NHL-relokaatiokeskustelu & divisioonajaot

  • 318 558
  • 1 244
Tuo tieto hallin koosta on mielenkiintoinen, sillä olisin voinut sanoa, että ainakin lähemmäs kymmenkunta isompaa areenaa olisi P-Amerikasta löytynyt.

Isompia kyllä on, mutta kovin vähän on isompia, joissa ei nykyisellään NHL:ää pelata.

Tuo Quebecin halli on 2015 rakennettu, joten menisi varmasti sellaisenaan NHL:n standardeille ihan kivasti. Hallissa pelaa Patrick Royn omistama QMHJL-joukkue Remparts. Katsojakeskiarvo on hieman päälle 9 000. Uuden hallin avauskaudella yleisöä kävi keskimäärin peräti lähes 14 000. Aika kiva lukema junnujoukkueelle. Koko sarjan keskiarvo on jossain kahden ja kolmen tuhannen välissä.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Bettman on sanonut haastatteluissa että Salt Lake Cityn lisäksi kiinostusta laajentusjoukkueseen on osoittanut Houston, Atlanta, Cincinnati, Kansas City ja Quebec City.

Houston ja Kansas City on nyt pyörinyt näissä laajennus huhuissa aikasemmin. Cincinnati oli nyt ihan uusi itselle ja vähän puskista tuli että Atlanta ois taas harkinnassa. Kaksi kertaa kun tosta paikasta on jo pois muutettu. Kolmas kerta toden sanois? Kanadaan laajenemiseen uskon vasta sitten kun se tapahtuu.Toisin itse en usko että NHL laajenee 36 sarjaksi. Parillinen määrä jengejä pitää olla ja varmaan sama määrä jokaisessa divarissa niin 36 on sitten se luku johon kasvettas. Mutta NHL ois eka noista isoista sarjoista joka tohon lukumäärään sitten menis. NBA:lla ois kaikista helpointa kasvattaa joukkuemääräänsä kun koripallo on niin globaali laji ja joukkueeseen tarvitaan vain se 15+ pelajaa.

Mutta Utahin porukka on ilmottanut että voi vaikka heti vastaanottaa NHL-joukkueen. Joka nyt on selkeesti vihje siitä että Coyotes voisi muuttaa sinne vaikka ensi kaudeksi. Joten nyt taitaa olla enää kyse siitä kuinka paljon aikaa NHL antaa Arizonalle saada halliasiansa kuntoon. En usko että ihan sattumaa on että Utahin kiinnostus on tullut nyt julki, ja on mahdollisesti nyt se viimeinen varoitus Arizonan alueen päättäjille. Jos uutta hallia ei alueelle tule eikä vanhoin takaisin päästä niin ehkä tossa Coyotesin omistajat on valmiita seuran myymään ja NHL siihen suostuu. Jos Coyotes muuttaisi Utahiin niin se olisi sikäli helppo ratkaisu NHL:lle että divisoonia ei tarvitsisi mitenkään muuttaa.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Jokohan tämä sirkus saataisiin päätökseen? Vaikka NHL:lle varmasti laajennusjengitkin kelpaisi, en olisi yllättynyt jos Utah Jazzin omistajan laajennusintressien julkistamisen tarkoituksena oli oikeasti laittaa painetta Arizonalle että nyt on viimeiset hetket laittaa putka kuntoon, pari viikkoa aikaa. Ja kello käy...






 
Viimeksi muokattu:

PetriVaris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ilmeisesti Utah Coyotes pelaisi alkuun tuolla Jazzin kotihallissa JOS organisaatio dumpattaisiin aavikolta preerialle?

Tuolla tämän hetken draftpick määrällä (20 pickiä kolmelle ensimmäiselle kierrokselle seuraavaan kolmeen draftiin!!! ) joukkue vaikuttaisi ihan laajennusjoukkueelta jo muutenkin.
 

ipaz

Jäsen
OT, mutta ei taida Utah olla preeriaa. Jonkinnäköistä ylänköä vuorten juurella on Salt Lake City.
Ei ole Utah preerialla ei. Kansas, Dakotat ja Oklahoma ovat preeriaa (ransk. prairie = niitty), kuten myös moni muu keskisen USA:n osavaltio Kalliovuorten itäpuolella, sekä Kanadassa Manitoba, Saskatchewan ja Alberta osittain.

Utah sijaitsee Great Basinin, eli ns. Ison Altaan alueella Kalliovuorten ja Sierra Nevadan vuoriston välissä ja Salt Lake City nimensä mukaisesti Great Salt Laken kaakkoisrannalla osavaltion pohjoisosassa. Utahin eteläosa on samaa aavikkoa kuin Arizonan pohjoisosa. Sellainen maantiedon oppiminuutti ohi aiheen.


edit. Mitä tulisi muuttoon Phoenixin kupeesta Salt Lakeen, niin potentiaalinen paikallinen fanimäärä vähenee kyllä radikaalisti. Phoenix on USA:n 5. suurin kaupunki, kun taas Salt Lake City on USA:n 117. suurin kaupunki. Buffalossa ja St. Louisissa ja jopa Arizonan Scottsdalessa on enemmän asukkaita kuin SLC:ssa. Phoenixin metropolialue on USA:n 10. suurin, kuin SLC:n vastaava 46. noin 1,3 miljoonalla asukkaalla. Samaa kokoluokkaa Buffalo-Cheektowaga-alueen kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Coyotesin siirtyminen Salt Lake Cityyn nostaisi Phoenixin Houstonin ja Atlantan joukkoon houkuttelevaksi laajentumiskaupungiksi. NHL yrittää varmasti sinne takaisin, koska Phoenix on alueena vain niin hyvä. Ongelmahan on ollut hyvien omistajien löytäminen nämä vuodet.
 

ipaz

Jäsen
Vegasin liittymismaksu NHL:ään oli 500 miljoonaa dollaria. Seattle maksoi pari vuotta myöhemmin 650 miljoonaa. NHL:ssä nuo ovat taskurahoja verrattuna NBA:aan muutaman vuoden päästä tulevaan laajennukseen. 2021 liittymismaksuksi raportoitiin 2,5 miljardia, mutta uusimpien arvioiden mukaan NBA-paikan saisi noin neljällä miljardilla dollarilla.

Nämä NHL viimeiset laajennuspuheet kuulostavat minun korvaani siltä, että jääkiekko yrittää tehdä rahaa määrällä eikä niinkään laadulla. Kun vertaa sitä kuinka kova sarja NBA on verrattuna ihan mihin tahansa muuhun koripallon ammattilaissarjaan.
 

ipaz

Jäsen
Juuri näin, ilman muuta Utahin tulisi pitää Jazz-hengessään joukkueen nimenä nimi, joka kertoo lähinnä paikasta, josta sinne ollaan muutettu.
Vaiko Utaz Grizzlies kuten aiemmat IHL / AHL ja ECHL-joukkueet? Coyotes sopisi kyllä myös Utahiin, kun niitä eluikoita sielläkin riittää.
 

MIH96

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pikainen tiedonhaku paljasti vastauksiksi Oregonin Portlandissa sijaitseva Moda Center (18 280), jolla pelaa WHL-joukkue Winterhawks, ja Ohion Clevelandin nimihirviö Rocket Mortgage FieldHouse (18 900), jolla pelaa AHL-joukkue Cleveland Monsters.
Molemmissa on myös koriksen NBA-joukkueet, Trail Blazers ja Cavaliers.
 

ipaz

Jäsen
Winnipegin yleisömäärien putoaminen aiheuttaa huolta Bettmanissa ja kumppaneissa. Arizonaan mahtuisi hyvin vielä toinen joukkue.



Jets on NHL:n Rauman Lukko ja seuralla on persus turvattu, kun taustalla on Kanadan rikkain ihminen David Thomson eikä True North-yhtiölläkään ihan huonosti mene. 10 kautta kuitenkin myivät hallin loppuun ennen koronaa. Nyt on ollut kuitenkin haasteita saada se 2000 ihmistä lisää per peli, millä saisi hallin täyteen. Eikä siellä lippujen hinnat mitenkään mahdottomia ole. Alle sadan taalan pääsee lähes mihin tahansa matsiin. Voisiko olla niin, että nuo kalliimmat ja paremmat paikat jäävät sitten myymättä.

Inflaatio ja korkojen nousu näkyy siinä, että perus winnipegian joutuu pohtimaan kahdesti laittaako muutama sata taalaa lätkämatsiin. Pieni, vaikkakin vauras, talousalue vaikuttaa nopeasti.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Winnipegin yleisömäärien putoaminen aiheuttaa huolta Bettmanissa ja kumppaneissa. Arizonaan mahtuisi hyvin vielä toinen joukkue.
Olisihan tuo kuvio kun Coyotes siirretään ensin vaikka Utahiin. Sitten otetaan uusinta ysäriltä ja Jets siirretään "uudelleen" Phoenixiin.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Winnipegin yleisömäärien putoaminen aiheuttaa huolta Bettmanissa ja kumppaneissa.
Bettman huomasi että useassa kaupungissa ois kiinnostusta NHL jengille, mutta en usko että NHL laajenee 34 tai 36 jengin sarjaksi. Joten luonnolisesti Bettmania ja kumppaneita kiinnostas siirtää Jets jonnkin muualle. Taas.

Sitä kyllä ihmettelen että Winnipegissä on yleisömäärät tippuneet. Ei kai se Laineen myynti noin masentanut? Mutta nythän joukkue on menossa pleijareihin ja yhdessä vaiheessa näytti todella hyvältä.

Mitenköhän se Arizonan hallihanke etenee? Luulis että alkaa olla viimeset hetket saada jotain konkreetista aikaan. Tyhjillä lupauksilla varmaan Coyotes siirtyy sitten Utahiin seuraavaksi kaudeksi. Kattelin Wikipediasta että Atlanta Thrashersin myytiin 20.5.2011. Koska Salt Lake Cityssä on halli valmiina ja jos muutto tulee niin Coyotes pysyy samassa divisioonassa, joten ei tässä vielä mitään kiirettä ole.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Ihan järkevää, että Jetsin 11k yleisömäärät sadan taalan lipuilla huolettavat, mutta Sunbeltin 5k yleisömäärät 25 dollarin lipuilla on valtavan potentiaalista, saisiko vaikka Houstoniin laajennusjoukkueen.
 

Kuuhinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Winnipeg Jets, Let's Go Oilers!
Coyotesin siirtyminen Salt Lake Cityyn nostaisi Phoenixin Houstonin ja Atlantan joukkoon houkuttelevaksi laajentumiskaupungiksi. NHL yrittää varmasti sinne takaisin, koska Phoenix on alueena vain niin hyvä. Ongelmahan on ollut hyvien omistajien löytäminen nämä vuodet.

Tuota "valtavaa" talousaluetta on nyt hoettu totuutena kohta 30 vuotta ja lähes yhtä pitkään on kuitenkin pidetty keinotekoisesti elossa raatoa, joka kuoli jo muutama vuosi Arizonaan muuttamisensa jälkeen, mitä nyt tietty Bettman & Co. eivät ikinä suostu myöntämään. Samalla logiikalla joku kalafirma voisi laajentua Etelämantereelle, koska siellä on paljon pingviinejä. Eri asia saatko ne pingviinit ostamaan ja syömään firmasi kaloja, koska pingviinin luonto on ohjelmoitu hakemaan se kala merestä. Tuntuu, että Phoenixin alueen ihmisillä on luonto ohjelmoitu olemaan välittämättä jääkiekosta, jota ei ilman jäähalleja voida siellä pelata "luontaisesti". Yksi Auston Matthews ei muuta Phoenixia ja lähialueita miksikään Quebeciksi. Lottovoitto voi tulla kerran ghettoon, mutta ei se silti tarkoita, että se tulee sinne joka viikko.

Montako vuotta tuolle yhdelle urheilumaailman surkeimmista vitseistä pitää vielä antaa aikaa? Toiset 30? 50? 100? Jos eivät onnistu saamaan täyttä tupaa edes siihen ECHL-tason halliinsa niin miksi pitäisi taas rakentaa joku 20000 hengen hangaari, jossa voidaan taas elää niissä harhakuvitelmissa, että tämä paska saadaan joskus kannattavaksi?

