Mites case-Kovalchuk? En tosin enää muista kuinka paljon Kovalchukin hylätty sopimus poikkesi muista häntäsopimuksista.
Jimmy Murphy @MurphysLaw74
Told by an NHL & NHLPA source that 2016-17 cap could go down as much as $4 million. If true, interested in what that does to trade deadline
10:56 PM - 12 Feb 2016
Tuollainen tuli vastaan. Äkkiseltään ei nyt tule mieleen mitkä joukkuuet ovat katossa, mutta saattaa aiheuttaa toimia jo siirtorajalla. Tosin draftipäivästä tulee varmasti mielenkiintoinen jos tuo palkkakaton tiputus on noin radikaali. En tosin tiedä kuinka luotettava tuo lähde on sitten yleisesti ottaen.
Board of Governors meetingistä äijät sanoi kuukausi sitten että cap nousee 0 - 3 miljoonaa.
Ja nyt joku yksittäinen ukko Twitterissä sanoo että voi laskea 4 milliä? Kannattaako ihan jokaiseen tahoon uskoa?
Varmaan tuo joku ääriepätodennäköinen mahdollisuus on, jos taloustilanne jotenkin menee vielä hankalammaksi. Viimeaikoina CAD on kuitenkin hieman palautunut takaisin.
James Mirtle @mirtle
James Mirtle uudelleentwiittasi Jimmy Murphy
This all comes down to the cap inflator. If players vote against using it, there definitely could be a drop.
Toisin sanoen, jos pelaajat eivät käytä tuota palkkakaton korotuspykälää (tai miten tuon nyt sitten paremmin suomentaisi), niin palkkakatto tosiaan saattaa jopa pudota. Sellaiset pelaajat, joilla on jo pitkä sopimus, todennäköisesti ovat tuota korotusta vastaan, sillä se lisää sulkutilille pidätettävän palkan määrää. Vapaat agentit ovat toki sen puolesta, koska se lisää jaettavissa olevaa kokonaispottia. Näin olen ainakin ymmärtänyt noiden rintamalinjojen pelaajayhdistyksessä kutakuinkin tämän asian osalta kulkevan.
Eikö noissa kuukauden takaisissa arvioissa kuitenkin oltu otettu huomioon CAD:n jonkinasteinen putoaminen suhteessa USD:hen? Vaikuttaahan tuohon palkkakattoon tietysti moni muukin asia kuin tuo valuutan arvo. En kuitenkaan missään tapauksessa usko, että palkkakatto putoasi neljää miljoonaa, vaikka mitä tapahtuisi. Jos näin kävisi, niin väittäisin, että tuo alkaisi olemaan koko tämän NHL:ssä sovelletun "kovan" palkkakaton lopun alkua.
Näinhän se varmaan on, että spekulaatio perustuu tuon eskalattorin käyttämttä jättämiseen. Mutta olisi hyvin kummallista, jos se juuri nyt jätettäisiin käyttämättä, kun kertaakaan ei ole vielä niin tehty. Mikä olisi pelaajien hyöty, jos 17 jengiä on yli palkkakaton ja alkaisi karmea ulosostojen putki? Aika moni jäisi ilman rosteripaikkaa ja Euroopassa (KHL) ei enää ole isoa rahaa tarjolla, kun rupla on kyykännyt vielä enemmän. Jotenkin en usko että pelaajayhdistys kivenkovaan olisi ajamassa tuota asiaa.
Itse uskon että tuo capin pudotus voisi tapahtua kaudelle 2016-17, koska sitten capiin vaikuttaa kokonainen kausi todella heikkoa Kanadan dollaria. Nythän se on ollut alkukauden puolikkaan vielä aika paljon vahvempi ja pitää kaudenaikaisen keskiarvon ylempänä, ja Kanadan dollarin lasku ei sinänsä vielä näy täysimääräisenä. Viime viikkoina se on jopa palautunut alimmista lukemista hitusen (0.68 --> 0.72)
Tässä 2 vuoden USD vs. CAD käppyrä:
XE.com - CAD/USD Chart
En yllättyisi yhtään jos ne laajennusjoukkueet tuodaan kesälle 2017 ja capin pudotus samalla. Se helpottaa sitten seuroja pääsemään joistain soppareista eroon, jotta laajennusjengit saa lattian täytettä ja tasaa tuota ongelmaa. Lisäksi tulee uusia työpaikkoja, joihin sitten jotkut ulosostetutkin voivat siirtyä.
Pierre LeBrun Twitterissä: "Bill Daly says salary cap projection given was around $74 million with the escalator, but a flat cap without the escalator."
Tämän hetkiset ennusteet ensi kauden palkkakattolukemaksi siinä, eli siinä noin $74 miljoonaa eskalaattorin/inflaatiokertoimen (mikä sille se paras nimitys nyt onkaan) kanssa ja ilman sitä pysyisi tämän kauden lukemissa.
Daly on ilmeisesti todennut, että palkkakatto "säilyy ennallaan tai ainakin lähellä sitä". En kuitenkaan nopeasti selailemalla löytänyt tietoa siitä, onko tuossa arviossa huomioitu sitä pelaajayhdistyksen 5 %:n eskalaattorin käyttöä vai ei?
NHL:n ennusteet ovat perinteisesti olettaneet eskalaattorin, koska pelaajat ovat sitä ilmeisesti yhtä poikkeusta lukuunottamatta aina käyttäneet. Vähän kummallista, jos nyt sitten annettaisiin ennusteita muilla perustein.
Aika hämmentävä näkemys, että tänä vuonna yksikään isompi seura ei selvinnyt toiselle kierrokselle.Tänä vuonnahan yksikään isompi seura ei selvinnyt pudotuspelien toiselle kierrokselle. Playoffsit ovat alta kymmenes koko kauden ottelumäärästä, mutta kyllä sillä on väliä, pelaako siellä Rangers, Canadiens ja Hawks vai sitten kyläseurat.
No rahan suhteen on aika paljon eroa sillä meneekö pitkälle Toronto, Blackhawks, Montreal, Boston, Detroit, Rangers vai joku uusi laajennusjoukkue. Jos Toronto pääsisi esim. konferenssin finaaleihin niin ne rahamäärät mitä se tuottaisi olisi jotain järjetöntä.
Oisko tähän jotain lähdettä, kuullostaa sen verran mielenkiintoiselta? Erilaisissa fan-base tutkimuksissa esim. Pens on aika korkealla ja voisi siten kuvitella että fanit niitä ylihintaisia playoff-lippuja, krääsää ja kaljaa ottelutapahtumassakin ostavat. Itsekin mieltäisin niin että sitä enemmän tuloja mitä enemmän ns. ison markkina-alueen perinteisiä seuroja, mutta onkohan tää vaan myytti sitten kuitenkin?Tarkoitin siis tuloja ottelutapahtumista. Forbesin listan top10:stä ainoastaan Caps pääsi toiselle kierrokselle, ja vaikka talousluvuissa lipputulot on ilmoitettu aika ylimalkaisesti, niin kyllä o6- ja kanukkijoukkueilla on karkeasti ottaen potentiaali 1,5 - 2 kertaisiin tapahtumatuloihin näihin tänä vuonna toiselle kierrokselle edenneisiin kyläseuroihin verrattuna.
Niin no on ne hallit pudotuspeleissä täynnä myös "kyläseuroilla". En ole seurannut lippujen hintoja, mutta en nyt usko niillä olevan suurta vaikutusta liigan tuloihin. Järjestävän seuran tuloihin kyllä.Tarkoitin siis tuloja ottelutapahtumista. Forbesin listan top10:stä ainoastaan Caps pääsi toiselle kierrokselle, ja vaikka talousluvuissa lipputulot on ilmoitettu aika ylimalkaisesti, niin kyllä o6- ja kanukkijoukkueilla on karkeasti ottaen potentiaali 1,5 - 2 kertaisiin tapahtumatuloihin näihin tänä vuonna toiselle kierrokselle edenneisiin kyläseuroihin verrattuna.
Tarkoitin siis tuloja ottelutapahtumista. Forbesin listan top10:stä ainoastaan Caps pääsi toiselle kierrokselle, ja vaikka talousluvuissa lipputulot on ilmoitettu aika ylimalkaisesti, niin kyllä o6- ja kanukkijoukkueilla on karkeasti ottaen potentiaali 1,5 - 2 kertaisiin tapahtumatuloihin näihin tänä vuonna toiselle kierrokselle edenneisiin kyläseuroihin verrattuna.
Tämä nyt ei ole kannanotto mihinkään suuntaan muutoin kuin ensi kauden palkkakaton osalta. Lajin ja liigan tulevaisuuden kannalta ihan positiivista, että moni pitkään takunnut seura sai tänä vuonna pudotuspelimenestystä.