Mainos

NHL-pelaajien doping

  • 100 332
  • 336

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
En ole mikään urheilija, vaan omaksi ilokseni ja fyysisen terveyteni ylläpitimiksi käyn salilla ja olen sitä nyt muutaman vuoden harrastanut. Pari ekaa vuotta enemmän tosissani. Tätäkin taustaa vasten uskallan väittää että 10 kiloa lihasmassaa yhdessä kesässä on ihan silkka fysiologinen mahdottomuus. Varsinkin kun kyseessä on kaverit joilla sitä lihasta on jo enemmän kuin perus sohvaperunalla. Myönnän toki virheeni jos jollain on esittää todisteita tuon mahdollisuudesta.

Jotain vuosi sitten Laineesta puhuttiin täällä jatkiksessa että "sitten kun pate hankkii 15-20 kiloa lihasmassaa, niin mikä peto siitä sitten tuleekaan". Silloin jo tuumailin että ymmärtävätkö näitä heittoja heittävät ihmiset yhtään sitä että mitä tuo niin kuin käytännössä on että jo valmiiksi urheilulliseen kroppaan taotaan tuommoinen määrä lihaa lisää. Ikään kuin sitä lihasta tulisi samalla tavalla kuin EA:n lätkäpeleissä jostain slidereistä liu'uttamalla.

itseäni ärsyttää se että kun jotain realismin tuntua yrittää sitten heittää näihin käsistä lähteneisiin hehkutuksiin ja kommentteihin, niin ne ammutaan heti alas jonkinlaisena paten tai yleensäkin suomalaisten pelaajien aliarvioimisena. Minkälaisiksi niitä ei kuitenkaan ole tarkoitettu.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Pelaajat tuskin lisäävät lihasmassaa kauden aikana. Kausien välissä kylläkin ja mittaukset tapahtuu training campien alussa, jolloinka uudet painot jää faktoiksi koko kaudelle, vaikka suurinosa pelaajista todennäköisesti menettää painoa ja lihasmassaa kauden aikana.
Tai ainakin aika paljon on puhetta siitä että pelaajat vaihtavat mailaa kauden mittaan taipuisampaan voimatasojen tippuessa, koska ei kauden aikana ei voi ylläpitää voimatasoja kunnolla. Jos ollenkaan.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö NHL:ssä käytettäisi piristeitä ja muutakin dopingia. Kauden aikana siellä ei kuitenkaan todennäköisesti mitään lihasmassaa kasvatella. Ihan jo senkin takia ettei sen tyyppisessä salitreenissa ole kauden ollessa päällä mitään järkeä. Ei ainakaan jos kyseinen pelaaja ihan pelaakin kauden aikana pääosan peleistä.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Voiko tuleva NHL-pelaaja saada massaa lähes 10 kiloa muutamassa kuukaudessa ilman anabolisia aineita?
Lätkäfanina olen aina halunnut herättää keskustelua tästä melko puhutusta aiheesta. Vastaus kysymykseen on kyllä. Massaa on mahdollisuus saada muutamassa kuukaudessa jopa kymmenisen kiloa lisää bulkkauksen eli riittävän ylensyönnin keinoin. Tällöin harjoittelu on yleensä intensiteetiltään kovaa, mutta määrältään kohtuullista eli liiallista määrää vältetään. Lisäksi levätään hyvin. Kesällä tämä on lätkänpelaajallakin teoriassa mahdollista jos valmentaja uskaltaa priorisoida. Lihasmassaa kertyy aiemmin heikosti harjoitelleella ja hoikalla selkeällä plussakalorijaksolla jopa noin kilo kuukaudessa. Läskiä tulee alkuvaiheessa suurinpiirten saman verran, mutta lopulta lihotessa keskimäärin selkeästi enemmän kuin lihasta. Osalla tämä onnistuu paremmin, osalla heikommin ja vaihteluväli kehittymisessä on suuri. -Juha "Lihastohtori" Hulmi
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Jokainen on oikeutettu uskomaan mihin haluaa. Jumalaan, joulupukkiin tai NHL-pelaajien puhtauteen. Jokainen voi myös olla uskomatta näihin asioihin. Toisiin asioihin on vahvemmat perusteet ja toisiin vähemmän vahvat.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
No noita painoja ilmoitellaan ja päivitellään vähän noin ja näin. Joka tapauksessa hurjia kehittymisiä ja ulkonäön muutoksia on nähty monen pelaajan kohdalla yhden kesän aikana.

Ei niitä lihoja pelkillä hormoneilla hankitakaan, dopingilla avustetaan kehitystä, mahdollistetaan kovempi harjoittelu ja nopea palautuminen. Samalla tavalla muissa lajeissa dopingia käytetään nimenomaan harjoittelukauden aikana, jolloin kehitys tapahtuu ja kunto luodaan kautta varten.

Minusta on järjen köyhyyttä ajatella, etteikö steroideja ja kasvuhormonia käytettäisi NHL:ssa, kun se on lähes riskitöntä ja hyödyt ovat suuret. Kyseessä ovat kuitenkin kunnianhimoiset huippu-urheilijat, isot rahat ja kova kilpailu pelipaikoista. Miksi NHL-pelaaja olisi erilainen verrattuna esim koripalloon tai jenkkifutikseen?

Kerran kauteen ne taidetaan päivittää. Arvelinkin vähän, että vetoat tuohon, että mittoja ilmoteltaisiin vähän niin ja näin.

Niin siis, jotta kasvuhormonista ja steroideista olisi hyötyä, niin niitä tulisi käyttää jatkuvasti, kun ne sekoittavat ihmisen oman hormonituotannon. Käytön loputtua myös horkalla hankitut lihatkin häviävät ja hormoonitasot putoavat alemmaksi kuin mitä ne ennen olivat. Jääkiekkoilijan kesällä vetämästä kuurista ei siis olisi mitään hyötyä, kun kausi kestää useamman kuukauden ja ne horkan hyödyt on käytetty parin ekan sarjakuukauden aikana. Vanhemmiten pelaajat varmaankin hakeutuvat jonkinlaisen korvaushoidon piiriin, kun oma hormoonituotanto alkaa hidastumaan, mutta ei kukaan jääkiekkoilija hanki kesällä mitään lainalihoja horkan avulla.

Koripallo ja jefu ovat ihan erilaisia lajeja vaativuudeltaan kuin jääkiekko. Noissakin lajeissa suurin osa aineita käyttävistä pelaajista käyttää niitä varmasti vain pysyäkseen pitkän kauden aikana siinä kunnossa, mikä on vuosien saatossa hankittu. Toki noihin lajeihin mukaan mahtuu enemmän tai vähemmän tyhmempää sakkia kuten LaRon Landry, mutta harvassa on ne pallolajit joissa oikeasti olisi hyötyä vetää harjoituskaudella jotain horkkakuureja ja luulla hyötyvänsä niistä.

Alle vielä pari Jarkko Ruudun juttua.

Jarkko Ruutu: Aineiden hyöty jääkiekossa on minimaalinen - NHL - Jääkiekko - Sport - MTV.fi

Näin NHL-pelaajia doping-testataan – nyt puhuu Jarkko Ruutu - NHL - Jääkiekko - Sport - MTV.fi

Linkit Maikkarin sivuille.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
– Totta kai mä olen noita juttuja kuullut. Niiden ihmisten jotka eivät tiedä näistä asioista mitään, kannattaisi olla hiljaa. En minäkään kommentoi muiden tekemisiä, tai sellaisia asioita mistä mulla ei ole tietoa, veteraanihyökkääjä painottaa.

Tuo oli kyllä hyvä kommentti Ruudulta.
 

_Samppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Liverpool FC.
Suomessa on raskaansarjan kehonrakentajia muutama, jotka ovat hankkineet lihasmassaa 10kg vuodessa, 20kg kahdessa vuodessa tai 30kg kahdessa vuodessa, raskaaseen sarjaan siirryttyään. Otetaan huomioon, että heidän pääasiallinen tavoite on hankkia lihasmassaa. Käytettyjen lääkkeiden määrä on aavistuksen eri luokkaa todennäköisesti kuin jääkiekkoilijalla NHL:ssä. Jos ajatellaan että NHL- kiekkoilijalla on aikaa hankkia lihasta kesällä vaikka 4 tai vaikka 5kk, on se kolmasosa tai vajaa puolet siitä ajasta jonka kehonrakentaja käyttää vuodessa lihasmassan kasvattamiseen. Jos kiekkoilija vetää kesän ns. bulkilla, tulee kauden alkaessa joko kulutus lisääntymään tai kalorit tippumaan, jolloin tämä tarkoittaa suurella todennäköisyydellä sitä, että osa kesällä plussakaloreilla hankitusta lihasmassasta menetetään rasvanpalamisen mukana. Kehonrakentajan plussakausi tarkoittaa yleensä ehkä 15 kilon painonnousua lavakunnosta. Big Buff tunnetusti tekee tämän kesäisin, mutta kehittyvällä parikymppisellä kiekkoilijalla en usko moiseen painonnousuun kesäkauden aikana. Summasummarum, en jaksa uskoa lähellekään 10 kilon lihasmassan kasvatukseen käytännössä muutamassa kuukaudessa, en sitten millään. Sai NHL:ssä vettä sitten millaisia lääkkeitä tahansa.

Tuo Hulmin teksti tarkoittaa kokonaismassaa, ei lihasmassaa.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
No onhan tuo nyt muuten kyllä ihan täyttä paskaa. "Aineiden hyöty on minimaalinen". Jos nyt unohdetaan siis kokonaan lihaksien kasvattaminen, tms. niin kyllähän niistä on helvetin iso hyöty palautumisessa. Sarjassa jossa pelataan joskus peräkkäisinä päivinä ja säännöllisesti 3 peliä viikossa ja kaudessa ~100 peliä on valtavasti hyötyä aineista jotka palauttavat nopeammin ja piristävät.

Ja kyllä, pelkät aineet ei tee kenestäkään pelaajaa, mutta nyt puhutaan siitä että saat sen 10-20% lisää kestävyyttä, palautumista tai voimaa. Nuo 10-20% voivat olla sen ero että pelaat NHL:ssä tai AHL:ssä. Tai se että saat sen isomman sopimuksen, kun jaksatkin jokaisessa pelissä vielä painaa sen 20min peliajankin jälkeen.

Jokainen joka on vähänkin perehtynyt dopingin vaikutuksiin, edes katsomalla dokumenttejä asioista, ymmärtää näiden asioiden merkityksen. Vaikka lajissa ei pelkkä fysiikka ratkaisisi mitään, niin kyllähän jääkiekossa fysiikka(kestävyys, nopeus, voima) ovat todella merkittävissä rooleissa.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Itse ole eniten huolissani siitä, että wada demonisoi allergialääkkeet tavan kansalaisen ulottumattomiin.

Kiekkoilijoiden allergialääkkeiden käyttö suorituksen parantamiseksi kiinosta yhtä paljon kui kiekkoilijoiden ruokavalio suorituksen parantamiseksi. Eli ei yhtään.

Dopingtestaus ja puhtaan urheilun vaaliminen on lähinnä miljoonabisnes, jolla pidetään myyttiä yllä, pestään likaista valkoiseksi. Juuri luin uutisen kuinka jonkun yleisturhailun arvokisojen urheiljoista kolmasosa oli tunnustanut nimettömänä kyselytutkimuksessa doupanneensa urallaan. Kiinni heistä on jäänyt marginaalisen pieni osa.

Miksi tätä teatteria pitää esittää? Suuri osa käyttää, pieni osa kärähtää, kärsii ja pesee muiden käyttäjien maineen
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Nuin muuten dopingista tulee itselle mieleen lähinnä se, että miten pelaajat pystyvät NHLssä samaan sitä lihasta isoja määriä vuoteen lisää. Puhutaan siis ihan n. 10kg luokkaa.
Eli kun Chelios pelasi NHL:ssä 26 kautta, niin hänellä oli uran loppupuolella lihasta noin 260 kiloa ja elopainoa yhteensä 340 kiloa.
 

Konnamuori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se mikä johtaa.
Doping-epäilyt painoivat NHL:ää jo kymmenen vuotta sitten

"Virallisten NHL-tilastojen mukaan myös suomalaiset pelaajat ovat kasvaneet taalaliigaan mentyään. Esimerkiksi Saku Koivu,Teemu Selänne, Janne Niinimaa ja Sami Kapanen ovat julkisten painotaulukoiden mukaan nostaneet elopainoaan seitsemän, jopa yksitoista kiloa ammattilaisuransa aikana.

Joillakin painonnousu on tapahtunut ällistyttävän nopeasti. Samaiset NHL-tilastot kertovat, että esimerkiksi Sami Kapasen paino nousi kaudella 2000–2001 yksitoista kiloa (77 kilosta 88 kiloon). Hän oli tuolloin 27-vuotias huippu-urheilija, joka oli pelannut viisi vuotta maailman kovatasoisimmassa liigassa."
Googlettamalla tuli tuollainen juttu vastaan.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Eli kun Chelios pelasi NHL:ssä 26 kautta, niin hänellä oli uran loppupuolella lihasta noin 260 kiloa ja elopainoa yhteensä 340 kiloa.
Kyllä. Hän hankki joka vuonna tuon 10kg lisää lihaa. Ei tehnyt siis silleen, että hankkisi sen kerran ja ylläpitäisi sitä siitä eteenpäin. Nyt kun mies lopetti niin on kuihtunut _hieman_ parhaista ajoistaan.
 

Largo

Jäsen
Se ihan riippuu mistä lähetään. Ei kymmenen kiloa vuodessa lihasmassaa ole temppu eikä mikään, mutta se riippuu lähtökohdasta. Saku Koivu oli kyllä varsin ruipelo lähtiessään NHL:ään ja seuraavana kesänä miehen nähtyäni oli aika eri näky. Silmämääräisesti väittäisin sen olevan siinä kympin paikkeilla, varsinkin jalat olivat aivan hirvittävät yhden kauden jälkeen. Faktat jäävät siihen, kun en muista noin kauas mitä mies virallisesti painoi. Ei noita voi mistään eliten sivuilta bongailla. Jonkun artikkelin luin Evgeny Kuznetsoviin liittyen, missä miehen sanottiin olevan 6'3 ja 200 paunaa. Vuodelta 2014. Nykyään mies on eliten mukaan jotain 6'1 ja 187 paunaa tai jotain (ei jaksa katsoa, luotetaan muistiin). Sam Steel, Anaheimin lupaavimpia prospecteja on jonkun tarinan mukaan 179 pitkä ja taas jonkun tarinan mukaan 184. Itse en tiedä ja pidän siitä turpani kiinni, kun en varmaksi mitään pysty sanomaan. Mielipiteitä voi aina olla, mutta faktat eivät ole aina luettavissa internetistä.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Doping-epäilyt painoivat NHL:ää jo kymmenen vuotta sitten

Joillakin painonnousu on tapahtunut ällistyttävän nopeasti. Samaiset NHL-tilastot kertovat, että esimerkiksi Sami Kapasen paino nousi kaudella 2000–2001 yksitoista kiloa (77 kilosta 88 kiloon). Hän oli tuolloin 27-vuotias huippu-urheilija, joka oli pelannut viisi vuotta maailman kovatasoisimmassa liigassa."
Googlettamalla tuli tuollainen juttu vastaan.
Tuo on todella uskottavaa, että Samin paino ei olisi NHL-uran ensimmäisten kuuden ensimmäisen vuoden aikan muuttunut kiloakaan ja sitten yhtäkkiä pompsahtanut 11 kiloa yhdessä kesässä, josta se seuraavan neljän vuoden aikana olisi tippunut 4 kiloa. Ihan samaa ilmiötä muillakin etti jos painoa ei ole päivitetty, niin kuvitellaan että olisi pysynyt samana.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Ihminen pystyy kyllä vuodessa hankkimaan 10kg PUHDASTA LIHASMASSAA. Tämä riippuu monesta eri tekijästä: treenitausta (nollataso vs. vuosia salilla käynyt "karaistunut" treenaaja", geenit, tekemisen taso jne. Eli täysin untuvikolla on mahdollista saada sen verran lihasta vuodessa ensimmäisen treenivuoden aikana, jonka jälkeen kehitys hidastuu vuosi vuodelta huomattavasti.

Uskon silti kuitenkin, että NHL:ssä käytetään dopingia. Piristeitä enimmäkseen, koska kausi on niin epäinhimillisen raskas kaikkine tekijöineen (otteluiden määrä ja pelitiheys, matkustaminen, aikaerot jne.) Hormooneilla hankittua lihasmassaa taas ei pysty luonnollisilla keinoilla säilyttämään kokonaisuudessaan, vaikka treenaisi punttia, söisi ja lepäisi MAHDOLLISIMMAN hyvin kellon ympäri. Noista kolmesta puntti ja lepo on aika kortilla kauden aikana, joten kausien välillä hankitun "lainalihan" hyöty ei kauden aikana kauheasti lisähyötyä silmissäni tuo. Toisaalta hyöty saattaakin olla enemmän suunnattu harjoitusleirien ajankohtaan, jolloin taistellaan pelipaikoista.

Nämä nyt mun mielipiteitä "karaistuneena" salitreenaajana.
 

Pekkis

Jäsen

Todella hyvä kirjoitus ja omissa "Suosikeissa" ollut jo pitkään.

Jutun lopusta löytyy seuraava kappale:

"Jääkiekon supertähdet ovat valtion symboleita. Koivujen, kapasten ja selänteiden kautta myös pieni Suomi menestyy maailmalla. Ilman näiden sankareiden läsnäoloa ajatus maailmanmestaruudesta tuntuisi halvalta."

Tuli jostain syystä taas mieleen "Blodracet"- dokumentti, jossa kokenutta norjalaislääkäriä haastateltiin. Turhautuneen oloinen herra pohdiskeli norjalaishiihtäjien puhtoisuutta seuraavasti:

"Ne jotka ovat menestyneet kansallisurheilulajeissamme ovat ikoneja ja kansallispyhimyksiä, melkein kuin Amundsen ja Nansen. Heidän pitää pysyä tahrattomina. Heitä ei sovi liata. Melkein riippumatta siitä mitä löytyy ja mitä todistetaan, haluamme sydämmessämme, että idolimme ovat puhtoisia."
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Itse luotan NHLn ilmoittamiin pelaajien painoihin ihan yhtä paljon kuin NHLn ilmoittamiin pelaajien pituuksiin. Mutta vaikkein pidäkkään noita kyseisiä "tilastoja" millään muotoa todenmukaisina ei taas sano etteikö pelaajat käyttäisi NHLssä dopingia. Varmasti käyttää, etenkin piristeitä.
Mutta aina vaan nopeutuvassa liigassa useat pelaajat pyrkivät nykyään tiputtamaan painoaan, voidakseen pelata haluamallaan tasollaan. Osa voi toki haluta paino/lihasta lisää jotta pärjää paremmin kulmaväännöissä. Mutta samalla tavalla massaa ei tänä päivänä pyritä enää hankkimaan kuin vuosituhannen alussa. Vaan tänä päivänä homma menee enemmän liikkuvuuden ehdoilla. Toki siinäkin treenissä sopivilla dropeilla voi nopeuttaa etenkin palautumista huomattavasti. Puhtaasti lihasmassaan lisääminen alkanee kuitenkin olla jo menneen talven lumia, ainakin samassa mittakaavassa kuin aiemmin.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Itse luotan NHLn ilmoittamiin pelaajien painoihin ihan yhtä paljon kuin NHLn ilmoittamiin pelaajien pituuksiin. Mutta vaikkein pidäkkään noita kyseisiä "tilastoja" millään muotoa todenmukaisina ei taas sano etteikö pelaajat käyttäisi NHLssä dopingia. Varmasti käyttää, etenkin piristeitä.
Mutta aina vaan nopeutuvassa liigassa useat pelaajat pyrkivät nykyään tiputtamaan painoaan, voidakseen pelata haluamallaan tasollaan. Osa voi toki haluta paino/lihasta lisää jotta pärjää paremmin kulmaväännöissä. Mutta samalla tavalla massaa ei tänä päivänä pyritä enää hankkimaan kuin vuosituhannen alussa. Vaan tänä päivänä homma menee enemmän liikkuvuuden ehdoilla. Toki siinäkin treenissä sopivilla dropeilla voi nopeuttaa etenkin palautumista huomattavasti. Puhtaasti lihasmassaan lisääminen alkanee kuitenkin olla jo menneen talven lumia, ainakin samassa mittakaavassa kuin aiemmin.
Näinhän se on. Kahtoo Crosbynkin yläkroppaa niin tikissä on mutta ei mikään mörkö. Silti luistimilla ja kulmaväännöissä lie liigan parhaita.

Mutta sitten nuoremmat tai muualta NHLään saapuvat hankkivat varmasti lisää myös lihasmassaa. Sillä lisääntyneellä lihasmassalla kun saadaan myös sitä räjähtävyyttä lisää, oikein treenattuna. Jos miettii jotain 182/78 kiloista ja pyrkii änäriin niin kyllä siinä varmasti on lisämassalle tarvetta. Pelien ja matkustusmatkojen määrän takia en nuihin isoihin nousuihin ihan vain kaurapuurolla ja pastalla usko pääsevän.

Piristeet ovat varmasti kulkeneet mukana aina. Nuin mahoton pelimäärä ja pitkät matkustusajat pakottavat tuohon aivan varmasti. Ensin nappia naamaan että uni tulee jopa matkustuksen aikana. Ja sitten seuraavana päivänä piristettä sisään jotta kroppa on taas hereillä. Keho varmasti kiittää tuommoisesta käytöstä mutta toisaalta tulee niitä välipäiviäkin jolloin saadaan taas vähän kehoa palautettua "normaalimpaan" tilaan.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Baseballin ja koripallonhan parissahan on vedetty Methenolonea kun sen sivuvaikutukset ovat pienempiä, siitä on vaikea jäädä kiinni ja sen avulla saa ilmeisesti vahvuutta ilman liiallisen lihasmassan kasvua. Aika sinisilmäistä mun mielestä luulla, että NHL olisi jotenkin poikkeus huippu-urheilussa varsinkin kun pelaajia ohjeistetaan kieltäytymään Wadan testeistä ja NHL:n taitaa itse testata tyyliin muutaman kerran vuodessa eikä mm. kasvuhormoni taida olla edes vieläkään testauslistalla. Noh eihän se testaaminen toki missään lajissa taida toimia kunnolla, mutta NHL:ssä taitaa olla enemmän pelaajia kärynnyt kokaiinista kuin mistään dopingista koko historiansa aikana.
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kuvitteleeko joku oikeasti että kiekkoilijat hankkivat kesäharjoittelussa lisää lihasmassaa tai massaa ylipäätänsä tarkoituksella? Ja jos näin niin miksi he sitä tekevät?

Ymmärtäisin tämän jos oltaisiin 90-luvun jääkaappipakastin ja liian pieni änäriin aikakaudella mutta nykyisessä kiekossa voima ja nopeus on se ykkösasia, lihasmassa varsinkin yläkropassa on enemmänkin vain tiellä.

Myös sen pitäisi olla kaikille täysin selvää, että piristeitä ja vammoja nopeammin parantavia aineita käytetään ja osa pelaajista sitten lääkitsee vielä kipuja lääkkeillä tai huumeilla. Myös nukahtamiseen ja heräämiseen tarvittavia aineita mahtaa mennä melko reilusti tuolla mutta tuskin ne kiellettyjä ovatkaan.

Lisäyksenä, tuosta DOC: The Ground Work - NHL Players Summer Training [Eng Sub] - YouTube voi jokainen katsoa mitä kesäisin reenataan ja minkä verran tehdään lihasmassaa lihasmassan takia.
 
Viimeksi muokattu:

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Kuvitteleeko joku oikeasti että kiekkoilijat hankkivat kesäharjoittelussa lisää lihasmassaa tai massaa ylipäätänsä tarkoituksella? Ja jos näin niin miksi he sitä tekevät?

Ymmärtäisin tämän jos oltaisiin 90-luvun jääkaappipakastin ja liian pieni änäriin aikakaudella mutta nykyisessä kiekossa voima ja nopeus on se ykkösasia, lihasmassa varsinkin yläkropassa on enemmänkin vain tiellä.

Niin meinaat, että hankitaan voimaa, mutta lihasmassaa ei samalla tartu punttitreenistä mukaan?
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ensin kysyt näin, ja sitten laitat Tuubista jakoon pätkän, jossa 20 kiloa kahdessa vuodessa turvonnut jääkiekkoilija ei juuri muuta tee kuin punttia.

Tuossa harjoitetaan lajissa tarvittavia voima, kestävyys ja nopeusominaisuuksia. Painoharjoittelulla nämä ominaisuudet pääasiassa paranee nopeiten ja on melko helppo siirtää suoraan jäälle.

Niin meinaat, että hankitaan voimaa, mutta lihasmassaa ei samalla tartu punttitreenistä mukaan?

Näin yksinkertaistaen, pelkkä lihasmassa ei tuo voimaa tai nopeutta jota jääkiekossa tarvitaan. Turhat isot lihakset ainoastaan kuluttaa verta ja happea. Luonnollisesti lihas kasvaa mutta ainoastaan tarvittavan määrän tuon voimamäärän tuottamiseksi.
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
4-5 kilon lihaskasvu on kyllä aika paljon yhden kesän aikana...toisaalta Laine on nuori mies ja sen kesä alkoi tunnetusti aikaisin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös