New Jersey Devils 2012-2013

  • 98 384
  • 308

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Kotiavaus takana Phillyä vastaan. Samanlainen dominointi kenttätapahtumissa oikeastaan, kuin Islesia vastaan. Phillyn yv pystyttiin pitämään hyvin pois sektorista ja muutaman puolustuksen uinahduksen Marty hoiti loistavilla torjunnoillaan. Ihan parhaimpaan ei maailman parhaan tarvinnut venyä, mutta muutama tuttu stacking the pads nähtiin.

Philly koitti Hartsyn ja Simmondsin toimesta horjuttaa Devilsin mentaalipuolta siinä onnistumatta ja paholaiset korjasivat voiton suvereenein ottein.

+Zajac näytti myös kotiyleisölle, miksi hänen kanssaan sorvattiin pitkät jatkot.
+Kovyn jäätävä ratkaisu rankista ja muutaman hyvä tarjoilu ketjukavereille
+Marty Brodeur
+David Clarkson
+Salvadorin isännän otteet
+Matteau näytti vähän paholaisen sydäntä

-Zidlicky, turhia jäähyjä ja huonoja ratkaisuja hyökkäyspäässä. Larsson tilalle kiitos.


edit: ainiin, missä on evil?
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
edit: ainiin, missä on evil?

Evil pyysi moderaattoreilta itse viime vuoden puolella poistamaan hänen käyttäjätunnuksensa, tiedä mikä sitten syynä. Ehkä hänellä on muuta tekemistä ja kokee että ajan voi käyttää toisinkin. Hyvä kirjoittajahan hän oli.

Niin ja mainitakseni, Brodeur oli koosteiden perusteella kovassa iskussa. Devilsille hieno päänahka Flyersista, onnittelut.
 

Eleanor

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Devils
Tom Gulittin mukaan Marty aloittaa tänään Capsia vastaan. Mitä muut olette mieltä tästä, eikö Hedberginkin pitäisi saada pelata? Ettei Brodeur vaan väsy liikaa...
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Tom Gulittin mukaan Marty aloittaa tänään Capsia vastaan. Mitä muut olette mieltä tästä, eikö Hedberginkin pitäisi saada pelata? Ettei Brodeur vaan väsy liikaa...

Devilsin runkosarjan alun otteluohjelma on sen verran kevyt ettei viela ole huolta vasymisesta. Devilshan on pelannut vasta 2 pelia ja Washington-matsi on vasta kolmas viikon sisaan. Runkosarjan edetessa, kun tahti kiihtyy, varmasti Hedberg tulee saamaan enemman peliaikaa. Lisaksi Brodeur on aloittanut huikeasti (GAA 0.5, Torjunta-% 97,7%), joten mielestani on ihan hyva peluuttaa Brodeuria tassa alussa enemman ja oikea ratkaisu valmennusjohdolta. Eikohan Hedbergkin nyt ainakin pari pelia ensimmaisesta 10 pelista kuitenkin saa.

Devilsilla olisi nyt hyva paikka ottaa kolmas voitto putkeen ja uskonkin, etta nain tapahtuu. Siina missa Devils on aloittanut hyvin, Capitals on aloittanut heikosti (muistaakseni havinnyt kaikki varsinaisella). Toisaalta Capitals alkaa jo pikkuhiljaa olla epatoivoinen voiton suhteen. Lisaksi Capitals pelasi viime yona, kumpi ikina siita sitten etua saakaan.

Merkittavaa on myos Adam Oatesin palaaminen Prudential Centeriin voitokkaan viime kauden jalkeen. Oates on tuonut Capitalsiin osia Devilsin pelista mutta toistaiseksi han ei ole saanut niita toimimaan. Etenkin Ovechkinia han on yrittanyt saada pelaamaan samalla tavalla kuin Kovalchuk pelaa, toistaiseksi huonolla menestyksella. Oates tuntee Devilsin ja yolla nahdaan onnistuuko han hyodyntamaan tietojaan.
 

chaosti

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Tedenby on ottanut ainakin harjoituksissa Zubruksen paikan ykköskentän laidassa. Näillä siis on menty:

Tedenby - Zajac - Kovalchuk
Zubrus - Elias - Clarkson
Carter - Gionta - Bernier
Matteau - Josefson - Barch

Toisaalla DeBoer on kommentoinut Kovalchuckin siirtämistä takaisin vasempaan laitaan:

“No. We went to the Stanley Cup Finals and he was fifth in the league in scoring. Why would we mess with that?”

Lähde
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Kohta mennään taas.

Devils on aloittanut kauden mukavasti kahdella voitolla. Mitään pelillistä ilotulitusta ei ole nähty, mutta tärkeintä on, että punamustat ovat saaneet voitot sekä Islesistä että Flyersista.

Devilsin peruspaketti on näyttänyt ihan hyvältä, mutta alkukauden ominaispiirteiden mukaisesti viisikon liikkeiden ajoitukset ja osittain roolituksetkin ovat vielä epätahdissa ja tämä on aiheuttanut muutamia pahoja merkkausvirheitä. Kahden ensimmäisen ottelun perusteella on liian aikaista antaa mitään suurempia pelaaja-arvioita, mutta iloitsen kovasti erityisesti Travis Zajacin ja Martin Brodeurin otteista.

Olenkin ehdottomasti Martyn peluuttamisen kannalla, koska hän on aloittanut kauden todella vahvasti, jopa tapojensa vastaisesti. Monena vuonna Martylla on kestänyt se 5-10 ottelua löytää todellinen vire, mutta pelaamissaan kahdessa ottelussa hän on ollut Devilsin paras pelaaja. Kuten FiFi93 totesi, alkukauden kevyt otteluohjelma tukee Martyn peluuttamista. Hän pelannee (itseoikeutetusti) sunnuntain vieraspelissä Montrealissa ja tiistaina Bruinsia vastaan. Ensi torstain Isles-ottelu voisi taas olla Moose Hedbergin heiniä, jos peluutuksella haluaa spekuloida.

Aamujäiden ketjumuutokset ovat mielenkiintoisia ja vähän haiskahtaa siltä, että Eliaksen johtama kakkosketju voisi olla viime kauden tapaan erikoistehtävissä pimentämässä vastustajan parhaita voimia, eli tällä kertaa voimakaksikko Ovetshkin-Bäckström johtamaa ykkösvitjaa.

Adam Henrique ei voi palata liian aikaisin pelaavaan kokoonpanoon. Hän aloitti treenauksen joukkueen mukana tänään, joten paluu kentille on taas askeleen lähempänä. Niin paljon kuin tuota Carter-Gionta-Bernier-ketjua arvostankin, heistä saadaan paras hyöty irti nelosketjussa.
 

Eleanor

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Devils
Voitto kotiin!

Noniin! Devils otti mielenkiintoisesta ja sydämentykytyksiä aiheuttaneesta ottelusta 3-2 jatkoaikavoiton! Se tarkoittaa sitä, että Devilsillä on kauden alusta voittotilasto 3-0-0. Noin lujaa on mennyt viimeeksi kaudella 02-03, kyllä tuntuu muuten hyvältä! Näillä ketjuilla tuo voitto lopulta irtosi:

21 Tedenby - 19 Zajac - 17 Kovalchuk
8 Zubrus - 26 Elias - 23 Clarkson
20 Carter - 11 Gionta - 18 Bernier
15 Matteau - 16 Josefon - 22 Barch

24 Salvador - 28 Volchenkov
7 Tallinder - 2 Zidlicky
6 Greene - 29 Fayne

30 Brodeur
1 Hedberg

Kyllähän Devils hallitsi muuten kenttätapahtumia pitkin ottelua ja pystyi kontrolloimaan pelin tapahtumia hyvin. Eli täysin oikea joukkue otti voiton! Caps pääsi peliin mukaan tuon Devilsin jäähysuman aikana ja lopulta Green pääsi tasoittamaan pelin. Devilsin alivoima oli muuten loistavaa pelin alusta loppuun, vaikka Capsin ylivoima olikin aivan surkeaa. Ovechkin lahjoitti vuoronperään Greenin kanssa alivoimatilanteita Devilsin jäähyntappajille ja Giontan 1-0 maali olikin tästä mainio esimerkki. Myös 1-0 maalin syöttänyt Josefson pääsi ainakin kolmesti alivoimalla hyvään paikkaan, mutta tänään ei osunut. Muutenkin Josefson oli Giontan kanssa Devilsin näkyvimpiä pelaajia ja parhaimmistoa. Vielä pientä plusmiinus-tiivistelmää:

+Marty. Pappa oli jälleen loistava, eikä hänellä ollut sanottavaa Caps-maaleihin. Greenin tasoitus ehkä yllätti hieman.
+Kovalchuk. Miehen jääaika oli 30.35 ja keräsi tehot 1+1 tehden komean voittomaalin jatkoajalla.
+Alivoima. Tuntui siltä, että aivan sama ketä siellä on Capsin tähtiä vastaan huseeraamassa, kaikki tilanteet pystytään joka tapauksessa purkamaan. Gionta-Josefson on loistava av-hyökkääjäpari, siitä osoituksena 1-0 maali.
+Patrik Elias teki kauden avausmaalinsa reboundista 5-3 ylivoimalla ja oli muutenkin tärkeä pelaaja myös puolustussuuntaan tänään!

-En tiedä, että kuuluuko tämä tänne, mutta Mattias Tedenby ei ollut mielestäni hyvä tänään ykkösen laidassa. Philadelphia-pelistä en voi sanoa, kun en sitä nähnyt mutta mielestäni mies oli kuin varjo avauskierroksen Isles-otteluun verrattuna. Ei näkynyt oikeastaan yhtään.
-Jäähyily. Kuinkakohan monta kakkosta tänään otettiin? Ainakin kaksi taisi olla vieläpä vaihtovirheistä. (?) No, päästiinpä näyttämään miten loistavaa meidän alivoimamme on!

Vielä ottelun tähdistö:

*** Ilya Kovalchuk
** Mike Green
* Jacob Josefson
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Siinäpä ne tärkeimmät yllä, vielä nostaisin esiin Zidlickyn parantuneet otteet yv:n pyörittämisessä.

Zajac ei taaskaan tehnyt maalia :-)
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
-En tiedä, että kuuluuko tämä tänne, mutta Mattias Tedenby ei ollut mielestäni hyvä tänään ykkösen laidassa.

Pete DeBoer on ilmeisesti samaa mielta, silla Tedenby on pudotettu nelosketjuun. Hanen paikkansa ykkosessa ottaa viime pelissa vahalle peliajalle jaanyt tulokas Matteau, joka saa nyt todellisen nayton paikan. Kaveri on pelannut hyvin tahan asti mutta nyt pitaa lunastaa se pelipaikka viiden pelin jalkeenkin. Olin jo draftin aikaan erittain tyytyvainen tahan varaukseen ja tahan asti otteet ovat olleet jopa parempia kuin osasin odottaa.

Mathieu Darche jatkaa edelleen harjoittelua Devilsin kanssa ilman sopimusta. Uskon, etta jos miehella riittaa karsivallisyytta odottaa viela muutama peli, han tulee sopimuksen saamaan. Vahan kuitenkin epailen, etta han lahtee ennen sopimuksen tekemista, vaikka han onkin vakuutellut olevansa karsivallinen.

Hyva, etta saatiin voitto taas viime yona. Minulla oli fiilis, ettei Capitals lahde tyhjin kasin kotimatkalle ja samalla toivoin (ja uskoin), etta Devils voittaisi ja molemmathan nuo toteutuivat. Seuraavaksi vastaan asettuu Montreal, joka on aloittanut kauden ihan hyvin. Joukkue ei kuitenkaan ihan parasta miehitystaan saa, silla Subban on edelleen ilman sopimusta ja Paciorettyn pelaaminen on ainakin Habs-ketjun mukaan epavarmaa. Subbanilla ei tosin Montrealin alkukauden hyvien otteiden kanssa ole mitaan tekemista, kun mies ei ole pelannut mutta esim. viime kauteen verrattuna. Sanoisin, etta Devilsilla on ihan hyvat saumat voittaa tuokin ottelu ja nostaa voittoputki jo neljaan.
 
Viimeksi muokattu:

Eleanor

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Devils
Bell Centrestä pisteitä hakemaan!

Eli aika varmasti tällaisilla ketjuilla kohdataan Montreal klo. 1.00 alkavassa ottelussa:

15 Matteau - 19 Zajac - 17 Kovalchuk
8 Zubrus - 26 Elias - 23 Clarkson
20 Carter - 11 Gionta - 18 Bernier
21 Tedenby - 16 Josefson - 25 Janssen

24 Salvador - 28 Volchenkov
7 Tallinder - 2 Zidlicky
6 Greene - 29 Fayne

30 Brodeur
1 Hedberg

Eli muutenhan näyttää täysin samalta kuin Caps-voitossa, ainoana eroavaisuutena Tedenby ja Matteau ovat vaihtaneet paikkoja. Matteaulle tämä on varmasti iso peli kun kaikki läheiset Montrealin lähettyviltä tulevat katsomaan peliä ja saipahan mies näyttöpaikankin Zajacin ja Kovyn viereltä. Olisiko tähän paikkaan hyvä naulata se uran ensimmäinen NHL-maali? :)

Yksi asia mitä ihmettelen suuresti on Adam Larssonin pelaamattomuus. DeBoer sanoi ennen kauden alkua, että Larssonille kaavaillaan tämän kauden joukkueesta isoa roolia ja haluaisin erittäin paljon nähdä mihin mies pystyy. Toki ymmärtäähän sen, että voittavaa joukkuetta ei lähdetä vaihtamaan, jne. Kyllä mies toisi mukavan lisämausteen kakkosylivoimalle.
 

dieter

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJ Devils
Larsson sano itekki sillon heti ekan pelin jälkeen, että "As long as the team wins games the lineup should stay the same." Vaikka varmasti hinku pelaamaan on kova..

(linkki juttuun tässä)

Ite tykkäisin nähdä Josefsonin ykkösen laidas Kovyn ja Zajacin kans. Pelas omaan silmään ainaki tosi hyvän pelin Capsia vastaan.. Onkohan poika ikinä pelannu laidas?
 

Eleanor

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Devils
Ite tykkäisin nähdä Josefsonin ykkösen laidas Kovyn ja Zajacin kans. Pelas omaan silmään ainaki tosi hyvän pelin Capsia vastaan.. Onkohan poika ikinä pelannu laidas?
Ainakin Eliteprospectsin mukaan voi pelata myös laidassa. Voisi olla ihan hyväkin kokeilu, mutta kuka siirrettäisiin keskelle tämän johdosta? Toki onhan Henrique sieltä tulossa, mutta allekirjoittanut haluaisi nähdä hänet ykkösen vasemmassa laidassa.

Milloin olisi muuten mahdollista odottaa Henriqueta takaisin mukaan? Vieraspeliin Bruinsia vastaan? Kotipeliin Islandersia vastaan? Vai vasta myöhemmin?
 

dieter

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJ Devils
Kyllähän se toki mukavalta kuulostaa Henrique ykköses, ja varmasti nähdäänkin. Harmittaa vaan ku Josefsonin on hankala mitää isompaa roolia ottaa nelosen sentterinä Tedenbyn ja Janssenin kans. Onhan sekin toki mahdollista, mutta sitten taas Tedenbyn pitäs kans skarppailla pikkuhiljaa..

Muistaakseni DeBoer sano, ettein Henrique lähde vielä vieraspeleihin mukaan. Pitää toivoa, että Islandersia vastaan sitten torstaina nähdään mies jäällä!
 

CountDracula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, New Jersey Devils
Ainakin Eliteprospectsin mukaan voi pelata myös laidassa. Voisi olla ihan hyväkin kokeilu, mutta kuka siirrettäisiin keskelle tämän johdosta? Toki onhan Henrique sieltä tulossa, mutta allekirjoittanut haluaisi nähdä hänet ykkösen vasemmassa laidassa.

Eikös Josefson pelannut jo Washingtonia vastaan viimeisessä erässä ykköskentässä Tedenbyn tilalla? Varmaan kuitenkin tarkoitit ihan vakituisempaa kokeilua? Samaa mieltä kyllä siitä että mieluummin Henriqueta ykkösen laitaan, on kuitenkin enemmän maalintekijätyyppiä kuin Josefson eikä ihan niin hyvä puolustussuuntaan.

Kyllähän toi hyökkäys mun mielestä huutaisi ainakin yhtä nimeä lisää, varsinkin nyt kun Tedenby on esiintynyt ilmeisesti taas vähän heikommin.. Mutta annetaan nyt Mattiakselle vielä muutama peli aikaa parantaa. Matteau on ollut pirteä ilmestys mutta en usko että vakiinnuttaa paikkaansa NHL:stä vielä tällä kaudella vaan lähetetään takaisin junioreihin 5 pelin jälkeen. Bobby Butlerin haluaisin itse nähdä ylhäällä vaikkei ilmeisesti training campilla vakuuttanutkaan - on kuitenkin ollut AHL:ssä ihan hyvä. Tedenby - Josefson - Butler voisi olla ihan mielenkiintoinen kokeilu, ite en pahemmin diggaa tuosta että Janssenia / Barchia roikotetaan mukana.

Tänään Devilsillä siis vastassa Montreal. Jos ei tästä pelistä tule voittoa niin petyn pahasti - Devils on kuitenkin viimeksi hävinnyt Montrealissa 3/11/08 ja kotijoukkueelta puuttuu Pacioretty ja Subban. Pricen ohittaminen on tietysti aina oma haasteensa mutta eiköhän hänen taakseen ainakin pari maalia tänään ladota. Uskon että Marty jatkaa hyviä otteitaan ja pitää nollan. Veikataan että Devils vie 3-0. Zubrus, Greene ja Josefson maalaa.

Let's go Devils!
 
Viimeksi muokattu:

dieter

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJ Devils
Joo-o.. Olipas siinä peli. Ensimmäinen erä järkyttävää sähläämistä, toinen vähä parempi ja kolmas jo aiva hyvä. Kyllä toivoa täytyy, että Henrique olis pelikunnos viimeistään torstaina, ykköskenttä tarvis sen kolmannenki pelimiehen sinne. Matteau alotti Ilyan ja Zajacin kans, sitten vuoron sai Tedenby ja viimesenä Josefson, mutta aikalailla samanlaisen lisän toi kaikki kolme sinne.

Tedenby lähetetään Gulittin mukaan takaisin farmiin rauhoittumaan, mutta Matteaun tilanne on vielä epävarma. Todennäköisesti sieltä tulee siis Bobby Butler koittamaan! Ihan positiiviset fiilikset, ei voi ainakaa huonommin pelata ku Tedenby muutamas viimeses pelis.
 

Eleanor

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Devils
Tedenby lähetetään Gulittin mukaan takaisin farmiin rauhoittumaan, mutta Matteaun tilanne on vielä epävarma. Todennäköisesti sieltä tulee siis Bobby Butler koittamaan! Ihan positiiviset fiilikset, ei voi ainakaa huonommin pelata ku Tedenby muutamas viimeses pelis.
Jep, kyllähän se kovemman luokan ihme jo on, jos Butleria ei nosteta ylös! Itseäni hieman jopa vituttaa Tedenbyn puolesta, koska odotin hänestä ennen kauden alkua erittäin paljon ja ensimmäinen peli Islesiä vastaan antoi etenkin odotuksia. Tämän pelin jälkeen onkin kadonnut kuvasta totaalisesti ja ihan hyvä vaan, kun saadaan kunnon kilpailua tuonne. Eipä nimittäin Butlerkaan keiku siellä kovin kauan, jos näytöt eivät valmennusta vakuuta. Butlerille antaisin ehdottomasti heti ensimmäisessä koitoksessa kovan tsäänssin ja päästäisin hänet kokeilemaan ykkösen laitaan Zajacin ja Ilyan kanssa. Jos ei toimi, niin kakkoseen vaan ja jos senkin jälkeen todetaan katsotuksi kortiksi, niin Albanyyn kasvamaan ja odottaamaan uutta tilaisuutta. Katsoisin, että hänen olisi hyvä alkaa breikkaamaan jo pikkuhiljaa kun ikää löytyy jo kumminkin 25 vuotta, huhtikuussa 26. Peliäkään en ole häneltä nähnyt, mutta sen verran olen lukenut kaikenmaailman juttuja ja Eliteprospectsia, että fyysiseen peliin hänestä ei taida olla. Joten onko turhaa roikottaa häntä bottom-6:n mukana, jos ylempiin ketjuihin eivät taidot riitä? Potentiaalia on aivan varmasti, siitä kielivät 10-11 kaudella tehdyt tehot Senatorsissa: 36GP, 10G, 11A, 21TP. Kehitystä on saatu ainakin puolustussuuntaan mentäessä, kun 10-11 plusmiinus-tilasto oli 16 pykälää pakkasen puolella ja heti seuraavalla kaudella tasan 20 ottelua enemmän pelanneena lukema oli 8. Odotan häneltä kuitenkin paljon!

Muuta pientä:

-Hedberg aloittaa maalissa Bostonia vastaan.
-Elias teki Montrealia vastaan tehot 1+2 ja syöttöpiste Dainius Zubrusin maaliin oli hänen uransa tehopiste nro. 900 NHL:ssä.
-Matteaun jatkosta ei ole päätetty vielä mitään. En ole aivan varma, että olisiko hyvä laittaa nuori mies QMJHL:ään isoon rooliin vai pitää meillä nelosessa koohottamassa?
 

dieter

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJ Devils
Ei nähdä Butleria ainakaan vielä Devils paidassa. Albanystä on nostettu 30-vuotias Matt Anderson (jenkki, ei ruotsalainen), ja mikäli herra pääsee pelamaan, on se hänen esimmäinen NHL-ottelunsa. Aika mielenkiintoinen uutinen, ei oikeen tiedä mitä ajattelis ku en ikinä ole tämän miehen peliä nähnyt.
Pisteitä on AHL:ssä kumminki sen verran tullut, että eiköhän ihan kiekollista roolia Mattille kaavailla.

Matt Anderson Eliteprospects.comissa

Fire&Ice uutinen nostosta


edit. Juu elikkä tuliki heti pian päivitystä, että Anderson pelaa tänään neloses numerolla 12 Josefsonin ja Barchin kans. Matteau ainakin alottaa siis ykkösen laidas. Lou ja DeBoer haluaa varmaanki antaa Matteaulle uuden mahdollisuuden vastuullisemmas roolis, ku ens yön pelin jälkeen pitäs periaattees päättää lähetetäänkö poika takasi junnuihin loppukaudeksi.
 
Viimeksi muokattu:

Eleanor

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Devils
Game Day!

15 Matteau - 19 Zajac - 17 Kovalchuk
8 Zubrus - 26 Elias - 23 Clarkson
20 Carter - 11 Gionta - 18 Bernier
22 Barch - 16 Josefson - 12 Anderson

24 Salvador - 2 Zidlicky
6 Greene - 29 Fayne
7 Tallinder - 28 Volchenkov

1 Hedberg
30 Brodeur

Eli näillä lähdetään hakemaan pisteitä TD Gardenista. Matteau pääsee jälleen kokeilemaan ykkösen laitaan ja antamaan elintärkeitä näyttöjä jatkoa varten. 30-vuotias Matt Anderson tekee tänään NHL-debyyttinsä neloskentän laiturina. Annetaan miehen näyttää, vaikka itse olisin nähnyt mielummin Butlerin ylhäällä.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Tulihan se ensimmäinen tappiokin sieltä, kun oikein yritettiin hävitä. Devils oli todella onnekas, kun se sai edes pisteen matkaansa Montrealista. Olihan se jatkoaikavoittokin lähellä, mutta silloin olisi voitu puhua todellisesta ryöstöretkestä.

Patrik Eliakselle vielä onnittelut 900 pisteen rajan saavuttamisesta. Pattyn meininki oli kyllä hienoa Habsia vastaan ja jokainen kolmesta tehopisteestä oli hieno taidonnäyte konkarin yhä jatkuvasta huippuvireestä. Sanonpa taas kerran, että Elias on ainutlaatuinen pelaaja ja toivottavasti hän jatkaa uraansa ja päättää sen aikanaan Devilsissä. Olisi todella outoa ja hämmentävää nähdä Patty kantamassa minkään muun joukkueen kuin paholaisten värejä.

Habs-ottelun jälkeen esiin nousi kaksi oleellista asiaa, jotka Devilsin pelissä eivät tällä hetkellä toimi: Joukkueen valmistautuminen ei ole ollut vahvaa, koska avauserät ovat toistuvasti olleet Devilsille vaikeita. Toiseksi, kiekolliset pelaajat tekevät aivan liikaa virheitä, joista seuraa jäähyjä, maalipaikkoja ja lopulta takaiskumaaleja. Kolmanneksi oleelliseksi kipukohdaksi voi tietysti nostaa maalinteon. Devils on kerännyt hyvää tahtia pisteitä, mutta pelien tappaminen on ollut vaikeaa.

Pete DeBoer kommentoi Devilsin takkuiluja näin Habs-ottelun jälkeen:

I don’t know the reason why two or three games here we’ve been outshot 6 or 7-1 in the first 10 minutes,” DeBoer said today. “I don’t know, but we have to fix it and that’s a fixable problem

We’ve got to take some accountability in each individual and make sure we’re getting prepared, he said. Coming out at the start of the game, that’s on the players. We’ve just got to do a better job, all of us, and just make sure we get it done. We’re all talking about it. We all know about it.

In this league, most of the time you get what you deserve and we were fortunate to get a point last night and I’m sure we’ll rebound with a better effort.

Mattias Tedenby ei, taaskaan, pystynyt vakiinnuttamaan paikkaansa NHL-miehistössä. Yritys oli kova, mutta ruotsalaisen pelaaminen meni yliyrittämiseksi ja hosumiseksi. En tiedä, mistä onnistuminen lopulta sitten kiikastaa, mutta taas kerran Tedenbylle ei tahdo löytyä sopivia ketjukavereita eikä sopivaa roolia. DeBoerin systeemi vaatii kiekottomilta pelaajilta paljon ja tässä mielestäni on yksi ongelman syy. Tedenbylla on edelleen opeteltavaa sijoittumisessa ja puolustuspelaamisessa.

Pete DeBoer tiivistää tässä aika hyvin, millaisessa vaiheessa Tedenby on tällä hetkellä.

It’s tough because he’s such a good kid and he does have NHL skill, but he’s still a young guy and this is the best league the world and sometimes it takes a little longer to learn the trade and where you fit for some guys, DeBoer said. He’d be on a long list of guys that didn’t make it yet at 22 or 23 on a consistent basis, but still turn into good players at the end of the day.

Stefan Matteau on taas ollut pirteä ilmestys ja hän on näyttänyt ikäisekseen valmiilta NHL-pelaajalta. Olisi tavallaan hienoa, jos hän pelaisi joukkueen mukana läpi kauden, mutta toisaalta hänen olisi parempi pelata vielä kuluva kausi loppuun omassa juniorijoukkueessaan. Matteaun eduksi olisi saada runsaasti peliaikaa ja vastuuta, ja ei hän niin hyvin sentään ole pelannut, että ansaitsisi pelata illasta toiseen isoja peliminuutteja.

Ottelut Bruinsia vastaan ovat perinteisesti olleet tiukkoja ja tasokkaita vääntöjä. Toivottavasti sellainen nähdään myös ensi yönä. katsotaan, miten DeBoerin miehistö vastaa huutoon, ja onnistuuko Johan Hedberg maalilla viime kauden tapaan pelaamaan loisto-ottelun pitkänkin tauon jälkeen. Onnea myös Matt Andersonille ensimmäiseen NHL-otteluun.
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Stefan Matteau on taas ollut pirteä ilmestys ja hän on näyttänyt ikäisekseen valmiilta NHL-pelaajalta. Olisi tavallaan hienoa, jos hän pelaisi joukkueen mukana läpi kauden, mutta toisaalta hänen olisi parempi pelata vielä kuluva kausi loppuun omassa juniorijoukkueessaan. Matteaun eduksi olisi saada runsaasti peliaikaa ja vastuuta, ja ei hän niin hyvin sentään ole pelannut, että ansaitsisi pelata illasta toiseen isoja peliminuutteja.

Nama ovat kuin ajatuksiani luettuna. Mielestani parempi ratkaisu olisi lahettaa poika takaisin. Alle 10 minuutin peliajalla hanta on mielestani turha pitaa ylhaalla. Devils on kuitenkin laittanut Cam Janssenin waivereihin. Tama vaikuttaisi silta, etta Matteau pidettaisiin ylhaalla. Lamoriello sanoikin, ettei Matteauta heti ainakaan viela junioreihin laheteta. Voi silti olla ettei Matteau enaa peliakaan talla kaudella pelaa vaan hanta mahdollisesti pidetaan kokoonpanon ulkopuolella kunnes lopullinen paatos tehdaan.

Janssenin mahdollinen AHL-komennus vapauttaisi yhden paikan ylhaalla ja kaiken jarjen mukaan sen ottaisi Adam Henrique. Mies on ilmeisesti day to day eli pelaaminen viela seuraavissa ottelussa on epavarmaa. Henriquen palaamista ollaan odotettu ja toivottavasti jatkaa viime kauden otteitaan. Veikkaisin, etta Henrique nahdaan jo seuraavassa pelissa mutta mikali ei nain kay ja Matteautakaan ei peluuteta, onkohan mahdollista etta nelosen laidassa viilettaisi Peter Harrold?

Edellisyona Devils havisi siis Bostonille rankkareilla, joten kumpikin joukkue jatkaa edelleen ilman tappiota varsinaisella peliajalla. Ottelua en nahnyt enka highlightsejakaan ole ehtinyt katsoa mutta ilmeisesti ihan hyva peli oli Devilsilta eika talla kertaa loysailty alussa. Mita tilastoja katselen niin Hedberg oli ilmeisesti mainio ja Clarkson on jatkanut hyvia otteitaan ja on vielakin yli 30 maalin vauhdissa ;) Lisaksi 5 pelissa tehdyt 7 pistetta nostavat hanet Devilsin parhaaksi pistemieheksi ja pisteporssissakin sijalle 27, vaikka on jarjestaen pelannut ottelun kaksi vahemman kuin muut. Myos Krys Barch otti ensimmaisen tappelunsa pirupaidassa.

Andersonin ja Matteaun otteista olisi kiva kuulla enemman jos joku sattui ottelua katsomaan.

E: Tanaan treenattiin seuraavilla kokoonpanoilla:
Josefson-Zajac-Kovalchuk
Zubrus-Elias-Clarkson
Carter-Gionta-Bernier
Anderson-Henrique-Barch

Matteau siis nailla nakymin on sivussa ja Henrique kehissa

E2: Larsson ilmeisesti ottaa Faynen paikan tanaan avauskokoonpanossa. Mielenkiintoista sinansa etta katsoin Devilsin +/- tilastoa ja Josefson oli eniten pakkasella (-3) vaikka on ihan hyvia otteita esittanyt. Tanaan kuitenkin naytonpaikka ykkosessa.
 
Viimeksi muokattu:

Eleanor

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Devils
Cam Janssen näköjään selvittänyt waiwers-listan.
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Devils on lahettanyt Islandersia vastaan ensimmaisen NHL-pisteensa tehneen Matt Andersonin takaisin Albanyyn. Toistaiseksi ketaan ei ole kutsuttu ylos, mika viittaisi siihen, etta Mathieu Darchea oltaisiin signaamassa. Toinen suht' todennakoinen vaihtoehto on, etta Mattias Tedenby nostettaisiin takaisin ylos. Oma veikkaukseni on, etta Darchen kanssa neuvotellaan ja mikali sopparia ei tarpeeksi ajoissa saada tehtya, nostetaan Tedenby ylos.

Adam Henriqueta kasivamma ei ilmeisesti vaivannut enaa Islanders-pelissa ja hanet nostettiinkin kesken ottelun ykkoskenttaan Zajacin ja Kovyn rinnalle. Nain ollen Josefsonin visiitti ykkosessa jai vain noin puolen ottelun mittaiseksi. Josefson saalisti muuten ottelussa jo neljannen miinuspisteensa +/- tilastoon. Henrique puolestaan iski ottelun tasoitusmaalin ja toi nain Devilsille pisteen.

Mark Fayne oli sivussa pienen kasivamman takia ja hanet korvanut Adam Larsson pelasi ihan kelpo ottelun, vaikka yksi Islanders-maali menikin hanen mailansa kautta sisaan. Han myos antoi upean syoton Carterille(?), mika johti Steve Bernierin 2-1 kavennusosumaan.
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
DeBoer on Gulittin twiittien mukaan tehnyt pari muutosta kokoonpanoihin ja ne olisivat seuraavanlaiset:

Zubrus - Henrique - Kovalchuk
Elias - Zajac - Clarkson
Carter - Gionta - Bernier
Barch - Josefson - Harrold

Puolustus pysyy samana. Zajac ja Kovalchuk on nyt siis erotettu toisistaan ja Harrold nostettu hyokkaajaksi pelaamaan kauden ensimmainen ottelunsa. Elias on siirretty laitaan ja Henrique keskelle. Brodeur aloittaa maalissa.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Aika sanattomaksi vetää Devilsin esitys Penguinsia vastaan. Marty tarjosi tilaisuutta voittaa vähän huonommallakin pelillä, mutta ei hänkään nyt ihan jokaista ylivoimahyökkäystä ja vetoa parhaasta sektorista torju. Devilsillä oli vaikeuksia saada edes kolme perättäistä syöttöä perille, saati sitten pelattua kiekkoa vauhtiin omille. Toki kaikki kunnia Penguinsille, joka ansaisti virkeällä esityksellään voiton.

Penguins-ottelun erottaa kolmesta edellisestä tappio-ottelusta se, että pinkkuja vastaan Devilsillä eivät toimineet edes perusasiat. Islesiä, Bruinsia ja Habsia vastaan kostautuivat lähinnä pelaajien henkilökohtaiset virheet tai viisikon hetkellinen nukahtaminen. Eikä Bruins-ottelun rankkaritappiosta kannata hirveän pahoillaan olla, koska peliesitys oli suorastaan mainio, ja rankkarit nyt ovat, no, rankkareita.

Viittä takaiskua yhdistää tälläkin kertaa karkeat virheet. Pete DeBoer on keskimäärin mainio ja ajoittain suorastaan erinomainen peluuttaja, mutta Penguinsin avausmaalissa Devilsin peluutus kusi pahasti. Devils tapaa peluuttaa yv:n lopussa alempien ketjujen ukkoja ja Penguins hyödynsi tämän täysin, kun Crosbyn jäähy loppui. Crosbyä, Malkinia ja Sutteria vastaan pelasivat Gionta, Barch ja Carter, eikä ihme, että omissa kolisi. Voltshenkovin karmeasta kiekonmenetyksestä seurannut takaisku nyt vain oli sellainen kämmi, jollaisia tulee muutama joka kausi. Kolmannessa erässä paketti hajosi sitten lopullisesti. Letang ja Crosby saivat asetella vetonsa parhailta paikoilta. Lopullisen armoniskun antanutta Bortuzzon maalia edelsi ruma näytös, jossa Crosby vei kiekon Barchilta kuin pelimies yh-äidin ruotsinlaivan yökerhosta hyttiinsä.

Martyn muutaman huipputorjunnan ja Greenen ja Zubrusin värkkäämän alivoimamaalin lisäksi pelistä on vaikeaa löytää mitään positiivista sanottavaa. 16 laukausta kohti Fleuryä kertoo oleellisen Devilsin hyökkäyspelistä.

Huomenna olisi taas peli Islesiä vastaan. Tuskin Devils kokee mitään ihmeherätystä yhdessä yössä, mutta yksin ammattiylpeyden pitäisi tuottaa vähän paremman esityksen huomenna.

Muita havaintoja:

- Krys Barch on vissiin tämän kauden Eric Boulton. Mitä ihmettä tuo mies tekee pelaavassa kokoonpanossa? Menisi ennemmin vaikka twiittailemaan elämän kovuudesta tai jotain. Ihan sama, vaikka hän on pelannut vasta neljässä ottelussa. Nähty on ihan tarpeeksi.

- Ilja Kovaltshuk oli taas ehkä jopa huolestuttavan vaisu. Sähäkän kauden aloituksen jälkeen hän on ollut varsin näkymätön. Penguinsia vastaan Kovy pelasi jo kolmannen pelin kiikaritehoilla ja oli jäällä kolmen takaiskun aikana.
 

Eleanor

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Devils
Eipä isommin lisäiltävää dalin tarinointiin. Kovyn pelaaminen on kyllä alkanut huolestuttamaan itseänikin todella paljon, mutta kyllä se kurssi kääntyy! Eli seuraava peli on jo tänään Nassau Coliseumilla, kun vastaan asettuu NY Islanders. Lähdetään katkaisemaan siis neljän ottelun tappioputki ja Kovyn pisteetön putki! Vähän kyllä huolestuttaa tämän pelin perusteella, sillä Islesin hyökkäys on osoittanut olevansa NHL:n kärkeä...

Mainitaan vielä, että Bobby Butler on nostettu farmista ylös. Tätä odotin jo aiemmin, mutta hyvä näin!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös