaajan kehittymisen arviointi, Pelaajan "värvääminen", Pelaajan erottaminen joukkueesta, Ongelmien ratkaisu. Seurat, jotka kuuluivat Sinettiseura-projektin alaisuuteen olivat velvollisia noudattamaan Jääkiekkoliiton laatuprojekti Nuori Suomen sääntöjä. Harrastajamääriltään suurimmat seurat olivat melkein kaikki mukana Sinettiseuratoiminnassa ja iso joukko aivan pieniäkin seuroja.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Kyllä, väljät suositukset olivat, mutta edelleenkin lajiliitot organisoivat oman toimintansa. Nuori Suomi ry ei puuttunut peli- tai harjoittelumääriin, sen teki Jääkiekkoliitto itse.

En oikein ymmärrä miten parin erilaisilla tavoitteilla toimivan joukkueen perustaminen joka ikäluokaan voi olla ongelma.

Niin niin niin niin, MUTTA hauskan tästä tekee se, että Nuori Suomi antoi sen minkälie palkinnon Jääkiekkoliitolle esimerkillisestä suorittamisesta. Kyllähän se nyt jo kertoo kaiken olennaisen, vaikka kuinka asiaa haluat väännellä.

Vähän naiivia kuvitella, ettei Jääkiekkoliiton toiminnalle olisi ollut mitään kannustimia.

Joukkueiden perustaminen ei varmaan olekaan ongelma, kun keksit mistä saadaan rahaa ja aikaa sinne.

LaTe_Show kirjoitti:
Jääkiekko on Suomessa maamme ykköslaji, mutta tästä huolimatta se ei ole monellekaan seuralle hyvää bisnestä.

Pitäisi saada enemmän satunnaiskatsojia katsomaan pelejä, enemmän yrityksiä tukemaan jääkiekkoilua, paremmin fanituotteita myytyä jne, niin tämä auttaisi junioripuolta myös.

Jääkiekkohan on ihan surkea bisnes suurimmalle osalle esimerkiksi liigaseuroja. Siitä nyt vain elää joku sitkeä harhaluulo, että se olisi jotenkin tuottoisaa hommaa. Sinä päivänä, kun rahaa aletaan antaa muista kuin tunnesyistä jääkiekkoon alkaa seuroilla todelliset ongelmat. Esimerkiksi Ilveksen tilanne on lohduton tällä hetkellä, maine on surkea ja uusien rahoittajien löytäminen todella vaikeaa, ellei halua lähteä Venäjän suuntaan.

Juuri vissiin julkaistiin sponsorointitutkimus joka edelleen vahvisti sitä, että urheilusponsorointi on laskussa. Syy on yksinkertaisesti siinä etteivät seurat osaa antaa tarpeeksi vastinetta euroille. Koko sponsorointikuvio tulisi uudistaa.

Junioripuolelle minusta yksi ratkaisu on edelleen se, että harrastajat maksavat korkeampia maksuja, eräänlaista jäsenmaksua seuralle. Se sisältää siis katteen ja sitä kautta pyritään rahoittamaan kilpapuolen toimintaa. Se olisi tärkeää siksi, että kilpapuolen kustannukset saataisiin alemmaksi ja useammalle lahjakkuudelle mahdollisuus pelata siellä JOS taidot edellyttävät.

Mahdollisuuksien mukaan isommat seurat voisivat järjestää muutakin toimintaa ja jyvittää sitäkin rahaa esimerkiksi jääkiekkopuolen toimintaan. Tämän kuvion isoin juttu on volyymi, eli väkeä pitäisi saada sitten paljon liikkeelle.

Tämä kaikki vain vaatisi asennemuutoksen asiakkailta, eli pelaajien perheiltä ja sitä ei ole näköpiirissä, joten...
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
JYP vs TPS
  • 2.50
  • 4.05
  • 2.48
Jukurit vs Ilves
  • 4.30
  • 4.75
  • 1.64
KalPa vs KooKoo
  • 1.53
  • 5.10
  • 4.95
Kärpät vs HPK
  • 1.63
  • 4.70
  • 4.40
Lukko vs Tappara
  • 1.92
  • 4.40
  • 3.65
Pelicans vs K-Espoo
  • 1.89
  • 4.35
  • 3.40
Sport vs HIFK
  • 2.70
  • 4.25
  • 2.24
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös