Ilmoitukset

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

NHL Entry Draft 2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Pardus, 25.01.2018 klo 21.32.

 1. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes, Meidän peli
  Hughes väläytteli, mutta ei aivan täyttänyt odotuksiani. Pisteitä syntyi toki saman verran kuin pelattuja otteluitakin, mutta ainakin kaksi noista syntyi ylivoimalla. Pitäydyn myös arvioissani siitä, että mailankäsittely, syöttötaito ja luistelu on ihan huippuluokkaa, mutta laukaus on keskinkertainen. Kakko ja Podkolzin olivat mielestäni näissä kisoissa Hughesia parempia. Podkolzinissa vaikutuksen teki erityisesti pojan kokonaisvaltaisuus, vaikka toki väläytteli myös taitopuoltaan muutamaan otteeseen. U18-kisoissa on sitten Podkolzinillekin tarjolla vähän suurempaa roolia, joten niiden jälkeen on tarkemman analyysin paikka. Toivottavasti kaikki kolme noissa kisoissa nähtäisiin.
   
 2. Alamummo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool FC, Miro Heiskanen, Mikko Rantanen
  Lainaus:
  Kuullostaa Jesse Puljujärveltä.
   
  RäpyläRepe ja Vislami tykkäävät tästä.
 3. Backhander Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Mikäs siinä meni metsään?

  Lainaus:
  En yhtään kokonaista, SM-Liiga on niin kaukana pelinä oikeasta jääkiekosta ettei niitä viitsi katsoa. Tästä syystä en arvioikaan Kakon kokonaisvaltaista pelaamista.

  Lisäksi kotimaisen kiekon katsominen ei juurikaan auta arvioimaan pelaajan kokonaisvaltaista pelaamista, isossa kaukalossa on paljon helpompaa puolustaa ja ehtiä puolustamaan.

  Lainaus:
  Cozens ei todellakaan Hockey IQ:n puolesta näytä tämän draftin parhaalta, ei tosin näytä Hughes eikä Kakkokaan. Se on silti aika harvinaista että D-kaudella pelaaja pystyy jatkuvasti tekemään järkeviä ratkaisuja.

  Hughes luottaa liikaa taitoihinsa, mutta tuollaiset asiat voivat hyvin nopeasti muuttua kun pääsee oikeaan valmennukseen ja aikuisten sarjaan pelaamaan.

  Siihen toki vaikuttaa paljon onko pelaajan älykkyysosamäärä lähempänä Jesse Puljujärveä vai normaalia ihmistä.

  Podkolzin nousee tuossa kategoriassa ehkä parhaiten esiin.

  Itse näen Cozensissa paljon Jeff Carteria, paremmalla luistelulla varustettuna. Mitä luultavimmin Cozensista ei tule koskaan hyvää puolustavaa pelaajaa, mutta itse uskon että tulee kuitenkin hyökkäyspäähän tehokas pelaaja.
   
 4. Snagari Jäsen

  Lainaus:
  Sanoit, että Kakko on heikko nopeissa käännöksissä ja suunnanmuutoksissa. Ei ole, hän on niissä draftiluokkansa parhaita ellei paras. Aika pahasti metsään.

  Sanoit, että Ilari Filppula kääntyy terävämmin kuin Kakko. Taas väärin ja taas metsään.

  Sanoit, että Kakon ominaisuudet eivät tule paremmin esiin pienessä kaukalossa. Sanoit, että Kakon osakkeet laskevat kun nähdään hänen luisteluaan pienessä kaukalossa. No, ne tulivat paremmin esiin ja osakkeet nousivat. Menit metsään.
   
  Rene Saari, sakkr, khufu ja 15 muuta tykkäävät tästä.
 5. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Alex Turcotte on kuulemma palannut loukkaantumisensa jälkeen pirteänä kentille ja esim. Hfboardsilla häntä pidetään draftin lupaavimpana kahdensuunnan sentterinä.

  Mikäli jatkaa kauden loppuun yhtä vahvasti ja pysyy terveenä, niin on hyvin todennäköisesti top 10 kamaa kesän draftissa.
   
  Lico tykkää tästä.
 6. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Mutta kuinka hitaasti tuo Cozens oikein kääntyy, kun hän on jopa Kakkoa huonompi siinä arviosi mukaan? Siis Kakkoa, jonka heikkoudeksi nimeät nimenomaan nopeat käännökset.
   
 7. Backhander Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Kakko ei ole parhaita eikä lähellekään paras nopeissa käännöksissä, eri planeetalta kun verrataan Hughesiin.

  Väitän edelleen että Ilari Filppula kääntyy terävämmin.

  Jos sinun mielestä Kakon ominaisuus on nopeat käännökset ja suunnanmuutokset, ne eivät todellakaan tulleet paremmin esiin.

  Sen myönnän että minut yllätti täysin Kakon kyky ja halu ajaa maalille, siitä pientä osakkeiden nousua minun silmissäni.

  Minä pysyn kannassani ja sinä saat muodostaa omat mielipiteesi, itse odotan Kakolta granlundmaista uraa NHL:ssä, hyvä 1-2 ketjun laituri. Kiekonhallinnan ja kulmapelaamisen kanssa tulee olemaan ongelmissa alkuun. Kypsynee parissa kaudessa n. 65 tehopisteen pelaajaksi.

  Jos käykin niin että Kakko painelee NHL:ään ensi kaudella ja tekee PPG-tahdilla pisteitä niin voin kyllä itse tänne kirjoittaa että meni metsään.

  Tähän mennessä ei ole vielä mikään sanomisistani mennyt metsään vaikka sinä olisitkin eri mieltä.
   
 8. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen
  Aina sitä oppii uuusia asioita, eli jos pelaaja tekee yli PPG-tahdilla pisteitä niin hän on parempi kuin Ilari Filppula nopeissa käännöksissä ja suunnanmuutoksissa. On muuten NHL:ssä aika monta Ilaria huonompaa luistelijaa sitten.
   
  Maatta ja Rene Saari tykkäävät tästä.
 9. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Lainaus:
  Kannattaa ottaa huomioon, että kyseisen nimimerkin otanta Ilarin peleistä on varmaan Grand Rapidsin ajoilta kaudelta 2010-11, koska ei europelejä seuraa.
   
  Maatta, Rene Saari, sakkr ja 8 muuta tykkäävät tästä.
 10. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Vaihtopenkille vaan vaihtoterää ja tarvittaessa pyörempää alle. Sitten jatkoajalla, kun on tilaa, niin lyödään retkiluistimenterät tilalle. Vähän kuin nytkin pro-ukot taitavat vaihtaa mailaa tilanteen mukaan. Kehitys kehittyy?
   
  Maatta tykkää tästä.
 11. Snagari Jäsen

  Lainaus:
  Joku järki näihin sun juttuihin täytyisi saada. Minkä ihmeen takia Kakolle tulisi vaikeuksia kulmapelaamisen kanssa alkuun, kun on koko vuoden dominoinut Liigassa siellä kulmissa ja sama homma jatkui WJC:ssä. Se nyt on yksi osa-alue, jonka kanssa ei varmasti tule ongelmia. Ongelmia voi tulla esim. suoranopeudessa ja kestävyydessä, koska Kakolla alkaa piiputtaa aika nopeasti.

  Sinä sanoit, että Kaapo Kakon nopeat suunnanmuutokset ovat samalla tasolla kuin Laineella ja Puljujärvellä. Tuo on aivan naurettavaa pötypuhetta. Aivan absurdi väite. Videosulkeiset:

  https://twitter.com/DraftLook/status/1081752253487181825
  Suunnanmuutos, jolla turnauksen tähdistöön valittu sentteri Poehling putoaa täysin kyydistä.

  https://twitter.com/TheDraftAnalyst/status/1081365695345111040
  Nopeita käännöksiä, joilla pelaa loistavan maalipaikan Sveitsiä vastaan.

  https://twitter.com/DraftLook/status/1081741812191027200
  Kakko luistelee Q.Hughesin rinnalla, joka oli kisojen parhaita luistelijoita ja NHL-kaliiberin puolustaja. Sen jälkeen alistaa Hughesin veljeksiä puhelinkopin kokoisessa tilassa.

  "Blessed with incredibly soft hands and tight-quarter quickness, Kakko is a reliable stickhandler who uses timing plays to either get open or create space for his linemates. It’s hard to call a bigger winger elusive, but Kakko’s shiftiness is both rapid and unpredictable — he constantly lures defenders into a compromising position before exploiting the smallest of windows into an unabated path to the goal." - thedraftanalyst.com

  Vaikuttaa siltä, että olet joko erittäin huono arvioimaan pelaajia mikä on ihan hyväksyttävää ei siinä mitään tai et vain pysty myöntämään olleesi väärässä.

  Suosittelisin nyt vaikka sellaista tehokasta tunnin YouTube-scouttausta, jolloin pääsisit edes vähän kärryille minkälainen pelaaja se Kakko oikeastaan on vahvuuksiltaan ja heikkouksiltaan. Parasta tietysti olisi katsoa kokonaisia pelejä, mutta se on kohdallasi pois vaihtoehdoista, syynä mikäs muukaan kuin perus 15-vuotiaan änäriveijon klassinen "vain P-Amerikassa pelataan oikeaa jääkiekkoa".
   
  Maatta, Rene Saari, sloke ja 16 muuta tykkäävät tästä.
 12. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Onkohan täällä kaikilla rapala huulessa? Eihän kyseinen käyttäjä voi tosissaan olla.
   
 13. Backhander Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Onko se sinun mainostama Liiga sama SM-Liiga jossa on dominoinut aika monta pelaajaa joilla ei ole mitään asiaa NHL:ään? Sama liiga jossa Kakko pelaa Ohtamaata, Seikolaa tai Martti Järventietä vastaan?

  Ehkä se on erilaista pelata Riellya, Josia, Dahlinia tai vaikkapa Byfuglienia, joka saattaa vauhdilla ajaa yli, vastaan pienessä kaukalossa.

  Granlundkin taisi dominoida ihan jokaisella osa-alueella siellä ja siirryttyään NHL:ään ei hänen yhdestäkään vahvuudesta voinut nostaa mitään esiin. Kovalla työllä on sitten noussut top-6 pelaajaksi siellä missä oikeaa jääkiekkoa pelataan.

  Kakko pysähtyy kyllä nopeasti ja arvaamattomasti, mikä on osoitus peliälystä. Mutta kaarrokset ovat mielestäni liian laajoja kun lähtee uudestaan liikkeelle. Ja kertauksena, Kakon valtavan hyvä mailankäsittely auttaa tuolla kulmissa. Noissa klipeissä ei ole mitään joka sen kumoaisi.
   
 14. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Miten sinulla voisi ollakaan mitään käsitystä Ohtamaasta, Seikolasta tai Martti Järventiestä kun et eurolätkää seuraa?
   
  Maatta ja Rene Saari tykkäävät tästä.
 15. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Lainaus:
  Ok, eli Liigassa pelaavia junnuja ei siis voi arvioida, koska iso kaukalo ja huono taso. Sen sijaan samanikäisiä junnuja vastaan pelatuissa peleissä pienessä kaukalossa näkee varsin hyvin miltä peli tulee näyttämään Byfuglienia ja Dahlinia (!? :D) vastaan.
   
  Maatta, Rene Saari, Moses ja yksi muu tykkäävät tästä.
 16. Lecavalier Jäsen

  Täällä kun on Kakosta paljon puhetta, niin laitetaan nyt oma profilointi kaverista, kun otantaa tältä kaudelta löytyy runsaasti.

  Kakon suurimmat vahvuudet ovat mailankäsittely, kiekkokontrolli, nopeat sekä terävät käännökset pienessä tilassa, syöttötaito ja kiekon suojaaminen. Ehdottomasti pelityyliltään muistuttaa jonkin verran Forsbergia ja Matthewsia. Osaa sijoittua hyvin kentällä, puolustuspelaaminen hyvällä tasolla ikäisekseen ja mikä tärkeintä, tunnistaa yleensä oikean ratkaisun. Paljon on hyvää siis kaverin pelaamisessa, eikä voida puhua, että hyvällä fysiikalla pelkästään olisi dominoinut juniori-ikäisenä. Luistelunopeus ja voimataso tulevat vielä kehittymään ajan myötä ja Rautalan talliin kuuluminen ei varmasti pahenna tämän tavoitteen saavuttamista.

  Kaiken kaikkiaan Kakko on turvallinen valinta ensi kesänä hänet varaavalle joukkueelle. Voimahyökkääjä, jonka vahvuudet ovat peliälyssä ja syöttötaidossa, on varmasti haluttua tavaraa. En usko, että Kakolla tulee olemaan ongelmia sopeutumisessa NHL:aan. Vaan pikemminkin sebastianahomaisesti pystyy muokkaamaan pelaamisensa lyhyessä ajassa uuden pelityylin piiriin. Tätä tukevat Kakon vahvuudet, jotka ovat ne nykykiekkoilijalle tärkeimmät, eli terävä pelipää taito-ominaisuuksien rinnalla.

  Suurimmat riskit hyökkääjien kohdalla floppiin ovat Puljujärven ja Lawson Crousen tapaisilla kavereilla, kenellä heikkoutena on tilanteiden tunnistaminen, jossain määrin pelikäsitys ja kun vahvaan fysiikkaan ei enää pysty turvautumaan miesten kanssa pelatessa, niin pitäisi nahka pystyä luomaan uudelleen, kun pelkkä vahva suoraluistelu ei enää riitäkään. Eli vaikka Kakosta puhutaan pelityylinsä puolesta jossain määrin voimahyökkääjänäkin, niin en todellakaan näe riskiä suureen floppiin hänen kohdallaan,
   
  Rene Saari, Pewros, Vatman ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 17. Backhander Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Eikö ne enään opeta someaikana koulussa lukemaan? Tuijotetaanko siellä vaan älypuhelimia nykyisin? Varmaan siitä voi syyttää huonoa kasvatustakin, koska meillä ainakin tenavat lukee kotona eikä räplää puhelinta jatkuvasti.

  Voi arvioida, mutta dominointi Lasse Kukkosta vastaan (kuten alkiperäinen väite oli) tai nuorten turnauksessa ei ole mikään todiste siitä että voisi tehdä saman NHL:ssä.

  Mikä vitun kiire teillä on väitellä siitä kenen ennuste on parempi? Siitä saa viitteitä ensi syksynä ja parin vuoden sisään voidaan todeta kuka oli oikeassa.
   
 18. Manazeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Man United, Flyers, Kolme leijonaa, PJK
  Lainaus:
  Eikö ne enää opeta someaikana koulussa kirjoittamaan?
   
  Patahaukka, Huppu, Alamummo ja 13 muuta tykkäävät tästä.
 19. adolf Jäsen

  Kakossa on ihan hirveän paljon samaa Rantasen kanssa. Älyttömän vahva kulmissa ikäisekseen, hyvä luistelija, hyvä suojaamaan kiekkoa, syöttötaito ja pelinymmärrys hyvää luokkaa. Pelinymmärryksellä tarkoitan sitä että Kakko malttaa pysyä kiekossa silloin kun tilanne sitä vaatii, eikä lähde pakottamaan peliä.

  Ainakin alkukaudella kun TPS:n pelejä vielä enemmän katsoin, niin isoin kehityskohde mielestäni on puolustuspelissä. Ei sitä siniviivan tuntumassa seisoskelua NHL:ssä yksikään koutsi pitkään katsele, vaan siellä omalla alueella on oltava aktiivisempi. Laukausta voisi myös kehittää, koska Kakko on vielä vähän ehkä liikaa pass-first pelaaja. Vaarallisuutta tulisi vielä lisää, jos laukauskin olisi isompi uhka.

  Potentiaali on minusta olla tuollainen ykkösketjun piste per peli pelaaja NHL:ssä. Riippuen vähän mikä jengi hänet varaa, niin on hyvät mahdollisuudet napata paikka Svechnikovin tapaan heti ensimmäisellä kaudella NHL:stä.
   
  Avuton tunari tykkää tästä.
 20. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Lainaus:
  Kyllä minun lapset ainakin ovat oppineet koulussa lukemaan, mutta en tiedä mitä laitteita siihen käyttävät. Tosin emme asu Suomessa, joten vaikea sanoa opitaanko Suomessa vielä.

  Miten kenenkään pelityyliä tai tekemisiä voi sitten ylipäätään arvioida ja ennustaa, jos eivät ole NHL:ssä pelanneet peliäkään? Jos joku väittää, että Kakon pelin vahvuutena on nopeat käännökset pienessä tilassa ja sinä väität muuta, niin miten sitten voit ennustaa hänelle Granlundin tyylisiä pisteitä NHL:ssä ilman, että annat muille samoin tilaa ennustaa ja arvioida muuta? Varsinkin niiden, jotka ovat nähneet Kakon pelejä enemmän kuin sinä? Minä en ole nähnyt yhtään Kakon Liiga-ottelua ihan siitä samasta syystä kuin sinäkin, eli en seuraa Liigaa, kun pelit tulevat alkuyöstä täkäläistä aikaa. Koetan tässä vain vähän puolustella näitä, jotka osaavat kaverin pelaamista kiitettävästi arvioida näkemänsä (kenties monen kauden) perusteella.
   
  Alamummo ja Rene Saari tykkäävät tästä.
 21. Karpat46 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Haa! I see what you did there. Ehkä sun on tosiaan järkevä perääntyä nyt ja tulla kertomaan totuus parin vuoden päästä, se olisi todella mielenkiintoista! Jos muut täällä kuitenkin voisi jatkaa turhaa spekulointia siihen asti?
   
 22. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Ei ilmeisesti ainakaan ole joskus oikeinkirjoitusta opetettu. Tästä puuttuu enää muutama henkilökohtaisuus laskutaidosta ja maantiedosta, kaikkihan kuitenkin tietää, että Kakko on Suomesta, niin sen on pakko olla paska.

  Itse odotan mielenkiinnolla, että missä näemme kevään aikana Kakkoa. U18-kisoissa olisi kiva vertailla muihin saman ikäluokan pelaajiin, mutta toisaalta voisi herralle olla kovempiakin kisoja tarjolla.
   
 23. Bob Maali Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jamaica Bobsled Team
  Lainaus:
  Eivätkö. Ne on monikkomuoto.
   
  Rene Saari, LostHorizon & Manazeri tykkäävät tästä.
 24. Moderaattorit Jäsen

  Kielioppi on harvinaisen mielenkiintoinen puheenaihe, mutta aiheesta voitte jatkaa vaikka täällä. Tämän ketjun aihepiiriin pilkunviilaus ei kuitenkaan kuulu.

  Pään aukomisen vähentämistä kannattaa myös harkita.

  Terveisin
  Modet
   
  Maatta tykkää tästä.
 25. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Se on se meidän jätkä. #loseforTurcotte
   
  secord tykkää tästä.