Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

NHL ja palkkakatto

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Bosco, 20.06.2011 klo 14.07.

 1. odwaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kepa, PP
  Lainaus:
  Joka vuosihan on puhetta, että eskalaattoria ei haluta käyttää lainkaan. Puheen tasolle on toistaiseksi jäänytkin. PAn yhtenäisyydellekään ei välttämättä tekisi hyvää päätös olla käyttämättä ja täten hankaloittaa sopimuksettomien jäsenten tilannetta, kun kaikki aikaisemmat vuosikerrat ovat nostosta saaneet nauttia. Eli siis jonkun kompromissin keksivät ja palkkakatto on ensi kaudella 73,5-74,5M.

  Kai ne tulot on vähän nousseet, mutta Kanadan dollari on tainnut olla vielä huonommalla kurssilla kuin viime kaudella? Joskus sekin nousee, ehkä vaikuttaa sitten tuloihin.
   
 2. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Kanukkidollari on ainakin noiden käyrien perusteella ollut tämä vuosi vs. viime vuosi (kesältä vuosi katkaisten) suht samalla tasolla. Molempina vuosina keskiarvo jonkun verran päälle 0.75 kurssin.

  XE: CAD / USD Currency Chart. Canadian Dollar to US Dollar Rates

  Tänä vuonna World Cup tuotti lisätuloja ja rahasampo-Classicceja oli muutama aiempien vuosien tyyliin. Lisäksi Kanadan jengejä on menossa playoffseihin, mikä lisää tuloja (loppuunmyytyjen hallien lipunhinnat reilusti korkeampia mitä USA:ssa). Cap nousee tältä pohjalta aivan varmasti.
   
 3. odwaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kepa, PP
  Lainaus:
  World Cup ei muistaakseni vaikuta palkkakaton määräytymiseen lainkaan, miksi vaikuttaisikaan? Pelaajayhdistys järjestäjänä saa osan voitoista ja siitä jaetaan sitten pelaajille. Kanadalaisjoukkueiden pleijaritulot varmaan vaikuttaakin jotain, mutta sitäkin toki valuuttakurssit rajoittaa. Ulkoilmapelien potti tuskin on hirveästi entisestään kasvanut. Tältä pohjalta Capin nousu riippuu edelleen PA:n korotusvarasta.

  Jossain tuli vastaan spekulaatio siitä, että oikeastaan ensi kesänä jos koskaan olisi paikka olla nostamatta cappia, jos siis PA:n näkökulmasta puhutaan. Vegasin mukaantulo luo 23 paikkaa tavallaan tyhjästä, joten pelajien tienaamismahdollisuudet jopa nousisivat vaikkei katto nousisi.
   
 4. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  UJ, rullat & NHL-doping
  Lainaus:

  En tiedä että lainkaan, mutta ymmärtääkseni kahtena edelliskautena ei ole käytetty täyttä viittä prosenttia. Vaikea asia pelaajille, kun liigan tulot polkevat paikallaan. Escrow-prosentti, eli ns. ennakkopidätysprosentti, taitaa nykyään olla 14, tai ainakin niillä hujakoilla ja ymmärtääkseni pelaajat ovat menettäneet jo useampana kautena yli kymmenen pinnaa vuosipalkastaan, eli ovat saaneet vain hiluja escrow-rahastosta takaisin.
   
 5. odwaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kepa, PP
  Lainaus:
  On sitä mun mielestä ainakin vihjailtu, mutta tosiaan kompromissiin on päädytty. Niinkuin varmaan tänäkin vuonna. Escrow-ongelmakin on ongelma vain pelaajien itsensä ansiosta ja juuri siksi sen ratkaisu on hankalaa, jos sitä ylipäätään yritetään. Eskalaattorin käytöllä on luotu olematonta rahaa väliaikaisesti aiemmille UFA-vuosikerroille, niin "pakko" se on tehdä nytkin.
   
 6. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Pelaajayhdistys on käyttänyt tuon 5% eskalaattorinsa täysimääräisenä kahtena edellisenä vuotena, tai oikeastaan voi sanoa että joka vuosi yhtä (2006) lukuunottamatta. Sinä yhtenä kesänä osapuolet sopivat yhdessä ettei eskalaattoria käytetä ollenkaan.

  Kompromissin NHL ja pelaajayhdistys tekivät kesällä 2014 siitä kuinka suuri osa uuden tv-sopimuksen silloisesta tulojen lisäyksestä huomioidaan ennakkoon jo kyseisen kauden palkkakatossa. NHL olisi halunnut koko sen noin $100 miljoonaa samantien huomioitavaksi, mutta pelaajayhdistys vastusti sitä ja kompromissina sitten päätyivät puoleen siitä määrästä.

  Niin ja mitä tulee liigan tuloihin ja niiden polkemiseen paikallaan, niin jos kerran ilman eskalaattoria palkkakatto pysyisi samalla tasolla kun se edellisellä kaudella oli 5% eskalaattorin kanssa, voi siitä päätellä helposti että tulot ovat nousseet. Puhutaan kuitenkin sellaisesta jonkin verran yli $100 miljoonan tulojen noususta, jos ensi kauden cappi ilman viiden prosentin eskalaattoria pysyisi tämän kauden tasolla. Siellä $100 ja $200 miljoonan välillähän se liigan tulojen keskimääräinen vuotuinen kasvu on muutenkin ollut palkkakattoaikakaudella eli kasvu olisi siten normaalilla tasollaan.
   
  Viimeksi muokattu: 18.03.2017 klo 14.55
 7. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  "Flat" tahi pieni nousu, eskalaattorin kanssa sitten ~77 miljoonaa. Jos nyt oikein tulkitsin, niin eskalaattorin käyttämättä jättäminen on aika lähellä.
   
 8. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Nosto 77 miljoonaan olisi jo mielestäni huomattava nousu.

  Olisi mielenkiintoista tietää, että miten paljon esim. ne GM:t, jolla on hyvä tilanne caphitin kanssa, eivät ole katon nostamisen kannalla? Nythän siellä on muutamia jengejä joilla on tai tulee olemaan ongelmia katon kanssa. Eikä Las Vegas välttämättä pelasta näitä joukkueita, koska miksi pelastaisivat. Laajennusdraftin jälkeen Las Vegas voi vaikka tehdä treidejä, joilla ottavat kovapalkkaisia pelaajia, mutta saavat pelaajan ja mahdollisesti varausvuoron/AHL-pelaajan kun tuohon "apuun" suostuvat.
   
  Viimeksi muokattu: 30.05.2017 klo 08.29
 9. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Mirtle kirjoitti pari päivää sitten että palkkakatto tulisi ensi kaudella olemaan vähintään $75 miljoonaa. Tuo tarkottaisi hänen mukaansa että siinä olisi käytetty noin 1.5% eskalaattori. Siinäkin tapauksessa että mitään kerrointa ei käytetä nousisi palkkakatto hänen mukaansa vähintään $74 miljoonaan, eli aika hyvin sitten liigan kokonaistulot nousseet tällä kaudella ilmeisesti. Mutta jonkinlaista eskalaattoria ollaan tulossa käyttämään suurella todennäköisyydellä.

  Lähipäivien aikanahan tuohon saataneen vastaus ja NHL:n toiveena onkin ilmeisesti että tänään viimeistään saisivat pelaajayhdistykseltä vastauksen asiaan ja saisivat ilmoitettua ensi kauden lukeman. Katsellaan.

  Ensi kaudella sitten onkin mielenkiintoinen tilanne kun silloin mukaan astuu Vegas ja tuossa palkkakaton laskukaavassa se jakaja nousee 30 --> 31. Joku voisi laskea että paljonko Vegasin pitäisi tuottaa tuloja jotta tuolla ei pääse olemaan negatiivista vaikutusta palkkakattoon.
   
 10. Mounir Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Jaahas, näyttäisi siltä että palkkakatto alkaa varmistua.

  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
   
 11. ndal88a Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooVee, Tampere
  Lainaus:
  En usko etta mitaan "harskeja" juttuja tehdaan, GM:t tietavat etta kyseessa on suljettu liiga joten jossain vaiheessa pilkka voi osua omaan nilkkaan. Esim. onko treidien suhteen olemassa ketaan ylivoimaista GM:aa? Kaikki tekevat jossain vaiheessa ns. "huonon" treidin eli omasta mielestani seurojen valiset kaupat ovat ns. +/- 0 summapelia. (Tietenkin joku lyhytaikaisesti voi hyotya/maksaa hyvista/tyhmista treideista.

  JOL
   
 12. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
 13. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
 14. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Tuohan on suoraan työehtosopimuksessa määritetty:

  Lainaus:
  Eli nousee ensi kaudella $650,000.
   
 15. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Oho, tattis. Olin käsityksessä, että nuo menevät jotenkin palkkakaton mukaisesti ja määritellään kausi kerrallaan.
   
 16. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  James Mirtle Twitterissä: "NHLPA went with a growth factor of only 1.35% instead of the customary 5%. That should have a positive effect on reducing escrow payments."

  Mirtlen mukaan siis tänä vuonna käytetty ainoastaan 1.35% eskalaattoria palkkakaton määrittämisessä.

  Noiden lukemien pohjalta voi sitten laskea liigan viime kauden kokonaistuloiksi $4.1 miljardia. Eli ensimmäistä kertaa ovat ilmeisesti rikkoneet neljän miljardin rajapyykin. Kaudella 2015-16 ne tulot olivat noin $3.875 miljardia, kaudella 2014-15 ne olivat noin $3.795 miljardia ja kaudella 2013-14 ne olivat $3.62 miljardia.... Nuo lukemat on saatu palkkakaton laskukaavan perusteella ja ovat siten karkeita lukemia. Palkkakatto on aina viime kädessä kuitenkin NHL:n ja pelaajayhdistyksen välisellä sopimuksella asetettava lukema, mutta julkistettujen tietojen pohjalta nuo lukemat ovat varmastikin aika lähellä todellisuutta myös.

  Koska tänä vuonna ei käytetty koko 5% eskalaattoria, niin ensi kaudella Vegasin tulo mukaan palkkakaton laskukaavaan nostamaan jakajan 30-->31 ei tule luultavasti aiheuttamaan ongelmia. Vegasin yksinään ei tarvitsisi tuottaa kuin noin $100 miljoonaa tuloina ensi kaudella, jotta jo tällä 1.35% eskalaattorilla palkkakatto pysyisi ennallaan. Tässä oletuksessa siis huomio pelkästään Vegasissa, mutta sitä nousua tapahtuu varmasti muidenkin joukkueiden keräämien tulojen osalta. Eipä tuon pitäisi olla vaikeaa, eikös siellä kausikortit ole jo myyty loppuun ja kunhan saavat joukkueen kasattua ja fanituotteet pihalle niin ensimmäisenä kautena ne varmasti tulevat myymään hyvin. Sitten jos tuota käytettävää eskalaattoria nostetaan takaisin viiden prosentin tuntumaan ensi kaudella, niin siellä voi olla luvassa isompikin nousu palkkakattoon. Tokihan on muistettava että ensi kaudella ei ole World Cupia, joka taisi auttaa jonkin verran liigan tulojen kasvussa tällä kaudella vaikka ei mikään erityinen rahasampo ollutkaan. Mutta ei se cappi todennäköisesti tule ainakaan laskemaan, vaikka se laskukaava hieman muuttuukin joukkuemäärän kasvaessa yhdellä.
   
 17. odwaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kepa, PP
  Lainaus:
  Ei kai se World Cup edelleenkään vaikuttanut tähän. Tulot jaettiin 50/50 ja PA jakoi suoraan pelaajille, muistaakseni painottaen osallistuneita.
   
 18. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Ok. En ole tuohon perehtynyt ja voihan se tosiaan olla niin että ne World Cup tulot ovat sitten erillään HRR:stä.

  Sen verran tuohon liittyen kuitenkin että viime viikolla Larry Brooks kirjoitti että pelaajat eivät ole vielä saaneet senttiäkään noista World Cup-tuloista.
   
 19. odwaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kepa, PP
  Lainaus:
  Ok, nopeasti asiaa tarkastellen nuo jakoperusteet oli aika vaiheessa vielä turnauksen jälkeenkin. Siis vasta hahmoteltiin sitä, kuinka suuren osan saivat itse turnaukseen osallistuneet, kuinka paljon menee yleiseen jakoon, meneekö eläkekassaan, miten jaetaan joukkueiden sisällä ei-NHL-pelaajille jne. Eivät siis vieläkään ole saaneet päätettyä. Ei sinänsä yllätä, jos pelkästään eskalaattoripäätökseen meni päiviä, kun yritettiin tavoittaa äänestäjiä.
   
 20. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Top 10 Highest Payrolls In NHL History

  Tos on muuten vertailuun nuo "vanhan ajan suurimmat" payrollit.

  Nythän noista on menty reaalipalkoissa jo yli, vaikka cappi alle noiden korkeimpien lukujen edelleen on.
   
 21. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Tuossa on tämän viikon aikana tullut LTIR:stä ilmoille uutta tietoa, eli että kesän aikanakin on mahdollisuus käyttää LTIR:ää. Toronto Maple Leafs toimii tällä hetkellä juuri sillä tavalla ja siellä on joko Nathan Horton ja/tai Joffrey Lupul LTIR:ssä, pitäen huolen siitä ettei heillä ole ongelmia Connor Brownin jatkosopimuksen kanssa.
   
 22. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Tarkoittaako kesä tässä yhteydessä siis jo training campia edeltävää aikaa? Aiemminhan LTIR-mahdollisuus on auennut vasta vähän ennen runkosarjan alkua ja muuten offseasonilla on nuo pitkäaikaisloukkaantuneetkin pitänyt saada capin ylittävän 10% sisään.
   
 23. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Tarkoittaa juurikin tätä nykyistä hetkeä eli parhaillaan Toronto Maple Leafs käyttää tosiaan LTIR:ää.

  Kristen Shilton Twitterissä: "Lou confirms #Leafs are using offseason LTIR. Should have plenty of space to sign Connor Brown."

  Edit. Tässä vielä Friedmanin kommentti asiasta:
  Lainaus:
  30 Thoughts: Summer market for Matt Duchene could still be open - Sportsnet.ca
   
  Viimeksi muokattu: 14.07.2017 klo 12.50
 24. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Mielenkiintoista. Lukitseekohan tuon "kesä-LTIR:n" käyttäminen pelaajan myös "training camp LTIR" -vaihtoehtoon?

  Esim. Hawks on ilmoittanut pyrkivänsä kitkuttelemaan Hossan sopimuksen kanssa kauden alkuun asti ja vasta kauden alettua siirtävänsä sen LTIR-listalle. Näin Hawks saa enemmän liikkumavaraa kaudelle ja siirtotakarajalle. Tässä vaihtoehdossa Hossan sopimus pitää vaan mahtua palkkakaton alle kokonaisuudessaan, kun kausi alkaa.
   
 25. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Lainaus:
  Tuo Detroitin 03-04 on suorastaan legendaarinen. 16 miljoonaa kahteen maalivahtiin (plus Legace muistaakseni päälle millin palkalla), joista Joseph passitettiin välillä farmiin saakka. Ei mennyt ihan kuin elokuvissa, mutta toisaalta: jos sinulla on mahdollisuus palkata Dominik Hasekin tasoinen veskari, kyllä sinä niin myös teet.