Mainos

Nollatoleranssi SM-liigassa

  • 46 688
  • 282

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Koskenkorva kirjoitti:
Kuka vielä väitti Ässä-faneja asiantuntijoiksi? HEH, eipäs tule yht'äkkikä mieleen.

Vituttais muaki!

Tosi hyvin perusteltu. Minä sentään yritin perustella näkemystäni. Sinusta ei näköjään ole vastaavan.

Vituttais muaki!
 
Viimeksi muokattu:

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Koliath kirjoitti:
Pata-Ässän viestiin, jos kukaan ei taklannut jäähyjen pelossa, niin mistä moinen johtopäätös että kaikki kontakti oli kiellettyä? Pelaajien yli-varovaisuutta on nähdäkseni taklauspelin puute, ja tämä asia korjaantuu kun tuomarit sekä pelaajat uuden linjan paremmin sisäistävät.

En tarkoittanut kontaktilla taklauksia vaan yleensäkin vähänkin rajumpaa kosketusta vastustajaan eli lähinnä pikku tönimistä. Tässä on kyse juurikin tuosta pelaajien ylivarovaisuudesta. Jos vastustajan tönäisemisestä saa jäähyn niin ei pelaaja nyt ainakaan kovempaa kontaktia uskalla ottaa eli taklata.

Eikö uuden linjan pitänyt kesittyä lähinnä koukkimisiin ja kiekottoman pelaajan estämisiin? Kyllä sitä nyt pienen kulmaväännön ja kaksintaistelun voisi sallia.
 
Viimeksi muokattu:

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Wrighter kirjoitti:
En muista tarkkaan, niin oliko se Rantala viime vuonna Ässien pelissä, kun heitti Nickersonin ulos vain sen takia, kun oltiin sanottu että jos et pian heitä jotain pelaajaa ulos, niin joudut hyllylle.

Ei kyseessä ollut vaatimus OR-kiintiöstä tuomaria kohti, vaan halu päästä eroon näistä hanskauksista. Siis sellaisista pienistä, joista muutkin kuin Matti pääsivät suihkuun lähinnä nimen perusteella.

Mutta Aleksi oli, joka oikein haastattelussa puolusti päätöstään sillä, ettei halua hyllylle.

Radio Suomen jääkiekkoilta jätti sellaisen kuvan tästä tuomarijohtajastamme, että paras ratkaisu olisi hyllyttää Arto Ensimmäinen Järvelä. Voihan sen tehdä kauniisti, ulkoistetaan Urpon kanssa yhtäaikaa, perusteluna vaikka nuorennusleikkaus.
 

Jasu76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Miten nyt tuntuu, että täällä on valittamassa ainoastaan ne fanit jotka eivät viimevuosina ole nähneet metsää puilta. Taklauspeli vähentynyt -ei todellakaan- vaan nämä kädet ylhäällä taklaukset, joita muutama nimeltämainitsematon joukkue on viime "menestysvuosinaan" harrastanut, otetaan pois. Oikeaoppiset vartalotaklaukset sallitaan, niihin ei vaan tietyt pelaajat(pakit) enää pääse, kun oman joukkueen hyökkääjä ei saa takakarvattua (lue kahvattua) hyökkääjältä vauhtia pois. Joidenkin fanien on varmaan vaikea hyväksyä tosiasiaa, että ei se Tappara ollutkaan ainoa joka kahvaa.

Toisaalta nämä valittavat osapuolet ovat varmaankin oman elinkeinonsa uhallakin aukomassa päätään kaikissa mahdollisissa medioissa, jos oma peli on vuosikaudet perustunut kahvaamiseen, eikä sillä enää pärjääkään sm-liigassa, saattaa olla orpo olo ja tulla tutteli liigat mieleen. Tutkikaahan hieman jäähytilastoja, sieltä näette faktoja.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
calborec kirjoitti:
Ennen kauden alkua Arto I.Järvelä sanoi haastattelussa, että suomessa ei edes yritetä NHL tyyppistä nollatoleranssia, johtuen yhdestä päätuomarista,joten keskitytään kitkemään kahvat ja estopeli mailalla pois.

Silti tulee todennäköisimmin käymään kuin NHL:ssä: kauden aikana tuomareiden linja löystyy ja keväällä pelataan jo hieman erinäköisillä säännöillä. Vaikka kuinka selitellään, että pelaajat tottuvat uuteen linjaan, myös parhaat tuomarit asettavat linjansa kauden aikana hieman sopivammaksi. Poikkeuksena nämä Reijot, joilla ei ole koskaan ollut mitään linjaa, vaikka olisi pelattu millä tahansa säännöillä.

Onhan se uskomatonta katsoa, että hyökkääjän luistellessa päin hölmistynyttä puolustajaa tulee jäähy aina puolustavalle joukkueelle. Tai kun ottaa vastustajan mailasta kiinni ja heittää kunnon loikan, saa vastustaja jäähyn koukkaamisesta....
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Omasta mielestä nyt kyllä puututaan just vääriin tilanteisiin-huolimatta yhden tuomarin rajoittuneesta havainnointikyvystä.
Pitäisi puhaltaa pois nimenomaan kiekottoman miesten estot ja blokit, jolloin yleensä kiekolliselle miehelle jää ainoaksi vaihtoehdoksi surffata itse ja hakea mahdollista mailaviidakkoa johon kaatua sopivasti.
Eli hyvän stereonäön omaavia kavereita tuomarikursseille ja filmit pois rajulla kädellä=suihkukomennuksia niistä.
 
Petteri Sihvosesta, puhutaan tälläkin palstalla kaikenlaista, mutta yksi hänen esittämänsä päätelmä on ehkä P.S:n kohuhakuisuuden takia jäänyt turhankin vähälle huomiolle.

P.S:n mukaan NHL:ssä sirryttiin mies vartioinnista paikkapuolustukseen johtuen nollatoleranssista. Kuulostaa järkevältä, sillä oman pelaajan perässä juokseminen ja kamppaileminen on nykysäännöillä todella jäähyherkkää hommaa. Jos nollatoleranssi johtaa siihen, että puolustetaan alempaa ja passiivisemmin, niin silloin se vie peliä väärään suuntaan. Pelin virtausten (tämä ei ole P.S:n keksimä sana, vaan sen kuulin 1. kerran Kari Makkoselta) osalta siirryttäisiin salibandyn tai koripallon suuntaan, jossa joukkueet hyökkäävät ja puolustavat vuorotellen, mutta keskialueella ei (nähdäkseni, en tunne näitä lajeja kovin hyvin) tapahdu juurikaan mitään pelillisesti merkittävää.

Ylläolevaa ei kuulla ensimmäistä kertaa. Se nousi viimeksi esiin kun kahden viivan syöttö poistettiin, jonka johdosta keskialueen trap pitää olla alempana, koska vastustaja voi roikottaa laitahyökkääjiään hyökkäyssinisen tuntumassa.

En ole NHL pelejä seurannut, joten olisi mukava kuulla kiekosta jotain ymmärtävien mielipiteitä onko pelillinen kehitys ollut siellä Sihvosen esittämään suuntaan?

Peleissä näkemääni tuomaritoimintaan olen ollut kuitenkin ehkä tyytyväisempi kuin vuosi takaperin. Etukäteen heikoiksi mieltämäni tuomarit ovat selvinneet tehtävästään tasapuolisemmin uuden säännöstön ja tulkintaohjeiston tukemana. Virheitä toki tulee, mutta niitä on tullut ennenkin ja tulee aina. Pelaajat ovat myöskin hyväksyneet linjan näkemissäni peleissä yllättävän vähällä nurinalla, eikä tuomarin auktoriteettia nakertavia torikokousväittelyitä ole juuri nähty niissä peleissä joissa olen paikanpäällä ollut.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Voimalaituri9 kirjoitti:
P.S:n mukaan NHL:ssä sirryttiin mies vartioinnista paikkapuolustukseen johtuen nollatoleranssista.

Paikkaan on pikku pakko mennä jos puolustuksen jalat eivät enää riitä miesvartiointiin. Miesvartiointi on toki edelleen mahdollista jos ja kun rosterit viilataan oikeanlaisiksi. Koripallossa tämä on ihan arkipäivää. Puolustetaan jaloilla, ei käsillä (tai hokimailoilla). Vladimir Jursinov Sr. jo aikanaan sanoi ettei kannata luulla tietävänsä kaikesta kaikkea, muista lajeista voi aina oppia uutta.
 

Brunberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kyynärpäätaklaus
HPK-TPS pelissä katselin kun TPS karvasi yhdellä nimellisesti ja omalla sinisellä oli neljän jätkän rivi metrin porrastuksella, en nyt dissaa TPS:ää, koska muutkin pelaavat ihan samalla tavalla mutta ei tuo kyllä pelille hyväksi ole.

Peli olisi ihan eri näköistä ja vauhtista jos tuo keskialueen paitsio olisi käytössä, linja olisi 10 metriä lähempänä vastustajan maalia kertaheitosta ja kiekonriistoja tulisi paljon enemmän. Mutta toisaalta ehkä myös läpiajoja kun syöttömatka lyhenisi ja keskialueen kyylääminen loppuisi. Ens kaudella vanhat säännöt kokonaisuudessaan takaisin, myös taklaukset.
 

Flu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Padres
Brunberg kirjoitti:
HPK-TPS pelissä katselin kun TPS karvasi yhdellä nimellisesti ja omalla sinisellä oli neljän jätkän rivi metrin porrastuksella, en nyt dissaa TPS:ää, koska muutkin pelaavat ihan samalla tavalla mutta ei tuo kyllä pelille hyväksi ole.

Peli olisi ihan eri näköistä ja vauhtista jos tuo keskialueen paitsio olisi käytössä, linja olisi 10 metriä lähempänä vastustajan maalia kertaheitosta ja kiekonriistoja tulisi paljon enemmän. Mutta toisaalta ehkä myös läpiajoja kun syöttömatka lyhenisi ja keskialueen kyylääminen loppuisi. Ens kaudella vanhat säännöt kokonaisuudessaan takaisin, myös taklaukset.
Juuri näin. Laitoin oheisen tekstin ilmeisesti väärään ketjuun.

Mielestäni SM-liigan NHL:stä apinoiman "nollatoleranssissa" on pari perustavaa laatua olevaa ongelmaa.

1) Kaukalon koko ja siitä seuraava taklausten määrän lasku ja laadun muuttuminen.

NHL:n nollatoleranssi on pudottanut taklausten määrää, mutta ei niin radikaalisti kuin SM-liigassa. Isossa kaukalossa luonnollisia taklaustilanteita ei tule käytännössä muuten kuin silloin, kun puolustaja lähtee hakemaan kiekkoa kulmasta ja karvaaja taklaa puolustajaa. Keskimääräisessä ottelussa vain puolustajat ottavat taklauksia vastaan!

Näidenkin taklausten määrä on täysin riippuvainen miten paljon karvaajien estämistä annetaan tapahtua. Hannu Aravirran Pelicans oli ottanut käyttöön täysin systemaattisen kärkikarvaajien estämispolitiikan - kuitenkin ilman kontaktia. Pakki tai sentteri luisteleen jatkuvasti kärkikarvaajan edessä blokaten luistelulinjoja, jotta oma pakki pystyy hakemaan rauhassa kiekon. Jotta tämä toimii pitää 1-2-2 järjestelmän tehokkaasti muuntua oman siniviivan läheisyydessä 1-4 systeemiksi, jossa yksi pelaaja hakee kiekkoa ja kolme estävät karvaajia. Suoraan sanoen tuo ei näyttänyt yhtään paremmalta tai viihdyttävämältä kuin pahin kahvakiekkokaan.

Koska toista pelaajaa ei saa millään muotoa pitää kiinni tai ohjata mailalla on taklaaminen, varsinkin 1-1 tilanteissa, erittäin vaikeaa. Käytännössä ainoa tapa puolustaa on hitaasti valua kohti maalia ja odottaa apuja. Koska vastaan ei uskalla mennä, saati taklata, tämä vähentää huomattavasti pelin intensiteettiä. Jos edes punaviiva olisi yhä käytössä puolustjilla olisi auttavia mahdollisuuksia taklata keskialueella. Nyt ainoa mahdolliset taklauspaikat ovat silloin, kun vastustajan hyökkäys on pysähtynyt kulmapeliksi. Tällöin molempien pelaajien vauti on erittäin pieni ja taklaukset lähinnä tuuppaisuja.

Tällä taklausten yksipuolistumisella on muitakin seurannaisvaikutuksia - määrän vähenenmisen ohella. Nyt siis ainoat kunnon taklaukset tapahtuvat kovalla vauhdilla kiekkoa hakevia puolustajia vastaan. Ilman estämistä taklaaja on parhaimmillaan kerännyt vauhtia punaviivalta asti. Eli ne harvat taklaukset, jotka ottelussa tapahtuvat ovat sitäkin hurjemman näköisiä. Nollatoleranssihengessä noista taklauksista on helppo viheltää ryntäysjäähy. Tämä entisestäänkin vähentää pelin intensiteettiä.

2) Sääntöjen epäselvyys ja epäjohdonmukaisuus

Uutta linjaa on yritetty selventää näyttämällä esimerkkejä DVD levyllä. Kuitenkin jonkinlainen kiekottoman miehen estäminen on selvästi sallittu. Hyökkäyspään blokkipeli on sallittu. Samanmoinen blokki, joka aiheuttaisi jäähyn puolustajalle ei sitä aiheuta kulmapelissä blokkaavalle hyökkääjälle. Miksi näin? Puolustaja saa selvästi estää maalinedessä enemmän luistelulinjoja myös 1-1 tilanteissa. Miksi estämistä vihelletään enemmän ja on kielletympää silloin kun puolustaja estää hyökkääjää 1-1 tilanteissa, kuin silloin kun puolustaja estää hyökkääjää pääsemään käsiksi toiseen kiekolliseen puolustajaan?

Tuomareiden linja on poikennut pelistä toiseen. Jotkut viheltävät kaikki mahdolliset virheet ja oikeatkin taklaukset. Toiset antavat pienet koukut mennä läpi ja jopa välillä saa käyttää mailaa, kun toista pelaajaa ohjataan taklaukseen. Kaikki tämä tekee pelaajien työnteon vaikeaksi ja kyseisen päivän linjan haistelu vaatii nykyisellään melkein erän verran peliä, jos linja sattuu pysymään seuraavaa erään.

Jääkiekko tarvitsee selvät tulkintaohjeet, jossa myös kerrotaan milloin blokkaaminen ja estäminen on sallittua! Lainauksessa kerrotussa koripalossa säännöt ja niiden tulkinta on paljon paremmin ymmärrettävissä ja pelaajien on helppo mukautua kunkin päivän linjaan.

Jos sääntötulkinta säilyy alkukauden mukaisena uskon, että Pelicanssin tapainen systemaattinen kontaktiton luistelulinjojen peittäminen parilla-kolmella pelaajalla yleistyy räjähdysmäisesti ja aiheuttaa lisää pelin passivoitumista. Ennustan myöskin, että tulemme näkemään jenkkifutiksesta lainattua hyökkäyspeliä, jossa kiekollisen pelaajan edessä menee ns. blokkaaja kohti maalia pääasiallisena tavoitteenaan estää luistelulinjoillaan puolustajia pääsemästä kiekolliseen pelaajaan kiinni.

Kyseinen blokkaaja pystyy myös helposti tekemään maskia, jota ei nykysääntöjen mukaan saa siivota maalin edestä pois. Myös jos puolustaja ottaa kontaktia, blokkaaja voi heittää pitkälleen ja kalastaa jäähyn pakille. Ääritapuaksessa blokkaaja voi mennä maalille jopa peruuttaen, jolloin pakki ei edes voi tönäistä blokkaajaa jäähyn pelossa.

Yksi asia on varmaa. Sellaisena peliä kuin jääkiekko ei enää ole. Nykyinen peli tuo mukanaan omat ongelmansa, jotka johtuvat kaukolon liiasta tilasta tuomarointilinjaa nähden ja sääntöjen epäselvästä tulkinnasta. Myös tilanteeseen tullaan kehittämään uusia puolustus- ja hyökkäyspelitaktiikoita joiden vaikutusta pelin viihdyttävyyteen on vaikea etukäteen arvioida. Ai niin tämä on nyt varmaan sitä itkua mistä varoitettiin.
 

avjk

Jäsen
Suosikkijoukkue
No mitä näitä nyt on...
Kaikkia näitä sääntöpalstoja luettuani olen tullut johtopäätökseen joka on: Päätuomarit kaukalosta pois. Pelkät linjatuomarit viheltelemään paitsioita ja pitkiä kiekkoja.

Se on aivan sama miten lätkän sääntöjä muutetaan ni joku kitisee jostakin. Annetaan nyt kavereitten sellaset kymmenen kierrosta pelata ennen kuin tuomitaan koko linja. Sitä paitsi olin huomaavinani että lauantain (tai torstain) kierroksella oli monessa pelissä (ellei jopa kaikissa) joukkueilla alle 10 rangaistusta. Se ei ole kovin paljon enempää kuin viime kaudella kun rangaistuksia oli noin 5-8 per peli (en tiedä tarkkaa lukua). Tuomarit ovat kyllä aika onnettomia ja yksi tuomari ei riitä mutta KASSELLAAN.......
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Omahyväisesti lainaa itseäni tuolta Sihvos-ketjusta, jossa sama keskustelu käy myöskin.

Major Julli kirjoitti:
Nuckin kanssa sama mielipide, viime kausi oli totuttumista uuteen, ja hyökkäyspelin helpottaminen johtaa nopeasti puolustuspelin korostumiseen ja sitä kautta passivoitumiseen. Taas kerran kaivan sitä punaviivan poistumisen analogiaa. Viime kaudella alkoi aktiivinen karvaus nostaa päätään Suomessa, nyt ollaan matkalla kohti pakkien alasvetämistä, mikä tarkoittaa myös karvauksen laskemista, koska muuten viisikon etäisyydet kasvavat liian pitkiksi.

Asia jota en ymmärrä on näiden maalikeskiarvojen laskeminen. Itselleni on paljon parempi kokemus katsojana vauhdikas päästä päähän peli 2-1 lopputuloksella kuin 7-6rl päättyvä ottelu, joka pelataan pääasiassa vuorottaisilla ylivoimilla. Nollatoleranssilla saadaan näennäinen pelin avautuminen aikaiseksi muutamaksi kaudeksi ja sen jälkeen ollaan vielä alkuastelmaa pahemmassa suossa. Kummola ja kump. paketoivat kasan paskaa kauniiksi paketiksi ja nyt sitä ollaan iloisin ilmein nielemässä.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Toivon että joku "nollatoleranssin" puolustaja vastaisi kunnolla argumentoiden tuohon Flun ylläolevaan viestiin. Vaan tuskinpa tällaista vastinetta täällä nähdään.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Jos sääntötulkinta säilyy alkukauden mukaisena uskon, että Pelicanssin tapainen systemaattinen kontaktiton luistelulinjojen peittäminen parilla-kolmella pelaajalla yleistyy räjähdysmäisesti ja aiheuttaa lisää pelin passivoitumista.

Mitä kaverini jenkeissä on kertonut NHL:stä viime kaudelta niin kauden alusta loppua kohti kävi juuri näin.
Eli loppukaudesta NHL joukkueet pelasivat 5vs5 pelissä erittäin passiivista peruutuspeliä odottaen jommalle kummalle vihellettävää jäähyä.
Kaveri lopettikin sitten sen liigan katsomisen ja alkoin seuraamaan ECHL:n 'vanhaa tyyliä' joka sekin kuulemma muuttuu tällä kaudella neitilinjalle.

EI NÄIN
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
En tiedä onko täällä jo spekuloitu (en ihan kaikkia sivuja jaksanut kahlata läpi) sillä mitä tämä nollatoleranssi tarkoittaa juniorivalmennuksessa? En tarkoita mitään pikkujunnuja vaan C-ikäluokkaa ja siitä vanhempaa porukkaa jotka pelaavat jo ihan oikeaa kilpakiekkoa => voisiko joku viisaampi kertoa minkä sääntökirjan mukaan heille pitäisi opettaa pelitaktiikoita ja hyökkäys- & puolustustekniikoita? Mennäänkö tällä hippalinjalla poikien kehittymisen kannalta erinomaisen tärkeät pari seuraavaa kautta, muutetaan takaisin "old time hockey"-osastoon ja ihmetellään oikein porukalla miksei Suomessa ei ole hyvätasoisia junioreita?

Jos tämä nollatoleranssi ei piakkoin ala toimimaan on sääntötulkintoja muutettava pikaisesti tai vaihtoehtoisesti vaan annettava lätkän mennä siihen suuntaan mihin se nyt on menossa. Jos muutos tapahtuu esim. tosiaankin vasta parin vuoden päästä on Suomen junnu-maajoukkueilla hetken viiveellä käsissään ikäluokka tai pari jossa juuri kukaan ei osaa taklata eikä ottaa taklausta vastaan jne...

Ehkä hippusen kärjistettyä, mutta so not ;-)
 

Putkinotko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Liverpool, NHL:n suomalaiset
kiekko katsomoon

yksi asia, joka nykylinjassa ärsyttää on se, kun katsomoon heitetystä kiekosta saa kakkosen. Esimerkiksi tänään Ässät-HPKmatsissa tällaisia jäähyjä tuli kolme. Olisi hyvä keino vähentää jäähymääriä edes vähän ottamalla tuo typerä sääntö pois.
 

Nocturnal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Täytyy kyllä nyt myöntää illan tv-pelin katsottuani että olihan se nyt täyttä pa***a. Viihdearvo tuollaisella matsilla on silmissäni pyöreä nolla. Enimmäkseen tämä johtui jatkuvasta jäähyilystä joka todellakin eliminoi pelistä kaiken temmon. Ei vielä voida kuitenkaan sanoa uuden linjan pilanneen peliä, pikemminkin tämä alku kankeus on tällä hetkellä se joka pelin pilaa. Innolla odotan miltä se peli näyttää jos ja kun peli alkaa normalisoitumaan ja jäähyily vähenemään. Tällöin nähdään paremmin uuden linjan vaikutus pelaamiseen sekä pelien viihdearvoon.
 

axe

Jäsen
Tää tarkempi tuomarilinja on tehnyt musta paljon aiempaa puusilmäisemmän. Ennen vanhaan sitä kiros peli toisensa jälkeen, että miksei tuosta tullut jäähyä, tai tuosta, tai tuosta tai tuostakaan, mutta nyt sitä onkin itse ihan huuli pyöreänä koko ajan, että mistähän tilanteesta tuo jäähy tuli, tai tuo, tai tuo.

Tuomareiden pitäisi viimeistään nyt jo osata jakaa nää kahva/estopelirangaistustilanteet kolmeen luokkaan.

1) Pelaaja estää vastustajaa pääsemästä kiekkoon tai karvaamaan tai muuten liikkumaan kiekottomana vapaasti. Samalla tämä estävä pelaaja ei itse edes yritä pelata kiekkoa.

2) Pelaajalla on kiekko hyvin hallussaan ja vastustaja yrittää saada sitä pois kaikin keinoin ja kiekollinen pyrkii suojaamalla, luistelemalla tai muuten karistamaan tämän takiaisen kannoiltaan.

3) Kiekko ei ole kenenkään hallussa. Kaksi eri joukkueen pelaajaa kamppailee sen haltuun saamisesta vääntämällä ja muuten mies miestä vastaan mesomalla.

Ykkönen ja kakkonen sujuvat tuomareilta suht hyvin ja oikein ja jäähyjä paukkuu, mutta tuon kolmannen kanssa heillä on vaikeuksia ja niistä tulee liikaa tyhmiä jäähyjä suunnilleen lottokoneella jommallekummalle.
 

oka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen kiekko
Salama15 kirjoitti:
En tiedä onko täällä jo spekuloitu (en ihan kaikkia sivuja jaksanut kahlata läpi) sillä mitä tämä nollatoleranssi tarkoittaa juniorivalmennuksessa?
No yhdessä Bluesin B:n matsissa (olisko ollu Saipa vastassa) annettiin Bluesille yli 60 min boxia. Yleensä ollut n 25 min jäähyjä eli lähes puolet matsista.
Homma menee yksinkertaisesti näin, jos vastustaja kaatuu niin boxiin.

Sama homma myös D-junnuissa joissa ei saa taklata "vastapalloon", vaan saa sääntöjen mukaan antaa olkapäätä kun mennään samaan suuntaan, eli kiilata.
Jos kaveri kaatuu niin boxiin.

Että semmosta, mielestäni salibandyssä saa nykyään ottaa kovemmin kontaktia.
 

kelmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Die Mannschaft
Milestäni se kertoo aika paljon nykyisestä tuomarilinjasta kun tänään (tai noh, eilen) pelin ollessa muistaakseni 6-2 Ässille ja kahden HPK:n miehen istuessa jäähyllä Seisomakatsomossa sekä kiroillaan että naureskellaan uutta "nollatoleranssilinjaa".
Naurettavia jäähyjä joka kontaktista, jopa vastustajien jäähyt alkaa vituttaa.
Viihdearvo 10 maalista huolimatta lähes nollassa ja tunnelma latistunut.
Kun viime vuoden finaalirevanssi ja (yleensä) aina yhtä kiihkeä punaisten kohtaaminen ei sytytä on jossain oltava vikaa.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Mielestäni valittu linja on hyvä ja kunhan pelaajat tottuvat siihen, tulee pelistä vauhdikasta ja viihdyttävää. Tempon ja luistelun lisääntyessä yhden pelaajan/ketjun rooli pienenee pitkässä juoksussa.

Tämän valitun linjan toteutus ei sitten ole oikein onnistunut. Vieläkin tuomarit antavat paikkausjäähyjä, joskin vähemmän kuin ennen. Linja myös edelleen heittelee läpi ottelun. Jännä huomata myös, että entiset pelaajat, Henrikson ja Levonen ovat olleet suurimissa vaikeuksissa uuden linjan kanssa. Eipä ihme. Sällit ovat kahvanneet pelatessaan lähes 30 vuotta ja sen jälkeen tuominneet kahvakiekkoa 10 vuotta. Näinköhän aika ajaisi ohi näistä herroista.

Olen todenut tämän, tällä palstalla, jo muutama vuosi sitten ja totean uudestaan: ammattituomarit ammattilaissarjaan. Elitserienissä on tällä kaudella kaksi ammattituomaria ja siitä se lähtee. Miksei meillä?

Toinen asia on kaksi päätuomaria kaukaloon. Yksi tuomari huomaa liian helposti vasta ns. toisen rikkeen tai koston, joka tapahtuu pelitilanteen ulkopuolella.

Kaiken kaikkiaan olen sitä mieltä, että parempaan suuntaan ollaan menossa.
 

raisu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicäns
Täyttä paskaa oli eilinen tv-pelikin, runsaasta maalimäärästä huolimatta. Säästyypähän rahat kun ei tarvitse enää hallille raahautua. Vitutusta lisää vielä se, että oma joukkue pärjää pitkästä aikaa näin hyvin, mutta eipä vaan jaksa innostaa moinen pelleily, jota jääkiekoksi väitetään.
 
Naurettavin esimerkki oli tilanne jossa Ässähyökkääjä lyö kiekon päätyyn ja Strömberg taklaa miehen jäähän, JÄÄHY!!! Kyllä säälittää ihmiset jotka joutuivat tuosta eilistä paskasta maksamaan! Eipä niitä tosin paljoa kohta enää ole. Taitaa kaukalopallokin olla nykyisin fyysisempää? Pelit maikkarin sunnuntai-iltapäivään??
 

avjk

Jäsen
Suosikkijoukkue
No mitä näitä nyt on...
Täällä kaikki uhkailee "joslinjaeimuutuenmeeyhteenkäänpeliinenkäkatotelkkarista" kommentein, mutta kummasti sitä väkeä noissa peleissä tuntuu olevan. Tuomarilinjakin tyrmätään heti suorilta (on siinä kyllä jotain parantamista). Annetaan kavereiden muutama muutama peli vielä pelata ja haukutaan sitten ja kirjoitetaan adresseja kaikesta jotta jääkiekkoliitto muuttaa sääntöjä jouluna ja sitten kahvataan, pidetään kiinni ja Ässät-HIFK pelissä jaetaan 900 min jäähyjä ja taaskaan KUKAAN EI OLE TYYTYVÄINEN!!!!!

Ainut mikä säännöissä vähän ihmetyttää on tilanne jossa (esim eilisessä pelissä Ässät-HPK) joku ässien kaveri pitää hetken kiekkoa ja lyö sen sitten päätyyn. Mika Strömberg tulee ja taklaa miestä juuri kun hän on kiekosta luopunut--->tulos Strömberg jäähy 2min estäminen???

Kiekko katsomoon sääntö on mielestäni täydellinen. Jos pelaajat ovat niin kädettömiä ettei osaa muuten purkaa kiekkoa kun vetämällä se katsomoon ni voi voi...Säännön ideahan on se että pelaajat joutuvat pelaamaan kiekkoa jäätä pitkin tai alaspäin---> tuo lisää tilanteita (esim. Juha Salmu lähtee omassa päässä kynäilemään ja menettää kiekon vastustajalle).

Se on ihan sama mikä se linja on koska KUKAAN EI OLE IKINÄ TYYTYVÄINEN.

Tuota estämis systeemiä kun tarkennetaan ni alkaa homma toimia. Itse aion ainakin katsoa lähes kaikki Canalin pelit ihan sama mitkä joukkueet pelaa ja todennäköisesti hallillekkin muutaman kerran tulee raahauduttua!!!
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös