Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

NHL ja palkkakatto

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Bosco, 20.06.2011 klo 14.07.

 1. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Toivottavasti tosiaan palkkakatto tippuisi.
   
 2. Ketuttaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa ja Chicago Blackhawks
  Chicagon fanina palkkakaton tippuminen olisi katastrofi joukkueen rakennusta ajatellen, mutta yleisesti NHL:n fanina tuosta seuraisi erittäin mielenkiintoinen kausi joukkueiden pyrkiessä tuohon palkkakattoon. Treidejä olisi pakko tehdä enemmän ja sekoittaisi taas hieman pakkaa. Fanillehan se on vaan mielenkiintoista kun tapahtuu.

  Ja olisihan se hauska nähdä minkälaisen kanin Bowman tällä kertaa taikoisi hatusta jos palkkakatto ei nousekaan (tai peräti jopa laskee).
   
 3. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  UJ, rullat & NHL-doping
  Palkkakaton tippuminen olisi tosiaan mielenkiintoinen skenaario. Viiden prosentin pudotus, jos siis oletetaan, että eskalaattorin kanssa palkkakatto pysyisi suunnilleen samana, kattoa vasten olevien seurojen pitäisi heivata noin 3,5 miljoonan arvosta sopimuksia mäkeen. Käytännössä tämä tarkoittaisi huonoja treidejä ja ulosostoja. Varmasti budjettiseuroissa hierotaan jo käsiä yhteen.

  Toisaalta on vaikea uskoa, että pelaajat äänestäisivät eskalaattoria vastaan. Kukaan ei halua treidejä, eikä välttämättä edes ulosostoja. Ulosostot ovat periaatteessa pelaajille edullisia, taattua rahaa 2/3 osaa sopimuksen loppuarvosta ja mahdollisuus tienata uutta, mutta pelaajat jotka ostetaan ulos, eivät yleensä ole kovin hyvissä asemissa uuden sopimuksen tekoon. Ts. ovat iäkkäitä alisuorittajia, joista monelle tekisi tiukkaa saada nykytasollaan uutta NHL-sopimusta edes normaalikesänä, puhumattakaan kesänä, jona palkkakatto laskee.

  edit: Palkkakaton laskusta on itseasiassa tässäkin ketjussa juttua jo aiemmin, kun paljon parjattu toimittaja Jimmy Murphy tviittasi talvella asian mahdollisuudesta.
   
 4. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  UJ, rullat & NHL-doping
  Lainaus:
  Vancouverissa oli muistaakseni kalliimmat liput kuin Montrealissa, Jets ja Albertan seurat ovat ymmärtääkseni Canadiensin kanssa aika samoissa. Ottawasta en tiedä. Leafs tosiaan omassa luokassaan.
   
 5. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Eikös niitä ollut viime vuonna peräti viisi? Canadiens, Senators, Jets, Flames ja Canucks.
   
 6. B4rre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
  Lainaus:
  Eipä taida kuitenkaan tapahtua.

  Lainaus:
  Totta. Näin tarkemmin katsottuna tuossa on ilmeisesti kyse kauden 13-14 luvuista. En tosin ymmärrä, mistä Phoenixin ja Washingtonin lipun hinnat on otettu, kun joukkueet eivät tuolla kaudella olleet edes pudotuspeleissä. Ovatko liput kuitenkin olleet ennakkoon myynnissä, josta keskilipuhinnat on saatu, tiedä häntä?
   
 7. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Eikös Caps ole useamman vuoden ollut jo poffeissa putkeen vai?
   
 8. B4rre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
  Lainaus:
  13-14 kaudella olivat ensimmäinen ulosjäänyt Idässä. Viime ja kuluvalla kaudella olivat toki kevyesti mukana.
   
 9. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Vaikea uskoa edelleen ettei eskalaattoria käytettäisi. Jos sen käyttämättä jättämiseen on jonkinlaista painetta, niin edelleen järkeen käy se ensi kesä kun laajennusjoukkue tulee sisään. Siinä siirtyy muutenkin sitten sopimusarvoa yhden "lattiallisen" verran vähintään muista jengeistä Las Vegasiin.
   
