Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Mahdollisesta trilogiasta kun on ollut puhetta, niin lyriikat antaisivat vihjettä siihen suuntaan. Ainakin kahdessa biisissä on selvä viittaus edelliseen levyyn:
Varmasti yhtymäkohtia löytyy kun jaksaa etsiä. Tribal ainakin on uskontokriittisillä sanoituksillaan samaa jatkumoa Weak Fantasyn kanssa.
 
Aika multaa puistot.

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
"We came here to be
A waypoint to the far
On the stellar sea
Cut into little
Stars calling with the sound
Of a dreamlike dulcimer
We came here to stay
With your guiding light"

Siinä on Shoemakerin viimeinen värssy ja mikä mainiointa tuo biisin aloittava helisevä melodia on lähestulkoon varmasti soitettu dulcimerilla. Dulcimer on alunperin jostain aasiasta kotoisin oleva kolmikielinen soitin mutta tuo melodia on soitettu hieman modernimmalla, useampikielisellä soittimella jota soitetaan pienillä puuvasaroilla.

Holopainen ajattelee nämä jutut moneen kertaan todella huolellisesti ja se on juuri näissä kiinnostavaa, aina löytyy uusia pääsiäismunia haudattuna biisien rakenteisiin ja lyriikoihin. Eugene Shoemaker on tietämäni mukaan ainoa ihminen jonka maalliset jäännökset on siroteltu Kuun pinnalle. Ja se tieto tekee tästä biisistä monin verroin mielenkiintoisemman. Food for thought.
 
Patrik Laine - Mario-esque
Aleksander Barkov jr. - Selke-good
Teppo Numminen - valurautapakki
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Olen kuunnellut jonkin verran uusia biisejä Youtubessa ja täytyy yhtyä jonkun tubekirjoittajan näkemykseen: tämä ei ole enää sinfoniametallia vaan jotain muuta. Holopainen on luonut aivan oman genrensä. Tai oikeastaan Holopaisen musiikki on genre-rajat ylittävää.

Upeankuuloista tavaraa, tosin ei enää oikein minun makuuni, eka demo on aina paras, mutta on helppo ostaa väite, että Holopainen on jopa ylivoimaisesti lahjakkain pop/rock(?) säveltäjä, jota Suomi on maaperällään kantanut.
 
Chicks for free - goosepimps all over my body.

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Nyt sitä on paukutettu niin helvetisti napeista, autohifistä ja kotihärpäkkeistä. No tänään menin hieman kokeilemaan työpaikan Genelegeistä......sviiiiiddu. Kaks sangen ryhdikkään kokosta kaiutinta roikkuu katossa ja molemmille oma Genen subbari (subbarit on varmaan merin suuntaansa). No volyymit kaakkoon ja Music-kappale soimaan. Jumalauta kun meinas taju lähteä siitä soundista. Nyt kuuli paljon enemmän kuin millään muulla ja tunsi kun betoniseinä tärisee.

Huikea levy ja kaikki biisit...sori sävellykset ovat ihan tajutonta kamaa. Kovimpina noista, ehkä Pan ja Shoemaker. Miten vitussa voi Holopainen tehdä musiikkia mikä irrottaa sut saman tien todellisuudesta?
 
Lehmä Kyllikki söi kartongin Norttia ja kuoli.-Zetor-
Begbie 13012006 HPK-Ässät ketjussa "Kun valhetta toistaa riittävän monta kertaa, niin ihmiset saattavat jopa uskoa sen". NIINPÄ!

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
Kyllä kun tätä uutta levyä on enemmän kuunnellut niin alkaa niitä "yksittäisiä" biisejäkin nousta sieltä esiin, eli siis sellaisia joita kelpaa kuunnella ihan randomisti sieltä täältä ilman sitä koko albumin läpimenoa. Music, Noise, Harvest, Pan, How's the Heart nyt ainakin tällaisella nopealla mietinnällä, mutta toki muitakin. Processionista tykkään myös sellaisena rauhallisena teoksena.

Kova levy.
 
Pedon rinnassa on sydän ikiroutainen

BANZAI!

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Paranee kerta kerralta. Sinänsä ei enää kaipaa "eeposta" ja "singleä", jotka tältä tuntuivat alkuun puuttuvan ja epäilin tasapaksuuden johtuvan siitä. Melkein joka kerralla eri biisi tuntuu suosikilta. Tänään jossain vaiheessa päivää havahduin siihen, että joku melodianpätkä soi päässäni ja tajusin, että se oli Ad Astran loppuhuipentuma. Ehkä se kakkoslevy edelleen vaatii sulattelemista, mutta tuosta päätellen avautuu koko ajan.

Se samperin Nuclear Blastin erikoisversio on vieläkin jossain matkalla eli Spotifyn varassa joutuu menemään edelleen, eikä ole nähnyt kansitaiteita.
 
30:00 3-8 "Tää on meidän peli." - 45:19 7-13 - 60:00 17-17 (7m) - 69:59 20-19
#14 Kathlen Ax 12.5.2019

Don't Stop Believin'

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Olisi kyllä helvetin mielenkiintoista päästä Holopaisen pään sisään silloin, kun tekee näitä biisejä ja albumeita - ja tämä siis vain positiivisessa mielessä sanottuna.

Tässä taas tänään pari kertaa kuunnellut tämän lätyn läpi ja edelleen vahvistuu käsitys, että tämä on hyvää settiä nimenomaan kokonaisuutena, ei niinkään yksittäisinä kappaleina. Music, Shoemaker, Pan, Procession ja Tribal hlökohtaisia suosikkeja ja näistä tällä erää ehkä Pan on ykkönen mutta erityismaininta Shoemakerin lopulle.

Processionissa on kyllä yhdet hienoimmat lyriikat mitä tiedän. Musiikillisesti ihan sellaista perushyvää tekemistä mutta lyriikat tekee tästä itselleni sen The biisin.

Harvest ei kyllä yhtään iske edelleenkään, en tiedä mikä tuossa on mutta pidän sitä jopa huonona kappaleena Nightwishin mittapuulla.

Tuota toista levyä ei ole oikein jaksanut kuunnella mutta josko yrittäisi nyt kuunnella sen kerralla putkeen.
 

BaronFIN

Jäsen
Tänään soi levy kotona taustalla ja 7v tuli Harvestin kohdalla sanomaan ”tää on paras biisi koskaan” kun soolojen jälkeen biisi oli kasvanut koko komeuteensa ja rullasi kohti loppuaan vastustamattoman hyväntuulisesti.

Näin eri lailla asioita voi kuulla. Tässä on klassikon ainekset kohdillaan.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven RyhtiKatsottuani tämän reaktiovideon ymmärsin mistä Music kertoo. Tämä aussiheppu on nopea-älyinen, lukenut ja sivistynyt kaveri vaikka ulkoinen habitus muistuttaa metsänpeikkoa. Näin sen täytyy olla, tässä biisissä kertojana on musiikki itse. Holopainen on nero.

"Before you (human)
My (music) home was in the wind and surf
The birds and rain, voices of the northern lights" etc.

Miten ihmeessä Holopainen tähän päätyi, nerokasta totta tosiaan.
 
Viimeksi muokattu:
Patrik Laine - Mario-esque
Aleksander Barkov jr. - Selke-good
Teppo Numminen - valurautapakki

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves


Katsottuani tämän reaktiovideon ymmärsin mistä Music kertoo.

"Before you (human)
My (music) home was in the wind and surf
The birds and rain, voices of the northern lights" etc.
Tulkitsin tämän itse jokseenkin samaan sävyyn, olkoonkin etten ehkä täysin hahmottanut, että kirjoittajana on musiikki itse. Biisi on myös tarina musiikin synnystä. Tämä ei auennut vielä päivää ennen levyä youtubeen pullahtaneesta viiden minuutin sinkkuversiosta, mutta kokopitkänä kyllä.

Musiikkihan syntyy kappaleen alussa. Ensin on vain huminaa, kilahduksia ja ulinaa. Seuraavaksi syntyy hiljalleen rytmejä, joiden jälkeen säveliä ja sitten nämä kohtaavat. Toisaalta biisin voi myös nähdä oodina ihmiselle, joka kehitti musiikin sellaiseksi, jona sen nykyään tunnemme.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Claude Debussy: "Music is the silence between the notes". Holopainen on sisäistänyt tämän viisauden varsin hyvin, Nightwishin musiikki hengittää ja on dynaamista sisältäen voimaa ja hiljaisuutta. Jos en väärin laskenut niin ykkös-CD:n biiseistä vain Music:illa kuullaan kitarasoolo. Tanakkaa riffittelyä sitten useammallakin, paikoin tulee mieleen Pan(tera).
 
Patrik Laine - Mario-esque
Aleksander Barkov jr. - Selke-good
Teppo Numminen - valurautapakki

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Otin tässä sunnuntai-illan ratoksi session käydä teos läpi taas kerran lyriikat edellä ja pölähdin genius.comin sivustolle. Tuolla sanoitusten osiin on tägätty mukavasti selityksiä ja viittauksia erinäisiin asioihin, jotka eivät ainakaan itselle puhtaasti lyriikoita lukemalla aukene. Suosittelen kuuntelemaan ja lukemaan lähteet ajatuksella läpi.

Procession tiivistää koko teoksen sanoman jokseenkin täydellisesti, kun sitä tulkitsee ajatus matkassa. Aivan huikea biisi, joka tuskin mihinkään livesettiin tulee mahtumaan.
 
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Kun nopealla otannalla katsoo kritiikkejä, niin ainakaan ne eivät ole yksimielisen ylistäviä. Paljon näkee 3/5. Tämäntyyppinen arviointiaste on tyypillistä tällaiselle, sanoisinko vähän pömpöösille mahtipontisuudelle, kaikella kunnioituksella tämä.

Sen sijaan taviskommentit kautta netin näyttävän kertovat poikkeuksellisesta hurmioitumisesta. Toki ei sekään palaute yksimielistä ole, mutta harvoin tällaista kuitenkaan näkee.

Yksi selitys voisi olla se, että fanit näkevät tässä kokonaisvaltaisen tarinan (musiikki ja sanat), kun taas kriitikot arviovat yleensä vain musiikkia.
 
Chicks for free - goosepimps all over my body.

Nosebleed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, San Jose Sharks
En tiedä , että ehtivätkö kriitikot välttämättä kovin montaa kertaa kuunnella levyä tai kuinka hyvin paneutua ennen kuin siirtyvät seuraavaan projektiin. Varsinkin vanhemmille bändeille, joka Nightwishkin on, annetaan uudesta levystä yleensä lyhyt arvio ja turvalliset 3 tähteä. Uusille indiebändeille sitten paukutetaan 4 ja 5 tähteä. "New band you must know now!" ja "Tässä rokin uusi pelastaja!".

Lisäksi monestihan Rolling Stonesit ja muut ovat saattaneet antaa levylle, jota nykyään pidetään klassikkona yhden tähden arvioita, mutta sitten levy killuu saman lehden 500 Greatest Albums of all Time listoilla 20-30 vuotta myöhemmin, joten mitäpä nuo puupäät tietää sen paremmin kuin fanitkaan.
 
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
En tiedä , että ehtivätkö kriitikot välttämättä kovin montaa kertaa kuunnella levyä tai kuinka hyvin paneutua ennen kuin siirtyvät seuraavaan projektiin.
Tätä mietin itsekin, että kuunteluaika voi olla usein varsin lyhyt. Ja on ehdottomasti totta, että jos vanha bändi ei ole keksinyt jotain ihan uutta, niin se näkyy heti arvosanassa.
 
Chicks for free - goosepimps all over my body.

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Nyt kun tätä uutta levyä on reilun viikon kunnellut niin pakko kehua Hahdon panosta, paljon parempaa kannuttelua kuin edellisellä levyllä ja paremmin saundein. Todella tanakkaa soittoa ja hauska pieni kunnianosoitus edesmenneelle Rush-rumpali Peartille tuossa Tribalin keskiosassa. Peart oli elävien kirjoissa vielä silloin kun rumpuraidat äänitettiin.
 
Patrik Laine - Mario-esque
Aleksander Barkov jr. - Selke-good
Teppo Numminen - valurautapakki

Hööty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Penguins
Nyt kun tätä uutta levyä on reilun viikon kunnellut niin pakko kehua Hahdon panosta, paljon parempaa kannuttelua kuin edellisellä levyllä ja paremmin saundein. Todella tanakkaa soittoa ja hauska pieni kunnianosoitus edesmenneelle Rush-rumpali Peartille tuossa Tribalin keskiosassa. Peart oli elävien kirjoissa vielä silloin kun rumpuraidat äänitettiin.
Mihin viittaat tuolla kunnianosoituksella?
 

Hööty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, PenguinsAlkaa ajassa 2:58 jos et jaksa alusta asti kuunnella. Onhan tuossa minusta aika vahvaa Peart-henkisyyttä.
Joo totta. Mietin vain, että löysitkö sieltä jonkin yksittäisen kappaleen, johon viittasit koska itse en tällaista köytänyt. Ehkä yks juttu mikä tuo Peartin mieleen, on nuo pienemmät tomit noissa Hahdon filleissä.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti

Saksa on aina ollut hyvä markkina NW:lle eivätkä nahkahousut petä tälläkään kertaa. Osaako joku kertoa miten tuo uutukainen on myynyt muissa maissa?
 
Patrik Laine - Mario-esque
Aleksander Barkov jr. - Selke-good
Teppo Numminen - valurautapakki

MVP8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team

Saksa on aina ollut hyvä markkina NW:lle eivätkä nahkahousut petä tälläkään kertaa. Osaako joku kertoa miten tuo uutukainen on myynyt muissa maissa?

Wikipediasta löytyy jonkin verran eri maiden listasijoituksia, ja joku taitaa ihan päivittäin niitä sinne lisäillä.
 

BaronFIN

Jäsen
Miten levymyyntiä enää voidaan laskea/verrata esim. 2012 vuoteen? 2015 ostanut edellisen levyn missään muodossa (sattuikin olemaan EFMB) ja tämän jälkeen menty vain suoratoiston kautta.

Tänään tein poikkeaman kun lähdin koiran kanssa lenkille ilman kiirettä koskemattomaan korpeen ja kuulokkeisiin All the Works of Nature... Kyllä tuosta saa oikeassa ympäristössä vaikka mitä irti. Sanat vaan loppuu kesken... Klassisen musiikin ystävälle tuo on muutakin kuin kuin ”leffamusiikkia”. Ei ole pikaruokaa tämä levy.

Ja sitten koira piehtaroi hevosen läjässä.... Elämän ihme...
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Miten levymyyntiä enää voidaan laskea/verrata esim. 2012 vuoteen? 2015 ostanut edellisen levyn missään muodossa (sattuikin olemaan EFMB) ja tämän jälkeen menty vain suoratoiston kautta.
Kyllä niitä levyjä edellen joku ostaa (minä mukaan lukien), ja niitä voi laskea. Myyntimäärät eivät varmasti ole verrannollisia vaikka siihen kahdeksan vuoden takaiseen, mutta listasijoitukset kertovat suosiosta edes jotain. Myyntilistat ja streamauslistat yhdessä kertovat toki enemmän.
 
Aika multaa puistot.

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei muuten näy Nightwish Spotifyn listoilla, Suomen lisäksi tarkistin muutamia muita satunnaisia maita, mutta ei ole 50 kuunnelluimman joukossa missään. Suomessa esimerkiksi Turmion kätilöt on "Naitu" kappaleellaan kerännyt yli 17000 päivittäistä streamausta. Kertooko tämä sitten siitä että Nightwish ei isommin kiinnosta vai ostavatko yhtyeen kuuntelijat levynsä edelleen fyysisinä tallenteina?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy