Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

New Jersey Devils 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Toby Dammit, 04.05.2017 klo 00.36.

 1. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Joo, tämä on ihan asiallinen pointti ja Johanssonkin on pelannut Capitalsissa sekä LW:tä, C:tä että RW:tä. Näistä viimeksi mainittua hän on pelannut lukemieni kommenttien perusteella edellisen kerran tosin Boudreaun alaisuudessa eli siitä on jo aikaa.
   
 2. FinDevil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Itelläkin toiveissa, että Henrique treidattaisiin suht nuoreen puolustajaan. Devilssillä tosiaan on paljon nuoria sentteri- osastolle kun on nyt Hischierii, Zachaa ja Mcleodii, toki myös Zajac ja Boyle. Mielestäni Henriquelle ei ole käyttöä ainakaan tulevaisuudessa, joten miksi miestä ei kannattaisi nyt treidata kun vaihtoarvo laskee iän myötä ja muutenkin viime kaudella Henriquen peli näytti ajoittain jotenkin haluttomalta, toki oli myös hyviä otteluita joukossa. Quenneville olisi toinen, jota voisi käyttää nappulana treidissä, mutta hänellä yksistään ei mitään kummoista saada. Zachaa ei kannattaisi käyttää pelinappulana missään tapauksessa.

  Hahmottelin hieman miltä voisi ensikauden kokoonpano näyttää: (Ketjuja en tarkemmin siis miettinyt, laitoin vain vähän pelipaikkojen mukaan että miltä voisi näyttää...)


  Hyökkäys:

  Hall - Zajac - Palmieri
  Zacha - Hischier - MaJo
  Qville/Henrique??? - Mcleod - Blandisi/x
  Wood - Boyle - Noesen


  Shero saattaa hankkia hyökkäykseen vapailta markkinoilta vähän kokemusta, joku rightin mies olisi paikallaan.


  Puolustus:

  Greene - Severson
  Moore- Lovejoy
  Mueller- Santini
  Prout

  Puolustusta ei mielestäni vapailta markkinoilta ole kovin järkevää ruveta parantamaan.


  Maalivahdit selkeä, Schneider ja Kinkaid.
   
 3. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Lainaus:
  Mä en kyllä vielä laittais Hischieriä kakkosketjun sentteriksi. Ainakin ensi alkuun pitäisin sen 5 vs 5 pelissä kolmosketjussa (jolloin ei tarvii pelata niitä vastustajan parhaita pakkeja vastaan) ja sitten vastuuta kakkos YV:lle. Ymärtääkseni ainakin tällainen kuvio oli Mathewsilla viime kauden alussa.

  Mutta kun tässä kun on viimeset pari vuotta ollu Matthewsia, Lainetta, McDavidia ja Eichelia niin ehkä on päässy pikkasen unohtumaan että joskus noi ihan kärkipään varauksetkin tarvii sen yhden vuoden junnuissa/farmissa ennenkuin ovat valmiita hyppää NHL:lään. Kun esim. katsoo vuoden 2014 draftin kärkivarauksia niin Reinhart, Draisaitel ja Bennet kaikki pelasivat sitten suuriman osan kaudesta junnuissa. Ja viime draftin kärkilupauksena pidetyn Puljujärven sopeutuminen NHL kuvioihin on hyvin dokumentoituna tällä palstalla.

  Itse olisin siis tytyväinen jos Hischier pystyisi tän kauden olemaan ylhäällä koko kauden kolmosentterinä.

  Lainaus:
  Vanek, Inginla ja B.Gionta ois siellä vielä vapaana. Noista ehkä kiinnostavin ois Vanek. Mutta ei ole kovin nopea, joten tiedä sitten miten sopii uuteen Devilsiin. Mutta koska hirveen hyviä righteja ei ole UFA:ina niin jos laituria tarvitaan niin sitten Jussi Jokinen voisi olla hyvä hankinta. Sherohan hommas Jokisen aikoinaan Pittsburghiin ja siellähän hän pärjäsi hyvin.

  Lainaus:
  Ehkä sinne joku veteraanipakki vielä mahtuis joukon jatkoksi? Beauchemin, Streit tai Oduya. Olisin muuten sanonut Markovin mutta oli kai pyydellyt Montrealilta 6 milliä ja kahta vuotta, joka nyt omaan korvaan kuulosti aika paljolta 38 vuotiaalle pakille.

  Mielestäni se pleijjari paikan jahtaaminen vaatis vielä vahvistuksia molemille osastoille. Tietenkin jos ensi kausi on vielä rebuildia niin sitten ei tarvii hommaa ketään ja luotetaan siihen että Hallin maaginen kosketus jatkuu ja sieltä tulee taas ykkösvaraus.
   
 4. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Itselleni sopisi hyvin kolmosketjun rouhijaksi Drew Stafford. Toisi vähän Devilsiin kovuutta, jota sieltä puuttuu vielä Boylen hankinnan jälkeenkin. Eri asia sitten on, suostuuko hän vuoden (tai enintään kahden) mittaiseen sopimukseen, mitä Shero tulevilta UFA-hankinnoilta peräänkuulutti. Lisäksi Stafford ei ole varsinaisesti mikään pistenikkari, mikäli sellaista vielä joukkueeseen kaipaa.

  Lainaus:
  Markov olisi noista pakkivaihtoehdoista ehdottomasti paras, ja vielä 38-vuotiaanakin hän on vielä pätevä ykkös- tai kakkospakkiparin pakki. Lisäksi Devils ei ole lähelläkään cap-ongelmia, joten siitä sopimus ei jäisi ainakaan kiinni. Kyse on siis tässäkin kohtaa siitä, kuinka hyvin Markov sopii Sheron joukkueenrakennussuunnitelmiin ja olisiko Markovilla ylipäätään kiinnostusta päättää uraansa Devilsissä, jolla ei ole kovin kaksisia menestymisen mahdollisuuksia. Henkilökohtaisesti Markov olisi hyvä haku juuri tuon lyhyen sopimuksensa vuoksi, mikä antaisi Sherolle vähän lisäaikaa pakkivahvistusten etsimiseen. Tietenkin jos Sherolla on muita suunnitelmia pakiston vahvistamiseksi esim. treidin kautta, niin siinä tapauksessa Markov voidaan unohtaa. Ja kuten Barcelona kirjoitit, niin tähän vaikuttaa myös se, laskeeko Shero ensi kauden vielä rebuild-vuodeksi vai lähteekö joukkue jo yrittämään vähittäistä nousua pohjamudista.

  Ja samaa mieltä Hischieristä eli kolmoskentän keskeltä ja kakkosylivoimasta on hyvä lähteä liikkeelle.
   
 5. Eipou Jäsen

  Vielä tosta Hischierin peluuttamisesta ylhäällä. Mä vähän epäilen pelaajan "NHL-ready"-statusta, on kuitenkin muistettava että Hischier on pelannut vasta yhden kauden Pohjois-Amerikkalaista kiekkoa ja vielä junnuliigassa, vaikka se ensimmäinen kausi nyt hienosti menikin. Voi olla että siinä mielessä Patrick olis ollut valmiimpi paketti suoraan änäriin, kuka tietää, kun erona juurikin se että Pohjois-Amerikan kaukalossa on tullut pelattua jo vähän pidempään kuim Hischier. Ei tällä jengillä vielä päätyyn asti missään tapauksessa mennä, joten aikaa Hischierin kehittymiselle mun mielestä on annettava oma aikansa. Toki, jos on niin sopeutusmiskykyinen ja valmis isojen miesten peleihin niin mikäs siinä, oon mielelläni väärässä tässä asiassa. Jos pelaa aiemmin mainitulla tavalla koko kauden ylhäällä kolmosketjussa ja kakkos YV:ssä, oon enemmän kun tyytyväinen, mut en pidä mahdottomana tai pahoita siitä mieltäni jos pelaa junnuissa vielä vuoden.


  Vaikka palkkakatossa on tilaa vaikka noiden kaikkien kolmen veteraanin palkkaamiselle, en siltikään tuhlaisi ajatuksia Vanekiin, enkä varsinkaan Iginlaan. Jälkimmäinen on lisäksi muutamissa haastatteluissa ilmoittanut hakevansa paikkaa sellaisesta rosterista jotka sen cupin voi vielä voittaa hänen uransa aikana. Eivät vaan mun mielestä yksinkertaisesti sovi tähän uuteen pelitapaan. Gionta olis semmonen johtava pelaaja sekä pukukoppiin että jäälle, ja varmasti palkkansa arvoinen. Lisäksi varsin tuttu mies Devilseille entuudestaan, en ihmettele vaikka haluaisi siellä uransa päättääkin. Kaiken lisäksi pelaa vielä oikeaa laitaa, jossa Devilseillä on mielestäni vielä täyttämisen varaa.


  Drew Staffordin ottaisin Devilsiin ihan milloin tahansa, rooliinsa ja hintaansa nähden kerta kaikkiaan erinomainen pelaaja, ja sopis nimenomaan Boylen kaveriksi pitämään vähän jöötä. Hinnan mainitsin positiivisena asiana siksi, etten usko hänen hintalappunsa olevan kuin ehkä puolet aiemmasta, joka oli muistaakseni jotain 4,5 millin paikkeilla. Mielestäni häneltä voi odottaa jopa hieman pisteitäkin, vaikka onkin nykyään profiloitunut sinne kolmosketjun rouhijan ja power forwardin kombinaatioksi. Taitoa on parempaan, sen näkee jo ihan statistiikastakin menneiltä vuosilta.

  Jokisjussi on omissa papereissa vähän niin ja näin. Riippuu vähän siitä, missä kohtaa Shero uskoo rebuildin olevan. Jos tuolta hankittais esim. Gionta ja/tai Stafford, en näkisi enää tarvetta Jokiselle. Toki Jokisen hyvä puoli on se, että aika varmasti saa pisteitä tehdyksi ja tuo johtajuutta koppiin, mutta uskoisin että hintaero noihin kahteen edellämainittuun on ratkaiseva tekijä. En usko että Jokinen suostuisi mihinkään yhden-kahden vuoden soppariin max 2,5m per kausi, eiköhän hae jo ikänsä puolestakin vähän pidempää diiliä. Tätä pidemmälle en näkisi että Jokista tässä joukkueessa tarvittaisiin.

  Markovista en maksais tuota hintaa kuuna päivänä, vaikka Devilseillä ei ois yhtään pakkia. On kyllä pätevä pakki Devilsin pakkien tasoon nähden ja menis ykköspariin, mut 6 milliä kaudessa on vaan liian paljon mun mielestä siitä mitä Markov vois edes maksimissaan Devilseille tarjota. En näe tarpeelliseksi viedä "väkisin" tilaa palkkakatosta. On vaan liian vanha tuon hintaiseksi. Tuon hinnan maksaminen edellyttäis sen, että hänen kausi Devilsissä menis täysin nappiin eikä tulis mitään vammoja tai muuta tuon ikäisille pelaajille tyypillisiä juttuja. En vaan jaksa uskoa että sellaista kautta olis luvassa, siksi peukku alas Markoville. Jos suostuis halvempaan soppariin, ehkä oma mielipidekin vois muuttua.

  Veteraanipakeista eniten kiinnostaisi Oduya. Devilseille tuttu mies hänkin, enkä usko että häntä haittaisi päättää uraansa siellä missä hän sen aloittikin. Viime kerrasta Devilsissä jäi erittäin hyvä maku suuhun, oli mielestäni ihan avainpelaajia silloin omassa päässä. Kuten oli Chicagossakin. Uskoisin hintalapun olevan kohdillaan, ja kiinnittäisin hänet mieluusti loppu-urakseen tähän seuraan. Ei ehkä ykkösparin pakki, mutta hoitaa oman tonttinsa kakkos-kolmosparissa varsin mallikkaasti.
   
 6. Eipou Jäsen

  Eipä saatu mitään vastineeksi Kovysta, joten ne spekulaatiot voidaan jättää pois keskustelusta. Kovalchuck on ilmoittanut ettei tällä kaudella aio palata NHL:ään, vaan viettää ainakin yhden kauden vielä Pietarin SKA:ssa. Hänen omasta mielestään vika on ollut Sherossa, joka "on ollut treidin suhteen vaativa osapuoli". Keskusteluja on käyty viime tinkaan asti Rangersin kanssa, mutta ilmeisesti Kovalchuckista ei olla haluttu tarjota Sheroa miellyttävää vastinetta. Ymmärrän kyllä Sheron kannan tässä; miksi kukaan haluaisi luopua pisteiden teon osalta eliittipelaajasta puoli-ilmaiseksi vieläpä sellaiselle joukkueelle, joka pelaa samassa divisioonassa ja vieläpä naapurikaupungissa? Ensi kaudellahan nuo oikeudet Devilsiltä sitten häviää, eli voi tehdä minkä tahansa seuran kanssa sopimuksen ilman mitään ylimääräistä sumplimista.
   
 7. TylerDG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät & Caps
  Ihan oikein Sherolta. Joku jämäpikki ei paljoa lämmitä sopimusrikkurin päästämiseksi kilpailijan riveihin, vaikka sitten ens vuonna meniskin ilmaseen.
   
 8. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Lainaus:
  Eipä tuossa järkeä ole, nyt olisi ollut mahdollista saada edes jotain korvausta, ensi vuonna menee ilmaiseksi..
   
 9. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Tän TSN:än jutun mukaan Shero yritti kyllä tehdä treidejä Kovalchuckista mutta ei vaan onnanut. Varmaan jos joku jengi olisi ihan hirveesti Kovalchuckin halunnut niin toi treidi olisi sitten synytnyt. Jos Kovalchuck olisi ihan hirveesti hinkunut takaisin NHL:lään niin varmaan olisi sitten tiputtanut sitä liksatoivettaan sen verran että hänet hankkivalle joukkueelle ei toi liksa + Devilsille menevä korvaus olisi ollut liian paha setti. Eli ihan oikea ratkaisu Sherolta että ei ilmateeksi tai puoli-ilmateeksi Kovalchuckia minnekään päästänyt. Odotakoon siis sitten vuoden verran että pääsee pukemaan sen Rangers paidan päälleen.
   
 10. Eipou Jäsen

  Veikkaisin, että nyt kun joutuu taas vuoden odottelemaan, niin silloin 35-vuotias Kovalchuck joutuu tiputtamaan ainakin miltsin (ellei jopa kaksi) verran vuotuisesta pyynnöstään ja tätä kautta menettää ansioitaan sekä markkina-arvoaan tuolla tempullaan, vaikka KHL:n kovapalkkaisin muistaakseni onkin.
   
 11. dali Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New jersey Devils, Lamoriellon Enkelit 1987-2015
  Ei tullut markkinoilta Shattenkirkiä, mutta minkäs teet. Ray Shero teki viikonvaihteessa kuitenkin mainiot peliliikkeet kiinnittämällä Brian Boylen ja hankkimalla parilla joutilaalla varausvuorolla Marcus Johanssonin. Devils vaihtoi periaatteessa Graham Blackin, Paul Thompsonin ja Lou Lamoriellon Johanssoniin. Ei lainkaan hassumpi ryöstökeikka Sherolta. Devils on jälleen parempi joukkue ja hankinnat ovat juuri oikeanlaisia. Johansson on ehta top 6 -hyökkääjä ja Boyle tuo kaivattua kovuutta ja laatua alempiin ketjuihin.

  Mitä tulee Adam Henriquen tilanteeseen, en lähtisi häntä aktiivisesti kauppaamaan, eivätkä minusta Johanssonin ja Boylen hankinnat tee Henriquesta tarpeetonta, tai korvattavaa osasta. Pikemmin hyökkäykseen tarvitaan edelleen lisävahvistuksia. Ei Henrique toki ole korvaamaton, mutta mahdollisen treidin on tuotava Devilsille merkittävää hyötyä (puolustukseen). Devilsin hyökkäyksessä ei hyvistä täydennyksistä huolimatta ole kovin laajaa rinkiä vastuunkantajia ja nuorten sisäänajon jatkuessa Henriquen, Johanssonin ja Boylen kaltaisille monipuolisille veteraaneille on huutava tarve. Nämä kolme ovat esimerkkejä pelaajista, joita voidaan peluuttaa laidassa ja keskellä, oikeastaan missä tahansa roolissa.

  Sheron ison luudan lakaistua pois Cammallerin, Josefsonin, Bennettin ja DSP:n muutokset eivät varmastikaan ole tässä. Saapa nähdä, kuinka moni näistä pelaajista saa vielä seuraavan NHL-sopimuksen. Noista edellä esiin nostetuista vapaista agenteista Stafford ja Oduya olisivat ihan mieluisia vaihtoehtoja lyhyillä sopimuksilla. Jagrin ja Giontan uudelleenlämmittelyille, tai Vanekille en hirveästi lämpene. Puolustuksen osalta voisi kuvitella, että myös Sheroa kiinnostavat Vegasin ratkaisut lähellä runkosarjan alkua. Osaisikohan esimerkiksi @Bosco, tai @Henkka sanoa, miten waivers-lista toimii tässä tilanteessa? Jon Merrill on potentiaalinen waivers-listalle sijoitettava pelaaja. Voisiko Devils vapaasti poimia hänet, vai onko hylkylistan osalta voimassa embargo, kuten pelaajakaupoissa Vegasin ja pelaajan alkuperäisen seuran välillä?

  Sitten pari sanaa Ilja Kovaltšukista. Godot ei saapunut eilen, ei saapunut tänään, eikä saavu huomennakaan. Siinä kaikki.

  Lainaus:
  Sitten menköön ilmaiseksi, mihin sitten meneekään. Devils on Devils, eikä mikään Pelastusarmeija. Ei Devilsin ollut tarvetta ylipäänsä tehdä mitään Kovyn suhteen, koska ei puhuta sopimuspelaajasta. Tietenkin Kovaltšuk-kortti katsottin, koska Devilsille avautui tilaisuus saada hänestä jotain hyödyllistä vastineeksi.

  Vaikuttaa siltä, että homma tyssäsi pattitilanteeseen. Kovysta kiinnostuneet GM:t yrittivät hyötyä tilanteesta ja tarjota hälläväliä-vastinetta Kovysta, mutta (onneksi) Shero ei tähän lähtenyt. On ymmärrettävää myös vaikkapa Columbuksen näkökulmasta, ettei divisioonavastustajan riveihin hevin anneta omien nuorten parhaimmistoa varsinkaan pelaajasta, joka on jossain määrin kirjoittamaton kortti.

  Eiköhän Shero olisi kaupat tehnyt, jos vastine olisi ollut Devilsin näkökulmasta mielekäs. Markkinatkaan eivät olleet häävit, koska pelaajan kannalta kiinnostavia joukkueita oli rajallisesti ja vastaavasti näillä joukkueilla ei hirveästi ole pelivaraa palkkakaton suhteen, tai halua maksaa maltaita potentiaalisesta pettymyksestä. Tällaisessa tilanteessa mahdollisuuksia kaupantekoon on vähän ja vielä, jos/kun Kovy ei ole joustanut palkkavaatimuksistaan päästäkseen contenderiin Sheron kädet olivat sidotut. Silläkin on rajansa, miten paljon Devilsin olisi kannattanut pidättää Kovyn palkkaa, tai antaa mukaan kaupantekijäisiä.

  Muuta pientä

  Devils on tehnyt yksivuotiset sopimukset Brian Gibbonsin, Bryan Streitin ja Espoon Bluesin kasvatin Bracken Kearnsin kanssa. Hip hurraa!

  Entisistä paholaisista Stefan Matteau ja Luke Gazdic saivat yksivuotiset, kaksisuuntaiset NHL-sopimukset. Las Vegas teki Matteaun kanssa sopimuksen ja Gazdicin uusi seura on Calgary Flames. Molemmat saavat NHL:n minimiliksan 650 000 taalaa kaudessa.
   
 12. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Joo, samaa mieltä aikaisempien kirjoittajien kanssa, että ihan oikein Sherolta olla päästämättä Kovyä kilpailijajoukkueeseen, jos vastine on ollut luokkaa 4. tai 5. kierroksen varausvuoro. Samalla lailla Kovy olisi voinut tulla asiassa vastaan vaatimalla pienempää palkkaa ja/tai suostumalla neuvottelemaan useamman eri seuran kanssa ja Kovyn halunnut joukkue tarjota nykyistä suurempaa vastinetta. Siis aivan kuten @Barcelona omassa viestissäsi kirjoitit.

  Henriquesta sen verran, että en minäkään hänestä halua missään nimessä väkisin eroon ja kelpuutan hänet oikein mielelläni osaksi Devilsin hyökkäyskalustoa, sillä ei siellä vieläkään ole liikaa maalintekotaitoa. Lisäksi Henriquea ja Palmieria lukuun ottamatta muut (parhaat) hyökkääjät ovat enemmän sellaisia syötä ensin -tyylisiä pelaajia.

  Mutta ennemmin tai myöhemmin Sheron on tehtävä jotain pakistolle, sillä se on mielestäni merkittävä osasyy Devilsin hyökkäysongelmiin. Kuten Jarmo Kekäläinen totesi Ylen haastattelussa viime vuoden puolella, niin "(o)n ihan sama, ketä sulla on hyökkääjinä, jos et saa kiekkoa toimitettua niille. Jos pakki ei pysty keskialueella vaihtamaan nopeasti suuntaa tai ei pysty lähtemään omista nopeasti, ei auta, vaikka sulla olisi siellä Crosby ja Malkin odottamassa. Jos ne saa siellä seisoskella perse puolustajiin päin, se ei johda kuin ongelmiin omassa päässä." Nyt kun Shattenkirkiä ei saatu joukkueeseen, niin pakistoon pitäisi saada muuta kautta lisää kiekollista osaamista, ja sitä varten Shero saattaa joutua uhraamaan jonkun hyökkääjän. Toki siellä voi olla syöttinä muitakin pelaajia tai varausvuoroja, mutta mikäli treidin toinen osapuoli haluaa vastineeksi valmiin pelaajan, niin ei siellä ole oikein muita vaihtoehtoja kuin Henrique ja Zajac. Zajacilla on jo enemmän ikää mittarissa sekä vaikeammin liikuteltava sopimus kuin Henriquella, joten vaaka kallistuu jälkimmäisen puoleen. Pidän tosin muutenkin Zajacia tärkeämpänä pelaajana Devilsille kuin Henriquea.

  Vapaista agenteista samaa mieltä @dali n kanssa, että Stafford ja Oduya olisivat ne kiinnostavat nimet, sillä joukkueesta puuttuu mielestäni vielä nimenomaan kovuutta. Vilkaisin itsekin tänään huvikseni läpi, mitä Vegasilla on pakkiosastolla tarjolla, mutta kun McPhee ei ole valmis luopumaan Schmidtistä, Theodoresta, McNabbista ja muista nuorista puolustajista, niin eipä siellä ole kovin kiinnostavia ukkoja tarjolla. Garrisonin, Sbisan ja Stonerin voi unohtaa saman tien laskuista.

  Lisäisin noihin dalin mainitsemiin ex-paholaisiin DSP:n ja Helgesonin, joista eka teki Capitalsin ja toka Islandersin kanssa kaksisuuntaisen sopimuksen.

  Loppuun vielä maininta, että Johanssonista tulee vasta toinen Devilsissä 9x-numerolla pelaava pelaaja. Ensimmäinen oli tietenkin Doug Gilmour numerolla 93.
   
  Viimeksi muokattu: 06.07.2017 klo 00.43
 13. dali Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New jersey Devils, Lamoriellon Enkelit 1987-2015
  Lainaus:
  Tässä Keklun kommenttissa ollaan oikeastaan ihan kaiken ytimessä. Katse kääntyy paitsi puolustajiin, myös hyökkääjiin. Eipä puolustajillakaan hirveästi ole saumaa käynnistää hyökkäyksiä vauhdilla, jos hyökkääjät eivät pääse vastustajan pakkien iholle jo hyökkäysalueella, vaan vastustaja pääsee painamaan vauhdilla Devilsin alueelle. Vaikeasti voitettavia kiekkoja nuo ja vielä vaikeammin käännettäviä tilanteita suunnitelmallisiin hyökkäyksiin. Toki, olihan Devilsin puolustajien kiekollinen peli sekasotkua pitkin kautta, mutta ihan yhtä lailla toivomisen varaa jäi hyökkääjien prässipelin suhteen. Devilsin puolustus tuskin kokee mitään radikaalia muutosta kesän ja alkusyksyn aikana, joten hyökkääien prässin onnistuminen on alkavan kauden avaintekijöitä. Ilman onnistunutta prässipeliä on turha odottaa vakaata viisikkopelaamista omista kohti hyökkäyspäätä.

  Travis Zajac on edelleen painonsa arvoinen kullassa. En nyt lupaa syödä hatullisia, tai muutakaan, mutta travtrav on aivan liian arvokas palanen kaupattavaksi. Henrique liikahtaa, myös muuten kuin sopimuksensa vuoksi, näistä kahdesta ehdottomasti ensin, jos on liikahtaakseen. Henrique on ihan kelpo pelinappula markkinoilla, mutta sinänsä huokeaa neljän miljoonan cap hitiä ei noin vain kaupata. Henriquen vuosiansiot ovat alkavalla kaudella viisi miljoonaa taalaa ja sopimuksen viimeisellä kaudella 5,5 miljoonaa dollaria.

  Lainaus:
  No, tietenkin. Helgeson unohtui tyystin, DSP tuli käsiteltyä Sheron lakaisutoimien yhteydessä.
   
 14. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Lainaus:
  Oikeasti eihän tätä "oisko Kovalchuck pitänyt myydä halvalla" keskustelua käytäs jos Kovalchuckin sijaan puhuttaisiin jostain pelaajasta joka on 26 vuotias RFA joka nyt kinuaa julkisesti treidiä muualle. Mutta jos Kovalchuck on halunnut samassa divisoonassa olevaan Rangersiin ja vielä Devilsin olisi pitänyt palkkoja pidätellä että mahtuu Rangersin palkkakaton alle nyt ja mahdolisesti tulevaisuudessa niin varmaan jokainen palstatoveri tajuaa että kyllä siinä vastineen pitää olla jo mallia "helkkarin hyvä". Kovalchuck on omilla päätöksillään aiheuttanut sen että on vielä RFA ja silloin sen mukaan pitää mennä.

  Lainaus:
  Musta se että Devils oli loppumetreillä tossa Shattenkirk-skabassa osottaa sen että kyllä se jotain koittaa asialle tehdä. Mielestäni se myös kertoo siitä että Shero ei vältämättä halua että ensi kausi on täysin rebuild kausi jolla haetaan hyvää draftiasemaa, vaan kausi jolla mennään sitten eteenpäin ja mahdollisesti skabataan vikasta play-off paikasta. Täydellistä tankkaustahan ei kukaan täyspäinen GM enää NHL:lässä harrasta kun noin draft lottery prossat on sitä luokkaa että sattumalla on nyt niin suuri merkitys siihen ketkä saa ne top 3 varausta.

  Tossa pakin homaamisessa on vaan sellainen juttu että hyvä kiekkollinen pakki maksaa aika paljon jos sitä lähtee markkinoilta hakemaan. Ja vastineeksi harvemmin kelpaa se pelaaja josta ois kiva päästä eroon vaan yleensä se on sitten sellainen pelaaja/paketti että se sitten kirpaisee.

  Lainaus:
  Lou Lamoriellon pelinumeropolitiikan jäljiltä siellä taitaa vielä olla aika monta pelinumeroa jotka on yli 50 ja täysin koskemattomia. Mutta pikkuhiljaa tässä on kuitenkin tottunut näkemään noita pelinumeoita Devils pelaajien selässä jotka on yli 35. Henk.koht odotan koska joku pelaaja hiffaa ottaa numerokseen 66 kun se sopii Devils paitaa kuin nakutettu. ;)
   
 15. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Tuostahan tuli laajennuksen jälkeen ilmoille tarkempaa tietoa, eli että ei ole mitään estettä hankkia Vegasilta takaisin sinne menetettyä pelaajaa. Ottawa olisi voinut hankkia vaikka Methotin heti takaisin. Se kauppaamista koskeva rajoitus koskee ainoastaan ennen laajennusta pois kaupattuja pelaajia, eli esimerkiksi vaikka Nathan Beaulieuta ja Jonathan Drouinia. Niitä ei vanhat joukkueet voi hankkia takaisin ennen tammikuun ensimmäistä. Selvästi säännön tarkoituksena vain ja ainoastaan että laajennuslistojen manipulointi (esim. Nashville olisi lähettänyt Ekholmin Carolinaan ja hankkinut takaisin heti laajennuksen jälkeen, saanut silloin suojattua seitsemän hyökkääjää sitten), ei rajoittaa Vegasin mahdollisuuksia kaupantekoon.

  Kaiken järjen mukaan sama koskee myös waivereita, eli jos Vegas laittaa laajennuksessa varaamansa pelaajan waivereihin niin kyllä vanhalla joukkueella pitäisi olla samat mahdollisuudet poimia hänet kuin millä tahansa muullakin joukkueella.
   
 16. dali Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New jersey Devils, Lamoriellon Enkelit 1987-2015
  Kiitos jälleen kerran järjen ja tietämyksen valon levittämisestä, @Bosco! Olin ymmärtänyt tyystin väärin tuon aikarajan, eli että se olisi koskenut pelaajakauppaa Vegasin kanssa. Waiversien osalta tuumittelin samaa, koska tuossahan Vegas on ns. alullepanija ja ratkaisu on sen oma. Vaikeaa kuvitella tilannetta, missä pelaajan siirtyminen waiversien kautta Vegasista takaisin alkuperäiseen seuraan olisi kulisseissa järjestelty lehmänkauppa suojauslistojen kiertämiseksi.

  Mielenkiinnolla jään odottelemaan, miten Vegas järjestää puolustuksensa. Jon Merrillin kauppa-arvo on vähäinen, joten voisi kuvitella hänen olevan potentiaalinen nimi kauden alla waiversissa. Devilsillä olisi tässä tilanteessa, Sheron/Hynesin halutessa, hyvä tilaisuus hankkia hänet hylkylistalta takaisin. Itse ainakin soisin hänelle vielä uuden tilaisuuden.
   
 17. FinDevil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  NJD development camp roster:

  32- Michael Kapla, P
  33- Nico Hischier, H
  34- Steven Santini, p
  37- Pavel Zacha, H
  41- Michael Mcleod, H
  42- Nathan Bastian, H
  44- Miles Wood, H
  45- Joshua jacobs, P
  47- John Quenneville, H
  48- Yaroslav Dyblenko, P
  49- Joey Anderson, H
  51- Brandon Gignav, H
  52- Brandon Baddock, H
  54- Ryan Kujawinski, H
  55- Ken Appleby, G
  57- Reilly Walsh, P
  58 Jesper Boqvist, H
  59-Fabian Zetterlund, H
  60-Evan Cormier, G
  61-Austin Cangelosi, H
  62-Nikita Popugaev, H
  63-Jesper Bratt, H
  65-Gilles Senn, G
  67-Marian Studenic, H
  68-Colton White, P
  70-MacKenzie Blackwood, G
  71-Colby Sissons, P
  72-Robert Carpenter, H
  73-Jocktan Chainey, P
  74-Blake Speers, H
  76-Jeremy Davies, P
  77-Aarne Talvitie, H
  78-Nicolas Guay, H


   
 18. Eipou Jäsen

  Oon lukenut jonkin verran artikkeleja McLeodista (ja Devilsien prospekteista ylipäätänsä), ja niiden perusteella peli kulkee tosi ovelasti Nathan Bastianin kanssa. Liekö tulevaisuudessa tuhojaan tekevä tutkapari Devilsissä.. Ehkei ens kaudella vielä, mutta..
   
 19. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Voi paskat! Julie Robenhymer‏ ei jatka Devilsin mediatiimissä. Oli suunnilleen viime kauden ainoa valopilkku. Sad!
   
 20. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Harmi. Mutta vielä enemmän tässä on ikävä Tom Gulittia, sillä Andrew Gross on Devilsin beat writerina vaaaaltavan paljon häntä heikompi. TG tosin taisi olla muutenkin aikamoinen poikkeusyksilö beat writereiden joukossa, mutta silti. Gross tuntuu vain olevan toimittajana hirveän passiivinen, eikä hän tee esim. juuri ylimääräisiä pelaaja-, valmentaja- tai GM-haastatteluja. No, nyt development campin aikana hän on sentään twiittaillut ja laittanut videoita Sheron jne. haastiksista, joten plussaa siitä.
   
 21. FinDevil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Nico Hischierille 3 vuoden tulokas sopimus!
   
 22. Eipou Jäsen

  Lainaus:
  Tosta sopparista vielä sen verran, että sopimuksen kokonaisarvo on bonuksineen 11,325 miljoonan arvoinen. Vuosittaisella tasolla siis 3,775 miljoonaa. 2.85 miljoonaa riippuu vuosittais suorituksista (performance bonuses).
   
 23. Eipou Jäsen

  Katselin, että Petteri Lindbohm sekä Jyrki Jokipakka ovat edelleen ilman sopimusta. Mulle kyllä etenkin Jokipakka vois olla kiinnostava vaihtoehto Devilsiin. Tuskin kallis ja varmaankin ihan hänelle sopivaan rooliin voisi New Jerseyssä asettua. Lindbohmikin vois mennä kaksisuuntaisella sopimuksella, tuskin ylhäällä vielä pärjää.
   
 24. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Lainaus:
  Lindbohm on RFA eli sitä ei ilman treidiä kai saada. Jokipakka kyllä itselle kelpais ja tois ainakin syvyyttä tonne pakkistoon. Tietenkin jos pleijari paikkaa haluataan metsästää niin joku hieman parempi pakki kai silloin pitäisi hommaa.

  Toi Nico Hischier otti sitten pelinumerokseen 13. Asia jota ei Lou Lamarillon aikana ois tapahtunut. Tuli muuten huomattua että Lou oli pistänyt Torontossa Timothy Liljegren parturiin. Liljegrenillä oli viel draftin aikaan pitkä takatukka, mutta leirin aikana sellainen lyhyt tukka. Pakko sanoa että pidän kyllä kaiken kaikkiaan näistä muutoksen tuulista jota Shero on toimistolle tuonut.
   
 25. Eipou Jäsen

  Oduyasta kun oli täällä puhetta, niin teki näköjään yksivuotisen sopimuksen Senatorsiin. Mielenkiinnolla odotan kuka sieltä vapailta markkinoilta tai treidin kautta puolustusosastolle hankitaan, pakkohan Sheron vähintään yks-kaks pakkia on hankkia.