Mr. Smith kirjoitti:
Siitäkin huolimatta, että London myi tosiaan neljä parasta hyökkääjäänsä (no ehkä Formenton ohittaa Jonesin) niin Bouchard teki playoffeissa yli pinnan per peli (4 peliä 1+4). Joukkuehan oli tuossa vaiheessa luokkaa surkea, joten varsin yksin jäivät Bouchard ja Formenton.
Bouchardin osaltahan kausi meni ehkä vähän erikoisesti tilastojen valossa. Ensin alkukaudesta 40 pelissä 15+34=49 (1,2 pistettä peli) ja tuon siirtotakarajan jälkeen 27 pelissä 10+28=38 (1,4pts/peli). Eli hän oli tehokkaampi sen jälkeen kun London myi nuo avainhyökkääjänsä pois. Tosin ei tuo sinällään erikoista ollut, sillä tuo loppukausi selittynee varmaan suuremmalla kiekollisella vastuulla. Joka tapauksessa se oli hänen osaltaan hyvä nähdä, että hän ei ollut tehoissa lainkaan riippuvainen edessä pelanneista hyökkääjistä. Päinvastoin vain paransi juoksuaan.
Jos tuolta Londonista jättää nuo tammikuun alkupuolella myydyt pelaajat pois, niin Londonin pistepörssi oli:
1. Evan Bouchard (D); 67GP, 25+62=87, +23
2. Alex Formenton (F); 48, 29+19=48, +6
3. Liam Foudy (F); 65, 24+16=40, -2
4. Tyler Rollo (F); 59, 10+19=29, +16
5. Cole Tymkin (F); 58, 8+18=28, +/-0
Eli Bouchard teki puolustajana yli tuplasti enemmän pisteitä kuin joukkueen pistepörssin kolmonen, joka oli hyökkääjä. Noin yksin näkee harvoin puolustajan tehoilevan junnusarjoissa. Itse en häneltä nähnyt playoffeja, mutta sinällään siellä ei tullut yllätyksenä nuo miinukset ja runkosarjaan nähden tason lasku pisteissä.
Owen Sound on niin paljon laadukkaampi joukkue kuin London, että paljon pelaavalle puolustajalle vaikeuksia tulee väistämättä. Owen Sound voitti siirtotakarajan jälkeisistä 27 pelistään 22 ja kiristi vain tahtiaan runkosarjan lopussa kun voitti kuusi peliä peräkkäin tekemällä 42 maalia. Jos heitä vastaan ei olisi ollut ongelmia Londonin tasoisessa seurassa puolet pelissä pelaavalla puolustajalla, niin olisi ollut ihme. Nyt tosin Owen Sound'kin joutuu kovaan testiin kun Soo tulee vastaan parhaillaan pelattavassa sarjassa.
Kuten sanottu, en nähnyt noita playoffeja peliäkään, mutta olen noin muuten aina vähän varovainen noiden plus-miinusten kanssa etenkin playoffeissa. Esimerkiksi viime kaudella St. Louisin Alex Pietrangelo pelasi NHL:n playoffeissa 11 peliä tilastoilla 0+4 ja -3, kun samassa seurassa Joel Edmundson pelasi 11 peliä 3+3=6 ja +12. Pietrangelo oli joukkueensa selkeä peliaikakuningas (28:16) kun Edmundson jäi 21:06 aikoihin. Bluesilta muutamia viime kevään playoff-pelejä nähneenä ainakaan minulle ei tullut tilastoista huolimatta näkemyseroa sen suhteen, kuka oli joukkueen paras puolustaja. Pietrangelo pelasi vain kovempia minuutteja tappion kokeneessa seurassa.
Itse veikkaan Bouchardin varausnumeroksi 5-10 väliä. Hänellä on NHL-tason koko ja kovan luokan kiekolliset taidot (hän teki puolustajista OHL:n eniten pisteitä tasakentinkin vaikka Londonissa tuo ei varmasti ollut helpoin tehtävä), hänellä on hyvä hyökkäyspään pelisilmä, hän ampuu kovaa oikealta, on johtajatyyppi (joukkueensa kapteeni) ja mennyt selvästi eteenpäin tällä kaudella.
Häneen on toki riskejäkin ja asioita, jotka saattavat pudottaa sijoitusta. Omassa päässä hän ei ole draftin paras puolustaja sijoittumaan, ensimmäisissä potkuissa on parannettavaa ja draftissa on muitakin laadukkaita puolustajia varattavana. Uskoisin kuitenkin Bouchardin olevan tuon "kiekollinen taito-hyökkäyspään pelilsilmä- laukaus-NHL-luokan koko" yhdistelmänä niin kiinnostava pelaaja, että varaus tulee melko aikaisin. Hän on ollut Londonissa suuri yksinäinen tällä kaudella ja nuo heikkoudetkin näkyvät tuollaisessa roolissa helpommin, mutta minun mielestä hän pysyi hyvin pinnalla.
No, saa nähdä miten käy. Ainahan tuolla tulee joitakin yllätyksiä ja saattaa Bouchard olla myös tämän kauden Vilardi ja pudota reilustikin. Riippuu tietysti ihan miten seurat näkevät vuorollaan olevat pelaajat. Vilardille tuli viime kaudella muutamia rankkauksia jopa kolmanneksi (ISS, Hockey News ja ESPN:n Pronman), mutta hän putosi lopulta 11. sijalle.