 10. odwaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kepa, PP
  Nyt Friedman kirjoittelee 30 Thoughts -jutussaan lisää summista. Eli 69,5M olisi se summa ilman pelaajien nostoa. Tämä kai tarkoittaisi about 69,5*1,05=72,975 miljoonan kattoa. MUTTA tuo viisi prosenttia ei ole mikään ehdoton joko-tai-tilanne, vaan siellä voidaan neuvotella sopiva luku jolla pidetään katto samassa tai nostetaan vain vähän.
  Lainaus:
   
 11. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Noinhan siinä näyttää käyneen. 73 miljoonaa tasan on tulevan kauden katto. Nousua tämän kauden 71,4 miljoonasta siis hieman. Palkkalattia on ensi kaudella 54 miljoonaa. Lähteinä voisi käyttää moniakin, mutta laitetaan nyt yksi.

  NHL salary cap will increase to $73 million for 2016-17 | Puck Daddy - Yahoo Sports
   
 12. PVainio3 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, TPS
  Näyttääpi siltä, että palkat nousevat nopeammin kuin palkkakatto eli tilanne pitkällä aikavälillä ns. kestämätön. 2013 tehty CBA kuitenkin loppuu vasta 2021-22 kauden jälkeen. Onkohan silloin taas työsulku edessä kun omistajat eivät halua enää maksaa niitä summia mitä nyt ovat suostuneet maksamaan?
   
 13. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Eikös trendi ole ollut parina vuonna laskeva näiden palkkojen suhteen? Jotenkin jäänyt kuva, mutta en pääse nyt tarkistamaan. Muutenkin tuntuu, että varsinkin termin (sopimuksen pituus) suhteen ollaan hieman fiksumpia ainakin huhu-asteella, kun hyvänä esimerkkinä Lucicille Kings tarjosi ns. best offerina kolmen vuoden diiliä.

  Totta kai todennäköisesti löytyy joku, joka sen pitkän termin antaa, mutta kuitenkin. Olenko kuinka väärässä?

  Ja ennen kuin kukaan ehtii, niin tarkoitan palkkojen kehityksen trendiä yleisesti, unohdetaan nämä tähtipelaajien yksittäiset sopimukset, joita ei useampia tule vuodessa, vaikka nekin matemaattisesti vaikuttavat.
   
  Viimeksi muokattu: 22.06.2016 klo 10.26
 14. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Aika hyvin noiden joulukuisten ennusteiden pohjalta voi tosiaan arvioida seuraavan kauden palkkakaton. Nyt viime jouluna se ennuste tosiaan oli $74.5 miljoonaa ja lopullinen lukema sitten $73 miljoonaa. Eli tuollainen $1.5 - 2.0 miljoonaa pois niistä joulukuisista ennusteista ja sen pohjalta saa hyvän arvion seuraavan kauden lopullisesta lukemasta.
   
 15. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  XE.com - CAD/USD Chart

  Tuosta näkee aika hyvin tuota Kanadan dollarin kehitystä suhteessa US dollariin. Aika lailla 0.80 tasolta aloitettiin viime kausi, tammikuussa oli tuo syvä kuoppa ja nyt arvo (0.77) on jo palautunut lähes tuonne lähtötasolle. NHL:n tuloihin vaikuttaa käsittääkseni heinäkuun alusta kesäkuun loppuun oleva yhden vuoden keskikurssi. Keskiarvo lienee ollut jotain 0.75-0.76.

  Aika rajua CAD:n laskua tässä on nähty ja silti palkkakatto on pystynyt vähän nousemaan. Jos CAD alkaa nyt vahvistua suhteessa US dollariin, niin aletaan taas näkemään rajumpaa capin nousua.
   
 16. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Hawkscap -niminen jantteri Twitterin sekä HFBoardsien puolella on tehnyt näitä laskutoimituksia tulevasta capista ja osui aika hyvin (en sitten tiedä onko kerännyt tietonsa muiden laskutoimituksista) jälleen. Hän oli laskenut, että nykyinen trendi voisi periaatteessa nostaa capin vuoden päästä lähelle $80 miljoonaa, joka kuulostaa varsin epärealistiselta. Mutta mutta, niin kuin itsekin totesit, niin on tuo mahdollista.

  Toivotaan kanadalaisille joukkueille sekä muille isojen markkinoiden joukkueille taloudellista menestystä! Okei, Arizona voi myös menestyä. Menestykää kaikki, niin kaikilla on hauskaa!
   
 17. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Cap nousee, mutta käsittääkseni palkat tosiasiallisesti laskee. Omistajat pidättävät itsellään vain entistä suuremman osan palkkamenoista. En tiedä, mikä NHL:n minimipalkka on ensi kaudella, mutta eipä se käteen jäävä osuus kovin kummoinen ole kaikkien pidätysten jälkeen. Saa nähdä kuinka paljon pelaajia virtaa jo tänä vuonna Eurooppaan.
   
 18. Numero66 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Kärpät
  Pelaajathan saavat puolet liigan tuloista eikä omistajien osuus ole sen suurempi tämän CBA:n aikana. Mikäli cap nousee niin liigan tulot ovat kasvaneet ja tällöin myös pelaajat saavat rahallisesti enemmän (kuten myös omistajat), mutta suhteessa he saavat tuloista yhtä ison siivun edelleen.
   
 19. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Ei, vaan cap nousi, koska NHLPA päätti käyttää vuotuista 5% vipuvarttaan x+y syystä. Capin nouseminen ei siis automaattisesti tarkoita tulojen kasvua. NHL:n kokonaistulot ovat laskeneet menneen vuoden aikana, jonka vuoksi myös palkat tulevat laskemaan omistajien pidättäessä entistä suuremman osan palkasta.
   
 20. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Sinä aikana kun CAD on kyykännyt 20% ja tällä on ehkä 10% vaikutus NHL:n kokonaistuloihin.

  Samana aikana Venäjän rupla on kyykännyt 50%, niin siitä voi aika helposti päätellä, mihin suuntaan ne pelaajavirrat tulevat olemaan.
   
 21. odwaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kepa, PP
  Lainaus:
  Ei se peruskoulumatikalla ihan noinkaan mene. Jos viime kaudella cap oli X*1.05=71,4M ja tulevalla kaudella Y*1,05=73M niin kai X<Y? Tuo 5% eskalaattori on ollut käytössä joka kausi, niin kuin on puskurirahastokin. Ainahan ne lopuksi tasataan ja mahdolliset ylimääräiset palautetaan. Joten loogisesti on se potti kasvanut, vaikkakin vain vähän.
   
 22. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:

  Joo, jos se lasketaan noin. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että pelaajat tulevat todennäköisesti tuon eskalaattorin käytön myötä menettämään entistä suuremman osan palkastaan, kuten esim. NBC:n sivuilla annetaan ymmärtää. http://nhl.nbcsports.com/2016/06/21/the-nhls-salary-cap-for-2016-17-is-73m/
  Ensi vuonna pelaajien palkasta pidätetään noihin puskurirahastoihin se 16% jo kauden alusta käsittääkseni, pari vuotta sitten tuo luku oli jotain 12.

  En tosiaan ole mikään ekspertti näissä asioissa, mutta jos esim. jollekin sopimuksen alaiselle pelaajalle jää tältä kaudelta enemmän palkastaan käteen kuin edelliseltä kaudelta, niin olen väärässä.
   
 23. odwaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kepa, PP
  Lainaus:
  Varmaan onkin kuten sanot. Mutta kannattaa muistaa, etteivät nuo maksut ole pysyviä, ne tasataan lopuksi toteutuneiden lukujen mukaan ja tarvittaessa palautetaan, jolloin potti menee 50/50. Enkä tuosta linkistä ainakaan huomannut escrow'n nousua, en kyllä sinänsä epäilekään. On toki mahdollista, että omistajataho keinotekoisesti luo kuplan ylisuurten odotusten varaan saadakseen cap-tilaa kun ylimääräinen palautuu aina, mutta kai PA on mukana noita laskemassa?

  Edit
  Pohdin ohimennen, miten paljon kätevämpää olisikaan, jos palkat eivät olisi kiinteitä dollareita, vaan prosentteja capista..
   
  Viimeksi muokattu: 23.06.2016 klo 18.17
 24. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Projected cap increase would make life that much easier for several GMs | The Hockey News

  Daly siis kertoi viime viikolla että palkkakatto saattaa nousta ensi kaudeksi jopa kolmella miljoonalla, edellyttäen että pelaajayhdistys käyttää koko viiden prosentin eskalaattorinsa.
   
 25. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  UJ, rullat & NHL-doping
  ^ Tuosta on ollut puhetta, että PA ei halua escrown takia käyttää koko eskalaattoriaan, ainoastaan sen verran, että saadaan pieni nousu, kuten parilla edelliselläkin kaudella.

  5 pinnaahan on siis karkeasti 3,5 miljoonaa, eli Dalyn jutuista voisi päätellä, että tulojen kanssa poljetaan paikallaan.