New York City

  • 279 126
  • 994

Rocco

Jäsen
Majoitukset maksaa, mutta jos on vähääkään valmis tinkimään laadusta niin pääsee halvalla.

New Yorkissa on nimittäin niin paljon näkemistä ja tekemistä, ettei oikeasti siellä majapaikassa olla kuin nukkumassa. YMCA Vanderbilt Hostel oli parin korttelin päässä metroasemista, todella laadukas ollakseen hostel, ja hinta oli yhdeltä hengeltä alle $60. Ainut miinus oli ettei omaa vessaa ollut ja huone oli aika pieni edes yhdelle, mutta kun tosiaan siellä korkeintaan nukkuu ja katsoo ehkä tunnin töllöä parin oluen kera ennen nukkumaan menoa niin kelpasi mainiosti.

Kotisivut
 

Teela

Jäsen
Kiitoksia vastauksista. Hotellia etsitty lähinnä Times Square-Central Park välimaastosta, muutama vaihtoehto tosiaan on mielessä, mutta vielä ei olla tehty varauksia. Mites teillä on varauksien kanssa ylensä menny eli onko kaikki ollu ok, kun olette paikalle menneet?
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
Kiitoksia vastauksista. Hotellia etsitty lähinnä Times Square-Central Park välimaastosta, muutama vaihtoehto tosiaan on mielessä, mutta vielä ei olla tehty varauksia. Mites teillä on varauksien kanssa ylensä menny eli onko kaikki ollu ok, kun olette paikalle menneet?

Meillä on varattuna Empire hotellista Mhattanilta huone ensi viikolla hotels.comin kautta. Soitin hotelliin varmistaakseni että kaikki on ok. Nimellä löytyi mutta varausnumero oli väärä (tai eri kun hotels.comista saamani). keskiviikkona mennään.
 

SannaS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, NY Yankees
Manhattanin hotellien hinnat tuntuvat vaihtelevan lähes päivittäin. Jos näin kauan ennen matkaa varaa hotellin, joutuu siitä todennäköisesti maksamaan normaalihinnan - ellei sitten satu saamaan jotain early bird -hintaa...

Me varasimme keväällä hotellin pariksi ensimmäiseksi yöksi juuri ja juuri kaksi viikkoa ennen matkaa, koska silloin on ensimmäisen yön majapaikka oltava tiedossa. Loppulomaksi (olimme yhden yön välissä Bostonin liepeillä) varasimme hotellin matkaa edeltävänä yönä. Näistä kirjoitelinkin tähän ketjuu jo aiemmin, joten tarkemmat tiedot löytyvät viestejä takaisinpäin selaamalla.

Jos ei ole käynyt New Yorkissa aikaisemmin eikä paikat ole tuttuja, kannattaa kyllä maksaa hieman hotellin sijainnista. Etäisyydet jo Manhattanilla ovat yllättävän suuria, puhumattakaan jos majoittuu saaren ulkopuolella. Toisaalta, jos on valmis siihen, että lähtee aamulla hotellista ja palaa sinne illalla vain nukkumaan, eipä se pitkä metromatkakaan varmaan ylivoimainen este ole.
 

SannaS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, NY Yankees
On tullu selattua kaikennäkösiä sivustoja ja hotellien omia sivuja, mutta ei oikeen oo löytyny vielä sellasta johon ois varausta tehty. Hinta sais olla max. 1500e 10:ltä yöltä.

Vielä: vaikea ehdottaa mitään tarkkoja päiviä tuntematta, mutta pikaisesti katsoen Booking.comista löytyy jo nyt neljän tähden hotellista kahden hengen huone (ei tosi TS:n läheltä vaan Financial Districtiltä) alle 1500 eurolla kymmeneksi päiväksi kesä-heinäkuun vaihteessa. Jos pystyy pelaamaan tulo- ja lähtöpäivillä, saattaa saada vieläkin edullisempia hintoja - tai jos kolmen tähden hotelli kelpaa.

http://tinyurl.com/knwcx8 (hinnat verottomia)
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
http://www.nyinns.com/

Tsekatkaa yllä olevan linkin hotellit. Oltiin tuolla Murray Hill Inn'ssa 2005 ja hinta oli tuolloin ok. Hotellit siisti, turvallinen, pienet huoneet. Viime keväänä oltiin Times Squaren Hotel Wolcottissa (alla oleva linkki). Hotelli on ns. rotanloukko, mutta hengissä pysyttiin, oli turvallista ja halpaa.

http://www.wolcott.com/?WT.mc_id=2600

Itse ottaisin hotellin ehdottomasti alaosasta Manhattania, siellä se true action on.

Kerron tarvittaessa ko. hotelleista lisää.
 

Teela

Jäsen
Kiitoksia taas vastanneille. Tuolta booking.comin sivuilta olen jo bongannut summer salessa olevia hotelleja esim. Park Hotel (4tähteä) 1100e ilman veroja, hotels.cominkin sivuilta on jo muutamia alessa olevia. Tuosta varauksesta sen verran, että tarkoitus ei ole ihan vielä varata vaan nimeenomaan "kytätä" noita jatkuvasti vaihtuvia hintoja. Matkustuspäivät ei sinänsä ole kiinteät, mutta lentojen takia tällä hetkellä alustavat päivät on 29.6-9.7, näille päiville tarjolla toistaiseksi halvimmat lennot (925e/2henk). Noitakin tosin tarkoitus vielä jonkin aikaa seurailla, mutta ihan viime tippaan en viitsi lentojen varauksia jättää.
 

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lätkä Lentää Oy
Eilen kotiuduin 5 päivän matkalta Isosta Omenasta. Matka oli suht extempore, sillä suunnittelun aloitimme vasta pari viikkoa ennen lähtöä.

Lennot ostin netistä TravelPartner.fi kautta. Hintaa 2 henkilön meno-paluulle tuli 790€. Molempiin suutiin mennessä välilasku oli Amsterdamin Schiphol kentällä. Mennessä 17h välilaskuodottelua, joten ehdimme hyvin käydä tutustumassa Amsterdamin keskustaan ja olemaan siellä yhden yön. Mennessä laskeuduimme Newarkin kentälle, josta otimme SuperShuttle minibussikyydin Manhattanille. Hintaa oli $18 hlö. Takasin tultaessa lento lähti JFK:ltä, jonne matkustimme hotellin kautta tilatulla kyydillä. Aasialainen kaveri ajoi mustalla Lincolnilla meidät kentälle $ 45 + tipit hintaan.

Hotellia väijyin muutaman päivän netissä. Hotels.comin kautta ei tullut vastaan sopivaa (Manhattanilla, alle 150€/yö, oma kylppäri), joten löysin hotellin hostels.com kautta, josta ruksasin hakuehdoksi hotellit. Majoituimme Chinatown, Little Italy suunnalla lower east sidessa hotell Windsoriin. Hintaa 3* hotellille tuli 125€/yö. Huone oli meille passeli, queen-size punkka, isohko kylppäri, 32'' Sony telkku ja sijainti oli hyvä, muutaman korttelin päässä Broadwaystä. Voin suositella.

Nähtävyyksistä tuli koluttua Ground Zero, Wall street, Times Square, Madison Square Garden, UN-building, Grand Central Terminal, NY Public Library, Central Park ja lauttamatka Staten Islandille joka meni Vapauden patsaan ohi. Otimme kahden päivän liput punaisiin kiertoajelubusseihin. Hinta oli $54/hlö. Reittejä ehdimme käymään läpi sekä etelä- ja keskimanhattanin että pohjoisreitin (Harlem). Central Parkin pohjoispuolella tosin ei juuri mitään nähtävää. Kiertoajelubussit on ihan hyvä tapa nähdä Manhattania, tosin välillä tuntui, ettei busseja tule kuin puolentunnin välein ja nekin olivat todella täysiä. Yhtenä päivänä meillä oli metroon päivän fun-pass (~ $8.5), mutta metrolla liikkuminen oli tuskaista, kun kaikki asemat eivät olleet auki ja linjat eivät ollet toiminnassa. Tiedotus mitkä toimii ja mitkä ei oli heikkoa. Hyvät kengät ovatkin NYC matkaajalle kaiken a & o, sillä kävelyä tulee paljon.

Kauppoja kiertelimme sekä Midtownissa että etelämpänä Sohon kaupungiosassa Broadwayllä. 5 av:n merkkiliikkeiden kohdalla peitin rouvan silmät ja nostimme kävelyvauhtia. Mennessä puolityhjä matkalaukku oli takaisin tultaessa täynnä housuja ja paitoja.

Vinkkinä suosittelen aamupalan nauttimista Landmark kahvilassa Grand ja Centre st. risteyksessä.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
pitää sellainen vinkki heittää tänne jonka olen joskus aikaisemminkin saattanut mainita, mutta jos on tiukka aikataulu, mutta budjetti ei ole ihan minimissä, niin tuollaisella 67 eurolla saa manhattanista aika hyvän kuvan nopeasti helikopterista käsin:
http://www.viator.com/tours/New-Yor...-Tour-7-Minute-Highlight-Flight/d687-5024BADA
Vaikka tuo 5-7 minuuttia kuulostaa lyhyeltä ajalta, niin se on yllättävän pitkä aika ilmassa (ja toki tuollaisia 20 minuutinkin vaihtoehtoja tuolta löytyy, mutta hinta sitten on kalliimpi). Muutama vuosi sitten tämän palvelun hinta ei ollut kuin puolet siitä mitä se on nyt, kun piti tiettujen rättipää-tahojen toiminnan takia turvatarkastuksia ja järjestelyjä tiukentaa ja se heijastui hintaan...
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Uusi vuosi Time Squarella

Olisiko joku viettänyt uudenvuoden aattoa Time Squarella? Onkohan tämän "aikataulun" noudattaminen kuinka tarpeellista eli onkohan koko mesta ihan tapissa ja raflat sun muut ihan tukossa? Jaksaakohan tuolla kuinka värjötellä ja odottaa spektaakkelia?
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Toisaalta mikä ongelma siinä on että yksi maksaa kaiken ja sitten tasataan rahat keskenään jälkeenpäin? Tai että toinen tarjoaa seuraavan kerran?

Miesten kesken se ei ole mikään ongelma. Naisissa vaan tuntuu olevan näitä ongelmatapauksia tämän asian suhteen. Olin tässä taannoin "opintomatkalla" koulusta New Yorkissa ja syötiin tasan sen yhden kerran koko porukan kesken. "Ei mun kuulu maksaa tippiä niin paljoo kuin muiden, koska mun lasku oli halvin". Tässä puhuttiin noin kahdesta dollarista. Ja sitten tämä kyseinen nainen toi kotiin kymmenen paria kenkiä. Kai tässä nyt puhutaan siitä kuuluisasta periaatteesta.

Jätkien kesken meillä ei sitten ollut mitään ongelmaa maksujen kanssa, se maksoi joka ehti.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Olisiko joku viettänyt uudenvuoden aattoa Time Squarella? Onkohan tämän "aikataulun" noudattaminen kuinka tarpeellista eli onkohan koko mesta ihan tapissa ja raflat sun muut ihan tukossa? Jaksaakohan tuolla kuinka värjötellä ja odottaa spektaakkelia?

Been there done that.

Me jouduimme Times Squaren alueelle ikääkuin puolivahingossa joskus puolen viiden aikoihin ja jo silloin oli väkeä paljon. Me tosiaan seisoimme sen 8 tuntia siellä... Väki laitettiin eri karsinoihin ja ihmisiä oli aivan pirusti. Niin paljon oli porukkaa ettei siellä voinut edes mennä kyykkyyn ja osahan siellä pyörtyi... eli siellä on todella ahdasta. Siis todella.

Koko alueen tapahtuma oli tehty TV:tä varten, ja siellä ei ollut mitään MC:tä viihdyttämässä live-yleisöä.

Kokemuksena tietenkin "ainutlaatuinen", "tulipahan tehty" kai siitä jotain katu-uskottavuuttakin sai, mutta missään nimissä en tekisi sitä toiste... tietenkin sitten voin suositella jos tykkää seistä paikoillaan monta tuntia ilman vessassa käyntiä, juomaa tai ruokaa.
 
Viimeksi muokattu:

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miesten kesken se ei ole mikään ongelma. Naisissa vaan tuntuu olevan näitä ongelmatapauksia tämän asian suhteen.

Noh, noh, eipäs yleistetä. Jos tuollaisia tarkan markan ihmisiä on, niin yksi hyvä idea on laittaa reissun alkajaisiksi tietty summa rahaa ns. ruokakassaan, josta on sitten hyvä maksella sapuskoja, tippejä, takseja yms. New Yorkissa tuota käteistä tuntuu kuitenkin tarvitsevan jonkin verran juoksevissa asioissa vaikka luottokortti toki kelpaa lähes paikassa kuin paikassa. Eikä sitä nyt muutenkaan reissussa ollessa kannata joka senttiä laskea.

Kotiuduin toissa viikolla toiselta New Yorkin reissultani, edellinen reissu oli helmikuussa, jolloin tuli nähtyä pakolliset nähtävyydet. Nyt oli enemmän aikaa ihan vain hengailla ja istuskella kahviloissa. Olimme kahdessa hotellissa, ensin Desmond Tutu Centerissä Chelseassa ja sitten Sofitel Luxyryssä Times Squarella. Desmond oli ihan ok hotelli, aamupala tosin oli vitsi (croissant, omena ja mehu, ei edes kahvia). Henkilökunta oli, siivoajia lukuunottamatta, pienoinen pettymys. Kyllä sitä minun mielestäni voisi edes heipat sanoa check outin tehtyämme... Chelsea oli kuitenkin alueena boheemia ja melko mukavaa ja sieltä oli hyvät yhteydet joka paikkaan. Oma ehdoton suosikkialueeni New Yorkissa on Greenwich Village ja erityisesti Bleecker street. Kadulla on aivan omanlaisensa fiilis, ja siellä voisi hengailla vaikka kuinka kauan.

Sofitel oli sitten ranskalainen hotelli ja tätä hotellia suosittelen kaikille. Loistomesta, hienot huoneet ja hyvä palvelu. Jos tuolta haluaa huoneen, niin kannattaa tarttua early bird -tarjouksiin, muuten joutuu pitkän pennin pulittamaan majoituksesta. Hotellin hintatasosta kertonee jotain sekin, että kahvikupponen maksoi 12 dollaria..

Se kyllä jaksaa hämmästyttää, miten helppoa ja turvallista noin isossa kaupungissa on liikkua. Joka paikkaan löytää helposti ja julkinen liikenne toimii.

Manhattan on nyt koluttu kyllä aika tarkkaan joka kaupunginosaa myöten, ehkä ensi reissulla sitä pääsee jopa Brooklynin puolelle :) On se vaan jännä, miten tuo New York vetää puoleensa. Sitä aina reissun jälkeen alkaa suunnitella uutta reissua.

Ai niin, kaupungin parhaat purilaiset löytyvät Upper East Sidestä JG Melonista. Mukavan rento kulmakuppila hienostoalueella.
 

EinoKeisari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Nostetahan ketjua ylös.

Ollaan todennäkösesti lähtemässä kolmen kaverin kanssa elokuun lopulla Isoon Omenaan. Ollaan mietitty tota hotelli hommaa ja ollaan todennäkösesti kallistumassa Wellington Hotelliin. Onko kellään kokemuksia kyseisestä mestasta.

Sitten luin tuolta Wikitravelista, että jos isommallakin porukalla on liikenteessä, niin kannattaa ottaa hotelli New Jerseyn puolelta. Sieltä silmään on osunut Sheraton Lincoln Harbor Hotel. Ainakin saanut hyviä arvosteluja ja omasta mielestäni myös melko hyvällä paikalla. Kysymyksiä herättää kuitenkin liikenne yhteydet Manhattanin puolelle. Kartasta kun katsoo, niin matkaa Manhattanille ei ole juuri mitään, mutta totuus taitaa olla jotain ihan muuta (siis matkustus ajan suhteen).

Myös muita ehdotuksia hotelliksi otetaan vastaan, kunhan ei mitään ihan älyttömän hintaisia ole, hinta luokassa 100-150€ per yö + vero. Vielä sen verran, että matkan pituus +10 yötä. Ensi kertaa Nykissä liikenteessä, joten kaikki pakolliset nähtävyydet tulee todennäköisesti koluttua.

Niin ja vielä semmoinen juttu tuosta verotuksesta noissa hotelleissa. Mihin se perustuu, kun noissa Hotels.com hinnoissa on verot laitettu erikseen ja ne vaihtelevat hotelli kohtaisesti todella paljon. Joissakin voi olla vero yhtä paljon kuin itse veroton hinta. Verotuksessa ei tunnu olevan minkäänlaista logiikkaa. Kai he tuolla asiakaspalvelussa tietävät mihin se perustuu, jos sinne soittaisi...
 
Sitten luin tuolta Wikitravelista, että jos isommallakin porukalla on liikenteessä, niin kannattaa ottaa hotelli New Jerseyn puolelta Kysymyksiä herättää kuitenkin liikenne yhteydet Manhattanin puolelle. Kartasta kun katsoo, niin matkaa Manhattanille ei ole juuri mitään, mutta totuus taitaa olla jotain ihan muuta (siis matkustus ajan suhteen).

Kävimme New Yorkissa kolmen hengen porukalla joulukuussa 2008. Todettuamme Manhattanin hotellit todella arvokkaiksi, varasimme hotellin New Jerseyn puolelta. Hotellihuone New Jerseyssä maksoi tuolloin saman verran kolmelta hengeltä kuin hostelli joen toiselta puolelta, joten helppo valinta. New Jerseystä pääsee Journal Squaren asemalta n.10 minuutissa Manhattanille, joko WTC:lle tai 33rd streetille ja matka maksaa dollarin. Voin helposti suositella Nykiin matkaavaa ottamaan hotellin läheltä tuota Journal Squaren asemaa!
 

jaheka

Jäsen
Itse etsin heinä-elokuun vaihteelle lentolippuja New Yorkiin, halvimmat tällä hetkellä mitä on löytynyt ovat 766€ ja siitä ylöspäin. Finnair rosvoaa 960€.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Itse etsin heinä-elokuun vaihteelle lentolippuja New Yorkiin, halvimmat tällä hetkellä mitä on löytynyt ovat 766€ ja siitä ylöspäin. Finnair rosvoaa 960€.

Joo oot kyllä pahasti myöhässä ainakin oman käsityksen mukaan, koska tuohan on kesälomien huippusesonkia ja kai niitä edullisia olisi voinut vielä alkutalvesta löytää, mutta nyt voi olla vaikeaa.

Toki jos uskallusta riittää, niin kyttää tarjouksia, saattaahan niitä tulla.
 

jaheka

Jäsen
Joo oot kyllä pahasti myöhässä ainakin oman käsityksen mukaan, koska tuohan on kesälomien huippusesonkia ja kai niitä edullisia olisi voinut vielä alkutalvesta löytää, mutta nyt voi olla vaikeaa.

Toki jos uskallusta riittää, niin kyttää tarjouksia, saattaahan niitä tulla.

Mä käyn 3-4 kertaa vuodessa Usa:ssa ja tarkoitus oli mennä seuraavan kerran vasta syys-lokakuussa mutta päätin aikaistaa reissua. Maaliskuussa maksoin Seinäjoki - Hki - New York - Fort Lauderdale ja takaisin n. 750€. Viime tippaan lippujen ostoa ei voi jättää joten nyt maksetaan sitten kovaa hintaa :)
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Joo oot kyllä pahasti myöhässä ainakin oman käsityksen mukaan, koska tuohan on kesälomien huippusesonkia ja kai niitä edullisia olisi voinut vielä alkutalvesta löytää, mutta nyt voi olla vaikeaa
En usko, että alkutalvestakaan olisi edullisia saanut. Heinä-Elokuu ovat lomakautta joka vuosi ja hinnat ovat siksi kovemmat.

Lippujen hinnat tuonne ovat nousseet. Viime heinäkuussa maksoin vajaat 650. Aikaisemmin on Heinäkuussakin päässyt viidellä sadalla. Syinä on ainakin euron/dollarin kurssin kehittyminen, polttoaineiden kallistuminen, kilpailun pienoinen väheneminen ja lentoyhtiöiden taloustilanne (Islannin tilanteen takia).
 

1stApril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Itse kävin Isossa Omessa nyt maaliskuussa 2010.
Lennot Finskillä 500 ja risat / hlö. Varattiin kyllä lennot jo ajat sitten viime vuoden puolella. Itse pidin hintoja yllättävän halpoina, odotin kalliimpia hintoja.

Täällä onkin jo otettu esille nuo sesongit. Tuttu matkatoimiston pitäjä sanoi meille heti, että kannattaa mennä mieluummin maaliskuussa, kuin huhtikuusta eteenpäin. Hinnat nousevat ainakin hotellien osalta.
Itse majoituin Pennsylvania Hotellissa
http://www.hotelpenn.com/

Sijainti on loistava. Vieressä iso juna- / metroasema, josta pääsee kätevästi liikkumaan. Jos menee katsomaan jääkiekkoa, koripalloa, konsertteja tms. niin MSG on vieressä. Hotelli on kuulemma osittain remontoitu, mutta meillä oli aika vaatimaton huone (ei siis remontoitu).
10 yötä ja hinta oli matkatoimiston kautta jotakin 1.300 EUR luokkaa. Siis maaliskuussa.

Manhattanilla liikkuminen lienee kätevintä metrolla. Joku on varmaankin jo maininnut asiasta aiemmin. Viikon lippu maksoi muistaakseni 28 USD. Liikkuminen on nopeaa ja verkosto on yksinkertainen. Päiväsaikaan suosittelen metron käyttöä.

En ole itse mikään ostoksilla viihtyvä tyyppi, mutta tykkäsin tästä paikasta:
http://www.c21stores.com/
Käytiin Manhattanilla Ground Zero:n vieressä olevassa myymälässä. Tämä on sellainen outlet- tyyppinen liike, eli siellä on merkkivaatteita 40-70% alennuksella. Suosittelen poikkeamaan, jos siellä päin saarta on liikkeellä ja haluaa kohtuuhintaisia vaatteita.
Metrolla pääsee ihan viereen.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Icelandairilla 721€ meno-paluu New Yorkiin heinäkuun lopulle. Välilaskut Reykjavikissa.
Tuota vaihtoehtoa olen joskus itse käyttänyt. Siihen sai ainakin silloin kahden päivän stop-overin ilmaiseksi ja se oli aika huikea kokemus. Vuokra-auto alle ja pieni saari on chekattu parissa päivässä. Nythän tuo Islanti on talouskriisinsä ansiosta vielä edullinenkin paikka toisin kuin silloin.
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
En ole itse mikään ostoksilla viihtyvä tyyppi, mutta tykkäsin tästä paikasta:
http://www.c21stores.com/
Käytiin Manhattanilla Ground Zero:n vieressä olevassa myymälässä. Tämä on sellainen outlet- tyyppinen liike, eli siellä on merkkivaatteita 40-70% alennuksella. Suosittelen poikkeamaan, jos siellä päin saarta on liikkeellä ja haluaa kohtuuhintaisia vaatteita.
Metrolla pääsee ihan viereen.

Juu itsekin tuossa kaupassa on tultu käytyä, mutta oli sen verran vilskettä ja ei kaupasta ollut paljon hankittavaa, joten en osaa pahemmin sanoa, mutta todellakin näytti olevan halpaa tavaraa.

Sen takia tuossa kaupassa ei ollut mitään ostettavaa, koska tuli käytyä Woodbury:ssä, n. tunnin bussimatkan päässä New Yorkin keskusta. Siellä vasta oli halpaa, helkkari soikoon. Esim Armanin farkut maksoivat muistaakseni 50 euroiksi muutettuna. Samanlaisista, veljeni mukaan, saa Suomessa pulittaa lähes 200€. Myös esim. hankin Quicksilverin kaupasta pipon, noin 2€. Suomessa suurinpiirtein samanlainen maksaa lähemmäs 40€. Tuonneko viette paremman puoliskon Nykin matkoilla, niin johan saattaa yllättyä ;), tosin kyllä tuolla oli niin halpaa, että meinaa omakin leuka lattiaan pudota. Pistetään vielä jotakin parhaimpia. Kolme Billabongin t-paita muistaakseni vähän reilu 30 dollaria.
 

SannaS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, NY Yankees
Tuo Pennsylvania-hotelli alkaa kyllä olla jo aikamoinen legenda New Yorkia käsittelevissä keskusteluissa. Puolet on tykännyt ja kehunut maasta taivaisiin, toinen puoli ei koskisi pitkällä tikullakaan johtuen torakoista ja muusta mukavasta. Sijainniltaan on kyllä varmasti loistava, itse en ole hotellissa yöpynyt enkä yövy. :)

Suosittelen edelleen Booking.comia (tai Hotels.comia) hotelleiden etsimiseen. Tuntuu siltä, että hotelli kannattaa varata joko todella aikaisin tai sitten niin viime tipassa kuin mahdollista. Tällöin hinnat taitavat olla edullisimmillaan.

Jos on ensimmäistä kertaa New Yorkissa eikä viivy kovin montaa päivää, majoittuisin kyllä Manhattanilla ja vielä joko Lower Manhattanilla tai Midtownissa. Vaikka kartalta katsoen kaikki näyttää olevan lähellä, ovat etäisyydet yllättävän pitkiä. Metro on toki kätevä, mutta matkoihin menee aikaa. Esim. 103rd Streetin metropysäkiltä 40th Streetin huitteille meni ihan helposti puolisen tuntia. Tietenkin kannattaa vähän miettiä, mitä haluaa nähdä ja missä käydä, ja valita hotellia senkin mukaan.

Minä pääsen seuraavan kerran New Yorkiin syyskuussa. Silloin viivyn pe-ma, ja hotelli otettiin neljän tähden Millenium Hiltonista Ground Zeron laidalta. Hotelli on sattuneesta syystä täysin uusittu viime vuosien aikana, ja se oli hinnaltaa tässä vaiheessa hyvin kilpailukykyinen verrattuna muihin neljän tähden hotelleihin. Sijainti alakaupungissa on loistava. Voin suositella myös Gild Hallia, josta saimme vuosi sitten paria viikkoa ennen matkaa loistodiilin. Midtownin Roosevelt oli myös oiva valinta, etenkin sijanniltaan, vaikkakin enemmän sellainen vanhanaikainen jenkkihotelli.
Isommalla porukalla kannattaa tsekata myös huoneistohotelleja. Ainakin Affinia-ketjulta niitä löytyy: http://www.affinia.com/. Tuttavani ovat yöpyneet Affinia Dumontissa (ESB:n kupeessa) ja Eastgate Towerissa (Murray Hillissä lähellä UN:a), eikä valittamista ollut.
 

bates

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Enpäs oo tätä ketjua huomannutkaan, eikä ole nyt aikaa tarkemmin lukeakaan eli jos tulee toisteista dataa niin olen kovin pahoillani. Oltiin Manhattanilla maaliskuun alussa ja vinkkinä saatiin että koska on isompi porukka (4 hlö) niin kannattaa vuokrata ihan kokonainen apartmentti mieluummin kuin hotellihuone. Vuokrattiin sitten:

http://www.booking.com/hotel/us/rivington.en.html

Siis kaksio ala-Manhattanilta viikoksi. Hintaa ~1600$. Kun tuota lähtee jakamaan niin pääsee johonkin alta 50€/yö/naama. Hinta toki näytti olevan korkeampi kesäaikaan. Joka tapauksessa, loistava sijainti, täysin varustettu lukaali (keittiö kaikkinen mausteineen, pesukone, telkkari, ilmainen Wlan) ja homma toimi kaiken kaikkiaan ihan mallikkaasti. Ei voi kuin suositella. Mutta siis jos isommalla porukalla (>3) menossa niin avainsanat Googleen -> "rental apartment manhattan" tai vastaavaa. Toimii toki myös monessa muussa matkakohteessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös