New Jersey Devils 2012-2013

  • 98 274
  • 308

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Devils ja yleisömäärät. Nyt kun seura keikkuu löysässä narussa, niin piti oikein tutkiskella että mitä noille yleisömäärille on tapahtunut viime vuosina Erittäin kattavassa noin 3 minuutin tutkimuksessani ESPN:n yleisömäärätilastoista havainnoin että yleisömäärille ei ole tapahtunut juurikaan mitään, siis noin niinkun keskivarvona.

Kaudella 2002-03 vielä vanhassa hallissa East Rutherfordissa pelatessaan ka. oli 14858 ja viimeiselläkin Continental Airlanes Arenalla pelatulla kaudella 2006-07 ka. oli 14176. Kuitenkaan uudessa ja helvetin hulppeassa, vain 15 minuutin junamatkan päässä Manhattanin sydämestä sijaitsevassa Prudential Centerissä nuo luvut ovat pysyneet lähes samoina. Devils on nyt tahkonut Newarkissa viisi kautta ja keskiarvo on melko tarkalleen 15500 katsojaa, joka on sellaiset 88% hallin kapasiteetista (lätkässä 17625 katsojaa).

Tietenkään tämä ei ole mikään selitys sille, että joukkue on konkurssin partaalla, mutta jos laskee tuon maksimista puuttuvan 2000 katsojaa x 41 kotiottelua ja lipun hinnaksi vaikka kohtuullinen 60 dollaria, niin siinä on jo viiden miljoonan dollarin vaje per kausi. Viisi miljoonaa dollaria ei vie NHL joukkuetta vielä konkurssiin, joten onko Devilsissä käynyt niin että Don Lou on vaan mennyt ja törsännyt liikaa?

Seuran paljon puhutut talousvaikeudet ovat suoraan kytköksissä epäselvään omistajatilanteeseen. Epävarmuus johtuu Jeff Vanderbeekin ja toisen merkittävän vähemmistöosakkaan Brick City -yhtiön välirikosta ja Brick Cityn yrityksestä irtautua seurasta. Brick Cityn voimahahmot Ray Chambers ja Mike Gilfillan ovat isoja tekijöitä Newarkin tontti- ja kiinteistöbisneksessä. Prudential Centerin rakentaminen oli heille pelkistetysti vain vipuvarsi omien liiketoimien pönkittämiseksi. Heidän intressinsä eivät suinkaan ole jääkiekkoseuran pyörittämisessä, joten on ymmärrettävää, miksi he halusivat pois alta ennen rakennuslainojen erääntymistä.

Nyt siis etsitään uutta vähemmistöosakasta tai tapaa, millä Vanderbeekistä tulisi seuran pääomistaja. On tietysti huolettavaa, ettei omistajajärjestelyistä ole kuulunut mitään uutta yli kuukauteen, vaikka kauden loppupuolella julkisuudessakin oli raportteja uuden vähemmistöosakkaan tulosta. En ole nähnyt Vanderbeekin pankkitilin saldoa, mutta epäilen hänen kykyään lunastaa Brick Cityn osuutta itselleen. Vanderbeek teki rutosti persnettoa monien muiden roist...sijoittajien tavoin, kun Lehman Brothersin kupla puhkesi.

Devilsin katsojaluvut ovat perinteisesti olleet mitä ovat. Halli myydään loppuun tiettyjen divisioonavihujen ja liigan kovimpien joukkueiden peleihin, mutta muuten katsojaluvut pyörivät 15 000:n kahta puolen. Osasyy on New Jerseyn osavaltion hajanaisuus ja osittain huonot kulkuyhteydet esimerkiksi junaliikenteessä - Areena on kaukana aina jostain, sijaitsi se missä päin osavaltiota tahansa ja satunnaisten katsojien kynnys lähteä peleihin riippuu pitkälti vastustajasta. Newark on areenalle kuitenkin paras paikka, koska se sijaitsee lähellä New Yorkia ja Newark on osavaltion liikenteen solmukohta. Toisaalta rahakas televisiontisopimus MSG:n kanssa paikkaa hyvin sitä, mitä lippuluukulta jää saamatta.

Viime kauden menestys teki mannaa joukkueen näkyvyydelle ja erityisen makeaa oli kahden verivihollisen nuijiminen pudotuspeleissä ja finaaleihin eteneminen Rangersin kustannuksella. Devils keräsi yli 30 miljoonaa tuloja pudotuspeleissä. Ennen kauden päätöstä 95 prosenttia kausikorteista oli uusittu ja lisäksi Devils oli saanut hankittua noin 1500 uutta kausikorttilaista, joten tältä osin seuran tilanteeseen tuli merkittävä valonpilkahdus.

Itseäni hieman hämmentää se että Manhattinilta, jossa asuu 7 miljoonaa ihmistä ei saada houkuteltua enempää väkeä Newarkin superareenalle. Rangersin peliin on vaikea saada lippuja ja ne maksaa aivan tolkuttomasti suhteessa siihen, millä hinnalla joen toisella puolen NHL-kiekkoa voisi katsoa. Toki suurin osa Manhattanin asukkaista, newyorkereista, on pakostakin Rangers-faneja eikä heitä voisi vähempää kiinnostaa verivihulaisen pelit - ellei sitten vastassa ole juurikin Rangers. Tuon uuden hallin vuokrat ovat varmaan melkoisesti suuremmat, kuin edellisen ja vaikka halli onkin pääsääntöisesti suunniteltu Devilsin käyttöön, niin maksettavahan nekin on.

Devilsin ei ehkä kannata kovin merkittävin panoksin lähteä Manhattanille kilpailemaan Rangersin, muiden suurseurojen tai ylipäänsä New Yorkin sydämen vapaa-ajan tarjonnan kanssa. Devilsin niché tms. ontto markkinointitermi on profiloitua Jersey's team -ideologian ympärille. Sääli, että tuota iskevää slogania ei hyödynnetty seuran markkinoinnissa systemaattisesti kuin yhden kauden ajan.

Rangers ja Flyers ovat olleet alueella "aina" ja Devils on verrattain uusi tulokas New Yorkin alueen urheilumarkkinoilla. Devilsillä ei ole ymmärrettävästi vielä samanlaista syvyyttä fanipohjassa kuin vaikkapa Rangersilla, jota on jo seurattu vuosikymmenten ja useamman sukupolvien ajan.

Devils ei ole Prudential Centerissä vuokralaisena. Toki Newarkin kaupunki omistaa itse kiinteistön ja tontin, mutta Devils vastaa areenan toiminnasta. Ja seura rahoitti areenan rakentamista yli sadalla miljoonalla dollarilla, joten mistään vuokralaissuhteesta ei todellakaan ole kyse.

Devils kiikkuu tällä hetkellä vittumaisessa tilanteessa. Jos joukkuetta halvennetaan = pestataan vähemmän nimimiehiä, niin silloin todennäköisesti yleisömäärätkin putoavat. Ja toisaalta taasen kun edes Kovalchuk ja Brodeur eivät saa hallia kokonaan täyteen, niin tulot jäävät (budjetoitusta) ja miinus viivan alla kasvaa. Jonkus puristuksen ja käsivääntöliikeen seura tarvitsisi, jotta kelkka kääntyisi takaisin plussalle. Naapurissa Rangers tahkoaa rahaa kun Kalevalan Sampo ja samalla esikaupunkien Devils ja Islanders kärsivät verissäpäin.

Devils ei pistä joukkuetta atomeiksi, se on varmaa. Ensinnäkään siinä ei olisi mitään järkeä, koska Devilsin markkina-asema ei tällaista salli. Joukkueella on uusi kotiareena, joka viimeistään sinetöi seuran kotipaikaksi New Jerseyn. Kun seura on ankkuroitu Newarkiin, pistetään joukkue lihoiksi ja aletaan varaamaan ensimmäisten joukossa? Toiseksi Lou Lamoriello ei lähde Edmontonin ja muiden ikuisten jälleenrakentajien tielle.

Ainoa vipuvarsi, mitä seura tosiasiassa tarvitsee, on epäselvän omistajatilanteen ratkaiseminen. Soppaa on keitetty kohta kahden vuoden ajan. Tämän kiistan vuoksi areenan lainojen takaisinmaksu on viivästynyt ja aiheuttanut kaiken tämän epämääräisen konkurssitalousvaikeusvararikko-kohkauksen.

Devils on jotenkin tasapaksu joukkue, joka ei muutu ulkoisesti mihinkään suuntaan. Jäällä meininki on ainakin nyt DeBoerin aikana muuttunut viihtyisämmäksi, mutta jos joukkueen ulkoinen habitus on ollut muuttumaton viimeiset 20-vuotta, niin se ei voi olla vaikuttamatta esim. fanituotemyyntiin. Tunnettu tosiasia on että Herra Lamoriellon aikana tähän ei ole tulemassa mitään muutosta kolmospaitoineen tms. Toivoas sopii siis että keväinen finaaliin puskeminen ja sitä seurannut innostus jatkuu ensikaudelle ja etä joukkueen kiinnostavuus sekä halissa että sen ulkopuolella kasvaisi.

Lou Lamoriello on viimeinen henkilö Devilsin organisaatiossa, jonka toiminnasta kannattaa nassuttaa yhtään mitään. On pitkälti hänen ansiotaan, että Devils ylipäänsä pelaa New Jerseyssä, ja että seuralla on oma areena. Lamoriellon aikakaudella Devils on vakiinnuttanut asemansa rajusti kilpaillulla markkina-alueella ja saanut oman kotiareenan vaikeiden vuokralaisvuosien jälkeen. Continental Airlines Arenan sijainti oli kehno verrattuna Prudential Centeriin ja toiseksi Devilsillä ja areenaa hallinnoineella New Jerseyn osavaltion urheilutoimella (New Jersey Sports Autohority) oli toistuvia erimielisyyksiä esimerkiksi areenan kehittämisestä.

Lamoriellon tiukoista periaatteista ja Devilsin perinteitä vaalivasta seurakulttuurista voi tietysti olla montaa mieltä, mutta kokonaisuudesta irrotettuina pienet nyanssit antavat väärän kuvan mistä Lamoriellon Devilsissä on kyse. Mitä tulee kolmospaitoihin, niin Lamoriellon kanta on piristävä poikkeus muovisten markkinointikampanjoiden aikakaudella: Hän on todennut suoraan, että hänen aikanaan seuralle ei tule kolmospaitoja, koska hän ei halua rahastaa faneja.

Tuo "tasapaksuus" on osaltaan seurausta siitä, ettei Devils ole valjastanut pelaajiaan yhtä tiukaksi osaksi seuran markkinointikoneistoa kuin monessa muussa seurassa on tehty. Olisihan tuossakin porukassa mahdollisuuksia vaikka minkälaiseen "profilointiin", mutta taas kerran: Lamoriello haluaa pelaajiensa keskittyvän yksinomaan pelaamiseen, eikä oheistoimintaan. Toki seuran markkinoinnissa on petrattavaa, mutta eiköhän aika tee tehtävänsä ja Devilsistäkin tulee Lamoriellon vuosien jälkeen samaa

Devils tekee harvemmin mitään repäisevää pelaajamarkkinoilla, vaan useimmat pelaajahankinnat ovat viime vuosina kohdistuneet roolipelaajiin, jotka harvoin ovat mitään seksikkäitä nimiä. Lamoriellon Devils on koottu ensisijaisesti omista varauksista ja tämä työn tulokset näkyvät hitaasti, jos ollenkaan. Unohdetaan hetkeksi taloudelliset ja pelilliset näkökohdat. Kun pelaajat ovat ensisijaisesti "omia poikia" ja kulkeneet varaustilaisuuden ja farmin kautta edustukseen, ainakin minun tunnesiteeni näihin pelaajiin ja koko joukkueeseen on syvempi kuin johonkin vuosittain vaihtuvaan muukalaislegioonaan.
 

ipaz

Jäsen

Upeaa kun saa todella asiantuntevan vastauksen sellaiselta joka on perehtynyt hieman pintaa syvemmälle. En ollut tietoinen että tuo omistajasotku on noinkin sekaisin. Ja todellakin, ei Lamorielloa oikein pysty arvostelemaan. Sen verran huikeaa työtä Don Lou on yli 20-vuotta Devilsin peräsimessä tehnyt. Kiitos dali.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Jatketaanpa tuosta taloustilanteesta vielä muutaman lauseen verran. Tänään on (uusi) deadline 77 miljoonan dollarin lainanlyhennykselle, joka piti maksaa alun perin jo viime syyskuussa.

Tom Gulittin mukaan Jeff Vanderbeek ei ole saanut koko lyhennyserää, vaan summasta puuttuu vielä noin 18 miljoonaa. Devils joka tapauksessa on saamassa jatkoaikaa lainan takaisinmaksulle, koska rahoittajien ei ole järkeä ajaa Devilsiä konkurssiin ja riskeerata omat saatavansa.

Gulittin mukaan Vanderbeek on löytänyt uuden vähemmistöosakkaan, joka ostaa osuuden Brick Cityn hallinnoimasta 47 prosentin siivusta. Osakkaan nimeä tai osuuden suuruutta ei ole mainittu. Joka tapauksessa uusi vähemmistöosakas ja Devilsin pudotuspelimenestys edesauttavat taloustilanteen kohentumista ja tuon lainanlyhennyksen hoitamista pois alta. Gulittin mukaan Vanderbeek on etsimässä vielä yhtä uutta vähemmistöosakasta rahoittamaan seuraa, tai vaihtoehtoisesti hän maksaa puuttuvat miljoonat omasta pussistaan.

Minulta oli mennyt kokonaan ohi myös, että Brick Cityn osuus on lopulta kaupattu Vanderbeekille. Asiasta uutisoitiin viime syksynä ja tuolloin mainittiin, että Gilfillan ja Chambers maksaisivat 25 miljoonaa Vanderbeekille, että tämä ottaa Brick Cityn osuuden haltuunsa ja luonnollisesti myös heidän osuutensa velasta. Mutta joka tapauksessa, kauppa tietää sitä, että Vanderbeek omistaa jatkossa selkeän enemmistön seurasta. Tästä on vielä ennenaikaista iloita, vaikka Vanderbeek sinänsä on joukkueelle hyvä omistaja, koska hän haluaa sijoittaa rahaa joukkueeseen. Toisaalta "fani" omistajana ei ole yksistään hyvä asia, varsinkaan, kun Vanderbeekin varakkuus ei välttämättä riitä hilaamaan joukkuetta kuiville rakennuslainojen lyhennyksistä.

Nyt maksussa oleva erä Prudential Centerin rakennuslainasta on tietysti vasta ensimmäinen osuus. Vuonna 2014 erääntyy lainan toinen osuus, suurudeltaan muistaakseni140 miljoonaa, joten Vanderbeek ja muut osakkaat ovat lujilla myös jatkossa, jollei lainoja "järjestellä uusiksi" esimerkiksi muodollisen konkurssin kautta. Tuollainen lainaerä on tietysti myös eräänlainen neuvotteluvaltti, koska rahoittajat eivät luonnollisesti halua menettää saataviaan.

Prudential Center on Devilsille ehdottoman tärkeä tukipilari, jonka avulla seura viimeistään ankkuroituu New Jerseyhyn. Mutta, kuten on saatu nähdä, areenan rakentaminen on ollut myös melkoinen painolasti organisaatiolle ja taloudellisesti todella suuri riski. Jälki on myös ollut rumaa, kun mukaan tuli myös talouskuplan puhkeaminen vuonna 2008, joka iski lujaa myös Lehman Brothersissa rikastuneen Vanderbeekiin ja toisaalta isolla lainarahalla rakennettu areena kertoo myös siitä, miten vaivattomasti lainaa sai ennen kuplan puhkeamista.

Vaikka Brick Cityn rahamiehistä Ray Chambersista ja Mike Gilfillanista saa osittain ihan perustellustikin muodostettua tarinan roistokaksikon, ilman heidän vaikutusvaltaansa ja vaurauttansa Devilsin kotiareenaa tuskin olisi rakennettu. Newarkin kaupungin ja New Jerseyn osavaltion kanssa käytiin todella pitkä vääntö ennen kuin areenan rakentamiselle näytettiin vihreää valoa. Julkishallinnolla oli kuitenkin kynnys korkealla sanoa ei Chambersin tapaiselle voimahahmolle, joka oli ja on merkittävässä roolissa Newarkin kaupungin kasvojenkohotuksessa.

Ipazille vielä sen verran, että tarkoitukseni ei ollut suinkaan sanoa, että Lamoriello olisi arvostelun yläpuolella. Hänellä on myös ollut heikot hetkensä ja nuo paljonpuhutut tiukat periaatteet eivät aina ole koituneet joukkueen iloksi. Esimerkiksi Lamoriellon tapa suosia veteraanipelaajia ja tapa palkita kokeneita ja uskollisia pelimiehiä rahakkailla sopimuksilla edesauttoi laiskanpulskean herrasmiesten kerhon syntyä 2000-luvun taitteen menestysvuosien jälkeen. Nythän tuo porukka (etunenässä Madden, Pandolfo, White, Langenbrunner) on jo historiaa. Tietysti näitäkään ratkaisuja ei tehty tyhjiössä tai muuten harkitsemattomasti, vaan herrasmiesten kerhon jatkosopimukset tehtiin aikana, jolloin Prudential Centeristä tehtiin rakennuspäätös ja areenan markkinoinnin kannalta oli oleellista, että joukkueessa pelasivat vanhat tutut nimet, eikä joukko muukalaisia.

***

Devils teki tosiaan yksivuotisen, kaksisuuntaisen sopimuksen Bobby Butlerin kanssa. Butler saa NHL:n minimipalkan 525 000 taalaa ja AHL:ssä Butlerin palkka on ihan mukavat 105 000 taalaa. Kirjoitinkin jo tuonne kesän sopimukset -ketjuun myönteiset ensitunnelmat tästä sopimuksesta, mutta kertauksen vuoksi: Butlerin hankinta on riskitön veto ja Butler tuo kaivattua syvyyttä kohtuullisen ohueen laituriosastoon ja ennen muuta lisäkilpailua tuonne kahden alemman ketjun pelipaikoille. Kausi on pitkä ja Butlerin tapaiset pelimiehet pystyvät myös stunttaamaan parin ottelun verran vaikka kakkosketjussa, jos loukkaantumiset verottavat miesvahvuutta.

Lou Lamoriello kommentoi, että Butlerilla on avuja nousta vaikka kahteen ensimmäiseen ketjuun. Tämä tarkoittaa tietty sitä, että Butler alkaa lunastaa häneen kohdistettuja odotuksia ja hioutuu paremmaksi puolustuspäässä. Devilsin hyvät yhteydet yliopistokiekkoon edesauttoivat luottamuksen syntymistä - Devilsin AHL-koutsi Kurt Kleinendorst valmensi Butleria aikanaan Binghamptonissa ja Lamoriello konsultoi myös Butlerin yliopistojoukkueen New Hampshiren valmentajaa Dick Umilea, joka oli Providencessa kakkosvalmentajana Lamoriellon toimiessa yliopiston urheilutoimenjohtajana.

Albanyn osalta tilanne on sellainen, ettei emoseura saa hyökkäykseesnä juuri apuja AHL:stä. Mattias Tedenbyltä nyt voi toki odottaa pelipaikan valtaamista, mutta muuten avut ovat tyyliin Tim Sestito ja Steve Zalewski. Yritteliäitä ja tunnollisia kavereita molemmat, mutta heillä ei voi tilkkiä aukkoja kuin nelosketjussa.

Tästä päästään myös siihen pohdiskeluun, mitä Devilsin pitäisi tehdä Petr Sykoran kanssa nyt, kun Parise ja Ponikarovski ovat pois miesvahvuudesta.

Sykora on läpi uransa ollut ailahteleva viimeistelijä ja hänen tehonsa tulevat usein ryppäissä. Sykien roolina olisikin täydentää pistoolisankareiden joukkoa omalla 15-20 maalin panoksellaan. Herran laukaus ja kyky haistaa tekopaikat ovat edelleen maailmanluokkaa ja yksin niiden ansiosta Sykora pystyy noihin lukemiin vaikka paikallaan seisten.

No, mitä tässä vielä odotellaan? Tässähän on valmis maalintekijä joukkueeseen. Sellaista pientä mutkaa on matkassa, että Sykora tarvitsee onnistuakseen hyökkäävän roolin ja kovatasoiset, kiekollisesti osaavat ketjukaverit. Käytännössä nämä pelaajat olisivat Elias ja Zubrus. Tämä tarkoittaa taas sitä, että Pete DeBoerin kaksi monikäyttöisintä pelaajaa ovat sidotut yhteen ketjuun ja tukemaan näytelmän sivuosan esittäjää. Olkoonkin, että yhteisiältään tämä yli satavuotias trio pelasi viime kaudella hyvinkin mallikkaasti ja toisaalta tällä tavoin syvyttä riittä paremmin myös kolmosketjuun.

Viime kaudella Sykora jaksoi NHL-vauhdissa noin 60 ottelua ja tämän jälkeen puhti oli enemmän tai vähemmän poissa ja Sykora pääsi tasolleen ainoastaan hetkittäin. Vaikkei Sykie tienaakaan mahdottomia, hän on kallis pelaaja istutettavaksi penkin päässä tai katsomossa, jos homma ei toimi. Sykoraan ei voi hyvällä tahdollakaan enää liittää liukasta liikettä, joten hän ei ole mitenkään ihanteellinen pelaaja DeBoerin prässipeliin, jolla viime kauden menestyksen pohjatyöt tehtiin.

Toisaalta Sykoran erinomaisen maalivainun takia hänestä on loppujen lopuksi joukkueelleen enemmän hyötyä kuin haittaa. Uskon, että Sykie pelaa myös tulevan kauden Devilsissä, jollei hän ole saanut pöydälleen vastustamatonta ruplapinoa KHL:stä.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Albany Devils sai NHL-joukkueen ringistä tukun hyviä vahvistuksia, kun työsulun aattona Devils lähetti muun muassa Adam Henriquen, Adam Larssonin ja Jacob Josefsonin AHL:ään. Pitkästä aikaa Albanyssakin on kilpailukykyinen joukkue olettaen, että NHL-kausi ei ala ihan hetkeen. Lou Lamoriello kommentoi aiemmin, että ratkaisun perusteena on, että nuorten pitää pelata, eikä odotella, mitä NHL:n työehtosopimusneuvotteluissa tuleman pitää.

Tom Gulitti on vieraillut Albany Devilsin harjoitusleirillä ja suunvuoron saavat muun muassa:

Bobby Butler

Mattias Tedenby ja Jacob Josefson

Adam Henrique ja Adam Larsson

Mattias Tedenby osui naulan kantaan, että pelaaminen AHL:ssä on tänä vuonna erilaista kuin aiemmin, koska työsulun takia liigaan tulee niin paljon NHL-tason pelaajia.

Työsulusta voi olla hyvinkin hyötyä juuri Tedenbylle, jonka kehitys jäi viime kaudella polkemaan paikalleen. Nyt tarjolla on paljon vastuuta ja hyvätasoisia otteluita. Myös Jacob Josefsonin on tärkeää saada paljon peliminuutteja, koska hänen kaksi ensimmäistä kauttaan Pohjois-Amerikassa ovat olleet niin pahasti loukkaantumisten rikkomia.

Myös David Clarkson kertoilee kuulumisiaan. Hänelle tilanne on taas toisenlainen: Kauden alun siirtyminen tietää hänelle lisää aikaa perheen kanssa. Jos työsulku pitkittyy, Clarkson siirtynee pelaamaan Eurooppaan, vaikka asia ei nyt olekaan ajankohtainen.
 

Eleanor

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Devils
Kävi mielessä tehdä itsekin tällainen lista Devilsin pelaajista ja joukkueista työsulun aikana.

-Ilya Kovalchuk pelaa SKA Pietarin riveissä. Siellä tehnyt 9 ottelun aikana mukavat tehot 5+12=17, istunut yhden kaksiminuuttisen ja tehotilasto +10.

-Adam Henrique, Jacob Josefson ja Adam Larsson pelaavat AHL:ää Albanyssa. Kolmikko on pelannut 3 ottelua mieheen. Niissä Henrique on tehnyt yhden maalin ja istunut 4 minuuttia jäähyboksissa. Josefson on taas tehnyt tehot 2+1 ja istunut yhden kakkosen, mies on näillä tehoilla Albanyn pistekärki. Larsson on saalistanut pelaamissaan otteluissa 2 syöttöpistettä ja yhden kaksiminuuttisen.

-Marek Zidlicky pelaa Tšekin Extraliigaa kasvattajaseuransa HC Kladnon riveissä. Mies on pelannut tällä kaudella 12 ottelua, joissa on tehnyt mukavat tehot 1+8=9. Mies on ollut jäähypenkillä yhteensä 18 minuuttia ja +/- 6.

-Anton Volchenkov pelaa Kari Jalosen valmennuksessa Torpedo Nizhny Novgorodin riveissä. Kolmen pelatun ottelun jälkeen "A-Train" on vielä kiikaritehoilla, istunut pari kaksiminuuttista ja tehotilastossa kaksi pykälää pakkasen puolella.

Aika rajoitetusti on vielä tällä hetkellä meidän kavereita Euroopassa, mutta eiköhän niitä ala pikku hiljaa valumaan, vielä kun koko kauden peruuntuminen näyttää entistä varmemmalta. Päivitellään sitten lisää näitä otteita, kun sen aika taas koittaa.
 

adston

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens
-Anton Volchenkov pelaa Kari Jalosen valmennuksessa Torpedo Nizhny Novgorodin riveissä. Kolmen pelatun ottelun jälkeen "A-Train" on vielä kiikaritehoilla, istunut pari kaksiminuuttista ja tehotilastossa kaksi pykälää pakkasen puolella.

Volchenkovilta on nyt murtunut nilkka joka pitää hänet sivussa 6 viikkoa. Kyllä on Volchenkovillakin riittänyt erilaista pikkuvammaa viime vuosina, ei ole tainnut pystyä pelaamaan yhtään täyttä kautta urallaan NHL:ssä. Linkki uutiseen joka kertoo loukkaantumisesta: Kari Jalosen NHL-puolustajan nilkka murtui - MTV3.fi - Urheilu - Jääkiekko - KHL
 

Eleanor

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Devils
Hiljaista on, hiljaista on...

Onko kukaan, esim. dali seuraillut tällä kaudella pikkupirujen, eli Albany Devilsin otteita? Olisi mahtavaa kuulla etenkin NHL-porukassa viime kaudella pyörineiden otteista, tai sinne potentiaalia omaavista kavereista.

Itsehän olen ollut täysin tilastojen varassa, eikä niitäkään ole jaksanut seurata kunnolla. Joukkue on kuitenkin murheellisesti sijalla 12. idän konferenssissa, pelaajista Jacob Josefson on tehnyt muistaakseni eniten pisteitä, niitä on kasaantunut 23 ottelun aikana 8+8=16.

Odotellaan dalilta jotain pitkää analyysia siis.
 

VilleSeina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, SaiPa
Itsehän olen ollut täysin tilastojen varassa, eikä niitäkään ole jaksanut seurata kunnolla. Joukkue on kuitenkin murheellisesti sijalla 12. idän konferenssissa, pelaajista Jacob Josefson on tehnyt muistaakseni eniten pisteitä, niitä on kasaantunut 23 ottelun aikana 8+8=16.

Isompaa analyysiä en osaa antaa kun olen vain 2 peliä nähnyt mutta täytyy ihmetellä tuota Devilsin pelaajankehitysohjelmaa taas eilisen ottelun jälkeen. Edellisen kerran kun kohtasivat Norfolkin oli joukkueella muistaakseni peräti 14 healthy schratchesiä ja eilen näitä oli 5 parin loukkaantuneen lisäksi, esim. mainitsemasi sisäisen pistepörssin johtaja ei mahtanut pelaavaan kokoonpanoon vaikka vastassa oli "heikko" Norfolk ja pisteet olisivat varmasti tulleet Albanylle tarpeeseen.

Joukkueen YV muuten liigan huonoin, eilen 0/10 sisältäen n. 3.30 5vs3 peliä.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Pitkää analyysiä ei ole luvassa, koska en ole kovin paljoa uhrannut jääkiekon seuraamiselle tänä syksynä.

Kirjoittelin aikanaan pari sanaa jo tuonne AHL:n kausiketjuun, ja samalta pohjalta voisi jorinoida tännekin. Albanyn alkukautta on leimannut krooninen tehottomuus. Joukkue on myös hävinnyt jo kuudesti rankkareilla, joten sieltäkään suunnasta ei ole apuja tullut. Kun kautta on takana 26 ottelua, Devils on tehnyt vaivaiset 60 maalia, joka on vähiten koko liigassa. Ylivoimapelaaminen on myös ollut luokatonta, siitä kertoo karulla tavalla 10 tehtyä yv-maalia.

Joukkue on toki periaatteessa mukana pudotuspelitaistelussa, koska se on kerännyt joulukuussa mukavasti pisteitä Bobby Butlerin maalien ansiosta. Tosiasiat puhuvat kuitenkin pudotuspelipaikkaa vastaan. Otteluita ei voi jatkuvasti voittaa tekemällä 1-2 maalia ja luottamalla maalivahtien ihmetekoihin. Periaatteessa joukkue pelaa ihan mallikkaasti, mutta huono viimeistely koituu sen kohtaloksi. Devils on hävinnyt tällä kaudella 12 ottelua yhdellä maalilla, kun mukaan lasketaan rankkaritappiot.

Valopilkkuja ovat olleet Jacob Josefson, Adam Larsson, maalivahdit Kinkaid ja Frazee sekä viimeaikaisten otteidensa ansiosta varauksin Bobby Butler. Myös Joe Whitney on pelannut pirteästi. Erityisesti maalivahtikaksikko Frazee-Kinkaid on pitänyt joukkuetta pystyssä. Frazeen alkukaudesta olen sangen iloinen, koska tämä kausi on hänellekin kenties viimeinen tilaisuus antaa näyttöjä NHL:ään.

Pettymyksiksi voidaan taas laskea tehottomuudesta kärsivät Mattias Tedenby, Matt Anderson ja Chad Wiseman. Tämän kolmikon täytyy ottaa isompaa vastuuta maalinteosta, ja erityisesti kokeneiden Andersonin ja Wisemanin täytyy osua maalipuiden väliin alkukautta paremmin. Stephen Gionta kuuluu myös tähän joukkoon, mutta hänen arvioimisensa on ennenaikaista kuuden pelatun ottelun jälkeen.

Mattias Tedenbyn tilanne on hieman huolestuttava. Hän polkee nyt jo toista kautta paikallaan ja nyt hänen pitäisi nimenomaan antaa näyttöjä kautta 2013-2014 varten ja nousta Albanyssa isoon rooliin. Ykkösvarauksen status tuo toki jonkin verran turvaa ja 22-vuotiaalla pelaajalla on tietysti vielä aikaa ottaa pelipaikka. Tedenby voi nousta NHL:ään ainoastaan tehojensa ansiosta - ja kaikesta huolimatta hänet vielä nähdään isossa liigassa.

Hänen uransa kannalta ratkaisevaa on, kuinka hyvin hän pystyy kehittymään puolustuspelaamisessa. Kiekollisen osaamisen, luistelun ja hyökkäyspelin puolesta Tedenby menee heittämällä NHL:ään. Albanyn pelejä seuranneet nimimerkit hfboardsilla ovat puhuneet myös siitä, että Tedenbyn itseluottamus on edelleen kateissa. Tämä näkyi jo viime kaudella, jolloin hän suorastaan kaihtoi ratkaisujen tekemistä ja/tai jäätyi maalipaikoissa.

Toinen pettymys on Matt Correnten kauden ennenaikainen päättyminen taas kerran uuteen loukkaantumiseen. Olkapää meni taas paskaksi ja kattellaan asiaa uudemman kerran sitten kesätreeneissä, vaikka virallinen ennuste onkin, että vamma pitää hänet sivussa runkosarjan loppuun saakka. Saa nähdä, vieläkö Correntesta on pelaamaan NHL-kiekkoa, kun tämä on jo kolmas perättäinen loukkaantumisten rikkoma kausi, ja kilpailussa puolustuksen pelipaikoista hän ei ole erityisen vahvoilla.

Tuosta Albanyn peluutuksesta pari sanaa. Tilanne on pitkälti sama kuin aiemmilla kausilla, jos kohta tällä kaudella pelaajia on enemmän katsomossa, koska NHL-joukkueen vahvuudesta puoli tusinaa ukkoa on pelaamassa AHL:ää. Alemmissa ketjuissa ja pakkipareissa pelivuoroja on kierrätetty paljonkin. Kyllähän tuosta sisäisestä kilpailusta on myös etua, kun pelipaikat eivät ole kiveen hakattuja.

Oma juttunsa on myös tuo ECHL-kumppanijoukkue Trenton Titans, joka on ns. jaettu resurssi Flyersin kanssa. Eli sinnekään ei voi loputtomiin työntää pelaajia.

Jacob Josefson taas oli sivussa Norfolk-ottelusta vatsaflunssan vuoksi.

Muuta pientä:

- Adam Larsson loukkasi itseään viimeisessä matsissa ennen joulutaukoa. Lou Lamoriellon mukaan Larsson on kunnossa.

- Pikkupaholaisista nähdään yksi edustaja nuorten MM-kisoissa. Michigan Techin laitahyökkääjä Blake Pietila pääsi hieman puskista mukaan Yhdysvaltain joukkueeseen. Stephan Matteau putosi kalkkiviivoilla pois joukkueesta ilmeisesti roolituskysymysten vuoksi. Vastaavasti Pietilan vei joukkueeseen hänen panoksensa puolustuspelaamisessa ja alivoimalla, kuten nyt Devilsin varaamalta pelaajalta sopiikin odottaa...
 
Viimeksi muokattu:

Eleanor

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Devils
Albanyn pojat onnistuivat kaatamaan divisioonakärki Springfield Falconsin lukemin 4-3. Hyvä, ettei tuotakin sössitty, 4-1 johtoaseman kääntyminen 4-4 tilanteeksi taisi olla yläputkesta kiinni... Olihan siellä tapeltukin, se meni kuitenkin Falconsin kaverille, Hoffel oli tässä ottavana osapuolena.

Devilsin maalit merkittiin Pesoselle, joka teki 1-0 maalin luistimen kautta, Giontalle, joka ohjasi viivakudin maalin kulmalta, Joe Whitney, hänkin teki ohjausmaalin ja Devilsin viimeinen maali syntyi Butlerin viivalaukauksesta, mikä muutti suuntaa maalin edustalla olleesta Zalewskista.

Koosteen varassa oltiin aika pitkälti.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Vanderbeekistä Devilsin ainoa omistaja

Devils-maailmasta tuli torstaina paras uutinen pitkään aikaan. Pitkään jatkunut epävarmuus Devilsin omistajakuvioista tuli päätökseensä. Jeff Vanderbeek osti ulos Brick City -ryhmittymän ja vähemmistöosakas Peter Simonin.

Samalla Vanderbeek on saanut järjestettyä Devilsin lainat kaikkien osapuolten kannalta paremmalla tavalla. Uutisessa ei luonnollisesti menty yksityiskohtiin, mutta voisi kuvitella, että Devils Hockeyn ja Devils Arena entertainmentin lainat ovat järjestelty yhdeksi lainaksi, josta halliyhtiö (=Vanderbeek) vastaa, jolloin Devilsin NHL-joukkueen toiminta on turvattu, vaikka Vanderbeek ei jostain syystä pystyisi maksamaan takaisin lainaa. Tähänkään asti NHL-joukkueen toiminta ei ollut vaakalaudalla, vaikka epäselvä omistajatilanne vaikeutti lainojen takaisinmaksua. Seura olisi voinut periaatteessa joutua selvitystilaan ja sen kautta liigan syliin, jos rahoittajat olisivat jostain syystä päättäneet kiristää ruuvit äärimmilleen, eikä Vanderbeek olisi yksin selvinnyt tilanteesta.

Rahoittajien puolesta nykyinen järjestely on monella tapaa parempi kuin edellä mainittu kovan linjan vetäminen. Lainan takaisinmaksu on paremmin järjestelty, eikä pelissä ole kahta (eripuraista) omistajaosapuolta, joista toinen ei ollut enää yli vuoteen vastannut omasta osuudestaan seuran kuluissa. Tom Gulittin mukaan Devils on myös pystynyt lyhentämään huomattavasti velkaansa Devilsin viime kevään menestyksen, Prudential Centerissä järjestettyjen megatapahtumien ja alhaisen korkotason ansiosta.

Nyt myös nähdään, mihin Vanderbeekin siivet kantavat, kun hänellä on kaikki langat käsissään. Hän on ollut näkyvästi esillä ja esiintynyt mielellään joukkueen fanina. Brick Cityn taustalla olevat kiinteistöpamput Ray Chambers ja Mike Gilfillan olivat kuitenkin niitä kovan rahan äijiä, jotka myös ratkaisevalla tavalla vaikuttivat Devilsin kotiareenan rakentamiseen. En usko, että Vanderbeek jatkaa pitkään ainoana omistajana, vaan hän etsii vähemmistöosakkaita rahoittamaan seuraa.

Käy Vanderbeekille aikanaan miten tahansa, on helpottavaa, että puolentoista vuoden ajan jatkunut ja seuraa haitannut omistajatilanteen vatvominen on nyt tullut päätökseensä. Toivottavasti epämääräiset heitot Devilsin talousvaikeuksista ja tuulesta temmattu spekulointi muutolla Seattleen/Hamiltoniin/Portlandiin/Torontoon/tai minne nyt ikinä taukoavat. Vaikka Vanderbeek olisi kaatunut ja Devils olisi joutunut konkurssiin ja myöhemmin myytäväksi, muutto toiseen kaupunkiin olisi ollut erittäin epätodennäköistä.

Gulittin bloggaus

Gulittin uutisanalyysi
 

Eleanor

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Devils
Pakkohan se on tehdä vielä samoin kun adetti Buffalon ketjussa ja tehdä jonkinlainen review Devils-pelureista työsulun aikana. No, hyvät naiset ja herrat, enjoy!

Ilya Kovalchuk, SKA Pietari. 33 ottelua, 18+22=40 +21

Adam Henrique, Albany Devils. 18 ottelua, 5+3=8 +1

Jacobs Josefson, Albany Devils. 28 ottelua, 8+12=20 +7

Adam Larsson, Albany Devils. 29 ottelua, 2+14=16 +2

Marek Zidlicky, HC Kladno. 25 ottelua, 3+22=25 +14

Anton Volchenkov, Torpedo Nizhny Novgrod. 10 ottelua, 0+0=0 -2

David Clarkson, EC Salzburg. 5 ottelua, 2+1=3, -1

-------------

Mitään sen isompia vammojahan ei tainnut tulla, paitsi murheellisesti pitkää loukkaantumishistoriaansa jatkava A-Train mursi nilkkansa. Siitä on kuitenkin jo täälläkin uutisoitu.

No, sitten odotellaan dalilta jotain kausiennakkoa, mietteitä kokoonpanosta, jne. Itse kirjoittaisin kyllä, mutta en tiedä, enkä osaa.

En pysy housuissani enään, alkaisi jo!
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Mitään sen isompia vammojahan ei tainnut tulla, paitsi murheellisesti pitkää loukkaantumishistoriaansa jatkava A-Train mursi nilkkansa. Siitä on kuitenkin jo täälläkin uutisoitu.

+Henriquen sormivamma, joka pitaa miehen edelleen sivussa ainakin 3 viikkoa
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Kaipa sitä muutaman rivin voisi ennakkoturinoita vääntää. Niin sanottu iso kuva ei ole muuttunut, joten voin allekirjoittaa ketjun avauksen edelleen. Kannattajien näkökulmasta on harmi, että kevään 2012 hurmos katkesi ainakin hetkellisesti työsulun takia, vaikkakin olisi ollut todellinen ihme, jos Devils olisi jatkanut siitä, mihin kesäkuussa jäi. Toisaalta työsulku toimi Devilsin eduksi ainakin niin, että loukkaantumisia hoidattaneet Elias, Kovaltshuk, Clarkson, Fayne ja kumppanit saivat lisäaikaa hoidattaa vaivansa kuntoon.

Katsotaan vielä tuonnempana, miten uusi työehtosopimus vaikuttaa Devilsin tulevaisuuteen. Joka tapauksessa punamustien on helppo lähteä alkavaan kauteen, sillä joukkueen palkkarakenne on suorastaan erinomainen. Tilanne on hieman erilainen kuin syksyllä 2005, jolloin tarvittiin Lou Lamoriellon kaikki osaaminen, että Devils sai joukkueensa palkkakaton alle.

Devilsillä on edessään lyhyt ja todella intensiivinen harjoitusleiri. Avoinna on puolenkymmentä pelipaikkaa ja erityisesti hyökkääjille on jaossa isoja rooleja. Odotan paljon erityisesti kaksikolta Jacob Josefson-Bobby Butler, jotka olivat työsulun aikaan Albanyn kantavia voimia. Molemmille on tarjolla pelipaikka jopa kahdesta ensimmäisestä ketjusta. Myös Mattias Tedenby on erittäin vahvoilla ottamaan pelipaikan ylhäältä varsinkin, kun Adam Henrique on vielä sivussa käsivamman takia. Tämä kertoo valitettavasti enemmän hyökkäyksen tilanteesta kuin Tedenbystä. Toivon ja odotan Loun hankkivan Ponikarovskin tapaisen vahvistuksen jossain vaiheessa talvea, jollei Tedenby satu tekemään erityistä vaikutusta.

Tässä vielä muutama sana osa-alueittain.

Hyökkäys

Kauden alla suurimmat kysymysmerkit ovat tuolla laitahyökkääjäosastolla. Parisen ja Ponikarovskin poistuminen muonavahvuudesta jätti vasempaan laitaan 40 maalin ja 40 peliminuutin kokoisen aukon, joka osittain pystytään paikkaamaan omin voimin, mutta tosiasia on, että Devils kaipaa yhtä top 9 -laituria, jollei nyt esimerkiksi Bobby Butler jatka maalitehtailuaan myös NHL:ssä ja vakiinnuta paikkaansa kahdessa ensimmäisessä ketjussa.

Vanhat tutut Ilja Kovaltshuk, Travis Zajac, Patrik Elias, Dainius Zubrus ja Adam Henrique muodostavat hyökkäyksen ytimen ja heidän varaansa on hyvä rakentaa alkavan kauden hyökkäysketjut.

Kunhan Adam Henrique palaa pelaavaan kokoonpanoon, toivoisin näkeväni hänet paikkaamassa Parisen tonttia ykkösketjun vasemmassa laidassa. Jos kohta vasemmassa laidassa hyökkääjien järjestys voi olla periaatteessa mitä tahansa ilman uusia vahvistuksia. Hitto, kun Ponikarovski meni Jetsiin. Hän oli todella merkittävä palanen Devilsin playoff-menestystä ja pelaajatyyppinä juuri sellainen jokapaikan höylä, jota tuo hyökkäys huutaa.

Jos mitat täyttävistä laitahyökkääjistä on hienoinen pula, vastaavasti senttereitä on kerrankin yllin kyllin. Tilanne ei paperilla ole hälyttävä, koska mitat täyttäviä ukkoja riittää kaikkiin neljään ketjuun. Suurin työ on löytää oikeat roolit laitahyökkääjille.

Puolustus

Devilsin pakistossa käydään kova kilpailu pelipaikoista. Viisi paikkaa on käytännössä jaettu Andy Greenen, Mark Faynen, Bryce Salvadorin, Marek Zidlickyn ja Adam Larssonin kesken. Viimeisestä paikasta auringossa kisaavat Henrik Tallinder, Peter Harrold, Anton Voltshenkov ja Alexander Urbom. Voltshenkovin pitäisi hiljalleen taas olla pelikunnossa, jos loukkaantumisennuste piti kutinsa.

Ennustaminen ei ole vahvin lajini, mutta vaikuttaa väistämättä siltä, että Devils kauppaa yhden veteraanipakin ennen siirtorajaa. Anton Voltshenkovin sopimuksen kauppa-arvo on olematon ja toisaalta hän tuo puolustukseen kaivattua kovuutta, jota ei ole helppoa hankkia edes kaupoilla. Mark Faynen ja Adam Larssonin esiinmarssi sekä Marek Zidlickyn hankinta ovat johtaneet siihen, että Henrik Tallinder on korvattavissa/korvattu, joten hän vaikuttaa maallikon silmissä selkeältä kauppatavaralta olettaen, että pakisto säilyy suht koht terveenä, eikä Tallinder päihitä kilpailijoitaan harjoitusleirillä ja alkukaudesta.

Devilsin "no name D" koostuu kolmesta tasavahvasta pakkiparista, joista pudotuspelikevään 2012 sankarikaksikko Greene-Fayne on kuitenkin lopulta se vahvin duo. Kysymysmerkkinä on taas pakiston kyky antaa tulitukea viivasta. Zidlickyn taustalta pitää nousta muitakin nimiä kiekolliseen rooliin ja sitä kautta tulosliuskalle.

Maalivahdit

Mitä tästä ikinuoresta, raudanlujasta konkarikaksikosta Brodeur-Hedberg enää sanoisi? Marty ja Moose ovat tämän joukkueen henkinen selkäranka ja ensiluokkainen esimerkki joukkueen nuorelle kaartille siitä, mitä on olla kiekkoammattilainen.

On mielenkiintoista nähdä kaksikon työnjako nyt, kun runkosarja typistyi noin 50 ottelun mittaiseksi. Marty tuskin olisi pelannut yli 60 ottelua täyden runkosarjan aikana, mutta nyt en ihmettelisi, jos vaka vanha seisoisi 40 ottelussa tolppien välissä.

***

Mielestäni nykyisen joukkueen ihannekokoonpano olisi tällainen:

Henrique-Zajac-Kovaltshuk
Bernier-Elias-Zubrus
Tedenby-Josefson-Clarkson
Carter-Gionta-Butler

Greene-Fayne
Salvador-Zidlicky
Tallinder/Voltshenkov-Larsson
Harrold

Brodeur
Hedberg
 

Eleanor

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Devils
Näitä juttuja nyt tuntuu riittävän mutta linkataan nyt kuitenkin tänne: KHL:ssä kovat piipussa Suomikiekko
Melkoinen paukkuhan tuo olisi, jos Ilya ei tulisikaan takaisin P-Amerikkaan ja Devilsin riveihin.

Linkki vie suomikiekko.comin uutiseen Ilya Kovaltshukista

Pitäisin tätä ehdottomasti ankkana, sillä eikös case-Radulovin jälkeen sovittu nimenomaan ettei tuollaista enään tapahtuisi? Muutenkin suomikiekon uutinen, ampuisin kyllä alas.
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Ei väliä. Onhan meillä heittää Harri Pesonen kehiin tarvittaessa.

No, eiköhän beast kuitenkin nähdä punanutussa ihan normaalisti. Mikä kiire näillä on lähteä jotka ovat pelanneet alkukauden kovassa sarjassa ja ovat kunnossa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kyllähän Kovalchuk takaisin sieltä tulee, todellakin toivon, että tulee. Typerää toimintaa jos ei tulisi. Hieno pelaaja kyseessä jonka haluan pelaavan NHL:ssä enkä jossain hemmetin KHL:ssä.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Devilsin offseason-draama - Nyt kahdesti vuodessa!

Tom Gulittin tarjoamat faktat Kovaltshukin ja Voltshenkovin tilanteesta:

Devils general manager Lou Lamoriello said he has not spoken to left wing Ilya Kovalchuk yet, but he has been no indication that Kovalchuk won’t be leaving the KHL to return to New Jersey and play for the Devils (as he is contractually obligated).

***

Agent Jay Grossman, who represents Kovalchuk and Volchenkov, said via email today that he was “working on” arrangements for both players to come back to North America.

Sinänsä tuossa suomikiekon sepustuksessa on hitunen oikeaakin asiaa. On mielenkiintoista nähdä, miten uusi työehtosopimus vaikuttaa Kovyn ja muiden tähtien mammuttisopimuksiin, joista ainakin osa on sellaisenaan uusien sopimusehtojen vastaisia esimerkiksi viimeisen sopimusvuoden osalta. Silmiini ei ainakaan ole sattunut mitään virallisempaa kommenttia vanhan työehtosopimuksen aikaan tehdyistä sopimuksista, jotka eivät ole uuden sopimuksen ehtojen mukaisia.

Leikitään vähän ajatuksella tilanteesta, jossa Kovylla olisi tosiasiassa mahdollisuus jäädä Venäjälle. Nythän hänen sopimuksensa sekä NHL:n ja KHL:n välinen sopimus velvottavat hänet palaamaan joka tapauksessa Devilsiin.

KHL:ään jääminen ei loppujen lopuksi vaikuta muutenkaan järkeenkäyvältä vaihtoehdolta, vaikka Kovy varmasti viihtyy hyvin Pietarissa ja SKA:n joukkueessa ja halutessaan saisi rahallisesti käyvän kompensaation palveluksistaan. Hän on toistuvasti sanonut haluavansa pelata maailman parhaassa liigassa. Kaksi vuotta sitten hänellä oli tilaisuus lähteä KHL:ään ja palata perheineen Venäjälle, mutta hän valitsi NHL:n ja asumisen Yhdysvalloissa. Jos tätä tynkäkautta ei lasketa mukaan, Kovy tienaa yksin tulevien viiden vuoden aikana yli 57 miljoonaa eli yli puolet sopimuksensa kokonaisarvosta. Tämä kausi mukaan lukien ansiot ovat reippaasti yli 60 miljoonaa. Tuskin hän sentään tällaisia rahoja sentään jättäisi pöydälle.
 
Viimeksi muokattu:

chaosti

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils

Oikein mainio avaus, kiitokset :-)

Mielestäni nykyisen joukkueen ihannekokoonpano olisi tällainen:

Henrique-Zajac-Kovaltshuk
Bernier-Elias-Zubrus
Tedenby-Josefson-Clarkson
Carter-Gionta-Butler

Greene-Fayne
Salvador-Zidlicky
Tallinder/Voltshenkov-Larsson
Harrold

Brodeur
Hedberg

Tuota Kovalchukin paikkaa mietin, että tuleeko pelaamaan edelleen oikealla vaikkei Parise ole enää vasemman laiturin paikalla "esteenä"? Entäs sitten Elias. Viime kaudella laitettiin keskelle koska sentteritilanne oli todella hankala, mutta nythän Patty voisi palata takaisin laitaan.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Tuota Kovalchukin paikkaa mietin, että tuleeko pelaamaan edelleen oikealla vaikkei Parise ole enää vasemman laiturin paikalla "esteenä"? Entäs sitten Elias. Viime kaudella laitettiin keskelle koska sentteritilanne oli todella hankala, mutta nythän Patty voisi palata takaisin laitaan.

Hyvä kysymys. En oikeastaan ole pitänyt Kovyn pelipaikkaa kovin merkittävänä asiana, koska DeBoerin systeemissä paikanvaihdot ovat hyökkäyspelin ydintä. Kovyn kohdalla muutenkin pelipaikka on tavallaan vain merkintä paperilla. Kovy on toki kehittynyt koko ajan paremmaksi pysymään tontillaan, mutta hänen pelityyliinsä kuuluu erottamattomasti oppoturnistinen paikkojen haistelu ja liikkuminen ympäri kaukaloa erityisesti hyökkäysalueella.

Olisin hieman yllättynyt, jos Elias palaisi takaisin laitaan. Hän on kuitenkin pelannut kaudesta 2007-2008 lähtien käytännössä vakituisesti sentterinä lukuun ottamatta kautta 2008-2009, jolloin hän pelasi valtaosan kaudesta Zubrusin ja Giontan rinnalla ketjun vasemmassa laidassa. Muutenkin Patty on vanhemmiten muovautunut tyylipuhtaaksi sentteriksi.

Näin maallikon näkökulmasta katsottuna pelipaikkoja oleellisempaa on, että hyökkäyksen vahvat kaksikot Kovy ja Zajac sekä Elias ja Zubrus pysyvät yhdessä.
 
Viimeksi muokattu:

Eleanor

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Devils

Puoliveltto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sharks.
Kovy tienaa yksin tulevien viiden vuoden aikana yli 57 miljoonaa eli yli puolet sopimuksensa kokonaisarvosta. Tämä kausi mukaan lukien ansiot ovat reippaasti yli 60 miljoonaa. Tuskin hän sentään tällaisia rahoja sentään jättäisi pöydälle.

Turha puhua siitä kuinka paljon NHL:stä saa, olennaisempaa puhua siitä kuinka paljon vähemmän saisi KHL:stä. Jos sieltä saa melkein samat rahat, viihtyisi paremmin, perhe/lapset olisivat lähempänä jne, kuinka paljon painoarvoa olisi sillä saako samassa ajassa 60 tai vaikka 50 miljoonaa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös