NHL-relokaatiokeskustelu & divisioonajaot

  • 318 379
  • 1 244

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Pitää muistaa että joukkueen halli sijaitsee edelleen 30 km:n päässä Phoenixin keskustasta ja arizonalaisilla on ollut vaikeuksia tuonne löytää.
Googlen mukaan halli on 24 minuutin ajomatkan päässä Phoenixin keskustasta ja sijaitsee melkeinpä moottoritien vieressä. Ei nyt luulisi olevan mitenkään mahdotonta autoileville arizonalaisille tuonne hallille löytää. Toki hieman helpompaa olisi, jos halli olisi vähän lähempänä keskustaa, mutta esim. Panthersien halli on yli 50 km päässä Miamista, joten siinä mielessä arizonalaisilla on helpompaa.

Hienoa kuitenkin, että NHL-joukkue pysyy Arizonassa. Voidaan ehkä keskittyä sitten arvuuttelemaan, minne uudet joukkueet tulevat.
 

Js11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin, ja Manitobassa on reilut miljoona asukasta ja Quebecissa melkein kahdeksan miljoonaa. Suuri este "uudelle" Quebec Nordiquesille on Montreal Canadiens, mikä ei varmastikkaan halua kilpailevaa organisaatiota omalle vaikutusalueelleen.
Vaikka Montreal ja Quepec ovat samassa provinssissa niin vaikea kuvitella että hirveästi kilpailisivat toisiaan vastaan samoista ihmisistä tai yrityksistä. Matkaa Montrealista Quepeciin on yli 250km ja Quepecilla on vahva oma identiteetti toisin kuin esim. Senatorsilla joka kärsii siitä että moni paikallinen on lähtökohtaisesti Leafs tai Habs fani.
 

ndal88a

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee, Tampere
Googlen mukaan halli on 24 minuutin ajomatkan päässä Phoenixin keskustasta ja sijaitsee melkeinpä moottoritien vieressä. Ei nyt luulisi olevan mitenkään mahdotonta autoileville arizonalaisille tuonne hallille löytää. Toki hieman helpompaa olisi, jos halli olisi vähän lähempänä keskustaa, mutta esim. Panthersien halli on yli 50 km päässä Miamista, joten siinä mielessä arizonalaisilla on helpompaa.
Panthersien katsojat lienevat isommissa maarin Fort Lauderdalesta ja Palm Beach:lta, joille ei ajomatkaa kovin paljoa tule. Toki Miamista, itse asun Miami Beach:lla, matka peleihin, varsinkin arkipaivapeleihin, kestaa kauan, ajetaan tyosta palaavien kanssa samaan suuntaan. Sikali Miami Areenalle meno oli helpompaa, lahdin kotoa 19:15 ja saavuin areenalle kun kansallislauluja laulettiin, oi niita aikoja.

JOL
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Gary Bettman wants NHL expansion team in Seattle by 2014-15: Report

Nostetaan nyt asia taas esille. Eli Seattle tosiaan halutaan NHL kartalle ja meikälle kelpaisi ainakin oikein hyvin. Sijainnin suhteen täyttäisi Pacificin divarin hyvin. Tätä on nyt pitkin kesää ja nyt näköjään myös syksyllä huhuttu, joten alan pitää aika todennäköisenä tuota. Myös se, että Canucks ei saanut siirtää farmiaan sinne, niin uskon sen syyn löytyvän tulevasta änäri jengistä. KeyArena on riittävä. Tämän jälkeen voi sitten myös sanoa, että toinenkin uusi jengi tulee, jotta tulee tasaiset divarit. Se on mielestäni myös oikea ratkaisu, koska mielestäni on pyllystä, että divareissa ei ole samaa määrää jengejä. Niin ja sitä toista laajennus kaupunkia nyt tuskin tarvitsee hirveästi edes spekuloida.
 

ipaz

Jäsen
Nostetaan nyt asia taas esille. Eli Seattle tosiaan halutaan NHL kartalle ja meikälle kelpaisi ainakin oikein hyvin. Sijainnin suhteen täyttäisi Pacificin divarin hyvin. Tätä on nyt pitkin kesää ja nyt näköjään myös syksyllä huhuttu, joten alan pitää aika todennäköisenä tuota. Myös se, että Canucks ei saanut siirtää farmiaan sinne, niin uskon sen syyn löytyvän tulevasta änäri jengistä. KeyArena on riittävä.

Key Arena on aika pieni NHL-jääkiekko-otteluille. Wikipedian mukaan sinne mahtuu reilu 15000 katsojaa. Toisaalta MTS Center Winnipegissä ja Barclays Center Brooklynissä vetävät myös alle 16000. Seattlella on niin huikea hinku saada NBA-joukkue takaisin ja se ei onnistu ilman kunnollista areenaa, niin NHL-joukkue on hyvä porkkana uuden hallin hankkimiselle. Sonics Arena on jo suunniteltu ja päätös rakentamisesta menny läpi kaupunginhallistuksessa. Nyt vain käsitellään valituksia mm. sijainnista. Yksi voimakkain vastaanpanija on baseball-joukkue Seattle Mariners, jonka mukaan uusi halli heidän naapurissaan vie seuralta tuloja. Mutta eiköhän tuo läpi mene ja halli on pystyssä parin vuoden päästä. Sen ajan uusi laajennusjoukkue pelaa KeyArenalla vaikka väkisin.

Niin ja sitä toista laajennus kaupunkia nyt tuskin tarvitsee hirveästi edes spekuloida.

Tarkoittanet Quebecia? Vai Houstonia?
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Tulee varmaan toistettua itseään, mutta vieläkin huvittaa nämä uudet divisioonajaot, joilla NHL korjasi muutaman ongelman ja vastapainoksi loi muutaman uuden lisää. Käytännössä liiga loi tarpeen kahdelle laajennusjoukkueelle ja vielä länteen perinteisten kiekkomarkkinoiden ulkopuolelle.

Seattle olisi esillä olleista vaihtoehdoista varmasti parhaasta päästä ja sillä Tyynenmeren divisioonaan saataisiin kahdeksan joukkuetta varsin luonnollisella tavalla. Tosin tuo sinetöisi Coloradon pysyvästi viereisen aikavyöhykkeen joukkueiden Keskiseen divisioonaan, kun saman Mountain timezonen joukkueet (Edmonton, Calgary, Phoenix) pelaavat Pacificissa. Käytännössä toinen laajennusjoukkue pitäisikin löytää Central timezonen alueelta, koska esimerkiksi Quebecin laajennusjoukkue pullauttaisi idästä jonkun joukkueen Centraliin. Divisioonassa pelattaisiinkin sen jälkeen kolmella aikavyöhykkeellä samoin kuin vanhassa Pacificissa ja Northwestissa pelattiin. Well done Gary!
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Käytännössä toinen laajennusjoukkue pitäisikin löytää Central timezonen alueelta, koska esimerkiksi Quebecin laajennusjoukkue pullauttaisi idästä jonkun joukkueen Centraliin.

Houston tai Oklahoma City. Quebec joutunee odottamaan uudelleensijoitusta.

Vähän vaikea uskoa, että tämä uusi divisioonajako olisi tehty ilman minkäänlaista strategiaa ja näkemystä tulevasta.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Red Wings kai olisi pakko heittää takaisin länteen jos Quebec City tulisi. Jos kukaan ei siirtyisi, niin pitäisi tulla melkein se kuusi joukkuetta. Se olisi sitten aivan hemmetisti liikaa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Eikös ne jotain todenneet, että tällä jaolla mennään 3 kautta ja sitten katsotaan uudelleen?

Menisiköhän se näin:

2013-14: 30 joukkuetta, 14 lännessä, 16 idässä.
2014-15: 31 joukkuetta, 15 lännessä (Seattle laajennusjoukkueena) ja 16 idässä.
2015-16: 32 joukkuetta, 16 lännessä (laajennusjoukkue X), 16 idässä.

Jos toinen laajennusjoukkue tulee idästä, niin se joutuu olemaan evakossa Winnipegin tyyliin. 2016 jälkeen sitten mulkkaillaan divarit kohilleen.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Seattlen laajennusjoukkue alkaa olla jo varma. Henkan kolmevuotissuunnitelman mukaan kait mennään tästä eteenpäin ja saadaan arvuutella, mihin se 32. joukkue tulee. Koska pidän jonkinlaisesta maantieteellisestä harmoniasta, niin toivoisin, että joku kolmikosta Houston, Oklahoma City tai Kansas City saisi joukkueen. KC tosin kärsii Sprint Centerin omistussuhteista, Oklahoman hallitilanteesta en tiedä. Houston olisi hyvä paikka, koska siellä on jo NHL-kelpoinen halli, helvetisti mahdollisia uusia faneja ja Stars saisi oivan kirittäjän. Eli liputan Aerosin paluulle.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Barons pelaa ~15000 vetävällä kentällä (Cox) ja NBA:n käytössä oleva Chesapeake olisi kiekkokäytössä ~18000.

Areenat on käytännössä vastapäätä toisistaan ja molempien omistajaksi ilmoitetaan Oklahoman kaupunki.
Oklahoman ongelma on ainakin Baronsin kohdalla ollut AHL:n surkein katsojakeskiarvo reilut 3500 katsojaa, vaikka työsulun aikanakin joukkueessa pelasi Oilersin nimekkäitä ykkösvarauksia. NHL on tietysti eri asia, mutta tuon voisi kuvitella olevan jonkinlainen kynnys NHL-joukkueen myöntämisessä kaupunkiin.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Mielestäni järjestyksessä kaupungin ja koko liigan näkövinkkelistä homma menee suunnilleen näin.

1. Quebec City (Uusi halli, mikä vetää n. 18k kiekossa ja kiekkoaluetta.)
2. Markham (Jos tuo uusi halli toteutuu! En usko, että vaikuttaa Torontoon paljoakaan, mutta katsojia riittää kyllä.)
3. Seattle (Kuitenkin ns. urheilukaupunki kyseessä ja myös mahdollisesti tuo uusi halli tulossa. Kovasti sinne muutenkin se jengi tyrkyllä.)
4. Houston (Toyota Center on hyvä halli ja Aeros omaa fanipohjaa.)
5. Portland (Halli kelpaa ja Seattlen ohella mahdollisuus.)
6. Kansas City (Halli löytyy ja ei taida oikein olla isoja kilpailevia jengejä?)
7. Oklahoma City (Halli olisi, mutta kiekko kulttuuri aika heikkoa toistaiseksi.
8. Las Vegas (Itse suhtaudun aika varauksella, mutta aika mielenkiintoinen vaihtoehto olisi. Uusi halli toki tarvitaan.)

En tiedä unohtuiko joku, mutta tuossa nyt ainakin jotain. Kanadassa toki on noita paikkoja, mutta en niihin jaksa uskoa kahta ekaa lukuunottamatta.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Viimeksi muokattu:

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Divisioonauudistus ja viimeisten pudotuspelipaikkojen pistevertailu on tuonut NHL.comin sarjataulukkosivulle Wild Card -välilehden. Hyvä uudistus, koska ilman tuota pudotuspelijoukkueet eivät selviä yhdellä vilkaisulla mistään aiemmin olemassa olleesta taulukosta, vaan ne edellyttävät hieman pähkäilyä. Konferenssin sisäinen sarjataulukko on muuttunut lähes samanlaiseksi kuriositeetiksi kuin koko liigan sarjataulukkokin. Toivottavasti erisuuruisten divisioonien tilanne ratkeaa mahdollisimman pian. Villi kortti -vertailu on monella tavalla epäkäytännöllinen.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
With slim chance of landing NHL team, Markham arena project somewhere between risky and outright insane | National Post

Meni ohi tuommoinen uutinen viikonlopulta. Markhamiin aiotaan vakavissaan rakentaa uusi areena, mutta NHL-joukkuetta sinne ei ole tulossa.

“We have never been encouraging of this project,” said NHL commissioner Gary Bettman, reached by phone on Saturday. “And we have repeatedly said that if this building is built, it should be built with the expectation that they will not get a team.”

***

NHL in Seattle: Jeremy Roenick wants to be face of expansion team | Puck Daddy - Yahoo Sports

Chris Hansen – the Seattle billionaire, not the guy you don’t want to see enter the kitchen – admits that mistakes were made in his failed attempted relocation of the Sacramento Kings to the city. But the man behind the Seattle arena project wants to move forward with it, and potentially with an NHL team as its first primary tenant.

It would take an amendment to his current deal with the city, as his Memorandum of Understanding only provides public financing for an NBA team. It would take an enthusiastic ownership group that’s able to drum up interest and support for NHL expansion into Seattle.

They don’t come more enthusiastic than Jeremy Roenick, and according to King 5 the former NHL star wants to be the face of the new franchise:

“A a source who was in the meeting [with the city], says NHL legend Jeremy Roenick was in Seattle on Monday, along with an investment team, to discuss an expansion franchise and working with Hansen. It is believed Roenick wants to be the ‘front man’ for the NHL franchise. He made an attempt to be part of a group to bring the Phoenix Coyotes to Seattle earlier this year.

Seattleen sentäs kuuluu tämmöistä.
 
Viimeksi muokattu:
Meni ohi tuommoinen uutinen viikonlopulta. Markhamiin aiotaan vakavissaan rakentaa uusi areena, mutta NHL-joukkuetta sinne ei ole tulossa.

Joku voisi luulla NHL:n haluavan kuumille Markhamin hokimarkkinoille, kun toiminta on muutenkin niin businesspainotteista. Jääkiekko on suositumpaa kuin koskaan - ainakin Kanadassa ja Suomessa - ja Toronto-Markham-Ontario olisi paras mahdollinen markkina-alue.
Eikä Maple Leafs siitä kärsisi, Sabresista en osaa sanoa. Mutta aika tiukasti väitetään ettei Markham saa joukkuetta. Mitkä lieneekään syyt siihen. Areena kuitenkin rahoitettaisiin kokonaan yksityisellä rahalla jonkun pari päivää sitten lukemani jutun mukaan.

Markhamiin verrattuna Seattle tuntuu jopa riskiprojektilta.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Joku voisi luulla NHL:n haluavan kuumille Markhamin hokimarkkinoille, kun toiminta on muutenkin niin businesspainotteista. Jääkiekko on suositumpaa kuin koskaan - ainakin Kanadassa ja Suomessa - ja Toronto-Markham-Ontario olisi paras mahdollinen markkina-alue.
Eikä Maple Leafs siitä kärsisi, Sabresista en osaa sanoa. Mutta aika tiukasti väitetään ettei Markham saa joukkuetta. Mitkä lieneekään syyt siihen. Areena kuitenkin rahoitettaisiin kokonaan yksityisellä rahalla jonkun pari päivää sitten lukemani jutun mukaan.

Markhamiin verrattuna Seattle tuntuu jopa riskiprojektilta.

Markham ei taatusti merkkaa mitään Sabresiin nähden, kun koko alue on Toronton pohjoispuolella.
 
Markham ei taatusti merkkaa mitään Sabresiin nähden, kun koko alue on Toronton pohjoispuolella.

Menisitkö mieluummin Hamiltonista 90km Markhamiin vai 90km Buffaloon nähdäksesi NHL-pelin. Vai Torontoon maksaen enemmän.
No samahan tuo, kun ei sitä joukkuetta tule.
 

Raincouver

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jim Hughson & Luongolian spin-o-rama
Seattlesta kajahtaa taas. Heritage Classicin aikaan Bettman oli jo uskaltanut vihjata Canucksille sopivasta paikallisvastustajasta:

Seattle NHL team soon? Bettman says it would be 'pretty fun' - NHL - Sporting News

Bettman on Seattle: 'it'd probably be pretty fun for #Canucks to have a legitimate geographic rival.' #NHL
“When (expansion) happens, I think Seattle will certainly be an intriguing marketplace from the league’s perspective,” NHL deputy commissioner Bill Daly told the Times at Yankee Stadium in December.

Sources have identified the three main candidates as groups headed by New York investment banker Ray Bartoszek, Chicago businessman Don Levin and the Steve Ballmer-Chris Hansen partnership formed back in 2012."
Report: Seattle To Get NHL Expansion Team | Arena Photos | SportsGrid

Saataisiin pitkästä aikaa kunnon laajennusdraftikin. 32 olisi toki se symmetrisempi luku, mutta onhan noita ehdokkaita varmaan vielä tarjolla.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Seattlesta kajahtaa taas. Heritage Classicin aikaan Bettman oli jo uskaltanut vihjata Canucksille sopivasta paikallisvastustajasta:

Saataisiin pitkästä aikaa kunnon laajennusdraftikin. 32 olisi toki se symmetrisempi luku, mutta onhan noita ehdokkaita varmaan vielä tarjolla.

Eiköhän sieltä ne kaksi joukkuetta tule, mutta ei samaan aikaan. Seattle ensin, toinen selvinnee myöhemmin. Eikä haittaisi vaikka joku NY Islanders siirrettäisiin Quebeciin ja länteen kaksi laajennusporukkaa.

Kansas City ja Las Vegas ei maistu ideoina, mutta Houston voisi sopia täydellisesti Central Divisioonaan.
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Eikä haittaisi vaikka joku NY Islanders siirrettäisiin Quebeciin ja länteen kaksi laajennusporukkaa.

Joku NY Islandershan siirretään jo ensi kaudella Brooklyniin :)
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Tämän kauden pudotuspelit ovat ensimmäiset uudistetun järjestelmän aikana ja ajattelin vertailun vuoksi laittaa näkyville miten otteluparit olisivat muodostuneet vanhalla järjestelmällä ja ilman villiä korttia.

Sarjataulukot NHL:n kotisivuilla

villi kortti | divisioonat | konferenssit


Ensimmäisen kierroksen otteluparit

NYKYINEN SYSTEEMI

Koodi:
Itä                     Länsi

A1 BOS - A4 DET         C1 COL - C4 MIN
A2 TBL - A3 MON         C2 STL - C3 CHI

M1 PIT - M4 CBJ         P1 ANA - [B]C5 DAL[/B]
M2 NYR - M3 PHI         P2 SJS - P3 LOS

DIVISIOONAN NELJÄ PARASTA (ilman villejä kortteja)

Koodi:
Itä                     Länsi

A1 BOS - A4 DET         C1 COL - C4 MIN
A2 TBL - A3 MON         C2 STL - C3 CHI

M1 PIT - M4 CBJ         P1 ANA - [B]P4 PHX[/B]
M2 NYR - M3 PHI         P2 SJS - P3 LOS

Villi kortti ei sekoittanut ottelupareja juurikaan, koska idässä pääsi jatkoon molempien divisioonien neljä parasta joukkuetta. Lännessä Dallas otti villin kortin turvin Pacificin neljännen pudotuspelipaikan Phoenixin edestä. Monen pelkäämää tilannetta, jossa divisioonien neljännet pudotuspelijoukkueet pelaisivat villin kortin vuoksi pudotuspelejä "väärän divisioonan" kaaviossa, ei päässyt tapahtumaan. Vaikka NHL selvisi hassusta tilanteesta säikähdyksellä, on mielenkiintoista nähdä, korjataanko tuo omituisuus ensi kaudeksi. GM:ien kohtaamisessahan tuosta oli tällä kaudella jo puhetta, mutta päätöstä ei syntynyt.

VANHA SYSTEEMI

Koodi:
Itä                     Länsi

E1 BOS - E8 DET         W1 ANA - W8 DAL
E2 PIT - E7 CBJ         W2 COL - W7 MIN
[B]E3 TBL - E6 PHI         W3 STL - W6 LOS
E4 MON - E5 NYR         W4 SJS - W5 CHI[/B]

Villin kortin ansiosta molempien konferenssien ykkösten ja kakkosten vastustajat ovat nyt samat kuin mitä ne olisivat olleet vanhallakin systeemillä. Sen sijaan divisioonapudotuspelien idean mukaisesti keskikastin sijoituksilla ottelusarjoissa olisi vaihtunut vastustaja.


Toisen kierroksen otteluparit samoilla jatkoon päässeillä joukkueilla

NYKYINEN SYSTEEMI

Koodi:
Itä                     Länsi

A1 BOS - A3 MON         C3 CHI - C4 MIN
M1 PIT - M2 NYR         P1 ANA - P3 LAK

VANHA SYSTEEMI

Koodi:
Itä                     Länsi

[B]E1 BOS - E5 NYR         W1 ANA - W7 MIN
E2 PIT - E4 MON         W5 CHI - W6 LOS[/B]

Niin ikään toisella kierroksella olisi mennyt kaikki otteluparit uusiksi, mikäli divisioona ei olisi rajannut konferenssisijoituksen sijaan vastustajaa. Etenkin lännessä joukkueet selviävät huomattavasti lyhyemmällä matkustuksella ja molemmissa sarjoissa pelataan yhdellä aikavyöhykkeellä.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Sports Illustrated kirjoitti maaliskuussa erikoisesta seikasta, joka saattaa estää Quebecin NHL-laajennuksen, vaikka Cityyn valmistuukin moderni NHL-tasoinen areena vuonna 2015.

NHL-joukkuetta Quebeciin puuhaava rahamies Pierre Karl Peladeau on mukana myös Quebecin itsenäisyyttä ajavan Parti Quebecois -puolueen toiminnassa, mitä NHL ei todennäköisesti katso kovin hyvällä taloussyistä.
The problem here is that separatism is not only a thorny and very emotional political issue for Canadians, but it also comes with deep and far-reaching financial implications, including what many see as an inevitable destabilization of the Canadian dollar. And that right there would be a disaster for the NHL.

It’s no secret that a strong loonie makes for a prosperous league. When the C-dollar sags, it hits the league hard. We’ve already heard whispers about the impact the recent decline will have on hockey-related revenues and next year’s salary cap. Imagine if the loonie dropped to 85 cents or 80 against the U.S. dollar (it’s currently at about 90 cents) … likely scenarios if world markets pull back from the Canadian buck in the event of a separatist referendum. The impact of an actual secession would be even more devastating.

So why would the NHL climb into bed with someone whose primary interest is setting events into motion that are contrary to the health of its business?
Vaikea nähdä, että NHL ottaisi businessliigaan jääkiekkoversion tukahdutettua kansallisidentiteettiä pursuavasta FC Barcelonasta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös