Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

NHL ja palkkakatto

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Bosco, 20.06.2011 klo 14.07.

 1. odwaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kepa, PP
  Juu, eli vasta UFA-iässä nuo NTCt ja NMCt mahdollisia, siksi ne alkaa monesti kesken sopimuksen.

  Olikohan Weberin tapauksessa vaikutusta sillä, että oli offersheet?
   
 2. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Niin siis nimenomaan noista sopimuksista on jo hyöty saatu irti kun pelaajat ovat pelanneet huomattavasti halvemmalla parhaat vuotensa minkä jälkeen sopimukset ovat vieläkin olleet niin hyviä, että näiden kaverien sopimukset ovat olleet ihan päteviä eikä ollenkaan rasitteita vanhoilla päivillä. Toki tuossa on ollut riskinsä, kuten Lecavalier. Nyt kun tilipäivä olisikin tulossa niin loukkaantumiset pelastavat ja mitään rasitteita ei näistä tule. Siis tuo on jo jopa todennäköistä, ettei sopimuksen lopussa olla pelikunnossa, oli se sitten jalka joka ei nouse tai aivotärähdykset. Itse en ainakaan pitäisi yhtään vääränä, että noista sanktioita tulisi jos pelaaja ei pelaa sopimustaan loppuun oli se sitten yhden kauden penalti tai varausvuoron menettäminen, mutta jotain kuitenkin.
   
 3. dali Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New jersey Devils, Lamoriellon Enkelit 1987-2015
  Lainaus:
  Tuossa Iljan ensimmäisessä, 17-vuotisessa sopimuksessa oli aika samankaltainen kuin lopulta hyväksytyssä 15 vuoden diilissä. Sopimus/sopimukset poikkesivat tavallisesta häntäsopimuksesta lähinnä siinä, että sopimus ei ollut heti käynnistyessään palkan osalta etupainotteinen (Hossa, Zetterberg, Pronger), vaan sen alussa oli kaksi kuuden miljoonan vuosipalkan kautta, minkä jälkeen sopimuksen kalliit vuodet käynnistyivät. Toinen poikkeus keskivertoihin häntäsoppareihin (Parise, Suter, Weber) oli, että Kovylle maksettu sopimuksesta lainkaan allekirjoitusbonuksia, mitä jaettiin kuin karkkia erityisesti Kovyn sopparin hyväksymisen jälkeen.

  Kovyn 17-vuotisen sopimushiriviön anatomiaa voi ihmetellä täältä.
   
 4. Mounir Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Tuollainen tuli vastaan. Äkkiseltään ei nyt tule mieleen mitkä joukkuuet ovat katossa, mutta saattaa aiheuttaa toimia jo siirtorajalla. Tosin draftipäivästä tulee varmasti mielenkiintoinen jos tuo palkkakaton tiputus on noin radikaali. En tosin tiedä kuinka luotettava tuo lähde on sitten yleisesti ottaen.

  Lainaus:
   
 5. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Board of Governors meetingistä äijät sanoi kuukausi sitten että cap nousee 0 - 3 miljoonaa.

  Ja nyt joku yksittäinen ukko Twitterissä sanoo että voi laskea 4 milliä? Kannattaako ihan jokaiseen tahoon uskoa?

  Varmaan tuo joku ääriepätodennäköinen mahdollisuus on, jos taloustilanne jotenkin menee vielä hankalammaksi. Viimeaikoina CAD on kuitenkin hieman palautunut takaisin.
   
 6. B4rre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
  Lainaus:
  Lainaus:
  Toisin sanoen, jos pelaajat eivät käytä tuota palkkakaton korotuspykälää (tai miten tuon nyt sitten paremmin suomentaisi), niin palkkakatto tosiaan saattaa jopa pudota. Sellaiset pelaajat, joilla on jo pitkä sopimus, todennäköisesti ovat tuota korotusta vastaan, sillä se lisää sulkutilille pidätettävän palkan määrää. Vapaat agentit ovat toki sen puolesta, koska se lisää jaettavissa olevaa kokonaispottia. Näin olen ainakin ymmärtänyt noiden rintamalinjojen pelaajayhdistyksessä kutakuinkin tämän asian osalta kulkevan.

  Eikö noissa kuukauden takaisissa arvioissa kuitenkin oltu otettu huomioon CAD:n jonkinasteinen putoaminen suhteessa USD:hen? Vaikuttaahan tuohon palkkakattoon tietysti moni muukin asia kuin tuo valuutan arvo. En kuitenkaan missään tapauksessa usko, että palkkakatto putoasi neljää miljoonaa, vaikka mitä tapahtuisi. Jos näin kävisi, niin väittäisin, että tuo alkaisi olemaan koko tämän NHL:ssä sovelletun "kovan" palkkakaton lopun alkua.

  Jos kaikki kanadalaiset joukkueet jäävät pudotuspelien ulkopuolelle, niin vaikuttaako tämä isossa kuvassa muuten muuhun kuin siihen, että tv-yhtiöt kusevat verta? Uskoisin, että jonkin verran kuitenkin laskee liigan kokonaistuloja, mutta tämä toki riippuu taas osittain tuosta valuutasta eli kaikki vaikuttaa kaikkeen. Islandersin muutto Brooklyniin oli ainakin tämänhetkisen tiedon mukaan aikamoinen fiasko jne.
   
 7. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  UJ, rullat & NHL-doping
  En mainostaisi Murphyä luotettavana, mutta onhan tuo teoriassa mahdollista. Ennustehan oli joulukuussa, että katto ei juurikaan nouse, mutta siinä ennusteessa oli oletus, että pelaajayhdistys äänestää viiden prosentin eskalaattorin puolesta. PA voi äänestää myös eskalaattoria vastaan. Sen jälkeen varmaan tapellaan, että kuka eskalaattorista lopulta päättää. Liiga on tähän saakka antanut päätösvallan pelaajayhdistykselle, mutta vihjaili jo viime vuonna, että sääntöjen mukaan kyse ei ole PA:n oikeudesta.

  Vaikka jättää koko esklaattorin huomioimatta, niin liigalla on tällä hetkellä kaksi merkittävää ongelmaa: Kanadan dollari ja playoffseihin pääsevät joukkueet. Edellinen on itsestään selvyys, mutta jälkimmäisestä ei niinkään puhuta. Canadiens ja Leafs takovat luonnollisesti kovimpia ottelukohtaisia tuloja koko liigassa, mutta myös Länsi-Kanadan joukkueet ovat setelipainoja sunbeltin ja preerian kyläseuroihin nähden. Tällä hetkellähän NHL:n köyhemmällä puolikkaalla on aika hyvä edustus playoffspaikoilla. Playoffsien ottelumäärä on vain vajaan kymmenyksen koko liigassa pelattavasta ottelumäärästä, mutta kun joukkueiden ottelukohtaisten tulojen erot ovat luokkaa useampikertaiset, niin kyllä sillä on väliä, mitkä joukkueet playoffseja pelaavat.
   
 8. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Näinhän se varmaan on, että spekulaatio perustuu tuon eskalattorin käyttämttä jättämiseen. Mutta olisi hyvin kummallista, jos se juuri nyt jätettäisiin käyttämättä, kun kertaakaan ei ole vielä niin tehty. Mikä olisi pelaajien hyöty, jos 17 jengiä on yli palkkakaton ja alkaisi karmea ulosostojen putki? Aika moni jäisi ilman rosteripaikkaa ja Euroopassa (KHL) ei enää ole isoa rahaa tarjolla, kun rupla on kyykännyt vielä enemmän. Jotenkin en usko että pelaajayhdistys kivenkovaan olisi ajamassa tuota asiaa.

  Itse uskon että tuo capin pudotus voisi tapahtua kaudelle 2016-17, koska sitten capiin vaikuttaa kokonainen kausi todella heikkoa Kanadan dollaria. Nythän se on ollut alkukauden puolikkaan vielä aika paljon vahvempi ja pitää kaudenaikaisen keskiarvon ylempänä, ja Kanadan dollarin lasku ei sinänsä vielä näy täysimääräisenä. Viime viikkoina se on jopa palautunut alimmista lukemista hitusen (0.68 --> 0.72)

  Tässä 2 vuoden USD vs. CAD käppyrä:

  XE.com - CAD/USD Chart

  En yllättyisi yhtään jos ne laajennusjoukkueet tuodaan kesälle 2017 ja capin pudotus samalla. Se helpottaa sitten seuroja pääsemään joistain soppareista eroon, jotta laajennusjengit saa lattian täytettä ja tasaa tuota ongelmaa. Lisäksi tulee uusia työpaikkoja, joihin sitten jotkut ulosostetutkin voivat siirtyä.
   
 9. B4rre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
  Lainaus:
  Kiitos taas erittäin asiantuntevasta vastauksesta. Tuolta kannalta en asiaa ajatellutkaan ja noin perusteltuna se tosiaan kuulostaa minunkin mielestä epätodennäköiseltä, että pelaajayhdistys haluaisi loppujen lopuksi olla käyttämättä tuota eskalaattoria.
   
 10. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
 11. B4rre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
  Lainaus:
  Kuulostaa näin Chicago-fanin näkökulmasta erinomaiselta, jos palkkakatto nousisi tuohon 74 miljoonaan. @Henkka tuossa ylempänä jo perustelikin, miksi pelaajayhdistys erittäin todennäköisesti tuon eskalaattorin käyttää.
   
 12. B4rre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
  Daly on ilmeisesti todennut, että palkkakatto "säilyy ennallaan tai ainakin lähellä sitä". En kuitenkaan nopeasti selailemalla löytänyt tietoa siitä, onko tuossa arviossa huomioitu sitä pelaajayhdistyksen 5 %:n eskalaattorin käyttöä vai ei?
   
 13. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Mä ymmärsin, että tässä arviossa ei ole sitä huomioitu ja joku oli maininnut, että todennäköisesti eivät tule käyttämään eskalaattoria. Luin siitä aamuyöstä tosin HFBoardseilta mun vajavaisella englannin kielen taidolla eli en ole varma.

  @Bosco tapansa mukaan on varmasti paremmin kartalla.
   
 14. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  UJ, rullat & NHL-doping
  NHL:n ennusteet ovat perinteisesti olettaneet eskalaattorin, koska pelaajat ovat sitä ilmeisesti yhtä poikkeusta lukuunottamatta aina käyttäneet. Vähän kummallista, jos nyt sitten annettaisiin ennusteita muilla perustein.

  Tänä vuonnahan yksikään isompi seura ei selvinnyt pudotuspelien toiselle kierrokselle. Playoffsit ovat alta kymmenes koko kauden ottelumäärästä, mutta kyllä sillä on väliä, pelaako siellä Rangers, Canadiens ja Hawks vai sitten kyläseurat.
   
 15. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Tarkistin tuolta toiselta palstalta uudestaan ja tosiaan joku siellä kirjotti, että vielä olisi keskustelun alla käytetäänkö eskalaattoria, mutta seuraava kirjoitti perään tuon saman mitä sinä. Eli todennäköisesti sisältää sen viiden prosentin, kun ei erikseen ilmoitettu.
   
 16. apulais-GM Jäsen

  Lainaus:
  Aika hämmentävä näkemys, että tänä vuonna yksikään isompi seura ei selvinnyt toiselle kierrokselle.

  Jos tarkoitit tv-katsojien määrää, niin sama raha sieltä tulee, olipa tämän vuoden finaalit Chicago - Rangers tai Arizona - Carolina. Mutta saattaahan se tuleviin kausiin heijastua. Sehän on vain hyvä, että taas on Kalifornian joukkue finaaleissa, ja vieläpä uusi joukkue. Ja amerikkalainen finaali on NHL-markkinoiden kannalta paras mahdollinen. Aurinkoinen, suvaitseva ja monikulttuurinen California, Googlesta tunnettu Bay area vastaan periamerikkalainen teräskaupunki Pittsburgh Kauriinmetsästäjästä tunnetussa Pennsylvaniassa. Maistele sitä nimeä: Pittsburgh. Olemme samalla viivalla baseballin ja amerikkalaisen jalkapallon kanssa, niissäkin finaalipari voisi olla San Francisco - Pittsburgh.

  Se nyt on ihan sama, miten kanadalaiset joukkueet pärjää. Silloin jo rikottiin ennätyksiä, kun Toronto pelasi ensimmäisellä kierroksella Bostonia vastaan. Ihan kiva, mutta USA:n markkina on se, mihin pitää keskittyä.
   
 17. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  No rahan suhteen on aika paljon eroa sillä meneekö pitkälle Toronto, Blackhawks, Montreal, Boston, Detroit, Rangers vai joku uusi laajennusjoukkue. Jos Toronto pääsisi esim. konferenssin finaaleihin niin ne rahamäärät mitä se tuottaisi olisi jotain järjetöntä.
   
 18. Duffeldof Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Dallas Stars
  Kanadan jengien menestys tuo massia nyt, mutta Jenkkien menestys tuo pitkällä aikavälillä tuottoa.
   
 19. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Varmasti on merkitystä, mutta tuosta listastasi niin onko Detroit ja Boston jotain rahasampoja sitten vai? Toronto, NY Rangers, Chicago ja Montreal ovat varmaankin niitä tuottavampia NHL:lle (?), mutta tuskin samassa kastissa ovat Detroit ja Boston vai? Ihan mielenkiinnosta kysyn tätä.
   
 20. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  UJ, rullat & NHL-doping
  Tarkoitin siis tuloja ottelutapahtumista. Forbesin listan top10:stä ainoastaan Caps pääsi toiselle kierrokselle, ja vaikka talousluvuissa lipputulot on ilmoitettu aika ylimalkaisesti, niin kyllä o6- ja kanukkijoukkueilla on karkeasti ottaen potentiaali 1,5 - 2 kertaisiin tapahtumatuloihin näihin tänä vuonna toiselle kierrokselle edenneisiin kyläseuroihin verrattuna.

  Tämä nyt ei ole kannanotto mihinkään suuntaan muutoin kuin ensi kauden palkkakaton osalta. Lajin ja liigan tulevaisuuden kannalta ihan positiivista, että moni pitkään takunnut seura sai tänä vuonna pudotuspelimenestystä.
   
 21. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Lainaus:
  Oisko tähän jotain lähdettä, kuullostaa sen verran mielenkiintoiselta? Erilaisissa fan-base tutkimuksissa esim. Pens on aika korkealla ja voisi siten kuvitella että fanit niitä ylihintaisia playoff-lippuja, krääsää ja kaljaa ottelutapahtumassakin ostavat. Itsekin mieltäisin niin että sitä enemmän tuloja mitä enemmän ns. ison markkina-alueen perinteisiä seuroja, mutta onkohan tää vaan myytti sitten kuitenkin?

  Sehän nyt on selvää että jenkkien puolella "kyläseurojen" pelaamat playoffit satavat mannana laariin pidemmällä aikavälillä - kanukit kun tuhlaavat rahojaan kaiken maailman Oilersseihin ja Torontoihin joka tapauksessa, vaikkei playoffeissa olisi näkynyt kymmeneen vuoteen.
   
 22. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Niin pitkät playoff keväät varmasti auttavat pikkuseuroja pääsemään plussalle ja varmasti tuovat lisää faneja. Pitkällä tähtäimellä tämä lienee liigalle parempi kuin se että muutamat suurseurat voittavat joka vuosi
   
 23. apulais-GM Jäsen

  Lainaus:
  Niin no on ne hallit pudotuspeleissä täynnä myös "kyläseuroilla". En ole seurannut lippujen hintoja, mutta en nyt usko niillä olevan suurta vaikutusta liigan tuloihin. Järjestävän seuran tuloihin kyllä.
   
 24. B4rre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
  Lainaus:
  No Pens on ao. listalla 11. ja Särjet 14. Lippujen hinnat näyttävät esim. San Josessa olevan jopa korkeammat kuin esim. Chicagossa oli viime vuonna, joten en oikein jaksa uskoa tähän kaksinkertaiseen ottelutapahtuman tuottopotentiaaliin. Meinaatko että jokainen kanadalaiskannattaja ostaisi joka ottelutapahtumasta uuden paidan tai kymmenen 30 dollarin kaljaa vai mihin tällainen arvio voi edes teoriassa perustua?

  Edit: tässä vielä Forbesin artikkelia keskilipunhinnoista. Valitettavasti viime vuonna vain yksi kanadalaisseura oli pudotuspeleissä, mutta Montrealissa tuottopotentiaali lienee kanadalaisseuroista suurin Toronton jälkeen. Tuosta nyt voi kuitenkin päätellä, että aikamoiset erot näissä on. Täysi MSG tuottaa pelkästään lipputuloja ~3,2x enemmän kuin mitä aavikolla saadaan lipputuloja. Kyllähän tuo vahvasti tosiaan näyttää siltä, että olet ainakin osittain oikeassa tässä asiassa.
   
  Viimeksi muokattu: 03.06.2016 klo 12.53
 25. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Friedmannin mukaan pelaajia on informoitu, että palkkakatto saattaa tippua alle 70:n miljoonan, jos eskalaattoria ei käytetä. Uuden arvion mukaan $72,8 miljoonaa olisi ensi kauden katto, jos tuo viisi prosenttia sitten napataan käyttöön.

  Hullut päivät tulisivat, jos palkkakatto romahtaisi. Kierolla tavalla olis siistiä nähdä tuommoinen skenaario.