Vai olisiko maailma muuttunut ja sen aikana myös katselutottumukset.
Sekin voi olla. Vielä komas vaihtoehto on myös, että viestini oli kärjistettyä ironiaa.
Vai olisiko maailma muuttunut ja sen aikana myös katselutottumukset.
Kattelin Wikipediasta että Atlantan myyntipuheet tuli julkisuuteen 16.5., kaupat tehtiin 20.5. ja julkistettiin 31.5. Eli aika samassa aikataulussa ollaaan. Eli kai tossa ollaan vielä hissukseen runkosarjan loppuun ja sitten ehkä alkaa jotain uutisia aiheesta tippua. Mutta onhan tosta myynistä ja maiseman vaihdosta jo pieniä vihjeitä ollu. Coyotesin nykyinen areena on NHL:lle todella noloa, ja kun ei toi Arizonan porukka taida saada sitä halli asiaa ratkaistua, niin uskon että toi muutto on todella lähellä nyt. Eli sikäli ei pitäs kyllä tulla puskista kenellekään jos nyt seuralla maisema vaihtuu.Mielenkiintoista. Nopea on tahti, jos jo ens kaudella Coyotes voi olla muualla kuin Arizonassa. Utah Coyotes?
Tässä Jazz-omistaja, vain 45-vuotiaan Ryan Smithin Coyotesin haalimishankkeessa pistää silmiin lähes sama asia kuin mitä Jetsin siirrossa Phoenixiin. Ensin mentäisiin vanhaan koripallolle suunniteltuun halliin. Salt Lake Cityn Delta Center on rakennettu 1991 ja remontoitu 2017. Koripallossa halliin mahtuu reilut 18 000, mutta jääkiekossa vain 14 000 katsojaa. Coyotes mikä lie palaisi siis siltikin NHL:n pienimmälle katsojamäärälle. "Oikeista" NHL-halleista Winnipegin Canada Life Centreen mahtuu 15 321 katsojaa.Sources: NHL, Arizona Coyotes working on agreement to sell and relocate to Salt Lake City
A sale could include an agreement to ‘reactivate’ the Coyotes as a future expansion franchise.www.dailyfaceoff.com
Mielenkiintoista. Nopea on tahti, jos jo ens kaudella Coyotes voi olla muualla kuin Arizonassa. Utah Coyotes?
Kannattaisi sijoittaa joukkue Tijuanaan. Näin saataisiin meksikolainen NHL joukkue ja huikea kotietu kun vastustajajoukkue tulee juhlimaan. Nimeksi Tijuana san diego.San Diego on ymmärrettävä haku kaupungiksi, johon uusi tai muuttava NHL-seura halutaan sijoittaa. USA:n suurin kaupunki (18.), jossa on tällä hetkellä vain yksi major 4 joukkue eli baseballin Padres. Toinen vastaava ja saman kokoinen kaupunki on Orlando Floridassa ja siellä on NBA:n Magic ainoa suuri ammattilaisseura.
Jääkiekkoa San Diegossa on pelattu lähes yhtäjaksoisesti jo 1940-luvulta lähtien. On ollut WHA-, IHL- ja AHL-joukkuetta. Willie O´Ree pelasi lähes koko 60-luvun silloisessa San Diego Gullsissa. IHL-Gulls oli kaupungissa 1990-95 ja mm. Dmitri Kvartalnov aloitti ammattilaisuransa sieltä tekemällä 117 pistettä ennen Bostoniin siirtymistä. Myös KalPa-legenda Brent Sapergia pelasi vajaa kaksi kautta San Diegon Lokeissa 90-luvun alussa. IHL-kaudella 1992-93 Daniel Shank nakutti 77:ssa ottelussa 92 pistettä (39+53) ja otti siinä sivussa vaatimattomat 495 minuuttia jäähyä. Oli vielä pleijareissakin joukkueensa paras pistemies 14gp 5+10=15 ja jäähyjä mukavat 131 minuuttia. Ollut varmaan tylsä pelaaja seurata.
Viime kaudella Gulls veti AHL:ssa noin 7000 katsojaa peleihinsä, joten kyllä siellä kiinnostusta riittää enemmän kuin Austinin, Milwaukeen tai Hartfordin AHL-joukkueille. Ja futiksen MLS on tulossa kaupunkiin ensi vuonna.
JOS Coyotes nostaa kytkintä, niin ilman muuta ensisijaisesti San Diegoon, kun mihinkään Salt Lake Cityyn. Nykyinen vuonna 1966 avattu halli Pechanga Arena (joka siis tullaan purkamaan uuden valmistuttua sen viereen) vetää jääkiekossa noin 13000 katsojaa.
Kuokkaa ei iskettäisi Phoenixissa maahan välittömästi, koska Meruelo haluaa tiettävästi verohelpotuksia, "huvipuiston". Se tietää taas kierroksia hallinnon rattaissa ja valtuutettujen äänestyksiä. Arviot rakentamisen aloittamisajankohdasta ovat tyyliä toivottavasti ensi vuonna.Tässä Jazz-omistaja, vain 45-vuotiaan Ryan Smithin Coyotesin haalimishankkeessa pistää silmiin lähes sama asia kuin mitä Jetsin siirrossa Phoenixiin. Ensin mentäisiin vanhaan koripallolle suunniteltuun halliin. Salt Lake Cityn Delta Center on rakennettu 1991 ja remontoitu 2017. Koripallossa halliin mahtuu reilut 18 000, mutta jääkiekossa vain 14 000 katsojaa. Coyotes mikä lie palaisi siis siltikin NHL:n pienimmälle katsojamäärälle. "Oikeista" NHL-halleista Winnipegin Canada Life Centreen mahtuu 15 321 katsojaa.
Smith yhteistyökumppaneineen puuhaa Salt Lake Cityyn uutta keskustahallia - ja koko keskustan remontoimista jotta saisivat sitä vireytettyä nykyisen rauhallisuuden sijaan. Mutta mitään varmaa sielläkään ei vielä ole valmiina. Phoenixissa tuo maahuutokauppa pidetään 27.6. ja omistaja Maruelo on luvannut myyjälle Coyotesin tarjoavan korkeimman tarjouksen. Sen jälkeen kuokka iskettäisiin maahan välittömästi.
NHL:lle tilanne on siis se kumpi taho pystyy nopeammin perustelemaan ja todistamaan uuden hallihankkeen. Lyhyellä tähtäimellä Salt Lakessa kävisi kuitenkin jo ensi kaudella 10 000 katsojaa enemmän peleissä kuin Tempen yliopistohallissa.
Eikai siellä Jazzin menetystä pelätä, vaan halutaan talviolympialaiset 2030 sinneSalt Lake Cityssä taas on ymmärtääkseni jo kerran äänestetty uuden monitoimiareenan puolesta. Ja siellä taitaa pelko Jazzin menettämisestä puskea päätöksiä enemmän kuin toiveet NHL-joukkueesta.
Ok. Luin aiemmin jostain että Phoenixissa olisi ollut "kaikki valmiina" uuden hallin rakentamista varten kunhan vaan saavat sen maan ensin hankittua. Helvetin iso hanke tuo Phoenix, joten ei ihme jos ei ala heti. Pelkkää hallia kun sitten motarin varteen ei kannata rakentaa.Kuokkaa ei iskettäisi Phoenixissa maahan välittömästi, koska Meruelo haluaa tiettävästi verohelpotuksia, "huvipuiston". Se tietää taas kierroksia hallinnon rattaissa ja valtuutettujen äänestyksiä. Arviot rakentamisen aloittamisajankohdasta ovat tyyliä toivottavasti ensi vuonna.
Salt Lake Cityssä taas on ymmärtääkseni jo kerran äänestetty uuden monitoimiareenan puolesta. Ja siellä taitaa pelko Jazzin menettämisestä puskea päätöksiä enemmän kuin toiveet NHL-joukkueesta.
Eikai siellä Jazzin menetystä pelätä, vaan halutaan talviolympialaiset 2030 sinne
Tästä on puhuttu pitkin kevättä kylläkin, Friedman taisi puhella tällaisesta mahdollisuudesta jo kuukausia sitten. Se vaan tuntuu että nyt alkoi ihan puskista tapahtua, kun jonkinlaisen suunnitelman kehys on saatu valmiiksi ja siitä alettu infoamaan vähän kaikkia. Joidenkin huhujen mukaan jopa kojoottien pelaajistoa. Tätä ennen homma on ymmärrettävästi pyörinyt pitkälti suljettujen ovien takana.Tuntuu, että jotain kolmosketjun jyrä <-> 5th round pick -tradeja mietitään ja hinkataan mediassa useampi päivä, mutta nyt koko organisaation muutto toiseen kaupunkiin tapahtuu muutamassa tunnissa. Okei.
Niin no siis, Utahin omistaja oli jo kysellyt nimiehdotuksia pari päivää sitten:Utahin ilmastossa ei taida pahemmin esiintyä kojootteja, joten villi veikkaus että jos Yotes muuttaa Salt Lake Cityyn, niin nimi vaihtuu samalla.
Joo oot ihan oikeassa, eikä tuota mun viestiä kannata ihan täysin tosissaan ottaakaan. Jotain pieniä huhunpoikasia tosiaan on tullut vähän sieltä sun täältä, mutta oikeastaan ei vielä mitään konkreettista kunnes nyt.Tästä on puhuttu pitkin kevättä kylläkin, Friedman taisi puhella tällaisesta mahdollisuudesta jo kuukausia sitten.
Eiköhän NHL sinne tule palaamaan. Friedman puheli tänään radiossa, että tähän kuvioon saattaa itseasiassa sisältyä sellainen sopimus että jos Meruelo saa areenahommat kondikseen lähivuosina, niin kun NHL jatkaa laajentumistaan niin pääsee jonon kärkeen (tai jotain tämän suuntaista).Arizona osavaltiona on jo niin nähty NHL:ssä.
Toisaalta napattua.Utahin ilmastossa ei taida pahemmin esiintyä kojootteja, joten villi veikkaus että jos Yotes muuttaa Salt Lake Cityyn, niin nimi vaihtuu samalla.
Eli jo viikon päästä voidaan lyödä hommat lukkoon?The NHL and the Arizona Coyotes are preparing for the possibility of a move to Utah as soon as April 18, multiple sources confirmed Wednesday.
Kaikki on tietysti suhteellista ja eurooppalainen ja pohjoisamerikkalainen skene on kovin erilaisia. Kulttuuria Quebec kyllä tarjoaisi, muttei rahaa tai uusia seuraajia. Atlanta tai Arizona nyt ole tarjonnut kumpaakaan, mutta jälkimmäisiä tietysti on toivottu.Eiköhän NHL sinne tule palaamaan. Friedman puheli tänään radiossa, että tähän kuvioon saattaa itseasiassa sisältyä sellainen sopimus että jos Meruelo saa areenahommat kondikseen lähivuosina, niin kun NHL jatkaa laajentumistaan niin pääsee jonon kärkeen (tai jotain tämän suuntaista).
Phoenixin metroalue on Yhdysvaltojen suurimpia, siihen on syynsä miksi Bettman ja muut omistajat ovat pitäneet kiinni kynsin ja hampain Arizonasta, toivoen että joku omistaja ottaisi homman haltuun ja realisoisi potentiaalin. Ja siihen on syynsä, miksi Atlantalle ollaan huhuilemassa kolmatta yritystä NHL-joukkueen kanssa.
Ei jollain Quebecillä ole mitään annettavaa NHL:lle, muuta kuin tunnearvoa kanadalaisille faneille. Winnipegistä voi katsoa miten se homma siellä taas toimii. Tällä kaudella väläyteltiin jo keskustelua joukkueen siirtämisestä taas pois Manitobasta.
Niin ja vaikka jostain syystä Phoenixissä kuokka päästäisiin iskemään maahan heti heinäkuussa, niin silti halli ei varmaankaan olisi valmis ennen kautta 2026-27. Kaksi vuotta lisää yliopistohallia vs 10 000 (mahdollista) lisäkatsojaa per ottelu on jo taloudellisestikin iso menetys koko liigalle.Ok. Luin aiemmin jostain että Phoenixissa olisi ollut "kaikki valmiina" uuden hallin rakentamista varten kunhan vaan saavat sen maan ensin hankittua. Helvetin iso hanke tuo Phoenix, joten ei ihme jos ei ala heti. Pelkkää hallia kun sitten motarin varteen ei kannata rakentaa.
Utah Jazz on uhannut muuttaa pois keskustasta Draperin esikaupunkiin 30 km etelää, ellei uutta hallia ala kuulumaan. Draper on puolivälissä Salt Lake Cityä ja lähes 700k asukkaan Provo-Oremin aluetta. Mutta ei sielläkään ole vielä hallia. Kiristystä siis Salt Laken kaupungille, että hallihanke etenisi nopeasti. NHL-joukkueen saaminen pistäisi varmasti vauhtia myös hallihankkeelle.
Kansas Cityssa varmaan seurataan kiinnostuneina että miten Utahissa ja Arizonassa käy. NHL/NBA-tason T-Mobile Center kylän keskustassa on odottanut vakituista ammattilaisjoukkuetta jo 16 vuotta.
Tämä kuulostaa itseasiassa jopa todennäköiseltä skenaariolta.Eiköhän NHL sinne tule palaamaan. Friedman puheli tänään radiossa, että tähän kuvioon saattaa itseasiassa sisältyä sellainen sopimus että jos Meruelo saa areenahommat kondikseen lähivuosina, niin kun NHL jatkaa laajentumistaan niin pääsee jonon kärkeen (tai jotain tämän suuntaista).
Phoenixin metroalue on Yhdysvaltojen suurimpia, siihen on syynsä miksi Bettman ja muut omistajat ovat pitäneet kiinni kynsin ja hampain Arizonasta, toivoen että joku omistaja ottaisi homman haltuun ja realisoisi potentiaalin. Ja siihen on syynsä, miksi Atlantalle ollaan huhuilemassa kolmatta yritystä NHL-joukkueen kanssa.