RockTheRink

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Chicago Blackhawks
Onhan tuo Suomessa, Saksassa ja briteissäkin listaykkönen. Tällä hetkellä Billboardin viikon myydyimpien listalla sijalla 5 jenkeissä, kokonaissijoitus taitaa olla sijalla 117.
 
eat right, exercise,die anyway

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Ei muuten näy Nightwish Spotifyn listoilla, Suomen lisäksi tarkistin muutamia muita satunnaisia maita, mutta ei ole 50 kuunnelluimman joukossa missään. Suomessa esimerkiksi Turmion kätilöt on "Naitu" kappaleellaan kerännyt yli 17000 päivittäistä streamausta. Kertooko tämä sitten siitä että Nightwish ei isommin kiinnosta vai ostavatko yhtyeen kuuntelijat levynsä edelleen fyysisinä tallenteina?

Tällaiseen sivustoon törmäsin matkattuani intterwebin syövereissä. Uskon että suurin osa hc Nightwish-faneista haluaa fyysisen tuotteen kansitaiteineen bookletteineen. Katsoin YT:sta jonkun Troy Donockleyn haastattelun jossa hän mainitsi asiasta. Viikko sitten discordin puolella oli maininta että uusi albumi oli kakkosena ilmeisesti jenkkien iTunesissa.
 
Patrik Laine - Mario-esque
Aleksander Barkov jr. - Selke-good
Teppo Numminen - valurautapakki

Zeic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kun nopealla otannalla katsoo kritiikkejä, niin ainakaan ne eivät ole yksimielisen ylistäviä. Paljon näkee 3/5. Tämäntyyppinen arviointiaste on tyypillistä tällaiselle, sanoisinko vähän pömpöösille mahtipontisuudelle, kaikella kunnioituksella tämä.

Sen sijaan taviskommentit kautta netin näyttävän kertovat poikkeuksellisesta hurmioitumisesta. Toki ei sekään palaute yksimielistä ole, mutta harvoin tällaista kuitenkaan näkee.

Yksi selitys voisi olla se, että fanit näkevät tässä kokonaisvaltaisen tarinan (musiikki ja sanat), kun taas kriitikot arviovat yleensä vain musiikkia.
Musiikkikriitikon kannalta sallittuja inspiraation aiheita taiteilijalle ovat tunteiden käsittely, populaarikulttuuriviittaukset ja seksuaalisen identiteetin pohtiminen. Tällöin liikutaan aiheissa, jotka toimittaja tietää. Sen sijaan teknologia ja tiede ovat toimittajalle täysin vierasta sekä vihamielistä ja Netflix sarjat halpaa kansan huvia. Niistä ei sovi aiheita ottaa tai punakynä heiluu. Oikein ajattelijaa on muiden samanmoisten helppoa taputella selkään. Lievänä analogiana esimerkiksi viimeisin Musen levy oli minusta parempi mitä muutama edellinen, mutta toimittaja ei erityisesti ilahtunut soundissa.

Pidin jo näytepaloista Noise ja Harvest. Black Mirror on minusta hieno sarja ja teknologia dystopia on aihe joka on lähellä. Myös biisinä näistä ammentanut Noise on tarttuva. Kuulemma myös Stranger Thingsin koskettimet olivat inspiroineet Holopaista. Shoemaker kertoo tähtitieteilijä Eugene Shoemakerista, kuten jo kaikki täällä kai tietää. Eugenen suureksi pettymykseksi hän ei päässyt Apollo lennolle. Kuoleman jälkeen hänen tuhkansa vietiin kuuhun ja täten hän on siis maailman ainoa ihminen joka on haudattu jollekin muulle planeetalle mitä maahan ja tämä on laulun aihe. How is the heart noussee lopulta helppona kappaleena levyn suurimmaksi hitiksi. Kappale on jopa hieman iskelmällinen, niin että vaikkapa Suvi Teräsniska voisi sen levyttää nimellä Sydän sanoo niin. Muutenkin minusta lähes joka biisillä on muutaman kuuntelun jälkeen oma profiilinsa, josta ne muistaa.

Kyseessä ei ole enää lähellekään mikään metallibändi johon on lisätty sinfonisia elementtejä päälle. Normi bändisoittimet kitara, basso, rummut ja koskettimet ovat epäilemättä Holopaisen mielessä samalla viivalla Troyn pillien ja klassisen musiikin soittimien (kuten sello ja viulu) kanssa ja näitä kaikkia käytetään biiseissä sen mukaan mitä kappaleet ja sävellykset kulloinkin vaativat. Toki muutkin osallistuvat tieten sovittamiseen. Sama koskee myös laulua, sillä vaikka Floor Jansen on yksi parhaista tällä hetkellä, tätä ässää ei pelata joka välissä. Kakkoslevyn soittaminen läpi olisi helppo keino popularisoida klassista musiikkia jollekin sinfoniaorkesterille tai jopa nokkahuilu kvartetille. Tässä pari sanaa ei Nightwish fanilta, tosin myönnettäköön että liput sittemmin siirtyneelle keikalle vetivät aiheen pariin.
 
Viimeksi muokattu:
Well, I pick up all the pieces and make an island
Might even raise just a little sand

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti

Tämä biisi on siis mielikuvituksen ylistys. Lyriikka on täynnä viittauksia muiden mielikuvituksen tuotoksiin, "something wicked their way came" on Shakespearen Macbethista lainattu. Keystone Earth on Stephen Kingin Dark Tower-sarjasta ja tekstissä esiintyvä "pale blue theatre stage" on viittaus Carl Saganin Ad Astralla siteerattavaan tekstiin tarkoittaen luonnollisesti tätä näyttämöä jolla me kaikki elämme, maapalloa. Sivustokin on sopivasti genius.com, sopii tähän kuin nenä päähän.
 
Patrik Laine - Mario-esque
Aleksander Barkov jr. - Selke-good
Teppo Numminen - valurautapakki
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Katsottuani tämän reaktiovideon ymmärsin mistä Music kertoo. Tämä aussiheppu on nopea-älyinen, lukenut ja sivistynyt kaveri vaikka ulkoinen habitus muistuttaa metsänpeikkoa. Näin sen täytyy olla, tässä biisissä kertojana on musiikki itse. Holopainen on nero.
Katsoin noin viikko sitten jannun reaktiovideon Shoemakeriin. Hämmästytti kaverin tietämys, ulkoinen habitus kun muistutti lähinnä limaista lädiä tai mouhislaista perusjamppaa. Linkkaamasi Music-video vahvisti näkemystä.

Eilen katsoin Pan-videon ja siinä jannu antoi lennosta puolisen tusinaa referenssiä Shakespearesta Potteriin. Jälkeenpäin tuli mieleen, että olisikohan kuitenkin katsonut videon etukäteen ja luntannut vaikkapa Genius.comista? Eipä silti, kaveri on erittäin sivistyneen oloinen ja tietää mistä puhuu. Vaikka olisikin "luntannut" niin ei asiasta tietämätön pysty puhumaan tuohon tapaan.

Yleisesti ottaen suhtaudun reaktiovideoihin ristiriitaisesti. Niiden valtavaksi yltynyt suosiohan perustuu siihen, että ihminen tykkää siitä kun auktoriteetti tai auktoriteetinomainen tykkää siitä mistä itse tykkää. Tämä on luonut reaktiovideoihin valtavan kirjon. Karkeasti ottaen 80 prosenttia on vastenmielistä klikkihuorausta ja perseennuolentaa, viidesosa erittäin pätevää ja viihdyttävää tarinointia.
 
Chicks for free - goosepimps all over my body.

RockTheRink

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Chicago Blackhawks
Yleisesti ottaen suhtaudun reaktiovideoihin ristiriitaisesti. Niiden valtavaksi yltynyt suosiohan perustuu siihen, että ihminen tykkää siitä kun auktoriteetti tai auktoriteetinomainen tykkää siitä mistä itse tykkää. Tämä on luonut reaktiovideoihin valtavan kirjon. Karkeasti ottaen 80 prosenttia on vastenmielistä klikkihuorausta ja perseennuolentaa, viidesosa erittäin pätevää ja viihdyttävää tarinointia.
Hyvin pitkälti samaa mieltä, toisaalta tässä 20% on myöskin se syy miksi en kokonaan reaktiovideoita tuomitsekaan. Tästä aussihepusta olen pitänyt jo pidemmän aikaa.

Tämä tyyppi on myös mielenkiintoinen, kanadalainen fransiskaani-munkki(?) joka tykkää rock-musiikista. Pureutuu myös aika syvälle biiseihin, hiljattain löysi Nightwishin musiikin.

Shoemaker:Shoemaker pt.2:En tiedä voiko tuota ihan pelkäksi "reaktioksi" enää kutsua, näitä voi näköjään tehdä niin monella eri tavalla. On niitä täysiä turhakkeita, sitten on pelkästään viihdyttämiseen panostavia sirkusheppuja kuten Mr. Rock n' Roll, ja osa pyrkii etsimään jotain uutta ja erilaista musiikkia mihin ei muuten välttämättä omassa elämässään edes törmäisi.
 
eat right, exercise,die anyway

rpeez

Jäsen
Joo se aussikaveri on fiksu tapaus.

Olly The Rock on myös hyvin miellyttävän ja fiksun oloinen kaveri, joka on reaktoinut paljon Nightwish videoita, suosittelen.

Jostain syystä näitä reaktiovideoita on tullut yllättävän paljon katsottua parhaimmilta tapauksilta. Pahimmat on niitä, jotka on pilvessä mumisten jotain perussettiä. Voice coachit on aika tunteettomia ja rupeaa pahimmillaan esittelemään kuinka he laulavat saman pätkän kuin Floor, ei jatkoon paitsi jos on viehättävä.

Nightwish on hyvä kohde näille kun NW jengi on aika innokkaasti klikkaa reaktiovideoita. Ghost Love Score Wackenista on ihan puhki kaluttu.
 
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
En tiedä voiko tuota ihan pelkäksi "reaktioksi" enää kutsua, näitä voi näköjään tehdä niin monella eri tavalla.
Haluaisin nähdä tämän veljen analysoimassa Leijonien voitokkaan 2024 MM-välierän esteettisiä ulottuvuuksia yhdessä Juhani Tammisen kanssa. Tamihan pamlaa täydellistä pariisia. Koko analyysin ajan kuva olisi Tamissa.

Oli muuten yllättävän haastavaa kuunnella ranskaa ja lukea englantia. Ehkä analyysin taiteellinen taso teki sen. Oli pakko laittaa ääni pois, jotta pystyi keskittymään.
 
Chicks for free - goosepimps all over my body.
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Yleensä kiinnitän paljon huomiota sanoituksiin, mutta Nightwishin kohdalla tätä en aiemmin ole tehnyt. Syynä on ehkä Elvenpathin tyyppiset lyriikat, jossa pidetään menninkäiselle saunaa lämpimänä. Fantasiamaailma ei ole minulle missään nimessä vastenmielinen, mutta tämäntyyppinen matsku ei ole uponnut. Olen pitänyt Nightwishiä sanoitusten näkökulmasta tonttumetallina, mitä se tietysti onkin, mutta uuden levyn myötä olen ymmärtänyt paremmin mitä Holopainen ajaa takaa.

Harvestiä en pysty kuuntelemaan. Se kun tuo mieleen Toton Afrikan, josta taas tulee mieleen Juha Väätäinen munasillaan savannilla. Harvestista tulee mieleen Holopainen savannilla kulkuset vilkkuen. Mielikuva, josta Holopainen maahismaailman edustajana voisi jopa olla mielissään. Kulkuset, kulkuset, kilvan...
 
Chicks for free - goosepimps all over my body.

MäkisAtte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, SJS
Music uppoaa niin lujaa nykyään, että oksat alta pois. Vielä kun sen kuuntelee Youtuben kautta ja keskittyy pelkästään katsomaan videota ja kuuntelemaan tarkasti niin avot.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
Olen pitänyt Nightwishiä sanoitusten näkökulmasta tonttumetallina, mitä se tietysti onkin, mutta uuden levyn myötä olen ymmärtänyt paremmin mitä Holopainen ajaa takaa.
Kannattaa toki jossain vaiheessa tätäkin päivittää. Kahdella viimeisellä levyllä ei paljon tontuista lauleta ja vähenemään päin ne muutenkin oli tuon alun jälkeen, vaikka toki fantasiateemoja jokaisella levyllä ennen kahta viimeisintä olikin.
 
Pedon rinnassa on sydän ikiroutainen

BANZAI!

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Yleensä kiinnitän paljon huomiota sanoituksiin, mutta Nightwishin kohdalla tätä en aiemmin ole tehnyt. Syynä on ehkä Elvenpathin tyyppiset lyriikat, jossa pidetään menninkäiselle saunaa lämpimänä. Fantasiamaailma ei ole minulle missään nimessä vastenmielinen, mutta tämäntyyppinen matsku ei ole uponnut. Olen pitänyt Nightwishiä sanoitusten näkökulmasta tonttumetallina, mitä se tietysti onkin, mutta uuden levyn myötä olen ymmärtänyt paremmin mitä Holopainen ajaa takaa.

Harvestiä en pysty kuuntelemaan. Se kun tuo mieleen Toton Afrikan, josta taas tulee mieleen Juha Väätäinen munasillaan savannilla. Harvestista tulee mieleen Holopainen savannilla kulkuset vilkkuen. Mielikuva, josta Holopainen maahismaailman edustajana voisi jopa olla mielissään. Kulkuset, kulkuset, kilvan...
Tonttumetallia osittain kyllä mutta sitten siellä on monia hyvin henkilökohtaisia lyriikoita kuten "Dead Boys Poem", "Poet And The Pendulum", "Ever Dream" etc. Tämä uusi kahden edellisen levyn linja on mielestäni erittäin mielenkiintoinen ja kuten olemme saaneet lukea trilogia täydentyy. Se mikä hyviä tekstintekijöitä yleensä yhdistää on lukeneisuus, sekä Leskinen että Holopainen luke(i)vat paljon ja jossain kohtaa se sisään mennyt informaatio purkautuu tekstinä ulos. En jaksa olla hämmästelemättä miten englantia äidinkielenään puhuvat puhkeavat kyyneliin kuunnellessaan/lukiessaan suomalaisen englanniksi kirjoittamaa tekstiä. Minusta se on yksinkertaisesti käsittämätöntä.
 
Patrik Laine - Mario-esque
Aleksander Barkov jr. - Selke-good
Teppo Numminen - valurautapakki

kimbe66

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mitähän kaikkea Holopainen Kitteeltä mahtaa päässään kuulla? On ihan käsittämätöntä minulle, miten hän onnistuu ne sisäiset äänet sanoittamaan ja nuotittamaan niin, että niistä muutkin saavat niin paljon irti. Se tunnemyrsky Nightwishiä kuunnellessa on joskus ihan mieletön, varsinkin nyt Floorin aikana.

En ala tuota uutta levyä sen tarkemmin ruotimaan, mutta onhan noissa sävellyksissä helkatin paljon hienouksia, joihin pystyy vain yksi pop/rock-genren edustaja. Tai en ainakaan vielä ole toista kuullut.
 

Nosebleed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, San Jose Sharks
Tulipa tuossa kuunneltua tuo Tarjankin uusin levy kokonaisuudessaan kun syksyllä tuli kuunneltua ne pari sinkkua ainoastaan. Tämähän oli jopa yllättävän hyvä ja hyviä arvioita on saanutkin. Etenkin vika biisi iski kovaa ja onkin Tarjan itsensä kirjoittama.
Vaikka Floor onkin erinomainen ja sopii Nightwishiin enemmän kuin hyvin niin välillä kaipaa toisinaan tuota Tarjan kylmän kaunista ääntä, joka oli hyvä vastapaino Holopaisen lämpimille sävellyksille.

Human : Naturen vinyyli lähti nyt tilaukseen joten sitä postissa odotellessa.
 
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Holopaisella on usein päässään lierihattu, kuten tässä Youtube-haastattelussa. Olen maininnut monesti tälläkin palstalla, että lierihattua ei voi pitää ellei ole tomwaits, mutta ei siitä sen enempää tällä kertaa.

Saman videon ensimmäisessä kommentissa sanotaan Holopaisesta: "The mind of a genius. The eye of a artist. The imagination of a child." Tästä kommentista ja lierihatusta tulee mieleen eräs toinen lapsenomainen nero, nimittäin MJ.

Kyllä, TH on Suomen MJ. Myös TH:lla on salainen Neverneverland Kiteen perämettissä. Mutta toisin kuin MJ:n tapauksessa, sinne roudataan tonttuja.
 
Chicks for free - goosepimps all over my body.

Nosebleed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, San Jose Sharks
En tiedä onko Holopainen Jacksonin musiikin ystävä, mutta monesti on Nightwishiä kuunnellessa kuullut samoja elementtejä kuin MJn 90-luvun levyissä, etenkin Dangerous ja HIStory.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven RyhtiFloor on laittanut ulos lisää materiaalia. Kyllähän tämä syö aika lailla kun koko kesän keikat on peruttu. Marko Hietala totesi YLE:lle antamassaan haastattelussa että bändi on maksanut crew:lle palkkaa koko ajan vaikka hommia ei nyt olekaan mikä on hieno asia.
 
Patrik Laine - Mario-esque
Aleksander Barkov jr. - Selke-good
Teppo Numminen - valurautapakki

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven RyhtiKuusi kuukautta sitten tätä legendaarista konserttitaltiointia oli katsottu noin 100 000 kertaa, nyt niitä on kohta 1.6 miljoonaa. Jotain tapahtuu mutta mitä. Minun klikkauksiani on ainakin 50, tähän ei yksinkertaisesti kyllästy. Koskaan.
 
Patrik Laine - Mario-esque
Aleksander Barkov jr. - Selke-good
Teppo Numminen - valurautapakki

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
@bebeto Klikkasin tuon auki ja koska tallenne oli vuodelta 2013 mietin, että kukahan silloin yhtyeessä hoiti laulusolistin asemaa, että onko se vielä Anette Olzon. No eipä ollut kuin Floor Jansen ja heti lava haltuun. Pointtina siis se, että kauan hänkin on jo Nightwishissa toimittanut, kun tuntui, että vaihto tuli vasta "pari vuotta" sitten.
 
Last Night a DJ Saved My Life

Flagger

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Columbus Blue Jackets
@bebeto Klikkasin tuon auki ja koska tallenne oli vuodelta 2013 mietin, että kukahan silloin yhtyeessä hoiti laulusolistin asemaa, että onko se vielä Anette Olzon. No eipä ollut kuin Floor Jansen ja heti lava haltuun. Pointtina siis se, että kauan hänkin on jo Nightwishissa toimittanut, kun tuntui, että vaihto tuli vasta "pari vuotta" sitten.
Niin, Floor alkaa tosiaan pikkuhiljaa olemaan yhtyeen pitkäaikaisin naissolisti, joskus vuoden sisällä taitaa Tarjan ohittaa.
 

Saimaannorppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, KetteräKuusi kuukautta sitten tätä legendaarista konserttitaltiointia oli katsottu noin 100 000 kertaa, nyt niitä on kohta 1.6 miljoonaa. Jotain tapahtuu mutta mitä. Minun klikkauksiani on ainakin 50, tähän ei yksinkertaisesti kyllästy. Koskaan.
Varmaan liittyy siihen, että Nightwish-fanit ovat viimeisen vuoden aikana tehneet tuosta taltioinnista tietynlainen viraali-ilmiön YouTubessa. Varmaan kaikki reaktiokanavat ovat tähän reagoineet ja monilla näistä satoja tuhansia tilaajia, joten niiden kautta taltiointi levinnyt muidenkin, kuin Nightwish-fanien ruuduille.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Kuusi kuukautta sitten tätä legendaarista konserttitaltiointia oli katsottu noin 100 000 kertaa, nyt niitä on kohta 1.6 miljoonaa. Jotain tapahtuu mutta mitä.
Varmaan liittyy siihen, että Nightwish-fanit ovat viimeisen vuoden aikana tehneet tuosta taltioinnista tietynlainen viraali-ilmiön YouTubessa. Varmaan kaikki reaktiokanavat ovat tähän reagoineet ja monilla näistä satoja tuhansia tilaajia, joten niiden kautta taltiointi levinnyt muidenkin, kuin Nightwish-fanien ruuduille.
Jep. Ghost Love Score -videolla on 15 miljoonaa katselukertaa. Tehokkaasti on "Nightwish Army" levittänyt ilosanomaa.
 
Aika multaa puistot.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy