Mainos

NHL Entry Draft 2016

  • 688 692
  • 2 257
Voit käydä esimerkiksi vertailemassa NHL:n sarjataulukkoa NFL:n ja NBA:n vastaaviin ja miettiä uudestaan, tarvitaanko juuri NHL:ssä lisää sääntelyä varausvuorojen ja palkkakaton/-lattian lisäksi tasoerojen tasaamiseksi.

Tässä pitää toki muistaa se, että koripallossa sattumalla on pienempi vaikutus ottelun lopputulokseen, sillä pistesuorituksia tulee monin verroin enemmän kuin lätkässä.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Tässä pitää toki muistaa se, että koripallossa sattumalla on pienempi vaikutus ottelun lopputulokseen, sillä pistesuorituksia tulee monin verroin enemmän kuin lätkässä.

Tämä on täysin totta ja ero on itseasiassa aika suuri verrattuna jääkiekkoon. Asia on havaittavissa mm. vedonlyöntikertoimista. Toisaalta koripallossa yksittäisellä pelaajalla on lopputulokseen huomattavasti enemmän vaikutusta kuin jääkiekossa, jolloin varaustilaisuus on siellä ehkä vielä korostuneemmassa asemassa kuin jääkiekossa.

Edit: Tästä huolimatta olen sitä vahvasti sitä mieltä, että NHL:ään ei tarvita mitään lisäsääntöjä tai muita rakenteellisia uudistuksia tasoerojen pienentämiseksi, koska ne ovat jo muutoinkin pienet. Tuossa vertailussa muihin isoihin pohjois-amerikkalaisiin ammattilaisliigoihin oli kyse vain lisäargumentista tälle näkemykselle. Varaustilaisuuden kautta lisättynä palkkakattosääntelyllä erot pitkässä juoksussa tasoittuvat aivan riittävästi. Edmonton poikkeuksena vain vahvistaa tämän säännön.
 
Viimeksi muokattu:

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
No niillä varatuilla pelaajillapa hyvinkin. Melkein kaikilta muilta paitsi piiri pieni pyörii -porukalta Edmontonissa tuo on näyttänyt onnistuvan. Ihan tosissaanko väität, että UFA-markkinoilta rakennetaan voittavat joukkueet vai mitä ihmettä tarkoitat? Jos näin väität, niin olet todella hakoteillä. UFA-markkinoilta toki voi löytyä ne pari täydentävää palasta, mutta voittavan joukkueen tukipilarit saadaan joukkueeseen yksittäisiä erittäin harvinaisia poikkeuksia lukuun ottamatta juuri varaustilaisuudesta.

Tarkoittaisinkohan yhdistelemällä näitä molempia? Käsittääkseni jollakin tavallahan Oilersin pitää näitä aukkoja täydentää, vai olenko ihan väärässä. En tiedä mikä sinun käsitys on Oilersin tämän hetkisestä tilanteesta, mutta tuntuu että se on jollakin asteella fantasiaa. Jotenkin huvittavaa, että varmaan ajattelet minun tarkoittavan joitain tähtipelaajia, mutta kun totuus on että haen ajatuksella ihan perus NHL-jätkiä, tiedätkö sellaisia ketkä pystyvät pelaamaan NHL:ssä. Siellä on signattu UFAna esim. Nikita Nikitin $4,5m cap hitillä, joka ei mahdu edes Oilersin pakistoon niin mitä se nyt oikeasti kertoo tuosta tilanteesta. Ei siellä mitään tukipilareita tarvita vaan ihan perus NHL jätkiä ketkä pystyyvät pelaaman liigassa ja tekevät työnsä.
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Näen Edmontonin tilanteessa nyt sen, että jos pääsevät varaamaan ensimmäisenä tai toisena, niin varaavat sitten Matthewsin tai Laineen. Jos näistä toinen tarttuu, niin treidaavat vaikka sitten Hopkinsin pois ja pyytää puolustajaa takaisin...

Niin adetille kuin muutamalle muullekin vastauksena.

Minä en oikein ole yhtä luottavainen sille strategialle, että varaavat ensin Matthews/Laine/Puljujärven (jos siis pääsevät varaamaan kolmea ensimmäistä) ja sitten treidin kautta jotain kyntensä näyttänyttä pakkia sisään. Mielestäni (ja tämä on se mun pointti) Edmonton tarvitsisi juurikin franchise tason puolustajan (ei pelkästään hyvää..), jotta mestaruuksista voitaisiin tulevina vuosina vakavasti puhua ja aika tiukassa ovat tuon tason pakit liikuttaa. Tai kaikkihan on kaupan, ainakin maksamalla kovaa ylihintaa.

Tottakai pakin varaaminen draftissa on suurempi riski (kuten jo eka viestissä mainitsinkin) ja kaikkina vuosina siihen ei yksinkertaisesti ole mahdollisuutta, jos tarpeeksi kovaa - ennakoitua - talenttia ei ole tarjolla.. Edelleen pysyn kannassani, että huipputalentin hyökkääjiä hiukan yliarvostetaan verrattuna saman tason pakkeihin, joka käy ilmi näissä jatkoajan keskusteluissakin, siis muissakin viestiketjuissa. Mielestäni Los Angelesin, Chicagon ja Bostonin mestaruusjoukkueet ovat selvästi viitoittaneet tietä sille, että ilman huippupakkia mestaruuksista haaveileminen on jopa epärealistista. Niin upea kun Chicagon hyökkäysosasto onkin, niin mitä joukkue olisi ilman Duncan Keithia tai Los ilman Drew Doughtia...?

Ajatusleikki... Edmonton voittaa taas draftin ja pääsee varaamaan ensimmäisenä Matthewsin. Keneen pakkiin tämä nuorukainen olisi palstaveljien mielestä verrannollinen, ns. yks yhteen vaihdossa... eli kuka irtoaisi? Luopuisiko kukaan seuroista (Chi - Los) ihan huipputason (NHL:n TOP6) pakista saadakseen Matthewsin? Enpä olisi niin varma asiasta... Puhumattakaan, että Hopkinsilla tuon tason pakkia vielä irtoaisi, mille tarve Edmontonissa on. Eli kyllä tässä tullaan siihen, että ne huipputason pakitkin on itse omin pikku kätösin poimittava ja (tarvittaessa) kasvatettava.. Ja se vaatii riskinoton lisäksi hemmetin hyvää pelisilmää puolustajien draftaamisessa, kuten veli Carlos totesikin viestissään.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Nyt välähti. Jos Edmonton varaa sijalta 3, he vaihtavat tuon vuoron alemmas sijalle kuusi, jolloin vähintään yksi joukosta Sergachev, Chychrun, Juolevi on vapaana. Lisäksi kylkeen joku nuori, mutta kokenut sentteri. Sanotaan vaikka että koodinimi Mikael Backlund. Ja kappas vain, hyvä tulee! 3rd overall + 2nd round pick 2017 >< 6th overall, Mikael Backlund. Calgarylle laadukas ja iso laituri tasapainottamaan Gaudreaun lyhytkasvuisuutta, Edmontonille tuleva franchise-pakki ja kokenut sentteri. Mikä voi mennä vikaan? Kumpikin sitten contendereita muutaman vuoden päästä ja rivalryyn saadaan vähän uutta puhtia.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mennyt kyllä Laineen ja mikä ettei Puljujärvenkin kanssa juuri niin ja paremminkin, mitä sitä uskalsi edes toivoa että nuorten kisojen jälkeen kävisi.

Molemmat hienossa vireessä mainioiden kisojen jälkeen runkosarjan aikana, ja kuten arvata saattoi seuransa jatkavat kautta pitkälle kevääseen ja kuten nyt nähdään ja talven aikana toivoi, pelaajat ovat isossa roolissa myös näissä kauden tärkeimmissä peleissä.

Jos nyt taas Laineen nostaa, niin kovaa näyttöä 17-vuotiaalta nuorten kisoissa loistaneelta maailmanmestarijengin ykköspyssyltä pelata ensin runkosarjan loppukolmannes sellaista n. piste per peli -tahtia, ja sitten pudotuspeleissä olla jenginsä näkyvimpiä kovassa välieräsarjassa ja jopa koko sarjan kovimpia maalintekijä kuten nyt on käynyt.

Oikeastaan parempaa ei uskaltanut toivoakaan, kun kisojen aikana ja sen jälkeen mietti, että toivottavasti kyseiset ensi kesän kärkipään varaukset saisivat kisoista kunnon boostin loppukaudelleen. Nyt vielä Tappara loppuotteluun ja Laine siellä tasaisesti maalinteossa ja pudotuspelien maaliykkösenä kesälomille ja varausta odottamaan.

Jos IFK on vastassa, ei tarvitse hakata finaaleissa kauheita määriä maaleja ja ainakin niin, että jos joku Tapparalta niitä tekee niin olkoon joka ikinen kerta Laine eikä kukaan muu.
 
Suosikkijoukkue
JYP
Pelkkien pakkien varaan rakennettu joukkuekaan ei toisaalta voita yhtään mitään, kuten Bluesin esimerkki osoittaa. Siinä olisi oikeasti Oilersille hyvä kauppakumppani. St. Louis haluaisi tietysti antaa Shattenkirkin, mutta kyllä kohta Bluesin pitää ryhtyä harkitsemaan Paraykon (win-now-moodi) tai Pietarangelon (win 2022-moodi) myymistä, jos tämäkin kausi päättyy ekalle kiekalle.

Paraykosta vastineeksi Nugent-Hopkins++ ja Pietarangelosta Matthews+. Pietarangelolla varmaan on kaikki NTC:t, WTC:t, NMT:t ja WTF:t mitä markkinoilta löytyy, mutta en anna sen haitata visiointia.

Edit. Olettaen tietysti ettei Shattenkirk häivy tänä kesänä. Sittenhän Blues ei voi tehdä mitään liikkeitä.
 
Suosikkijoukkue
MacKinnon & Rantanen
En ole lahjakas matematiikassa tai osaa tätä todennäköisyyslaskentaa muutoinkaan, mutta mihin tuo arvio ~ 53 %:n todennäköisyydestä perustuu? Eikö sen viimeiseksi sijoittuneenkin todennäköisyys voittaa esimerkiksi se kolmas varausvuoro riipu siitä, kuka voittaa ykkösvuoron ja kuka kakkosvuoron. Jos sen ykkösvuoron vie esimerkiksi 29. sijoittunut, niin viimeiseksi sijoittuneen todennäköisyys voittaa se kakkosvuoro on korkeampi kuin jos ykkösvuoron voittaa esimerkiksi se viimeisenä pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt joukkue. Vai ovatko tästä syntyvät erot niin pieniä, että päädytään kaikissa skenaarioissa tuohon reilun 50 %:n todennäköisyyteen viimeiseksi sijoittuneen osalta?
Todellisen todennäköisyyden liigajumbon top-3 pickille vaatisi sitä, että laskisi erikseen jokaisen mahdollisen first+second tilanteet joissa jumbo näitä ei saa (+ tilanteet joissa saadaan joko second tai third pick kaikissa tilanteissa) ja laskisi niistä liigajumbon todennäköisyydet (anteeksi sekava selitys). Mukaan pitäisi laskea myös sattumakerroin, mikä tekeekin asiasta hankalampaa.

Kuitenkin laskin nopeasti, että jos draftissa first pickin voittaisi viimeiseksi tippunut joukkue ja second pickin toiseksi viimeiseksi tippunut joukkue, esimerkkitapauksena Toronton mahdollisuudet voittaa silloin second pick olisi ollut 20,202% ja third pick on 20,619%
Tälloin jos vielä todennäköisyyslaskenta on vielä hallussa, Toronton suurin(ja samalla epätodennäköisin) todennäköisyys jäädä top-3 pick ulkopuolelle on 0,8 x 0,79798 x 0,79381 = 0,50675 eli siis 49,324%. Eli kyllä tuo ~53% Toronton top-3 pickille on aika hyvä keskiarvo.
 
Todellisen todennäköisyyden liigajumbon top-3 pickille vaatisi sitä, että laskisi erikseen jokaisen mahdollisen first+second tilanteet joissa jumbo näitä ei saa

Uskon, että matematiikkaa osaavilla olisi tähän vähän yksinkertaisempiakin keinoja kuin laskea jokainen skenaario erikseen. Itse en valitettavasti siihen porukkaan kuulu.

Jos jumbo ei saa ykkösvarausta, saa se kakkosvarauksen noin 22 prosentin todennäköisyydellä. Jos se ei saa ykkös- eika kakkosvarausta, saa se kolmosvarauksen noin 24 prosentin todennäköisyydellä. Näin minä tuohon 53 prosenttiin päädyin.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Tällä hetkellä OIlers on pohjalla kun UFA:t välttelevät kaupunkia kuin ruttoa.

B4rre tästä jo kirjottikin. Edmonton on pohjalla, koska seuraa on johdettu totaalisen paskasti vuosikymmenen ajan. Ihan lillukanvarsia syytellä jotakin UFA-sainauksia, kun Oilersin edelliset toimitusjohtajat eivät uskaltaneet tehdä treidejä ja hankkia sillä tavalla parhaassa peli-iässä olevia - tai jo sen ohittaneita - pelaajia opettamaan junnuja eivätkä osanneet palkata kunnon alaisia varaamaan ja kehittämään lupauksia, vaan tyytyivät vain odottelemaan, että "kun me ollaan tarpeeksi kauan paskoja, niin saamme varattua lahjakkaita pelaajia, jotka hinaavat meidät huipulle". Tosin uskon, että muutos on jo alkanut, kun näitä ex-Oilerspelaajia on siirretty syrjemmälle ja Nicholson ja Chiarelli ovat alkaneet kehittää organisaatiota kohti tulevaa menestystä. Silti Kevin Lowe ja Craig McTavish pitäisi potkia organisaatiosta pois, jotta heidän edustamastaansa "ootellaan ja kattellaan" -meiningistä päästäisiin vieläkin selkeämmin eroon ja seurassa nostettasiin "duunarimentaliteetti ja työmoraali" korkeampaan kurssiin. Itse odotan Chiarellilta/Katzilta kunnon siivousoperaatiota kesän aikana ja toivottavasti se ei rajoitu vain pelaajistoon, vaan koskee myös edellä mainittuja suojatyöpaikkalaisia ja heidän sauna/golfkavereitaan.
 
Edmontonin tilanteesta erikoisen tekee vielä se, että viime vuosina juuri niissä drafteissa, joissa on ollut tarjolla draftin kärjessä se potentiaalinen franchise-tason puolustaja, eivät ole päässeet varaamaan siellä kärjessä. 2014 olisi ollut Ekblad, mutta olivat vuorolla 3. 2013 Jones meni sivu suun. Varasivat toki sitten seitsemäntenä Nursen. Olisiko sitten kannattanutkin valita Ristolainen.
Aika hyvä huomio kyllä tämä. 2012 Jakupovin jälkeen varatuista 8/9 oli puolustajia. Heistähän tosin yksi pelaa nykyään Edmontonissa, Islandersin numerolla 4 varaama Reinhart. Siinä oli sitten mm. Dumba, Hampus Lindholm ja Jakob Trouba. Ei kuitenkaan mitään suurmestareita ole he, ainakaan vielä.

Ja jos tosiaan Nursen sijasta olisivat varanneet Ristolaisen, joka meni seuraavalla vuorolla Buffaloon. Olisi kyllä tällä hetkellä aika mainio veto ollut Ristolaisen varaaminen, mutta silloin se ei varmaan vaikuttanut järkevältä.

Mikä ettei myös mainitsemasi Ekblad ja Jones olisi kelvanneet.

Aika myöhään on tänä vuonna se draft-arvonta. 30. huhtikuuta jos oikein ymmärsin.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Niin adetille kuin muutamalle muullekin vastauksena.


Ajatusleikki... Edmonton voittaa taas draftin ja pääsee varaamaan ensimmäisenä Matthewsin. Keneen pakkiin tämä nuorukainen olisi palstaveljien mielestä verrannollinen, ns. yks yhteen vaihdossa... eli kuka irtoaisi? Luopuisiko kukaan seuroista (Chi - Los) ihan huipputason (NHL:n TOP6) pakista saadakseen Matthewsin? Enpä olisi niin varma asiasta... Puhumattakaan, että Hopkinsilla tuon tason pakkia vielä irtoaisi, mille tarve Edmontonissa on. Eli kyllä tässä tullaan siihen, että ne huipputason pakitkin on itse omin pikku kätösin poimittava ja (tarvittaessa) kasvatettava.. Ja se vaatii riskinoton lisäksi hemmetin hyvää pelisilmää puolustajien draftaamisessa, kuten veli Carlos totesikin viestissään.

Mutta kuinka potentiaalisina täällä jengi pitää näitä puolustajia, jotka ovat ensimmäisinä varattavina? Sanokoot ken tahtoo, mutta esimerkiksi Juolevi on vasta poikanen, joka tarvitsee aikaa noustaessaan NHL:ään. Samaa uskon näistä toisista puolustajista, koska eivät mitään Ekbladeja ole. Kuinka kauan vielä Oilersilla riittää kärsivällisyyttä, jotta he nousevat kokoonpanoon? Muutenkin on ryvetty tarpeeksi kauan Edmontonissa.

Sabresikin hamstrasi noita pickkejä, jotta voivat käyttää niitä valmiisiin pelaajiin ja täten nostaa kurssia ylöspäin. Ei tässä joka vuosi voi ihmetellä, että kappas siellä olisi taas uusi Matthews ja kumppanit varattavissa. Täytyy ajatella urheilullisestikkin. Mutta se kehen Oilers lähtisi treidailemaan on arvoitus, vasta kun tiedetään tuo järjestys, on helpompi spekuloida. Esimerkiksi tuolla olisi noita Kanadalaisia joukkueita, joilta voisi treidiä odottaa, jos jäävät huonoon asemaan draftissa. Mainittu Blues on myös oiva vaihtoehto. Tosin Blues on contender, joten heillekkin lähinnä kelpaisi ne valmiit pelaajat.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Jos nyt tuota sarjataulukon häntäpäätä katselee arvonta mielessä, niin muutamia ainakin allekirjoittaneen silmään herkullisia mahdollisuuksia tuolta pomppaa esiin:

#1 Arizona Coyotes: Auston Matthews. "Oman kylän poika" -skenaariothan toimii aina ja Coyotesille kaikkien vaikeuksien jälkeen soisi hieman onnea. Matthewsin varauksen myötä joukkueesta löytyisi se kivijalka, jonka jokainen mestaruusjoukkue viime vuosina on omistanut eli huippusentteri ja -puolustaja. Joukkueessa on myös hyvä joukko lupaavia nuoria (Domi, Duclair, Murphy, Strome, Dvorak, Fischer, Merkley, Perlini, Samuelsson...), jotka kehittyisivät Matthewsin kanssa tasatahtia ja Coyotes saattaisi olla contender jo yllättävänkin nopeasti. Lisäksi tämän kauden perusteella Tyynenmeren Divisioona kaipaa hieman piristystä.

#2 Winnipeg Jets: Patrik Laine. Tähän oli useampikin hyvä vaihtoehto (Sabres ja Flames). Loppujen lopuksi on kuitenkin mahdotonta ohittaa mahdollisuutta nähdä Winnipegissa maaleja mättävä suomalainen oikea laitahyökkääjä. Fanit ja lehdistö varmasti osaisivat ottaa tilanteesta kaiken irti. Vasempaan laitaan kaveriksi Brendan Lemieux rymistelemään ja keskelle vielä joku mörköä muistuttava pelintekijä, niin uusi Legion of Doom on tosiasia. Tuo sentteritilanne tosin ei Jetsissa hurraahuutoja aiheuta.

#3 Toronto Maple Leafs: Jesse Puljujärvi. Uskokaa tai älkää, harkistin tähän Edmonton Oilersia ihan vain Connor McDavidin takia. Loppujen lopuksi uskon kuitenkin Puljujärvelle Toronton olevan paras mahdollinen paikka kehittyä parhaan mahdollisen valmentajan alaisuudessa. Puljujärvellä on tästä kärkikolmikosta eniten kehitettävää ja vaarana Oilersissa olisi tuollainen yakupovmainen kohtalo, kun peli ei ihan joka osa-alueella olisi uomissaan. Toronto on jo osoittanut tällä kaudella, että joukkue on tosissaan valitsemallaan tiellä. Toki tankkaus pistää hitusen puistattamaan, mutta onhan tuo ensi kesän varaustilaisuus organisaation osalta todella iso juttu. Lisäksi Komarov kielimiehenä olisi loistava apu Puljun aloitellessa uraansa kiekkokaupungin valojen alla - sikäli mikäli Leksa joukkueeseen jää.

Oilers voi sitten varata vaikkapa sen Cychrunin tai Juolevin...
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
#2 Winnipeg Jets: Patrik Laine. Tähän oli useampikin hyvä vaihtoehto (Sabres ja Flames). Loppujen lopuksi on kuitenkin mahdotonta ohittaa mahdollisuutta nähdä Winnipegissa maaleja mättävä suomalainen oikea laitahyökkääjä. Fanit ja lehdistö varmasti osaisivat ottaa tilanteesta kaiken irti. Vasempaan laitaan kaveriksi Brendan Lemieux rymistelemään ja keskelle vielä joku mörköä muistuttava pelintekijä, niin uusi Legion of Doom on tosiasia. Tuo sentteritilanne tosin ei Jetsissa hurraahuutoja aiheuta.
Mikäs tuossa Jetsin sentteritilanteessa nyt on? Scheifele, Little ja Perreault löytyy ja nuorista jannuista Dano ja Petan ovat pelanneet keskellä. Prospekteina löytyy mm. Connor ja Roslovic.

Muuten ihan samaa mieltä, noihin osoitteisiin voisi jokainen mennä. Puljujärvi olisi mielenkiintoista nähdä Nylanderin tai Marnerin kanssa tekemässä tuhojaan. Laine kyllä kohentaa kokoajan osakkeitaan, tällä hetkellä playoffien pistepörssin viides, maalipörssin ensimmäinen ja tehot 7+2 kasassa. Silti uskon, että Matthews on se ykkösvaraus.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sama se on meneekö ykkösenä vai kakkosena, mutta tämä kausi kokonaisuutena on ollut Laineelta kovissa paikoissa ja ylipäätänsä sellainen näyttö, ettei varmaan tuota kakkosvarausta alemmas pääse valumaan.

Nuorten MM-kisoissa todella muiden maaluensa lisäksi ne tärkeät maalit Kanadaa vastaan ja finaalin huipputärkeä tasoitus matkalla kohti maailmanmestaruutta, ja nyt maalinteko on jo saavuttanut hurjat mittasuhteet kun kivikovassa Kärpät-välieräsarjassa raskaan kauden huipentuessa painaa maaleja sieltä ja täältä.

Tappara jos menee finaaleihin ja saa siellä sen kuusi tai seitsemän peliä urakoida loppujen välieräpelien päälle, tehnee Laine sen 10-12 maalia pudotuspeleissä, joista valtaosa välierissä ja finaaleissa. Ja tämä 17-vuotiaana tulokkaana.

Toki finaalien osalta osa edellisestä oli spekulaatiota jos Tappara putoaa, mutta silti ihan yhtä hurja kevät ja kausi ja kädet ja koko kaveri tulevaisuuden näkymineen. Enkä usko, että tahti tästä kauheasti hiipuu jos menevät loppuotteluun, kyllä Laine sielläkin verkkoa heiluttaa ja ratkoo pelejä.

Hieno seurata ja vaikka Matthews olisi suurin suosikki vaikka sitten kaikkien seurojen ykkösvaraukseksi edelleen, ei tämä liigakevään maaliryöppy varmasti voi olla vaikuttamatta siihen, että siellä myös ainakin osa spekuloi jos siltikin ottaisi Laineen.

Mutta kuten sanottu, menköön kakkosena ja eniten oikeastaan kiinnostaa se, mihin seuraan päätyy eikä monentena menee.
 
Viimeksi muokattu:

morukara

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Mutta kuten sanottu, menköön kakkosena ja eniten oikeastaan kiinnostaa se, mihin seuraan päätyy eikä monentena menee.
Juuri näin. Tuntuu siltä että fanit ovat enemmän varausnumeron perään kuin pelaajat itse, etenkin täällä Euroopassa. Laine on sanonut haluavansa olla paras, eikä näillä näytöillä varausnumero ole este sille etteikö hän pääsisi esittelemään kykyjään NHL:ään. Loppu on hänestä itsestään kiinni. En muutenkaan tiedä ketään huippupelaajaa joka olisi joutunut jäämään itkemään NHL:n ulkopuolelle varausnumeronsa takia. Kyllä parhaat pelaajat löytävät tiensä NHL:ään vaikka ilman varausnumeroa.

Varausnumeron sijaan enemmän merkitystä on sillä mihin organisaatioon hän joutuu menemään, ja alkupään varauksien tapauksessa voidaan usein puhua nimenomaan joutumisesta. Fanit ajattelee ykkösvarausta jonain palkintona, mutta tuskin joutuminen Oilersiin oli McDavidin unelmien täyttymys, ja tuskin Lainekaan Edmontonista haaveilee.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Varausnumeron sijaan enemmän merkitystä on sillä mihin organisaatioon hän joutuu menemään, ja alkupään varauksien tapauksessa voidaan usein puhua nimenomaan joutumisesta. Fanit ajattelee ykkösvarausta jonain palkintona, mutta tuskin joutuminen Oilersiin oli McDavidin unelmien täyttymys, ja tuskin Lainekaan Edmontonista haaveilee.

Jep. Valitettavasti tänäkin vuonna nuo loppupään joukkueet eivät varsinaisesti häikäise houkuttelevuudellaan. Toronto, Edmonton, Vancouver, Columbus, Calgary... Minusta yksikään näistä organisaatioista ei ole vielä osoittanut millään tavalla, että näistä voisi muodostua huippujoukkuetta esim. 3-4 vuoden sisään. Toronton johtoportaasta ja rakennusvaiheesta pidetään paljon melua, mutta missä ovat konkreettiset näytöt? Ei ole mitään takeita, etteikö tuosta organisaatiosta muodostu uutta Oilersia, koska rosteri on ainakin tällä hetkellä niin huono. Ja kun kokoonpano on riittävän huono, niin siinä on vaikea nuorten pelaajien kehittyä ja oppia pelaamaan paremmin. Edmonton on jo luku sinänsä, jossa hiukan valoa tuo McDavidin kypysyminen pelaajana, mutta kypsyykö McDavid samalla Oilersiin? Vancouverissa avainpelaajat ovat vanhentumassa käsiin. Columbuksessa juuri tänä vuonna piti osoittaa, että joukkueen rungosta on playoffeihin, no ei ollut. Calgaryssa, tuolla Kanadan takapajulassa, tehot lepäävät Monahanin ja Goudroun varassa, mutta tuskinpa sinne kyetään vapailta markkinoilta tänäkään vuonna houkuttelemaan kokemusta ja johtajuutta, jotta joukkueella olisi eväitä pudotuspeleihin.
 

haepis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit, KooKoo, Red Wings
Toronton johtoportaasta ja rakennusvaiheesta pidetään paljon melua, mutta missä ovat konkreettiset näytöt? Ei ole mitään takeita, etteikö tuosta organisaatiosta muodostu uutta Oilersia, koska rosteri on ainakin tällä hetkellä niin huono.
Siis hetkinen. Siellä on nyt yhden kauden ollut uusi johtoporras puikoissa. Miten nopeasti paskasta pitäisi tehdä konvehti? Mike Babcock on sen luokan valmentaja, että drafti-ikäiset jannut vetävät varmasti Toronton paidan päälleen huomattavasti mieluummin kuin kaksi vuotta sitten.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Jep. Valitettavasti tänäkin vuonna nuo loppupään joukkueet eivät varsinaisesti häikäise houkuttelevuudellaan.

Milloin se tilanne ei sitten olisi tuo? Nythän, kiitos rukatun draft-loton, sijoille 2-3 rankatut Laine ja Puljujärvi voivat päätyä jopa muihin kuin aivan heikoimmin sijoittuneisiin joukkueisiin.

Jokainen pohjoisamerikkalainen varausliiga painii seuraavan ongelman kanssa: Toisaalta liigan etu olisi, että lahjakkaimmat pelaajat saavuttavat pontentiaalinsa. Mitä enemmän tähtiä, sitä parempi liigalle. Toisaalta liigojen toimintaedellytys on, että heikoimmin menestyneille organisaatioille annetaan mahdollisuus nousta huipulle.

Se, että ennakolta lahjakkaimmat pelaajat päätyvät pääasiassa rosteriltaan ja monesti organisaatioltaankin huonoimpiin joukkueisiin, ei todellakaan ole optimaalista heidän kehityksensä kannalta. Toisaalta jos näin ei, NHL:llä tuskin olisi edellytyksi pyöriä läheskään nykyisellä joukkuemäärällä.

Tästä päästään siihen todellisen huipputalentin tunnusmerkkiin: kyse on pelaajasta, jonka ympärille joukkueen uusi tuleminen voidaan rakentaa.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mike Babcock on sen luokan valmentaja, että drafti-ikäiset jannut vetävät varmasti Toronton paidan päälleen huomattavasti mieluummin kuin kaksi vuotta sitten.
Muutenkin hieman perspektiiviä näissä houkuttelevuuspuheissa, veikkaan että 17-vuotias Pate Tampereelta nääs tai samanikäinen Jesse pohojoosesta ei varsinaisesti paitansa pälle syljeskele, kun joutuvat esim. sen Maple Leafsin paidan päälleen vetämään.

Uskon, että kelpaa pelaajalle. Sitä en kiistä tietenkään, että on parempia ja vastaavasti huonompia paikkoja joutua tai päästä ja se olosuhteiden merkitys näkyy sitten vuosien ja seuran suunnan mukaan, mutta se kun teini isoon liigaan kärkipäässä varataan tuskin varmaan ainakaan näille meidän mattimeikäläisille kovin suuri pettymys on missään tilanteessa, joku Eric Lindros ikuisuus sitten eri tarina ja poikkeuksellinen sellainen.
 
Viimeksi muokattu:

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sitä en kiistä tietenkään, että on parempia ja vastaavasti huonompia paikkoja joutua tai päästä ja se olosuhteiden merkitys näkyy sitten vuosien ja seuran suunnan mukaan, mutta se kun teini isoon liigaan kärkipäässä varataan tuskin varmaan ainakaan näille meidän mattimeikäläisille kovin suuri pettymys on missään tilanteessa, joku Eric Lindros ikuisuus sitten eri tarina ja poikkeuksellinen sellainen.

Niin, otin kantaa edellä mainittuihin joukkueisiin kehittymisympäristön näkökulmasta, sitähän lainaamani viesti alun perin koskikin. Olen aivan varma myös, että Pate ja Jesse ovat tyytyväisiä mihin tahansa NHL-joukkueeseen, mutta ei se tyytyväisyys varanneeseen joukkueeseen mielestäni kauheasti tulevaa kehitystä määrittele. Ajatellaan vaikkapa Teräväisen Teuvoa tai Määtän Ollia. Olisivatko he kyenneet nostamaan omaa tasoaan ja profiliian yhtä hienosti, jos he olisivat tulleet varatuiksi aiemmin ja heikompiin organisaatioihin? Oli ehkä onni, ettei kumpikaan joutunut esimerkiksi Edmontoniin, jossa joukkuepelaaminen on ollut niin heikkoa, että ehkä siinä ympäristössä ja joukkuekavereiden kesken homma ei olisi natsanut ja itseluottamus noussut samalla tavoin kuin nykyisissä joukkueissaan. Kun joukkue ei häviä suurinta osaa matseistaan, se antaa nuorille kavereille enemmän mahdollisuuksia tehdä virheitä ja "hengittää".

Pate ja Jesse ovat toki niin vahvoja, että he tulevat todennäköisesti pärjäämään heikoimmissakin ympäristöissä, mutta optimaalinen tilanne se ei välttämättä ole ja pidemmän päälle varanneen joukkueen mahdollinen kyntäminen tulee vaikuttamaan myös heihin kasvavan negatiivisuuden kautta. Päätyivät he sitten mihin tahansa, toivottavasti kyseisen joukkueen korpivaellus loppuu nopeasti.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Arpoisivat vaan suosiolla kaikki vuorot. Jos joku Chicago nyt saisi 1. varauksen ja Matthewsin, niin ei sillä olisi varaa pitää joukkuetta kasassa kolmen vuoden päästä. Tällöin pitäisi lähteä kaupoille. Pitkällä tähtäimellä joka vuosi joidenkin joukkueiden pitäisi valita 21-vuotiaan huippulupauksen tai tähtipelaajan väliltä, kiitos palkkakaton. Pelaajat pistetään liikkumaan ja liiga kiittää. Ja tätä ideaa saa soveltaa, Bettman.
 
Jep. Valitettavasti tänäkin vuonna nuo loppupään joukkueet eivät varsinaisesti häikäise houkuttelevuudellaan. Toronto, Edmonton, Vancouver, Columbus, Calgary... Minusta yksikään näistä organisaatioista ei ole vielä osoittanut millään tavalla, että näistä voisi muodostua huippujoukkuetta esim. 3-4 vuoden sisään. Toronton johtoportaasta ja rakennusvaiheesta pidetään paljon melua, mutta missä ovat konkreettiset näytöt? Ei ole mitään takeita, etteikö tuosta organisaatiosta muodostu uutta Oilersia, koska rosteri on ainakin tällä hetkellä niin huono.
On kyllä hassu kommentti. Voi voi, kun sinne Chicagoon ei taida Jesse eikä Patrik päästä, eikä Los Angelesiin. Höh :( siellä olisi voinut voittaa Stanley Cupin.
Ja kylmäkin voi tulla jossain Torontossa, Calgaryssä tai Edmontonissa. Eikö Florida voisi varata myös näitä, Barkovin laitureiksi? Olisi todellinen Nordic Nightmare-ketju.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
En tiedä onko liigan peräpään joukkueet koskaan olleet kovin houkuttelevia siinä vaiheessa. Ei Tampa Bay ollut sama joukkue, kun Stamkos sinne "joutui" tai Tavares Islandersiin tai Barkov Floridaan. NHL on palkkakattonsa ja draftin takia syklinen liiga, eli sellaista selkeää huippujoukkuetta on mahdotonta ylläpitää pitkiä aikoja. Chicago ja Los Angeles ovat uhmanneet tätä, mutta se vaatii jatkuvaa onnistumista varaustilaisuudessa. Detroit on ollut 25 vuotta peräkkäin playoffeissa, mutta montako kertaa viimeisen viiden aikana joukkue on ollut selkeä suosikki? Canucks on vuorollaan menossa alaspäin, kun runko on vanhentunut ja huippupelaajat eivät enää pysty kannattelemaan joukkuetta. Detroit olisi tässä samassa syklissä, mutta joukkueella on selkeä identiteetti ja rakenne pelissään. NHL on taktisesti suhteellisen köyhä liiga edelleen, vaikka valmennuksen taso parantuu jatkuvasti.

Toronto on äärimmäisen hyvä esimerkki siitä minkä vaikutuksen Babcock on tehnyt joukkueen peliin. Ero on kuin yöllä ja päivällä, jos palikat olisivat kohdallaan, niin joukkue ei olisi liigan pohjilla. Käytännössä runkopelaajista jokainen oli vuorollaan rikki tai kaupattiin muualle. Rielly ja Gardiner taisivat olla harvoja pelaajia, jotka pelasivat koko kauden. Alussa oli vaikeaa, kun joukkue vielä etsi pelitapaa, mutta peli oli välissä hyvin erinäköistä. Joukkueella oli käytännössä pari gamebreaker pelaajaa eli JVR ja Kadri. JVR:n kausi katkesi aikaisessa vaiheessa ja Kadrilla oli vaikeuksia maalinteon kanssa, eikä kumpaakaan voi pitää roolissaan aivan liigan kärkipelaajina, mutta esim. JVR olisi kääntänyt maalin pelejä Torontolle pelkästään yksilötaidollaan. Paikkoja kun aletaan laskemaan, niin joukkue oli esim. YV maalipaikoissa liigassa toisena ja myös 5v5 pelissä pystyi luomaan maalipaikkoja. Samalla puolustus parani merkittävästi. Jos kaikki olisi tehty voittamisen eteen ja peluutettu parhaita pelaajia ylhäällä koko kausi, niin Toronto olisi todennäköisesti tuolla "ei kenenkään maalla", eli ulkona WC kilpailusta, mutta liian ylhäällä draftia ajatellen.

Torontolla on tarjota esim. Laineelle parhaat mahdolliset taitovalmentajat mitä rahalla saa ja kaikki mahdollinen ohjaus esim. urheilijan elämäntapaan. Loistava valmennus niin farmissa, kuin NHL:n puolella, mutta hintana siitä on myös kova vaatimustaso. Lisäksi kilpailu esim. laitahyökkääjillä on veristä, koska potentiaalisia pelaajia on paljon. Siellä on esim. oikeassa laidassa aikamoinen "log jam" ja kokeneilla pelaajilla sopimusta jäljellä. Milan Michalek jos halutaan laittaa lihoiksi, niin se vaatii peliaikaa top6:ssa. Voi olla että Laine laitettaisiin ajelemaan bussilla ympäri amerikan mannerta. Tosin farmijoukkue on Torontossa ja siellä on samat resurssit kuin emoseuralla. Huono diili? Uskon että ainoastaan Auston Matthews pääsisi aloittamaan varmuudella ylhäällä. Ihan sen takia, että sentterilupauksia ei ole samalla tavalla edessä ja esim. Bozakin suhteen pitää tehdä ratkaisuja tänä kesänä. Nyt olisi hyvä hetki tehdä kauppaa miehellä.

Torontolla esimerkiksi on viimeisistä drafteista Rielly, Marner, Nylander ja tämän vuoden top4 pick. Lisäksi erittäin hyvä AHL joukkue ja yksi NHL:n parhaista prospect pooleista. Suurin ongelma Torontoon "joutumisessa" on se, että NHL:n ei ole oikotietä ja kilpailu on varmasti veristä, vaikka olisit minkälainen huippulupaus. Ei se kuitenkaan se suurin kaatopaikka NHL:ssä enää ole. Toimisto on yksi NHL:n parhaista ja resurssit esim. kehittymisen kannalta rajattomat. Haluatko parantaa luistelua, laukausta tai mikä se heikkous/vahvuus sitten onkaan? Valmentaja ja apu siihen löytyy. Jos haluat olla maailman paras, niin Toronto ei välttämättä ole kovin huono paikka siihen.

Toki yhtään varmaa mestarikandidaattia tuolla pohjalla ei ole, mutta hyvällä tuurilla top3 varaus päätyy esim. Coloradoon, joka on rebuildissaan suhteellisen pitkällä. Toisaalta voi joutua esim. Bostoniin, joka on vähän hyytynyt, mutta ollut pitkään contender. Kyllähän tämä on hieno tilanne top3 pelaajien kannalta. Viime vuonna McDavid olisi saattanut joutua esim. Buffaloon, joka kaupunkina on hieman eri luokkaa kuin Toronto. Päätyi sitten Edmontoniin. Siihen ainoaan organisaatioon, joka on osoittautunut NHL:n viimeiseksi jättömaaksi. Sielläkin on toki miehet puikoissa vaihtuneet, mutta suuri kysymys on se pystyykö Chiarelli hankkimaan sinne NHL puolustajia. Viime draftissa Chiarelli meni maksamaan järkyttävää ylihintaa Griffin Reinhartista. Martin Marincin myytiin 4. kierroksen varauksella Torontoon ja Marincin pelasi paljon paremman kauden Torontossa kuin Reinhart Edmontonissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös