New Jersey Devils 2013–2014

  • 165 637
  • 407

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
NHL-kauden alku saa vuodesta toiseen vähän kyynisemmänkin kaverin synapsit värisemään. Takana on jokseenkin dramaattinen kesä, jonka aikana koko organisaatio on myllätty läpi alkaen omistajaportaasta. Martin Brodeurille hankittiin manttelinperijäksi Cory Schneider, vapaiden agenttien markkinoilta hankittiin systemaattisesti lisää sekä kokoa (Jagr, Clowe, Olesz) että maalintekovoimaa (Ryder, Brunner). Elinikäiseksi ajateltu liitto Kovaltshukin kanssa purettiin.

Suorastaan kutkuttelee nähdä kauden 2013-2014 joukkue ensimmäistä kertaa koossa. Ainakin paperilla Devils on palannut juurilleen ja koonnut tasavahvan, isokokoisen, vahvaan maalivahtipeliin ja ankaraan työntekoon nojaavan joukkueen. Toivottavasti joukkue on myös todellisuudessa yhtä inhottava ja vaikeasti voitettava kuin se on paperilla.

Nyt oikeastaan ensimmäistä kertaa DeBoerin aikana Devilsissä on runsaasti syvyyttä. Viime kauden epäonnistumisen taustalla oli hyökkäyksen kapeaksi osoittautunut materiaali. Tällä kaudella joukkueen pitäisi kestää paljon paremmin loukkaantumisten tekemät aukot.

Martin Brodeur
tiivistää hyvin myös minun ajatukseni tästä joukkueesta.

It’s been a while that we haven’t had as much depth at the forward position as we do this year, goaltender Martin Brodeur said. A lot of guys can contribute in different areas of our lineup and I’m looking forward to seeing everything. A lot of new faces, a lot of things. There might be growing pains, might not. Who knows? We’ve got some good veteran players that have been around the league and know the game.

Pidän kovasti siitä, miten Devils huokuu itsevarmuutta ja ammattiylpeyttä, vaikka ennakkoarvioissa se on tuomittu Itäisen konferenssin pohjamutiin. Avausottelu on myös mitä mainioin paikka antaa ensimmäinen näpäytys hätäisille ennakkoarvioille.

It’s the same every year, center Travis Zajac said. I definitely don’t think we get the respect sometimes we deserve, but we’ve got a quiet confidence about ourselves right now. We’re excited to start the season and see where that goes. It’s a fun group to be around right now. We all enjoy each other’s company. We want to push each other and, hopefully, continue to do that throughout the season.

Pete DeBoer uskoo, että joukkueella on mahdollisuus taistella myös siitä kaikkien kirkkaimmasta palkinnosta.

We’ve got a lot of guys in that room and on this team that less than 24 months ago were playing in Game 6 of the Stanley Cup Finals and I think that’s our mindset. -- The predictions are just more fuel for our fire.

Kausi käynnistyy mitä kovimmassa paikassa, kun punamustat matkaavat Metropolitan-divisioonan ennakkosuosikin Penguinsin vieraaksi. Laitetaan tilaukseen tiivistä puolustuspeliä, vähän rangaistuksia, pari kolme tehtyä maalia ja kuorrutteeksi Schneiderin nollapeli.

Jaromir Jagr palaa taas uuden vierasjoukkueen paidassa Pittsburghiin. Jagr suhtautuu tyynesti odotettavissa olevaan kylmään vastaanottoon. Hän on pelannut urallaan pidempään muissa joukkueissa kuin Penguinsissa, eivätkä monet fanit ole edes nähneet häntä pingviinipaidassa. Aika Pittsburghissa merkitsee kuitenkin edelleen paljon tshekkitaiturille.

That’s where I made my name, Jagr said That’s where I probably played my best hockey. I won the MVP. I won five scoring titles there. So, it was just a perfect fit. We have a great group of hockey players and guys and Craig Patrick was the GM and he was such a great guy.

Avausottelun kentälliset by Gulitti

Clowe-Elias-Brunner
Henrique-Zajac-Jagr
Zubrus-Loktionov-Ryder
Carter-Gionta-Bernier

Greene-Larsson
Salvador-Zidlicky
Voltshenkov-Harrold

Schneider
Brodeur

Olesz, Tedenby, Josefson ja Fayne ovat terveitä raaputuksia.

Huomattavin yksittäinen detalji kokoonpanossa on tietysti Cory Schneiderin saama torjuntavastuu. Brodeur on aloittanut maalin suulla jokaisen kauden sitten kauden 1994-1995. Martti saa pelivuoron huomenna perjantaina kotiavauksessa Islandersia vastaan.

Patrik Elias palaa sentterin rooliin ja ottaa johtakseen ykkösketjun. On mielenkiintoista nähdä, miten yhteispeli erityisesti Damien Brunnerin kanssa toimii. Harjoituspelien pienoisotoksen perusteella kaksikon kemiat voivat loksahtaa hyvin nopeasti yhteen.

Kokoonpanossa on kaksi mitä vittua -reaktion aiheuttavaa valintaa. Vahvan harjoituskauden pelannut Jacob Josefson istuu katsomossa seuranaan Mark Fayne. Josefson nyt tietysti on keskellä veteraanipelaajien sumaa ja tämä on sinänsä ihan ymmärrettävää, mutta Faynen sivuuttaminen on todellinen pähkinä purtavaksi. Harrold on toki ihan ok valinta kolmospariin, mutta pidän aika erikoisena ratkaisuna pitää Fayne katsomossa, kun tuo pelin avaaminen on ollut yksi viime kausien kompastuskivistä. Ja Fayne taas on ollut perusvarma ensimmäisen syötön antaja. No, ehkä Harrold takoo tehot 1+2 ja saa meikäläisen näyttämään taas kerran joutavalta tuuleen huutelijalta.

Saa nähdä, miten tämä sentterinelikko menestyy aloituksissa. Travis Zajacilla riittänee puhdetta varsinkin oman pään aloituksissa. Elias ei kuitenkaan ole mikään erityinen aloittaja, eivätkä Loktionovin ja Giontan aloittajantaidot myöskään ole vakuuttaneet. Jo yksin aloitusten vuoksi olisin katsellut mieluummin Josefsonia kuin Giontaa häviämässä kahta kolmesta aloituksesta. Pitää tietysti muistaa, että ketjut voivat elää hyvinkin nopeasti ja myös Adam Henrique ja Dainius Zubrus hoitavat ainakin muutaman aloituksen.

Muuta pientä

- Alexander Urbom poimittiin waivers-listalta Washingtoniin. Liekö sitten Adam Oatesilla ollut näppinsä pelissä. Harmillinen juttu, koska olisin mielelläni nähnyt, mihin Urbom pystyy NHL:n puolella. Toisaalta puolustuksessa on kohtuullisen monta NHL-valmista nuorta, joten mistään suoneniskusta ei ole kysymys.
 

NiksuP

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJ Devils, Travis Zajac, Jukka Peltola
Kyllähän tässä jo kihelmöi ja ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua. Tynkäkaudella tuli seurattua peleistä reilu kolmisenkymmentä, eiköhän tänä vuonna mennä reilusti yli, kun täysmittainen kausi kyseessä.

Sitä alkaa taas ymmärtämään, että kuinka tärkee tää jengi mulle oikeesti on. Kukaan mun kaveripiiristä ei ole ikinä tajunnut, että miten voi olla tunneside NHL-jengiin, mutta Jatkoajassahan se on vaan enemmänkin sääntö kuin poikkeus.

Erityisseurantaan Devils-debyytin tekevä Cory Schneider. Uskon, että maalilla nähdään vahvaotteinen jenkkikassari, joka pelaa heti voiton tilille ja lähtee kirittämään Martya todenteolla. Lisäksi mielenkiinnon herättää erityisesti Damien Brunner, koska kaikkia muita hankintoja on jo saanut sulatella koko kesän, kun taas Brunnerista ei ole vielä varsinaista mielipidettä syntynyt. Viime kaudella näin monesti Detroitin paidasta ja sieltä jäi positiivinen kuva.

Kauden suuria kysymyksiä on ainakin minun mielestäni se, että pystyykö joukkue korvaamaan Kovalchukin jättämän aukon. Yksilönä Kovy oli toki ainutlaatuinen, mutta jos joukkueen top-9 hyökkääjistä moni rikkoo 15:n, 20:n tai vaikkapa 25:n maalin rajapyykin tällä kaudella, niin Kovyn tehot on helposti korvattu. Eikä kyse ole pelkästään tilastoista. Jos saadaan joka ilta jäälle neljä tasaväkistä kentällistä, joista jokainen ukko pystyy maalintekoon, niin uskon, että Devilsillä on hyvät mahdollisuudet kammeta itsensä kovasta divisioonasta jatkopeleihin.

Toinen suuri kysymys on ykkösmaalivahti. DeBoerin lausunnoista päätellen Brodeur on edelleen nimellisesti ykkösmaalivahti, mutta jos peliotteet osoittautuvat paremmiksi Schneiderin kohdalla, niin onko DeBoerilla ja organisaatiolla "pokkaa" antaa startterin paikka Schneiderille. Joukkue voi hyvinkin kaatua siihen, jos peluutetaan Brodeuria liikaa ja kausi menee jossitteluksi - "missä oltaisiin, jos Schneider olisi pelannut enemmän" jne. Itse toivon, että Marty vetää omalla tasollaan ja jakaisivat Schneiderin kanssa pelit. Mutta mistä näistä tietää.

Ja kolmas on se jo edellisessä viestissäni toitottama Adam Larssonin next step. Johtavaa roolia on tarjolla niin paljon, kuin jaksaa pelata. YV-vastuuta on varmasti tulossa. Nyt katsotaan riittävätkö taidot, kestääkö pää ja niin edelleen. Jo viime kaudella suht kiekkovarmasti pelannut Larsson voi nousta Devilsin puolustuksen johtohahmoksi tai vajota täysin unholaan. Tärkeintä on, että mies pysyy terveenä.

Kohta sitä jo mennään.. Let's Go Devils!

ps. Faynen istuttaminen tietänee sitä, että myöskään Gelinasilla ei liene huikeita mahdollisuuksia päästä kokeilemaan ylhäällä pl. paria peliä jossain vaiheessa?
 

Andji

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kulloinkin minkäkin liigan hallitseva mestari
--Faynen sivuuttaminen on todellinen pähkinä purtavaksi. Harrold on toki ihan ok valinta kolmospariin, mutta pidän aika erikoisena ratkaisuna pitää Fayne katsomossa, kun tuo pelin avaaminen on ollut yksi viime kausien kompastuskivistä. Ja Fayne taas on ollut perusvarma ensimmäisen syötön antaja. No, ehkä Harrold takoo tehot 1+2 ja saa meikäläisen näyttämään taas kerran joutavalta tuuleen huutelijalta.

Ei takonut 1+2, ei takonut edes 0+1. Mutta ei suinkaan ollut paskin pakki tuossa ryhmässä. Otteluketjussa ehdin jo ihmetellä tuota Harroldin pelaamista, kun näytti pelin alussa puntti tutisseen. Siitä sitten peli lähti kulkemaan.

Kysymykseni on, että minkä helevetin takia tuota Zidlickyä on pakko pitää tuolla puolustuksessa? Onko se muka sellainen yv-pelote, ettei voida penkittää? Jumalauta että tuli vahvoja flashbackeja viime kaudesta, kun Marek haparoi kiekon kanssa viivalla ja vastustaja pääsee katkoon. Voisiko hänet kaupata johonkin? Turha toivo taitaa olla, ei kukaan varmaan suostu ottamaan vastaan.
 

chaosti

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Kysymykseni on, että minkä helevetin takia tuota Zidlickyä on pakko pitää tuolla puolustuksessa? Onko se muka sellainen yv-pelote, ettei voida penkittää? Jumalauta että tuli vahvoja flashbackeja viime kaudesta, kun Marek haparoi kiekon kanssa viivalla ja vastustaja pääsee katkoon. Voisiko hänet kaupata johonkin? Turha toivo taitaa olla, ei kukaan varmaan suostu ottamaan vastaan.

Toisessa matsissa nähtiin myös haparointia, mutta sen lisäksi varsin hyviä hyviä suorituksia hyökkäyssuuntaan. Minusta Zid täytti ihan paikkansa Islanders-matsissa, vaikken itsekään kovin innostunut ollut äijän suorituksista ensimmäisessä pelissä. Itse olisin jättänyt jatkosopimuksen tekemättä.

Larsson keräsi keräsi matsista -2 ja molemmat miinukset tulivat Grabnerin tekemistä maaleista. Ensimmäisessä maalissa Grabner yllätti koko Devils-pakan nopeudellaan, eikä Adam-poika ehtinyt kyytiin mukaan. Toinen maali näytti pomppivan Larssonin mailasta sisään. Toivottavasti DeBoer antaa nuoren puolustajan vielä jatkaa kokoonpanossa, eikä pistä saman tien poppariosastolle. Vaikka...

...mielelläni näkisin Faynen kokoonpanossa mutta en Larssonin tilalla. Harroldin olisin ennakkoon jättänyt ulos pelaavasta kokoonpanosta mutta ihan hyvin hän on pelannut nämä ensimmäiset pelit. Hienosti on useampaan kertaan kuskannut kiekon pois omalta alueelta. Tässä on Devilsien puolustuksella ollut todella paljon ongelmia (*köh* Salvador...).

Jagrin pelaamattomuus näkyy aika rajusti. Toistaiseksi ollut aivan turha kaveri kentällä, ja viime pelissä pudotettiinkin ansaitusti hetkeksi neloskenttään. Muuten hyökkäyksestä en osaa sanoa vielä mitään paitsi että se on varmaasti liigan hitain. DeBoer myös sekotti ketjuja jatkuvasti joten kovin selkeää kuvaa ei päässyt muodostumaan. Itse pitäisin kahden ensimmäisen ottelun perusteella yhdessä ainakin Zubrus-Elias ja Brunner-Loktionov -kaksikot.

esim.
Henrique-Zajac-Ryder
Zubrus-Elias-Jagr(/Tedenby)
Clowe-Loktionov-Brunner
CBGB

Giontan ja Carterin tilalla voisi kokeilla myös Oleszia ja Josefsonia.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Ei jääty tälläkään kaudella ilman pisteitä. Kahdesta ensimmäisestä pelistä haaviin tarttui yksi piste. Pelillinen ilme oli aika odotetunlainen eli joukkue on kaukana valmiista. Olkoonkin, että olosuhteisiin nähden aloitus oli ihan ok, kaivattu avausvoitto jäi saamatta ja sitä pitää nyt lähteä hakemaan Devilsille perinteisesti vaikealta Kanadan-kiertueelta.

Pelaaja-valmentaja-seuralegenda Patrik Eliaksen kommentit ketjujen toimimattomuudesta tiivistää oleellisimman syyn, miksi Devilsin peli ei vielä kulje kuin hetkittäin, ja mistä takaiskumaaleihin johtaneet virheet ovat seurausta.

It’s a work in progress, Elias said. For these guys, we play a certain style and we trust each other on the ice that everyone plays that way and if you have one guy maybe who will still second guess and is not sure what he’s supposed to do out there, then it affects the whole line, the whole team. So, I think it’s a work in progress and we’ve got to get better at it.

Sekä Penguinsia että Islandersia vastaan peli oli ajoittain kaoottista. Tämä oli jokseenkin odotettua, olihan joukkueessa puolenkymmentä uutta kasvoa isoissa rooleissa. Devils on usein avannut kautensa samalla tavalla hermoillen ja kohkaten. DeBoerin pikkutarkkuutta ja säntillisyyttä vaativa pelitapa toimii silloin, kun pelaajat ovat samalla aaltopituudella.

Penguinsia vastaan avauserän tutina ja tytinä maksoi lopulta voiton. Kahdessa jälkimmäisessä erässä Devils pelasi itse asiassa todella hyvin, eikä antanut Penguinsille pätkääkään siimaa. Hatunnosto kuitenkin myös Penguinsille, joka puolusti omalla alueellaan todella kurinalaisesti, eikä Devils saanut juuri huippupaikkoja. Ja sen parhaan paikan Zidlicky tuhri hakemalla syöttöä vielä takatolpalle, vaikka hänellä oli tyhjä maali edessään.

Hyökkäysketjut varsinkin hakevat vielä muotoaan, eikä yhtenäisiä trioja ole vielä oikeastaan muodostunut, jos jätetään nelosketju pois laskuista. Devilsin pelitavan ydin, tehokas karvauspeli onkin toiminut vain hetkittäin. Esimerkiksi Islandersia vastaan Devilsin karvaajat eivät päässeet vastustajan pakkien iholle juurikin tuon epäröinnin ja huonon ajoituksen takia. Tämän seurauksena Islanders pääsi liian usein avaamaan pelin vapaasti ja ylittämään keskialueen vauhdilla.

Viikonvaihteen perusteella kokeilemisen arvoisia pareja ja trioja olisivat ainakin Zubrus-Elias-Brunner ja Clowe-Zajac-Ryder. Stephen Giontalta voisi kysyä, haluaako hän nachoihin tulisen vai miedon salsan. No, ehkä tässä kannattaa kuitenkin malttaa mielensä lynkkaustuomioiden kanssa. On suorastaan ymmärrettävää, että valmentajat haluavat käyttää tässä tilanteessa tuttuja ja turvallisia vaihtoehtoja.

Puolustuksessa pakka on yhtä lailla levällään, mutta eiköhän tilanne takalinjoillakin ala rauhoittua, kun hyökkääjät alkavat tulla sinuiksi systeemin kanssa. Tavallaan ymmärrän DeBoerin ja Stevensin linjan luottaa vanhoihin tuttuihin naamoihin puolustuksessa ainakin alkukauden sopeutumisjaksolla. Silti en oikein keksi perusteita sille, miksi toistuvasti tunaroivat Zidlicky, Salvador ja Voltshenkov saavat (sinänsä oikein) luottoa, mutta Adam Larsson laitetaan puremaan tuppea parin takaiskun jälkeen. Ei näin ainakaan kohenneta hänen itseluottamustaan. Minusta peliajan leikkaaminen tässä vaiheessa kautta on väärä signaali, koska kauden avauspeleissä ilmenneet pelilliset murheet korjautuvat vain pelituntuman ja rutiinin kohentuessa. Ja edelleen: Miksi Mark Fayne istuu katsomossa?

Muutama havainto pelaajista

Damien Brunner on ollut kahdessa ensimmäisessä pelissä Devilsin paras hyökkääjä ja aionkin nyt häikäilemättä kääntää kansitakkini. Takana on vasta kaksi ottelua, mutta näinkin pienen otoksen perusteella voi sanoa, että hänestä on vielä paljon iloa kauden mittaan. Devilsiltä on puuttunut tuollainen irtokiekot ja tekopaikat haistava hyökkääjä, joka myös laittaa limppua verkkoon, kuten Islanders-pelin tv-selostuksessa todettiin.

Steve Cangialosi: Damien Brunner has nose for the net.
Chico Resch: Exactly.

Adam Larssonia ei oikein voi syyttää noista Islanders-pelin takaiskuista, vaikka hän kieltämättä oli aavistuksen passiivinen molemmissa tilanteissa. Grabnerin ensimmäinen osuma oli silkka tuurimaali, tai sitten Travis Hamonicin kannattaa hakea Mensan jäsenyyttä. Hamonicin pystysyöttö laitaan kimposi Eliaksen jalasta täydessä vauhdissa kiitävän Grabnerin lapaan ja hän pääsi purjehtimaan vauhdilla läpiajoon.

Grabnerin toista osumaa edelsi kiekonmenetys hyökkäyssinisellä. Josh Baileyn ja Grabnerin ajatukset pelasivat yhteen ja Grabner sai puolittaisen läpiajon. Larsson jäi potkun verran jälkeen ja oli tilanteen alkuvaiheessa kenties aavistuksen liian laidassa, mutta en pistäisi tätäkään maalia hänen piikkiinsä, vaan Brodeurin olisi pitänyt torjua tuo laukaus. Kaikkiaan maali oli seurausta sarjasta huonoja ja epäonnisia ratkaisuja. Gionta syötti ensin kiekon ahtaaseen paikkaan Voltshenkoville, tämä ei paineen alla saanut puhdasta osumaa kiekkoon, vaan Bailey pääsi nappaamaan limpun ja lähettämään Grabnerin matkaan.

Jagr on tosiaan koko lailla kesäterässä, mutta ihmekö tuo, kun alla ei ole yhtään harjoituspeliä, eikä juuri täysipainotteisia harjoituksiakaan. Siirto nelosketjuun oli tämän takia varsin ymmärrettävä. Oliko tässä sitten tässä mukana ripaus kurinpitoa, mene ja tiedä, kun Jagr ja Zidlicky menivät laiskasti irtokiekkoon ja Isles sai löysäilyn takia minuutin mittaisen painostuksen.

Lyhyesti

- Zidlicky aiheuttaa edelleen samat tutut januskasvoefektit kuin viime kaudella.

- Anton Voltshenkov on edelleen epävarma kiekollisena, mutta vaikuttaa muuten olevan paremmassa iskussa kuin viime kaudella.

- Ryane Clowe sopii top 6:een, toisin kuin Clarkson.
 

Andji

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kulloinkin minkäkin liigan hallitseva mestari
Olipahan taas ottelu viime yönä. En tiedä mistä aloittaisin. Aloitetaan vaikkapa siitä, että tällä hetkellä pelaavassa kokoonpanossa on kolme täysin hukassa olevaa puolustajaa. Tarkoitan näillä kolmella tietenkin (paskuusjärjestyksessä): Salvadoria, Zidlickyä ja Larssonia.

Kapteeni on vaipunut suursopimuksensa jälkeen täysin unten maille. Käsittämättömiä haparointeja kiekollisena omassa päädyssä ja tyhmiä jäähyjä, kuten viime yönä se ensimmäiseen Oilersin maalin johtaneen ylivoiman tuonut kiekko katsomoon -jäähy. Ei tuolla palkalla VOI eikä SAA olla noin paska! Pakkiparinsa Zidlicky on myös jatkanut siitä mihin viime kaudella jäi. Viivapelaaminen helvetin epävarmaa, laukaus lähtee joskus ja jouluna (viime yönä lähti kerran tosi hyvin), puolustuspäässä suuria vaikeuksia. Miksi Mark Fayne ei voisi ottaa jomman kumman paikkaa? Olisiko liian paha paikka pistää kapteeni katsomoon opettelemaan asennetta?

Tapaus Larsson on sitten vaikeampi juttu. Kyseessä on nuori, lupaava pelaaja, jolta minä odotin läpimurtokautta. Toki on täysin epäreilua arvostella miestä kolmen pelatun ottelun perusteella, mutta todella usein on Adam-poika ollut helisemässä omassa päädyssä, kun on omissa soinut. Toki hän on muutaman kerran jäänyt yksin puolustukseen (pyyhkeitä Greenelle ja sentterille), mutta liian helposti on ohi menty. En silti penkittäisi Larssonia, hänen on saatava mahdollisimman paljon pelejä, että hänestä olisi tulevaisuudessa hyötyä. Kyllä maalihanatkin pikkuhiljaa sitten aukeavat.

No, minunhan piti kertoa viime yön pelistä. Aloitetaan vaikkapa positiivisilla asioilla:

- Damien Brunner. Jumalauta miten jäätävä äijä. Ei ole kyllä Kovaltšukia ikävä. Mahtaisiko olla mitään, jos nostaisi Brunnerin vaikkapa ykkösketjuun Zubesin ja Eliasin kanssa?

- Patrik Elias. Edelleen kenttäpelaajista Devil number one. Yksi kaikkien aikojen suosikkipelaajistani ja yksi NHL:n aliarvostetuimmista pelaajista. Tai ainakin tuntuu siltä, Patty ei hirveätä haloota pidä itsestään. Syötöt ketjukavereille menevät lähes järjestään suoraan lapaan ja hyvään paikkaan. On ilo katsella maestron peliä.

- Anton Voltšenkov. Täytyy nyt olla rehellinen, en muista oliko A-Train kulmauksessa vääntämässä, kun Hall pääsi nokikkain Brodeuria vastaan, mutta vaikka olisikin ollut, pelasi silti hyvin. Viime kauden hasardius on karissut.

Sitten negatiivisia seikkoja:

- Ei. Voi. Jumalauta. Menettää. Kolmen. Maalin. Johtoa. Kolmannessa. Erässä!

- Martin Brodeur. Kyllä, valitettavasti mainitsen Brodeurin, vaikkei tappio hänen syytään ole. Marty ei vain ole tasollaan. Jos olisi, olisi napannut kolme noista neljästä Oilersin varsinaisen peliajan maaleista ja vähintään toisen rankkareista, vaikka taitavia hassutuksia olivatkin. Silti "syytän" Martya vain Perronin maalista. Antaisin Schneiderin pelata muutaman seuraavan ottelun. Marty on silti minulle aina maalivahdeista parhain.

- Adam Henrique. Varjo entisestään. Ei väläytellyt viime kaudellakaan, mutta nyt on lyijyä luistimissa ja aivot jäässä. Apina alkaa kasvaa kovaa vauhtia. Onnistumisia on tultava.

Henriqueta en kritisoi pelkästään viimeöisen perusteella. Laitetaan vielä muutamia plussia ja miinuksia pienin perusteluin. Nämä ovat koko alkukauden perusteella:

+ Michael Ryder. Teräviä rannareita ja pääsee tekopaikoille. Hyvä hankinta.
+ Andy Greene. Peruspeliä ilman hienouksia. Klassista Andya. Maalejakin saisi tehdä ja lisää ylivoima-aikaa vaikka varmistavana pakkina.
+ Peter Harrold. Alkukauden yllättäjä. Pieniä mokia ja hasardeja silloin tällöin, mutta toisaalta pystyy kuljettamaan kiekkoa ja antamaan hyviä syöttöjä.

+/- Dainius Zubrus. Toistaiseksi aika näkymätön, mutta peruspeliä esittänyt. Tyhmä jäähy viime yönä, mutta siinä taisi joku muu nostaa Zubesin mailaa?
+/- Travis Zajac. Hyvä kakkossentteri NHL:ään. Valitettavasti on Devilsin ykkössentteri (vaikka Patty onkin hyvin sitäkin roolia hoitanut).
+/- Nelosketju. Energistä peliä. Tehotonta, mutta nelosketjulta ei maaleja odotetakaan. Carter pystyy toimittamaan kiekkoa maalille.
+/- Cory Schneider. Yhden pelin perusteella on vaikea sanoa paljon mitään. Silti toiveikkaana pystyy nyt odottamaan myös aikaa Martyn jälkeen.
+/- Ryane Clowe. Clarkson ilman maaleja. Ei mikään rankkarispesialisti, on ilmeisesti tosin joskus ollut, kun DeBoer panee äijän laukomaan?

- Valmennus/peluutus. Ketjuja täytyy edelleen muuttaa. Puolustajia peluutetaan palkkapussin perusteella. Viime yönä tuli jäähy väärästä vaihdosta. Odotan DeBoerilta ja kumppaneilta paljon enemmän.

Siinäpä noita mielipiteitä. Jotkut ovat eri mieltä, jotkut samaa. Kertokaa toki muutkin mielipiteenne.
 
Viimeksi muokattu:

Andji

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kulloinkin minkäkin liigan hallitseva mestari
Onpas tämä ketju hiljentynyt vallan. Ei olisi kai pitänyt kehottaa ketään antamaan mielipiteitään, kun tuloksena oli puolentoista viikon hiljaisuus. Odottavatko ihmiset Devilsin ensimmäistä voittoa vai mitä?

En ole jaksanut herätä katsomaan paholaisten edesottamuksia viikkoöinä, eipä noita pelejä ole Viasatilta tullutkaan ja striimien etsimiseen kuluu aina tavattomasti aikaa. Osaisiko joku kertoa mikä pelissä on mättänyt Vancouver-pelin jälkeen? Puolustus vuotaa? Yksilövirheitä? Samat saatanan vanhat jarrut siellä kokoonpanossa?

La-su-yönä ajattelin herätä katsomaan Hudson-joen derbyn. Jos voittosarakkeeseen ei vieläkään tule sitä ykköstä, niin minut valtaa epäusko. Ei pelkillä jatkoaika- ja rankkaritappioilla pääse pleijareihin. Ei edes itäisessä konferenssissa.
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Onpas tämä ketju hiljentynyt vallan. Ei olisi kai pitänyt kehottaa ketään antamaan mielipiteitään, kun tuloksena oli puolentoista viikon hiljaisuus. Odottavatko ihmiset Devilsin ensimmäistä voittoa vai mitä?

Kyllä itseäkin hämmästyttää, kun viikon on poissa sivistyksen parista ja vain yksi viesti ketjuun ilmestynyt...

Pelejä en ole valitettavasti tällä kaudella nähnyt intin takia ensimmäistäkään, mutta kaipa se kohta siitä. Gulittin blogin, viime kauden ja tämän viestiketjun perusteella olen pohdiskellut muutamia asioita:

1. Martyn aika alkaa olla ohi. Kausi on vasta nuori, mutta eipä nuo tilastot vakuuta. Schneider ollut vakuuttavampi sekä preseasonilla, että runkosarjan otteluissa. Uskon kauden jäävän legendan viimeiseksi. En usko, että Marty haluaa jäädä backupiksi. Kaksijakoiset fiilikset tästä. Toisaalta haluaisin Brodeurin jatkavan, toisaalta uskoisin organisaatiolle olevan hyväksi, jos päästäisiin toden teolla ajamaan jotain maalivahtilupausta sisään (Kinkaid?). En pahastuisi myöskään vaikka Marty lähtisi johonkin seuraan vielä selkeäksi ykkösvahdiksi, jos sellaisen paikan jostain löytää ja haluaa pelata.

2. Pete DeBoer Pidän miestä hyvänä valmentajana ja olen tyytyväinen siihen, mitä hän sai ensimmäisellä kaudellaan aikaan. Viime kaudella monet haukkuivat miestä - mielestäni suurimmaksi osaksi aiheesta, mutta viime aikoina kelkkani on alkanut kääntyä. Haastatteluista olen saanut sellaisen kuvan, että hän tykkää huonoinakin aikoina ajatella positiivisesti ja etsiä ne hyvät puolet. Ei siinä mitään niin kauan kuin muistaa myös ottaa huomioon sen, mikä on huonosti ja korjata ne. Tuntuu, että DeBoer välillä unohtaa elämän realiteetit ja elää omassa pilvilinnassaan, jossa kaikki on hyvin. Tämä on tuonut mukanaan ongelmia, jotka johtavat näihin pitkiin tappioputkiin. Toinen asia on tässäkin ketjussa mainittu puolustuksen peluutus. Isopalkkaisia konkareita ei olla uskallettu penkittää, vaan sen kunnian ovat saaneet hoitaa Fayne ja Larsson, joita rankaistaan joka virheestä. En yllättyisi, jos penkin takana ensi kaudella nököttäisi joku, jonka nimikirjaimet eivät ole PD.

3. Ylemmät tahot Lou on Lou. Mitä tahansa voi tapahtua tai olla tapahtua, mutta toivottavasti vanha konna tekee oikeat ratkaisut. Pelimerkkejä ei tosin ole liikaa. Itse en lähde spekuloimaan siitä, mitkä ratkaisut olisivat sitten ne oikeat, kun en ole omin silmin pelejä nähnyt. Uusista omistajista on paha vielä sanoa sen suurempia, ensi kauden jälkeen ollaan varmasti jo viisaampia. Pieniä asioita kuitenkin: Maalibiisin vaihto viestii jo siitä, että muutoksia ollaan tekemässä. Yhtäkkiä sekään, että Lamoriello on Devilsin GM ei tunnu niin itsestään selvältä, vaikka olisi kyllä kieltämättä vaikea kuvitella Devilsiä ilman Louta, sillä olihan hän ollut kyseisellä tontilla jo hyvän aikaa syntyessäni. En usko tosin tämän muutoksen olevan vielä ajankohtainen, mutta joskus senkin on tultava. Mutta mikäli lähivuosina ei tulosta synny, saattaa Devilsillä olla uudet kasvot nopeammin kuin arvaammekaan.

Siinä vähän ajatuksia, palailen varmaan aiheeseen suuremmin, kun pääsen taas kunnolla seuraamaan.
 

NiksuP

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJ Devils, Travis Zajac, Jukka Peltola
Syysloman takia olen nähnyt Devilsin alkukauden seitsemästä ottelusta viisi. Eniten tuosta joukkueesta huokuu se, että se on vasta matkalla johonkin. Paljon uusia pelaajia avainrooleissa vaativat näköjään paljon aikaa sopeutuakseen.

Ensimmäisenä pakko ottaa kiinni Martysta. FiFi yläpuolella jo vähän ottikin kantaa, mutta pakko se on meikäläisenkin myöntää, että alkaa olemaan legendan aika nyt ohi. Eilinen Ottawa-peli oli hyvä esimerkki. Marty päästi neljä maalia, joista kolme voi laittaa Martyn piikkiin. 2-0 ja 4-2 maalit vieläpä erityisesti. Enää ei tule niitä torjuntoja, joilla pitäisi joukkuetta pystyssä ja muutenkin vähän joka osa-alue on heikentynyt vähän, mutta tarpeeksi. Schneider oli selkeästi hermostunut debyytissä Pensiä vastaan ja sylkikin kiekkoja aikalailla eteensä, mutta Vancouver pelissä oli taasen raporttien ja highlighttien mukaan ollut varma, eikä maaleja voinut laittaa Coryn piikkiin. Jets-pelin ainokainen taasen aikamoinen pomppu.

Tilastojakin katsomalla näkee sen Devilsin suurimman ongelman, eli kiekkoa ei saada maaliin. Ja sitten kun sattuu tulemaan hyvä ilta, eli maaleja tulee, niin niitä tulee sitten myös omiin. Damien Brunner oli muutaman ensimmäisen pelin perusteella kaivattu vahvistus, mutta on niiden jälkeen vaipunut unholaan. Ryder iskee kyllä kiekon häkkiin, kun paikka tulee, mutta ei ole löytänyt kemioita oikein vielä kenenkään kanssa. Henrique on edelleen kuin varjo siitä rookiekauden tasosta ja Zajacista tuskin tarvitsee mainita.

Puhtaat paperit hyökkäyksestä saa kaksikko Elias ja Jagr, mikä ei sinällään ole yhtään yllättävää. Tshekkikaksikko löytää toisensa kentällä hyvin ja se on käytännössä ihan sama, kuka lyödään kolmanneksi lenkiksi. Tosiasia on kuitenkin se, että 37- ja 41-vuotiaat konkarit eivät voi kannatella joukkuetta.

Pakeista suurin pettymys lienee Larsson. Suoraansanottuna kauheaa räpeltämistä joka puolella kenttää. Kiekon kanssa epävarma, hukkaa miehensä jne.. 0+0, -5 kertoo karua kieltä. Fanien inhokiksi joutunut Zidlicky on ylivoimilla napannut muutamat pisteet, mutta muuten kiekko kyllä polttaa lavassa paljon. Myös Greenen pitäisi ehdottomasti nostaa tasoaan ja tuoda oma panoksensa hyökkäys- ja ylivoimapeliin. Volchenkov ja kapteeni Salvador ovat jatkaneet viime vuoden tutusta tasosta, mikä ei ole positiivinen juttu.

Varmaan katson huomisen paikalliskamppailun, mutta en kohdista siihen kovinkaan suuria odotuksia. Devilsin pelaaminen on kaukana valmiista.
 
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
Muistan yhä ne ajat kasarin lopulla, kun Devils oli Brotenin ja MacLeanin johdolla vasta nosteensa alkuvaiheessa ja kun tottui seuraavaksi näkemään joukkueen NHL:n yhtenä voimahahmona yli 15 kautta, niin erikoiselta tuntuu seurata nykyistä tahmellusta. Tiedä sitten mikä on muuttunut, ilmeisesti tavoitteet ovat laskeneet ja varauksetkin menneet hieman enemmän hudeiksi?
 

chaosti

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Vaikea nimetä mitään yksittäistä syytä nykyiseen alamäkeen. Ennen DeBoeria päävalmentajan paikalle ei tuntunut millään löytyvän pitkäaikaista ratkaisua. Toivottavasti Lou uskaltaa silti pistää valmennuksen vaihtoon jos joukkueen kurssia ei saada pikkuhiljaa käännettyä. Lasken menestymättömyyden kuitenkin enemmän Lamoriellon kuin DeBoerin harteille. Devils-poppoo on NHL:n vanhin ja hitain, joten joukkeen rakentaminen ei ole mennyt aivan nappiin.

Kovalchukin hankinta ja jatkosopimus maksoivat lopulta kaksi ykköskierroksen varausta. Stefan Matteaun varaus näyttää päivä päivältä suuremmalta virheeltä. Ainoa järkevä ratkaisu olisi ollut luopua varausvuorosta tuolloin (vaikka Devilsien hyökkääjäprospektien puute olikin/onkin ilmeinen). En edes uskalla ajatella tilannetta että ensi kesänä joudutaan luopumaan top-5 varauksesta.

New Jersey ei jostain syystä ole ollut pelaajien kannalta enää kovin houkutteleva paikka viime vuosina. Useita avainpelaajia on menetetty UFA-markkinoille, ja vastaavasti sieltä on jouduttu hankkimaan tilalle ns. kakkoslaatua pieneen ylihintaan. En jaksa enkä muista kaikkia pelaajia joten kirjoittelen vain nyt jotain.

Lähteneet UFA-pelaajat:
Gomez, Rafalski, Martin, Parise, Clarkson
Scotty-G sai Rangersilta sellaisen tilipussin ettei siihen ollut vastaamista. Muistelen myös Rafalskin saaneen Detroitilta enemmän kuin mitä Lou oli valmis maksamaan. Martin, Parise ja Clarkson taisivat haluta itse pois. Tässä asiassa isona ongelmana on Lamoriellon haluttomuus neuvotella UFA-pelaajien kanssa jatkosta jo kauden aikana. Halutuille pelaajille pitäisi vain saada lukittua jatko hyvissä ajoin.

Paikkaa:
Zubrus, Rolston, Volchenkov, Tallinder, Clowe
Dainiosaurus oli hyvä hankinta vaikken aluksi ollutkaan samaa mieltä. Zubruksen voi laitaa mihin tahansa kenttään ja hän hoitaa hommansa moitteettomasti. En usko että Rolstonin sopimus on näyttänyt missään vaiheessa miltään muulta kuin järkyttävältä. Tallinderin olisin mielelläni pitänyt joukkueessa ennemmin kuin Volchenkovin. Clowen ura saattaa olla paketissa.

Zajac
Arvoitus:
1) Olen keskushyökkääjä, ja tein parhailla kausillani 62 ja 67 pistettä
2) Pääsin pelaamaan samassa ketjussa oman aikani parhaiden laitahyökkääjien kanssa
3) Pelasin Stanley Cup -finaaleissa mutta en voittanut mestaruutta
4) Joukkueeni GM ei sokaistunut luulemaan minua joukkeeni suvereeniksi ykkössentteriksi ja antoi hinnaltaan puolustavalle hyökkääjälle sopivan jatkosopimuksen
Vastaus: Steve Rucchin

Ei ole Zajacin syytä että hänen kuvitellaan olevan jotain muuta kuin korkeintaan täydentävä pelaaja ykköskenttään.

Henrique
Unproven. Yksi hyvä kausi Parisen ja Kovalchukin sentterinä ei mielestäni vielä kerro pelaajan oikeasta tasosta mitään. En ymmärrä miten asia on nähty toisin GM:n toimistolla. Heikon viime kauden jälkeen olisin odottanut halpaa 2v sopimusta, jonka aikana Henrique olisi voinut todistaa tasonsa.

Puolustus
En varsinaisesti ole Salvadorin enkä Zidlickyn jatkosopimuksia vastaan, mutta kyllähän tuo Brycen >3M/3V sylettää edelleen aika rajusti. Lamoriello tykkää palkita veteraaneja rahakkailla sopimuksilla mutta hei jotain rajaa nyt siihenkin. Harroldin jatko oli täysin turha. Paikan olisi voinut antaa Merill'ille, Gelinasille tai Urbomille.

---------
Mitäs muuten tapahtui Bergforsille? Teki läpimurtokaudella 21+23 ja suorastaan harmitti kun svedu lähetettiin Kovy-treidissä Atlantaan.
 

Andji

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kulloinkin minkäkin liigan hallitseva mestari
Devils-fanien fb-sivuilla on tällaista informaatiota illan (yön) peliä koskien: "Larsson and Loktionov are scratched tonight and Elias(sick) and brunner are game time decisions.. Brunner apparently has somethings nagging him. Not happy about brunner and Elias missing out. Hopefully they play."

En oikein tykkää. Toivottavasti Schneider aloittaisi maalissa, niin olisi edes pienet mahdollisuudet päästä jatkoajalle 0-0-tilanteessa.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Kirjoitanpa pitkästä aikaa jokusen rivin itsekin.

Kauden 2013-2014 aloitus jää seurahistoriaan kyseenalaisella tavalla, koska joukkue on pelannut jo seitsemän perättäistä voitotonta ottelua. Mitä tästä sitten pitäisi oikein ajatella?

Partaterät kannattanee ainakin toistaiseksi pitää laatikossa. Joukkue on ennenkin aloittanut kautensa päin helvettiä ja näyttänyt kaikkea muuta kuin ammattilaisjoukkueelta ja Martykin on usein hävinnyt pelejä alkukaudesta. Tappiot Oilersille, Islandersille ja Jetsille olivat kaikki omalla tavallaan nöyryyttäviä ja näistä peleistä tarjolla olleet pisteet olisivat kyllä kelvanneet. Itse asiassa 2-3 voittoa olisi tiennyt sitä, että joukkueen ja valmentaja DeBoerin yllä ei nyt roikkuisi tummia pilviä.

Kauden aloitus muistuttaa monella tavalla kauden 2007-2008 alkua, sillä erotuksella, että tuolloin Devils pystyi takeltelusta huolimatta voittoihin. Myös kuusi vuotta sitten joukkue oli kauden alla elänyt voimakkaasti ja seura haki pelitapaansa, totuttautui uusiin kasvoihin ja yritti edelleen sopeutua elämään Stevensin ja Niedermayerin jälkeen. Uuden valmentajan Brent Sutterin systeemi (monelta osin hyvin samankaltainen kuin DeBoerin pelitapa) näytti alkukaudesta täydelliseltä fiaskolta ja alkoi tuottaa tulosta vasta marraskuun lopulla. Tuolloin suurin ansio pudotuspelipaikasta kuului kuitenkin Martin Brodeurille, joka kantoi maalinteon kanssa takeltelevaa joukkuetta harteillaan.

Vaikeassa kauden alussa sinänsä ei ollut mitään yllättävää. Ainoastaan voitottoman taaperruksen pituus on yllättänyt. Joukkueesta on riisuttu reilun vuoden sisään syömähampaat pois, kun Parise ja Kovaltshuk vaihtoivat maisemaa. Parise varsinkin sopi täydellisesti deboerilaiseen kiekkoon. Korvaavia pelaajia on todella vaikeaa tai mahdotonta löytää pelaajamarkkinoilta, joten ratkaisu pitää löytää muulla tavoin, joukkueen sisältä. Toimivien ketjujen ja pelillisen ilmeen löytyminen yleensäkin vievät aikaa, mutta palasten on alettava vähitellen loksahdella paikalleen. Sanoisin, että seuraavat 8-10 peliä ovat erittäin tärkeässä asemassa. Kausi on vasta alussa, mutta takamatkalle joutuminen heti alkukaudesta ei yleensä tiedä hyvää pudotuspelitaistelua ajatellen.

Eniten minua huolettaa päättämättömyys, joka leimaa valmennuksen ratkaisuja. Maalivahteja peluutetaan vuorotellen, nuoria pompotetaan kokoonpanoon ja takaisin ja ketjuja sekoitetaan jatkuvalla tahdilla, ennen kuin mitään kemioita ehtii syntyä. Joukkueen kokemat muutokset huomioiden on sanottava, että toisaalta Devilsin valmentajia ei käy kateeksi. Kaudella 2011-2012 DeBoerin työmaa oli huomattavasti helpompi (tai ainakin yksiselitteisempi), koska joukkueen runko muodostui vuosia yhdessä olleesta, rutinoituneiden veteraanien ryhmästä. Nyt joukkuetta ei ole varsinaisesti rakennettu kenenkään, tai minkään ryhmän ympärille.

Lopulta palataan peruskysymykseen: Onko Pete DeBoer enää kaudella 2013-2014 oikea päävalmentaja Devilsille? Hänen pelisysteeminsä sopii erinomaisesti punamustiin ja duunarimentaliteettia uhkuvalle seuralle tuollainen kovaa työntekoa ja säntillistä puolustamista korostava systeemi on myös imagollisesti erinomainen asia. DeBoer on erinomainen valmentaja veteraanien varaan rakennetulle ja välittömään menestykseen tähtäävälle joukkueelle.

Meneillään sukupolvenvaihdoksen keskellä Devils tarvitsisi kipeästi hyvää nuorten NHL-pelaajien kehittäjää ja opastajaa. DeBoerin kompastuskivi näyttää olevan juuri nuorten ammattilaisten ominaisuuksien hienosäätö, siis ainakin nyt, kun nerokas Larry Robinson ei ole enää hänen rinnallaan ohjaamassa nuoria oikeaan. Ongelmana ei ole niinkään se, etteikö nuoria pelaajia olisi ringissä mukana, mutta tällä hetkellä kukaan joukosta Henrique, Loktionov, Josefson, Tedenby, Larsson ja Gelinas ei nauti kovin suurta luottoa, eikä heitä ole ajettu suunnitelmallisesti mihinkään rooliin. Erityisesti Larssonin pelaaminen on ajoittain todella väkinäistä ja hänestä huokuu huono itseluottamus ja virheiden pelko. Ennen lopullisten tuomioiden antamista pitää toki muistaa, että Larsson täyttää vasta 21 vuotta ja hänellä on allaan vasta sata ottelua NHL:ssä.

On ihan ymmärrettävää, että valmentaja käyttää tiedossaan olevia koostumuksia varsinkin, kun veteraanienkin kanssa tilanne ei ole vakiintunut. Silti on vaikeaa sulattaa sitä, miksi esimerkiksi Stephen Gionta ja Peter Harrold pelaavat illasta toiseen ja Josefsonin ja Faynen tapaiset nuoret ja näyttöjä antaneet kyvykkäät pelurit istuvat katsomossa vain koska heidän tasonsa saattaa ailahdella pelien välillä. Kyllähän giontat, harroldit ja kumppanit ovat tavallaan takuuvarmoja vaihtoehtoja, mutta eiväthän nämä nuoret koskaan pääse nousemaan siivilleen, jollei heille anneta tilaa yrittää ja epäonnistua. Ei Devils nyt niin sekaisin sentään ole, etteikö esimerkiksi Larssonia voisi rohkeasti peluuttaa ylivoimassa tai vastaavasti Josefsonia alivoimaspesialistina. Tavallaan oli todella harmi, että nelosketju oli niin vahva Senatorsia vastaan. Nyt Gionta saanee taas pörrätä seuraavat viisi peliä statistina, jonka jälkeen hyvä peli tuo taas viisi peliä lisää pelaavassa kokoonpanossa.

Kuten edellä monet nimimerkit ovat todenneet, suurin murheenkryyni on joukkueen puolustus. Tarkemmin sanottuna trio Salvador, Zidlicky, Voltshenkov. Ongelman ydin on siinä, että jokainen näistä veijareista on varsin yksiulotteinen pelaaja. Yksittäin jokaisen sopimus on perusteltu, mutta kokonaisuuden kannalta tällainen yksipuolinen ja valitettavan hasardialtis kolmikko on tuhoisa. Peter Harrold taas on ihanteellinen seiskapakki, mutta häntä peluutetaan aivan liian isossa roolissa, kuten Mike Mottauta aikanaan.

Mielestäni loogisinta olisi ollut jättää jatko tekemättä Zidlickyn kanssa, olkoonkin, että hänen hyökkäysvoimansa ja pelirohkeus sinänsä ovat tarpeen. Sen sijaan olisin toivonut, että Larssonin ja Greenen hyökkäyspotentiaalista olisi otettu enemmän irti. Samalla puolustusta olisi voitu muovata liikkuvammaksi ja monipuolisemmaksi ajamalla sisään esimerkiksi Eric Gelinas'ta ja Jon Merrilliä.

Niin, että etsikää nyt vain sitä pelillistä identiteettiä. Mutta ei liian kauaa, koska voittaakin pitäisi. Aloittakaa kaatamalla Rangers, kiitos.
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
En oikein tykkää. Toivottavasti Schneider aloittaisi maalissa, niin olisi edes pienet mahdollisuudet päästä jatkoajalle 0-0-tilanteessa.

Schneiderin aloittaminen maalilla on varmistettu. Brodeurille ties miten monen vuoden jälkeen ensimmäinen luukulta seurattava Rangers-peli edessä. Osaako joku sanoa syyn sille, miksei Schneider aloittanut edellistä Ottawa-peliä? Tuo peli olisi ollut mahdollista ja jopa todennäköistä kääntää onnistuneella maalivahtipelillä, mutta Brodeurille upposi heti alussa pari kutia ja matsi oli näiden jälkeen jos ei ohi, niin todella vaikea kääntää.

DeBoerin pitäisi tehdä selkeä linjanveto ja päättää, että Schneider on ykkönen ja hän pelaa suurimman osan peleistä. Brodeurilla on oma kulttimaineensa ja varmasti hänen kanssaan DeBoer jonkin verran keskustelee maalivahtivalinnoista ja kyselee miehen jaksamista ja pelihalukkuutta, mutta Schneider on joka kerta maalille astellessaan ollut joukkueen parhaimpia pelaajia ja mielestäni se olisi syytä palkita. Brodeurille kyllä tulee kertymään pelejä kauden mittaan, kun back-to-back -pelejä on järjetön määrä, jotka kannattaa ilman muuta pelata puoliksi veskareiden kesken.

Itseltä löytyy vahva usko tuohon hyökkäyskalustoon edelleen, vaikka maalinteko onkin tuottanut tuskaa. Potentiaalia on suuri määrä ja kunhan uudet pelaajat pääsevät sinuiksi joukkueen pelityyliin, niin tulosta pitäisi syntyä tarpeeksi. Puolustus on se, mikä huolettaa. Devilsin pakisto on jo useamman vuoden ollut nimellisesti heikko ja nyt se alkaa näkyä tulostaulullakin. Salvador, Volchenkov ja Zidlicky eivät kuulu menestyvän joukkueen avainmiehiin. Greene on hyvä yleismies, mutta ei hänen pitäisi olla pakiston ykkösmies. Fayneä on istutettu järjettömästi katsomossa, kun em. kolmikko säheltää kentällä, en ymmärrä. Larsson ei myöskään ole lunastanut odotuksia, kuten on moneen kertaan todettu. Onkohan häntä epätyypilliseen Devils-tapaan hoputettu liian nopeasti ja liian isoon rooliin NHL:ssä? Ensimmäinen kausihan oli Larssonilta hyvä, mutta takapakkia on tämän jälkeen tullut jatkuvasti. Vaikea sanoa mitään yksittäistä syytä tälle, mutta onhan hänenkin harteilleen lyöty koko ajan enemmän ja enemmän painetta. Sellaista rauhallista kehittymiskaarta ei ole nuoren ruotsalaispakin elämä ollut. Melkein nyt olisi aika laittaa hänet AHL:ään keräämään itseluottamusta ja peliaikaa. En usko, että tämä olisi kolaus itsetunnolle, vaan pikemminkin pienimuotoinen helpotus, kun ei koko ajan tarvitse pelata kuin tulisilla hiilillä ja varoa virheitä (joita kuitenkin tulee).

DeBoer, Lou ja pelaajat jaksavat muistuttaa, että pelaamatta on vielä useita pelejä, mutta fakta on se, että mitä enemmän nyt alkukaudella häviää, sitä enemmän pitää ottaa voittoja loppukauden vaikeammista peleistä, kun kaikki taistelevat verisemmin playoff-paikoista. Kovin pitkään tappioputki ei saa jatkua, jotta edes jonkunlaiset saumat säilyvät. Ei tässä kyllä jaksa edes vielä miettiä kevään pelejä. Tärkeintä olisi ottaa nyt muutama helpottava voitto putkeen, jotta köysi kaulalla hellittäisi hieman. Sen ensimmäisen voisi ottaa vaikka ensi yönä toista takkuisesti kauden aloittanutta joukkuetta vastaan.
 

chaosti

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Meneillään sukupolvenvaihdoksen keskellä Devils tarvitsisi kipeästi hyvää nuorten NHL-pelaajien kehittäjää ja opastajaa. DeBoerin kompastuskivi näyttää olevan juuri nuorten ammattilaisten ominaisuuksien hienosäätö, siis ainakin nyt, kun nerokas Larry Robinson ei ole enää hänen rinnallaan ohjaamassa nuoria oikeaan. Ongelmana ei ole niinkään se, etteikö nuoria pelaajia olisi ringissä mukana, mutta tällä hetkellä kukaan joukosta Henrique, Loktionov, Josefson, Tedenby, Larsson ja Gelinas ei nauti kovin suurta luottoa, eikä heitä ole ajettu suunnitelmallisesti mihinkään rooliin. Erityisesti Larssonin pelaaminen on ajoittain todella väkinäistä ja hänestä huokuu huono itseluottamus ja virheiden pelko. Ennen lopullisten tuomioiden antamista pitää toki muistaa, että Larsson täyttää vasta 21 vuotta ja hänellä on allaan vasta sata ottelua NHL:ssä.

DeBoerilla oli pahoja puutteita nuorten pelaajien peluutuksessa ja kehittämisessä myös edellisessä työpaikassa:

The two years of experience behind me is probably it,'' Panthers defenseman Dmitry Kulikov said was the main reason for his blossoming two-way game. "You've got more freedom to do what you want on the ice. You feel if you make a mistake you can make up for it on the next shift. "With Pete, it's one mistake and you're like shaking for the rest of the game.''

Lähde:
Florida Panthers: Panthers face Devils and former coach DeBoer Monday night at BankAtlantic Center - Sun Sentinel
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Tulihan se avausvoitto sieltä. Tällä vauhdilla kauden lopussa rikotaan kymmenen voiton rajapyykki.

Devils oli hyvällä pelipäällä ja otti verrattain vaivattomasti 4-0-voiton paikallisvastustajasta. Loukkaantumisten runtelema ja pelillisesti lamaantunut Rangers oli suorastaan suupala. Rangers olisi tarvinnut Lundqvistilta huippuottelun taistellakseen pisteistä, mutta Henkka pelasi yhden huonoimmista Devils-otteluista ikinä.

Voitossa lämmittää erityisesti tehojen jakautuminen tasaisesti eri ketjuille. Paras koostumus oli kolmosvitja Josefson-Loktionov-Zubrus, joka painoi hellittämättä läpi ottelun ja palkittiin työstään kahdella osumalla. Peliä siivittivät myös avauserän kaksi nopeaa maalia ja varsinkin tuo Henriquen sivaltama 2-0-maali vapautti tunnelmaa.

Rangers ei ollut kummoinenkaan testi Devilsille, mutta yhtä kaikki täytyy nostaa hattua myös hyvin toimineelle viisikkopelaamiselle. Oikeastaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella Devils sai pidettyä vauhdin päällä pidempiä jaksoja. Ilta oli suosiollinen myös Cory Schneiderille, joka korkkasi Devils-uransa voitto- ja nollapelisarakkeen. Devilsin kenttäpelaajien säntillinen esitys oli tavallaan myös anteeksipyyntö Schneiderille Winnipegissä koetun farssin jälkeen.

Bryce Salvador ja Steve Bernier saivat pelissä osumia. Benoit Pouliot'n laitaan tuuppaama Salvador sai avauserän lopussa tärskyn lonkkaansa, mutta pystyi palaamaan jo toisessa erässä. Steve Bernier sai puolestaan tusinan tikkejä kasvoihinsa kiekon nirhaistua leuan auki.

Lisää turinoita Gulittin blogissa.

Kolme tähteä

*** Dainius Zubrus. Liettualainen nosti huimasti tasoaan ja pelasi kauden tähän asti parhaan pelinsä. Voitti kiekkoja omille, uuvutti vastustajat kaksinkamppailuissa ja, niin, oli siis oma hurmaava itsensä.

** Adam Henrique. Liikkui liukkaasti, voitti kaksinkamppailuja ja vapautti osumallaan Devilsin peliä ja taisi helpottua itsekin, kun sai kaivatun onnistumisen.

* Anton Voltshenkov. Tällaisesta A-trainista iloittiin kesällä 2010, kun hänet kiinnitettiin Devilsiin kuudeksi vuodeksi. Venäläinen oli alakerran isäntä ja varjeli todella väkevästi omaa maalia ja osallistui aktiivisesti myös hyökkäyspeliin. Illan kruunasi mojova töötti Stepaniin.

Plussat ja miinukset

+ Neljä eri maalintekijää
+ Loktionovin johtama kolmosketju
+ Schneiderin nollapeli
+ Viisikkopeli pysyi kasassa läpi ottelun

- Kiekonmenetyksiä tuli edelleen liikaa

Tässä muutamia kommenteja chaostille.

Zajac
Arvoitus:
1) Olen keskushyökkääjä, ja tein parhailla kausillani 62 ja 67 pistettä
2) Pääsin pelaamaan samassa ketjussa oman aikani parhaiden laitahyökkääjien kanssa
3) Pelasin Stanley Cup -finaaleissa mutta en voittanut mestaruutta
4) Joukkueeni GM ei sokaistunut luulemaan minua joukkeeni suvereeniksi ykkössentteriksi ja antoi hinnaltaan puolustavalle hyökkääjälle sopivan jatkosopimuksen
Vastaus: Steve Rucchin

Ei ole Zajacin syytä että hänen kuvitellaan olevan jotain muuta kuin korkeintaan täydentävä pelaaja ykköskenttään.

Hei, eipäs tönitä Zajacia!

Zajacin jatkosopimuksen arviointi on edelleen ennenaikaista. Tosiasiassa kauden 2010-2011 jälkeen Zajacin tasoa on ollut vaikeaa arvioida. 2011-2012 meni vihkoon loukkaantumisen takia ja viime kausi taas oli kammottavaa räpiköintiä koko joukkueelta, eikä kukaan oikeasti ole niin vaisu kuin tynkäkaudella nähtiin.

Olen ennenkin mutissut siitä, ettei Zajacille ole löydetty ja/tai annettu oikeanlaisia ketjukavereita. Jos hänestä halutaan irti hyökkäystehoja, rinnalle pitää löytää suoraviivaisia, liikkuvia ja kaksinkamppailuissa viihtyviä pelimiehiä. Parise ja Langenbrunner sopivat kuin nenä päähän Zajacin laidoille ja Zajac vastaavasti heidän pelityyliinsä. Clowe, Zubrus, Jagr ja varauksin Ryder tai Henrique olisivat mielestäni parhaat vaihtoehdot nykyisestä joukkueesta Zajacin rinnalle. Travisin vahvuudet hyökkäysalueella ovat ehdottomasti kulmapeli ja kyky luoda tilanteita pienillä syöttökuvioilla ja paikanvaihdoilla.

Zajac ei ole Zubrusin tai Eliaksen kaltainen yleispätevä vaihtoehto kenen tahansa rinnalle, jos hänestä siis halutaan saada irti muutakin kuin perusvarmaa kahdensuunnan pelaamista. Hän on aina tarvinnut jonkin verran aikaa yhteispelin ja kemioiden kehittämiseen. ZZ Popsin hajoamisen jälkeen Zajacilla ei ole ollut pysyviä ketjukavereita kuin lyhyen aikaa kauden 2010-2011 lopulla, jolloin Kovaltshuk ja Nick Palmieri pelasivat jokseenkin vakituiseen Zajacin laidoilla.

Toki Zajac saisi olla edelleen aloitteellisempi ja röyhkeämpi maalipaikoissa. Hänellä on erinomainen laukaus, jota pidetään suotta vakan alla.

En varsinaisesti ole Salvadorin enkä Zidlickyn jatkosopimuksia vastaan, mutta kyllähän tuo Brycen >3M/3V sylettää edelleen aika rajusti. Lamoriello tykkää palkita veteraaneja rahakkailla sopimuksilla mutta hei jotain rajaa nyt siihenkin. Harroldin jatko oli täysin turha. Paikan olisi voinut antaa Merill'ille, Gelinasille tai Urbomille.

Samaa mieltä. Lamoriellon heikko kohta on näiden veteraanipelaajien tolkuton palkitseminen. Salvadorin sopimuksessa on yksi vuosi liikaa ja koko ajan taustalla on huoli siitä, milloin tästä kultaisesta kädenpuristuksesta tulee samanlainen tarpeetonta draamaa aiheuttava taakka kuin Jay Pandolfon palkintosopparista. Viime kaudella koettiin jo vaivaannuttavia hetkiä, kun kapteenin C-kirjain oli ainoa peruste pitää hänet pelaavassa kokoonpanossa. Sal on hieno soturi ja täyttää toistaiseksi paikkansa, mutta hänen kohdallaan tilannetta olisi pitänyt katsoa vuosi kerrallaan.

Mitäs muuten tapahtui Bergforsille? Teki läpimurtokaudella 21+23 ja suorastaan harmitti kun svedu lähetettiin Kovy-treidissä Atlantaan.

Ennen Kovaltshuk-kauppaa Bergfors oli Lemairen koirankopissa laiskanpulskan puolustuspelaamisensa takia. Bergfors oli todella äkkiväärä ratkaisuissaan, hyvä viimeistelijä ja yksilötaidoiltaan hyvää NHL-tasoa, mutta kiekottomana aika lailla hukassa (vrt. case Tedenby). Hänen olisi pitänyt latoa samanlaisia tehoja kuin esimerkiksi Michael Ryder, että hän olisi voinut tehdä NHL-uran hyökkäyspelin erikoisosaajana. Tiedä en, mutta arvelisin, että ura NHL:ssä kääntyi pikaisesti alamäkeen ja päättyi siksi, että Thrashersissa ja Panthersissa oli ennestään omat bergforsinsa, joiden joukosta ruotsalainen ei sitten pystynyt erottumaan edukseen.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Columbukselta tuli pataan 4-1 koko lailla kelvottoman peliesityksen tuloksena. Hävettävän hengetöntä puuhastelua suorastaan.

Pete DeBoerin toiminta on kuin hölmöläisten peiton jatkamista. Pelikuntoon toipunut Damien Brunner toki oli hyvä saada pelaavaan kokoonpanoon, mutta en sulata sitä, että ratkaisu tehtiin Jacob Josefsonin kustannuksella ja rikkomalla Rangers-pelin paras trio. Tiedä vaikka olisivat onnistuneet myös Jacketsia vastaan, tai muuta kamalaa. Ei tällaisessa ole mitään järkeä. On tietty tärkeää saada pisteitä ja menestyä välittömästi, mutta nyt DeBoer esikuntineen laiminlyö vakavasti nuorten pelaajien sisäänajon. Eikä Devils toimi näin. Nuoret joko pelaavat NHL-minuutteja säännöllisesti tai heidät passitetaan AHL:ään. Nyt valinnanvaraa kaventaa tietysti monen pelaajan waivers-vapauden päättyminen, mutta parhaat pelaa -ideologia ei todellakaan ole alkukaudella ollut valmennuksen eikä Lou Lamoriellon johtotähtenä. Voidaanhan sitä luetella nuorten peliminuutteja ja esittää heidän saavan vastuuta, kuten PDB teki viime ottelun jälkeen.

One thing about our group of young players is if you dress you play. Across the board if you look at the ice times, (Adam) Larsson averages (17:04) a night, (Andrei) Loktionov (13:19) a night, (Mattias) Tedenby (10:24) a night. If you’re stepping into our lineup as a young player, you’re going to be given an opportunity to play and you have to make the most of that.

PDB:n esittelemät peliminuutit ovat toissijainen asia ja niiden tuijottaminen vie huomion pois nuorten pelaajien todellisesta asemasta nyky-Devilsissä. Tosiasiassa nuoret ovat koko ajan löysässä hirressä ja katsomo kutsuu välittömästi, jos peli ei kulje.

Seuraavaksi valitettavasti lyödään kuollutta hevosta, mutta mielestäni tämä valitusvirsi kuvaa hyvin DeBoerin kyseenalaista tapaa katsoa tiettyjen pelaajien suorituksia läpi sormien ja istuttaa nuoria katsomossa. Otetaan esimerkiksi Stephen Gionta, joka on DeBoerin silmissä tärkeä roolipelaaja ja alivoiman vastuunkantaja. Alivoimavastuusta puheen ollen vastustaja on tehnyt neljä ylivoimamaalia ja Gionta on ollut kentällä kolmen takaiskun aikaan. Jokaista takaiskua edeltää Giontan huono sijoittuminen, hävitty kaksinkamppailu ja/tai passiivisuus. Gionta ei toisin sanoen ole riittävän hyvä pelaamaan alivoimaa.

Kaikkiaan Gionta on ollut yhdeksässä ottelussa jäällä seitsemän takaiskumaalin aikana ja nämä takaiskut ovat tulleeet 9 minuutin keskimääräisellä peliajalla. Aloitusten voittoprosentti 39,3. En tiedä, miten huonosti Giontan sitten pitäisi pelata, että DeBoer taipuu siirtäämään hänet pelaavasta kokoonpanosta, tai edes alivoimasta sivuun. Sympaattinen kaveri, yrittää kaikkensa, laittaa kroppaa likoon ja niin edelleen, mutta ei näillä näytöillä pelipaikkaa voi oikeutetuksi väittää.

No, se siitä. Varmasti joukkueen valmennus tekee kaikkensa saadakseen pelin kulkemaan ja nyt pitää vain luottaa siihen, että löytyy sellainen hyvä tsemppifiilis, joka kantaa vähän vaikeamman jakson yli. Jaxuja vaan DeBoerille ja kumppaneille! <3

Tänä ehtoona Devils ottaa toistamiseen mittaa Canucksista. Samalla nähtänee toinen erä Schneiderin ja Luongon välisessä taistossa. Schneiderin peluutus on ainoa oikea ratkaisu, jolla luodaan edellytykset toimivalle maalivahtipelille. Tasatahtiin vuorottelu ei tehnyt hyvää kummallekaan maalivahdille.

Katsotaan, josko sitä jaksaisi jonkinlaisen otteluennakon väsätä illemmalla.

Muuta pientä

- Albany Devils on aloittanut suorastaan hyvin AHL-kautensa. Kuudesta ottelussa kasassa on yhdeksän pistettä. Erityisen ilahduttavaa on joukkueen tiivis puolustuspelaaminen (11 päästettyä maalia). Sisäisessä pistepörssissä kärjessä keikkuu Joe Whitney tehoilla 5+4.

- Patrik Elias on toipunut sairastelustaan ja on mahdollisesti mukana jo illan pelissä Canucksia vastaan.

- Devils on kutsunut pikakomennuksella Eric Gelinas'n Albanysta. Bryce Salvador on ottelussa sivussa perheessä sattuneen kuolemantapauksen vuoksi. Vaikka asiayhteys on murheellinen, on ihan hienoa, että Gelinas saa tilaisuutensa näyttää osaamistaan.
 

Vercetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Saatiinpa tuossa toissayönä viimein Martyllekin kauden ensimmäinen voitto, kun Devils kaapi itselleen kaksi pistettä Bostonista oltuaan jo 1-3 tappiolla. Tilastojen ja koosteen valossa hieno nousu, joka luo varmasti hieman uskoa joukkueeseenkin, kun ei viime aikoina olla oikein pärjätty. Erityisen makoisan noususta teki se, että Devils oli vielä reilua minuuttia ennen päätössummeria 2-3 tappiolla. Yksilötasolla oltakoon iloisia Zidlickyn pitkän maalittoman putken katkeamisesta sekä Gelinasin syöttöpisteestä ja Brunnerin 1+1-tehoista.

Sarjatilanne on tällä hetkellä sellainen, että nyt on suotavaa alkaa voittaa enemmänkin pelejä, ettei playoff-paikka karkaa liian kauas. Metropolitan-divisioonan kolmantena olevaan Islandersiin on nyt matkaa kolme pistettä, joten tilanne ei suinkaan ole toivoton. Toki on huomattava, että siinäkin välissä ovat vielä ahtautuneina Columbus ja Washington kymmenellä pisteellään, joten melko pienillä marginaaleilla toistaiseksi sijoituksia ratkotaan.
 

NiksuP

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJ Devils, Travis Zajac, Jukka Peltola
Devils nappasi viime yönä voiton Tampa Baysta lukemin 2-1. Arkipäivä, niin itse en peliä nähnyt, mutta highlightsien perusteella Brodeur ottanut pari ihan mukavaa koppia. Maalinteossa onnistuivat Devilsiltä Henrique ja Jagr, Tampan ainokaisen iski Stamkos.

Tuo Jagrin maali on kerrassaan hieno. Siinä näytetään sitä kokemusta, mikä tshekkilegendalla on olemassa. Haistaa St. Louisin hassin viivalla ja heti lähdetään polkemaan läpiajoon eikä pelata taakse tai jäädä odottelemaan joukkuekavereita mukaan. Jagr ei ole mikään kentän nopein kaveri, mutta kyllä jäi Brewer aika seisoville jaloille, kun 68 lähti polkemaan. Ja taidokas viimeistely jagrmaiseen tapaan. On se vaan huikea.

Kummatkin maalit tulivat muuten samanlaisista tilanteista. Syötönkatko ja siitä vastahyökkäys. Jagrin läpiajo ja Henriquen syötönkatkon jälkeen mies itse polki alueelle, Elias mukaan ja kaksi syöttöä ja Henriquen lavasta kiekko verkon perukoille.

Joku pelin nähnyt voisi kertoa miten ylivoima toimi? Boston-pelissä kaikki neljä häkkiä ylivoimalla. Nähtävästi oli vaan pari ylivoimaa ja nekin vasta kolmannessa erässä. Devilsillä on nyt kahden ottelun voittoputki, jos sitä voi putkeksi kutsua. Viimeisessä viidessä ottelussa on kaatunut Rangers, Bruins ja nyt Lightining. Kuokkaan on tullut Blue Jacketsilta ja Canucksilta rankkareilla.

Metropolitan divisioonassa Pittsburgh johtaa 16:lla pisteellä. Carolina ja Islanders laahavat hieman takana yhdessätoista pisteessä ja kymmenessä pisteessä Devilsin lisäksi Capitals ja Columbus. Rangers 8 ja Philly viimeisenä kuudella pisteellä. Rangers varmaan kampeaa tuolta itseään hyvää vauhtia ylöspäin ja ylhäältä alas on tulossa nyt kolmen ottelun tappioputkessa oleva Carolina. Tässä vaiheessa kautta pudotuspeleistä ei vielä kannata puhua, mutta Devilsillä on nekin avaimet vielä aivan omissa käsissä, eikä niiden kannata antaa karata.

Devilsillä on seuraava matsi vasta la-su yönä Suomen aikaa yhdeltä, jolloin Prudential Centerin jäälle vierasjoukkueeksi luistelee Metropolitanin jumbo Philadelphia Flyers. Nämä ovat niitä otteluja, jotka vaan täytyisi voittaa. Tästä hieno voitto varsinaisella peliajalla ja kaikki hyvin. Tappio ja vaikkapa Girouxilla ketsuppipullo auki, niin Philly voi lähteä uhkaavasti nousuun pohjalta, joka tietysti vain tasoittaa divisioonaa ja vaikeuttaa siinä samalla Devilsinkin urakkaa. Philly-ottelun jälkeen Devils matkustaa Minnesotaan kohtaamaan Wildin. Veikatkaapa kuka luistelee Wild-nutussa numerolla 11?
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Näinköhän joukkueen kurssi on viimein oikaistu. Viimeisistä kolmesta pelistä saldona on viisi pistettä ja mikä parasta hukassa ollut viisikkopelaaminen on alkanut hiljalleen loksahdella paikalleen ja Devils alkaa jo etäisesti muistuttaa organisoitua ammattilaisjoukkuetta. Bruinsia vastaan Devils teki miltei historialliset neljä ylivoimamaalia - ensimmäiset sitten talven 2008. Muutenkin Bruins-ottelu toi tervettä vaihtelua, kun kiekko pomppi vaihteeksi myös Devilsille, eikä vain punanuttujen jaloista ja käsistä omiin.

Bryce Salvador on ollut sivussa ensin perheessä sattuneen kuolemantapauksen vuoksi, jonka jälkeen hänet laitettiin IR-listalle jalasta paljastuneen rasitusmurtuman vuoksi. Eric Gelinas sai tilaisuutensa ja näytti välittömästi olevansa valmis kantamaan vastuuta NHL:ssä. Yksin Gelinas'n läsnäolo vaikutti heti erityisesti ylivoimapelaamiseen. Tulokkaan saatanallinen laukaus pakottaa vastustajat huomioimaan viivan ja tämä taas avaa uusia mahdollisuuksia rakentaa tilanteita lähempää maalia. Gelinas'n läsnäolon ilahduttava sivuvaikutus on Adam Larssonin piristyminen. Larsson viihtyy hyvin kiekollisesti varman ja rauhallisen Gelinas'n rinnalla, enkä muista Larssonin pelanneen näin rennosti sitten tulokaskautensa.

Gelinas'n ohella nuorista hatunnoston ansaitsee Andrei Loktionov. Tilastojen perusteella alkukausi ei ole ollut kaksinen, mutta tehot tulevat varmasti aikanaan. Loktionov on hiljalleen nostanut tasoaan ja hän tekee hyvää työtä konkareiden Eliaksen ja Jagrin sentterinä. Toivottavasti trion hyvä vire kantaa pidempään ja ennen kaikkea toivottavasti Pete DeBoer antaa ketjun kemioiden jalostua entisestään.

On sinänsä huvittavaa, että juuri statisteiksi joutuneet nuoret pelaajat osaltaan ovat auttaneet kääntämään Devilsin kurssin nousuun, jos eivät suorastaan pelastaneet DeBoerin työpaikan.

NiksuP tarkoitti kysymyksellään ilmeisesti sitä yhtä suoraselkäistä lapinmiestä, joka vielä kesäkuussa 2012 jutteli näin hunajaisia lauseita.

I’ve always liked playing here, he said. That’s never changed. We’ll see where this takes us right now, but this is a great place to play and I love playing here. I love being here.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Tuotanpa vaihteeksi hieman ennakkolätinää, kun nyt on vähän tavallista isompi peli edessä.

Ennakkoasetelmat ovat kutkuttavat, sillä Devils on saanut karistettua alkukauden epävarmuutta pelistään ja viimeisistä kolmesta pelistään viisi pistettä ja hieman pidemmälle katsottuna viimeisistä viidestä pelistään seitsemän pistettä. Flyers taasen otti Capitalsilta oikein kunnolla nokkaansa viime yönä ja menetti vielä Steve Downien ja Vincent Lecavalierin telakalle tappeluissa saatujen vammojen takia.

Devilsin lääkkeet voittoon yön pelissä ovat, jopa vahvemmin kuin kevään 2012 pudotuspeleissä, tiiviissä viisikkopelaamisessa ja kurinalaisuudessa. Myös epävarmasti esiintyneen ja kohtuulisen hitaan Flyers-puolustuksen iholle pitää ehtiä ja pakottaa vieraat näin puolustuskannalle jo heti heidän omalla alueellaan.

Flyers yrittää vastaavasti kaikin keksittävissä olevin keinoin kääntää kurssiaan. Luvassa on totuttuun tapaan kaikenlaista koirankujetta, sääntöjen rajamailla ja tuolla puolen kulkevaa taklauspeliä ja suunsoittoa, joilla pyritään horjuttamaan Devilsin avainpelaajia ja saada isännät jäähyilemään. Rehvakkaana näyttäytyvän oranssin fasadin taustalla piilee kuitenkin epävarmuus ja orastava hätä pudotuspelipaikan luisumisesta ulottumattomiin. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten Devils reagoi tilanteeseen, jossa sillä on ensimmäistä kertaa tällä kaudella hienoinen yliote ennakkoasetelmissa ja mahdollisuus venyttää orastavaa voittoputkea kolmen ottelun pituiseksi.

Devils joutuu lähtemään illan otteluun ilman Travis Zajacia, joka satutti eilen perjantaina treeneissä nilkkaansa. Zajac itse totesi eilen, että olisi ollut valmis pelaamaan, mutta hänenkin kanssaan otetaan varman päälle. Jacob Josefson saa puolestaan tilaisuutensa antaa näyttöjä. Eric Gelinas siirtyi Zajacin paikalle ykkös-yv:n viivamiehenä, joten hän pelannee Zidlickyn parina myös illan pelissä Flyersia vastaan.

On syytä odottaa, että nuoret Gelinas ja Larsson ovat Flyersin fyysisen pelin kohteina. Nyt varsinkin Gelinas'n pinnan pituutta mitataan toden teolla. Larsson on kuitenkin jo ehtinyt nähdä useampaan otteeseen, mitä Flyersilla on tarjota. Suurimmat odotukset Devilsin puolelta kohdistuvat konkareihin Eliakseen, Jagriin ja 1100 ottelua täyteen saavaan Zubrusiin. Kun viittasin aiemmin siihen, että kylmäpäisyys vie Devilsin voittoon, tämä trio on aivan ratkaisevassa asemassa kiekonhallinnassa ja henkisinä johtajina.

Flyersin puolesta on erityisen mielenkiintoista nähdä, syttyvätkö Claude Giroux, Jakub Voracek, Scott Hartnell ja Wayne Simmonds viimein tehoilemaan. Ei sillä, että kenenkään tarvitsisi tässä pelissä tehdä mitään erityistä, mutta kai nämäkin herrat jossain vaiheessa alkavat osua maalipuiden väliin. On aika mykistävää, että tämä nelikko on tehnyt yhteensä vain kaksi maalia kauden 12 ensimmäisessä pelissä.

Tämä taistelupari on perinteisesti vääntänyt vuoron perään toisiltaan pisteitä. Viimeisten viiden kauden runkosarjassa puntit ovat voitoissa tasan 14-14 ja pudotuspeleissä molemmilla on ollut vuoronsa pyyhkiä toisella jäätä. Jos tästä rivalrysta haluaa haluaa löytää viimeaikaisia eroja tai mahdollisia hallintasuhteita, niin kahden edellisen kauden paikallispeleissä Devils on ollut hienoisesti niskan päällä otteluvoitoin 6-4 runkosarjassa ja viemällä 2012 Idän välierän nimiinsä. Flyers taas hallitsi kausien 2009-2010 ja 2010-2011 paikallispelejä voitoin 8-4 ja kevään 2010 pudotuspelikohtaamisen Devils-fanit haluavat unohtaa siinä, missä Flyers-kannattajat 2012 sarjan.

Ryane Clowe on ollut sivussa pian kolme viikkoa Jacob Trouban kyynärpäätaklauksen seurauksena saaman ilmeisen aivotärähdyksen vuoksi. Devils ei ole paljoa kertonut Clowen tilanteesta, mutta Gulittin mukaan Clowe kärsi päänsäryistä Trouban taklauksen jälkeen. Hän on kuitenkin aloittanut kuntosalitreenit, joten jotain valoa tunnelin päässä on. Bryce Salvador on edelleen sivussa jalan rasitusmurtuman takia, ja hän on sivussa toistaiseksi. Sekä Salvador että Clowe olisivat fyysisinä pelaajina olleet arvokkaita pelaajia illan ottelussa, mutta minkäs teet.

Cory Schndeider on palannut treeneihin ja on todennäköistä, että hän pelaa Wildia vastaan. Martin Brodeur jatkaa tolppien välissä Flyersia vastaan.

Näillä koostumuksilla lähdetään Flyersin kaatoon.

Elias-Loktionov-Jagr
Zubrus-Josefson-Brunner
Olesz-Henrique-Ryder
Carter-Gionta-Bernier

Greene-Fayne
Voltshenkov-Zidlicky
Gelinas-Larsson

Brodeur
Schneider

Ammattilaisten ennakoita

Josefson saa tilaisuutensa

Zubrus saa 1100 ottelua täyteen

nhl.com ennakoi
 
Viimeksi muokattu:

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Flyersille riitti yksi maali voittoon. Devilsin esitys oli todella heikko ja vaikka Patrik Elias jäi viime hetkellä sivuun pelistä, kyllä ruodussa olevien miesten olisi pitänyt saada hiukan enemmän kuin 14 laukausta kohti Emeryn maalia. Eipä silti, kyllähän niitä paikkoja oli tehdä voittoon tarvittavat maalit, mutta Jagr, Henrique ja Ryder tuhrivat tilaisuutensa.

Devilsin parhaimmistoa olivat Martin Brodeur ja Jaromir Jagr. Martti esitti koko joukon hyviä torjuntoja ja Jagr oli hyökkääjistä niitä harvoja, jotka pystyivät luomaan tilanteita Flyersin päähän. Brodeurin torjuntavire oli muutenkin kohdillaan näissä kolmessa pelissä, jotka hän pelasi menneellä viikolla.

Tänä ehtoona homma jatkuu vieraspelillä Wildia vastaan. Kokoonpanossa merkittävin muutos on Cory Schneiderin paluu tolppien väliin. Patrik Elias ja Travis Zajac ovat sivussa ja lisäksi Peter Harrold on laitettu IR-listalle. Lisäksi Devils on kutsunut Jon Merrillin Albanysta NHL-vahvuuteen mukaan. Myöhemmin illalla selviää, pelaako Merrill tänään ensimmäisen NHL-ottelunsa. Keith Kinkaid puolestaan on palautettu takaisin Albanyyn.

Nyt tosiaan Devils kohtaa ensimmäistä kertaa Zach Parisen Wildin paidassa. Kovin suuria jännitteitä tästä on vaikeaa löytää, vaikka kiekkomediassa jännitteitä yritetäänkin rakentaa. Parisen lähtöä edelsi toki sarja kommentteja, joissa hän vuolaasti tunnusti rakkauttaan seuraa kohtaan ja vihjaili jäävänsä Devilsiin. Silti, edes verbaalisen sianpään heittämiseen vaadittavaa tunnetilaa ei sisimmästäni pinnistelemättä löydy. Parisen lähdöstä kuitenkin jo pian 1,5 vuotta, eikä hän siirtynyt divisioonan paikallisvastustajien riveihin. Kolmanneksi, Parise ei ole seuralegenda, vaikka olikin viiden vuoden ajan huipputason pelaaja punamustissa. Ehkä se tunnetila löytyy sitten, jos Parise tekee pelissä maalin.
 
Viimeksi muokattu:

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Ei täs mitään. Muniinpuhaltelu jatkui ja tällä kertaa tuloksena oli hävettävä 4-0-tappio Wildille. Avauserä oli vielä suorastaan kohtuullista pelaamista ja paikkoja oli tehdä ainakin se yksi maali. Zidlickystä Schneiderin taakse pomppinut toinen takaisku oli lopulta se ratkaiseva maali, sillä ei Devilsistä olisi ollut tekemään kahta maalia enempää viime yönä.

Eliaksen ja Zajacin poissaolot näkyvät tietysti rumalla tavalla, mutta on koko lailla huolestuttavaa, miten Devilsiltä lähtee luonto pois 1-2 takaiskumaalin jälkeen. Tässä joukkueessa on pelottavalla tavalla samanlaisia piirteitä kuin John MacLeanin loppuaikojen Devilsissä, joka rullasi pelissä näennäisesti mukana, kunnes vastustaja sai kerran tai kaksi kiekon Devilsin maaliin.

Silti, on pakko esittää kysymys: Onko DeBoer menettänyt/menettämässä joukkueen? Olkoonkin, että joukkue näytti jo heräämisen merkkejä. Viikonlopun mahalaskusta sivussa olleet Elias ja Zajac ovat avainpelaajia ja esimerkillisiä pelisysteemin toteuttajia, ei joukkueen pitäisi ajautua näin avuttomaksi ilman heitä. Patrik Eliaksen selkävaivat on kanssa erikoinen tapaus. Ei sillä, etteikö kyseessä voisi olla/olisi oikeat vaivat, mutta jotenkin tässä haiskahtaa sivuaromina päävalmentajan ja seuralegendan eripura. Jo viikkoja sitten korvaani särähti DeBoerin viesti pelin yksinkertaistamisesta. MacLean-farssin aikaan Elias puhui hyvin suorasanaisesti tätä ajatustapaa vastaan, koska tällöin Devils on liian helppo pala vastustajille - kuten nytkin.

Wild-ottelusta jäi ikävästi mieleen NHL-debyytin tehneen Jon Merrillin kova kohtalo. Nuorukainen törmäsi avauserässä kaksinkamppailutilanteen seurauksena pää edellä laitaan ja seuraukset vastasivat iskun rajuutta. Naama auki ja mahdollisesti/todennäköisesti aivotärähdys NHL-debyytin kolmannessa vaihdossa.

Tämän päivän uutisantiin kuuluu myös se, että Rostislav Olesz on laitettu waiversiin. Eiköhän hänen tiensä vie lopulta Albanyyn, vaikka hän voikin vielä tovin verran olla NHL-ringissä mukana.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Osaako joku sanoa, että miksi Devils ei kärsinyt tuota rangaistustaan silloin kuin heillä oli draftissa numero 29? Toki jossittelua, mutta jotenkin kummastuttaa. Viime kesänä ymmärsin, koska hankittiin Schneider, mutta nyt mahdollisesti Devils menettää top 5 varauksen. Mikä pahinta, niin koko Ilya ei edes pelaa enään seurassa. Ei ihan putkeen hoidettu asia. Jos Devils olisi kärsinyt rangaistuksen ja jättänyt Matteaun ottamatta, niin nyt saisivat edes mahdollisen top 5 varauksen. Toki kausi alussa ja voihan Devils sieltä nousta. Hieman ikävä tilanne kuitenkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös