New Jersey Devils 2013–2014

  • 165 637
  • 407

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Nyt sitä taas saa. Kiekkoherkkua. Harjoitusleiri pyörähti tänään käyntiin nuoriso-osaston jääharjoituksilla.

Avataanpa toivottavasti vilkas keskustelu muutamalla lauseella. Ensi kauden joukkue on paperilla jo kohtuullisen pitkällä. Ennakkoon katsottuna ensi kauden joukkueessa on avoinna 2-3 hyökkääjän paikkaa ja yksi pelaavan puolustajan paikka. Hyökkääjistä pelipaikkaa hakevat ensisijaisesti Rostislav Olesz, Jacob Josefson, Stephen Gionta, Krys Barch ja Mattias Tedenby. Pienin varauksin myös Andrei Loktionov joutuu antamaan näyttöjä.

Puolustuksessa on todella kiinnostava asetelma. Olen tässä jo pidempään intoillut Devilsin nuorten puolustajien esiinmarssista. Alkutahteja uuden sukupolven esiinmarssille on jo lyöty, mutta tämän syksyn leirillä aletaan oikein vakavissaan kisata pelipaikoista. Jon Merrill, Eric Gelinas ja Alexander Urbom lienevät ne varteenotettavimmat nimet haastamaan veteraaneja. Damon Seversonin aika ei ole vielä ja Brandon Burlon tuskin on riittävän kova haastamaan Salvadoria ja Voltshenkovia. Jokaisella näistä viidestä on omat erityisvahvuutensa, mutta heitä yhdistävät raamikkuus ja luisteluvoima. Devils on puolen vuosikymmenen ajan varannut systemaattisesti tällä periaatteella puolustajia ja tulevien parin kolmen kauden aikana sisään ajetaan 2010-luvun jälkimmäisen puoliskon ja 2020-luvun puolustuksen vakiokasvoja.

Muutenkin ensi kauden joukkueessa kannattaa kiinnittää huomiota kesän hankintoihin myös osana kokonaisuutta. Jagr, Clowe ja Olesz tuovat yksin fyysisellä olemuksellaan deboerilaiseen kaksinkamppailupelaamiseen lisää vääntövoimaa Zubrusin, Zajacin, Carterin ja Bernierin rinnalle. Tietenkin on eri asia, miten uudet hankinnat lopulta onnistuvat, mutta ainakin paperilla Devils vahvisti pelitapansa keskeistä osa-aluetta eli kaksinkamppailupelaamista.

Tietyllä tapaa tämä trendi pelaajahankinnoissa on myös paluuta Devils-kiekon juurille, siihen duunarimentaliteettiin, josta joukkue on opittu tuntemaan. Toivottavasti kaukalossa nähdään omien rakastama ja muiden inhoama paholaislauma, jota on vaikea voittaa. Kauden 2013-2014 Devilsistä on rakennettu neljään ketjuun tasaisesti nojaava joukkue, osin perinnetietoisesti, osin olosuhteiden pakosta. Alkavaa kautta voidaan myös pitää pitkänä tryoutina, jonka aikana selvitetään, mille osa-alueille joukkue lopulta tarvitsee vahvistuksia.

Konkarivetoinen joukkue on amerikkalaisittain ilmaistuna rakennettu pudotuspelejä varten. Matka niihin karkeloihin on kuitenkin kovan työn takana. Alkukaudesta ei kannattane odottaa mitään riemumarssia, vaan ensimmäinen sarjaneljännes mennee ketjukoostumuksia hakiessa. Väistämättömästä sopeutumisjaksosta huolimatta on tärkeää, taas kerran, pystyä napsimaan pisteitä tasaisesti, ettei kauden jälkimmäisellä puoliskolla jouduta pelaamaan selkä seinää vasten.

Moneen kertaan todettu tosiasia on, että Parisen ja Kovaltshukin tehojen korvaaminen ei ole se kovin urakka, vaan löytää ne ukot, jotka pystyvät menestyksellä pelaamaan vastustajan parhaita vastaan. Viime kaudella nähtiin, mitä tapahtuu, kun pari kolme top 6 -hyökkääjää putoaa pelistä pois. Lou Lamoriello on paikannut tätä puutetta ja nyt 1-2 loukkaantumista ei vielä keikuta venettä nurin. Ilmassa on kuitenkin kysymys siitä, miten hyvin uudet kasvot ja omat nuoret pystyvät ottamaan vastuulleen hyökkäyspelin.

Koodi:
[B]Devilsin leiriryhmä
Maalivahdit[/B]
30-Martin Brodeur
35-Cory Schneider

40-Keith Kinkaid
50 Scott Wedgewood
55-Maxime Clermont
60-Anthony Brodeur

[B]Puolustajat
NHL-rinki[/B]
2-Marek Zidlicky-D
5-Adam Larsson-D
6-Andy Greene-D
7-Mark Fayne-D
10-Peter Harrold-D
24-Bryce Salvador-D
28-Anton Volchenkov-D
32-Eric Gelinas-D
33-Alexander Urbom-D
34-Jon Merrill-D

[B]AHL- ja junioriosasto[/B]
36-Damon Severson-D
37-Seth Helgeson-D
38-Brandon Burlon-D
39-Dan Kelly-D
41-Harry Young-D
42-Corbin McPherson-D
43-Reece Scralett-D
44-Raman Hrabarenka-D

[B]Hyökkääjät
NHL-rinki[/B]
8-Dainius Zubrus-RW
9-Mattias Tedenby-RW
11-Stephen Gionta-C
14-Adam Henrique-C
15-Harri Pesonen-RW
16-Jacob Josefson-C
17-Michael Ryder-RW
18-Steve Bernier-RW
19-Travis Zajac-C
20-Ryan Carter-LW
21-Andrei Loktionov-C
22-Krys Barch-LW
23-Tim Sestito-C
25-Rostislav Olesz-LW
26-Patrik Elias-LW
29-Ryane Clowe-LW
68-Jaromir Jagr-RW

[B]AHL- ja junioriosasto[/B]
45-Cam Janssen-RW
46-Ben Thomson-LW
47-Graham Black-C
48-Rod Pelley-C
49-Stefan Matteau-LW
51-Riley Boychuk-LW
52-David Wohlberg-C
54-Mike Hoeffel-LW
56-Mike Sislo-RW
57-Chris McKelvie-LW
58-Joe Whitney-RW
59-Reid Boucher-RW
61-Darcy Zajac-C
62-Remy Giftopoulos-LW
63-Ryan Kujawinski-C
64-Myles Bell-RW
65-Ben Johnson-C

Devilsin harjoitusotteluiden ohjelma
16.9. Rangers kotona
19.9. Islanders kotona
21.9. Islanders vieraissa
23.9. Canadiens vieraissa
24.9. Flyers vieraissa
26.9. Flyers kotona
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Tässä vielä joitain gallialaisia, joita kannattaa seurata erityisen tarkkaan.

Jon Merrill
Toivottavasti Jon Merrill on saanut juonen päästä kiinni, koska hänellä on kaupungin avaimet käsissään, jos vain asenne ja harjoittelumotivaatio ovat oikeanlaiset. Onnistuessaan leirillä ja harjoituspeleissä Merrill saattaa tehdä Devilsissä harvinaisen tempun ja murtautua NHL-miehistöön käytännössä ilman AHL-keikkaa.
Merrill pelasi lupauksia herättävästi viime kauden lopussa Albanyssa. Highlightit ovat highlighteja, mutta pariin otteeseen Merrill suorastaan ällistytti kylmäpäisyydellään ja pelinlukutaidollaan.

Eric Gelinas
Kuten todettua, Gelinas on Jon Merrillin ohella varteenotettavin kandidaatti murtautumaan pelaavaan kokoonpanoon. Gelinas on tehnyt Albanyssa tuhoisaa jälkeä viivamiehen roolissa, joten hänen tulivoimansa olisi tervetullutta myös NHL-joukkueen käyttöön.
Gelinas on jo nyt kehittynyt reippain harppauksin eteenpäin. Vielä pari vuotta sitten hänestä puhuttiin tyypillisenä joko tai -lupauksena. Tuloksia on alkanut tulla nyt, kun pitkään ja ennen honteloon varteen on tarttunut lisää massaa.

Alexander Urbom
Olen odotellut Urbomista jo parin vuoden ajan NHL-pakkia, mutta toistaiseksi hänen sijoituspaikkansa on ollut Albanyssa. Puolustus on toki ollut veteraanipainotteinen, mutta onhan nuorille ennenkin tehty tilaa, jos näiden peliesitykset vain ovat riittävän hyviä.

Hfboardsilla törmäsin kuiskintaan Urbomin kyseenalaisesta kesätreeniohjelmasta. Suhtaudutaan tähän siis asiaankuuluvalla varauksella, mutta ilmeisesti diskopallot ja drinkit kuuluvat jos eivät nyt päivään jokaiseen, niin turhan moneen kuitenkin. Jos näillä huhuilla on yhtään vastakaikua todellisessa elämässä, Urbom on saattanut hukata tilaisuutensa nousta NHL:ään ainakaan Devilsissä.

Pitää kuitenkin muistaa, että Urbom on ensisijaisesti puolustavan roolin ukko ja tällä hetkellä Devilsillä on jo Mark Fayne, Bryce Salvador ja Anton Voltshenkov hoitamassa näitä tehtäviä. Kausi 2013-2014 on kuitenkin myös yhdenlainen pitkä tryout, jonka aikana selvitetään joukkueen puutteita Kovyn ja Parisen lähdön jälkeen, ja toisaalta katsotaan erityisesti nuorten puolustajien valmiutta ottaa vastuuta NHL:ssä.

Mattias Tedenby
Piskuisella ruotsalaisella on käsillä tuloksenteon paikka. Hänelle on tarjottu parina edellisenä vuonna tilaisuuksia ottaa pelipaikka, mutta hän ei ole pystynyt vakuuttamaan valmentaja Pete DeBoeria. Tedenbyn ongelmat ovat olleet kiekottomassa pelissä ja myös korvien välissä. Kun onnistumisia ei ole heti alkanut tulla, ote mailasta on alkanut tiukentua ja tekeminen muuttua väkinäiseksi puurtamiseksi. Viime vuosi oli kaiken kaikkiaan hyvin epäonninen myös Tedenbylle. Hän selvisi onneksi jokseenkin säikähdyksellä luistimenviillosta, josta jäi muistuttamaan pitkä arpi poskessa.

Voidaan kai sanoa, että nyt Tedenby on yhdellä vedenjakajalla. Devilsillä on varmasti halua katsoa kortti loppuun saakka, mutta kovin pitkään ei ykkösvarauksen statuskaan ole tarjoamassa uusia näyttöpaikkoja.

Jacob Josefson
Joko viimein terveys kestäisi ja näkisimme ruotsalaisen lunastavan odotuksia? Josefson on ollut järjettömän epäonninen kaikilla kolmella Pohjois-Amerikassa viettämällään kaudella. Pelikunnossa ollessaan hän on esiintynyt lupauksia herättävästi, joten uskoisin Josefsonin kilvoittelevan tosissaan lähinnä nelossentterin roolista. Nyt hänellä on elämänsä tilaisuus vakiinnuttaa paikkansa Devilsissä.

Stefan Matteau
Matteau sai viime kaudella suorastaan yllättävän paljon vastuuta, loukkaantumisten takia lähinnä, mutta kuitenkin. Tulokkaan otteet olivat alkuun hyvin virkeitä, mutta sitten hänkin alkoi hiipua massaan, kuten oli odotettavissa. Matteau teki kuitenkin hyvän ensivaikutelman NHL:ssä ja pelasi ikäisekseen yllättävän kypsästi.

Tänä vuonna Matteaulla on viime talvea huonommat mahdollisuudet päästä leiriltä pelaavaan miehistöön ainakaan kovin pitkäksi aikaa. Ne hanslankarit, jotka Matteau olisi voinut syrjäyttää, ovat vaihtaneet maisemaa ja tilalle on tullut Ryane Clowen ja Rostislav Oleszin kaltaisia rutinoituneita veteraaneja kilpailemaan samoista peliminuuteista.

Juniorijoukkueen dramaattisen kauden päätöksen jälkeen myös Matteaulle tekisi hyvää saada tuo onneton luku urallaan menneisyyteen, pelata täysipainoinen kausi AHL:ssä ja alkaa totutella ammattilaisen arkeen.

Reid Boucher
OHL:ssä viime kaudella 62 maalia mättänyt Reid Boucher tuskin on lähelläkään NHL-paikkaa, mutta hän on silti yksi leirin kiinnostavimmista pelaajista. On mielenkiintoista nähdä, miten Boucher pärjää veteraanien joukossa.

Ensi kausi on myös Boucherille totuttelua ammattilaissarjojen vauhtiin. Maaleja tuskin syntyy samaan tahtiin kuin junioreissa, mutta olisin pettynyt, jos hän ei hätyyttele vähintään 20-25 maalin lukemia Albanyssa. Boucherin maalivainulle on kieltämättä tilausta, sillä nykyisen NHL-ringin ulkopuolisista pelaajista hän on oikeastaan ainoa kovemman profiilin pistelinko, jolla on mahdollisuuksia nousta NHL:ään parin vuoden sisällä.

Myles Bell
Devils varasi kesällä kuudella kierroksella yli-ikäisen Myles Bellin. Jos hän ikinä pelaa NHL:ssä, Devilsin fanit saavat todistaa koskettavan tuhkimotarina huipennusta. Bellin loppuelämää varjostaa kaksi vuotta sitten sattunut kuolonkolari, jossa hänen tyttöystävänsä menehtyi. Ennen onnettomuutta Bell oli varsin korkean profiilin lupaus. Onnettomuus muutti kaiken, ja hänet sivuutettiin kahdessa draftissa kunnes Lou Lamoriello halusi antaa hänelle tilaisuuden. Tokihan Bellillä on traagisen menneisyyden ohella paljon avuja, joiden vuoksi hänet kannatti varata. Lamoriello kuvaili draftin jälkeen Bellin laukausta kovimmaksi, jonka hän on nähnyt. Bellille tämä on uusi alku sanan varsinaisessa merkityksessä.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Tässä muutamien kiinnostavimpien pelaajien mietteitä viime päivien postaustulvasta Gulittin blogissa.

Travis Zajac oli minusta viime kauden pahin pettymys odotuksiin nähden. Nyt, kuten odottaa sopii, Zajac uhkuu näyttöhaluja, koska kolme edellistä kautta ovat olleet enemmän tai vähemmän pettymyksiä ja rikkonaisia. Suuri kysymys kuuluu, pystyykö hän palaamaan vuosien 2008-2010 aikana nähdylle tasolle. Devils luonnollisesti kaipaa Zajacin tehoja, mutta vahva kausi takaisi hänelle myös rauhan rahakkaan jatkosopimuksen paineista.

I don’t think that’s in my head at all, to be honest, he said. I know what I have to do to be successful and I know what the coaches expect of me. I’ve just got to worry about that and make sure I got out there and do what I do best and that’s play both ends of the ice and make sure I’m reliable and contribute offensively. Those are things that when I’m playing well I’m doing, so I’m just excited to be able to hopefully do that this year.

Adam Larsson aloittaa kolmannen NHL-kautensa ja myös häneltä odotetaan merkittävää tasonnostoa edellisiin kausiin nähden. Nuorukaisen uran alku Pohjois-Amerikassa on ollut vähintään ailahteleva, mutta nyt odotukset ovat korkealla.

I knew it would take a couple of years to really adjust and get used to the game, he said after today’s scrimmage. This is an important year for me, so I have to step up and show the coaches and show the organization that I earned a spot in 82 games this year.

Myös Pete DeBoer puhuu haastattelussa muutaman sanan Larssonin kehityksestä. Hänen mukaansa Larssonin sisäänajo NHL:ään ei ollut onnistunut, koska tulokaskaudella rooli oli liian vaativa ja viime kaudella DeBoer piti talven tynkäkautta vääränä paikkana uuden opetteluun. Nyt DeBoer ajattelee toisin.

We probably should have done that a little bit the other way around. We probably should have come out of the gate with that and give him a little bit more last year. But, at the end of the day, he’s in the same spot. He’s had a little bit of both and we think he’s going to be able to do a lot of things this year for us.

If getting drafted high meant you automatically became an NHL all star … we all know that’s not the case. He’s just got to take another step. I like where he’s at. I like the path he’s taken. He’s paid his dues. He’s had some adversity and I think we’re going to have a better player for that this year.

Loukkaantumisten riivaama Rostislav Olesz yrittää tehdä paluun NHL:ään Devilsissä. Toivottavasti Olesz tekee samanlaisen sisääntulon joukkueeseen, kuten edelliset alelaarista poimitut DeBoerin vanhat tutut Steve Bernier ja Ryan Carter.

Pete DeBoer toivoo, että Olesz on sama monipuolinen ja isokokoinen hyökkääjä kuin Panthers-vuosinaan ja näin tuovan osaltaan lisää syvyyttä hyökkäykseen. On mielenkiintoista nähdä, millä tasolla Olesz pelaa kahden vaikean polvivamman jäljiltä. Oleszilla ei ole harhaluuloja voinnistaan. Kunto on sinänsä kohdallaan, mutta oikea polvi ei luonnollisesti ole entisensä.

Valmennusryhmän keskinäinen roolitus on myös muotoutumassa. Parilla viime kaudella alivoimapelistä vastannut Dave Barr ottaa tällä kaudella hoitaakseen ylivoiman pyörittämisen. Mike Foligno puolestaan vastaa alkavalla kaudella alivoimapelistä. Scott Stevens peluuttaa edellisen kauden tapaan puolustajia. Barr ja Foligno hoitavat hyökkääjien peluuttamisen ja Chris Terreri jatkaa maalivahtivalmentajana.

Pete DeBoer on kuluneen viikon aikana puhunut useaan otteeseen omista näkemyksistään ja miten hän aikoo vastata ilmassa roikkuviin suuriin kysymyksiin vastuunkantajista ja erityisesti tehojen irtisaamisesta. Kuten odottaa sopii, DeBoer ei halua puhua lähteneistä pelaajista tai mahdollisesta tehovajeesta, vaan on "innostunut alkavasta kaudesta". DeBoerin mukaan joukkueen suurin rikkaus on odotetusti sen materiaalin monipuolisuus ja lukuisat mahdollisuudet roolittaa pelaajia.

DeBoer toteaa myös, että joukkue on kauden alkaessa vielä keskeneräinen, koska uusien pelaajien sopeutuminen ja pelillisten hienouksien omaksuminen vaativat oman aikansa.

You’re evaluating all the time. Every time you watch these guys play, you’re evaluating. From my point of view, again, we’re trying to implement some systems and some of the seeds of our identity. That’s what we’ve been spending time in the film room on the first couple days. You want to see some of that translated onto the ice, but not to the point where it paralyzes the players from showing us what they can do. There’s plenty of time to get the systems in place.

You hope that whatever you roll out there for Game 1 works and you don’t have to make changes, but the reality is I don’t know how long it’s going to take us to find chemistry. It might be a moving target all year. The nice thing about our roster is there’s versatility and there’s depth. If someone’s not going or something’s not working, we’ve got multiple options to move guys around, plug guys in different holes, different positions up front.

Valmennusuutisiin kuuluu myös Sergei Brylinin paluu organisaatioon. Hän siirtyy Albanyyn Rick Kowalskyn aisapariksi. Uutinen oli melko odotettu, sillä aktiiviuransa päättänyt Brylin on jo tätä ennen toiminut oto-pohjalta harjoitusleirillä ja junnuleirillä valmennuksen apuna.

Muuta pientä

- Kovy ei ollut ainoa pelaaja, jota kohtaan KHL:stä osoitettiin kiinnostusta. Myös Dainius Zubrusia ja Anderi Loktionovia kosiskeltiin siirtymään Venäjälle. Loktionovin sopimustarjous oli joidenkin lähteiden mukaan jopa kolmen miljoonan dollarin arvoinen.

- Johan Hedberg osallistuu Rangersin harjoitusleirille tryout-sopimuksella.

- Martin Brodeur ja Cory Schneider kommentoivat lyhyesti maalivahtien suurta varustekeskustelua. Tämä Martyn kommentti on tulkittu terveisiksi Hudson-joen toiselle puolen.

There’s goalies - I won’t name names, but they’re not too far – they have different padding that it’s not about protection, Brodeur said. There’s a lot of guys that do wear these type of things because the pads are so loose guys feel the need to bulk their knees up for protection, but sometimes it’s overboard a little bit.

- Brodeur totesi myös, ettei hän aio puhua jatkosuunnitelmistaan kauden aikana. Uran mahdollisesta lopettamisesta tai jatkosta puhutaan vasta, kun on sen aika. Martti sanoi alkuviikosta, ettei hän halua tehdä kaudesta mitään jäähyväiskiertuetta.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Illan paikallispelissä Rangersia vastaan tarjotaan kunnon näyttöpaikkoja pelipaikoista taisteleville nuorille ja alempien ketjujen työmyyrille. On siellä mukana myös pesos-Harri. Ykkösketjussa ja kaikkea.

Erityisen kiinnostavaa on nähdä, mihin Mattias Tedenbyn, Reid Boucherin, Eric Gelinas'n ja Alexander Urbomin rahkeet riittävän. Cory Schneider aloittaa maalilla ja Keith Kinkaid avaa luukkua.

Harri Pesonen-Adam Henrique-Steve Bernier
Rostislav Olesz-Andrei Loktionov-Mattias Tedenby
Reid Boucher-Jacob Josefson-Mike Sislo
Krys Barch-Darcy Zajac-Cam Janssen

Anton Volchenkov-Mark Fayne
Eric Gelinas-Peter Harrold
Alex Urbom-Adam Larsson

Cory Schneider
Keith Kinkaid

Gulittin ennakkoturinat

Patrik Elias ja Jaromir Jagr ovat olleet parin päivän ajan sivussa harjoitusleiriltä, ilmeisesti kuitenkin vain varotoimenpiteenä pienten vaivojen takia. Kummallakaan ei varsinaisesti ole erityistä tarvetta antaa näyttöjä, joten turhien riskien ottaminen harjoitusleirillä olisi hölmöyttä.
 

NiksuP

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJ Devils, Travis Zajac, Jukka Peltola
Twitterssä juttua liikkeellä, että sveitsiläismedioiden mukaan Devils olisi kutsunut Brunnerin (jo päättyneelle?) training campille ja, että olisivat lähellä diiliä. Devilsin rosterissa olisi ehdottomasti kahden kärkiketjun pelaaja. Suurin kysymysmerkki lienee saako pidettyä normaalitasonsa 82:n ottelun ajan. Noo nimiä ei kuitenkaan ole vielä paperissa, joten jäädään jännäämään. Puhelimella ei ole nyt linkkiä heittää.
 

AnaKonda

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Kärpät, NJ Devils, Kraken
NHL Gamecenter muisti yöllä puhelimeen laittaa viestiä, että Brunner olisi tehnyt try-out sopparin Devilsin kanssa. NHL.com:sta löytyy vahvistus täältä.

Itse harjoituspelin Ragsia vastaan Devils voitti 2-1. Maalintekijöinä Tedenby ja Gelinas, Schneiderille 22 torjuntaa, pelaten kaksi ensimmäistä erää. Kinkaid torjui 11 laukausta ja päästi yhden taakseen kolmannessa erässä. Muut laittakoot pelistä tarkempaa analyysiä.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Brunnerin tryoutista tulee vähän kaksijakoiset tunnelmat. Kyllähän tehokkaalle hyökkääjälle on sinänsä tilausta. Mutta, onko tehojen tarve niin kova, että muutamien maalien ja erikoistilanneosaamisen vuoksi hänet kannattaa ottaa joukkueeseen ohi vaikkapa Oleszin tai Bernierin kaltaisten monipuolisten pelaajien?

En pidä sveitsiläistä mitenkään erityisen varmana tapauksena top 6:een, vaikka hän saisi sopimuksen. Mutta ainakin kilpailu pelipaikoista kovenee entisestään ja tilanne pakottaa etunenässä Tedenbyn, Josefsonin, Loktionovin ja Oleszin nostamaan tasoaan.


Gulittin haastattelu


Viime yön ottelussa Devils onnistui tosiaan kellistämään Rangersin maalein 2-1. Ottelusta jää aikakirjoihin eritoten Cory Schneiderin upea mailatorjunta. Maalinteossa kunnostuivat Mattias Tedenby ja Eric Gelinas. Tulokaspuolustaja Gelinas'n osuma syntyi herkullisesti sangen lujalla lyöntilaukauksella. Osumaa avitti myös Steve Bernierin mallikas työskentely maskimiehenä.

Ilahduttavaa on, että maalinteossa onnistui kaksi pelipaikasta lujasti taistelevaa nuorukaista. Tedenby saikin valmentaja DeBoerilta ansaitut kehut ja 1-2 uutta näyttöpaikkaa.

Ottelun jälkeiset turinat Gulittin blogista
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Hyvin yllättynyt kyllä Brunnerin tryoutista.

Jos oletetaan, että mies sopimuksen saisi, niin hyökkäys levenisi entisestään, mikä nyt ei tokikaan huono asia olisi. Kentät menisivät varmaan tyyliin:

Clowe - Zajac - Ryder
Elias - Henrique - Brunner/Jagr
Zubrus - Loktionov - Brunner/Jagr
Olesz - Josefson/Carter - Bernier

Eli kierrossa olisi sitten Tedenby, Barch, Josefson/Carter. Sopimustilanne olisi myös sellainen, että waivereihin olisi yksi laitettava, vaikka Gionta farmiin pistettäisiin, olettaen toki, että Larssonia sinne ei laiteta (mihin nyt tuskin kukaan uskoo). Eiköhän se Barch sitten olisi?

Näyttää kyllä Tedenbyn osalta aika pahalta, koska satunnaista peliaikaa olisi todennäköisesti tulossa ainoastaan neloskentässä.

Kilpailu on aina hyvästä, mutta en tiedä onko sekään pelaajien motivaatiolle hyväksi, että tie käytännössä tukitaan veteraaneilla ja tosiasialliset etenemismahdollisuudet ovat sangen pienet ja edellyttävät jo paljon itsestä riippumattomia asioita (=loukkaantumisia).
 
Suosikkijoukkue
JYP
Näin jyväskyläläisenä minua kiinnostaa lähinnä se, kuinka Harri Pesonen onnistui tuossa harjoituspelissä. Missään veikkauksissa miestä ei olla nostamassa änärikokoonpanoihin, mutta onnistuminen preseasonilla voisi ehkä poikia näyttöpaikkoja kauden mittaan.

En tiedä, mitä mieltä muut ovat, mutta minusta vakiokokoonpanon paikka änäristä tuntuu aika kovalta tavoitteelta Pesoselle. Eikä siis pelkästään tällä kaudella, vaan koko uraakin ajatellen. Ilmeisesti Devilsissä on kuitenkin jonkinlaista kiinnostusta miehen suhteen, kun jatkosopimuskin kerran väsättiin.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Eli kierrossa olisi sitten Tedenby, Barch, Josefson/Carter. Sopimustilanne olisi myös sellainen, että waivereihin olisi yksi laitettava, vaikka Gionta farmiin pistettäisiin, olettaen toki, että Larssonia sinne ei laiteta (mihin nyt tuskin kukaan uskoo). Eiköhän se Barch sitten olisi?

Näyttää kyllä Tedenbyn osalta aika pahalta, koska satunnaista peliaikaa olisi todennäköisesti tulossa ainoastaan neloskentässä.

Kilpailu on aina hyvästä, mutta en tiedä onko sekään pelaajien motivaatiolle hyväksi, että tie käytännössä tukitaan veteraaneilla ja tosiasialliset etenemismahdollisuudet ovat sangen pienet ja edellyttävät jo paljon itsestä riippumattomia asioita (=loukkaantumisia).

Devils käyttänee tälläkin kaudella ainakin runkosarjan alussa yhtä tappelijaa, jolloin on luontevaa, että Barch on 13. hyökkääjä. ylimääräisenä hyökkääjänä voidaan käyttää myös Giontaa. Mattias Tedenby, Jacob Josefson ja muut nuoret pelaajat ottavat pelipaikan NHL:stä, ovat kauppatavaraa tai waivers-listalla.

Sitten vielä pari sanaa Brunnerin tryoutista ja nuorista pelaajista. On ihan luonnollista, että Devils tarjoaa näyttöpaikan Brunnerin tasoiselle pelaajalle. Ja kuten Lou Lamoriello totesi maanantaina, Brunnerille ei ole luvattu mitään, vaan tarjottu näyttöpaikka. Sveitsiläisen tuoma lisäkilpailu on lähinnä haaste noille muutamille nuorukaisille, jotka tavoittelevat hyökkäävää roolia joukkueessa. Pitää myös muistaa, että Devilsillä ei tällä hetkellä periaatteessa ole cap-tilaa tehdä sopimusta Brunnerin kanssa, jollei joukkue tee pelaajakauppoja tai käytä bonuspuskuria hyväkseen.

Devilsissä on toki aina suosittu veteraanipelaajia isoissa rooleissa, mutta en vetäisi Brunnerin tryoutista tai isosta leiriryhmästä johtopäätöksiä, että nuorten tie NHL:ään on tukittu. Devilsissä pelipaikka ansaitaan vanhanaikaisesti kovalla työllä ja annetuilla näytöillä. Jos tässä asetelmassa masentuu, ei voi menestyä Devilsissä eikä sen puoleen missään muussakaan seurassa. Devilsissä ei luvata kellekään automaattisesti pelipaikkaa, mutta paikka aukeaa varmasti, jos peliesitykset siihen oikeuttavat. Tämä koskee yhtä lailla myös veteraanipelaajia. Joukkueeseen on käytännössä joka vuosi otettu mukaan 1-2 uutta nuorta pelaajaa ja tarvittaessa Lamoriello on myös kaupannut veteraanipelaajia nuorten tieltä (esim. tapaus Colin White). Andy Greene on nykyisestä joukkueesta malliesimerkki siitä, miten kehitys nuoresta lupauksesta luottopelaajaksi vie vuosia ja pääsy NHL-joukkueeseen on vasta yksi välietappi.

Tässä vielä edelliseen kappaleeseen taustatueksi otos kymmeneltä viimeisimmältä kaudelta. Ehtona listalle pääsyyn on vähintään 40 ottelua täydellä kaudella. Poikkeuksena on Jacob Josefson, jonka tulokaskausi katkesi loukkaantumisiin. Terveenä ollessaan Josefson olisi ollut mukana koko kauden. Kausi 2010-2011 oli nuorille varsin suotuisa, koska avainpelaajia oli alati sivussa loukkaantumisten takia ja playoff-paikan karattua ulottumattomiin joukkue sai pelata paineettomasti ja keskittyä nuoriin. Kaudella 2008-2009 joukkue kesti suorastaan poikkeuksellisen hyvin terveenä läpi runkosarjan ja tämä osaltaan vähensi nuorten peliaikaa.

2012-2013: Andrei Loktionov ja varauksin Stefan Matteau
2011-2012: Adam Henrique, Adam Larsson
2010-2011: Jacob Josefson, Mattias Tedenby, Nick Palmieri, Mark Fayne
2009-2010: Nicklas Bergfors, Mark Fraser, Vladimir Zharkov
2008-2009: Ei ketään merkittävää

2007-2008: Andy Greene, David Clarkson
2006-2007: Travis Zajac, Johnny Oduya
2005-2006: Zach Parise
2003-2004: Paul Martin, David Hale
2002-2003: Brian Gionta

Tässä on myös hyvä viitata aiemmin kesällä samasta aiheesta käytyyn viestinvaihtoon nuorten pelaajien sisäänajosta. Oleellista on, missä olosuhteissa nuoret tuodaan osaksi NHL-joukkuetta. Prosessi kestää käytännössä aina useamman kauden verran, ja jo tämän vuoksi Devilsissä ei kannata odottaa mitään mediaseksikästä nuorten pelaajien aaltoa.

Minusta tämän syksyn harjoitusleirin kilpailutilanne nuorten ja veteraanien kesken on paras ja kutkuttavin moniin vuosiin. NHL-pelipaikoista ja rooleista kilpaillaan käytännössä kaikilla pelipaikoilla ja tältä osin organisaatio on menossa oikeaan suuntaan.

En ole aivan varma, käytitkö Mattias Tedenbyä esimerkkinä pelaajasta, jonka tie on tukossa veteraanien takia. Tedenbylle on kuitenkin annettu runsaasti näyttöpaikkoja ja vastuuta, mutta hän ei ole toistaiseksi pystynyt näitä tilaisuuksia käyttämään. Nyt Tedenbyllä tuntuu taas peli kulkevan. Kroppaan hankittu lihasmassa ja vastoinkäymisten karaisema mieli ovat vieneet miestä askelen lähemmäksi NHL:ää.

Näin jyväskyläläisenä minua kiinnostaa lähinnä se, kuinka Harri Pesonen onnistui tuossa harjoituspelissä. Missään veikkauksissa miestä ei olla nostamassa änärikokoonpanoihin, mutta onnistuminen preseasonilla voisi ehkä poikia näyttöpaikkoja kauden mittaan.

En tiedä, mitä mieltä muut ovat, mutta minusta vakiokokoonpanon paikka änäristä tuntuu aika kovalta tavoitteelta Pesoselle. Eikä siis pelkästään tällä kaudella, vaan koko uraakin ajatellen. Ilmeisesti Devilsissä on kuitenkin jonkinlaista kiinnostusta miehen suhteen, kun jatkosopimuskin kerran väsättiin.

Tuosta Harri Pesosen roolista ei kai ole kellään erimielisyyksiä. Hän on syvyyspelaaja, joka pelaa Albanyssa ja paikkaa tarvittaessa loukkaantumisia ylhäällä. Pesosen etuna nuoriin verrattuna on hänen kokemuksensa ammattilaissarjoista ja kyvyt pelata nelosketjussa "energiaroolissa". Yksi pieni osoitus Pesosen asemasta on, että hänelle on annettu pelinumeroksi 15. Alle 30:n olevaa pelinumeroa kantavat ne miehet, joille on kaavailtu roolia NHL-joukkueessa.

Varmastihan Pesonen tekisi nykyistä parempaa tiliä ja pelaisi hienommissa ympyröissä tällä puolen Atlanttia, mutta voisin kuvitella, että tämä valinta on nyt se kliseinen NHL-kortin katsominen. Devilsissä on jälleen ensi kesänä iso nippu sopimuksia katkolla ja tällöin Pesosen tilanne voi olla ihan toisenlainen varsinkin, jos kuluva kausi AHL:ssä sujuu vahvasti. Toisaalta, vaikkei tie NHL:ään avautuisi, Pohjois-Amerikassa vietetyt vuodet eivät mene hukkaan, vaan voivat poikia hyviäkin tilaisuuksia Euroopan suurjoukkueissa.

En katsonut harjoituspeliä Rangersia vastaan, mutta otteluraporttien, kommenttien ja tilastojen perusteella Pesonen sai ihan kohtuullisesti peliaikaa tasakentällisin eikä pahoittanut kenenkään mieltä. Ottelun alla Devils oli harjoitellut runsaasti erikoistilannepelaamista, joten harjoitusottelun luonteen mukaisesti yv- ja av-minuutit jaettiin luonnollisesti näihin rooleihin kaavailtujen miesten kesken.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Kauden toinen harjoituspeli päättyi 3-5-tappioon kotona. Islanders rankaisi kovaa Devilsin virheistä ja teki kaksi alivoimamaalia. Suolaa haavoihin hieroi myös ex-punanuttu Eric Boulton, joka hyppäsi jäähyltä päästyään läpiajoon ja iski kiekon Martin Brodeurin selän taa.

Ottelusta ei juuri löytynyt onnistujia. Eric Gelinas napsi pari syöttöpistettä ja Jon Merrill keräsi tehto 1+1, mutta otteluraporttien perusteella nuorten pakkien peli oli varsin tahmeaa. Valmentaja Pete DeBoer nimesi onnistujiksi Michael Ryderin ja Krys Barchin. Sen näkee muuten naamasta, kun pudottaa hanskansa kolmesti.

Devils pienensi eilen perjantaina ensimmäisen kerran NHL-joukkueen harjoitusrinkiä. Huomattavimmat Albanyn vahvuuteen siirretyt pelaajat olivat Reid Boucher ja Harri Pesonen.

Pesosen NHL-leiri päättyi ennenaikaisesti nivusvaivojen takia. Pete DeBoerin mukaan hän ehti kuitenkin tehdä myönteisen vaikutelman.

He had a good camp, DeBoer said. Unfortunately, he got hurt there and it kind of ended his audition. He’s another guy (who could be called up). The one thing this year is there’s going to be some people down there (in Albany) that come up and fill in when needed and also push people for jobs from underneath.

Loukkaantumisrintamalta kuuluu sellaista uutta, että Jaromir Jagr on luistellut omatoimisesti muutaman päivän ajan ja palannee lähipäivinä joukkueen mukaan. Ryane Clowe sai puujalan Islanders-ottelussa ja on sivussa. Myös Mattias Tedenby potee jalkavaivaa.

Devils ja Islanders kohtaavat toistamiseen ensi yönä, tällä kertaa Barclays Centerissä. Patrik Elias on ensimmäistä kertaa kokoonpanossa, samoin Stefan Matteau. Cory Schneider aloittaa maalilla. Scott Wedgewood on luukkuvahtina ja myös hän saattaa saada peliminuutteja.

Punamustat lähetti eilen kolme pelaajaa waivers-listalle. Tim Sestito, Rod Pelley ja Harry Young läpäisivät kaikki odotetusti listan ja heidät passitetaan jossain vaiheessa Albanyyn.
 

Stonemaki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, New Jersey Devils, Tampa Bay Buccaneers
Devils ja Brunner 2-vuoden sopimukseen, jolla arvoa 5 milj. $. Ei enää edes hirveemmin harmita Kovyn lähtö, sillä joukkue on mielestäni vahvempi kuin viime kaudella. Parisen tai Kovyn kaltainen nimi puuttuu, mutta ratkaisijoita löytyy käytännössä joka ketjuun. Devils saatta yllättää monet tulevalla kaudella, kun kerta joukkuetta divisioonan hännille monessa paikassa veikkaillaan. Schneider-Brodeur ehkä jopa liigan paras maalivahti-tandemi. Hyökkäyksestä löytyy mm. Zajacia, Eliasta, Henriqueta, Clowea, Ryderia, Brunneria, Jagria. Puolustuskin ihan riittävä, kun kerta Larssonkin esittänyt suht varmaa peliä harjoituskaudella raporttien mukaan ja tällä kaudella se mahdollinen läpimurto ehkä?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Holland tarjosi saman 2-vuotisen 5 millin sopparin Brunnerille ennen free agencyä. Eipä tuo odottelu sen kummemmin kannattanut, tosin ei se haitaksikaan lopulta ollut. Hyvä että löysi uuden kodin, erittäin viihdyttävä jannu.

Kyllä siinä Jagr + Ryder + Brunner -paketissa aika paljon tulivoimaa on korvaamaan Kovalchukin lähtö.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Hyvältä näyttää kyllä Devilsin hyökkäys. Ilijan lähtö korvattu ok laadulla. Syvyyttä ainakin on.

Mielenkiintoisin Devils about ever. Mukava katella miten Red Wingsien kanssa vääntävät.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Damien Brunnerin sopimus on ehdoiltaan varsin hyvä. Nyt hyökkäyksessä on jälleen rahtunen lisää juonikkuutta ja tulivoimaa ja hyvä niin. Silti nähtäväksi jää, miten DeBoer onnistuu löytämään oikeat roolitukset ja miehet pelaamaan vastustajan parhaita vastaan. Kovaltshukin ja Parisen tehot sinänsä ovat korvattu Ryderin, Jagrin ja Brunnerin hankintojen myötä.

Tämän sopimuksen jälkeen Devilsillä ei tosiaan ole juuri cap-tilaa, vaan Brunner saatiin ujutettua palkkakaton alle bonuspuskurin avulla. Voisi kuvitella, että GM Lamoriello yrittää tosissaan saada 1-2 sopimusta kaupaksi toisaalle, että joukkue saa edes jonkin verran pelivaraa siirtorajan peliliikkeitä varten. Tiedä sitten, onnistuisiko esimerkiksi Voltshenkovin sopimuksen shanghaijaaminen vaikka siten, että Devils ottaa kontolleen puolet hänen palkastaan. Toisaalta Voltshenkov ansaitsee kyllä vielä tilaisuuden näyttää, että hänestä on NHL-puolustajaksi.


Devils pienensi
jälleen leiriryhmäänsä ja tällä kertaa Albanyyn passitettiin maalivahti Scott Wedgewood, puolustajista Jon Merrill, Eric Gelinas, Brandon Burlon ja hyökkääjistä Stefan Matteau, Rod Pelley, Mike Sislo ja Tim Sestito. Damon Severson palasi juniorijoukkueeseensa Kelownaan.

Tästä alla olevasta ryhmästä pitäisi vielä pudottaa viisi pelaajaa ennen ensi maanantain takarajaa. Varmimmat lähtijät ovat Keith Kinkaid ja Cam Janssen. Hyökkäyksessä viimeisistä paikoista taistelevat Jacob Josefson, Andrei Loktionov, Mattias Tedenby, Rostislav Olesz ja Stephen Gionta.

Alexander Urbom jäi toistaiseksi ainoana nuorista puolustajista NHL-rinkiin. Tähän vaikutti osaltaan se, että Urbomin pitää mennä Albanyyn waivers-listan kautta ja hänet poimitaan hyvällä todennäköisyydellä johonkin toiseen joukkueeseen.

Laitahyökkääjät
Patrik Elias
Michael Ryder
Dainius Zubrus
Jaromir Jagr
Damien Brunner
Ryane Clowe
Rostislav Olesz
Steve Bernier
Ryan Carter
Mattias Tedenby
Krys Barch
Cam Janssen

Sentterit
Travis Zajac
Adam Henrique
Andrei Loktionov
Jacob Josefson
Stephen Gionta

Puolustajat
Adam Larsson
Andy Greene
Mark Fayne
Marek Zidlicky
Bryce Salvador
Anton Voltshenkov
Peter Harrold
Alexander Urbom

Maalivahdit
Martin Brodeur
Cory Schneider
Keith Kinkaid


Gulittin blogissa on hyvä kooste sopimustilanteesta.
Sopimustilanne on kaikkinensa mielenkiintoinen, kun jäljelle jääneistä ukoista Keith Kinkaid on ainoa waivers-listan ohi pääsevä pelaaja. Adam Larsson olisi toinen, mutta häntä nyt tuskin laitetaan AHL:ään.

Kinkaidin lisäksi Devilsin pitäisi nimetä ennen maanantain takarajaa neljä pelaajaa, jotka lähetetään farmiin waivers-listan kautta Albanyyn. Lou Lamoriellon näkemys on, ettei hän halua lähettää yksisuuntaisella sopimuksella olevia pelaajia Albanyyn. Nykytilanteessa Devilsin pitää kuitenkin hoitaa tavalla tai toisella ainakin yksi yksisuuntainen sopimus pois NHL-ringistä, koska Kinkaidin ohella vain Urbomilla, Janssenilla ja Giontalla on kaksisuuntainen diili. Krys Barch on varmaankin jälleen kiintiökovanaama, 13. hyökkääjä, joten hänet taas voinee jättää laskuista pois. Jos Stephen Gionta on myös joukkueen mukana, waivers-listalle pitää lähettää jo huomattavasti kovempia nimiä, kuten Rostislav Olesz, tai nuoria lupauksia Josefsonista Tedenbyhyn tai Loktionoviin.

Kaikki tämä siis silloin, jos Devils ei tee kauppoja, eikä ketään siirretä IR-listalle, kuten nyt vaikkapa lihasvaivoista kärsinyttä Jagria.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Cory Schneider pelaa Devilsin maalilla viimeisen harjoitusottelun. Alun perin Martin Brodeurin piti torjua Flyersia vastaan, mutta suunnitelmiin tuli äkkimuutos isä-Brodeurin jouduttua sairaalaan ja Martin suunnattua Montrealiin tämän luo.

edit. Juuri tulleen tiedon mukaan Denis Brodeur on tänään nukkunut pois.


Pete DeBoer vakuutteli
taas tänään, että Martin Brodeur on Devilsin ykkösveska ja maalilla avausottelussa Penguinsia vastaan. Cory Schneider on kuitenkin antanut varsin vakuuttavat näytöt ensimmäisellä harjoitusleirillään ja harkkapeleissä. Hänen taakseen on kolmessa pelissä tehty vain yksi maali - Kimmo Timosen unelmaveto löysi tiensä Schneiderin selän taa.

Sitten ollaankin jännän äärellä, jos Schneider jatkaa näin hyviä otteita.

Jaromir Jagr on myös sivussa illan pelistä, samoin pikkuvaivoja potevat Mattias Tedenby, Ryan Carter ja huilia pitävä Patrik Elias. Muuten kokoonpano alkaa olla lähellä runkosarjan koostumusta. Suurin mielenkiintoni kohdistuu Andrei Loktionoviin, jolla on nyt tilaisuus antaa näyttöjä ja kenties saada etulyöntiasema kilpailussa viimeisistä pelipaikoista.

Clowe-Zajac-Brunner
Zubrus-Loktionov-Bernier
Olesz-Henrique-Ryder
Josefson-Gionta-Janssen

Salvador-Zidlicky
Greene-Larsson
Voltshenkov-Harrold

Schneider
Kinkaid

Tässä vielä DeBoerin ennakkoturinat, jossa hän puhuu muun muassa Stephen Giontan merkityksestä joukkueelle ja Travis Zajacin peluuttamisesta ylivoimassa viivamiehenä.

I want to see us work at our system. That’s the type of team we’re going to have to be. That’s going to be our identity – that we’re a hard team to play against because we move as a five-man unit in all three zones. We’ve got to keep inching towards that.

Gionta on DeBoerin papereissa osa joukkuetta, mutta hän jättää lopulliset päätökset Lou Lamoriellolle.

When it comes down to deciding the roster and those spots there’s a lot of factors that go into that at Lou’s level that I don’t deal with, DeBoer said. For me, Gionta is a key piece of our team.

Zajacista DeBoer tuumiin näin.

We’re still feeling that out. He’s had a little bit of history a few years ago playing back there. It’s the same things you like about Trav up front. He’s got composure. He (has) a very high panic threshold. He takes his time. He sees the ice. He’s got good hockey sense. Those are the things that are attractive to us for him back there.
 
Viimeksi muokattu:

Isotuoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moustaches
Jos tilannetta tarkastelisi objektiivisesti, niin Scheiderin pitäisi olla selvä ykkönen. On vaan nykyään sen verran laadukkaampi kassari kuin Brodeur.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Devils voitti yöllä Philadelphian 4-1.

4 maalia sisälsi 12 tehopistettä, jotka kaikki jakaantui eri äijille.

Brunner (Clowe, Zajac)
Bernier (Loktionov, Harrold)
Zubrus (Larsson, Greene)
Ryder (Henrique, Salvador)

Juuri tätä on New Jersey Devils.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Pete DeBoer vakuutteli[/URL] taas tänään, että Martin Brodeur on Devilsin ykkösveska ja maalilla avausottelussa Penguinsia vastaan. Cory Schneider on kuitenkin antanut varsin vakuuttavat näytöt ensimmäisellä harjoitusleirillään ja harkkapeleissä. Hänen taakseen on kolmessa pelissä tehty vain yksi maali - Kimmo Timosen unelmaveto löysi tiensä Schneiderin selän taa.

Sitten ollaankin jännän äärellä, jos Schneider jatkaa näin hyviä otteita.

Schneider on antanut harjoitusotteluissa melkoisen jäätävät näytöt, joten aloittavan maalivahdin paikasta ei pitäisi olla epäselvyyksiä noiden otteiden jälkeen. Brodeur pelannee kuitenkin kauden avausottelun, jotta tämän ennätysputki saa jatkoa. Kyseessä kun on Brodeurille 18. peräkkäinen kauden avausottelu yhden joukkueen riveissä. Ennätys on jo nyt Martyn nimissä, mutta saa ensi torstaina Pittsburghissa varmastikin jatkoa. Sen jälkeen kuitenkin odottaisin Schneiderin yksinkertaisesti peliesityksillä vievän ykkösveskarin paikan itselleen. Ei noilla otteilla voi yksinkertaisesti istuttaa Schneideriä penkillä.

Veikkaan Schneiderin pelaavan tällä kaudella lähemmäs 60 ottelua ja vallan viimeinkin vaihtuvan Devilsien maalinsuulla.
 

AnaKonda

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Kärpät, NJ Devils, Kraken
Tein pienimuotoisen tilaston Devilisin preseason-peleistä sekä sisäisen pistepörssin. Saa korjata jos huomaa jotain korjattavaa :)

Koodi:
[B]Devils-Rangers 2-1[/B]
Tedenby (Olesz, Urbom)
Gelinas (Harrold, Henrique)

GK: Schneider 40:00 GA: 0 SA: 22 SV% 1.000
    Kinkaid 20:00 GA: 1 SA: 12 SV% .917

[B]Devils-Islanders 3-5[/B]
Olesz (Merrill, Gelinas)
Zidlicky (Salvador, Zajac)
Merrill (Gelinas, Ryder)

GK: Brodeur 30:00 GA:4 SA: 13 SV% .692
    Wedgewood 20:00 GA: 1 SA: 4 SV% .750

[B]Islanders-Devils 0-3[/B]
Josefson (Elias, Bernier)
Elias (Josefson)
Bernier (Brunner)

GK: Schneider 60:00 GA: 0 SA:26  SV% 1.000

[B]Canadiens-Devils 3-2[/B]
Ryder
Larsson (Zubrus, Greene)

GK: Brodeur 60:00 GA: 3 SA:25 SV%: .880

[B]Flyers-Devils 1-2[/B]
Zidlicky (Clowe, Elias)
Sislo (Pelley, Josefson)

GK: Schneider 60:00 GA: 1 SA: 23 SV%: .957

[B]Devils-Flyers 4-1[/B]
Brunner (Clowe, Zajac)
Bernier (Loktionov, Harrold)
Zubrus (Larsson, Greene)
Ryder (Henrique, Salvador)

GK: Schneider 40:00 GA: 0 SA: 9 SV%: 1.000 
    Kinkaid 20:00 GA: 1 SA: 4 SV%: .750

Pistepörssi:

Bernier 2+1
Ryder 2+1
Josefson 1+2
Elias 1+2
Gelinas 1+2
Zidlicky 2+0
Merrill 1+1
Olesz 1+1
Larsson 1+1
Brunner 1+1
Zubrus 1+1
Harrold 0+2
Henrique 0+2
Salvador 0+2
Zajac 0+2
Greene 0+2
Clowe 0+2
Tedenby 1+0
Sislo 1+0
Urbom 0+1
Pelley 0+1
Loktionov 0+1

Kyllähän nuo Brodeurin huonot ja toisaalta Schneiderin loistavat otteet preseasonilla pistää mietityttämään maalivahtivalintaa. Mutta mietin myös, olisiko Brodeurin huonoihin otteisiin myös syytä isänsä sairastamisella? Denis Brodeur Sr. kuoli siis eilen sairaalassa, joten sairastiko hän jo pidempään jotain? No, sen tietää vain Brodeur itse. Mutta statsien ja otteidenkin perusteella avaukseen valinta kohdistuisi kyllä Schneideriin. Ja uskonkin, että Schneider pelaa ainakin alkukaudesta valtaosan peleistä. Loppua kohti ei tiedä, kuinka se vanha vielä vertyy :D

Maalinteko on kyllä onnistunut aika laajalla akselilla, ja toivottavasti myös jatkossa onnistumiset jakaantuvat tasaisesti. Materiaali vaikuttaa laajalta, joten en kyllä ole huolissani Devilsin kaudesta :) YLE:n ennakkokin lyttäsi Devilsin häntäpään joukkueeksi, joka vain nosti vielä enemmän uskoa, ainakin itselläni :)
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
AnaKonda, palstapeukku täältä suunnasta tuolle harjoituspelien statistiikalle. Tuosta käy hyvin ilmi, miten tehot ovat jakautuneet mukavasti läpi koko joukkueen. Jos sama kollektiivinen vastuunkanto maalinteosta jatkuu runkosarjassa, Devilsiä on vaikeaa voittaa.

Denis Brodeurin terveydentila ja viimeaikainen vointi oli asiaankuuluvasti vain hänen lähipiirinsä tiedossa. Se oli kuitenkin tiedossa, että häneltä leikattiin kaksi aivokasvainta viime vuonna.

Muutama ajatus maalivahtikysymyksestä

Maalivahtien peluutus on vähän kimurantimpi juttu ja ulottuu kauas sinisen maalialueen ulkopuolelle. Cory Schneider on tosiaan osoittanut olevansa valmis kantamaan päävastuun ja päättämään Martin Brodeurin 20 vuotta kestäneen itsevaltiuden Devilsin maalilla.

Oletetaan, että molemmat maalivahdit pysyvät jokseenkin terveinä alkavalla kaudella. Tällaisessa tilanteessa en usko, että Schneider saa ihan tuollaisia määriä startteja, mitä Bosco arvioi. Tähän on oikeastaan kolme syytä: Maalivahtivalinta vaikuttaa merkittävästi joukkueen pelaamiseen puolustusalueella ja toiseksi Martti on parhaimmillaan saadessaan useamman startin putkia. Varsinkin viime kausina Brodeur on tarvinnut 2-3 peliä alleen ennen kuin tuntuma on taas kohdillaan. Kolmanneksi joukkueella on tiivis otteluohjelma, jonka vuoksi rotaatiota nähdään varmasti kaikilla pelipaikoilla.

Jos sukupolvenvaihdos halutaan tehdä tällä kaudella, pitäisin järkevänä mallia, jossa Brodeur saa päävastuun alkukaudella ja Schneider ajetaan sisään ykköstorjujaksi kauden jälkimmäisellä puoliskolla. Kauden aloitus tutulla ja turvallisella ykköstorjujalla antaa aikaa löytää toimivat kentälliset. 60 ottelun rupeama tarkoittaisi sitä, että Schneider on heti kauden alusta alkaen ykkösveskari.

Brodeurin rooli kolmantena puolustajana on ollut suunnaton apu Devilsin puolustajille, myös trapezoid-aikakaudella. Siinä vaiheessa, kun Martti ei enää poimi rännikiekkoja ja katko syöttöjä maalin läheisyydessä, puolustajien tila ja aika pelin avaamiseen on yhä vähäisempää. En usko, että Devilsin nykyinen puolustus voisi ainakaan kylmiltään pelata kovin menestyksekkäästi Schneiderin edessä, vaan muutos on tehtävä vaiheittain samalla, kun puolustukseen ajetaan sisään nuoria, liikkuvia pakkeja.

Brodeuriin luottaminen alkukaudesta antaisi myös tilaisuuden katsoa, ovatko Salvador ja Voltshenkov edelleen yhtä hasardeja kuin viime kaudella, vai pystyvätkö he palaamaan kauden 2011-2012 tasolle. Toki puolustajien rotaatio esimerkiksi akselilla Voltshenkov-Harrold-Gelinas/Urbom paikkaa puolustuksen kiekollisen pelin puutteita.

Luonnollisesti maalivahtikysymykseen liittyy myös paljon tunnelatausta, eikä tilannetta pystytä käsittelemään tyystin pelillisenä kysymyksenä, vaan huomioon on otettava myös se, millä tavoin seuralegendaa kohdellaan. Kilpailutilanne maalivahtien välillä on erinomainen asia paitsi siksi, että joukkueella on kaksi iskussa olevaa veskaria, mutta myös vallanvaihdon sujumisen kannalta. Schneider on jo nyt lyönyt hyvät näytöt tiskiin, ja jos hän pelaa paremmin kuin Brodeur, se osaltaan vahvistaa viestiä, että Martyn aika ykkösmaalivahtina on päättymässä.

Pari sanaa Krys Barchin kauppaamisesta

Devils antoi: Krys Barch ja 7. kierroksen varausvuoro vuonna 2015 (alun perin Bluesin vuoro).

Devils sai: Scott Timmins ja 6. kierroksen varausvuoro vuonna 2014.

Krys Barchin kauppaaminen Panthersiin oli pieni yllätys minulle. Olin asennoitunut siihen, että Barch olisi joukkueen kovanaama, jota peluutetaan pienessä roolissa. Barchin kohtaloksi saattoi myös koitua hänen yksisuuntainen sopimuksensa. Lou Lamoriello totesi, ettei hän halua lähettää yksisuuntaisia sopimuksia Albanyn rasitteeksi.

Tässä kaupassa Devils pääsi eroon yhdestä NHL-sopimuksesta ja sai vastineeksi 6. kierroksen varauksen ja AHL-pelaaja Timminsin. Barchin näkökulmasta tätä voinee pitää jonkinlaisena palveluksena, koska Panthersissa hänelle on todennäköisesti tarjolla isompi rooli kuin Devilsissä.

Devilsin pitää vielä pienentää rinkiään kolmella pelaajalla ennen huomista takarajaa, kun Keith Kinkaid passitettiin Albanyyn. Valinta tehtänee joukosta Cam Janssen, Stephen Gionta, Jacob Josefson, Mattias Tedenby, Alexander Urbom ja Rostislav Olesz. Hfboardsilla muisteltiin, että viime kaudella vastaavassa tilanteessa Lou Lamoriello käytti Adam Larssonin waiver-poikkeusta hyväkseen passittamalla tämän muodollisesti farmiin. Näin hän sai pienennettyä joukkueen ringin määräajassa ja suojattua Bobby Butlerin. Devils passitti päivää myöhemmin Butlerin Albanyyn ja kutsui Larssonin takaisin NHL-rinkiin. Butleria ei käytännössä kannattanut poimia, koska joukkueet olivat jo karsineet rinkinsä ja Butlerin vuoksi ei kannattanut lähteä tekemään erityisjärjestelyjä.

Muuta pientä

- Patrik Elias on ollut jälleen muutaman päivän sivussa parannellessaan jonkin sortin kolotusta. Aiemmin syyskuussa Elias paranteli nivusvaivaa, mutta hänen mukaansa nivunen ei ole tämänkertaisen huilin syy. Vaiva ei kuulemma ole vakava, mutta Eliaksen pelaaminen kauden avauspelissä ei ole vielä varmaa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Lou Lamoriello käytti Adam Larssonin waiver-poikkeusta hyväkseen passittamalla tämän muodollisesti farmiin. Näin hän sai pienennettyä joukkueen ringin määräajassa ja suojattua Bobby Butlerin. Devils passitti päivää myöhemmin Butlerin Albanyyn ja kutsui Larssonin takaisin NHL-rinkiin. Butleria ei käytännössä kannattanut poimia, koska joukkueet olivat jo karsineet rinkinsä ja Butlerin vuoksi ei kannattanut lähteä tekemään erityisjärjestelyjä.

Aijai, tällaista settiä on aina hieno kuulla. Pieniä juttuja, mutta juurikin partaveitsen terävästi ajattelevan Lamoriellon loistavaa roster-logiikkaa.

Myös tuo Barch-treidin yksi hyöty on siinä, että varausvuoro aikaistui vuodella, jolloin Devils pääsee lihottamaan kapeata prospect-osastoaan hieman aikaisemmin.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Aijai, tällaista settiä on aina hieno kuulla. Pieniä juttuja, mutta juurikin partaveitsen terävästi ajattelevan Lamoriellon loistavaa roster-logiikkaa.

Sen verran pitää vielä tarkentaa, ettei tarina aivan pitänyt kutiaan. Pelaaja vaihtui Mattias Tedenbystä Adam Larssoniin matkalla korvien välistä tekstieditoriin. No, nuori ruotsalainen oli joka tapauksessa kyseessä.

Devils on tänään laittanut Cam Janssenin waivers-listalle. Hänen lisäkseen Lamoriellon pitää siirtää vielä kaksi pelaajasopimusta pois. Tänä vuonna Larsson on ainoa NHL-ringissä oleva pelaaja, jonka avulla tätä waivers-porsaanreikää voi hyödyntää.

Myös tuo Barch-treidin yksi hyöty on siinä, että varausvuoro aikaistui vuodella, jolloin Devils pääsee lihottamaan kapeata prospect-osastoaan hieman aikaisemmin.

Totta tämäkin. Scott Timmins tuli kaupan päällisenä, kuten Riley Boychuk Tallinder-kaupassa. Molemmissa tapauksissa Devilsin piti ottaa vastineeksi yksi pelaajasopimus.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Gulitti raportoi, että Devils hoiti rosterin pienentämisen tänäkin vuonna kiertoteitse. Patrik Elias on laitettu takautuvasti IR-listalle. Hänen loukkaantumisensa sattui viime viikon tiistaina, joten hänet voi aktivoida keskiviikkona uudelleen. Elias kertoi aiemmin tänään, että hän voi jo paremmin ja olevansa valmis pelaamaan Penguinsia vastaan.

Nivusvaivoista kärsinyt Mattias Tedenby puolestaan on uuden työehtosopimuksen mukainen loukkaantunut pelaaja, joka on asetettu kokoonpanon ulkopuolelle (designated non-roster player). Adam Henrique oli viime kaudella vastaavalla tavalla kokoonpanon ulkopuolella, kun hän toipui sormivammastaan.

Näiden liikkeiden avulla Lamoriello hankki pari päivää lisäaikaa siirtojen tekemiseen ja käytännössä turvasi waivers-listalle lähetettävien pelaajien koskemattomuuden.

Martin Brodeur puolestaan muisteli toimittajille isäänsä ja aprikoi omaa pelikuntoaan. Isän hautajaisten takia hänelle tuli taukoa treeneistä, eikä hän ainakaan tänään tuntenut olevansa välttämättä fyysisesti valmis aloittamaan Penguinsia vastaan.

Martyn mietteet
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Useampaan otteeseen pitänyt jo vastata dalille, mutta jäänyt sitten. Kiitoksia vielä kattavista vastauksista näihin "vieraasta pöydästä huuteluihin"!

Devils käyttänee tälläkin kaudella ainakin runkosarjan alussa yhtä tappelijaa, jolloin on luontevaa, että Barch on 13. hyökkääjä. ylimääräisenä hyökkääjänä voidaan käyttää myös Giontaa. Mattias Tedenby, Jacob Josefson ja muut nuoret pelaajat ottavat pelipaikan NHL:stä, ovat kauppatavaraa tai waivers-listalla.

Devils tosiaan kauppasi Barchin pois, joten lähtökohtaisesti ylimääräisinä hyökkäjinä lienevät sitten Tedenby ja Josefson (gapgeegin sivuilta en löytänyt lainkaan Giontaa, joten missäköhän mies oikein on?). Tosin Devilsin joukkue ei taida aivan vielä olla täysin lopullisessa muodossaan?

Devilsissä on toki aina suosittu veteraanipelaajia isoissa rooleissa, mutta en vetäisi Brunnerin tryoutista tai isosta leiriryhmästä johtopäätöksiä, että nuorten tie NHL:ään on tukittu. Devilsissä pelipaikka ansaitaan vanhanaikaisesti kovalla työllä ja annetuilla näytöillä. Jos tässä asetelmassa masentuu, ei voi menestyä Devilsissä eikä sen puoleen missään muussakaan seurassa. Devilsissä ei luvata kellekään automaattisesti pelipaikkaa, mutta paikka aukeaa varmasti, jos peliesitykset siihen oikeuttavat. Tämä koskee yhtä lailla myös veteraanipelaajia. Joukkueeseen on käytännössä joka vuosi otettu mukaan 1-2 uutta nuorta pelaajaa ja tarvittaessa Lamoriello on myös kaupannut veteraanipelaajia nuorten tieltä (esim. tapaus Colin White). Andy Greene on nykyisestä joukkueesta malliesimerkki siitä, miten kehitys nuoresta lupauksesta luottopelaajaksi vie vuosia ja pääsy NHL-joukkueeseen on vasta yksi välietappi.

Kuten aikaisemmin olen todennut, pidän ns. slow cooking -tapaa parempana prospectien suhteen kuin ns. rushaamista. Tottakai erittäin paljon riippuu siitä, että minkä tason kaverista on kyse. Eritoten ongelmia ns. väliinputoajien kanssa (eli niiden, jotka varataan CHL:stä) aiheuttaa se seikka, että junioripelit saattavat suurella todennäköisyydellä viedä kehitystä jopa taaksepäin (perustuen siihen, että pelaajat, joille junnuliiga on tasoltaan liian heikko, juurruttavat itseensä tyypillisesti juuri junnuliigalle ominaisia piirteitä, jotka muodostuvat pääosin pienemmästä pelitemmosta sekä vähemmästä fyysisyydestä). Näiden osalta jopa "räpiköiminen" NHL-joukkueen mukana (sisältäen tietenkin pääsyn ammattimaiseen ympäristöön ja siten "oikeiden" vaikutusten omaksumista) saattaa olla parempi vaihtoehto kuin neppailu junnuissa. Tottakai, jos junnuissa pelaaminen on vielä kehitykselle sopivaa, niin se on ehdottomasti parempi vaihtoehto kuin vain pistää lahjakas kaveri väkisin "kehityksen nopeuttamiseksi" NHL-joukkueen mukaan.

Tuollaisessa varsin konservatiivisessa lähestymistavassa vain ehkä piilee se ongelma, että se ikkuna, jonka aikana tuo "peliesitykset oikeuttavat" on aika pieni ja jopa kapea, koska siirtymä esim. liigasta toiseen tapahtuu hyvin yksilökohtaisesti eikä tälle sopeutumisvaiheelle kamalasti tilaa tässä anneta. Tältä osin siis saatetaan ehkä menettää jotakin, kun omalla tavallaan "pelataan varman päälle".

Esimerkkisi Andy Greene ei mielestäni ehkä ole kaikkein osuvin, koska kyseessä on ylipäänsä puolustaja (joilla tuo kehitys vie keskimäärin selvästi kauemmin) sekä miestä ei ole koskaan varattu NHL:ään vaan on amateur scoutingin tulosta. Tämä ei ole siis siinä mielessä systemaattisen prospect järjestelmän tuotosta, vaan enemmänkin onnistunutta amateur scouttausta (jota ei missään tapauksessa ole syytä väheksyä). Tämä sama pätee osittain myös David Clarksoniin

Tässä vielä edelliseen kappaleeseen taustatueksi otos kymmeneltä viimeisimmältä kaudelta. Ehtona listalle pääsyyn on vähintään 40 ottelua täydellä kaudella. Poikkeuksena on Jacob Josefson, jonka tulokaskausi katkesi loukkaantumisiin. Terveenä ollessaan Josefson olisi ollut mukana koko kauden. Kausi 2010-2011 oli nuorille varsin suotuisa, koska avainpelaajia oli alati sivussa loukkaantumisten takia ja playoff-paikan karattua ulottumattomiin joukkue sai pelata paineettomasti ja keskittyä nuoriin. Kaudella 2008-2009 joukkue kesti suorastaan poikkeuksellisen hyvin terveenä läpi runkosarjan ja tämä osaltaan vähensi nuorten peliaikaa.

Tässä on myös hyvä viitata aiemmin kesällä samasta aiheesta käytyyn viestinvaihtoon nuorten pelaajien sisäänajosta. Oleellista on, missä olosuhteissa nuoret tuodaan osaksi NHL-joukkuetta. Prosessi kestää käytännössä aina useamman kauden verran, ja jo tämän vuoksi Devilsissä ei kannata odottaa mitään mediaseksikästä nuorten pelaajien aaltoa.

Minusta tämän syksyn harjoitusleirin kilpailutilanne nuorten ja veteraanien kesken on paras ja kutkuttavin moniin vuosiin. NHL-pelipaikoista ja rooleista kilpaillaan käytännössä kaikilla pelipaikoilla ja tältä osin organisaatio on menossa oikeaan suuntaan.

En ole aivan varma, käytitkö Mattias Tedenbyä esimerkkinä pelaajasta, jonka tie on tukossa veteraanien takia. Tedenbylle on kuitenkin annettu runsaasti näyttöpaikkoja ja vastuuta, mutta hän ei ole toistaiseksi pystynyt näitä tilaisuuksia käyttämään. Nyt Tedenbyllä tuntuu taas peli kulkevan. Kroppaan hankittu lihasmassa ja vastoinkäymisten karaisema mieli ovat vieneet miestä askelen lähemmäksi NHL:ää.

(poistin tuon listan, jotta sain yhdellä viestillä tämän lävitse)

Mielestäni tuosta hieman ehkä paistaa lävitse juuri tietynlaisen pitkäjänteisemmän systemaattisuuden puute. Tämä on siis vain ulkopuolisen havainnointia!

On tottakai luonnollista, että loukkaantumisia täytyy paikata, mutta ne ovat hyvin sattumanvaraisia, ja nämä loukkaantumisten paikkaamiset ovat näytelleet aika suurta roolia sen osalta, minkä verran näyttöpaikkoja on saatu. En esimerkiksi rehellisesti oikein sanottuna pidemmän päälle ymmärtänyt sitä seikkaa, että miksi Matteaulle annettiin tuollainen "dead zone" pelimäärä. Käytännössä siis lähes turhaan poltettiin yksi tulokassopimusvuosi (sekä käsittääkseni myös tuleva kausi polttaa yhden, pelasi mies missä tahansa ja minkä tahansa verran). Näen tuossa enemmänkin olleen kyse lyhyen aikavälin reagoinnista kuin kovin pitkäjänteisestä toiminnasta. Toki pidän jopa todennäköisenä, että itsellä ei ole tiedossa kaikkia asiaan vaikuttaneita seikkoja.

Toki juuri Devilsin kohdalla paljon vaikutusta on myös sillä, että Larssonia lukuunottamatta mitään huippuprospecteja ei ole juurikaan organisaatiossa ollut. Tämä mahdollistaa sikäli helposti mentaliteetin prospect osastoon, että "tulee jos on tullakseen". Mutta, kuten todettua, en tiedä, onko tämä se kaikkein paras vaihtoehto.

Tedenby sekä Josefsson voivat toimia tässä esimerkkinä siitä, mitä ajoin takaa. Esimerkiksi voitaisiin olettaa, että tämä olisi "se" kausi Tedenbylle. Kuitenkin yleisesti ottaen pelaaja kasvaa myös rooliinsa ym. asteittain, eikä välttämättä suoraan liigasta toiseen siirtymällä. Tedenby kuitenkin on pelaajatyypiltään käsittääkseni sellainen, että luonteva paikka olisi hyökkäävemmissä kentissä. Tällä hetkellä siellä sitten on esimerkiksi Brunner ja Jagr. Fakta voi olla, että nykyisessä tilanteessa osittain istumalla katsomossa, pelaamalla nelosessa hajavaihtoja - ja jopa toisinaan pelaamalla siinä hyökkäävässä roolissa väliaikaisesti, hän ei kykene olemaan parempi kuin jompi kumpi ko. jampoista (en usko, että on perusteltua olettaa kummankaan näistä istuvan otteluakaan katsomossa tai edes nelosessa vain, jotta annettaisiin näyttöpaikkoja nuoremmille). Toisenlaisessa skenaariossa, jossa jompaa kumpaa näistä ei olisi, ja pelaaja saisi pidemmän jakson näyttää taitojaan (tämä on silti eri asia kuin tilanne, jossa ei ole juuri lainkaan kilpailua, tässä kohtaa oleelliseksi tulee esim. prospect poolin syvyys, jolloin kilpailu ei ole pelkästään hierarkkista vaan myös horisoontalista - mielestäni optimaalisin kilpailutilanne) sekä osoituksen luottamuksesta tekemiseensä (tätäkään asiaa pidä väheksyä eikä sitä voi sivuuttaa pelkällä "paikka pitää ansaita" mentaliteetilla, jos asiaa haluaa tarkastella moniulotteisemmin) voisi aivan hyvin ottaa ne tarvittavat kehitysaskeleet ja olla parempi kuin kumpikaan näistä veteraaneista (tässä toki sivuutan veteraanien kokemuksen yms. tuomat kiistattomat edut).

Detroitilla on nähdäkseni hieman samanlainen filosofia asiaan, mutta en tiedä, onko sekään ihan oikeasti kovin järkevää, että rosteri on tungettu täyteen osaltaan jopa keskinkertaisia veteraaneja, ja samalla Nyquistin valmiudet omaava pelaaja jää (ainakin toistaiseksi) kokoonpanon ulkopuolelle.

Tällainen filosofia tulee kokemaan merkittäviä haasteita siinä vaiheessa, kun yksi sukupolvi, jonka varaan pitkäkestoisesti ollaan emojoukkueen suoritus rakennettu, poistuu eläkkeelle, eikä saman tason pelaajia ole omasta takaa mahdollista saada, vaan joudutaan sitten turvautumaan hyvin epävarmoihin vapaisiin markkinoihin. Juuri nämä markkinat ovat nimittäin kokeneet alle 10 vuodessa todella suuren muutoksen - eikä todellakaan ostajan hyväksi.

Nyt tulevaa kautta ajatellen uskon kyllä Devilsin olevan varsin vahva tuon laajuutensa vuoksi. Joskin aivan korkeintaan Playoffien ekalle kierrokselle riittää rahkeet, sillä kovissa peleissä materiaalin marginaalit tekevät väistämättä sen ratkaisevan eron.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös