Ilmoitukset

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

NHL Entry Draft 2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Pardus, 25.01.2018 klo 21.32.

 1. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
 2. Apheu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Tuossa Hughesin pelityylissä on pari sellaista riskitekijää, joita taas Kakolla ei ole. Hughes pelaa jotenkin vähän samaan tapaan kuin McDavid, mutta ei vain ole miltään ominaisuudeltaan yhtä hyvä. Junioreissa painaa jalalla ja pikkukikoilla ohi, mutta jos jo puolen vuoden päästä pitäisi olla NHL-seuran ykkösvarauksena kaukalossa, ei itseäni yllätä, jos mies ei mitään McDavid, Matthews -tyylistä sisäänajoa pysty tekemään.

  Toisaalta Hughesin valtti on siinä, että on noinkin hyvä pisteidentekijä, vaikka onkin aika raakile, jolloin hän ei saa fyysisyydestä mitään etua - pitää pärjätä jalalla ja peliälyllä.

  Kakko taas on todella "safe" -valinta. Lähes varma mikkorantasmainen 60-90 pisteen laiturisentteri, joka on monipuolinen hyökkääjä pelin jokaisella osa-alueella. En oikeastaan tiedä, onko Hughesin katto paljoa korkeampi, mutta näyttävämpänä jenkkiriplailijana tuntuu vievän kuitenkin sen 1st overall -paikan.

  Matthews oli ihan käsittämättömän kova Helsingin kisoissa. Hänen pelinsä näytti niin helpolta, että siitä tiesi, että on todellinen superstara show'ssa. Hughes taas yritti vimmatusti, mutta vähän näytti väkisinvääntämiseltä.

  En ole nähnyt Hughesin pelejä vielä tarpeeksi, jotta voisin tehdä syvempää analyysiä. Missään nimessä yhtä riskitön ja varma kortti hän ei ole, mitä esim. MacKinnon, McDavid, Matthews, Hischier ja kumppanit ovat olleet viime aikoina.

  Se, mitä minä olen nähnyt, Kakko on varma ykköskentän laituri NHL:ssä tulevina vuosina. Hughes voi sitä olla, mutta voi myös olla ongelmissa ja jäädä sellaiselle jonathandrouin -tasolle, jossa liikkeellä ja kiekkonäppäryydellä tekee pisteitä kohtuullisesti, mutta ei kuitenkaan ihan siinä määrin, mitä ykköskentän kaverilta pitäisi odottaa.
   
 3. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Kisoja kun katsoi, niin epäilen muuten todella vahvasti ettäkö Jack Hughes olisi 180 cm pituinen. Näytti todella pieneltä jäällä, eikä ole kovinkaan epätavallista että hokimaailmassa noita pituuksia vääristellään.

  E: No, on 178 cm ilmeisesti, mutta silti.
   
  Viimeksi muokattu: 07.01.2019 klo 21.27
 4. Backhander Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Hohhoijaa. Kyllä osalla porukasta junioriturnauksen ratkaisumaali muuttaa kaiken paskan kullaksi.

  On Kakolla aika pitkä matka varmaksi 60-90 pisteen pelaajaksi. Mikä vittu edes on 60-90 pisteen pelaaja, joka toinen kausi pelaa kuin Granlund ja joka toinen kuin Rantanen? Aika iso marginaali. Itse näen Kakossa tuollaisen Granlundin tasoisen pelaajan maksimissaan.

  Yllättävän harva täällä nostaa Dylan Cozensin nimeä esiin. Mielestäni nousee Podkolzinin ja Kakon kanssa taistelemaan 2.paikasta. Iso kaveri joka osaa luistella, luistelee muuten paremmin kuin Kakko. Kakko on oikeastaan edellä Cozensia ainoastaan nopeissa käännöksissä ja käsien taitavuudessa ja menee vähän hanakammin maalille.

  Oma järjestykseni sen perusteella millaisen uran tulevat nähdäkseni tekemään NHL:ssä:
  1. Hughes
  2. Cozens
  3. Podkolzin
  4. Kakko

  Podkolzin on tietysti vähän kirjoittamaton kortti kun ei tiedetä milloin aikoo isoon liigaan siirtyä.
   
 5. Apheu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Jos tämä oli minulle tarkoitettu, niin kuvitelmani Kakosta ei muuttunut sen kummemmin, vaikka ratkaisumaalin onnistui tekemään. Muutenkin kirjoitin enemmän viestissäni nimenomaan Hughesista, kun häntä tuli nyt kisoissa jonkin verran nähtyä muutenkin, kuin vain highlighteissa.

  Lainaus:
  No enkö minä nyt tätä tarpeeksi avannut? Väännän sitten vielä rautalangasta;

  Kakon peli ei perustu pelkkiin tehopisteisiin, vaan hän pystyy monipuolisesti auttamaan joukkuetta; johtoasemassa puolustaessa johtoa, erinomainen suojaamaan kiekkoa vastustajan kulmissa ja täten esimerkiksi kuluttamaan aikaa, ja puolustuspään peli myös hyvällä mallilla ikäisekseen. Nämä kaikki ovat tärkeää osaamista joukkueen kärkihyökkääjältä.

  Ja luuletko todella, että pelaajat vetävät joka kausi samat tehopistemäärät? Katsoppa vaikka Claude Girouxin statseja, 16-17 kaudella 82 peliä 58 pistettä, viime kaudella 82 peliä 102 pistettä. Jos haluaa sanoa yhden pistemäärän, niin Giroux olisi varmaan sitten sellainen peruskauden 80 pisteen pelaaja. Tällä logiikalla, jos nyt yhden pistemäärän haluat, Kakko olisi uransa aikana keskimäärin 75 pisteen pelaaja vaihteluvälillä 60-90.
   
 6. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Olen ymmärtänyt, että Kakko on pelannut 17-vuotiaaksi melko hyvin miesten parissa Liigaa. Ei kait täällä kukaan tuon yhden maalin perusteella ole Kakkoa jalustalle nostanut? Ja en tiedä kuinka moni nimimerkeistä ehtii seuraamaan Dylan Cozensia WHL:ssä, mutta veikkaisin ettei kovin moni. Ehkä siksi hänestä ei täällä paljoa kohista.

  Kristallipalloa minulla ei ole, mutta ihan puhtaasti tunnepitoisista syistä veikkaan lopulta Podkolzinin olevan näistä paras. Tosin näistä mainituista pelaajista jokainen omaa kovan potentiaalin, mutta matka on vielä pitkä tähdeksi NHL-kiekkotaivaalle. Joku muuten osuvasti vertasi Jack Hughesia Clayton Kelleriin ja se sopii jopa paremmin pelityylejä verratessa kuin aiemmin mainitsemani Gaudreau.
   
  aessi tykkää tästä.
 7. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Kiitos, että pidät foorumia huulia nostattavalla tasolla. Kun nimimerkin näkee, niin tietää, että on taattua tavaraa tulossa.

  Kakon maksimin laittaminen Granlundin tasolle on melko raaka veto. Kuinka suuri veto otetaan siitä, että Kakko viiden vuoden sisään rikkoo Granlundin piste-ennätyksen?
   
  MustaHaukka, Oskar, Arturo ja 6 muuta tykkäävät tästä.
 8. khufu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Peliitat
  Kun nyt kuitenkin puhutaan aina erittäin epävarmasta tulevaisuuden ennustamisesta ja itse varaaminen perustuu väkisinkin subjektiivisiin näkemyksiin ja joukkueiden senhetkisiin tarpeisiin, niin olisi varmaan paikallaan antaa hiukan tilaa myös muiden mielipiteille. Ja jos nyt puhutaan pelaajien suorituksista useiden kausien yli, niin vaihteluvälin antamisessa on aika paljon enemmän järkeä kuin sanoa, että pelaaja x on 75 pisteen pelaaja. Jo pelkästään siksi, että jälkimmäisessä esitystavassa on keskustelunaihe huomioiden naurettavan monta merkitsevää numeroa. Lisäksi mitään 75 pisteen pelaajia useiden kausien yli ei käytännössä ole, 60-90 pisteen pelaajia löytyy paljon helpommin.

  Varaustilaisuuden top-listoihin on hiukan vaikea ottaa kantaa, kun kärkiäijistä tarvittavaa otosta edes vähän alusta on vain yhdestä kaverista. Lisäksi kaverit pelaavat ympäri maailmaa tasoltaan ja luonteeltaan täysin erilaisissa liigoissa. Kakko on hyvä, mutta mitään varmaa ykköskorin pelaajaa en hänestä uskaltaisi tässä vaiheessa luvata. Toki kaikki mahdollisuudet siihen on.

  Näkisin pelaajatarkkailijoiden tehtävän kiteytyvän kahteen kysymykseen: miten hyvin kunkin pelaajan vahvuudet on siirrettävissä NHL-kaukaloihin, ja miltä osin vahvuuksia voidaan vielä vahvistaa ja heikkouksia kehittää? Vähiten innoissani olisin pelaajasta, joka hallitsee junnupelejä fyysisillä ominaisuuksillaan, mutta jonka pelikäsitys ja sitoutuminen on vajavaista.

  Kakolla on mielestäni hyvä, mutta ei poikkeuksellisen erinomainen pelikäsitys (vertailukohtana mm. Rantanen). Vahvuudet kuten kiekonkäsittely ahtaassa tilassa ja nopeat suunnanmuutokset on siirrettävissä NHL-kaukaloihin, mutta yksinomaan näihin nojaamalla pojasta ei tule tähtiluokan NHL-pelaajaa. Lisäksi fysiikkaa on edelleen kehitettävä, jotta em. vahvuuksia on mahdollista NHL-kaukaloissa hyödyntää. Tästä en ole kovin huolissani, pelaajan sitoutuminen on kunnossa, voimaharjoittelu on vasta aloitettu ja limiitti ei tule ihan heti vastaan. Mielestäni Kakko tarvitsee fysiikan lisäksi vielä hiukan nöyryyttä ja monipuolisuutta kiekolliseen peliin, lisää luisteluvoimaa sekä paremman laukauksen, jotta hän voi tehdä todellista tuhoa NHL-kaukaloissa. Kyky monipuolistaa omaa kiekollista pelaamista ja hammastikkua muistuttavan mailan vaikutus laukaukseen ovat näistä omasta mielestäni suurimmat riskit. Kokonaisuutena en kuitenkaan näe Kakon riskitasoa NHL-varauksena kovin korkeana, mielestäni tulee melko todennäköisesti tekemään vähintään kohtuullisen NHL-uran.

  Hughesin pelaamisesta on koosteiden ja juuri pelattujen junnukisojen jälkeen edes pieni otos, ja tämän perusteella kaveri ei näytä juuri Kakkoa kummemmalta. Liikkuu ja käsittelee kiekkoa erittäin sulavasti, ja fysiikassa on mitä ilmeisemmin vielä kehitettävää. Selvisi kuitenkin fyysisistä puutteista huolimatta U20 kisoissa kamppailutilanteissakin kohtuullisesti. Ihan mitään MacKinnon tai McDavid -tason räjähtävyyttä en mielestäni kaverissa näe, ja tätä ei mielestäni enää punttisaliltakaan haeta vaikka voimatasot varmasti paranevatkin. Kokonaisuutena Hughes on epäilemättä suht varma NHL-pelaaja, ja pelipaikka ja pohjoisamerikkalaisuus huomioiden Kakko saanee tehdä keväällä melkoisia urotekoja jos aikoo ykkösvaraukseksi. Raa'assa suoritustasossa ja potentiaalissa ero ei kuitenkaan vaikuta pienellä otoksella kovin suurelta näiden kahden välillä.
   
 9. Lecavalier Jäsen

 10. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen
  Lainaus:
  Näkyvämpi toki kun kiekonmenetyksiä ja harhasyöttöjä tuli useita finaalissa. Pronmanin mietteet:

  Jack Hughes, C, USA, 2019: Jack Hughes missed half of the tournament due to an injury, but when he was healthy he played well and USA’s coach trusted him with plenty of ice time. His skating is off the charts and anytime he’s around the play he adds an extra gear to the pace. He showed flashes of his playmaking ability but it wasn’t consistent. He didn’t hurt his draft stock but didn’t do a ton to move the needle.

  Kaapo Kakko, LW, Finland, 2019: Kakko scored the Golden Goal but also was an important player for Finland throughout the tournament. He showed a lot of skill and offensive creativity and made some unique plays. He combined that by showing he could overpower guys despite being a double underage, just as he’s done versus men. His speed’s never been great for me but he looked pro-average here. His strong tournament and great Liiga season combined with his skills have made me think the top of the draft is a 1A/1B situation

  Pronman's 2019 World Junior Championship wrap: Standouts,...
   
  jalperi tykkää tästä.
 11. Johnnie Jäsen

  [ Lainaus:
  Menee nyt hiukan offtopiciksi, mutta muistan ihan alusta asti hymyilleeni sille, kuinka palstan vanhat parrat vuosi vuoden jälkeen manasivat palstan nykytilaa ja keskustelun tasoa. En tiedä olenko tullut itsekin vanhaksi, mutta jotenkin tuntuu nyt jo itsestäkin, että ihan viime vuosina meininki on mennyt etenkin täällä NHL-osiossa yhä enemmän HFBoards/Iltalehden kommenttiosio -tyyliseen pippelimiekkailuun - asiallisempaan kirjoitusasuun naamioituna kylläkin. Viestien pääsisältönä tuntuu monella kirjoittajalla olevan vain oman mielipiteen ylivoimaisuuden ilmaisu, tunnusmerkkeinä tälle vittuilu, vähättely ja kanssakirjoittajan viestin perimmäisen sisällön täydellinen ohittaminen. Varsinaiseen keskusteluun ei viitsitä ryhtyä, koska ovathan kaikki eri mieltä olevat vain typeryksiä, jotka eivät välttämättä niin jääkiekon päälle edes ymmärrä. Laineen ketju parhaana esimerkkinä tästä. Toki itsellänikin kirjoitustyyli oli - ja on varmaan jossain määrin edelleen - melko kärkäs ja joskus jopa riidanhaluinen. Oma pyrkimykseni on kuitenkin aina ollut "oikeissa" keskusteluissa pitää viestit sisältökeskeisenä, vaikka pieni piikittely olisikin sitten kuulunut asiaan. Onnistumisprosentista en kylläkään mene takuuseen. Onneksi vielä tänäkin päivänä valtaosa kirjoittajista kuitenkin pystyy asiallisiin ja hyvin tekstiksi purettujen näkemyksien ilmaisuun, mikä pitää Jatkiksen keskustelupalstan edelleen Suomen ylivoimaisimpana tiedonhankinnan lähteenä ja kiekkotietämyksen kehittäjänä.

  En sulje myöskään pois sitä vaihtoehtoa, että jupinani johtuvat palstan nykytilaa enemmän tosiaan siitä, että olen itsekin tullut jo (palstan mittarilla) vanhaksi.
   
  khufu, Virveliä kainaloon, Leon ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 12. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen
  Lainaus:
  Tullut itsekkin pistettyä sama merkille, mutta varmaan johtuu juuri siitä, että tälle puolelle on ajautunut vaan puhtaasti enemmän kirjoittajia kun suomalaisten määrä on taas kasvussa NHL:ssä ja noita ihan kärkipelaajiakin löytyy useita. Eihän täällä aikaisemmin ollut edes nämä pelaajien omat ketjut kovinkaan suosittuja, parilla pelaajallahan noita taisi olla muutenkaan kun mennään ajassa taaksepäin aikaan ennen Granlundia.

  Lainaus:
  Jollain tapaa itselle tulee Kakosta muten mieleen juuri Matthews, toki hänellä on vielä aika paljon kehityskohteita siinä missä Matthews oli jo tässä vaiheessa valmis pelaamaan NHL:ssä. Toivottavasti Kaapo jaksaa treenata sitä laukaustaan, potentiaalia olisi kuitenkin olla aika kova maalintekijä noilla ominaisuuksilla. Sen kulmissa pyörimisen ja pelin suoraviivaistamisen saa varmaan aika nopeasti kuosiin kun hyppy tulee NHL:n puolelle.
   
 13. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Joo kyllähän Kakko oli ihan paskaa ennen tuota ratkaisumaalia ja muuttui kertarysäyksellä kullaksi. Kukaan ollut kuullutkaan koko jätkästä aiemmin.
   
  khufu, Pewros, MustaHaukka ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 14. Snagari Jäsen

  Lainaus:
  Klassisen vastajännärin tunteenpurkaus. Sama kaveri kommentoi ketjuun aikaisemmin seuraavaa:
  Lainaus:
  Eipä paljoa enempää voi metsään mennä.
   
  Wilderness, khufu, Pewros ja 18 muuta tykkäävät tästä.
 15. Kari Runk Jäsen

  Lainaus:
  @Snagari sopivasti lainasi jo ylle edellisen viestisi, jossa Kakkoa moitittiin nopeista käännöksistä ja suunnanmuutoksista.

  Onko Cozens siis jonkin sortin rahtilaiva, ja mitä tuollaisella sitten oikein NHL:ssä tekee?
   
  Pewros, Virveliä kainaloon, Oskar ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 16. Carlos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Yksi suuri ero Hughesilla ja Kakolla on luistimen profiili. Ei ole hajuakaan mitä sädettä tai kourun syvyyttä kumpikin käyttää, mutta näyttää että Kakon luistimissa on erittäin pieni pinta joka osuu kerrallaan jäähän - mahdollistaen juurikin älyttömän nopeat käännökset, väkkäräpyörimisen, ja kulmapelin. Näistä on myös hyötyä juurikin esim. alivoimapelissä. Tämän takia näyttää joskus siltä että Kakko ei pääse oikein ollenkaan liikkeelle, kiihdyttäminen näillä luistimilla on vaan vaikeampaa ja nopeutta ei saa niin paljoa.

  Hughes taas tuntuu pelaavan luistinprofiililla joka on jäässä kiinni tyyliin koko terän mitalta. Näillä mennään helvetin kovaa suoria linjoja ja laajoja kaarteita, mutta niillä ei taas pääse mihinkään väkkäräkieppeihin. Selvästi vastaava profiili kuin McDavidilla.

  Nykytekniikalla kun teristä voi tehdä helposti minkälaiset vaan, on samalla vähän kenkkua että pitää jossain vaiheessa päättää minkälaiseksi pelaajaksi haluaa tulla. Semmoista "paras kaikessa" -vaihtoehtoa kun ei ole, ellei joku tee fysiikanlakeihin lisäystä.
   
 17. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Bob McKenzie oli yön aikana jossain maininnut, että hänen tietojensa mukaan jokaisella joukkueella Jack Hughes on numero #1 ja puhuttaessa Kaaposta, osa joukkueista pisti Kirby Dachin ja/tai Dylan Cozensin suomalaisen edelle.

  Ainahan tässä voi miettiä sitä mitä joukkueet tähän aikaan vuodesta antavat toimittajille sekä insidereille ilmi, mutta pidän Bobia parhaana lähteenä maailmassa, kun keskustellaan organisaatioiden sisällä tapahtuvista asioista. Hän nyt esimerkiksi pilasi viime kesän varaustilaisuuden kertomalla jokaisen ensimmäisen kierroksen varauksen ennen kuin valitsijat ehtivät edes lavalle.

  Nämä ehtivät muuttua, mutta halusinpahan lisätä vettä myllyyn.
   
 18. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Onko Dach ja Cozens senttereitä? Jos on, niin eipä yllätä. Hayton ja Kotkaniemi menivät top 5 viime draftissa kaikkien yllätykseksi, joten senttereille on monella tiimillä tilausta ja arvo korkealla.

  Väitän silti, että jos Kakko tässä draftissa tippuu, niin se tiimi joka hänet saa on voittaja. Suomesta on tullut paljon kovia junnuja lähivuosina, mutta pidän silti Kakkoa näistä kaikista timanttisimpana.
   
  Vatman ja jalperi tykkäävät tästä.
 19. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Miks tää Cozense ei muuten pelannu junnujen MM-kisoissa? Oliko klesana vai eikö mahtunut jengiin?

  Tuli muuten ihan hirvee fläshbäck kun lueskeli viimeisiä viestejä tästä ketjussa. Tää on selkeesti reboot vuoden 2016 draftiketjusta. :D

  Mitä tulee tähän Hughes, Kakko, Cozense jne. vääntöön niin muistuttasin vaan että kausihan on hädin tuskin puolessavälissä. Edessä on vielä ne kauden tärkeimmät pelit ja pleijarit. Ja ties vaikka vielä aikuisten MM-kisat Hughesilla ja Kakolla. Tosipeleissähän noi pojat on sitten suurennuslasin alla kun se kertoo luonteesta. Harva GM tai fani haluaa sellaista pelaajaa joka on kyllä runkosarjassa hyvä mutta sitten plejareissa katoaa kuvasta. Kakko ainakaan ei sulanut junnujen finaalissa ja jos pelaa hyvin liigan pleijareissa ukkoja vastaan niin saa siitä kyllä hyvät näytöt.

  Mutta aina kun näistä ränkigeistä puhutaan niin itsellä takaraivossa kummittelee toi vuoden 2012 drafti. Top 4 meni muistaaksni ihan odotusten mukaan ja lopulta ton draftin parhaat pelaajat varattiin vasta myöhemillä sijoilla. Draftin ykkönen kurvailee nykyään KHL:lässä ja nelonen taas AHL:lässä.

  Itse kyllä venaan tonne draftilottoarvonan jälkeen ennenkuin rupeen edes pohtimaan monentenako Kakko menee. Sillä kun nyt on vähän merkitystä mitkä jengit valitsee top kolmessa. Voi esim. käydä niin että ykkösvuoron saa jengi joka ehdottomasti haluaa Hughesin. Kakkosvuoron saa sellainen jengi joka tarvii ehdottomasti cenan prospectiosastolleen ja valitsee silloin Cozensen. Kolmosvuoro päätyy sellaiselle jengille jolla Dachi on listassa Kakkoa edellä. Joten Kakolle voi käydä kuten Seth Jonesille vuonna 2013, jota parhaimillaan veikkailtiin draftin ykkösnimenä mutta menikin lopulta nelosena. Tai sitten käy niin että arvonan voittaa Colorado taikka Montreal joilla molemilla on hyviä kokemuksia turkulaisista ykköskieroksenvarauksista jolloin tää ketju on sitten liekeissä.
   
 20. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Ei vain riittänyt kuten ei Dachillakaan. Kanada tunnetusti rakentaa joukkueen kokeneimpien pelaajien varaan ja sitten jos löytyy joku exceptional-talent kuten Lafreniere, McDavid tai Crosby, mahtuu mukaan jo ns. alaikäisenä.

  Lainaus:
  Dach on niin sentteri kuin vain voi olla, mutta Cozens tulee omien havaintojen perusteella olemaan todennäköisesti laitahyökkääjä. Pelaa Lethbridgessä kakkosketjun sentterinä ja saa pelata ykkösylivoimassa Henryn, Leschyshynin sekä Belleriven kanssa, jotka muodostavat Hurricanesin ykkösketjun.

  Hurricanesilta olen pari matsia nähnyt ja sattuneesta syystä eli Blackhawksin kyntämisestä johtuen olen tarkkaillut n. kymmentä ennakkoon ajateltuna kärkinimeä tästä draftista highlightien osalta. Cozens tuo meikäläiselle huonoimmat fibat pelaajana, mutta minähän en näistä tiedä. Luistelu on kokoisekseen hienoa katseltavaa, pelaa voimahyökkääjän tavoin, mutta tulee vain semmoinen fiilis, että on näistä jannuista se, jolla kestää pisimpään murtautua NHL:ään. En pidä Puljujärveä välttämättä parhaimpana verrokkina, mutta Cozensissa on vähän samaa.
   
  Rambokala tykkää tästä.
 21. Snagari Jäsen

  Lainaus:
  Ja Miika Arponen ja Jouni Nieminen kertoilivat Twitterissä, että joissain jengeissä Kakko on tällä hetkellä ykkösenä. Se on totta, että McKenzien tasoista kredibiliteettiä ei tosiaan ole kenelläkään muulla eikä varsinkaan suomalaisilla, että kyllä ne tiedot sieltä aina ajavat muiden ohi. Silti tuntuu näiden Dachien ja Cozensien heittelyiden olevan ihan nimenomaan niitä, heittoja.

  Hughes on ollut sementoituna ykkösenä niin kauan kuin tätä ikäluokkaa on ennustettu ja Kakko lyö sementinkovaa näyttöä pöytään aikuisten sarjassa ja tuohon päälle dominointia omanikäisten kisoissa ja hyvät junnukisat (+kaiken paskan kullaksi muuttanut voittomaali). Tuohon on aika vaikea murtautua junnusarjasta ja ilman junnukisoja.

  Kivasti junnukisat aina heittää löylyä kiukaalle näihin draftikeskusteluihin, kun suuri yleisö näkee toiset huippuprospektit ensi kertaa kunnolla.
   
  Fat Cat ja Lico tykkäävät tästä.
 22. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Hyvä viesti ja allekirjoitan kaiken sanasta sanaan. Kevään mittaan saadaan varmasti mielenkiintoista keskustelua aikaiseksi.

  Oma veikkaukseni on se, että Kaapolla on parhaimmat mahdollisuudet koskaan ykkösvaraukseksi, koska olen Hughesin kohdalla epäileväinen tuosta kyvystä pelata sentterinä NHL:ssä. Mutta joo. Tästä pitää sillain kierolla tavalla osata nauttia ja kuten monet ovatkin kirjoittaneet, sillä varausnumerolla ei sen väliä ole. Eniten suomalaisvinkkelistä haluan Kakkon pääsevän hyvään ja laadukkaaseen organisaatioon.
   
  jalperi tykkää tästä.
 23. MustaHaukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, #24
  Lainaus:
  Mitä itse tällä kaudella Kakon pelejä "muutaman" nähnyt niin ainakin omasta mielestä ollut valmiimpi pelaaja kuin Rantanen. Rantasen kohdalla tietysti vaikutti tuo Hessu Hopomainen olemus nopean pituuskasvun jälkeen.

  Tämä siis täysin omaa mielipidettä, mutta kummankin pelaajan ottamuksia tullut nähtyä aika runsaasti ja omaan silmään vaikuttanut valmiimmalta Liigaan. Tietty silloin, kun Rantanen pelasi Tepsissä oli hän joukkueen valopilkku ja joutui usein kantamaan joukkuetta reppuselässä. Kakko sen sijaan on saanut nauttia yleensä hyvistä ketjukavereista.

  Kakko vs Hughes vertailuun en itse haluabedes lähteä, kun en Hughesin pelejä kovinkaan paljoa ole nähnyt.

  Ihan mielenkiinnosta kysyn, että montako peliä olet Kakkolta tällä kaudella Liigassa nähnyt?
   
 24. Eager Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers, Eagles, HPK ja Barça
  Lainaus:
  Omaa silmääni ei Cozens ole mielyttänyt juuri lainkaan, tämä toki vain muutaman pelin otannalla. Kaverilla on kyllä taitoa ja kokoa, joiden varassa luulisi tehoja syntyvän johonkin asti myös NHL:ssä, mutta peliäly ei ole vakuuttanut. Ei esimerkiksi tunnu tunnistavan, milloin on järkevää haastaa 1vs1:ssä ja milloin taas pelata varmasti syvään (eli jättää kiekko menettämättä), ryntäilee taklausten toivossa itseään tilanteista ulos, kiekottomana maila ei ole riittävän aktiivinen jne. Ovat sellaisia pieniä juttuja, mutta mikään ei mielestäni puhu sen puolesta, että Cozens olisi se kaveri joka sitten aikanaan vie omat 5vs5 matchuppinsa vastustajan staroja vastaan, jota kai näiltä kärkivarauksilta vähän odotetaan. Hienoja youtube pätkiä saa toki aikaiseksi.

  Dach taas omaan silmääni aika selkeä possession sentteri (tyyliin Barkov, Couturier jne., ei toki välttämättä tule yltämään aivan näiden tasolle, mutta mistä näitä vielä tietää), jollaisten varaan on hyvä rakentaa joukkuetta. Se, millaisiin tehoihin tulee kykenemään, nähdään ajan myötä, mutta on siellä sitä induvidual skillsiäkin mukavasti taustalla. Ei kuitenkaan pelaamisessaan ylikorosta tuota tai hae tehojen toivossa itsekkäitä ratkaisuja, vaan järjestäen pyrkii löytämään niitä joukkuetta palvelevia valintoja, mikä on merkki korkeasta peliälystä. En pistäisi lainkaan pahitteeksi jos Flyers miehen varaisi, mikäli ei käytössä ole top-3 pickiä.
   
  Lico tykkää tästä.
 25. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Se on sanottava Hughesista, että näyttää ihan poikkeuksellisen raakileelta fysiikaltaan. Naamasta voisi päätellä olevan 14-vuotias. Näemmä ilmoitettu 76kg (Eliteprospects), mutta luulisin olevan lähempänä 70kg. Voihan tuosta vielä pituuttakin kertyä.

  Tähän peilaten on tosiaan hieman vaikeampi arvioida tulevaisuutta, jos vertaa vaikka isohkompiin prospekteihin.