Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

NHL ja palkkakatto

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Bosco, 20.06.2011 klo 14.07.

 1. apulais-GM Jäsen

  Olisikin mielenkiintoista jos cap laskisi lähivuosina.
  Chicagossa on tehty pitkiä ja kalliita sopimuksia, esim. parin vuoden päästä 7 pelaajaa tienaa yhteensä 49,23 miljoonaa. Jos cap olisi vaikka 65 miljoonaa, niin lopuille 16 pelaajalle jäisi jaettavaksi 16 miljoonaa.
  Laajennusjoukkueet tulee tosiaan tarpeeseen, kun palkat on nousseet niin paljon ettei ole vara pitää kaikkia.
   
 2. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Eiköhän noista kaikki paitsi Hossa ole suht helposti liikuteltavissa vaikka capin kanssa tulisikin ongelmia.
   
 3. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  No helposti ja helposti. Siellä on kahdeksalla parhaiten palkatulla kuitenkin kaikilla NMC tai NTC. Lisäksi myös Bickell ja Scuderi omaavat sellaiset, mutta niiden sopimukset onneksi päättyvät jo seuraavan kauden jälkeen. Toki ottajia noille pelaajille varmasti olisi, mutta kyllä tuo NMC tai NTC aika rankasti haittaa pelaajien kauppaamista, kun pelaaja käytännössä voi määrittää mihin suostuu siirtymään ja mihin ei.
   
 4. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  No tuo tosiaan voi lyödä munille jos siellä ei ole mitään ehtoja noiden suhteen ja ovat koko sopimuksen voimassa kaikilla? Kopitarin kohdalla tuo oli ainakin tajuttu.
   
 5. B4rre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
  Lainaus:
  Generalfanagerin mukaan Kane, Toews, Hossa ja Keith omaisivat ihan koko sopimuksen kestävät NMC:t. Anisimovilla on rajoitettu siirrot rajoittava pykälä, Seabrookilla taas täydellinen NMC sopimuksen ensimmäiset kuusi kautta ja toiseksi viimeisellä kaudella voi ilmoittaa viisi ja viimeisellä 10 joukkuetta, jonne suostuu siirtymään. Hjalmarssonilla ja Crawfordilla on taas NMC + Modified NTC kummallakin eikä tarkempia tietoja kummastakaan sopimuksesta taida mistään löytyä. Stan Bowman on tosiaan aivan liian hövelisti jaellut näitä siirrot ym. kieltäviä ehtoja tekemiinsä sopimuksiin, mutta ideana lienee ollut se, että tällä tavalla pelaajat ehkä saadaan piirun verran halvemmalla pidettyä kuin ilman ao. sopimuspykälää. Kun Blackhawks luonnollisesti on nyt ollut "voita nyt" -moodissa, niin nämä velat maksellaan sitten korkojen kera joskus myöhemmin ja se on ollut tietoinen valinta. Ydinjoukko on kuitenkin saatu pidettyä kasassa ja tämä joukko on jo kolme pyttyä tuonut, joten on ainakin toistaiseksi kannattanut.

  Kopitarista totean vain sen, että käsittääkseni Lombardin politiikka sopimusten osalta on, että hän ei lähtökohtaisesti anna mitään kauppoja tai farmiin lähettämisiä kieltäviä pykäliä tekemiinsä sopimuksiin (taitaa olla Lombardin tekemistä soppareista vain Brownilla NTC, joka sekin estää vain seitsemään joukkueeseen kauppaamisen) ja huhujen mukaan juuri tuo oli Kopitarin sopimuksen osalta se kivi kengässä ja syy miksi sen sorvaamisessa kesti näin kauan.

  Edit: olihan siellä Quickilläkin rajoitettu siirrot rajoittava pykälä, mutta joka tapauksessa Lombardi ei näitä mielellään myöntele.
   
 6. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Mielenkiintoista mitä Marian Hossan kohdalla tapahtuu ensi kauden jälkeen. Kuluvasta kaudesta Hossa tienaa vielä 7.9 miljoonaa, ensi kaudella enää 4.0 miljoonaa ja tuon 2016-17 kauden jälkeen palkka putoaa yhteen miljoonaan neljäksi kaudeksi. Saattaapi lyödä vaikka hokkarit naulaan ja toki epävirallisesti. Hänet myös saatetaan jättää mahdollisessa laajennusdraftissa suojattujen pelaajien ulkopuolelle, koska NMC ei siihen velvoita.

  Ilman laajennusdraftiakin, jos Hossa on jo päättänyt lopettavansa, niin mies vain luopuu silloin NMC:stään, koska eihän sillä enää ole minkään valtakunnan merkitystä, muille kuin Blackhawksin organisaatiolle. Miehelle itselleen se on aivan sama. Bowman treidaa sitten sopparin johonkin talousvaikeuksissa olevaan organisaatioon, jolla on hankaluuksia pyrkiä palkkalattiaan. Hossa pidetään kirjoilla, kustantaa 1M palkan ja sopparin omistava seura saa 5.3M caphitin. Maksaa miljoonan siitä että säästää 4.3 miljoonaa.

  CBA on edelleen porsaanreikiä täynnä ja uskokaa tai älkää, menestyvät seurat ne kyllä etsivät ja hyödyntävät sataprosenttisesti.
   
 7. B4rre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
  Lainaus:
  Sinä varmaan paremmin näistä osaatkin sanoa. Ilmeisesti Blackhawksille paras vaihtoehto olisi se, että Hossa oleskelisi LTIR:llä loppusopimuksen esim. tuon kauden 16-17 jälkeen. Luonnollisesti tuossa työehtosopimuksessa on säännöt, joiden mukaan LTIR:ää ei saisi käyttää palkkakattosäännösten kiertämiseen, mutta uskoisin, että Hossan osalta tuo LTIR:llä oleskelu loppusopimuskauden ajan on mm. hänen selkävaivansa huomioiden ihan realistinen vaihtoehto ilman mitään keksittyä vaivaakin. Muistaakseni CBA:ssa todettiin, että NHL saa epäillessään LTIR:ää käytettävän palkkakatonkiertämistarkoitukseen määrätä liigan lääkärin tutkimaan ja tekemään arvion potilaasta jne.

  Jos Hossa jätettäisiin suojaamatta laajennusvaraustilaisuudessa ja hänet pakotettaisiin siirtymään laajennusjoukkueeseen, niin se ei käsittääkseni Blackhawksia pelasta, jos Hossa päättää lyödä hokkarit naulaan tuossa vaiheessa tai myöhemminkään ennen sopimuksen päättymistä. Epäilen suuresti, ettei Hossaa pahemmin kiinnosta miljoonalla pelailla jossain laajennusjoukkueessa. Tämä "Cap Recapture Penalty" tulee käsittääkseni tuossakin tilanteessa (Hossa jätetään suojaamatta ja laajennusjoukkue varaisi Hossan) rasittamaan nimenomaan Blackhawksin palkkakattoa eikä sen laajennusjoukkueen. Tuo sääntö/rangaistus on toteutettu nimittäin niin, että se rasittaa sen joukkueen kattoa, joka sen hyödynkin siitä sopimuksesta on saanut.
   
  Viimeksi muokattu: 18.01.2016 klo 17.14
 8. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Tarkoitushan olikin juuri, ettei pelaa. On vaan kirjoilla siellä.
   
 9. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Nopeasti liittyen Marian Hossaan sekä hänen sopimuskuvioonsa:

  Uskon, että @Henkka on viestillään niin lähellä totuutta kuin vain voi olla. Bowman ihan varmasti tiedostaa tilanteen enkä jaksa uskoa, että Hossa tekisi Blackhawksille hallaa eläköitymällä ilman LTIR:n hyväksikäyttöä. Tai no voihan Marian niin tehdä, mutta mä en jaksa uskoa, vaikka tämä on CBA:n porsaanreikien hyödyntämistä. Vanhat tällit päähän (concussion-historia) sekä kuuluisat selkävaivat ovat varmasti kaksi riittävän hyvää syytä, notta Blackhawks & Bowman säästyvät recapture penaltylta.

  Tietysti laajennusdraftin kautta saattaa joutua toiseen organisaatioon, mutta todennäköisesti silloinkin Hossa eläköityisi LTIR:n kautta pelaamatta vaihtoakaan kyseisessä joukkueessa.

  Kausi 2016-2017 on Marian Hossan viimeinen kausi NHL:ssä, muuhun en jaksa uskoa. Yksi sormus vielä, niin voi hyvillä mielin auttaa organisaatiota, joka teki "ikuisesta häviäjästä" voittajan.
   
 10. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Hankala kyllä nähdä NHL:n ja muiden managerien katsovan tuota kovin suotuisasti, mutta on kyllä mielenkiintoista nähdä miten tuo nyt menee kun onhan tuo ihan mahdollinen skenaario.. Onhan tuo jo lähtökohdiltaan turhan pitkä sopimus mistä olisi ihan ansaittua saada penaltia.
   
 11. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Eikös kesällä ollut juttua että NHL:n omistajatahot vaativat tuota Prongerin sopimusta siirrettävksi Phillyn kirjoista Arizonaan, jottei joukkue tekisi niin paljoa tappiota painiessaan palkkalattian kanssa? Samalla tavalla se Hossankin lappu voidaan jonnekin järjestää. joukkueeseen, joka tekee enemmän tappiota mitä revenue sharingingin maksimi on.

  Samalla tavoin Marc Savard järjesteltiin Floridaan.

  Chris Pronger - Hockey's Cap - NHL Salary Caps
  Marc Savard - Hockey's Cap - NHL Salary Caps

  Nämä olivat ekat liikkeet joissa häntäsopparin häntäpään porsaanreikää hyödynnettiin, kuten on vuosia sitten spekuloitu jo silloin kun noita lappuja alettiin tehdä. Johan Franznin kanssa tulee todennäköisesti käymään samoin. Kaikki concussion potilaita.
   
 12. odwaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kepa, PP
  Todennäköisesti jokaisella NHL-pelaajalla on aivotärähdyshistoriaa ja voinee tällä perusteella jättäytyä loukkaantuneiden kirjoihin. Oikeusjuttujen ja korvausvaateiden ollessa jo nyt olemassa, tuskin NHL pistäisi lääkäriä toteamaan, että "ei sulla mitään oireita oo, painu jäälle siitä."
   
 13. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Näin juuri, aivan perseestä tämä, että seurat tekevät pitkiä ja isoja sopimuksia ja pääsevät niistä sitten heppoisesti myös eroon ilman penalttia.
   
 14. B4rre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
  Lainaus:
  Todennäköisesti juurikin näin. Montadorilla oli tosiaan tuo CTE, joka tällä hetkellä pystytään toteamaan vasta kuoleman jälkeen. Kehitteillä on muuten testi, jolla aivotärähdykset pystyttäisiin toteamaan verikokeella. Tuskin NHL haluaa ottaa riskiä siitä, että tällaisia oikeudenkäyntejä tulisi sen toimista johtuen yhtään lisää. Herätti NFL-pomotkin ihan mukavasti, kun saivat "pikku" rapsut aivovammojen vähättelystä jne.

  En ole lääkäri, mutta olen ymmärtänyt, että muidenkaan aivo(tärähdys)vammojen diagnosointiin ei ole nykyisellään olemassa mitään testiä, jossa vamma voitaisiin aukottomasti todeta esimerkiksi magneettikuvauksella. Tämä käy ilmi esimerkiksi tästä lääkärilehden artikkelista, jossa todetaan, että "aivotärähdys ei aiheuta todettavia kallonsisäisiä rakenteellisia muutoksia. Tietokonetomografialla on kuitenkin keskeinen rooli vakavampien vammojen (kallonmurtumat, aivoverenvuodot ja aivoruhjeet) pois sulkemisessa". Käsittääkseni diagnoosi tehdään siis tekemällä kysymyksiä pelaajalle ennen kauden alkua ja vertaamalla epäillyn aivotärähdyksen jälkeen tehdyn testin tuloksia tuohon vertailutestiin sekä kyselemällä pelaajan vointia jne. Jostain muistan lukeneeni, että jotkut pelaajat tahallaan saavat tuossa vertailutestissä huonot pisteet, jotta pääsisivät pelaamaan aivotärähdyksen kanssakin. Tuskin on mitään estettä sille, että noissa testeissä voisi halutessaan huijata myös toiseen suuntaan, jos sellaiselle tarvetta olisi.

  Noiden kolmen @Henkka mainitseman tapauksen (Pronger, Savard ja Franzen) osalta kenelläkään tuskin on ollut edes epäilyä siitä, että kyse olisi jostain oireiden teeskentelemisestä. Hossallakin tuota aivotärähdyshistoriaa on, joten eiköhän se noiden (myös vaikeasti diagnosoitavien) selkävaivojen kanssa tosiaan käy syyksi viettää LTIR:llä loppu-ura, kun sen paikka on.

  Lainaus:
  Tästä voi olla perustellusti eri mieltäkin. Nämä Hossan sopimuksen kaltaiset sopimukset, joka ei todellakaan ole siis ainoa laatuaan, on tehty silloin voimassa olleen työehtosopimuksen mukaisesti. Nyt uudessa työehtosopimuksessa määrättiinkin jälkikäteen joku rangaistus, joka rankaisee aikaisemmin sallittuja sopimuksia tehneitä joukkueita. Eihän kukaan estänyt jokaista joukkuetta tekemästä tähtipelaajiensa kanssa näitä häntäsopimuksia. Myönnän toki, että selvästihän näissä häntäsopimuksissa oli kyse palkkakattosäännösten kiertämisestä, mutta ei tällainen jälkikäteen rankaiseminen sopimuksentekohetkellä sallituista sopimuksista mitenkään erityisen reilulta sekään tunnu.
   
 15. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Onhan tossa nyt eri asia kuitenkin se, että Hossa pystyy edelleen pelaamaan ja Pronger/Savard/Franzen urat oikeasti päättyivät aivotärähdysoireisiin. Kaudet jäivät kesken jne. Johan Franzenkin pelillisesti vielä hyödytti Red Wingsiä viimeiseen peliin asti eikä ollut minkään tason rasite joukkueelle suhteessa caphittiin. Oireet silti palasivat ja homma piti viheltää poikki.

  Hossalle pitäisi tulla se viiminen niitti, ettei Hawks joudu liikkumaan harmaalla alueella. Siten en pidä LTIR-kikkailua mitenkään salettina Hossan kohdalla, vaan tuota ihan terveenä mutta pelaamattomana jonkun muun kirjoissa olemista (palkkalattian kanssa painivassa seurassa) ja caphitin hyödyntämistä sitä kautta.
   
 16. B4rre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
  Lainaus:
  Saatat tosiaan olla aivan oikeassa, että tuollaiseen "kikkailuun" ei Chicagossa haluta tai edes tarvitse lähteä ja Hossasta sekä hänen palkkakattorasituksestaan päästään eroon kauppaamalla hänet johonkin palkkalattiajoukkueeseen tai esim. juuri laajennusvaraustilaisuudessa menettämällä.

  Oletetaan nyt, että tapahtuisi, kuten esität ja Hossa olisi terveenä, mutta pelaamatta jossain palkkalattiaan haluavassa joukkueessa. Ilmeisesti tuo on edelleen aivan sallittua, että Hossa olisi siellä kirjoilla esim. pitämässä paria välivuotta, kuten Tim Thomas jokin aikaa sitten? Islanders ei tainnut joutua maksamaan Tim Thomasille yhtään mitään, mutta sai kuitenkin hänen palkkakattorasitteensa lattiaan pääsemiseksi käyttöönsä? Jos Hossa kuitenkin haluaisi vielä nuo viimeisten vuosien miljoonansa, niin eikö tuosta sitten menisi yksi kokoonpanopaikka tuolta Hossan uudelta joukkueelta?
   
 17. FiFi93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils, Česká republika
  Lainaus:
  Ei käsittääkseni, mikäli Hossa olisi IR-listalla.

  Lainaus:
  Mites case-Kovalchuk? En tosin enää muista kuinka paljon Kovalchukin hylätty sopimus poikkesi muista häntäsopimuksista.
   
 18. B4rre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
  Lainaus:
  Saako terveen pelaajan sitten laittaa IR:lle? LTIR:lle nyt ei ainakaan, kun se vaikuttaa palkkakattoon ja -lattiaan.

  Käsittääkseni mm. Hossan sopimus oli aikanaan myös tutkittavana liigan toimesta ja eipähän tuo nyt erityisemmin eroa siitä Kovalchukin sopimuksesta, josta New Jersey sai rangaistuksen. Hossa on sopimuksen päättyessä 41-vuotias ja Ilya olisi ollut 42.
   
 19. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Lainaus:
  Toisaalta tuossa on oikeastaan kaksi tekijää: mitä silloisissa sopimuksissa luki ja mikä oli sopimusten henki. Jos silloinen sopimus on mahdollistanut kikkailun, niin turha siitä on sopimusta noudattavaa tahoa syyttää. Nuo häntäsopimukset ovat törkeimmillään olleet varsin härskejä tapoja kiertää sopimuksen alkuperäistä tarkotusta, mutta toisaalta jos ne eivät suoranaisesti riko kirjoitettua sopmiusta, niin... Niin, paska homma. Taantuvasti asetettavat uudet rajoitukset jo voimassaoleviin sopimuksiin tuskin ovat kovinkaan hyvä ratkaisu sekään.

  Samoin kun mukana on LTIR-faktori, niin tässä kohdin merkityksellistä on myös NHL:n halukkuus lähteä asiaa tarkemmin penäämään. Jos puolueeton lääkäri ei pysty toteamaan pelikykyisyyttä, tuskin NHL:n etuna on lähteä pakottamaan pelaajaa kentille tai rankaisemaan joukkuetta: nopeasti NHL saattaisi joutua taistelemaan oikeudessa pelaajien vammojen takia jos toiminnan katsottaisiin olevan sillä tasolla, että pelata on pakko ja vammat ovat pelin tuomia. Muissa pohjoisamerikkalaissa palloilusarjoissahan on ajoittain väännetty oikeudessa siitä, kuinka tietoa vammoista tai vammautumismahdollisuuksista on pelaajilta suorastaan pimitetty. NHL on käsittääkseni selvinnyt aika vähäisin vaurioin tässä kohdin, vaikka esimerkiksi Boogaardin aivoista löytyi näyttöä päävammoista. Melkein olisi Hossankin tapauksessa parempi NHL:n nuolla haavat ja tyytyä LTIR-päätökseen kuin antaa tuosta casesta ase niille tahoille, jotka lähtevät penäämään omia tai asiakkaidensa etuja oikeuden kautta.

  Court Approves NFL's Concussion Injury Settlement Tuossa on vielä jonkin verran juttua Pohjois-Amerikan isojen liigojen oikeustapauksista, NHL:kin mainittuna. Kun katsoo noita korvaussummia ja kuinka kauan oikeudessa on välillä väännetty kättä, niin NHL tuskin lähtee rankaisemaan yhtäkään pelaajaa ja/tai seuraa jos pelikykyisyyttä (huom. ei pelikyvyttömyyttä) ei pystytä aukottomasti näyttämään. Muutaman vuoden epäreilu tai sopimuksen alkuperäisen hengen vastainen pahvi on kuitenkin helpompi niellä kuin joukkokanne entisten pelaajien suunnalta. Varmasti kovakaan homma ei olisi lähteä valittamaan "pakkopelaamisesta" jos NHL lähtisi käytännössä pakottamaan yhden pelaajan kentälle vaikka pelikykyisyyttä ei aukottomasti pystyisi todistamaan.
   
 20. FiFi93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils, Česká republika
  Lainaus:
  luin nopeasti ja missasin pointin siitä, että Hossa olisi määritelty terveeksi
   
 21. apulais-GM Jäsen

  Ihme kun muutamilla tähdillä ei ole mitään siirron estäviä pykäliä, vaikka se on ikään kuin statussymboli ja tulee ikään kuin automaattisesti sopimukseen jos olet joku.
  Shea Weber (no pelasikin huonossa joukkueessa tylsässä paikassa, ja tiesi ettei pääse pois vaikka yrittihän Flyers matchata)
  Jeff Carter
  Carey Price (no ehkä ajatteli että helpommin pääsee tarvittaessa pois Montrealista)
  P.K.Subban
  Marian Gaborik (kuten jo mainittiin)
  Drew Doughty (no seuraavaan jättisopimukseen sitten, ei tule voimaan nykyisen sopimuksen aikana)
  Sergei Bobrovsky (on kyllä ihme kun ei ole pykäliä ja kesto vain neljä kautta)
  Henrik Zetterberg (kuinka ihmeessä?)

  Pitäisi kyllä saada kielletyksi nuo pykälät, kun noin paljon rahaa saavat. Tekisi seuroille helpommaksi tehdä liikkeitä mm. palkkakaton ahdistaessa.
   
 22. Jay79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Subbanin NMC iskee vasta 2016-17 päälle.
   
 23. apulais-GM Jäsen

  Lainaus:
  Ei näkynyt hockey´s cap sivustolla...
   
 24. Jay79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
 25. Bourque#77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  LA Kings|Big Bad Bruins |NUFC |FC Barcelona|KTP
  Ja eikös noissa ollut joku ikäraja milloin voi saada sopimukseen noita ntc tai nmc pykäliä? Vai muistanko ihan omiani? Ei jaksa laiska tarkistaa.

  Edit: sen verran jaksoin tarkistaa,että 27 on ikä/7 kautta,milloin vasta voi saada tuon pykälän sopimukseen.

  Generalfanager auttaa.
   
  Viimeksi muokattu: 19.01.2016 klo 21.08