Olisihan tuo kuvio kun Coyotes siirretään ensin vaikka Utahiin. Sitten otetaan uusinta ysäriltä ja Jets siirretään "uudelleen" Phoenixiin.

Ymmärrän huumorin, mutta EI. IKINÄ. Tätä Jetsiä ei tapeta aavikolla.
 

ipaz

Jäsen
Stan Kroenke on puuhaamassa NHL-joukkuetta San Diegoon, jonne ollaan rakentamassa uutta hallia.



San Diego on ymmärrettävä haku kaupungiksi, johon uusi tai muuttava NHL-seura halutaan sijoittaa. USA:n suurin kaupunki (18.), jossa on tällä hetkellä vain yksi major 4 joukkue eli baseballin Padres. Toinen vastaava ja saman kokoinen kaupunki on Orlando Floridassa ja siellä on NBA:n Magic ainoa suuri ammattilaisseura.

Jääkiekkoa San Diegossa on pelattu lähes yhtäjaksoisesti jo 1940-luvulta lähtien. On ollut WHA-, IHL- ja AHL-joukkuetta. Willie O´Ree pelasi lähes koko 60-luvun silloisessa San Diego Gullsissa. IHL-Gulls oli kaupungissa 1990-95 ja mm. Dmitri Kvartalnov aloitti ammattilaisuransa sieltä tekemällä 117 pistettä ennen Bostoniin siirtymistä. Myös KalPa-legenda Brent Sapergia pelasi vajaa kaksi kautta San Diegon Lokeissa 90-luvun alussa. IHL-kaudella 1992-93 Daniel Shank nakutti 77:ssa ottelussa 92 pistettä (39+53) ja otti siinä sivussa vaatimattomat 495 minuuttia jäähyä. Oli vielä pleijareissakin joukkueensa paras pistemies 14gp 5+10=15 ja jäähyjä mukavat 131 minuuttia. Ollut varmaan tylsä pelaaja seurata.

Viime kaudella Gulls veti AHL:ssa noin 7000 katsojaa peleihinsä, joten kyllä siellä kiinnostusta riittää enemmän kuin Austinin, Milwaukeen tai Hartfordin AHL-joukkueille. Ja futiksen MLS on tulossa kaupunkiin ensi vuonna.

JOS Coyotes nostaa kytkintä, niin ilman muuta ensisijaisesti San Diegoon, kun mihinkään Salt Lake Cityyn. Nykyinen vuonna 1966 avattu halli Pechanga Arena (joka siis tullaan purkamaan uuden valmistuttua sen viereen) vetää jääkiekossa noin 13000 katsojaa.
 
Viimeksi muokattu:

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
IHL-kaudella 1992-93 Daniel Shank nakutti 77:ssa ottelussa 92 pistettä (39+53) ja otti siinä sivussa vaatimattomat 495 minuuttia jäähyä. Oli vielä pleijareissakin joukkueensa paras pistemies 14gp 5+10=15 ja jäähyjä mukavat 131 minuuttia. Ollut varmaan tylsä pelaaja seurata.

Ei ole noilla jäähyminuuteilla selkeästikään ajatellut vastustajan mukavuutta tai terveyttä. Ei jatkoon. Tästä ketjusta olen lukenut, että on viihdyttävämpää katsoa sellaista peliä, jossa ylilyöntejä ei tapahdu. (edit. No en tästä ketjusta, mutta kuitenkin)

San Diego olisi virkistävä uudistus liigaan. Toki, konferenssit pitäisi sitten taas säätää uudestaan, paitsi toki, jos tieltä väistyjä olisi joku läntinen porukka (köh köh Arizona).
 
Ei ole noilla jäähyminuuteilla selkeästikään ajatellut vastustajan mukavuutta tai terveyttä. Ei jatkoon. Tästä ketjusta olen lukenut, että on viihdyttävämpää katsoa sellaista peliä, jossa ylilyöntejä ei tapahdu. (edit. No en tästä ketjusta, mutta kuitenkin)

Vai olisiko maailma muuttunut ja sen aikana myös katselutottumukset.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös