Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

NHL Entry Draft 2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Pardus, 25.01.2018 klo 21.32.

 1. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes, Meidän peli
  Draft Analystin top-400 -listaus: The Draft Analyst | 2019 NHL Draft Rankings: Midseason 400

  Tykkään näistä Kournianosin listauksista. Alkupään osalta ei radikaalisti eroa muista rankingeista, mutta varianssia esiintyy kivasti ensimmäisen kierroksen puolivälin ja toisen kierroksen lopun välillä.
   
 2. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Lainaus:
  Jos nyt oikein laskin, niin 14 suomalaista löytyi TOP100:sta.

  Vertailun vuoksi viime draftissa suomalaisia meni 6 TOP100:ssa.

  Noh, kyllähän tämä kovaksi ikäryhmäksi tiedettiinkin. Totuus tietysti nähdään vasta sitten kesäkuussa.
   
 3. Turisti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Naisten lentopallomaajoukkue
  Nyt ei mennyt ihan tuubin tilastoanalyysit Kourniaksella.....Veeti Miettinen EI ole varausiässä. No, sattuuhan noita. Ehkä NHL seurojen scoutit ovat paremmin perillä.

  Anyway, suomalaisia varataan kyllä mukavasti, hienoa!,
   
 4. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes, Meidän peli
  Podkolzin oli itselläni Tanska-ottelussa erityistarkkailussa ja kyllähän tuosta pienet Datsjuk-vibat tuli. Pelasi todella kypsää peliä ikäisekseen ja pelasi jokaisen tilanteen täysillä, selkä ei suoristunut missään vaiheessa, joten siinä mielessä vähän epätyypillinen venäläinen huippuprospecti. Pelasi paljon alivoimaa ja suoriutui tuosta tehtävästä vähintäänkin kelvollisesti. Kiekollista taitoaankin väläytteli muutamaan otteeseen, mutta erityisesti jäi mieleen miten vahva oli laitojen lähellä. Erinomainen tasapaino nuorella miehellä.

  Mielenkiintoista nähdä, miten peli kulkee kun vastustajat kovenevat. Hypen arvoinen Podkolzin kuitenkin osoitti ensimmäisessä ottelussa olevansa.
   
 5. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Lainaus:
  Kyllä on Venäjälläkin pullat ihan mukavasti uunissa, kun näitä ykköskorin prospecteja tuntuu putkahtelevan joka vuosi. Malkinin ja Ovechkinin taantuminen muutaman vuoden päästä ei tuskin tule mitään ammottavaa aukkoa heille jättämään.
   
 6. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Ja jos tätä maajoukkueeseen peilaa ihan objektiivisesti, niin se on vain hyvä asia. Tai siis se on hyvä asia, kun he eivät siellä enää pelaa. Kumpikin kyllä hyviä tehoja tehnyt maajoukkueessakin ja veikkaan, että jokainen venäläinen tyyliin ottaisi kummatkin jätkät olympiatiimiin ennemmin, kuin näkisi Venäjän voittavan olympiakultaa, noi jätkät on iso juttu. Mutta jos ajatellaan puhtaasti menestymismahdollisuuksia, niin ehkä Malkinin ja Ovyn poissaolo parantaa Venäjän mahdollisuuksia voittaakin jotain parhaat vs. parhaat turnauksissa.
   
 7. Lecavalier Jäsen

  Lainaus:
  Omaan silmään Venäjällä on ollut hiljainen jakso pidemmän aikaa pelaajatuotannossa 90-luvun alun syntyneiden jälkeen. Nyt vasta 2000-luvun ikäluokista kärkiäijiä rupeaa putkahtelemaan. Toki pari huippupuolustajaa tuli 90-luvun lopun ikäluokista, mutta ei juuri muuta.

  Venäjän kaltaiselle kiekkomaalle heikko suoritus ja jäi pahasti Ruotsin sekä Suomen jalkoihin huippuyksilöiden suhteen viime vuosina.

  Ehkä nyt kelkka tosiaan kääntyy ja saadaan tulitukea tukea Panarin, Tarasenko, Orlov, Kucherov yms. sukupolvelle.

  80-luvun puolivälin ikäluokat Venäjällä tunnetusti olivat todella kovia.
   
 8. Turisti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Naisten lentopallomaajoukkue
  Lainaus:
  Lainattu Draft 2017 ketjusta. Tässä on draftin paras puoli, Laaksonen ei pyörinyt millään draft spekulaatio listoilla mutta niin vaan Buffalo oli scoutannut kaveria jo vuosia. Hieno tarina jo tässä vaiheessa. Kenties myös v. 2019 draftissä nähdään samanlaisia mustia hevosia listojen ulkopuolelta....
   
 9. Duffeldof Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Dallas Stars
  Lainaus:
  Ois mielenkiintoista kuulla myös scouteilta jotain tarinoita. Etenkin näiden yllätysnimien kohdalla. Onko tässä joku keissi takana, että Buffalon scoutti tuntee tyypin X, joka on perhetuttuja Laaksosen kanssa ja täten on bongannut potentiaalin kun mies on lentänyt kaikkien tutkan alla? Tälläsistä keisseistä en muista nähneeni artikkeleja.
   
 10. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Pavel Datsuykin varaushan oli vähän tällainen, toki ei ehkä niin relevantti, kun vasta 6. kierroksella varattu. Håkan Andersson oli Venäjällä katsomassa toista pelaajaa, mutta Datsuyk osui sitten silmiin ja se homma menikin sitten vain Pavelin tarkkailuksi. Seuraavan kerran kun pyrki lähteä katsomaan häntä, niin lento peruttiin ja tuolla samaisella lennolla oli ilmeisesti jonkun muunkin seuran scoutti. Red Wings päätti varata sitten Magic Manin 6. kierroksella aika ohkaisin perustein, mutta kannatti.
   
 11. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Lainaus:
  Ennätys näkyy menneen uusiksi jo joulun alla, kun Juuso Pärssisen lisäksi myös KalPan Kim Nousiainen on tehnyt debyyttinsä. Harmi, ettei kukaan tarttunut vetoehdotukseeni. Saapa nähdä kuinka paljon tuo uusi ennätys lopulta tulee olemaan. Ensi kaudella sitä ei ainakaan rikota, mutta kaudella 20-21 voidaan päästä ainakin lähelle.
   
 12. Eugene Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, SaiPa
  EliteProspects rankannut top10 eurooppalaiset ensi kesän draftiin. Ranking tehty ennen u20 kisoja, mutta julkaistu eilen.

  1. Kaapo Kakko (RW)
  2. Vasili Podkolzin (RW)
  3. Moritz Seider (D)
  4. Philip Broberg (D)
  5. Ville Heinola (D)
  6. Michal Teply (LW)
  7. Tobias Björnfot (D)
  8. Pavel Dorofeyev (LW)
  9. Henri Nikkanen (C)
  10. Simon Holmström (RW)

  Linkki vie EP Rinksiden sivulle: DRAFTIN EUROPE: Top 10 European Prospects

  Mielenkiintoinen listaus, ettei Kokkonen mahdu kärkikymmenikköön. Seider varmasti myös yllättävästi rankattu Brobergin edelle, ja kuten tuolta sivulta pääsette tarkemmin lukemaan pelaajista, ei Seideriä muissa rankingeissa noin ylös arvostetakaan. Siinä voi olla yksi nimi, joka saatetaan huutaa odotettua aikaisemmin kesän draftissa.
   
 13. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  U20-kisojen perusteella oma konsensus kolmesta ensimmäisestä on seuraava:

  1. Kaapo Kakko
  2. Jack Hughes
  3. Vasili Podkolzin

  Jokaiselle kevään U18-kisat ovat kuitenkin ne vuoden tärkeimmät. Veikkaan, että siellä myös Hughes nousee takaisin kärkeen omissa papereissani, koska pärjää paremmin fysiikan puolesta.
   
 14. Jake MacUrister Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Los Angeles Kings, TPS
  Lainaus:
  Samaa mieltä kisojen perusteella. Hughesin centteristatus ja jenkkiläisyys vain tuppaa olemaan vaikea pala ohitettavaksi, mutta olisko nyt vihdoin tän myytin ohittamisen aika. Tää kisa on selkeästi tiukempi kuin esim. Matthews vs. Laine aikoinaan. Kakolla on huikea kyky suojata kiekkoa noinkin honteloksi pelaajaksi ja tuoda pientä showelementtiä ratkaisuihin. Liigassa sitä on näkynyt rutkasti, mutta nyt kun näki pienessä kaukalossa samaa, innostus ja hype heräsi entistä enemmän. Näistä showelementeistä innostutaan aina valtavasti p-amerikan puolella ja miksipä ei täälläkin. Podkolzin otti isoja askelia lähemmäs kärkikaksikkoa ja on erittäin mielenkiintoinen pelaaja. Top 3 draft lotterysta on nyt erittäin iso voitto, sillä jokainen näistä kolmesta pelaajasta voi vuosien päästä olla jälkiviisaana ajateltuna ikäluokkansa "oikea ykkösvaraus".
   
 15. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Minunkin mielestäni Kakko ohitti näissä kisoissa Hughesin kaikissa vertailuissa. Hughes oli ratkaisupeleissä vaisu, kun taas Kakko nosti profiiliaan. Toki kevään loppuranking sen sitten näyttää kumpi näistä on ykkönen.
   
 16. Logan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Shannon Szabados
  U20 kisat osaltaan todisti taas, että hehkutus on aika monella (lähinnä pa-pelaajilla) mennyt yli.

  Jack Hughesista tulee varmaan loistava pelaaja, mutta onhan tuo hehkutus täysin naurettavaa vaikka tuolla turnausnäytöllä.

  Listaa voisi jatkaa aika monella nimellä, mutta jos jollain on ns normaaleja kommentteja draftista niin olisi kiva lukea.
   
  Pardus ja -Kantor- tykkäävät tästä.
 17. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Olen eri mieltä hypestä lähinnä sen vuoksi, että ”luotettavista lähteistä” lukemani hehkutus perustuu pitkälti siihen, että Hughes aikanaan kropan valmistuessa on sen kaiken arvoinen. En ole tältä kaudelta nähnyt kuin nämä juniorikisat, joten otanta on rajallinen, mutta mielestäni jotenkin täytyy huomioida se, että Hughes on tällä hetkellä hyökkäyspään talentti lapsen vartalossa. Saman ikäisenä McDavid tehoili Kanadan paidassa eri tahdilla, mutta jo tuolloin Connorin kroppa oli paremmassa kuosissa kuin Hughesilla. Hughes pystyy silti pelaamaan piste per peli-tahdilla yli kaksikymppisiä vastaan illasta toiseen ja kun otetaan vielä huomioon se ottelumäärä kauden aikana.

  Se että valtaosa amerikkalaista ja ylipäätänsä hypestä ei ole objektiivista, niin se on taas asia erikseen. Itse en odota mitään Connor McDavidin uutta tulemista tai edes kehittymistä Matthewsin tai Eichelin tasolle, mutta pidän edelleen Patrick Kanea hyvänä vertailupohjana Hughesille.

  Hype on mennyt yli, siitä ei ole epäselvyyttä. Itse kuitenkin koen, että sillä on merkitystä kuka sitä hypeä nostattaa.
   
  F#21 tykkää tästä.
 18. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Lainaus:
  Aiemmat vuodet ovat osoittaneet, että turnausnäytöt ovat vain pieni osa laajempaa näyttömateriaalia. Eihän Jesse Puljujärvestäkään tullut supertähteä, vaikka U20-turnausnäytöt olivat vailla vertaansa. Tiedetään, hänen junansa ei vielä ole mennyt ohi, mutta pointti tulee selväksi. Myöskään mikään fanien "kotiinpäinveto" ei ole mitenkään eriskummallista. Kyllähän useat suomalaiset jo Laineen draftissa olivat sitä mieltä, että Paten olisi pitänyt mennä ykkösenä.

  Ja sitten tietenkin se mitä @Lico tuossa kirjoittelikin. Hughesia (kuten myös Kakkoa) on katsottu jo pitkään ammattilaisten toimesta. Todennäköisesti juuri tällä hetkellä tilanne on se, että Kakko veti pitemmän korren U20-kisojen näyttöjen perusteella, mutta pitkän ajan tarkkailun johdosta Hughes lienee vielä ykkösenä kokonaisarvioissa. Jos Hughes jostain käsittämättömästä syystä hyytyisi saati sitten loukkaantuisi Kakko voisi hyvinkin mennä ykkösenä. Kuten Hischier Patrickia vastaan, eurooppalaisena. Mahdollisuudet on, mutta ei U20-mestaruus sitä mitenkään varmistanut. Eikä pidäkään, suuntaan tai toiseen.
   
  jalperi tykkää tästä.
 19. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Pulju on hiukan kuin rinnakkaisuniversumin versio Hughesista. Lapsi aikuisen vartalossa.
   
  Konsta Kepuli, mikko6000, Virveliä kainaloon ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 20. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Mä veikkaan kanssa samaa. En usko että yksikään jenkkijoukkue tulisi varmaan Kakkoa ykkösenä kun samaan aikaan hypetetty jenkkipoika on vaihtoehtona. Lisäksi näen että tässä vertailussa Kakon osakkeita laskee myös hänen kielitaito, koska kyllähän se hidastaa sopetumista ja on siksi pieni riski kehitykselle. En usko että tiputtaa muuten Kakon osakkeita mutta tässä Hughes vertailussa kääntää vaakakuppia jenkkipojalle.

  Jotta Kakko menisi ykkösenä niin kai sen ykkösvarauksen pitäisi päätyä kanadalaiselle jengille. Winnipeg, Toronto ja Calgary on menossa tällä hetkellä pleijareihin. Ottawa on tunnetusti kaupannut varausvuoronsa Coloradoon. Vancouverilla on draftattuna Hughesin isobroidi, joten varmasti ottaisivat sitten nuoremman veljen kanssa. Jos taas Edmonton vaihteeksi voittaisi arvonnan niin jotenkin musta tuntuu että eivät tossa tilassa ihan ekana olisi ottamassa suomalaista jolta ei englanti suju. Eli melkeen ainoa sauma siihen että Kakko menisi koko drafti ykkösenä niin ykkösvalinnan ois mentävä Canadiens de Montréalille. Marc Bergevin osotti jo viime draftin aikana että uskaltaa pitää päänsä, eli varmasti varaisi Kakon jos näkisi että on parempi.

  Eli tod.näk Kakko on kakkonen. Itse toivon vaan että Kakko päätyisi organisaatioon jossa osataan oikeasti auttaa tollaista heikon kielitaidon omavaa prospectia sopeutumaan. Se on kuitenkin pojan uran kannalta tärkeämpää kuin mennä ykkösenä.
   
 21. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen
  Kyllähän ennen kisoja kovasti rummutettiin, että näillä kisoilla olisi iso merkitys. Hughesista on juuri puhuttu ettei miehiä vastaan pärjäisi ja näytöt tulleet kun päässyt vapaammin kentälä surffamaan. Kakko on näyttänyt, että pärjää miehiä vastaan ja vielä u-20 kisoissa pienessä kaukalossa noilla ominaisuuksillaan, Hughesin kohdalla puhutaan taas vielä enemmänkin potentiaalista eikä päässyt näyttämään sitä nopeudella dominointia mistä on kovasti kehuja kerännyt.

  Yleensä parhaat näytöt antanut pelaaja menee kuitenkin ensimmäisenä ja kun Hughes on ollut niin pitkään konsensus #1 ja Kakko tainnut vuosi sitten olla lähelläkään kärkeä niin kyllähän näissä oma aikansa menee ennen kuin mielipiteet muuttuvat.
   
 22. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Aika varmaa alkaa olla, että Kakko menee joka tapauksessa kolmen ensimmäisen joukossa. Samoin Hughes. Onhan se aivan käsittämätöntä, että Suomella on TOP3 varaus tulossa 4 vuotta putkeen ja 5. kerran (Barkov 2013) 7 vuoteen. Myös 2020 näyttää hyvältä tässä kohtaan, mutta sinne on pitkä matka.
   
 23. IcePhoenix Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  St. Louis Blues, Oulun Kärpät, Helsingin Jokerit
  Kakko vakuutti kisoissa, mutta kyllä omissa papereissa Hughes pysyi silti Ranking-ykkösenä. Kaveri on sentteri ja näytti myös finaalissa, että pystyy luomaan todella hienoja tilanteita, jos saa oikeat kaverit rinnalle.
  Kakko on fyysisyydessä edellä (tämä nyt on helposti korjattavissa, joten en anna sille hirveästi painoarvoa). Tämän takia tämä pärjäsi hyvin nuorten kisoissa jopa niin nuorena. Myös loistava pelinrakentaja, mutta laituri.
  Kummastakin tulee varmasti loistavia NHL-pelaajia, mutta Kakon pitäisi olla vielä hippusen parempi, jotta nousisi Hughesin edelle.
   
  Hauntti tykkää tästä.
 24. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Voi kumpa Ottawalle eli Coloradolle kävisi mäihä lotteryssä ja 1-2. vuoro osuisi kohdalle. Kakolle olisi lottovoitto päästä Rantasen siiven alle, kun muutenkin treenaavat Rautalan kanssa kesäisin. Olen varmaan aikaisemminkin kirjoittanut tästä, mutta tulipahan toistettua.

  Joukkueen näkökulmasta varmasti Montrealia kiinnostaisi taikurimainen laituri, kun sentteriosasto on parempaan päin Kotkaniemi-Suzuki-Poehling osaston myötä.
   
 25. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Tässä on joku tehny pitkän analyysin Kakosta ja Hughesista:
  RW Kaapo Kakko - TPS, Liiga (2019 Draft) Part 2

  Linkki Hfboardsille Kaapo Kakon ketjuun.

  Edit: lähinnä pelkästään Hughesista, mutta siinä vähän perustellaan, miksi tilanne Kakkoon nähden ei ole niin selvä kun jotku pohjois-amerikassa olettaa.
   
  Snagari ja LostHorizon tykkäävät tästä.